Category: sport

Open manegedag op de Lourenshoeve

 

Ondanks de regenbuien kwamen veel kinderen afgelopen zaterdag naar Open dag van De Lourenshoeve. “Eigenlijk is het elke dag Open dag op de manege” maar afgelopen zaterdag tijdens de officiële Open Manegedagen ging de aandacht uit naar iedereen die niet bekend is met ons bedrijf. Bezoekers konden een kijkje nemen op het Paardensportcentrum, maar ook het naast gelegen vakantiepark, de groepsaccommodatie en de mini-camping waren bij de Open dag betrokken. Een perfecte mogelijkheid om te laten zien welke mogelijkheden De Lourenshoeve te bieden heeft. Uiteraard was er deze dag extra aandacht besteed aan veel mooie hippische demonstraties, leuke spelletjes zoals; hoefijzer werpen, wortels, biks en appelen, paardje prik en konden kinderen pony’s borstelen en gratis ponyrijden. Manegeruiters van de Lourenshoeve konden deelnemen aan een FNRS dressuurwedstrijd en onder het genot van een kopje koffie konden bezoekers de proeven bewonderen. Om 16:00 werd de dag afgesloten met een kür op muziek en de prijsuitreiking van de FNRS dressuur wedstrijd; hierbij de winnaars.

Categorie F1 t/m F3: 1e prijs Marinde Treep

Categorie F4 t/m F7 1e prijs Sanne Leemans

2e prijs Carlijn Volmer

3e prijs Lysette Valstar

Categorie F8 t/m F10

1e Daniek Kleinjans

2e Fleur Wolters

3e Yvette Brinkman

Categorie F11 en hoger

1e Imke Geertman

2e Zwanet Herbert

Eerste winst ooit basketbalvereniging Peatminers in landelijke competitie

Het was afgelopen weekend het eerste thuisweekend voor de Peatminers dit seizoen. De Stamper stond er weer netjes bij en de tribunes waren goed gevuld. Er was ook een toernooi dit weekend in de Stamper voor de allerjongsten. Een weekend vol met primeurs!

Peatminers VU18 – Cangeroes VU18 68-66

De kunst van een goed verslag is dat je het objectief verwoord. Voor wat dat betreft was een ding heel duidelijk afgelopen zaterdag in sporthal de Stamper in Vriezenveen; Peatminers MU18 tegen Cangeroes MU18 uit Utrecht was reclame voor de basketbalsport in de gemeente Twenterand. Twee aan elkaar gewaagde teams, 2 uitstekend leidende scheidsrechters en een superenthousiast publiek waren ingrediënten voor een spannende pot basketbal.

Iedereen keek enorm uit naar de wedstrijd, vooral omdat dit de eerste thuiswedstrijd was op landelijk niveau. Ook waren er veel supporters om de meiden aan te moedigen. De wedstrijd begon gelijk op, de spanning en energie vanaf moment een al aanwezig. De meiden begonnen sterk en wisten de scores gelijk te houden. Beide teams lieten prachtige acties zien, geweldig om al publiek naar te kijken. Na de rust kwamen we weer sterk terug en bouwden we zelfs een kleine voorsprong op. De wedstrijd ging gelijk op, vooral op het einde was de spanning om te snijden. De meiden wisten het hoofd koel te houden en wonnen met 2 punten verschil! De ontlading was groot. Bij het team en het publiek. De eerste overwinning van het seizoen hebben de meiden te pakken, nu op naar de volgende!

Het is voor het eerst dat een basketbalteam van Peatminers een overwinning boekt op het hoogste niveau in Nederland. Uniek om dit op dit niveau te spelen in de gemeente Twenterand, het is een resultaat van keihard (vrijwillig) werken met elkaar als basketbalvereniging . Is het seizoen nu al geslaagd? Nee, het smaakt naar meer voor het team en het publiek, het zal een seizoen zijn met vallen en veel belangrijker weer opstaan, met winnen, zoals afgelopen zaterdag, het is het moment om zowel op het veld als op de tribunes te genieten van het spelletje basketbal. En om te genieten zijn heel veel mensen binnen de club “druk” om dit elke week weer voor elkaar te maken.

Volgende week spelen de meiden tegen BV Leeuwarden op zaterdag 6 oktober om 18.00 uur in sporthal de Stamper tegen b.z. ‘72 uit Zeist. Wil je top basketbal beleven en zo dichtbij je de buurt, kom dan 6 oktober naar de sporthal in Vriezenveen!

 

Opnieuw geen overwinning voor SDO 1

Zaterdag 22 september reisde SDO af naar Zelhem om te gaan spelen tegen SEV. Na de twee verloren wedstrijden van de afgelopen weken, was SDO zeer gemotiveerd om de punten mee te nemen naar huis.

Onder natte weeromstandigheden floot de scheidsrechter om 15.30 uur voor het eerst. SDO begon sterk aan de wedstrijd, het eerste doelpunt was dan ook voor het bezoekende team. In de eerste fase van de wedstrijd ging de stand gelijk op en leek het er op dat het een spannende wedstrijd ging worden. Na een kwartier was het 5-3 in het voordeel van de thuisploeg. In het tweede deel van de eerste helft wist de ploeg uit Zelhem de leiding te nemen in de wedstrijd en weg te lopen bij de Westerhaarders. De Oranjehemden konden de thuisploeg niet bijhouden, het lukte de plowg niet om de kansen die ze creëerden af te ronden. Ruststand 11-4.

Na een peptalk van de coach ging het team van Jan Nijkamp met meer vertrouwen de tweede helft in. Dit was niet veel later te zien op het scorebord. Het lukte SDO weer om de korf te vinden en hun kansen af te ronden. Helaas bleek dit niet genoeg te zijn. Het begon steeds harder te regenen en dit was ook te merken aan het spel van beide teams. Toch kwamen de Westerhaarders dichterbij, maar het lukte ze niet om het gat te dichten. SEV begon weer uit te lopen en heild de touwtjes stevig in eigen hand. Eindstand SEV – SDO 19-9

Opnieuw geen punten voor SDO. Volgende week spelen de SDO’ers om 15.30 uit tegen Midlandia 1 in Bunnik. Het team gaat met volle moed richting de volgende wedstrijd en hoopt dan toch echt de punten mee naar huis te nemen.

Amicitia hard onderuit tegen Heerenveen

Vorige week werden in de eerste thuiswedstrijd nog 2 punten binnengehaald tegen Dos Kampen. Afgelopen weekend stond de eerste uitwedstrijd op het programma tegen Heerenveen 1. Een mooie kans om de leiding te nemen in Overgangsklasse B.

Op het veld van Heerenveen stond iedereen klaar voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Met goede weersomstandigheden en het nodige publiek kon de wedstrijd van start gaan. Heerenveen pakte meteen de leiding in de wedstrijd. Amicitia kon bijblijven maar dat ging  moeizaam. Kansen werden niet afgerond en verdedigend stond het niet sterk genoeg waardoor het eerste gaatje werd geslagen: 9-6. Amicitia zat niet lekker in de wedstrijd en kon het aanvallend nog niet op orde krijgen. Ruststand 13-8. Met de nodige aanwijzingen van coach Michel Ligt ging de ploeg uit Vriezenveen het veld weer op. In de beginfase na rust werd het spel beter en kon Amicitia iets dichterbij kruipen: 14-11. Toch kon dit niet worden vastgehouden en Heerenveen liep weer uit. Het spel zakte in en de Toyota Klaas Drent formatie kon er weinig tegen doen. Met vlagen was het spel goed en werden de kansen afgerond, maar dit was voor deze wedstrijd te weinig. Heerenveen bleef doen wat het moest doen en breidde de stand flink uit. Amicitia kwam er niet meer aan te pas en moest tegen een pijnlijke eindstand van 27-16 aankijken. Deze keer dus helaas geen punten mee terug naar Vriezenveen. Het tweede team van Amicitia speelde haar wedstrijd tegen Nic. 4 in Groningen. Helaas konden ook zij de punten niet meenemen naar Vriezenveen: eindstand 17-13.

Aankomende zaterdag zijn er weer nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen De Hoeve 1 die gespeeld wordt om 15:30 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 2 om 14:00 uur tegen KIOS 2 op sportpark Het Midden in Vriezenveen.

SDO verliest spannende streekderby van Blauw Zwart

Op zaterdag 15 september speelde SDO haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na de verloren uitwedstrijd tegen KIOS, stond er weer een streekderby op het programma. Dit keer speelde de ploeg tegen Blauw Zwart uit het nabijgelegen Wierden. In de voorbereiding speelden de ploegen tegen elkaar, toen won de ploeg van oud trainer/coach van SDO, Marco Groothuis, van de Westerhaarse formatie.

Onder prima weeromstandigheden floot de scheidsrechter de wedstrijd om 15.30 in. Al snel werd duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Het eerste doelpunt viel in de eerste aanval van de bezoekers, maar de Oranjehemden reageerden snel met de gelijkmaker, 1-1. Na een aantal aanvallen zonder resultaat was het Blauw Zwart dat op een voorsprong van twee doelpunten kwam, 1-3. Opnieuw wist de thuisploeg de stand weer gelijk te trekken. Hierdoor stond op het scorebord de stand van 3-3. Dit was het moment voor de SDO’ers om voor het eerst de leiding te nemen in de wedstrijd, en dat lukte ook. De ruststand was 5-4 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust was het eerste doelpunt voor de SDO’ers, 6-4. Helaas kon de ploeg van Jan Nijkamp de voorsprong niet behouden, Blauw Zwart kwam niet veel later op gelijke hoogte, 7-7. In het spannende restant van dit duel gingen de ploegen strijden voor de punten. Lang ging het gelijk op. Met nog een kwartier op de klok werd het nagelbijten, Blauw Zwart nam de leiding. Helaas lukte het de thuisploeg niet om aan te haken na en aantal aanvallen waarin de kansen er niet in gingen. Blauw Zwart wist in de slotfase nog een aantal doelpunten te maken. Eindstand: SDO – Blauw Zwart 8-12

Weer geen overwinning voor SDO. Volgende week een nieuwe kans. Dan spelen de Oranjehemden uit tegen SEV 1 in Zelhem. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur. De SDO’ers hopen de punten uit Zelhem mee te nemen naar huis.

Kom zaterdag 22 september naar de Open Manegedagen op de Lourenshoeve

 

Heb jij altijd al eens willen zien hoe het er op een manege aan toe gaat? Of willen weten wat je allemaal kunt doen met paarden en pony’s? Kom dan met het hele gezin naar de landelijke Open Manegedag op de Lourenshoeve! Van 10.00 uur tot 16.00 uur openen wij de deuren van onze manege en je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 

De Lourenshoeve is een 4 sterren manege gevestigd in Den Ham en biedt met plezier manegelessen aan kinderen en volwassenen. Met de Open Manegedag kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met de wereld van paarden en pony’s. De Open Manegedagen zijn een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).

 

Nationale sportweek

De Open Manegedagen worden gehouden in de eerste week van de Nationale Sportweek. Deze Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF om sporten en bewegen te promoten, iets waar de Open Manegedagen uitstekend op aansluiten. Bovendien maken alle bezoekers van de Open Manegedagen kans op een jaar lang gratis paardrijden op een FNRS-manege.

 

De Lourenshoeve is aangesloten bij de FNRS. Dit betekent dat het bedrijf een kwaliteitskeurmerk en een veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport heeft. Op ons ruitersportcentrum wordt les gegeven volgens de ruiteropleiding van de KNHS en de FNRS.

 

De Lourenshoeve, Flierdijk 1, 7683 RA Den Ham, www.lourenshoeve.nl, tel: 0546-672950

De 200 van het Oosten!

 

Op zaterdag 15 september organiseren Skeelerclub Twenterand en Skeelervereniging Rijssen dé KNSB 200 km toertocht van 2018. De deelnemers volgen in één gesloten peloton een prachtige route door Overijssel en worden op 7 rustpunten voorzien van voldoende voeding en drinken.

De start is om 6.30 uur vanaf de vernieuwde skeelerbaan aan de Geesterenseweg 11 te Vriezenveen en om ca. 18.30 uur komen de deelnemers met 200 km ‘in de benen’ hier weer terug. Er is ook een mogelijkheid om in de ochtend of in de middag 100 km mee te rijden. Kijk voor meer info hierover op de site van de clubs.

Inmiddels zijn aanmeldingen vanuit het hele land binnen en ook de eerste Belgen en Fransen staan op de lijst. Alle deelnemers dienen zich op de dag zelf vóór 6.15 uur te melden in Vriezenveen voor de definitieve inschrijving.

Na de tocht kan er getoast worden op de opening van de vernieuwde skeelerbaan.

Voor vragen of opmerkingen: de200vanhetoosten@gmail.com of bel Jan Valk op 06-15037440.

Route:

 

De Vrivo Mini-ons: volleybaltraining voor kinderen vanaf 3 jaar

 

Vanaf het najaar 2018 start Vrivo met een volleybaltraining voor kinderen vanaf 3 jaar in de Stamper. Op een speelse manier krijgen de kinderen verschillende motorische vaardigheden, waaronder balvaardigheden aangereikt.

De trainingen vinden plaats op de woensdagmiddag van 16.15-17.00 uur en worden begeleid door een enthousiast team van trainers en jeugdige hulptrainers.

Instuif Mini-ons: woensdag 24 oktober 2018
Om uw zoontje of dochter kennis te laten maken met volleybal, willen wij u uitnodigen hem/ haar op te geven voor de instuif op 24 oktober in de Stamper.
Deelname aan de instuif is geheel kosteloos. Om een indicatie te hebben van het aantal kinderen, zouden wij u willen vragen uw kind aan te melden voor de mini-ons instuif via:
mini-ons@vrivo.nl.
De instuif is :
Voor 3-4 jarigen: van 15.00- 16.00 uur
Voor 5-6 jarigen: van 16.00 -17.00 uur

Vragen over de mini-ons in het algemeen of aanmeldingen voor de instuif of de trainingen, kan via mini-ons@vrivo.nl.

Opnieuw topprestaties van de Majorettes “Harmonie Vroomshoop”

Afgelopen zaterdag 8 september deden 9 majorette meiden mee aan het majorette concours in Groningen.

Het was er wel weer even inkomen zo vlak na de vakantie, maar ondanks dat keerden de majorettes van “De Harmonie “terug met maar liefst 7 medailles. Het onderdeel pre-teen novice waaraan 4 majorettes mee deden spande dit keer de kroon. De nummers één, twee en drie waren voor de meiden van ‘De Harmonie”.

Sarah won de gouden medaille en behaalde tevens haar promotie, zij mag volgende keer een niveau hoger uitkomen. Lyan nam de zilveren medaille mee en ook voor haar was er promotie en mag net als Sarah volgende keer ook een niveau hoger uitkomen. Kyra pakte de bronzen medaille. Dewi die net begonnen is op dit onderdeel startte met mooie punten op een zevende plek. Marlinde die een niveau hoger uitkwam pakte ook hier een zilveren medaille. Maud deed aan twee onderdelen mee, en nam hiervoor op beide onderdelen een zilveren medaille mee naar huis en tevens voor haar solo dance plaatsing punten voor de voorrondes NK. Dit betekent voor Maud dat ze zowel met haar 1- baton als met haar solo dance mee zal doen op de voorrondes NK. Op het onderdeel Kids-twirl deden drie meisjes mee. Isa en Lindsey die net zijn begonnen om ook mee op concours te gaan behaalden hier voor Isa een zevende plek en voor Lindsey een vijfde plek, allebei met mooie punten om te starten. Andrea die al een tijdje op dit onderdeel mee doet pakte hier de gouden medaille. Dat de meiden van “De Harmonie “goed meekomen op het landelijk twirl niveau blijkt wel uit deze topprestaties van de meiden. Een elke keer terug komend compliment van de jury voor meiden is dat ze er goed verzorgd uitzien, leuke pakjes hebben en door hun stralende lach laten zien dat ze er plezier in hebben.

Amicitia wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

 

 

Na een lange voorbereiding stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het korfbalseizoen op het programma voor beide selectieteams van Amicitia.

Amicitia 1 speelde de eerste wedstrijd thuis tegen Dos Kampen. Onder zonnige omstandigheden en met veel toeschouwers langs de lijn op sportpark het Midden in Vriezenveen begon het nieuwe korfbalseizoen.

Beide teams kwamen moeizaam uit de startblokken en vonden de korf maar zelden in de eerste helft. Na 20 minuten spelen stond een magere 2–4 op het scorebord.

De Toyota Klaas Drent formatie kwam langzamerhand wel in haar spel en zette Dos Kampen steeds meer onder druk.

In de rust werd door de nieuwe coach Michel Ligt aangegeven dat de nauwkeurigheid in de afronding beter moest en er scherp aan de 2e helft moest worden begonnen om meer doelpunten te scoren. Amicitia begon de tegenstander inderdaad meer onder druk te zetten en waar Dos enkele strafworpen onbenut lieten, was Amicitia veel effectiever bij strafworpen en standaard situaties. Het bleef lang gelijk opgaan, maar in de slotfase trok Amicitia de wedstrijd duidelijk naar zich toe. De marge was vlak voor het eind 3 doelpunten, maar de tegenstander wist nog 1 eenmaal te scoren, wat eindstand op 15-13 bracht. De eerste en belangrijke 2 punten zijn binnen en dat betekend een goede start van het seizoen in de overgangsklasse.

Amicitia 2 wist hun eerste wedstrijd ook te winnen. Na een spannende wedstrijd, waarin wel veel werd gescoord, stond de eindstand 23-20 op het scorebord. Komende zaterdag spelen beide selectieteams een uitwedstrijd.