Category: Geen categorie

Zomerkamp Vriezenveen zoekt begeleiders

Zomerkamp Vriezenveen is dringend op zoek naar Leiding.

Ben jij 14 jaar of ouder? En heb jij zin om in de laatste week van de schoolvakantie mee te doen.

Meld je dan nu aan als leiding bij het Zomerkamp!

Zomerkamp is van maandag 19 t/m donderdag 22 augustus , week 34.

Mail naar: zomerkampvriezenveen@hotmail.com

Muziek en gezelligheid op Boerenmarkt in Vriezenveen

Op woensdag 14 augustus 2019 van 08.00 tot 13.00 uur bruist het centrum van Vriezenveen weer van de activiteiten.

De kinder-rommelmarkt wordt natuurlijk weer gehouden. Per standplaats moet er 5 euro worden betaald.  Daarnaast is er weer een paardenmarkt op de oude Veemarkt en laten loonwerkers en bedrijven hun nieuwste snufjes zien. Ook krijgen de oldtimers (oude trekkers) weer een mooie plek, evenals attracties voor de kinderen.  De warenmarkt is er en daarnaast veel kramen in de vorm van een braderie.

Shantykoor “De Kloosterzangers” uit Sibculo verzorgt dit jaar de muziek op het vaste podium Tilanusplein bij het café  “Erwin’s Pleintje”

Al met al belooft de Boerenmarkt 2019  weer een gezellige happening te worden vol gezelligheid gelardeerd met kramen, rommelmarkt voor de kinderen en alles wat bij een Boerenmarkt in Vriezenveen hoort.

Nog niet ingeschreven voor de Boerenmarkt? Dit kan nog voor 3 juli a.s.
Voor een standplaats bemachtigen op deze sfeervolle Boerenmarkt kunt u mailen naar

info@boerenmarktvriezenveen.nl of  bellen op 06-23136658 (na 18:00 uur).

Voor kinder-rommelmarkt hoeft je niet op te geven.

Auto rijdt op vrachtwagen door metaal op de weg

Vriezenveen, 17 juni 2019
Op de N36 tussen Aadorp en Vriezenveen heeft vanmorgen een ongeval plaats gevonden. Een groot stuk metaal is hiervan de oorzaak. Deze werd door een vrachtwagen chauffeur ontdekt, deze zetten zijn wagen stil op de weg om de weg vrij te maken. Een automobilist zag dit echter te laat door de laagstaande zon en botste achter op de vrachtwagen met grote schade tot gevolg. De bestuurder van de personenauto werd gecontroleerd in de ambulance maar hoefde niet mee naar  het ziekenhuis. Het verkeer in beide richtingen loop vertraging op door het ongeval, in beide richtingen staan kilometers lange files.

Amicitia eindigt veldseizoen met gelijkspel

Twee weken geleden al viel de beslissing dat Amicitia komend veldseizoen een klasse lager speelt. Wat resteerde was nog een laatste wedstrijd tegen ASVD in Dronten. Een ontmoeting die nergens meer om ging. Het resultaat zou alleen voor de statistieken belangrijk zijn.

Na een lang en intensief korfbalseizoen jezelf nog een keer opladen voor een laatste inspanning. Scheidend trainer/coach Manfred Hofstede sprak zijn spelers vooraf toe met uitsluitend bemoedigende woorden. Geloven in jezelf en positief eindigen met een goed resultaat was de eenvoudige boodschap.

Maar om dat ook in de wedstrijd tot stand te brengen bleek lastig. Zoals wel vaker dit seizoen. Binnen tien minuten stond er een 6-1 achterstand op het scorebord. Via een time-out moest er gecorrigeerd worden. En dat lukte, waardoor bij rust het verschil verkleind was tot twee doelpunten (12-10).

In de kleedkamer werden de aandachtspunten nog eens aangescherpt. Geen reden tot paniek, er waren voldoende kansen gecreëerd. Alleen de afronding liet te wensen over en er moest scherper verdedigd worden.

Direct na de hervatting scoorde de Toyota Drent-formatie drie keer uit drie aanvallen (13-13) en leek het lek boven. ASVD scoorde echter gemakkelijk en liet het niet verder komen dan 14-14. Daarna nam de ploeg uit Dronten weer een voorsprong (19-15). Opnieuw moesten de oranjekragen in de achtervolging. Door beter veldspel volgden drie Vriezenveense treffers op rij (19-18). Direct daarna incasseerde Amicitia weer een tegentreffer en miste het een strafworp. Door alert reageren na de gemiste stip viel de aansluitingstreffer toch binnen (20-19). Beide ploegen knokten voor een goed resultaat en in de slotfase leek ASVD de overwinning naar zich toe te trekken (21-19). Maar twee doelpunten van Amicitia zorgden voor een terechte 21-21 eindstand.

SDO sluit seizoen af met winst

Op zaterdag 15 juni moesten de SDO’ers afreizen naar Amerongen om hier de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. De ploegen troffen elkaar al vaker en dit resulteerde vaak in een gezellige en sportieve wedstrijd. Deze confrontaties werden meestal gewonnen door de Oranjehemden.

SDO begon meteen scherp aan de wedstrijd aan nam brutaal de leiding met twee rake treffers, 0-2. Vervolgens wist Hemur Enge ook voor het eerst het mandje te vinden waardoor er 1-2 op het bord genoteerd kon worden. Hierna was er een zeer sterke fase voor de Oranjehemden, de ploeg scoorde 3 treffers op rij, 1-5. Het overwicht van de jonge ploeg, die vandaag ten strijde moest gaan zonder aanwezigheid van coach Vincent Weghs, veranderde de eerste helft niet. Er vielen veel doelpunten aan de kant van de REAS-formatie. De ploeg gingen rusten bij een 4-11 tussenstand. 

Interim-coach deze dag was Henk Jan Otten, die via deze weg alvast kon oefenen voor zijn rol als coach van het tweede team van SDO volgend seizoen. Tevens zou dit zijn laatste wedstrijd zijn in het felgekleurde oranje shirt van het vlaggenschip. In de tweede helft liet SDO de strak aangespannen touwtjes van de eerste helft wat vieren. Hierdoor kon Hemur Enge wat terug doen, 9-14. Dichterbij kwamen de Amerongers niet. Er vielen nog wat doelpunten laat in de wedstrijd die niet veel spanning heeft gekend. Eindstand Hemur Enge – SDO 10-16. 

De wedstrijd was niet echt spannend, echter was er nog wel spanning bij de SDO’ers. Was het canvas voor Henk Jan Otten nog wel heel nadat een speler hier per ongeluk op was gaan zitten? Maar gelukkig kwam het canvas zonder kleerscheuren aan.

Via deze weg willen de spelers Henk Jan bedanken voor de seizoenen die hij heeft gekorfbald in het eerste team van SDO. Ook willen wij alle supporters bedanken die dit seizoen achter de club hebben gestaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat SDO nog twee plekken heeft kunnen stijgen op de ranglijst. Wij hopen een ieder volgend seizoen weer langs de lijnen te zien!

Kaartverkoop Boys tegen Heracles Almelo van start

Op zaterdagmiddag 6 juli speelt de Vroomshoopse Boys op De Bosrand de jubileumwedstrijd tegen Heracles Almelo. Een prachtige finale van het 75-jarig jubileum van de Boys. Om 16.30 uur wordt er afgetrapt onder leiding van arbiter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn. De wedstrijd wordt voorafgegaan door een aantrekkelijk voorprogramma. Kaarten voor de wedstrijd zijn vanaf nu in heel Twenterand verkrijgbaar.

Heracles Almelo komt met de sterkste opstelling naar De Bosrand, dus met de jongste aanwinsten. De nummer 7 van het vorige eredivisieseizoen wil onder leiding van trainer Frank Wormuth weer optimaal presteren in de nieuwe voetbaljaargang 2019-2020. De selectie van Heracles Almelo gaat binnen afzienbare tijd na een welverdiende vakantie alweer in training. Vroomshoopse Boys staat voor het eerst onder leiding van Jan-Peter Jonkman uit Meppel en bereidt zich vanaf juni ook voor op deze jubileumwedstrijd.

Voorprogramma
Vanaf 14.30 uur is er op zaterdag 6 juli een aantrekkelijk voorprogramma, met onder meer een promotiewedstrijd walking football van de Old Stars Twenterand met verschillende (oud)Boys-leden in de gelederen tegen de Gold Stars van Heracles. Internationaal scheids-rechter Ad Voortman leidt dat duel en legt daarbij ook de spelregels van het steeds populairder wordende wandelvoetbal uit. Er is muziek en ook voor de inwendige mens wordt gezorgd.

Voorverkoop
Wie zaterdag 6 juli niet in de rij wil staan en verzekerd wil zijn van een kaartje, kan vanaf woensdag 19 juni op vier plekken in de gemeente terecht: bij Bruna Vroomshoop, The Read Shop in Den Ham, Drogisterij Berghuis in Westerhaar-Vriezenveensewijk en O&O Sports en lifestyle in Vriezenveen. Boys-leden kunnen de kaartjes ook in de kantine op De Bosrand kopen. Kaartjes kosten 4 euro voor jeugd tot en met 18 jaar en 8 euro voor volwassenen. Het advies is om zoveel mogelijk met de fiets te komen, want de parkeerruimte op De Bosrand is beperkt.

Evenementenagenda Twenterand 19 t/m 30 juni

Dit overzicht is samengesteld op 14-06-2019, wijzigingen voorbehouden.
Zie: www.puurtwenterand.nl voor actuele en uitgebreidere gegevens
woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 juni
Vriezenveen
Avondwandel 4 daagse Vriezenveen. Vier avonden wandelen in de mooie omgeving van Vriezenveen. De start voor de 5 km is 18:20 uur en de 10 km 18:15 uur vanaf sporthal de Stamper, Schout Doddestraat, Deelnameprijs:
€ 7,50; Voorverkoop: € 6,00. aanvang: 18:15 uur
Donderdag 20 juni
Vriezenveen
Tour de Vjenne. prachtige bustocht door het Twentse Landschap. Het Historisch Museum Vriezenveen zorgt elk jaar in het begin van de zomer voor een prachtige tocht door het Twentse landschap. met stops in Tubbergen en Denekamp. Vertrek: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 0546-563476, om 13.00 uur Deelnameprijs: € 24,00.
Vrijdag 21 juni
Vroomshoop
Darttoernooi “Krembassy 2019”. Aanmelden voor dit toernooi kan via 0622221087 of dinanddubbel1@hotmail.com Kosten zijn €6,00 per voorronde. locatie: Café Kremer, Julianastraat, aanvang: 19:30 uur.
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Sport en spelmiddag. Westerhaar aan zet houdt een sport en spelmiddag voor de jeugd bij “Ons Domein”. Gratis toegang. locatie: Speeltuin “Ons Domein”, Leidijk 14, Tijden: 15:00-17:00 uur.
Zaterdag 22 juni
Den Ham
Midzomeravond Den Ham. Kunst,muziek en proeverijen op de Brink. De smaakvolle mix van live muziek, kunst en lekkernijen is een cultureel hoogtepunt van het jaar. Het belooft een prachtige avond te worden, de toegang is gratis. U bent van harte welkom!. locatie: De Brink, aanvang: 17:30 uur.
Ponyrijden op de Lourenshoeve 2019. Elke schoolvakantie en op zaterdag: Ponyrijles voor kinderen zonder rijervaring. Voor opgave kunt u bellen: 0546-672950 of mailen: manege@lourenshoeve.nl. locatie: Vakantiepark
en paardensportcentrum De Lourenshoeve, Flierdijk 3, Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar): € 8,00. openingstijden: 12:00-12:30 uur.
Vroomshoop
Kuiermarkt Vroomshoop. Ondernemend Vroomshoop houdt haar jaarlijkse Kuiermarkt. Ruim 80 kramen, diverse terrassen, een bak wedstrijd, straattheater etc. locatie: Centrum Vroomshoop, Hammerstraat en Passage.
Gratis toegang. Tijden: 10:00-17:00uur
Forest Hill Festival 2019. Een sfeervolle locatie in het bos met 2 podia, aansprekende DJ’s en rockbands, koele drankjes en lekker eten. locatie: IJsbaan terrein, Hammerweg 75 (inrit zwembad), Kaartvoorverkoop: € 15,00. aanvang: 18:00uur.
Maandag 24, dinsdag 25, donderdag 27 en vrijdag 28 juni
Vroomshoop
Avondvierdaagse Vroomshoop. Avondvierdaagse Vroomshoop dit jaar van 24 tot en met 28 juni. Woensdag 26 juni is een rustdag. locatie: Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, Deelnameprijs: € 3,50. aanvang: 18:10uur.
Dinsdag 25 t/m vrijdag 28 juni
Twenterand
4e Twenterand fiets 4 daagse 2019. Vier dagen fietsen in dit prachtig stukje Nederland. Op de grens van Twente, Salland en het Vechtdal maakt u kennis met de rust en ruimte van dit unieke “drielandenpunt”.
Telefoon: 0546-671778, Deelnameprijs: € 15,00; Voorverkoop: € 12,50. Dagdeelname: €4,50. Starten kan tussen: 09:30-12:00uur. Deze dag vanaf De Johanneshoeve, Dalweg 39 in Westerhaar.
Woensdag 26 juni
Vriezenveen
Open Bijenstal. De Bijenstal in het Herman Jansen Park is open voor belangstellenden. Er zijn imkers aanwezig die veel kunnen vertellen over het wel en wee van de honingbij en het oogsten van honing. Gratis entree..
openingstijden: 13:30-16:00uur.
Twenterand
4e Twenterand fiets 4 daagse 2019. Vier dagen fietsen in dit prachtig stukje Nederland. Op de grens van Twente, Salland en het Vechtdal maakt u kennis met de rust en ruimte van dit unieke “drielandenpunt”.
Telefoon: 0546-671778, Deelnameprijs: € 15,00; Voorverkoop: € 12,50. Dagdeelname: €4,50. Starten kan tussen: 09:30-12:00uur. Deze dag vanaf Viny’s Snacks & Diner/Café Kremer, Julianastraat 34, Vroomshoop.
Donderdag 27 juni
Twenterand
4e Twenterand fiets 4 daagse 2019. Vier dagen fietsen in dit prachtig stukje Nederland. Op de grens van Twente, Salland en het Vechtdal maakt u kennis met de rust en ruimte van dit unieke “drielandenpunt”.
Telefoon: 0546-671778, Deelnameprijs: € 15,00; Voorverkoop: € 12,50. Dagdeelname: €4,50. Starten kan tussen: 09:30-12:00uur. Deze dag vanaf De Leemansmolen, Hammerweg 32, Vriezenveen.
Vrijdag 28 juni
Vroomshoop
Vrijdagmiddagborrel in Het Punt!. De Vrijdagmiddagborrel bij Het Punt is een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen en het is daarnaast ook nog eens de perfecte plek om te netwerken. locatie:
Grand Café en Sportcafé Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 0546-705050. aanvang: 16:30uur
Twenterand
4e Twenterand fiets 4 daagse 2019. Vier dagen fietsen in dit prachtig stukje Nederland. Op de grens van Twente, Salland en het Vechtdal maakt u kennis met de rust en ruimte van dit unieke “drielandenpunt”.
Telefoon: 0546-671778, Deelnameprijs: € 15,00; Voorverkoop: € 12,50. Dagdeelname: €4,50. Starten kan tussen: 09:30-12:00uur. Deze dag vanaf de Brink in het centrum van Den Ham.
Zaterdag 29 juni
Den Ham
Ponyrijden op de Lourenshoeve 2019. Elke schoolvakantie en op zaterdag: Ponyrijles voor kinderen zonder rijervaring. Voor opgave kunt u bellen: 0546-672950 of mailen: manege@lourenshoeve.nl. locatie: Vakantiepark
en paardensportcentrum De Lourenshoeve, Flierdijk 3, deelnameprijs kinderen (t/m 12 jaar): € 8,00. Tijden: 12:00-12:30uur
Geesteren
Vliegerfeest Twente. Het Vliegerfeest Twente is een weekend, waarin u kennis kunt maken met het vliegeren in de ruimste zin van het woord. locatie: Spalink, Koelenbeekweg, 06-21844997, www.vliegerfeesttwente.nl/
Entreeprijs: gratis.Tijden: 10:30-23:00uur
Vriezenveen
Zingen zolang je leeft. Zingen tot eer van God is een van de uitgangspunten van het jongerenkoor Judah. Graag willen zij dit ook delen met de mensen om hen heen. Dit gaan ze doen tijdens een zomerconcert in de
Grote Kerk, Westeinde 39 in Vriezenveen . Aanvang 19.30 uur. Toegangskaarten: €8,50. Online: €6,00 en kinderen tot twaalf jaar gratis entree. www.korenindekerk.nl

Vroomshoop
Rommelmarkt in ‘D Oale Skoele, opgeven kan nog via rommelmarktvroomshoop@gmail.com. Kosten voor een
standplaats €5,00. Locatie: ‘d Oale Skoele, Julianastraat 23 Vroomshoop. Tijden: 9.00-14.00 uur.
Chill & Grill meets Het Schuttersfeest. Organisaties Chill & Grill en Het Schuttersfeest slaan de handen ineen. Vogelschieten en barbecueën, stormbaan, springkussen, pannenkoeken. Locatie: Plein voor Het Punt,
Burgemeester Koetjestraat 2-4. Kosten deelname: € 7,50. Tijden: 16:00-21:00 uur
Zondag 30 juni
Geesteren
Vliegerfeest Twente. Het Vliegerfeest Twente is een weekend, waarin u kennis kunt maken met het vliegeren in de ruimste zin van het woord. locatie: Spalink, Koelenbeekweg, 06-21844997, www.vliegerfeesttwente.nl/
Entreeprijs: gratis. openingstijden: 10:30-17:00uur.
Exposities en tentoonstellingen
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker. Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur, verder op afspraak. Twistveenweg 13, 0546-659118.
Den Ham
Expositie “Stippen en Stroken van Stof”. Tot 28 juni Stichting Expositiehuis Den Ham heeft een bijzondere tentoonstelling georganiseerd met textiele kunstwerken van de Almelose kunstenaar Fennie Bouwsema.
locatie: Stichting Expositiehuis, Grotestraat 4, 0546-671864, Entree gratis.
openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag 14:00-16:00uur.
Vriezenveen
Tentoonstelling 650 jaar brandweer in Vriezenveen. Deze brede tentoonstelling geeft een inkijk van hoe het vroeger was maar ook de huidige situatie wordt tentoongesteld. De tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten in het kader van het 650 jarig bestaan van Vriezenveen en duurt dan ook tot na de feestweek in september.
locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 0546-563476, openingstijden: 10:00-17:00.uur.
Expositie Anni Weits. In de bibliotheek van Vriezenveen hangen t/m 31 juli een 19 tal schilderijen van Anni Weits. Locatie: bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 0546-562385. Gratis entree. Openingstijden: 10.00-17.30 uur.
Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info,
Den Ham. Tel 0546-671778. www.puurtwenterand.nl
Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te
korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van
dinsdag t/m zaterdag.
Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo.
Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za.
Arrangement “Proef het Platteland”. Fietsroute van ongeveer 30 kilometer. iedere dinsdag t/m donderdag 10.00– 16.00 uur .Start vanuit de Vlegge, Valkenlaan 100 in Sibculo of in het centrum van Vriezenveen. Met bezoek
aan het Veenmuseum en blauwe bessen kwekerij “De Greftenhoeve”.
arrangement kinderen (t/m 12 jaar): € 5,50; arrangement Volwassenen: € 9,00.
Langlopend:
Vroomshoop
Bridge kring Vroomshoop. Deze avonden zijn recreatief en voor iedereen die kan bridgen toegankelijk.
Aanvang: 19.30 uur, inschrijven graag vóór 19.15 uur aan de zaal. Elke dinsdag van 7 mei – 16 juli. locatie:
Kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27, 0546-642365, Deelname: € 1,50.
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden
en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Mannenkoor Vroomshoop werkt mee aan muziektheater ‘Droom de dag’

De stichting Midzomeravond Den Ham (MZA) organiseert al sinds 2009 in juni een cultureel evenement rondom de Brink in Den Ham, namelijk een kunstmarkt in combinatie met een muzikale activiteit. Dit jaar is dat ‘Droom de dag’, de muzikale vertolking van de sage van De Groene Jager.

Deze sage uit de 13e eeuw vertelt het verhaal van Joncker Arent, die verloofd is met de mooie Gisela. Hij wordt de groene jager genoemd, omdat hij op zijn hoed een groene veer draagt. Roofridder Evert van Essen, van het kasteel Eerde tussen Den Ham en Ommen, heeft echter zijn oog ook op deze fraaie dame laten vallen.

Door list en bedrog, moord en doodslag, lukt het Evert van Essen toch met Gisela te trouwen. Met Joncker Arent, op verkenning gestuurd door de bisschop van Utrecht, loopt het minder goed af. En door de loslippigheid van het dienstmeisje Jolanda wordt ook het lot van Gisela bezegeld. Een verhaal vol hartstocht en geweld, een verhaal over macht, verraad en onbereikbare liefde. Een verhaal à la Romeo en Julia, maar dan in Den Ham. Het einde is droevig: eeuwen later worden in de kerkers van kasteel Eerde twee geraamtes gevonden, in elkaar verstrengeld.

Deze muzikale vertelling wordt onder de naam ‘Droom de dag’ uitgevoerd op zaterdag 22 juni in de Hervormde kerk, Brinkstraat 4 te Den Ham. Zoals de titel doet vermoeden is de voorstelling gelukkig positiever.

Het muziektheater staat onder de muzikale regie van componist, dirigent en pianist Gezinus Veldman. Hij wordt terzijde gestaan door Jeroen Ardesch op trombone. Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop en een kinderkoor, bestaande uit (klein)kinderen van de koorleden, verlenen ook hun medewerking. Hoofdrollen zijn er voor koorsolist Albert Wessels, die de rol van Joncker Arent vervult, koorlid Zweitze Hofman en Auke Koops van ’t Jagt, die respectievelijk Evert en de bisschop uitbeelden, en Erika en Rianne Bosch, die Gisela en Jolande over het voetlicht brengen.

Alle teksten zijn afkomstig van schrijfster en dichteres Marga Kool, oud-bewoonster van Vroomshoop, later dijkgraaf en gedeputeerde in Drenthe.

Dit muzikale spektakel wordt op 22 juni uitgevoerd om 18.30 uur en om 20.30 uur. De toegang is vrij, maar een gift wordt op prijs gesteld.

Organisaties Chill & Grill en Het Schuttersfeest slaan handen ineen

In Vroomshoop worden ontzettend veel evenementen georganiseerd, soms zelfs op dezelfde dag. De organisatie van Het Schuttersfeest wou het evenement meer op de kaart zetten. Voorgaande jaren werd Het Schuttersfeest georganiseerd bij de St. Willibrordkerk in Geerdijk maar vanaf dit jaar is dit evenement in een nieuw jasje gestoken.

Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk zet graag in op de verbinding tussen inwoners met hun Chill & Grill, bekend als de voormalige Dorps-BBQ. Beide evenementenorganisaties hebben elkaar gevonden en besloten om de activiteiten samen te voegen. Mensen hoeven dus geen keuze hoeven te maken tussen deze 2 evenementen!

Zaterdag 29 juni 2019 vindt het Chill & Grill meets Het Schuttersfeest plaats vanaf 16:00 uur voor Het Punt in Vroomshoop. Durf jij de uitdaging aan? Wie weet wordt jij Schutterskoning of koningin! Hoog in de lucht hangt een houten vogel waar deelnemers op mogen schieten. De gelukkige man of vrouw die vogel uit de lucht schiet mag zich Schutterskoning(in) 2019 noemen! De kosten voor deelname aan het vogelschieten zijn €7,50.

Bij het Chill & Grill krijg je 4 stukken vlees, onbeperkt salades, stokbrood, saus én een ijsje voor slechts €10,00. Voor de kinderen zijn er pannenkoeken, een stormbaan en een springkussen. Je mag deelnemen aan beide activiteiten maar je kunt je ook aanmelden voor alleen het vogelschieten of alleen de barbecue. Opgave voor beide onderdelen via www.desmoezen.nl/schuttersfeest. Kaarten zijn ook te koop bij DNNS aan de Hammerstraat 2a in Vroomshoop.

Maak kennis met wijkteam Vriezenveen

TMZ laat zich zien tijdens de Dag van de Wijkverpleging


Op donderdag 20 juni stelt wijkteam Vriezenveen (thuiszorg) haar kantoor open voor iedereen die belangstelling heeft. Het wijkteam dat bestaat uit professionele zorgverleners helpt cliënten om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Tussen 12.30 en 15.30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Onder het genot van een kopje koffie of thee geeft een wijkverpleegkundige deze middag uitleg over de mogelijkheden die TMZ te bieden heeft. Er is ook gelegenheid om vrijblijvend uw bloeddruk te laten meten, bloedsuiker te prikken en vragen te stellen.Het TMZ-kantoor bevindt zich achterin het Gezondsheidscentrum Weemelanden (Koningsweg 50, kamer 28).