Category: sport

Wierden in 2018 Dorp van de Ronde

Wierden is dit jaar het Dorp van de Ronde tijdens de 66e Ronde van Overijssel. Een eer die eerder te beurt viel aan Tubbergen, Vriezenveen, Markelo, Bornerbroek en vorig jaar Lemele. Dit jaar is het dus de beurt aan Wierden. Daarmee neemt het dorp een prominente plek in tijdens het programma van de internationale wielerkoers, die op zaterdag 12 mei 2018 wordt verreden. Daarnaast is er in aanloop naar de wedstrijd een wielercafé in zaal De Marke in Wierden op 24 april. De streep voor de traditionele ‘Dorp van de Ronde tussensprint’ is op 12 mei getrokken in Enter [gemeente Wierden], omdat de Ronde van Overijssel het dorp Wierden niet doorkruist.

 

Wielercafé

Niet alleen tijdens de wedstrijddag van de Ronde van Overijssel staat Wierden in de schijnwerpers. Ook in aanloop ernaartoe staat het dorp centraal. Als traditionele warming-up is er ook dit jaar weer het wielercafé. Deze keer schuiven op 24 april bijzondere en bekende wielergasten aan in zaal De Marke in Wierden. Binnenkort maakt de organisatie van de Ronde van Overijssel het programma van het wielercafé openbaar. Dat het een bijzondere uitgave zal worden staat nu echter al wel vast. De ervaring uit voorgaande jaren leert bovendien dat het een avond gaat worden die wielrennen ademt, en iedereen is welkom.

 

Dorp van de Ronde sprint

Er is voor de wielrenners in de eerste kilometers van de koers dit jaar dus veel te winnen. Want al na 2,5 kilometer is in Enter de ‘Dorp van de Ronde tussensprint’. De organisatie van de Ronde van Overijssel hoopt hierdoor op een spectaculair begin van de wedstrijd.

 

Overijssels mooiste

Op zaterdag 12 mei staan weer zo’n 200 wielrenners aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. De Ronde van Overijssel is deze 66e editie live via TV, radio en social media te volgen.

06-05-2017: Wielrennen: Ronde van Overijssel: Rijssen

Sportfoto/Dick Soepenberg. Bijschrift: Het peloton bij Enter (gemeente Wierden) in de Ronde van Overijssel 2017

 

Luuk Bos VZ&PC grossiert in medailles in Hamm

Afgelopen weekend zijn 8 zwemmers van VZ&PC Vriezenveen naar Hamm in Duitsland geweest voor een internationale zwemwedstrijd. Hier zwommen wij tegen 5 andere landen. We hebben 2 nachten geslapen in de plaatselijke sporthal. De zwemmers hebben allen goed gepresteerd. Ze hebben bijna allemaal persoonlijke records gezwommen. We hebben 9 medailles gewonnen.

6x goud 2x zilver en 1x brons. Allemaal voor  Luuk Bos.

Hartelijk dank aan Autobedrijf Mark Schmidt  voor het sponsoren van de bus

Vitaal sportpark “ Het Midden” Vriezenveen

 

 

Tijdens de laatste raadsvergadering van deze raad is een door de CDA-fractie, met steun van CU,  D’66, fractie Laarman, PvdA, en SGP, een amendement aangenomen voor de realisatie van een vitaal Sportpark “ Het Midden”.

 

De opgestelde visie kan prima als kapstok gebruikt worden. De gemeente wil met deze visie een aantal dingen bereiken waarbij het van groot belang is om als we naar vitale sportverenigingen willen de verbinding met andere beleidsterreinen inzichtelijk te maken maar vooral ook door een goede afstemming voor een integrale aanpak te kiezen. Daarbij hoort ook het bundelen van de financiën die daar mee gepaard gaan.

CDA woordvoerder Jan Kuilder: “ Participatie van beleid en gelden om zodoende de sport optimaal te gebruiken voor een gezonder Twenterand. Een vitaal sport en beweegpark waar wonen, werken, onderwijs, zorg, sport en dienstverlening worden samen gebracht. Een opzet die voor alle kernen mogelijk zou kunnen zijn. Een prima doel om naar te streven.”

 

Volgens Kuilder kan door deze bundeling de kostendekkendheid van de sport ook vergroot worden en hoeft dat niet alleen door het verhogen van tarieven gedaan te worden.

Om de doelstelling van 75 % sporten en of bewegen in Twenterand te realiseren moet er nog wel wat gebeuren. Daarbij is het van groot belang dat zowel de verenigingen maar zeker ook de politiek zich hiervoor zal moeten inzetten en voldoende ruimte moeten bieden om dit te kunnen realiseren.

 

Paaseierenactie VZ&PC

Aankomende zaterdag 17 maart houdt VZ&PC weer haar jaarlijkse paaseierenactie.
Tussen 09.00 en 12.00 uur komen leden van VZ&PC bij u aan de deur om paaseieren te verkopen.
Wij hopen dat u gul geeft, om onze clubkas te spekken  en….. lekkere chocolade eitjes voor u, om van te smullen!

Peatminers doen prima zaken bij de uitwedstrijden

Peatminers doen prima zaken bij de uitwedstrijden

Afgelopen weekend speelde Peatminers uitwedstrijden. Ook speelde het U10 team een toernooi. Hierbij de verslagen,

Twente Buzzards –Peatminers VU18-> 34-76

Afgelopen zaterdag moesten de meiden van U18 spelen in Hengelo. Vanaf het begin van de wedstrijd was het al bekend, dit zal een stevige wedstrijd zou worden, maar dat liet de meiden niet koud. Ze pakte het goed op en in de 2e helft werd de voorsprong alleen maar groter.

U10 toernooi Amical

De jongens van Peatminers U10 begonnen in Enschede een beetje stroef. Ze waren nog niet helemaal wakker en gaven teveel weg. Daarna begonnen ze steeds beter te spelen. Ook de tweede wedstrijd ging nog verloren, maar ze speelden goed samen en maakten mooie aanvallen. Met datzelfde spel wonnen de jongens de 3e wedstrijd ruim. Ook in de laatste wedstrijd tegen het sterke Kikkers deden de jongens goed hun best. In een spannende wedstrijd sleepten de jongens een gelijkspel uit het vuur.

Bij de meiden was het beeld niet veel anders. Maar ook zij groeiden duidelijk in het toernooi. Het vertoonde spel werd steeds beter. Mooie individuele dribbelacties en fastbreaks werden afgewisseld met goed samenspel. Dat bracht de meiden hun eerste overwinning in de sterkste poule.

Rebound ’73 MU18 – Peatminers MU18 ->88-41

Na een onderbreking van een maand speelden de jongens van Peatminers eindelijk weer een wedstrijd. Het ontbrak het team zichtbaar aan wedstrijdritme tegen de Harderwijkers. Ook vielen al in de eerste periode twee spelers uit met blessures. Dat zorgde er voor dat de jongens nooit echt in hun spel kwamen. De aanval, waar de afgelopen weken veel op getraind was, kwam niet goed uit de verf. En de schutters van Rebound kregen veel ruimte en maakten daar dankbaar gebruik van.

Amical x12-1 – peatminers x12-2 -> 22-36

Afgelopen vrijdag mochten de meiden naar Enschede op het op te nemen tegen amical 1.  Na een half uur wachten was er gelukkig nog een veld vrijgemaakt om de wedstrijd te kunnen spelen. Na een korte warming up hadden de meiden veel moeite in de eerste 2 periodes en stonden ze achter, maar na een peptalk waren de meiden niet meer te stoppen. Strakke verdediging en in de aanvallen werd er goed samen gespeeld waardoor er voldoende kansen ontstonden. Wederom een welverdiende overwinning voor onze meiden x12-2.

Batouwe – Peatminers VU16 ->36-67

Afgelopen zaterdag moesten VU16 in Bemmel spelen. Vanaf het begin was het duidelijk dat de meiden graag wilden winnen en al snel op een grote voorsprong kwamen. Er werd mooi samen gespeeld en individuele werden er mooie acties gemaakt door het team.

Go peatminers! Op naar de kampioenschaps wedstrijd.

Jugglers MSE3 – Peatminers MSE1 -> 58-47

Heren 1 speelde zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen Jugglers in Enschede. Een lastige wedstrijd, omdat Heren 1 thuis met 1 punt heeft gewonnen. In Enschede ging de stand ook eerst gelijk op. Peatminers maakte goed gebruik van de centers en de diepe pass, maar hadden moeite om de Jugglers van het scoren af te houden. 17-13 voor Jugglers na het eerste kwart. Het tweede kwart had een zelfde karakter als het eerste kwart. Peatminers liep iets verder achter op Jugglers en zo was het 30-25 in de rust. In het derde kwart wist Jugglers uit te lopen op Peatminers. Jugglers wist een tandje bij te zetten, waar Peatminers in dezelfde versnelling bleef zitten. Peatminers probeerde nog op het einde het in te halen, maar het mocht helaas niet baten.

 

Amicitia speelt kraker tegen Mid-Fryslân

 

Voor de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie stond de korfbalwedstrijd tegen Mid-Fryslân uit Grou op het programma. Bij winst van de Friezen zouden ze het kampioenschap in Vriezenveen kunnen vieren. De Oranjekragen waren echter van plan om zich niet zomaar gewonnen te geven, dus was er goede hoop op een mooi resultaat. Uitpuilende tribunes in de Stamper te Vriezenveen, met fans van beide partijen, een enthousiaste speaker, ondersteund met opzwepende muziek; alle ingrediënten voor een geanimeerde korfbalavond.

De eerste drie doelpunten werden gescoord door een ontketend Amicitia dat gemotiveerd en fel aan de wedstrijd begon. De Friezen herpakten zich echter en kwamen beter in hun spel, de wedstrijd kantelde en de partijen gingen gelijk op naar 5-5. Een zwakke fase van de thuisploeg zorgde ervoor dat de Friezen een gat kon slaat: 5-10. De Toyota Klaas Drent formatie kon het gat een beetje dichten en stond met rust naar een 8-11 achterstand te kijken.

De ploeg van  trainer/coach Ruben Burchartz wist na de korfwissel onvoldoende in het spoor te blijven van de Grouwsters en het lukte de oranjekragen niet om het gat geheel te dichten. Amicitia probeerde onder aanmoediging van het trouwe publiek nog om even extra gas te geven en dat bleef niet zonder resultaat. Via een  tussenstand van 13-21 werd door hard werken een stand van 15-21 bereikt.

Helaas voor Amicitia kwamen de Friezen in de kampioensflow en waren ze niet meer te stoppen. Via 16-23 stootten ze door naar een eindstand van 17-25. Na het eindsignaal vierden de Friezen hun terechte overwinnings- en kampioensfeest. Mid-Fryslân toonde zich de sterkste in deze competitie en is de terechte kampioen.

Bas Drent, die met volle passie en inzet voor de geschorste Dick Schipper speelde, kende een onfortuinlijk slot van de wedstrijd. In de tweede helft viel hij uit met een vervelende enkelblessure met als gevolg een gipsvoet in de late zaterdagnacht.

Het tweede team van Amicitia heeft haar wedstrijd tegen Ritola op overtuigende wijze gewonnen. Eindstand 21-16.

Na een enerverend zaalseizoen, waarbij Amicitia duidelijk heeft laten zien dat ze thuis -horen in de overgangsklasse, volgt nu de overgang naar het veldseizoen. Ook daar staan  weer de nodige mooie wedstrijden op het programma, waar hard gestreden zal moeten worden om de punten. Zaterdag 31 maart (Paasweekend) start het veldseizoen met een thuiswedstrijd.

 

SDO D1 kampioen

 

Afgelopen zaterdag speelde SDO D1 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Het was een erg belangrijk duel voor de Westerhaarders, want de ploeg was bij winst kampioen. De ploeg van Anno Sportel en Henk Jan Otten nam het thuis op in sporthal ‘De Klaampe’  tegen de nummer 3 van de competitie, Rigtersbleek D1. Vorige week speelden de twee teams ook tegen elkaar. Toen won SDO na een ware thriller, met 7-8. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

 

Het vele publiek dat op de wedstrijd af was gekomen, zag dat de ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd waren. Na 5 minuten was het 1-1. Daarna nam SDO het heft in handen. De Oranjehemden gaven de Enschedeërs een lesje effectiviteit, de kansenverhouding was redelijk gelijk, maar SDO wist haar kansen af te ronden, en Rigtersbleek niet. Daardoor kon de thuisploeg uitlopen naar 4-1. In het laatste deel van de eerste helft vergrootte SDO D1 de voorsprong nog verder. Hierdoor kon de ploeg gaan rusten met de comfortabele tussenstand van 6-1.

 

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet door de coach, om te zorgen dat het kampioenschap binnen gehaald zou worden. Het strijdplan dat in de rust besproken was, werd goed uitgevoerd. Rigtersbleek wist wel meteen de 6-2 te maken, maar daarna was het SDO dat heer en meester was. De ploeg liep met goed spel uit naar 9-2. Dit was de beslissing in de wedstrijd. Rigtersbleek was niet meer bij machte om het gat te dichten. De Westerhaarders speelden als ware kampioenen. In het restant van de wedstrijd konden de SDO’ers lekker genieten van de sfeer in de sporthal.

 

Toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot bij een 12-4 eindstand, barstte er een feestje los. SDO D1 was kampioen! Dit werd gevierd met de supporters. De spelers, speelsters en de staf kregen een medaille en ook nog een leuk cadeau van de ouders. Daarna was er nog patat, een snack en frisdrank voor de kampioenen. Een leuke bijkomstigheid was, dat de ploeg ’s middags ook nog het team van de week was bij de wedstrijd van SDO 1. Een super gave dag dus voor de ploeg.

 

Het kampioenschap is een beloning voor het harde werken en de ontwikkeling die de ploeg door heeft gemaakt dit seizoen. Nu gaat de ploeg, gesponsord door Dierenartsen Vroomshoop, zich voorbereiden op het veldseizoen. Ook hier wil de ploeg een gooi doen naar het kampioenschap. Via deze weg wil de ploeg alle supporters bedanken voor hun steun.

Competitie einde Badminton Twenterand

De reguliere competitie van vier van de vijf teams zitten erop. BV Twenterand R2 werd ongeslagen kampioen in afdeling 1, Y-klasse van de recreantencompetitie. BV Twenterand R1 werd vierde in afdeling 4 van de Y-klasse.

Het jeugdteam onder 16 jaar, BV Twenterand J1 werd vierde en BV Twenterand J2 eindigde als achtste. Het herenteam heeft nog een aantal wedstrijden te gaan komende maand, zij staan momenteel vijfde.

Later dit voorjaar komt BV Twenterand nog uit op de SallandCup in Raalte en in de voorjaarscompetitie.  Actuele uitslagen en standen zijn daarover te vinden op onze Facebookpagina en de website: www.badmintontwenterand.nl.

Deelnemers Schwarzwaldtocht laten zich niet snel uit veld slaan

 

HAAKSBERGEN – De onverwachte opleving van Koning Winter en de afrondende werkzaamheden aan de N18: het zijn vervelende strubbelingen. Maar wielrenners laten zich niet zo heel snel uit het veld slaan. En dús wordt zondag 18 maart de jaarlijkse Holland Schwarzwaldtocht van de wielerclub HTFC uit Haaksbergen ‘gewoon’ verreden.

Deze tocht van de Haaksbergse Toer en Fietsclub, zoals de vereniging voluit heet, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een regelrechte klassieker onder de toerfietsers. Vooral ook omdat het de eerste toertocht van het nieuwe seizoen is.
De toerfietsers leven dan ook altijd volop toen naar de Holland Schwarzwald en proberen zoveel mogelijk kilometers in de benen te hebben. Maar met de vrieskou van de afgelopen weken viel dat niet altijd mee.
Vrieskou
“Wielrenners zijn echter niet voor een gat te vangen”, zegt Ronny Bergsma, een van de organisatoren. “En dus was het de afgelopen weken improviseren geblazen. Wie niet met de racefiets de weg op kon omdat het glad was of simpelweg te koud, dook daarom vaak met de mountainbike de bossen in. Dan heb je nu eenmaal wat minder last van de kou.”
De organisatie had nog met een ander heikel punt te maken: de laatste werkzaamheden rond de aanleg van de N18. “Op sommige plekken hebben we onze vaste route, zoals we die al jaren rijden, wat moeten aanpassen”, aldus Bergsma. “Maar ook dat is gelukt. En dus kan de Holland Schwarzwaldtocht gewoon doorgaan. En de route is geheel uitgepijld. Voor de deelnemers spreekt het dus voor zich.”
Kuitenbijters
De naam van deze wielertocht is ontleend aan het Schwarzwald, zoals het fraaie natuurgebied bij Rijssen heet. “Een prachtige omgeving met beekjes, kastelen en havezaten”, aldus HTFC’er Dick Sengers. Behalve Rijssen wordt ook Markelo aangedaan. “Het is er licht heuvelachtig. Heel veel stelt het niet voor, maar als je er maar hard genoeg tegenop rijdt, kun je je op deze kuitenbijters aardig uitleven. Zeker zo aan de start van het nieuwe seizoen kun je er je hartslag flink de hoogte in jagen.”
Vanwege de aanleg van de Twenteroute is er in samenspraak met de gemeente en Rijkswaterstaat besloten de route aan te passen. “Het gaat overigens om minimale aanpassingen. Zo gaat het onder meer om een oversteekpassage. Voor de veiligheid hebben we die gewijzigd. Maar de route is geheel uitgepijld. Voor de deelnemers spreekt het dus voor zich.”
Het startschot valt tussen 09.00 en 10.00 uur. De Schwarzwaldtocht is goed voor drie sterren, de hoogste waardering die de wielerbond toekent aan de beter georganiseerde fietstochten. De deelnemers kunnen die dag zelf beslissen of ze 65 of 105 kilometer voor de kiezen willen krijgen. Start en finish bij het clubgebouw van de BMX-vereniging DVO aan de Geukerdijk 107.

Michel Ligt nieuwe hoofdtrainer/coach korfbalvereniging Amicitia

Michel Ligt wordt komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer/coach bij korfbalvereniging Amicitia in Vriezenveen.

Ligt komt als trainer over van het Enschedese EKC Nääs, uitkomend in de 2e klasse. Hij wil graag weer terug naar een hoger niveau en wel de overgangsklasse. Als korfballer en trainer heeft hij ruime ervaring. Ligt heeft als trainer veel hoofd- en overgangsklasse ervaring opgedaan bij onder andere Oost Arnhem, Dindoa en KVZ.

Zowel het bestuur als de Technische Commissie van Amicitia zijn blij met de bereikte overeenstemming. Dit is goed voor de vereniging en voor de jonge selectie, waardoor volgend seizoen wederom topkorfbal in Vriezenveen gespeeld kan gaan worden.

Met deze aanstelling is de technische staf van Amicitia in het komend seizoen compleet. Edgar Korf blijft trainer van Amicitia 2.