Category: sport

Overdekt zwembad blijft bij De Stamper Vriezenveen

 

GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie hebben een deelakkoord bereikt over het zwembaddossier. Het overdekte zwembad blijft bij De Stamper in Vriezenveen, Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop en het reeds geprivatiseerde openluchtbad De Groene Jager in Den Ham worden met duurzame investeringen toekomstbestendig gemaakt, zodat deze baden tientallen jaren mee kunnen en de toekomst zeker is.

 

Gezien de financiële situatie van de gemeente Twenterand en de nog steeds oplopende tekorten in het sociale domein is gekozen voor deze oplossing. Zowel een overdekt zwembad op locatie Vriezenveen-Noord als een binnen-/buitencombinatie in Vroomshoop blijken duurder en brengen meer risico’s met zich mee dan nieuw te bouwen bij De Stamper. Met name de aanwezige infrastructuur aldaar, eigendom van gronden en de aanwezige voorzieningen met maatschappelijke perspectieven geven de doorslag.

Er is overwogen zwembad De Stamper te renoveren, maar dit is gezien de technische staat niet langer mogelijk en zelfs onveilig, zo is afgelopen weken duidelijk geworden uit een rapport van Oranjewoud en technische inspecties. Dit leidt tot de keuze voor nieuwbouw op de locatie van De Stamper waarbij gestreefd wordt naar een 3-baden concept. Dit is besproken met de belanghebbende zwem- en waterpoloverenigingen.

 

De opwaardering van de openluchtbaden zal in nauwe samenwerking met stichting Aquapark de Zandstuve en Stichting De Groene Jager plaatsvinden, waarbij ook de maatschappelijke verbinding en duurzaamheid reeds met hen is besproken, met als doel de jaarlasten in de hand te houden. Hierover is ook overeenstemming bereikt. Aangetekend: zwembad De Groene Jager is weliswaar geprivatiseerd, maar er waren nog onafgemaakte zaken die nu worden opgelost.

 

GBT en ChristenUnie brengen dit deelakkoord nu al naar buiten als gevolg van de veranderende en open bestuursstijl die men voorstaat de komende raadsperiode. De verbetering in relaties met inwoners, organisaties en bedrijven zal zichtbaar moeten worden. Er wordt gestreefd naar een gemeente die meedenkt, drempels verlaagt, participeert en initiatieven faciliteert. Open communicatie is daar een belangrijk onderdeel van. Zo maakten beide partijen enkele weken geleden al bekend wie de kandidaat-wethouders zijn.

 

Fractievoorzitters Mark Paters en Gerjan Smelt zijn verheugd met de instemming van de beide fracties over het zwembaddossier. Wat beide heren betreft zal dit onderwerp daadkrachtig worden opgepakt en nog dit jaar aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De onderhandelingen zijn nog niet afgerond, maar er worden geen onoverkomelijkheden meer verwacht. Zo is de pilot koopzondag in Vroomshoop tot een vrije kwestie verklaard.

Amicitia scoort te weinig en gaat zonder punten naar huis

In Leusden begon het inschieten op het veld waar Amicitia 2 had gewonnen met 16-17 tegen de Antilopen 2. Maar de wedstrijd van Amicitia 1 werd niet gespeeld op het hoofdveld; de korfbalpaal stond niet stevig genoeg, waardoor de scheidsrechter het veld afkeurde en daarom werd de wedstrijd naar het tweede veld verplaatst.

De spelers en speelsters van Amicitia 1 wisten allemaal dat deze wedstrijd een belangrijke wedstrijd was. Er moest gewonnen worden van Antilopen om zich alvast veilig te spelen.

Zo begon de Toyota Klaas Drent Formatie ook aan de wedstrijd. De bal werd in de verdediging al snel onderschept waardoor Amicitia de aanval kon starten. De aanval werd goed opgezet en er werd gescoord. Antilopen scoorde de aanval erop ook en stond het 1-1. De oranje-kragen waren even de weg kwijt waardoor het al snel 1-5 achter stond. Amicitia kreeg genoeg kansen maar helaas vielen veel ballen verkeerd.. Amicitia bleef achter de feiten aanlopen en scoorden maar 6 keer. Met de rust stond er een score van 11-6 op het scorebord.

Amicitia kreeg van de hoofdtrainer Ruben Burchartz in de rust dan ook te horen dat het te slap was en dat Amicitia 1 zich niet aan de afspraken had gehouden in de eerste helft. Dit moest in de tweede helft beter.

Ook na rust kon Amicitia de knop niet omzetten. Er werden fouten gemaakt en die werden afgestraft door Antilopen. In de tweede helft heeft Amicitia 1 opnieuw genoeg kansen, maar de kansen werden net als in de eerste helft niet afgemaakt.

Amicitia scoorde in de tweede helft één doelpunt meer dan in de eerste helft. Antilopen bleef het balletje door de korf gooien. Antilopen hoefde er niet veel voor te doen, want Amicitia had deze wedstrijd moeite om doelpunten te maken. Iedereen weet dat 13 doelpunten te weinig is voor de overgangsklasse oftewel met 13 doelpunten win je geen wedstrijd. Dit resulteerde ook in de eindstand van 19-13.Amicitia 1 en 2 bedanken de meegereisde supporters. De spelers van Amicitia 1 hadden graag een andere wedstrijd laten zien.

Over twee weken is er opnieuw een belangrijke wedstrijd. Op zaterdag 26 mei heeft de selectie de laatste thuiswedstrijden op het programma staan tegen HKC uit Hardinxveld-Giessendam. Amicitia 1 speelt de wedstrijd om 15:30 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd van Amicitia 1 speelt speelt Amicitia 2 om 14:00 uur.

Feestelijke opening van het zwemseizoen Vroomshoop

 

Na welgeteld 55 jaar veranderde onlangs de benaming van het zwembad de Zandstuve in dat van Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. De vlag van de nog jonge stichting werd op zaterdag 12 mei onder luid applaus van de vele aanwezigen in top gehesen door sportwethouder Martha van Abbema van de gemeente Twenterand en stichtingsvoorzitter Herman Lutke Veldhuis. De voorzitter van het zevenkoppige bestuur van de stichting Aquapark De Zandstuve benadrukte de meerwaarde van het Aquapark en riep de Vroomshoopse ondernemers en de plaatselijke bevolking op om dit initiatief te blijven steunen. Het Aquapark De Zandstuve staat garant voor een totaal recreëren voor jong en oud.

Direct naast het 50 meter bassin werd een intentieovereenkomst tussen de exploitant en beheerder de gemeente Twenterand en de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop ondertekend. Dat gebeurde door wethouder Martha van Abbema, voorzitter Herman Lutke Veldhuis en door Henk Spijk, teamleider exploitatiemanagement van de gemeente Twenterand. In de overeenkomst zijn de werkafspraken tussen de partijen vastgelegd. De 40 gloednieuwe aquablauwe stoelen werden direct bezet door de zichtbaar enthousiaste bezoekers. Op de zonneweide was er volop sport en spel. Binnenkort worden nog schaduwdoeken en parasols geplaatst, waarmee het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop verder wordt aangekleed. Een grote wens is een grote glijbaan en daarvoor wordt driftig gespaard en worden de nodige financiële acties gehouden. Een patatkraam met ook hamburgers bracht het nodige geld in het laatje tijdens de feestelijke openingsdag, waarbij vele vrijwilligers van de Zwem- en Poloclub Vroomshoop zich weer van hun beste kant lieten zien.

Een prachtige stormbaan is er al wel en die voorziening werd mogelijk gemaakt en in gebruik gesteld door de Vroomshoopse ondernemer Dennis Jongeneel en Renny van Faassen, directeur van Zorgsaam Twenterand. Renny van Faassen complimenteerde het stichtingsbestuur met het eigentijdse Aquapark en wenste iedereen een mooie zomer met veel vertier in en op het water toe.

Een van de grote publiekstrekkers was de nog altijd razend populaire oud-badmeester Theo Beulakker, die als vanouds tatoeages plaatste

Zo’n 450 bezoekers genoten zichtbaar van een middag gratis zwemmen, van het mooie weer en van het nieuwe Aquapark De Zandstuve Vroomshoop, dat een spetterende openingsdag van het zwemseizoen beleefde. Uit een grabbelton werden door voorzitter Herman Lutke Veldhuis de strookjes van drie winnaars, tevens vrienden van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop, getrokken voor een zwemabonnement voor dit seizoen. Dat waren Annelies Timmer, Wingerd 34, Vroomshoop, Regina Snijders, de Kamp 30, Vroomshoop en Hans Schrijver, Geerdijk 50, Geerdijk. Deze drie gelukkigen kunnen zich met een pasfoto vervoegen aan de kassa van het Aquapark de Zandstuve Vroomshoop om het zwemabonnement in ontvangst te nemen.

Vier op een rij voor SDO

Afgelopen zaterdag speelde SDO thuis in Westerhaar tegen Groen Zwart uit Borne. Na drie overwinningen op rij wilden de Oranjehemden ook deze tegenstander aan de zegekar binden. Gezien de stand moest dit ook mogelijk zijn; SDO stond in de middenmoot en had nog aansluiting met de top van de ranglijst, terwijl Groen Zwart bij aanvang van de wedstrijd verkeerde in de onderste regionen van de competitie. Daarnaast waren het de SDO’ers die afgelopen seizoenen alle onderlingen confrontaties wisten te winnen. Toch wist de ploeg van Jan Nijkamp dat Groen Zwart een ploeg is waar je moeilijk van af komt als je geen gaatje weet te slaan, dus kreeg de ploeg de opdracht om scherp te beginnen en snel een voorsprong te pakken. Berdien Hartman verving in deze wedstrijd de zieke Bianca Slaghuis.

Toch ging het aan het begin van de wedstrijd gelijk op, na 5 minuten stond het namelijk 2-2. SDO was wel de betere partij, maar door foutjes in de verdediging en onzorgvuldigheid in de afronding kon Groen Zwart in de beginfase bij blijven. Niet veel later was het 4-3. Daarna ging SDO zorgvuldiger spelen, verdedigend stond het beter dan in het begin van de wedstrijd en ook aanvallend werd er beter om gesprongen met de gecreëerde kansen. Hierdoor sloegen de Westerhaarders een gat naar 7-3. De bezoekers wisten hier weinig tegenover te zetten. Marieke van Limbeek kwam 10 minuten voor de rust in het veld voor Berdien Hartman. SDO liep in de slotfase van de eerste helft nog verder uit. Na 35 minuten gekorfbald te hebben onder prima weersomstandigheden gingen de ploegen rusten met een 11-5 tussenstand op het scorebord.

In de rust wisselde de coach van SDO Berdien Hartman weer terug voor Marieke van Limbeek. Na rust veranderde het spelbeeld niet. SDO was nog steeds heer en meester. De ploeg wist al vroeg in de wedstrijd dat de winst binnen was, na 10 minuten was het al 14-6. In de slotfase van de wedstrijd vielen nog een aantal doelpunten aan beide kanten. Daarnaast gebruikte Jan Nijkamp alle 8 wissels, zo mochten Daniek Geerding en Tobias Noppers ook nog een aantal minuten maken en dit leverde de aanvoerder van de Westerhaarders nog wat extra administratief werk op na de wedstrijd. De dienstdoende scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot, blies na 70 minuten voor het laatst op zijn fluitje. Einduitslag SDO – Groen Zwart 22-8.

Een vrij eenvoudige overwinning dus voor de Oranjehemden. Na de vierde winstpartij heeft de Westerhaarse formatie de weg naar boven gevonden en houdt zo aansluiting met de top 3 van de competitie. Over twee weken op zaterdag 26 mei, treft SDO de concurrent voor de derde plek, Hebbes uit Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Westerhaar. De vorige tussen de SDO’ers en de studenten eindigde in een 12-10 overwinning voor de Utrechters. De wedstrijd start om 15:30 uur.

Havik vecht zich naar zege in Ronde van Overijssel

 

12 mei 2018 – In Rijssen heeft Piotr Havik zaterdag de 66e editie van de Ronde van Overijssel gewonnen. Na 201 kilometer was de Nederlandse renner van BEAT Cycling Club in een sprint met twee sneller dan de Brit Harry Tanfield (Canyon Eisberg). Havik ontsnapte op zo’n tien kilometer van de finish, gaf alles en zag Tanfield vlak voor het ingaan van de slotkilometer aansluiten. De Brit leek de sprint om de zege vervolgens te winnen, maar zag Havik in de slotmeters alsnog voorbij komen. Max Kanter (Sunweb) werd derde.

“Het kwam echter achter mijn oren vandaan”, keek Havik na de finish terug op de spannende finale. “Ik werd vlak voor de laatste kilometer teruggepakt en had door dat hij heel sterk was. Daarop speelde ik een beetje toneel en deed ik of ik kramp had. Hij dacht daardoor dat hij me los kon rijden en trok op vijfhonderd net iets te hard door. Toen dacht ik; nu moet ik hem hebben. Gelukkig was het net een half wiel goed genoeg.”

Het duurde lang voor er renners waren die ruimte kregen. Na de klinkerstroken bij Vriezenveen, over de helft van de wedstrijd, slaagden veertien renners daar alsnog in. De meesten ploegen waren daarbij voorin vertegenwoordigd. Bijna vijf minuten bedroeg hun maximale voorsprong, maar uiteindelijk kwam het peloton in de finale toch weer dichterbij. Enkele renners slaagden er daarna in om de oversteek te maken.

Havik wist nog voor het ingaan van de laatste omloop te ontsnappen uit de kopgroep. De overige renners uit die voorste groep hielden hem lang in zicht, maar wisten het gat niet te dichten. Tanfield waagde de sprong, bleef lang op een kleine achterstand hangen, maar sloot toch aan bij Havik. Die bleek daarna alsnog de beste sprint in de benen te hebben. Kanter pakte de derde plaats door de overige renners uit de kopgroep voor te blijven in de sprint. Cees Bol (SEG Racing) is na drie wedstrijden de leider in de Holland Cup, waartoe ook de Ronde van Overijssel behoort.

 

12-05-2018: Wielrennen: Ronde van Overijssel: Rijssen

Sportfoto/Dick Soepenberg. Bijschrift: Piotr Havik wint de 66e Ronde van Overijssel voor de Brit Harry Tanfield.

Nieuwe entreeborden Aquapark De Zandstuve onthuld

 

SAMSUNG CSC

Langs de Hammerweg in Vroomshoop werden op dinsdagmiddag 8 mei twee nieuwe entreeborden van het Aquapark De Zandstuve onthuld. De kleurrijke borden vervangen de borden van het zwembad De Zandstuve, die 55 jaar als zodanig hebben dienst gedaan. De onthulling werd verricht door burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand en Herman Lutke Veldhuis, voorzitter van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. Dat gebeurde in aanwezigheid van leden van de stichting Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk, bestuursleden van de Zwem- en Poloclub De Zandstuve, bad personeel van De Zandstuve en van De Stamper uit Vriezenveen en bestuursleden van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop.

Burgemeester van der Kolk noemde de Zandstuve qua ligging een van de mooiste zwemlocaties in de regio. Een heilzame plek, waar men zeker tot rust kan komen en waar we trots op mogen zijn, aldus de eerste burger van Twenterand. Benadrukt werd dat een aquapark meer is dan alleen een zwembad en dat daarvan een zeker uitstraling verwacht mag worden.

Stichtingsvoorzitter Herman Lutke veldhuis beaamde dat en stelde vast dat dat zeker de komende jaren in orde gaat komen. Er is al een free-player op de zonneweide, er komt een flink aantal aqua-blauwe loungestoelen en ook schaduwdoeken zijn aanstaande. Bovendien komt er dit seizoen een attractieve stormbaan en komen er ook speeltoestellen op het water. Herman Lutke Veldhuis dankte namens zijn bestuur de lokale ondernemers en de bevolking voor de ondervonden morele en financiële steun, die nodig blijft om de gestelde doelen te realiseren.

Kasseistroken in de Hel van het Oosten

De Ronde van Overijssel wordt dit jaar verreden op zaterdag 12 mei. De renners in de UCI 1.2 mannenwedstrijd krijgen een parcours van ruim tweehonderd kilometer door de provincie voor de kiezen, waarna zij finishen op het Grotepad in het hartje van Rijssen.

Parcours

Het parcours van 2018 volgt dezelfde route als die van 2017. De plaatselijke finishronde is verplaatst naar het centrum van Rijssen.

 

Hieronder vindt u een kaartje van het parcours van de Ronde van Overijssel op zaterdag 12 mei 2018

Parcours Uitgelicht: Kasseistroken in de Hel van het Oosten

Parijs – Roubaix wordt ook wel de Hel van het Noorden genoemd, door de zware weersomstandigheden en voornamelijk de kasseistroken. Ook in de Ronde van Overijssel is sinds enkele jaren een soortgelijke strook opgenomen. Geen kasseien, maar klinkers die er niet al te best bij liggen. Zelfs zo slecht dat de meeste volgwagens zullen worden omgeleid, omdat het gevaar te groot is voor voornamelijk het materiaal. De fietsen op het dak van de ploegleiderswagens zullen het bijvoorbeeld zwaar te verduren krijgen.

Tussen Westerhaar en Vriezenveen gaan de renners te maken krijgen met het slechte wegdek. Ze zullen stuiteren over de stenen en misschien juist deze wegen gebruiken om eens flink gas te geven en het peloton uit elkaar te trekken. Bidons vliegen uit hun houders, lichte renners krijgen flinke klappen en juist de sterkere renners zullen hier van voren willen zitten. Wij heten de coureurs welkom in de Hel van het Oosten.

Deelnemers uit 24 landen in Ronde van Overijssel

 

Er trekt zaterdag 12 mei een internationaal gezelschap door de regio tijdens de Ronde van Overijssel. Dat blijkt uit de voorlopige startlijst. Er nemen teams uit negen [Nederland, Australië, Groot Brittannië, Verenigde Staten, België, Duitsland, Koeweit, Bolivia en Luxemburg] verschillende landen deel. Maar dat is nog niet alles. Het rennersveld is nog veel gemêleerder.

Maar liefs 24 verschillende nationaliteiten zijn terug te vinden op de voorlopige startlijst [inclusief reserves]. Op de voorlopige startlijst staan deelnemers uit Nederland, België, Estland, Australië, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Rusland, Duitsland, Taiwan, Zwitserland, Koeweit, Spanje, Frankrijk, Italië, Eritrea, Venezuela, Argentinië, Peru, Zweden, Noorwegen, Luxemburg, Hongarije en Moldavië. “Daarbij moeten we wel aantekenen dat de ploegen tot 72 uur voor de start de gelegenheid hebben om naar hartenlust te wisselen met hun renners” zegt Jos Lammertink, coördinator deelnemers van de Ronde van Overijssel.

Opvallende teams

Bij de deelnemende teams is de afwezigheid van Monkey Town Continental Team het meest in het oog springend. Reden is dat de continentale formatie niet in staat is een team af te vaardigen als gevolg van een dubbel programma en een volle ziekenboeg. Zo is Nijverdaller Joey van Rhee nog niet inzetbaar vanwege knieproblemen en is Peter Schulting (Lemele) onlangs geopereerd aan een gebroken sleutelbeen. Ook Almeloër Wim Kleiman en Oldenzaler Maarten de Jonge zullen op 12 mei dus niet in de Ronde van Overijssel te zien zijn.

Als vervanger van Monkey Town Continental Team staat Start Team Gusto uit Bolivia aan de start. Verder is Roompot – Nederlandse Loterij een in het oog springende naam. Het is namelijk het enige pro-continentale team aan het vertrek. Bijzonder team op de voorlopige startlijst is ook Massi- Kuwait team uit Koeweit, bestaande uit een mix van Spanjaarden en Koeweiti.

Opvallende renners

Omdat de ploegen tot 72 uur voor de start de gelegenheid hebben om naar hartenlust te wisselen met hun renners, is het niet met zekerheid te zeggen wie wel en niet gaan deelnemen. Toch zou het zo maar kunnen zijn dat renners als Pieter Weening, Pim Ligthart of Wouter Wippert uit Wierden [allen Roompot-Nederlandse Loterij] van start gaan. Of misschien Harry Tanfield [Canyon-Eisberg] die vorige week nog verrassend de eerste etappe in de Ronde van Yorkshire won. Ook een naam als Steele von Hoff [Bennelong SwissWellness] springt in het oog. En wellicht kunnen de winnaars van 2014 en 2015, Dennis

Coenen [Cibel-Cebon] en Jeff Vermeulen [VolkerWessels-Merckx Cyclingteam], hun kunststukje herhalen. Of gooien schaatsers Gary Hekman en Sven Kramer [NWV Groningen] nog roet in het eten van de rest? Het gaat hoe dan ook een zeer interessante Ronde van Overijssel worden dit jaar!

Overijssels mooiste

De Ronde van Overijssel is deze 66e editie live via TV, radio en social media te volgen. Dit jaar zijn de premiesprints in Enter, op de Tankenberg (Oldenzaal), Kuiperberg (Ootmarsum), Lemelerberg, Holterberg en Markelose berg. Op www.rondevanoverijssel.nl vindt u tips waar u het beste kunt gaan kijken langs het parcours.

02-05-2015: Wielrennen: Ronde van Overijssel mannen: Rijssen
RIJSSEN (NED) wielrennen: De 63e ronde van Overijssel heeft als zwaarte punt de heuveltjes rond Ootmarsum en de Sallandse heuvelrug. Net als in de ronde van Vlaanderen kent men in Overijssel het dorp. van de ronde. In 2015 is de eer aan Markelo. Jeff Vermeulen was overtuigend de sterkste in de sprint

Sportfoto/Dick Soepenberg. Bijschrift: Jeff Vermeulen was in 2015 de laatste Nederlandse winnaar van Overijssels Mooiste. Slaat hij 12 mei weer toe of wordt het een renner met één van de andere 23 nationaliteiten?

Succesvol O&O Sports and Lifestyle schoolkorfbaltoernooi bij TOP!

 

 

Vroomshoop- Ook dit jaar organiseerde TOP het jaarlijkse O&O Sport and Lifestyle schoolkorfbaltoernooi. Alle scholen uit Vroomshoop deden ook dit jaar weer allemaal mee. het was prachtig weer en op dinsdag 24 april gingen we van start met de groepen 3 en 4 en woensdag 25 april waren de groepen 5 t/m 8 aan de beurt. we willen bij deze de winnaars feliciteren: Kennedy 3B, Oranjeschool 4A, Nieuwoord 5B, Oranjeschool 6D, Oranjeschool 7A en Willibrordus 8B. Ook willen we  onze vaste sponsor bedanken, O&O Sports and Lifestyle te Vriezenveen bedanken.

Opening met gratis zwemmen in het Aquapark De Zandstuve

 

SAMSUNG CSC

Op zaterdag 12 mei wordt om 13.00 uur het nieuwe zwemseizoen van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop op feestelijke wijze geopend. De entreeborden van het nieuwe Aquapark de Zandstuve staan opgesteld langs de Hammerweg. De afgelopen 55 jaar droegen die borden de tekst van het openluchtzwembad De Zandstuve en die worden nu vervangen. Ook de vlag met het logo van het Aquapark wappert vanaf zaterdag in top. Wethouder Martha van Abbema zorgt om 13.00 uur voor die feestelijke openingshandeling. De wethouder sport van de gemeente Twenterand tekent samen met voorzitter Herman Lutke Veldhuis van het bestuur van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop een intentieverklaring. De gemeente Twenterand, die het Aquapark de Zandstuve exploiteert en beheert en de nog jonge stichting, die de verfraaiing van het Aquapark de Zandstuve Vroomshoop voor zijn rekening neemt, werken nauw samen om de aantrekkelijkheid van het Aquapark te vergroten.

Een gloednieuwe stormbaan op het water wordt zaterdag op feestelijke wijze in gebruik gesteld door sponsor Dennis Jongeneel en directeur Renny van Faassen van de stichting Zorgsaam Twenterand.

Tijdens de openingsdag geldt zaterdag vrij entree, zodat iedereen voor niets kan zwemmen of kan recreëren op de zonneweide. De bekende creatieve oud-badmeester Theo Beulakker keert weer terug en de door hem aan te brengen tatoeages vinden zeker gretig aftrek. Op de zonneweide is van alles te doen, waarbij sport en spel. Een patatwagen met ook nog eens broodjes hamburger van de stichting Aquapark de Zandstuve is zaterdag aanwezig. Iedereen kan desgewenst vriend of vriendin van de stichting Aquapark De Zandstuve worden en vrije giften zijn ook welkom. De welbekende kiosk van de zwem- en poloclub De Zandstuve is ook zaterdag uiteraard geopend voor de bezoekers, die zich kunnen verzekeren van een natje en een droogje.

In de loop van de middag zal ook bekend worden gemaakt welke vriend of vriendin van Aquapark de Zandstuve, die op Koningsdag € 10,00 hebben betaald, de gelukkige winnaars zijn van een gratis zwemabonnement.