Category: Geen categorie

American Tukkerday in Vroomshoop

Vroomshoop zal het weekend van 6 en 7 september wederom op z’n kop staan!

In dit weekend wordt de 16e editie van de American Tukkerday gevierd met een gevarieerd programma vol Amerikaanse auto’s, motoren en trucks en veel live muziek!

WAT VALT ER ZOAL TE BELEVEN?

–  5 live bands van Blues tot Rock

–  WWE Pro wrestling: immens populaire worstelshow in de US met enkele titelgevechten in Vroomshoop!

–  Fastdraw Duel shooting: schieten met originele/replica wapens uit het Wilde Westen en een authentiek ingericht Cowboydorp.

–  Een rondritje door Vroomshoop maken in een echte Amerikaanse schoolbus/Greyhoundbus.

–  De show & shine contest verdeeld in drie groepen: mooiste car, bike en truck

–  Stands met allerlei American Lifestyle producten: o.a. kleding, food, auto- en  motoronderdelen                    

–  Pinstripe-artiest

–  Airbrush artiest

–  Tattoo-artiest

–  Old School barber, male and female!

–  Uncle Sam op stelten

–  Voor de kids is er de speciale (gratis) Kidscorner en een springkussen.

Live Muziek vrijdagavond

– Schimanski

Schimanski’s play list bestaat uit nummers die recht in je smoel worden gespeeld zonder flauwekul. Nirvana, Pearl Jam, Queens of the Stone Age, Foo Fighters maar ook Cheap Trick en The Romantics staan op de heilige lijst van Schimanski. Schimanski gaat voor 110% maximaal en niet voor middelmaat.

Live muziek zaterdag

– The Billy Bops 

The Billy Bops, Geniet van klassieke Rock and roll en Rockabilly nummers van onder andere Elvis, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran, Danny Gatton, The Stray Cats en vele meer.

The Greendogs   

The Greendogs, Klassieke rocksongs op authentieke wijze gespeeld met een zeer hoog swing gehalte. Liedjes van Wanda Jackson, Janis Martin, Collins Kids, Carl Perkins en Elvis. Maar ook hedendaagse artiesten zoals Brian Setzer, Paladins en Imelda May komen voorbij. En om in stijl te blijven steekt de band zich in vintage kleding zodat u het gevoel krijgt dat u wordt mee genomen naar de jaren 50 begin 60.

De Smugglers Bluesband

De Smugglers Bluesband, is een Euregionale formatie uit Twente en Duitsland.
De Smugglers onderscheiden zich door een zeer gevarieerd bluesrepertoire, met
composities die opvallen door een bijzonder schema, interessante breaks en veelal lekker dansbare ritmes.
De ervaring leert dat de Smugglers zowel bij “die-hard blues publiek” als bij meer
‘algemene live-muziek liefhebbers’ goed over komen.

Plork en de aannemers

Enkele jaren geleden zag Plork en de Aannemers het levenslicht, wat begon als een geintje in de kroeg is uitgegroeid tot een rockende stampende feestmachine met het geingehalte hoog in het vaandel.
Van jaarmarkt tot sportpaleis, van buurtkroeg tot feesttent, overal waar Plork en de Aannemers zijn geweest is het publiek totaal verbouwereerd achtergebleven alsof er een tornado door de straat is getrokken.

Op zaterdagavond is er een specactulaire vuurshow op muziek.

Wij zijn door de belastingdienst aangemerkt als bijzonder evenement, dus je kunt met je geschorste Amerikaanse auto op onze meeting komen; voor meer info zie onze website.

Er staan vele activiteiten op het programma voor jong en oud, dus voor een ieder wat wils.

De entree is zoals altijd gratis! We verwachten dit jaar wederom een record aantal bezoekers uit heel Europa!

Locatie :Industrieterrein Vroomshoop Oost aan de Americalaan.

Namens de crew van de American Tukkerday heten wij jullie van harte welkom op deze spectaculaire dag.

Cabaretiers Beuving, Kemperink en Manuel bundelen Twentse krachten in ‘Tukkerware Party’

Bijlage: © Goeie Tukkers

VROOMSHOOP – Het product: Drie Twentse goden die graag ‘out of the bokse’ denken. Maar een Tukker giet nooit kapot, dus denk voor aanschaf goed na: ie zit er veur de rest van oew leven mee. Hoe meer personen er aanwezig zijn op de party, des te goedkoper is de Tukker te leveren. En wees erbij, want ze spelen deze voorstelling écht alleen maar in september op een handjevol locaties, waaronder Het Punt in Vroomshoop op zaterdag 21 september aanstaande. Na de party is er ruimte genoeg om Tukkers uit te proberen en te kijken of het een toevoeging kan zijn in uw huidige huishouden. Overal waar ‘tu’ voor staat is niet goed, behalve: Tukkerware!

Zo luidt het credo van dé drie Twentse cabaretiers André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving. Maar hoe komen deze Tukkers nou op het idee om samen een trio te vormen? “Door wanhoop gedreven, onder het motto ‘Ellende verbroedert’”, zo antwoordt Beuving op die vraag. Maar of dit trio een garantie geeft voor een hilarische avond, is Thijs Kemperink kort. “Nee!”, besluit hij. Beuving vult aan: “Het is inderdaad een stukje risicospreiding voor de bezoeker”. Lekker ‘Tukkers’ zijn ze in ieder geval zeker, en dat is natuurlijk de belangrijkste basis voor deze hilarische avond.

Qua voorbereiding spannen de mannen zich allerminst in. Talloze Tupperware-party’s hebben ze dan ook niet afgelopen. “Ernest mocht mijn 50-pluskaart voor leden mee voor wat korting op de entree”, zo verwoordt André Manuel. Al zegt Ernest anders. “Nee dit is de eerste keer voor mij. Maar ik hoop tijdens onze Tukkerware Party een boel onzin te verkopen”. De heren verkopen tijdens de avond in Het Punt voornamelijk hun goddelijke lichamen, zij zijn immers het product. De brainstormsessies die ze wél als voorbereiding houden, beloven ook nog niet veel. “Als je op de terugweg in de auto zit dan denk je: Waar gaat dit over? Laat ik dit nog eens rustig nalezen. Maar gelukkig is er nooit iemand die wil notuleren”, zegt Beuving. “Tijdens de brainstormsessie spreken we eigenlijk alleen af wanneer de volgende brainstormsessie plaats moet vinden,” aldus Manuel.

Voor Thijs en Ernest is het niet nieuw, optreden in Het Punt. Ze hebben er immers al vaker op het podium gestaan. Manuel verwacht dat het mooier is dan Carré en omschrijft de voorstelling als ‘leuker dan in de kerk zitten’, maar de verwachtingen van Ernest liggen wat minder hoog. Hij speelde er vorig theaterseizoen met zijn ‘Bende van Beuving’ de voorstelling Klap van de Korenmolen, waar ook het Vriezenveense koor Update een belangrijke bijdrage aan leverde. “Een mooie avond gehad bij en met jullie in Het Punt! Maar ik verwacht nooit ergens iets van in Twente, dan kan het alleen maar meevallen”. De mannen zien u graag op de Tukkerware Party op zaterdag 21 september aanstaande in Het Punt!

Evenementenagenda Twenterand van 28-08 t/m 08-09

Dit overzicht is samengesteld op 23-08-2019, wijzigingen voorbehouden.
Zie: www.puurtwenterand.nl voor actuele en uitgebreidere gegevens.
Vrijdag 30 augustus
De Pollen- West Geesteren
Zomerfeest De Pollen-West Geesteren. Vanaf vrijdagavond tot en met zaterdagavond feest in De Pollen. Kijk voor het volledige prgramma op www.zomerfeest-depollenwestgeesteren.nl. Locatie: Hoek feestterrein
Vinckenweg en Vonderakkersweg, De Pollen- West Geesteren. Aanvang: 19:00 uur
Vroomshoop
Vrijdagmiddagborrel in Het Punt!. Laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen en daarnaast ook nog eens de perfecte plek om te netwerken. Locatie: Grand Café en Sportcafé Het Punt, Burgemeester
Koetjestraat 2,Vroomshoop, 0546-705050, Aanvang: 16:30 uur
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Sport en spelmiddag. Westerhaar aan zet houdt een sport en spelmiddag voor de jeugd. Gratis toegang. Tijden:15.00-17.00 uur. Locatie: Speeltuin “Ons Domein”, Leidijk 14, Westerhaar-Vriezenveensewijk
Zaterdag 31 augustus
De Pollen- West Geesteren
Zomerfeest De Pollen-West Geesteren. Vanaf vrijdagavond tot en met zaterdagavond feest in De Pollen. Kijk voor het volledige prgramma op www.zomerfeest-depollenwestgeesteren.nl. Locatie: Hoek feestterrein
Vinckenweg en Vonderakkersweg, De Pollen- West Geesteren. Aanvang: 11:00 uur
Vriezenveen
3 september 2019
Zangmiddag Vriezenveen. Voor iedereen die van zingen houdt. Er wordt gezongen uit: Johannes de Heer, Liedbundel of het Liedboek voor de Kerken. U bent van harte welkom van 14:30 uur tot 16:00 uur, de koffie staat klaar. Voor vervoer kunt u bellen naar : 0546-564070.
Vroomshoop
6 september 2019
American Tukkerday. Op 6 en 7 september staat Vroomshoop in het teken van de American Tukkerday! Net als voorgaande jaren is de toegang geheel gratis voor zowel kijkers als bezitters van Amerikaanse voertuigen.
Locatie: terrein American Tukkerday Vroomshoop. Voor meer gegevens zie: www.americantukkerday.nl
Vroomshoop
7 september 2019
Hollandse avond; Feestweek Vroomshoop. Frans Duijts is de hoofd act van de eerste editie van de Hollandse Avond in de feesttent in Vroomshoop. Ook De Havenzangers en Harten 10 treden tijdens deze avond op. Locatie:
Feesttent Vroomshoop. Voor meer gegevens zie: www.feestweekvroomshoop.nl Tijden: 21:00-01:00 uur
Helikoptervluchten boven Vroomshoop. Helikoptervluchten tijdens openingsdag 160 jaar Vroomshoop. Vroomshoop altijd al eens vanuit de lucht willen bekijken? Locatie: vanaf Vroomshoop Oost aan de Twentelaan.
Vanaf: 10:00uur Voor meer gegevens zie: www.feestweekvroomshoop.nl
American Tukkerday. Op 6 en 7 september staat Vroomshoop in het teken van de American Tukkerday! Net als voorgaande jaren is de toegang geheel gratis voor zowel kijkers als bezitters van Amerikaanse voertuigen.
Locatie: terrein American Tukkerday Vroomshoop. Voor meer gegevens zie: www.americantukkerday.nl
De Haere Triatlon Vroomshoop. De 10e editie van de De Haere Triatlon wedstrijd in Vroomshoop en omgeving.Start bij zwembad de Zandstuve, finish bij de rotonde bij de Beatrixlaan / Hoekweg. Tijden: 10:15-18:00uur Voor meer gegevens zie: www.triatlonvroomshoop.nl
8 september 2019
Vroomshoop
Feestweek Vroomshoop. Nieuw tijdens de feestweek: Beer & Grill. Dampende barbecue smokers met een stevige hamburger, malse gemarineerde spareribs, versbereide pizza’s uit de steenoven vanuit een oude Brandweerwagen, ambachtelijk Italiaans schepijs uit een nostalgische ijswagen en ga zo maar door! Tijden: 14.00-20.00 uur. Van 14.00 tot 17.00 uur is de Formule 1 Grand Prix van Italië met Max Verstappen live te zien op groot scherm. Aansluitend is er livemuziek van Rockaholics. Gratis entree. Locatie: Oranjeplein.
Exposities en tentoonstellingen
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker. Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur, verder op afspraak. Twistveenweg 13, 0546-659118.
Vriezenveen
Tentoonstelling 650 jaar brandweer in Vriezenveen. Deze brede tentoonstelling geeft een inkijk van hoe het vroeger was maar ook de huidige situatie wordt tentoongesteld. De tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten in het kader van het 650 jarig bestaan van Vriezenveen en duurt dan ook tot na de feestweek in september.
locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 0546-563476, openingstijden: 10:00-17:00.
Tentoonstelling Bernard Jaspers Faijer (1903-1979). Tot 30 september schilderijen over de geschiedenis en gebruiken van Vriezenveen. Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen, 0546-562385,
vriezenveen@bibliotheektwenterand.nl, http://www.bibliotheektwenterand.nl
Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info, Den Ham. Tel 0546-671778. www.puurtwenterand.nl
Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te
korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van dinsdag t/m zaterdag.
Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo.
Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za.
Langlopend:
Den Ham
Ponyrijden op de Lourenshoeve. Ponyrijles voor kinderen zonder rijervaring (3 tot 12 jaar) Elke zaterdag en in de vakanties. Opgave is verplicht 24 uur van tevoren via: 0546-672950 of mailen naar manege@lourenshoeve.nl.
Entreeprijs: € 8,00. Openingstijden: ma t/m vr 11:00-11:30, za.12:00- 12:30 Locatie: Vakantiepark De Lourenshoeve, Flierdijk 3, www.lourenshoeve.nl
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Oefentriatlon voor Vienna een succes!

Afgelopen zaterdag was het zover. De zesde editie van de oefentriatlon. Traditioneel hangen de organisatoren de opbrengst van de oefentriatlon aan een goed doel. De opbrengst van deze editie ging naar (de familie van) Vienna van den Heuvel uit Vroomshoop. Vienna heeft een hersentumor en heeft vele onderzoeken in het UMCG. De vele kosten die gemaakt worden, worden helaas niet vergoed. Met de opbrengst van de oefentriatlon wilden de organisatie, vrijwilligers, familie en vrienden Vienna (en familie) een hart onder de riem steken.

Nadat Vienna met de brandweerwagen bij het zwembad was gebracht, kon om 18:00 uur met 49 deelnemers worden afgetrapt voor een succesvolle editie. Een mooie training voor de deelnemers die over een kleine twee weken zullen deelnemen aan de triatlon van Vroomshoop. Daar plensbuien vlak voor aanvang (en tijdens de rit) nog even zorgden voor een nat wegdek, was het uitkijken geblazen voor de triatleten en fietsers in de bochten. Op een kleine schuiver in het wisselpunt na is het evenement zonder problemen verlopen. Via deze weg daarom ook weer dank aan alle vrijwilligers die weer mee hebben geholpen bij de opzet, tijdens het evenement of na afloop bij het opruimen. Na afloop kon een cheque met een prachtig bedrag worden overhandigd aan de familie en Vienna!

De VrijdagMiddagBorrel wacht op je!

De zomervakantie is ten einde. De werkvloer is weer gevuld met al je (leuke) collega’s. Op een enkeling na die buiten de zomervakantie om een reisje of vrij heeft geboekt. Terug naar het gewone ritme en ook weer naar de VrijdagMiddagBorrel in Het Punt op vrijdag 30 augustus aanstaande, want die gaat gewoon écht elke laatste vrijdag van de maand door! Voor de meeste mensen is de vrijdagmiddag namelijk hét moment waarop er één bepaald gevoel overheerst: het is weekend. En juist daarom organiseert Het Punt dé VrijdagMiddagBorrel!

Medewerkers van bedrijven, (maatschappelijke) organisaties, winkeliers, (basis)scholen kunnen elkaar elke laatste vrijdag van de maand op gezellige en informele wijze ontmoeten. “De VrijdagMiddagBorrel bij Het Punt is een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ook biedt de borrel een mooie gelegenheid als plek waar je jouw (of andere) collega’s kunt leren kennen of waar je gezellig bij kan kletsen,” zo verwoordt Raymond Peddemors van Het Punt. Zoek jij naar nog meer redenen om te gaan? Wat dacht je hiervan; Gewoon, omdat je het hebt verdiend.

De borrels op de vrijdagmiddag zijn met name in de grote(re) steden enorm populair. “Wij begrijpen heel goed waarom dat zo’n succes is. Het is namelijk een mooie gelegenheid om je weekend in te luiden maar ook om mensen te ontmoeten. Wij zien je dan ook graag vanaf 16:30 uur in ons sfeervolle Grand Café!”, sluit hij enthousiast af.

VrijdagMiddagBorrel Het Punt
Locatie: Grand Café Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop

Aanvang: Vanaf 16:30 uur vrije inloop

Datum: Iedere laatste vrijdag van de maand

Sportcarrousel ZorgSaam Twenterand in Vroomshoop

Op 3, 4 en 5 september staat er weer een sportcarrousel op de agenda. Dit keer in Vroomshoop. De kern waar de sportcarrousel enkele jaren geleden ooit begon, maar nu ook wordt uitgevoerd in de kernen Westerhaar en Vriezenveen. Het doel van de sportcarrousel is om de kinderen vanuit henzelf – dus intrinsiek – te motiveren voor een sport of beweegkeuze, die tevens duurzaam is. Als ze met iets in aanraking komen, wat ze echt zelf leuk vinden door het te beoefenen, is de kans op terugval kleiner. Naast aanbod reguliere sporten ook vrije bewegingsvormen als klimmen tijdens sportcarrousel Bij de sportcarrousel krijgen de lokale sportverenigingen en/of beweegaanbieders de kans om hun sport dan wel bewegingsvorm te promoten. Het rooster is zo in elkaar gezet dat elk kind in aanraking komt met de sport of bewegingsvorm.

600 kinderen doen mee

In Vroomshoop doen alle scholen van het reguliere basisonderwijs mee, goed voor een deelname van in totaal 600 kinderen. Dit jaar is de 75-jarige en jubilerende voetbalvereniging Vroomshoopse Boys gastheer. De sportcarrousel is voor ouders en overige bezoekers gratis toegankelijk. Het clubhuis van Vroomshoopse Boys is voor een kop koffie of thee geopend. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met combinatiefunctionaris sportjongerenwerk, Stef Lamberink. Telefonisch (0546) 481 456 of via e-mail slamberink@zorgsaamtwenterand.nl

Lovende ervaringen met AutoMaatje Twenterand

Op 5 juni werd het startsein gegeven voor de eerste rit. Nu, vele tientallen ritten verder, hebben we louter lovende woorden ontvangen van inwoners die gebruik hebben gemaakt van deze sociale vervoersservice vóór en dóór eigen inwoners.

Jeanet Kikkert vertelt haar mooie ervaringen met Automaatje. Jeanet is 45 jaar en heeft een extreem hoge bijziendheid en is dus slechtziende. Ze kan nog met het openbaar vervoer reizen, alhoewel zij de borden niet kan lezen. Ze moet zich daarom goed online voorbereiden en voortdurend mensen vragen om iets voor haar te lezen. “Ik gebruik wel eens de regiotaxi, maar het nadeel daarvan is vaak langere reistijd. Omdat je de taxi moet delen met andere reizigers, met andere bestemmingen. Daarnaast kan ik altijd een beroep doen op mensen uit mijn omgeving, maar stiekem geeft mij dat toch soms een gevoel van mindere zelfstandigheid. Daarom wilde ik graag Automaatje eens proberen.” “

Bij de eerste rit werd ik opgehaald door een rolstoelbus. Dat vond ik wel heel bijzonder. Niet omdat ik niet in een rolstoel zit, maar wel omdat het bijzonder is dat het AutoMaatje Twenterand een vrijwillige chauffeur heeft die een eigen rolstoelbus heeft. Ik kan me voorstellen dat dit bij mogelijke rolstoelgebruikers van AutoMaatje zeker een fijne aanvulling is op de mogelijkheden die er al zijn”, aldus Jeanet. “Een tweede rit maakte ik met iemand die, door AutoMaatje, zelf ook weer buiten de deur komt en nu ineens af en toe een uitje op het programma heeft, zo werkt het aan twee kanten. Gezellig, de chauffeurs die een passagier begeleiden naar een afspraak. In mijn geval, had mijn dochter een afspraak en konden wij even gezellig kletsen. Allebei even je verhaal kunnen doen en praten over dingen die ons bezighouden. Twee ritten die ik heb gedaan samen met mijn dochter en twee totaal verschillende belevingen, maar bij beiden een goede ervaring!”

Jeanet vindt zelfstandigheid belangrijk en niet steeds afhankelijk te zijn van je netwerk. Zij raadt andere inwoners AutoMaatje dan ook aan, want die maakt dat mogelijk. “Heb je zelf geen auto, maar moet je bijvoorbeeld naar de bedrijfsarts, een therapie of naar die internetdate, dan zou je als jongvolwassen, man of vrouw van middelbare leeftijd, zeker ook goed gebruik kunnen maken van AutoMaatje”, sluit Jeanet af.

Haar complete verhaal is te lezen in de septemberuitgave van SproakSaam, het seniorenmagazine van Twenterand. ANWB AutoMaatje Twenterand is bedoeld voor inwoners van de gemeente Twentrand met een hulpvraag op het gebied van vervoer. Het is een aanvulling op de bestaande vervoervoorzieningen voor mensen die niet zelf (meer) kunnen voorzien in hun vervoer of geen gebruik (meer) kunnen maken van het openbaar vervoer. AutoMaatje bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis, maar ook om boodschappen te doen, bezoek aan de kapper, te winkelen of een ritje te maken naar een kennis of een plek met dierbare herinneringen. De gebruiker betaalt 30 cent per kilometer aan de chauffeur. Wilt u ook gebruik maken van deze vervoersservice? Het telefoonnummer is (06) 8387 8151 of e-mail naar: automaatje@zorgsaamtwenterand.nl ANWB Automaatje Twenterand wordt mogelijk gemaakt door de ANWB, ZorgSaam Twenterand en gemeente Twenterand.

Wandel3daagse in Vriezenveen

De wandel3daagse is een fantastisch evenement voor ouderen en mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Er wordt elke avond een ronde van ongeveer 2 km afgelegd.

De wandel3daagse vindt plaats op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 september a.s. Dit jaarlijks terugkerende wandelevenement wordt georganiseerd door medewerkers en vrijwilligers van Woon-en zorgcentrum De Vriezenhof, TMZ de Weemelanden, zorgboerderij De Koningshoeve, Philadelphia en wandelvereniging De Deurstappers.

Deelnemers en begeleiders starten elke avond 18.30 uur vanaf het Tilanusplein in Vriezenveen. Wil jij ook meedoen? Dat kan! 
Deelname is gratis, geef je nu op via activiteiten@vriezenhof.nl

Statiegeldactie COOP Vriezenveen voor Stichting Ieder Kind een Sint

De stichting Ieder Kind een Sint heeft van de COOP Vriezenveen een mooi bedrag gekregen. Via de statiegeldactie mochten zij een cheque ter waarde van 527,70 euro in ontvangst nemen.

Mindful Opvoeden training in Vroomshoop

Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Opvoeden training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan.

  • We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik me gejaagd”
  • “Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik”
  • “De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek”

Tijdens de cursus leer je gewoontes in het opvoeden herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met (opvoed)stress om te gaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Veel deelnemers zeggen aan het eind van de training dat ze meer plezier in opvoeden hebben, meer energie hebben en een betere  relatie met hun kind (eren) en partner ervaren.

De inhoud van de cursus bestaat voor een gedeelte uit Mindfulness oefeningen. Een ander gedeelte bestaat uit theorie en uitleg over o.a. stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Huiswerkoefeningen om Mindfulness in je dagelijks (gezins)leven toe te passen zijn een belangrijk onderdeel van de training.

Voor wie, waar en wanneer?

Deze Mindful Opvoeden training is bedoeld voor ouders van kinderen van 0-19 jaar.

De gratis cursus vindt plaats in Flierpark gebouw Vroomshoop aan De Bijvank 18 in Vroomshoop.
De bijeenkomsten van 19.30 – 21.30 uur vinden plaats op 10, 17, 24 september, 1, 8, 15, 29 oktober  en 5 november.

Aanmelden kan via de agenda van www.loes.nl