Category: sport

Amicitia pakt vol overtuiging 2 punten

Zaterdag 1 december stond voor de selectie van Amicitia de uitwedstrijd tegen de Hoeve op het programma. Een voor Amicitia welbekende en pittige tegenstander in een altijd sfeervolle sporthal de Duker in Noordwolde.

Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat de Toyota Klaas Drent Formatie afgereisd was voor de 2 punten. Amicitia speelt gretiger en begint scherper aan de wedstrijd, waardoor er al snel een comfortabel verschil aan doelpunten op het scorebord staat. Doordat Amicitia over alle schijven trefzeker blijft, gaan de ploegen de kleedkamer in met een 7-14 ruststand. ‘Niet verslappen’ waren de codewoorden voor de tweede helft. Door een uitstekende verdediging van Amicitia, weet de Hoeve ook in de tweede 25 minuten aanvallend geen vuist te maken. Amicitia heerst in de rebound en blijft domineren. Via 16-23 wordt het uiteindelijk een overtuigende 18-27 eindstand. Waar de Hoeve vorige week nog 37 doelpunten maakte, komen ze deze week maar tot de helft daarvan. Een verdiende zege voor het Vriezenveense Amicitia waarmee zij na twee speelrondes op de tweede plek van de ranglijst staan.

Amicitia 2 wist hun wedstrijd ook te winnen. Met een soortgelijk dominerend spelbeeld weten zij de Hoeve 2 overtuigend te verslaan en zetten daardoor een eindstand  van 16-27 op het scorebord. Zaterdag reist de hele selectie af naar Assen om de punten binnen te halen tegen AVO.

 

Zwemmers VZ&PC Vriezenveen succesvol op Overijsselse A-Kampioenschappen

In de weekenden van 17-18 & 24-25 november mochten 5 zwemmers van VZ&PC starten op de Overijsselse A-Kampioenschappen in Nijverdal (25 meter bad). Ashley Nijveld debuteerde op dit toernooi. Tilita Knol, Mette Stoelhorst, Maudé Lesscher en Luuk Bos hebben al vaker op dit kampioenschap gezwommen.

Ashley Nijveld (11 jaar): 100 Schoolslag 1.38.95 (8e) in een dik PR.

Mette Stoelhorst (12 jaar) mocht 6 x starten: 50 Borstcrawl 33.16 (19e), 200 Schoolslag 03.10.00 (4e), 50 Vlinderslag 34.25 ( 4e) 100 Vlinderslag 01.19.79 (Zilver), 200 Wisselslag 02.50.29 (4e) 400 Wisselslag 06.11.50 (Zilver)

Tilita Knol (12 jaar) mocht 5 x starten. 50 Borstcrawl 31.83 (7e), 100 Borstcrawl 01.11.16 (11e), 100 Schoolslag 01.30.32 (8e), 50 Vlinderslag 35.14 (6e) en 400 Wisselslag 06.21.24 (Brons)

Maudé Lesscher (15 jaar) heeft 8x gezwommen 50 Borstcrawl 27.83 (4e), 100 Borstcrawl 01.01.06 (4e), 50 Rugslag 31.90 (5e), 100 rugslag 01.08.50 (4e), 50 Schoolslag 36.98 (6e), 100 Schoolslag 01.21.00 (7e), 50 Vlinderslag 29.77 (Zilver) en 100 Vlinderslag 01.07.08 (Goud)

Luuk Bos (15 jaar) heeft 8x gezwommen. 50 Borstcrawl 24.46 (Goud), 100 Borstcrawl 53.86 (Goud),  Rugslag 27.55 (Goud), 100 Rugslag 59.82 (Goud), 50 Schoolslag 30.81 (Goud), 100 Schoolslag 01.08.39 (Zilver), 50 Vlinderslag  26.71 (Goud) en 100 Vlinderslag 59.22 (Goud)

Tevens hebben Maudé en Luuk limieten behaald voor de open Nederlandse Kampioenschappen 20 t/m 23 december. Dit is het kampioenschap van de grote mevrouwen en meneren. Luuk mag zwemmen op de 100 rugslag en 50 vlinderslag. Maudé mag zwemmen op de 50 en 100 vlinderslag.

Eerst moeten beiden nog topprestaties leveren tijdens de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen in Eindhoven van 13 t/m 16 december.

SDO in de laatste minuut toch met lege handen

Zaterdag 1 december speelde SDO de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen een bekende tegenstander van de Oranjehemden, KCD uit Doorn.

De scheidsrechter floot om 17.00 uur de wedstrijd in. Het eerste doelpunt viel in de eerste aanval aan de kant van SDO. Maar ook de bezoekers wisten de korf snel te vinden waardoor het gelijk werd, 1-1. Hierna wist SDO de korf twee keer achter elkaar te vinden waardoor de thuisploeg op een voorsprong kwam van  3-1. Door 2 overtredingen op de tegenstanders wist KCD dit gat weer te dichten waardoor er weer een gelijke stand van 3-3 op het scorebord kwam te staan. Hierna was voor iedereen duidelijk dat dit opnieuw een spannende wedstrijd ging worden. Beide teams bleven scoren. Toen de stand 5-4 was, werd de aanval van de Oranje formatie erg vast gezet waardoor het even niet meer lukte. Een aantal aanvallen zonder resultaat. Hier maakten de bezoekers gebruik van en wisten een gat te slaan van 3 doelpunten. Het scorebord toonde op dit moment 5-8. Toch bleven de SDO’ers mee scoren, en wisten hierdoor dichtbij te blijven. De teams gingen de rust in met een stand van 9-11.

Na duidelijke woorden van de coach ging de Oranjeformatie terug het speelveld in.
Vlak na rust wisten de SDO’ers het gat weer te dichten waardoor er een stand van 13-13 op het scorebord kwam te staan. Opnieuw ging het gelijk op, er was veel spanning maar ook plezier te beleven tijdens deze wedstrijd. Het ging gelijk op tot 17-17, hier wisten de bezoekers een gaatje te slaan. SDO wist bij te blijven maar dat mocht in laatste minuut niet meer baten. Een gelijke stand was verdiend geweest maar helaas gingen de punten mee naar Doorn. Einduitslag SDO – KCD 19-20

Volgende week zaterdag speelt SDO 1 om 20:20 uur uit tegen SEV in Zelhem. Ook dit team heeft SDO 1 al eerder getroffen.

Twirlster Maud Jansen plaatst zich wederom bij andere bond voor  het NK

 

Op zaterdag 24 november deed Maud Jansen van “De Harmonie Vroomshoop ”mee aan de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap twirl in Hoofddorp. Uit het hele land kwamen de beste twirlster bij elkaar om tegen elkaar te strijden. Het was een dag met meer dan 200 optredens in verschillende categorieën.

Voor Maud was het geen onbekend gebeuren, ze heeft al meerder keren op deze voorrondes gestaan maar dit jaar voor het eerst met twee onderdelen. Om op de voorrondes te mogen staan moet je door strenge selectie op concoursen de benodigde punten behalen. Maud is dit gelukt voor zowel haar dance als met haar 1-baton routine.  Maud ging van start met haar 1-baton, het was spannend dat was even te merken aan de start van haar routine , maar als snel herpakte Maud zich en liet een keurige routine aan de jury zien. De jury was lovend over haar strakheid waarmee ze deze routine neer zette. Ze werd 19e van de 49 tegenstanders. Een hele mooie prestatie. Haar dance was na de pauze aan de beurt. De spanning was eraf bij Maud en dat was heel goed terug te zien in haar dance. Maud beleefde de muziek intens en bracht dit over bij de jury die genoten van haar optreden op muziek van de Trolls “True Colors”. Dit was ook terug te zien op het jury rapport waar ze een compliment kreeg voor haar uitstraling en haar showmanschap. Maud zelf was meer dan tevreden over haar dance, maar in haar categorie met 45 tegenstanders waren zoveel mooie optredens dat bij haar de verrassing zo groot was tijdens de bekendmaking van plaatsing voor het NK .  Maud twijfelde of ze echt werd opgeroepen om naar voren te komen omdat ze bij de beste 15 zat met een 10e plek die door mochten naar het NK.  Grote vreugde bij Maud en ook haar instructrice Melanie Arkes dat het haar gelukt was om deze plaats te bemachtigen, een bekroning op het vele trainen en het doorzettingsvermogen van Maud. Doordat er een aantal verschillende twirl bonden zijn waar aan Maud dit jaar heeft deelgenomen zal zo zowel bij de NBTA als bij de KNMO deelnemen met haar dance aan het NK. Een prestatie om trots op te zijn.

Buurttoernooi badminton Twenterand wederom een groot succes

 

Dinsdagavond 13 en 20 november werd voor de 23e keer het buurttoernooi van badmintonvereniging Twenterand gehouden in sporthal ‘de Beukenhage’ in Den Ham.

Buurtgenoten, familie en vrienden speelden in duo’s tegen elkaar, verdeelt in drie poules. In de A-poule wonnen Rick Schutmaat en Astrid Schutmaat met 24 punten uit 6 wedstrijden. De B-poule werd gewonnen door Jaquelien Ekkelkamp en Teun Kuiper met 27 punten uit 8 wedstrijden en in de C-poule wonnen Ramon ten Brinke en Wilfred ten Brinke.

De wisselbeker ging naar de winnaars van de A-poule, Rick en Astrid Schutmaat. Zij maakten de meeste punten gemiddeld per wedstrijd. Een overzicht van de uitslagen en foto’s zijn te vinden op onze website www.badmintontwenterand.nl.

Peatminers pakken mooie overwinningen in een vol thuisweekend!

 

 

De Stamper was afgelopen weekend de thuishaven voor wat leuke basketbalwedstrijden. Hier zat behoorlijk spektakel bij! Hieronder twee van de wedstrijden

Peatminers VU18-1 – EBBC VU18-1 -> 74-71

Afgelopen zaterdagmiddag moesten de meiden u18 van Peatminers thuis tegen Den Bosch. De wedstrijd begon gelijk al erg fel maar de meiden van Peatminers lieten zich niet kennen en kwamen daardoor op een voorsprong van 45-31. In het 3e kwart lieten we de tegenstanders terugkomen en werd de stand 63-55. Het 4e kwart was erg spannend maar onlangs dat hebben de meiden tot op de laatste seconde alles gegeven en zo wonnen ze de wedstrijd met 74-71.

Peatminers MSE1 – B.V. Isala MSE1 45-61

Heren 1 trad zaterdagmiddag aan tegen Isala, de nummer 2 uit de competitie. Het beloofde vooraf een lastige pot te worden, maar het eerste kwart bleken de teams gewaagd aan elkaar te zijn. Het tweede kwart kwam Isala los en wist een voorsprong op te bouwen. Isala maakte gebruik van een strakke aanval en een goede omschakeling. Peatminers herpakte zich na de rust en wist zich nog aardig terug te knokken in de wedstrijd. Het laatste kwart wist Isala het verschil te maken en de winst te pakken

 

Amicitia pakt punt in laatste seconde in de derby tegen AKC

 

 

Na een matige eerste helft van de veldcompetitie kon Amicitia zich volop voorbereiden op de zaalcompetitie. Na de nodige oefenwedstrijden en trainingen stond de ploeg van trainer/coach Michel Ligt op scherp. Dit was ook van groot belang, want de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie was meteen de derby tussen Amicitia 1 en AKC 1 uit Almelo. Een wedstrijd in de overgangsklasse die altijd veel spanning en emotie met zich meebrengt.

 

In de goedgevulde en sfeervolle sporthal de Stamper in Vriezenveen ging de wedstrijd om 20 uur van start. De opening was voor de thuisploeg; 4-2, maar AKC kon via 4-4 en 6-6 prima bijblijven. De spanning was merkbaar in de zaal en het publiek was ook luid en duidelijk aanwezig. Amicitia sloeg het eerste gat in de eerste helft met een tussenstand van 9-6, maar ook dit kon AKC vervolgens weer rechttrekken. Ruststand 16-15 in het voordeel van de thuisploeg. Michel Ligt gaf in de rust aan dat er meer diepte in het spel moest komen, verdedigend de afspraken nakomen en de wil om te winnen uitstralen. Dat moest er in de tweede helft voor zorgen dat de Toyota Klaas Drent formatie de punten in Vriezenveen kon houden. Toch kwam AKC de ploeg sterker uit de kleedkamer. Ze namen de leiding in de wedstrijd en brachten de stand naar 16-19. Met een time-out voor Amicitia en een aantal wissels kon de ploeg weer dichterbij komen; 19-20. Even later stonden de ploegen weer naast elkaar 21-21 en lagen de kansen weer gelijk. Het beloofde een spannende slotfase te worden. Amicitia pakte via 23-22 de voorsprong, maar AKC scoorde 2 keer; 23-24. Met nog twee minuten op de klok was de stand in het voordeel van AKC; 24-25. Amicitia kreeg nog de nodige kansen om de gelijkmaker te scoren, maar dit lukte uiteindelijk in de állerlaatste seconde van de wedstrijd. De ploegen gingen het veld af met een gelijkspel: 25-25. Een spannende Twentse derby waarbij de ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren en tevreden met het eerste punt in de competitie.

 

Amicitia 2 deed goede zaken in de eerste zaalwedstrijd door te winnen van ROG 2. Bijna de hele wedstrijd heeft Amicitia een lichte voorsprong gehad, maar het bleef spannend. In de slotfase van de wedstrijd kon de thuisploeg uitlopen en zette een 18-14 eindstand op het scorebord.

 

Zaterdag 1 december reist de selectie af naar Friesland. Om 18:45 neemt Amicitia 2 het op tegen De Hoeve 2. Daarna speelt Amicitia 1 tegen De Hoeve 1 om 20:15 uur.

 

 

SDO 1 gaat vliegend van start

Zaterdag 24 November was het tijd voor de eerste zaalcompetitiewedstrijd van dit seizoen. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen een onbekende tegenstanders voor het net opnieuw samengestelde eerste team van SDO. Het team reisde af naar het verre Soest om te spelen tegen De Eemvogels 1.

Om 16.30 uur floot de scheidsrechter voor het eerst. Het eerste doelpunt viel al snel aan de kant van de tegenstanders, na een overtreding van een speler van SDO, 1-0. De Oranjehemden reageerden al snel met een afgemaakte doorloopbal waardoor er een 1-1 stand op het scorebord kwam te staan. Hierna werd duidelijk dat dit een spannende wedstrijd ging worden. De stand gelijk op, beide teams wisten geen gat te slaan dat groter was dan 1 doelpunt verschil. Er werd veel geschoten aan beide kanten van de zaal, en deze leverden veel doelpunten op. Na een strafworp die werd benut door een speler van SDO was de stand opnieuw gelijk, 6-6. Enkele minuten later stond er 7-7 tussenstand op het scorebord. Toen ging het even niet zo makkelijk bij de tegenstanders en kregen de SDO’ers de gelegenheid om een gat van 2 te slaan, 7-9. Toch wisten de Eemvogels dichtbij te blijven, maar de Oranjehemden lieten de voorsprong niet meer afpakken. De ruststand was 9-11 in het voordeel van de ploeg uit het Oosten.

Na motiverende woorden van nieuwe coach Vincent Weghs gingen de Westerhaarders terug de wedstrijd in. Het eerste doelpunt liet een lange tijd op zich wachten. Beide ploegen verdedigingen sterk en de kansen werden niet benut, de bal vloog heen en weer door de zaal. Het eerste doelpunt viel uiteindelijk aan de kant van de thuisploeg. Ook het tweede doelpunt na rust werd gescoord door de ploeg uit Soest. Hierdoor kwam er opnieuw een gelijke stand van 11-11 op het scorebord te staan. Maar de Oranje-formatie liet de thuisploeg niet weglopen, de SDO’ers wisten drie keer op rij te scoren waardoor er een gat van drie doelpunten werd geslagen. Beide teams scoorden daarna, maar de bezoekers uit Westerhaar wisten de voorsprong te behouden. Toch werd het in de eindfase van de wedstrijd nog weer erg spannend. Door twee extra minuten te spelen, werd het nagelbijten, de SDO’ers wisten de kansen niet meer af te ronden en de tegenpartij kreeg de kans om erg dichtbij te komen. De Eemvogels scoorden drie keer achter elkaar waardoor er een stand van 16-17 op het scorebord kwam te staan. Toch wist SDO de wedstrijd over de streep te trekken. Eindstand De Eemvogels – SDO 16-17

Een erg leuke en sportieve wedstrijd, die werd afgerond met een prima overwinning voor het eerste team van SDO. Aanstaande zaterdag speelt SDO 1 de wedstrijd tegen KCD 1 thuis in de Klaampe om 17.00 uur.

Amicitia speelt eerste zaalwedstrijd tegen AKC

 

 

Komende zaterdag 24 november speelt de Toyota KIaas Drent formatie in sporthal de Stamper in Vriezenveen tegen AKC uit Almelo haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe zaalseizoen.

Amicitia is komt uit in de landelijke Overgangsklasse. Na een moeizaam eerste deel van het veldseizoen, wil het ambitieuze team wel weer eens een wedstrijd winnen. In een stampvolle sporthal de Stamper in Vriezenveen moet dat gaan lukken, want de gasten uit Almelo zorgen altijd voor spannende en sfeervolle derby’s.

Aanvang van de wedstrijd van de Toyota Klaas Drent formatie is 20.00 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 2 om 18.35 uur tegen ROG2 uit Groningen.

Kijk voor het volledige programma op de website van Amicitia: www.amicitia.nu.

Andy de Bont nieuwe voorzitter Vrivo

 

Volleybalvereniging Vrivo heeft een nieuwe voorzitter. Na het aftreden van Han Zomer vorig jaar bleef de voorzittershamer een lange tijd onaangeroerd. Met man en macht werd vorig jaar gezocht naar een opvolger, maar tot voor kort zonder succes. Maar op de Algemene Ledenvergadering van Vrivo kon Han de voorzittershamer alsnog overdragen aan de 53-jarige Andy de Bont.

Andy is al een aantal jaar actief binnen Vrivo. Als vaste supporter van zijn twee bij Vrivo spelende dochters raakte hij betrokken bij de club. Hij werd vervolgens benaderd voor het trainen en coachen van teams (vooral dames), maar dit seizoen traint hij samen met Bertus de Jong ook het eerste mannenteam. Andy’s volleybalverleden ligt in Almelo. De MKB-adviseur was ruim 25 jaar actief in o.a. Maësa en Katers. Hij kon zijn passie als volleyballer uitstekend combineren met zijn functie als accountant.

Naast Andy de Bont is ook “veteraan” Erik Smelt toegetreden tot het bestuur. Als algemeen bestuurslid zal Erik bestuurlijke hand- en spandiensten verrichten en het bestuur meer slagkracht bezorgen. Erik is één van de oudste spelende Vrivo-leden en is ook één van de hoofdsponsors van de vereniging.

Vrivo is heel blij met uitbreiding van het bestuur in deze voor de vereniging zeer drukke tijd. De club is betrokken bij de activiteiten van de Stichting Binnensportaccommodaties (Beheer en gebruik semipermanente sporthal), bij het invullen van het horeca-gedeelte van sportcentrum De Stamper èn bij het overleg in het kader van het gemeentelijke project Vitaal sport- en beweegpark ‘Het Midden’. Het bestuur is nu weer op sterkte, zodat het werk weer verdeeld kan worden en niet meer op de schouders van enkele personen terecht komt.

In het kader van haar tomeloze inzet bij veel van de hiervoor genoemde activiteiten is Monique Dragt op voordracht van het bestuur door de ledenvergadering benoemd tot “Vrivoër van het jaar”. Monique, die de afgelopen jaren arbitrage en wedstrijdleiding in haar portefeuille had, vertegenwoordigt Vrivo ook in een aantal externe overlegorganen.