Category: Geen categorie

Nieuwe Vroomshoopse Revue “Energiek Vroomshoop” komt eraan

Vroomshoop was al vertrouwd met het fenomeen revue in de vijftiger jaren van de vorige eeuw, maar die ging ter ziele. In 1999 werd de handschoen weer opgepakt door een viertal Vroomshopers en vanaf dat moment ging het alleen maar crescendo. De Revuegroep breidde zich uit, er kwam een achtergrondkoor en een dansgroep bij, evenals de musici pianist Gezinus Veldman en slagwerker Joost Visser.

De laatste beide Vroomshoopse Revues

De vierde Vroomshoopse Revue kende eind 2015 de titel “Oald en Ni’j”, waarbij de lokale actualiteit volop meespeelde. Ludieke en markante overeenkomsten en verschillen tussen vroeger en nu vormden de hoofdmoot. De jonge Vroomshoopse regisseur Jennifer Veltink voerde de regie. Dat deed ze ook eind 2017, toen een inmiddels sterk verjongde Revuegroep de revue “D’ran met de lippe” over het voetlicht bracht. Een gelegenheidsband zorgde voor de muzikale ondersteuning van deze revue, die de titel “D’r an met de lippe” meekreeg. De Vroomshoopse Republiek werd uitgeroepen en het weer massaal opgekomen publiek genoot volop van de voorstellingen. De teksten en liedjes waren in eigen beheer gemaakt en weerspiegelden de waardigheid, onafhankelijkheid, trots en vrijheid van het kanaaldorp.

Corona was een spelbreker

Eind 2019 was de volgende grote Vroomshoopse Revue in de oude samenstelling aanstaande met daarbij alle toeters en bellen, waarbij weer een dansgroep. De teksten waren afgerond en de eerste repetities waren begonnen. Door corona werd er in het voorjaar van 2020 echter roet in het eten gegooid en moest de Vroomshoopse Revue minstens twee jaar worden uitgesteld. Nu is het eindelijk zover en kunnen de repetities na de aanstaande zomervakantie hervat worden. De drie voorstellingen van de Vroomshoopse Revue zijn nu gepland op vrijdagavond 17 maart, op zaterdagavond 18 maart en op vrijdagavond 24 maart 2023 in het theater van Het Punt in Vroomshoop.

Nieuwelingen

De Vroomshoopse Revuegroep is intussen tot 11 personen uitgebreid met als nieuwkomers David Jansen, Riëtte Makkinga en Ramon Talen. Verder zijn van de partij Heleen Berkhof, Jan-Cees Kaas Inge Kamphuis, Annelore Kok, Karel Krahwinkel, Corine Vaartjes, José Slotman en Rolf van der Veen. De Revuesingers kennen naast enkele bekenden ook de nodige nieuwe gezichten. De groep bestaat momenteel uit: Arjan Berkhof, Ria Kamermans, Ton Kassing, Wim Minkjan, Hans Nieboer, Gerda de Olde, Albert Wessels, Ingrid Wessels, Kyra Wessels en Truus Zomer.

Gezinus Veldman treedt op als pianist en is muzikaal leider en slagwerker Joost Visser is ook weer van de partij. Een dansgroep ontbreekt niet op het appel, evenals toneelmeesters en vrijwilligers voor grime en kleding. Er is sprake van professioneel licht en geluid en er wordt gebruik gemaakt van beelden, die op het grote scherm in de theaterzaal worden getoond. Regisseur is opnieuw Jennifer Jansen-Veltink, die zeker weer de uitvoerenden tot prestaties van formaat zal weten te stimuleren.

De Revue moet actueel blijven

Ook nu weer zijn alle teksten in eigen beheer gemaakt, vervat in de titel van de Revue: “Energiek Vroomshoop”. De vonken zullen er vanaf afspringen met aansprekende sketches over een levendig dorp, waar altijd iets, zo niet veel te doen is.

De actualiteit had de afgelopen jaren bepaalde bestaande teksten ingehaald, denk aan de nieuwe burgemeester van de gemeente Twenterand en gebeurtenissen die tot de verbeelding spraken. Daardoor zijn een aantal teksten herschreven en aangepast, zodat de Vroomshoopse Revue up to date blijft.

Herkenbaar wordt deze zesde Vroomshoopse Revue zeker en de bezoekers kunnen zichzelf geregeld de lachspiegel voorhouden. Het worden zeker weer druk bezochte voorstellingen met weemoed en wille. Het bestuur van de Vroomshoopse Revue c.a. onder leiding van voorzitter Ton Kassing kiest voor relatief bescheiden entreeprijzen, zodat er wat dat betreft geen financiële drempels zijn voor de bezoekers. Over de voorverkoop en entreeprijzen volgen later nog nadere mededelingen. Na de zomervakantie is het in ieder geval alle hens aan dek voor “Energiek Vroomshoop”.

Familiedag van Vroomshoopse Boys met sponsorloop

Vroomshoopse Boys houdt op zaterdag 9 juli aanstaande haar jaarlijkse familiedag. Dat betekent een feestelijke afsluiting van een enerverende competitie van een club in actie. Doelstelling van de komende tijd is de realisatie van een nieuw clubhuis. Door acties van leden wordt daarvoor geld ingezameld. Een grote veiling bracht meer dan 20 mille in het laatje en ook het bedrijventoernooi van afgelopen zaterdag scoorde op een prima wijze. De kentekenactie loopt, evenals een obligatie-actie, die onlangs is gestart.

Tijdens de familiedag loopt de Boys-jeugd zich voor hun eigen toekomstige clubhuis het vuur uit de sloffen met een sponsorloop. Die is opgezet voor de F-league en de jeugdleden en verdere jeugd uit Vroomshoop in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar. Om 11.00 uur gaan de jonge helden van start op De Bosrand en er wordt op veel ondersteuning van het thuisfront gerekend.

De activiteitencommissie van Vroomshoopse Boys haalt alles uit de kast om er op 9 juli een onvergetelijke familiedag van te maken. Zo is er een ijscokar aanwezig en ontbreken springkussens niet. De traditionele strijd om de penaltybokaal bij de Boys-jeugd komt vanaf 9.30 uur weer tot leven. De kampioensteams Vroomshoopse Boys JO15 en JO19-2 worden gehuldigd. Er wordt daarnaast op passende wijze afscheid genomen van vertrekkende jeugdtrainers van de Boys.

Om 13.30 uur begint vanaf de kantine de fietstocht voor leden, ouders van jeugdleden, supporters en sponsoren. Om 15.00 uur wordt de barbecue aangestoken als vaste gezellige afsluiter van het voetbalseizoen. Live muziek wordt dan ook verwacht als opluistering van dit ongetwijfeld gezellig slotfeest van het voetbalseizoen van de Boys-familie.

N36 afgesloten wegens werkzaamheden

De N36 tussen rotonde Witte Paal en Mariënberg wordt in beide richtingen afgesloten van vrijdag 1 juli 20.00 uur tot maandag 18 juli 06.00 uur. Het verkeer van het noorden naar het zuiden wordt omgeleid via de N348 en de N35 of via de N34, N341 en de N343.

In het weekend van vrijdag 1 juli 20.00 uur tot maandag 4 juli 05.00 uur en vrijdag 8 juli 20.00 uur tot maandag 11 juli 05.00 uur is ook de rotonde Witte Paal afgesloten voor verkeer. Daardoor is ook de N34 afgesloten tot Hardenberg en de N36 tot aan de rotonde Ommen. Het verkeer wordt omgeleid via de N377 en de N343.

Houd rekening met 30 min extra reistijd. Meer informatie over deze en andere wegwerkzaamheden vind je op vanAnaarBeter.nl/werkzaamheden

Live gamen voor Oekraïense vluchtelingen: Jorik Koppelman en Damian Holtkamp haalden geld op

Twee jongeren van Het Noordik in Vriezenveen hebben impact gemaakt door 24 uur
achtereen live te gamen voor Oekraïense vluchtelingen. Jorik Koppelman (16 jaar) en
Damian Holtkamp (15 jaar) haalden hiermee 135 euro binnen. Dit bedrag wordt
gestort op giro 555.


Jorik en Damian begonnen donderdagmiddag in jongerencentrum Het Front met live gamen
en stopten 24 uur later. Aan het eind waren ze behoorlijk gaar. Vooral ’s nachts doorgaan
eist zijn tol. Maar ze hadden het er graag voor over en zijn tevreden met de opbrengst.
Het gamen ging via het gamekanaal Twitch. Dit is een videoplatform en community voor
gamers. Hier waren Jorik en Damian 24 uur live te volgen.
Jongeren maken indruk
Deze activiteit maakt onderdeel uit van Impacter LAB, een project bij Het Noordik in
Vriezenveen onder leiding van de Impactercoaches tevens jongerenwerkers Laureen Velnaar
en Somar Kaoumi. Tientallen leerlingen hebben hier reeds een project uitgevoerd.
Impacter LAB is een maatschappelijke diensttijd project waar jongeren zichzelf ontwikkelen,
hun eigen talenten ontdekken en iets doen voor de samenleving. ZorgSaam Twenterand
ontvangt hiervoor middelen via het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Jong? Ook impact maken? Meld je nu aan!
Lijkt het jou wat? Altijd al interesse gehad? Ben je jong en je wilt impact maken in de
gemeente Twenterand? Meld je aan bij Somar Kaoumi of Laureen Velnaar via
telefoonnummer (0546) 481 456 of e-mail naar: skaoumi@zorgsaamtwenterand.nl of
lvelnaar@zorgsaamtwenterand.nl.

Rommelmarkt en veiling TOP

Op zaterdag 9 juli van 8.00 uur tot 12.00 uur is er weer de grote rommelmarkt en veiling van de korfbalvereniging TOP uit Vroomshoop. Locatie voor deze markt is sportpark De Bosrand aan de Flierdijk 5C in Vroomshoop. Door corona heeft de korfbalclub dit evenement twee jaar niet kunnen organiseren. De rommelmarkt van TOP is één van de grootste in de regio!

Naast de groots opgezette rommelmarkt is er weer een verkoop bij opbod (veiling), een Rad van Avontuur, en volop eten, drinken en ijs. Op de markt is er onder andere: serviesgoed, boeken, speelgoed, kleding, computerspullen en nog veel meer. Het is echt de moeite waard om te komen.

Belangstellenden kunnen gerust de kinderen meenemen, want die kunnen voor weinig geld speelgoed of een mooi boek kopen. De rommelmarkt van TOP staat al jaren bekend als één van de grootste in de regio, de laatste jaren is de markt ook uitgegroeid tot één van de gezelligste!

Ophaaldagen en routes

Spullen voor de markt worden in week 27 [4, 5 en 6 juli] opgehaald binnen de bebouwde kom van Vroomshoop. Via Facebook en Twitter van TOP zijn de ophaaldagen en ophaalroutes te lezen. Ook op de website: www.top-vroomshoop.nl kunt u precies zien wanneer De Toppers bij u in de straat komen.

Bedrijventoernooi een voltreffer bij Vroomshoopse Boys

Op het zonovergoten sportcomplex De Bosrand kwamen in totaal 24 bedrijventeams in actie bij het zeven tegen zeven-toernooi. Sportief en ook financieel bleek dit een voltreffer. Goed om te weten, want de meeropbrengst van dit bedrijventoernooi gaat naar het nieuwe clubhuis van Vroomshoopse Boys.

Vanaf het beginsignaal streden de teams met overgave voor resultaten, waarbij de acht scheidsrechters op een vakkundige wijze een oogje in het zeil hielden. Er werd uitermate sportief gespeeld en er waren mooie voetbalstaaltjes te bewonderen. Bij de 18 mannenteams bleek Ecowoods uit het goede hout gesneden en met prima spel werd de eerste prijs behaald. Als tweede kwam het sterke team van Lowik Bouw uit de bus. Bij de 6 dames- en gemengde teams toonde zich Vrouwen 1 van Vroomshoopse Boys de sterkste.

Getuige de bijzonder gezellige nazit bleek de olympische gedachte dat het meedoen nog belangrijker is dan het winnen de overheersende gedachte. Een hapje en een drankje ontbraken uiteraard niet. Een springkussen voor de jongste jeugd evenmin en de vier halve velden werden door bijzonder veel toeschouwers omzoomd.

Live muziek en een DJ zorgden voor een prachtig slotakkoord van een bijzonder geslaagd toernooi. Dat succes was ook zeker te danken aan de vele vrijwilligers, waarbij ook het kantinepersoneel van Vroomshoopse Boys. Op naar volgend jaar was het devies na afloop en nu al is zeker dat dit bedrijventoernooi een vervolg krijgt.

Workshop met Heatpress

Op maandag 18 juli kun je weer een nieuwe techniek ontdekken in Bibliotheek Vroomshoop. Tetem komt die middag met een Heatpress (hittepers). Hiermee kun je materialen zoals plastic en stof in een bepaalde vorm persen. Natuurlijk gebruiken we restmateriaal dat anders weggegooid zou worden. Op deze manier recycle je het plastic en maak je er iets nieuws van. Dit is beter voor het milieu.

Hoe werkt het?
Eerst bedenk je wat je wilt maken, bijvoorbeeld een vliegtuig, masker, tol, sleutelhanger of een eigen creatie. Vervolgens ga je aan de slag met het uitknippen van de onderdelen uit plastic en uit gekleurd stof/papier.
Als je alle onderdelen hebt geknipt leg je ze op de juiste volgorde in de heatpress
Daarna druk je de heatpress stevig dicht en zorgt de warmte ervoor dat alle lagen plastic en stof/papier samengeperst worden tot 1 geheel.  

Opgeven
Voor deze workshop kun je je opgeven via de website van de Bibliotheek Twenterand. De toegang is gratis. Er zijn beperkte plekken beschikbaar, dus geef je snel op!

Ontmoetingsochtend in Bibliotheek Vriezenveen

Zie je steeds minder of helemaal niets? Of wil je als partner of ouder een luisterend oor? Kom dan naar de ontmoetingsochtend op dinsdagochtend 5 juli. Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Vriezenveen. Naast gezellig samenzijn kan er ook een spelletje gespeeld worden. De spelletjes zijn speciaal voor mensen die slecht zien. 

Deze ochtend wordt georganiseerd door stichting Evenmens en Jeanet Kikkert die zelf slechtziend is. Aanmelden is fijn maar je mag ook zo binnenwandelen. De toegang is gratis. Een kopje koffie of thee staat voor je klaar!

Aanmelden kan via de website van de bibliotheek of via mail: mfelix@evenmens.nl of jdkikkert74@gmail.com .

Belangrijke stap N36

De N36 gaat flink op de schop. Minister Harbers trekt 115 miljoen euro uit om de N-weg tussen Almelo en Ommen aan te pakken, zo meldt hij aan de Tweede Kamer. De planning is dat Rijkswaterstaat in overleg met de regio in 2023 een plan klaar heeft. Rijbanen scheiden is in ieder geval een onderdeel van het plan. Uitvoering van de maatregelen is gepland vanaf 2025/26. Dat is een belangrijke stap naar een veilige en robuuste verbinding tussen Twente en het Noorden.

Belangrijke stap N36

Vele vliegeraars bereiden zich voor op  de 10e editie Vliegerfeest Twente

De Twentse VliegerVrienden organiseert namens Stichting Vliegerfeest Twente(rand) op 2 en 3 juli haar 10e internationale Vliegerfeest Twente op het terrein van Zalencentrum Spalink te Geesteren.

Afgelopen jaren weten vliegeraars uit verschillende landen Vliegerfeest Twente te vinden.
Vliegeraars uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Amerika, Canada en Nederland hebben al deelgenomen aan dit gratis toegankelijk kleurrijk evenement.

Hier komt dit jaar een land bij Pakistan!
Iqbal Husain uit Pakistan is de hele wereld al rond geweest met zijn bijzondere vliegers en komt nu naar Twente. Hij maakt treinvliegers van bamboe en papier met verschillende thema’s, onder andere de Rattenvanger van Hamelen en De Pizzabakker.

Naast de vele vliegers die te zien zijn in de lucht maar ook op de grond kan men deelnemen aan een speurtocht. 10 vragen en de antwoorden zijn te vinden op het terrein en natuurlijk zijn er prijsjes te winnen.  Naast alle andere activiteiten zal er ook weer een expositie worden gehouden.

Muziek is voor veel mensen belangrijk en zo ook voor vliegeraars. Veel vliegeraars gebruiken dit thema om op hun vliegers te tonen en meestal staan de vliegers hoog in de lucht en zijn de details van de applicaties op de vliegers bijna niet te zien. Daarom heeft de organisatie besloten om dit jaar tijdens het vliegerfeest een expositie met het thema  “muzikale vliegers” te organiseren. De bezoekers hebben nu de mogelijk om de vliegers(kunstwerken) van dichtbij te bekijken en extra te genieten van wat de muziek teweeg brengt bij de vliegeraars.

Zaterdag is er een speciaal avondprogramma:
Tegen de schemer zullen er weer verlichte vliegers in de lucht staan. Daarna is er de nieuwe “lichtroute”: Vliegeraars zijn gevraagd om hun vliegers tentoon te stellen langs het veld en te verlichten. Op deze manier kunt u nog meer verschillende vliegers van dichtbij bekijken.

U leest het: zaterdag en zondag is er veel te beleven bij Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg 10 te Geesteren. Tussentijds kunt u op het terras van Spalink genieten van een drankje en natuurlijk kunt u blijven eten.
  
Meer informatie van dit vliegerfeest is te vinden op www.vliegerfeesttwente.nl