Category: Geen categorie

Vroomshoopse Boys JO-17 kampioen

Op De Bosrand speelde Vroomshoopse Boys op zaterdag 8 december JO17-1 tegen Excelsior JO17-2 uit Rijssen. Inzet was het kampioenschap, nadat de promotie naar de poule voor twee plaatsen in de hoofdklasse al eerder was bereikt door de Boys. Het team van trainer Gerjan Kosters en zijn staf pakte de zaken voortvarend aan. Na een half uur kwam Boys JO17-1 verdiend op voorsprong door een doelpunt van Lars Paters na een goede voorzet van Mick Rutgers. De volgende goal kwam van Stan van Deursen, waardoor er met 2-0 werd gerust. In de tweede helft stelde Boys nog meer orde op zaken. Aanvoerder Thomas Kleinjan kopte uit een corner binnen. Daarna werd door een eigen doelpunt van Excelsior’31 JO17-2 de eindstand van deze kampioenswedstrijd op 4-0 bepaald. Dolle vreugdetaferelen volgden met een team, dat als hecht team de beste was in de competitie. De Gezonde Ambitie van Vroomshoopse Boys leeft volop. Afgelopen zaterdag werd de kampioensselectie met een huifkar door Vroomshoop gereden. Daarna was er patat in de kantine en aansluitend een gezellig kampioensfeest. Al met al werd het zo een onvergetelijke kampioenschap, dat zeker volgend voorjaar op het veld een passend vervolg krijgt met deze talentvolle groep.

SDO haalt haar niveau niet

Zaterdag, 8 december, reisde het eerste team van SDO af naar Zelhem om te spelen tegen SEV. Na de nederlaag van vorige week waren de SDO’ers erop gebrand om de punten mee naar huis te nemen. Omdat SEV de koppositie van de ranglijst innam bij aanvang van de wedstrijd, wist de Westerhaarse formatie dat het een moeilijke opgave ging worden. 

Om 20:20 uur floot de scheidsrechter Bergsma de wedstrijd in. Met goede moed begon SDO aan de wedstrijd en nam het heft in handen, binnen een paar minuten stond er een score van 0-4 op het scorebord. Daarna wist de Zelhemse formatie het gat te dichten en kwam naast de Oranjehemden, 4-4. Daarna hield de thuisploeg het initiatief en kwam op voorsprong, 8-5. Met deze stand gingen de ploegen naar de kleedkamers voor de rust. 

SDO moest tweede helft uit een ander vaatje gaan tappen; meer scoren en minder onnodige fouten maken. Met deze opdracht gingen de Westerhaarders de tweede helft in. De beginfase was erg slordig van beide kanten, maar SEV wist haar kansen wel af te maken en de Oranjehemden niet. SDO wist in de tweede helft uiteindelijk maar twee doelpunten te maken. SEV daarentegen scoorde zeven maal. Dit resulteerde in een ruime overwinning voor de ploeg uit Zelhem. Einduitslag SEV – SDO 15-7

Een slechte wedstrijd van SDO. Volgende week speelt het eerste team van SDO thuis om 17:00 uur tegen de nummer twee van de competitie, Arena.

Aquapark De Zandstuve Vroomshoop krijgt steeds meer gestalte

Het jaar 2018 kenmerkte zich wat het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop betreft door ontwikkeling en groei. Het zo fraai in een bosrijke omgeving gesitueerde 55-jarige oude openluchtzwembad aan de Hammerweg in Vroomshoop krijgt steeds meer de kenmerken van een heus Aquapark. Daarvan getuigen nieuwe entreeborden, parasols, aquablauwe stoelen, een stormbaan, een koffievoorziening, een freeplayer met sport en spel en ga zo maar door. De toegenomen aantrekkelijkheid en ook het fraaie zomerweer zorgden in 2018 voor een flinke stijging van het aantal bezoekers ten opzichte van de afgelopen seizoenen.

Het uit zeven leden bestaand bestuur van de op 28 april 2017 opgerichte stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop gaat onder voorzitterschap van Herman Lutke Veldhuis onverminderd door met het realiseren van nog meer voorzieningen. Het vitale Aquapark heeft een eigentijdse familieglijbaan nodig en daarvoor is het bestuur hard aan het werk. Zodra er concrete resultaten bekend zijn, wordt daarmee naar buiten getreden via onze website, Facebook en via persberichten. Een ander aandachtspunt vormt de verkeersveiligheid bij de entree aan de Hammerweg, die het bestuur van de nog jonge stichting wil vergroten.

Het bestuur van de stichting Aquapark De Zandstuve Vrooomshoop is over allerlei items regelmatig in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente Twenterand, zowel bestuurlijk als ambtelijk, die het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop een warm hart toedragen. Wat het bestuur ook aangenaam heeft verrast is de financiële steun vanuit de bevolking en vanuit het bedrijfsleven en de middenstand. Daardoor wordt het mogelijk gemaakt om de ambitieuze plannen waar te maken, waardoor het aloude openluchtzwembad steeds meer wordt getransformeerd in een eigentijds aquapark.

Vroomshoopse Boys wint ruim van Oranje Nassau

Op sportpark De Bosrand ging rode lantaarn-drager Oranje Nassau uit Almelo goed uit de startblokken tegen Vroomshoopse Boys. In de 9e minuut werd Mustafa Koksu met een fraaie crosspass in stelling gebracht, maar de linker spits schoot de bal van dichtbij over. Vroomshoopse Boys herstelde zich na deze openingsfase en creëerde kansen. Jordy Harms. Juliën Derks en Jos Hutten hadden evenwel bij doelrijpe kansen hun vizier niet goed afgesteld. Oranje Nassau loerde op een snelle counter en had via Stef Kamphuis na 19 minuten bijna succes. Goed ingrijpen van de solide Boys-defensie voorkwam en achterstand. In de 23ste minuut speelde Boys-spits Jordy Harms na goed doorzetten van rechter verdediger Jesper Derks zich namens de Boys op fraaie wijze vrij in het strafschopgebied, maar zijn inzet ging net naast. In de 39ste minuut deponeerde Leon Dogger de bal op het hoofd van Ramon de Jong, die echter naast kopte. Een minuut later was het wel raak voor de thuisploeg. Verdediger Robert Veld brak door aan de linkerkant en zijn perfecte voorzet werd van dichtbij hard ingeschoten door Ramon de Jong: 1-0. Oranje Nassau trachtte nog wat terug te doen voor de rust, maar de inzet van Matthijs Koetsier na een ragfijne pass van spelverdeler Ragner Wolf belandde in het zijnet.

Na de rust was de wedstrijd aanvankelijk in evenwicht met veel fysieke duels op het druk bezette middenveld. Vroomshoopse Boys had meestal de bal, maar de gasten uit Almelo bleven vanuit de omschakeling gevaarlijk In de 63ste minuut werd aan Boys-zijde Juliën Derks gewisseld voor Jelle Drees door trainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens. In de 67ste minuut leek de speelwijze van het team van ON-trainer Peter Bokma succes te hebben. Een verre pass vanuit het achterland werd op technisch fraaie wijze gecontroleerd door Mustafa Koksu, maar zijn inzet werd op sublieme wijze met de voet gekeerd door Boys-doelman René Kok. In de 68ste minuut werd Tom Pierik bij de thuisploeg vervangen door Ton Kunst.

In de 73ste minuut speelde Jordy Harms middenvelder Leon Dogger op subtiele wijze aan en tegen diens harde en geplaatste wreeftrap vanaf 20 meter was geen kruit gewassen; 2-0. De Boys verhoogde daarna de druk en bracht daardoor het zichtbaar aangeslagen Oranje Nassau aan het wankelen. Dat had direct succes. In de 74ste minuut werd Ramon de Jong binnen het strafschopgebied onreglementair gestuit en arbiter G.W.R. Poffers uit Nijverdal wees terecht naar de penaltystip. Leon Dogger vertrok vervolgens op onberispelijke wijze het vonnis: 3-0. Het laatste kwartier leverde de nodige kansen op voor de vrijuit spelende thuisploeg tegen het leeg gespeelde Oranje Nassau, die vooralsnog werden gemist. In de 84ste minuut kwam Ramon Bolks bij de Boys in het veld voor Robert Veld.

in de 86ste minuut zette Ton Kunst met een prachtige steekbal Jordy Harms vrij voor ON-keeper Thom ter Riet. De Boys-spits rondde de prachtige aanval op bekwame wijze af: 4-0. In de slotfase had de Boys zo maar naar een nog ruimere score kunnen uitlopen, maar Oranje Nassau bleef met het nodige fortuin verder onheil bespaard. De uiteindelijk dik verdiende 4-0 overwinning brengt Vroomshoopse Boys als de nummer 4 van de tweede klasse H. op één punt afstand van nummer 3, WVF. Zaterdag wordt er in Hulzen tegen Hulzense Boys, de nummer 5., gespeeld en dat is tevens de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Op dondertagavond 20 december wordt er in Deurningen bij derde klasser zondag DSVD gespeeld in de vierde ronde van de strijd om de districtsbeker van de KNVB.

Er werd tegen Oranje Nassau in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Robert Drenthen, Andjin van Veen en Robert Veld (84; Ramon Bolks) ; midden: Leon Dogger, Tom Pierik (68: Ton Kunst) en Jos Hutten; voor: Ramon de Jong, Jordy Harms en Juliën Derks ( 63: Jelle Drees).

Koploper Vroomshoopse Boys 2 verspeelde in de slotfase op de eigen Bosrand een riante 2- 0 voorsprong tegen runner/up AZSV 3 uit Aalten en de eindstand werd 2-2. Koploper Vroomshoopse Boys 3 verloor thuis de topper tegen naaste concurrent HHC Hardenberg 3 met 4-3 en het team van trainer Richard Willems bezet nu een tweede plaats. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 verloor in Hardenberg met 2-0 van subtopper HHC JO190-1. Vroomshoopse Boys J017-1 won thuis met 4-0 van Excelsior´31 JO17-2 en veroverde daardoor het kampioenschap. Een puike prestatie van het team van trainer Gerjan Kosters, die na de winterstop daardoor een gooi kan doen naar de hoofdklasse.

Zorgvuldige afweging koopzondag per kern

Nu de eenmalige proef koopzondag op 23 december aanstaande een feit is, heeft GemeenteBelangen Twenterand mede het initiatief genomen om de evaluatie van deze proef en een eventueel vervolg van de koopzondag(en) in Twenterand zorgvuldig te laten afwegen. Met als doel: maatwerk per kern. Door het aangenomen voorstel, ingediend samen met CU, CDA, SGP, VVD en gesteund door Pvda/GroenLinks, komt er per kern de mogelijkheid om koopzondagen wel of niet in te voeren. Maar eerst zal er een burgerpeiling gehouden worden om in beeld te krijgen wat er leeft in de samenleving ten aanzien van dit onderwerp. Het gaat hierbij niet alleen om ‘”voor” of “tegen”, maar ook om meer informatie te verzamelen. Met deze gegevens kan de winkeliersvereniging per kern het initiatief nemen in gesprek te gaan met de plaatselijke dorpsraad of plaatselijk belang en een afvaardiging van de plaatselijke kerken en zo elkaars standpunten bespreken. Onderwerpen als leefbaarheid en economische belangen komen hierbij aan de orde. Bij eventuele invoering van koopzondagen in een kern, kunnen tevens afspraken gemaakt worden over hoe vaak per jaar, welke openingstijden gehanteerd worden en welke winkeliers gaan deelnemen en welke niet. Een aanvraag voor vrijstelling voor koopzondagen, tot stand gekomen in gezamenlijke overeenstemming, is een verantwoordelijkheid van de winkeliersvereniging per kern. Dit volgens het beproefde ‘Raalter model’. GBT is van mening dat op deze manier de belangen van winkeliers, personeel, de inwoners die winkelen willen en de mensen die de zondagsrust naleven, zorgvuldig per kern kan worden afgewogen. Wethouder Bart- Jan Harmsen deelde mee aan de slag te kunnen met dit voorstel, mits de juridische kaders kloppen.

Hoofdtrainer Karlo Meppelink vertrekt aan eind seizoen bij Vroomshoopse Boys

Aan het eind van het huidige seizoen 2018-2019 scheiden de wegen van Vroomshoopse Boys en hoofdtrainer Karlo Meppelink. De ervaren oefenmeester uit Hoogeveen is dan twee seizoenen aan de huidige tweede klasser verbonden geweest. Het vorige seizoen kwam er na verlies in de halve finale in de nacompetitie na vier seizoenen een einde aan het eerste klasserschap van de Boys. Dit seizoen bezet Vroomshoopse Boys een vierde plaats in de tweede klasse H. van het zaterdagvoetbal en wordt er zeker naar behoren gepresteerd met de overwegend jonge selectie. De technische commissie en het bestuur van Vroomshoopse Boys zijn content met de prestaties van Karlo Meppelink.

Na diverse gesprekken is echter gezamenlijk besloten om na dit seizoen afscheid van elkaar te nemen. Karlo Meppelink zal na twee seizoenen Vroomshoopse Boys z’n trainersloopbaan elders voortzetten.

Wederzijds is er het volste vertrouwen dat dit seizoen goed wordt afgerond. Vroomshoopse Boys gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, waarbij als minimale eis de opleiding TC II (Uefa B) geldt.

OASE (Ouders Autisme Steunen Elkaar) samen aan de wandel!

 

 

Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert wandelingen voor OASE.

Binnen OASE worden ouders van kinderen met autisme in contact gebracht met andere ouders van kinderen met autisme. OASE boort de bron van kennis en ervaring van ouders van kinderen met autisme aan. Samen wandelen biedt de mogelijkheid elkaar tips te geven en het levert nieuwe inzichten op.

 

De eerstvolgende wandeling vindt plaats op vrijdag 23 november vanaf de parkeerplaats van restaurant de Sallandse Berg, Grotestraat 285 in Nijverdal. We verzamelen telkens vanaf 9.45 uur, vertrekken om 10.00 uur voor de wandeling. Tegen 11.00 uur zijn we terug om verder in gesprek te gaan onder het genot van een kop koffie of thee.

 

Bent u ook ouder van een kind met autisme?

Meld u dan aan voor deze ontspannende wandeling bij Evenmens, informele zorg voor elkaar te Nijverdal. U bent van harte welkom! Aanmelden kan bij Herma Spoolder, medewerker OASE bij Evenmens, informele zorg voor elkaar..

E-mail: hspoolder@evenmens.nl of via telefoonnummer 0548-638830

 

Wandelen voor partners van een volwassene met ASS (Autisme Spectrum Stoornis)

Vanuit de behoefte van een aantal partners van een volwassene met de diagnose autisme (ASS), of een vermoeden van autisme, nodigt Evenmens u uit voor een wandeling voor partners van iemand met ASS of met een vermoeden van ASS.

Sinds enkele jaren wandelt de consulent OASE (Ouders Autisme Steunen Elkaar) met ouders van kinderen met autisme. De wetenschap op het gebied van autisme gaat verder en steeds vaker krijgen we signalen dat een volwassene/de partner ook een diagnose krijgt. Veel dingen vallen dan op hun plek , maar daarnaast zijn er ook onzekerheden als hoe verder, waarom heb ik het niet eerder gezien, hoe ga ik er mee om, moet ik nu anders met hem/haar communiceren en hoe dan?

Om antwoord op deze vragen te krijgen, gaan we al wandelend met elkaar in gesprek over dat wat er op dat moment speelt. Natuurlijk zijn er ook veel positieve momenten; er is een moment geweest dat u verliefd werd op uw partner. Blijf ook de mooie momenten koesteren.

De eerstvolgende wandeling vindt plaats op woensdag 21 november. We verzamelen om 9.45 uur bij Landgoed De Barkel, Hexelseweg 52b in Wierden. We wandelen van 10.00 – 11.00 uur waarna we als er behoefte aan is, napraten. We vragen een bijdrage van € 1,00 voor een kopje koffie of thee.

Wilt u meewandelen? Dan kan door u op te geven bij Herma Spoolder, consulent van Evenmens, tel 06-36403898 of mailen naar hspoolder@evenmens.nl.

U bent van harte welkom!

 

Doneer een Maaltijdbox tijdens de Week van de Voedselbanken

 

Deze week is de week van de Voedselbanken gestart. Om deze week op een passende manier in te luiden zet de Voedselbank “De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland” in de spotlight.

 

Het gaat goed met de economie. Steeds meer Nederlanders kunnen zich luxe producten zoals een maaltijdbox veroorloven. Maar wat veel mensen niet weten is dat er aan de onderkant van de samenleving nog veel Nederlanders zijn die onder de armoedegrens leven, en niet eens boodschappen kunnen doen. Deze mensen zijn aangewezen op de voedselbank, waar zij hun eigen “maaltijdbox” ontvangen.

Voor slechts €5,00 doneer je een maaltijdbox aan iemand die het nodig heeft

De Nederlandse Voedselbank wil zoveel mogelijk maaltijdboxen uitdelen aan mensen die dat echt nodig hebben. Jij kunt nu eenvoudig je steentje bijdragen. Voor slechts €5,00 kan jij al een maaltijdbox doneren aan mensen die ‘m echt kunnen gebruiken. Het gaat hier echter wel om een iets andere box dan die van HelloFresh of Marley Spoon. De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland bevat enkel producten die écht belangrijk zijn: geen luxe, maar alleen belangrijke levensbehoeftes. Doneren kan heel eenvoudig via een Tikkie. Alle informatie over deze actie vind je op Maaltijdbox.com.

 

Over de Voedselbank

Bij de Voedselbank werken zo’n 11.000 vrijwilligers die per week bijna 40.000 voedselpakketten uitdelen aan mensen die dit echt nodig hebben. In totaal zijn er bijna 170 voedselbanken die er samen voor zorgen dat 132.000 Nederlanders hun dagelijkse eten kunnen klaarmaken.

Kinderen genieten van ‘Groot taartenfestijn’ in Westerhaar 

 

 

Vanuit het project ‘Samen tegen Eenzaamheid’ en het thema van de kinderboekenweek ‘Vriendschap, kom erbij’ vond er afgelopen week een groot taartenfestijn in Westerhaar plaats. In totaal hebben 128 kinderen uit Westerhaar hun eigen taart ontworpen en versierd voor iemand die hun dierbaar is.  

 

ZorgSaam Twenterand, de bedenker en initiatiefnemer van dit festijn, organiseerde dit festijn samen met twee basisscholen uit Westerhaar (De Fontein Oranjestraat en De Blokstoeke), Kulturhus De Klaampe en Baalderborg onder de noemer ‘Taarten van … ?’ Een activiteit bedacht naar het televisieprogramma ‘Taarten van Abel’.

 

Voorafgaand op deze activiteit moesten kinderen (groep 6, 7 en 8) bedenken voor wie ze een taart gingen versieren: voor een goede vriend, familielid of …? Op school werd het ontwerp van de taart gemaakt met daarbij een verhaal of gedicht voor de ontvanger. Met dit ontwerp en het verhaal gingen ze vorige week aan de slag. Wat resulteerde in ontroerende, persoonlijke en mooie verhalen.

 

Met steun van de betrokken lokale partijen, maar ook door medewerking en sponsoring van Baktotaal Bouwhuis uit Goor, is het een verrassend en fantastisch festijn geworden.

 

Info

ZorgSaam Twenterand heeft deze activiteit georganiseerd in het kader van het project ‘Samen tegen eenzaamheid’. ZorgSaam Twenterand heeft het thema eenzaamheid sinds twee jaar hoog op de agenda staan. Bij het thema eenzaamheid hoort bewustwording van sociaal gedrag, acceptatie en waardering van en naar elkaar, ontmoeten. Om die reden is bovenstaande activiteit opgezet.

Via fondsenwerving is financiële steun ontvangen van het VSBfonds, Provincie Overijssel, Noaberfonds,ZorgSaam Twenterand Projecten en het Oranje Fonds. Meer informatie is te vinden via deze link:
http://www.zorgsaamtwenterand.nl/nieuws/2017/fondsen-steunen-project-samen-tegen-eenzaamheid/