Category: sport

De 200 van het Oosten skeeleren vanaf Vriezenveen

Vlak voor de vakantieperiode een update van De 200 van het Oosten. De route is klaar en de organisatie legt de laatste hand aan de voorbereidingen.

We starten 15 september om 6.30 uur vanaf de vernieuwde skeelerbaan aan de Geesterenseweg 11 te Vriezenveen. Tegelijkertijd starten ook de deelnemers van de 1e 100 km. Rond 12.00 uur komen we aan in Rijssen bij de nieuwe skeelerbaan, waar de 1e 100 km eindigt. Hier kunnen vervolgens de deelnemers aanhaken die ’s middags 100 km willen rijden. We verwachten rond 18.30 weer aan te komen in Vriezenveen. Vervoer tussen Vriezenveen en Rijssen voor de 100 km-rijders wordt geregeld. Voor deelnemers die het wel erg vroeg vinden is er de mogelijkheid om vrijdag bij de skeelerbaan een caravan of tent neer te zetten.

En nu: ZOVEEL MOGELIJK DEELNEMERS!!

In verband met de organisatie is aanmelding per mail op de200vanhetoosten@gmail.com (uiterlijk 10 september) noodzakelijk. Alle deelnemers dienen zich op de dag zelf vóór 6.00 uur (200 en 1e 100) of vóór 10.00 uur (2e 100) te melden in Vriezenveen voor de definitieve inschrijving en de betaling.
Ga de uitdaging aan en schrijf je in voor De 200 van het Oosten…..of doe ‘de halve’!

Informatieavond vitaal sport- en beweegpark in Twenterand

Maandag 16 juli a.s. organiseert de werkgroep Vitaal sport- en beweegpark ‘Het Midden’ een informatieavond voor belangstellenden in de kantine van Deto Twenterand.

Onderwerp is hoe we samen een vitaal sport- en beweegpark kunnen realiseren voor jong en oud. Iedereen is van harte uitgenodigd om te horen welke plannen er zijn en wat de stand van zaken is.

Bewegen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Een aantal verenigingen uit Vriezenveen heeft de handen ineen geslagen. Zij hebben al een jaar of twee intensief contact met elkaar en dromen van een vitaal sport- en beweegpark waar alle gebruikers samenwerken om jong en oud te faciliteren om te bewegen. Het is nu tijd om de droom werkelijkheid te maken.

De huidige gebruikers van het sportpark zijn op woensdag 27 juni jl. geïnformeerd over de plannen en de stand van zaken. Graag willen we ook andere mogelijke toekomstige gebruikers informeren over de droom die werkelijkheid moet worden. Dat doen we tijdens een informatieavond op maandag 16 juli in de kantine van Deto Twenterand aan de Schout Doddestraat 48 in Vriezenveen. Tijdens de avond informeren we belangstellenden over de ideeën, de stand van zaken en willen we met elkaar in gesprek.

Aanmelden en meer informatie

Graag horen we van tevoren of u komt. Aanmelden kan door uiterlijk 13 juli een e-mail te sturen naar vitaalsportparktwenterand@gmail.com.

Nederlands wielertalent strijdt op Twentse grond 7 juli: Ronde van Twente

 

Zaterdag 7 juli is Enter het strijdtoneel voor de wielertalenten uit heel Nederland. Dan strijden jongens en meiden in verschillende leeftijdscategorieën om de prijzen tijdens de Ronde van Twente. Dit jaar is de vijfde editie en viert deze klassieker haar lustrum. Aan het einde van de dag koersen de elite-heren en amateurs door het centrum tijdens de Ronde van Enter, een wedstrijd in de Twentse criterium-cup.

Wielertalent uit heel Nederland

Wanneer in Bretagne de allergrootste wielrenners van nu starten aan hun Ronde van Frankrijk, beginnen de Nederlandse renners van de toekomst aan hun wedstrijd. Je weet maar nooit welke bekende coureur in de dop je door het Twentse landschap ziet dokkeren. Zo won Jelle Bootsveld uit Heino in 2017 de wedstrijd bij de junioren en maakte hij de stap naar het team van VolkerWessels-Merckx. Dit jaar won Bootsveld het Oost-Nederlandse kampioenschap tijdrijden voor beloften in Bornerbroek.

Ook de Drentse Axel van der Tuuk liet vorig jaar zijn klasse zien, hij schreef toen de nieuwelingenwedstrijd op zijn naam. In 2018 won Van der Tuuk het NK Tijdrijden voor junioren en bond hij de E3 Harelbeke aan zijn zegekar. De wedstrijd van de nieuwelingen-jongens start om 11.00 uur. De junioren-heren beginnen om 17.00 aan hun 136 kilometer.

Meisjes en vrouwen

Tijdens deze lustrumeditie organiseert de Ronde van Twente ook een klassieker voor meisjes en vrouwen. De wedstrijd voor de nieuweling-meisjes en junior-vrouwen telt mee in het Healthy Ageing Tour-klassement, een competitie om de ontwikkeling van jonge rensters een duwtje in de rug te geven. “Deze categorie heeft maar weinig klassiekers in Nederland en we willen graag alle jeugd een kans geven om ervaring op te doen in een klassieker.” De wedstrijden in deze categorieën starten om 14.00 uur.

Criterium in Enter

De jongeren maken een grote ronde door Twente, de ervaren cracks koersen op een veel korter parcours. Rond de klok van 18.00 start het pak van elite-renners en amateurs aan hun ‘rondje om de kerk’ in de Ronde van Enter. Maar wel eentje op topsnelheid én met gegarandeerd spektakel, want in dit soort wedstrijden rijden de renners de stenen uit de straat. Deze wedstrijd maakt deel uit van de VIRO criterium-cup. De competitie bestaat naast Enter uit criteriums in Markelo, Borne, Oldenzaal en Goor.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Schoon, tel: 06-304 975 35. Zie ook de website: www.rondevanoverijssel.nl, Twitter @RvOverijssel en Facebook /RondevanOverijssel.

Sportfoto/Dick Soepenberg.

Jelle Bootsveld uit Heino wint afgetekend de Ronde van Twente in 2017.

Job Sportel van VZ&PC  gestart op de Speedo Jaargangfinales

Afgelopen zondag, 1 juli, heeft Job Sportel van VZ&PC uit Vriezenveen meegedaan aan de Speedo Jaargangfinales in Dordrecht.
Dit zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor kinderen tot 12 jaar in een 50 meter bad. Job (10 jaar) startte zondag  op de 10o schoolslag, 100 rugslag en 50 vlinderslag. Job heeft alle afstanden in een persoonlijk record gezwommen. Super trots op Job.

Mega drukte verwacht bij Tot de nek in de drek

Het wordt druk, mega druk zaterdag 7 Juli in Vriezenveen, zorg dat je ruim op tijd op het start/finish terrein bent, en haal het liefst het startnummer en shirt al in de dagen ervoor op zodat je op de dag zelf geen stress hebt. Je mag ook het startnummer van iemand anders ophalen, zorg wel dat je de juiste papieren, betalingsbewijs of ID bij je hebt.

Mensen uit Vriezenveen/Twenterand kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets (deze kun je neerzetten bij de parkeerplaats van de Luchtbode) of laat je afzetten (kiss and ride)!. Mensen die met de auto komen parkeer zoveel mogelijk op P1 of P2 (kosten voor hele dag € 5,– cash!! Pinnen NIET mogelijk !!!). Mensen die niet willen betalen kunnen hun auto bij P3 kwijt (vol is vol). Verder parkeer niet op stoepen/opritten of in de berm de politie heeft aangegeven streng te controleren, zou jammer zijn van een dikke boete, kun je beter bier van drinken toch? Verder volg onze info borden naar de start/finish of naar de kleedkamers/douches, deze bevinden zich NIET op het start/finish terrein maar net er buiten bij Deto twenterand (vrouwen), Amicitia(ouder/kind) en Dos ’37 (mannen). Lockers bevinden zich bij Deto twenterand en Dos ’37 (vol is vol).

Wij hebben geen garderobe en kunnen ook niet op jullie spullen passen.Laat ook geen spullen achter bij de kleedkamers, er is wel toezicht maar geen bewaking. Alles is op eigen risico. Verder volg onze adviezen op van onze Crew leden, te herkennen aan ons rode shirt. De medailles en de prijzen zijn middels klaar om bij jullie om de drek nek gehangen te worden.

Iedereen heel veel succes, hou onze facebook site in de gaten, of de mailtjes die je de komende tijd krijgt. Zoek je een antwoord op je vraag, check dan eerst Steven’s tips op onze website voordat je ons gaat mailen, wij zijn 24/7 momenteel bezig op ons parcours en komen niet overal meer aan toe. Steven Pig loves you, de weerberichten zien er redelijk positief uit, d’r an met de lippe!

Nieuwe bestuursvorm bij Amicitia

Tijdens de algemene ledenvergadering op maandag 25 juni 2018 heeft het oude bestuur, onder leiding van voorzitter Gerard Nijkamp, het stokje overgedragen aan een compleet nieuw team met 7 leden die de korfbalvereniging gaat aansturen. Een compleet nieuw en jong bestuur bestaande uit 4 dames en 3 heren gaat met een nieuwe en frisse bestuursvorm de club de komende jaren leiden.

Amicitia is een bloeiende vereniging met circa 300 leden die zowel bij de senioren als bij de jeugd op landelijk niveau korfbalt. De Toyota Klaas Drent hoofdmacht speelt al een aantal jaren in de overgangsklasse. Verder is de vereniging financieel gezond en is Amicitia gezegend met een flink aantal vrijwilligers. Tijdens de ledenvergadering is de voorzittershamer niet meer officieel overgedragen, maar fraai ingelijst opgehangen in het clubhuis.

Het nieuwe korfbalseizoen begint wat later dan gebruikelijk met het traditionele Gerhard Nijkamp toernooi op zaterdag 1 september 2018. Kom dan kennismaken met korfballen, want: Korfballen doe je bij Amicitia!

 

Versterking voor de selectie van Amicitia

Afgelopen week heeft Kim Jansen bekend gemaakt dat zij zal terugkeren in de selectie van Amicitia. De afgelopen seizoenen speelde Kim in het shirt van AKC Almelo. Kim heeft de jeugd van Amicitia doorlopen en heeft in het verleden onder andere bij Dos WK uit Enschede gespeeld.

Ook Richard Botter zal de selectie van Amicitia komen versterken. Richard komt over van HHV uit Hollandscheveld. Richard heeft jaren in het eerste gespeeld en wil komend seizoen graag zijn kwaliteiten op een hoger niveau laten zien.

De technische commissie is blij dat de ervaring van deze spelers voor komend seizoen aan de selectie kan worden toegevoegd. De technische commissie is wel blijvend op zoek naar heren die de selectie verder willen versterken. Durf jij deze uitdaging aan te gaan? Neem dan contact op met Amicitia via tc@amicitia.nu.

 

 

Vierdaagse Vroomshoop trekt meer dan 1400 lopers

Van  maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni werd de 2e editie gehouden van de Vierdaagse Vroomshoop. Meer dan 1400 lopers liepen 4 dagen lang door alle delen van het dorp en legden 2,5km, 5km of 10km per avond af.  Scholen, groepjes , families en ook individuele lopers gaven zich op, met of zonder hun trouwe viervoeters.  Elke avond was er een thema en daarbij ook een opdracht waarmee prijzen te winnen waren.  De organisatie zorgde voor drinkpunten langs de route, en met behulp van de ondernemers uit Vroomshoop werd dit allemaal gratis mogelijk gemaakt. Elke avond liep er een lange stoet deelnemers door het dorp en dit zorgde voor een gezellige sfeer.  Dat er donderdag een beetje regen viel was dan ook het enige minpuntje op de hele week.

Vrijdagavond werd er flink uitgepakt bij Het Punt en was het hele plein omgetoverd tot een feestplein. Er was van alles te doen voor de wachtenden en door een heuse erehaag van publiek werden de deelnemers 1 voor 1 binnengehaald en op het podium geroepen.  Elke avond is vastgelegd door diverse fotografen en door een drone, en de beelden zijn terug te zien op de facebookpagina van de vierdaagse. Petra Bakker verantwoordelijk voor het regelen en aansturen van alle vrijwilligers, had alles onder controle de hele week en kon aan het einde van de vrijdagavond alle 107 vrijwilligers een bedankje overhandigen voor hun inzet.

Dit jaar waren er weer deelnemers uit alle omliggende dorpen, en hebben we ook de eerste ouderen mogen inschrijven van het Flierborg en Oranjeplein, we hopen volgend jaar op nog meer deelnemers. De eerste plannen zijn er al weer , nieuwe routes, aangepaste thema’s en nog meer activiteiten. Vanaf September gaat de organisatie weer aan de slag, want een evenement van deze omvang kost erg veel voorbereiding! Nieuwe ideeën of vrijwilligers kunnen zich melden via info@vierdaagsevroomshoop.nl

Twirlsters van “De Harmonie ”schitteren op eigen concours

Afgelopen zaterdag 23 juni organiseerde “De Harmonie Vroomshoop ”een eigen NBTA Twirlconcours in activiteitencentrum Het Punt. Deze dag was gevuld met maar liefst 183 optredens van verschillende verveningen. De concurrentie en het niveau van deze dag was hoog, ondanks dat lieten de solisten van De Harmonie zien dat ze goed aansloten bij het niveau van deze dag. Met 16 solisten die deelnamen behaalden ze maar liefst 11 medailles, een promotie en plaatsingspunten voor de voorrondes van het NK. Dewi Dijk die als eerste de vloer opging met haar 1-baton routine behaalde 60.6 punten wat goedwas voor plaatsing in de novice klasse. In de Pre-teen novice klasse namen Lyan Moes, Kyra Ekkel en Sarah Offringa het op tegen 6 andere meisjes. Kyra werd hier eerste met 66,3 punten dat betekent voor haar promotie naar de beginners klasse. Lyan en Sarah deelden met 63.7 punten een gezamenlijke vierde plaats. Sanne Vos en Marlinde Kroeze namen het in hun categorie op tegen twee ander meisjes.
Sanne behaalde hier een derde plaats en Marlinde een tweede plek. Maud Jansen moest met haar 1-baton routine het opnemen tegen tien andere meisjes , Maud behaalde hier een derde plaats met 70,3 punten. Maud die ook met haar solo dance op de vloer stond met elf tegenstanders behaalde hier een eerste plaats met 69,9 punten . Maud had hiermee voor haar dance haar eerste plaatsingspunten voor het NK binnen. Iris Jansen die de meeste tegenstanders had van 15 meisjes werd negende met 65, 9 punten. Dianne Laarman had één tegenstander en pakte hier de eerste plaats met 61,8 punten. Met haar solo dance behaalde ze een derde plaats met 63 punten Net voor de pauze waren de jongste meisjes van De Harmonie aan de beurt met hun kids twirl show. Voor de meeste was het deze dag de eerste keer dat ze op de vloer stonden op zich natuurlijk al een prestatie voor de hele jonge meisjes.
Lindsey ter Berge , Jessy Zweer, Mijcke Gerrits en Andrea Zandbergen hadden nog zeven ander meisjes als tegenstander. Andrea pakte hier een eerste plaats, Lindsey de zesde plaats en Jessy en Mijcke een gedeelde achtste plaats. Alissa de Graaf en Marinde Treep werden in hun categorie met twee andere meisjes respectievelijk eerste en tweede. Isa Veurink moest het opnemen tegen twee andere meisjes en behaalde hier een derde plaats. De majorette sectie van De Harmonie is trots met deze resultaten , het is mooi om te zien dat de Twirlsport zich zo ontwikkeld binnen de vereniging. Ook de organisatie van het eigen concours is meer dan tevreden over het verloop van een concours met zoveel deelname. Het volgende concours dat ook georganiseerd wordt door de vereniging zal zijn op 29 september , wederom in activiteiten centrum Het Punt.

Zwemmers van VZ&PC succesvol op de Nederlandse en Overijsselse Kampioenschappen

Afgelopen weekend zijn 9 zwemmers van VZ&PC gestart op 2 verschillende Kampioenschappen.

Luuk Bos is op 7 afstanden gestart tijdens de NJJK in het Pieter van den Hoogenband Stadion in Eindhoven. Voor het eerst moest hij op 4 afstanden voorrondes zwemmen en om zich te kwalificeren voor de finales. Dit is op alle afstanden gelukt. Luuk heeft ZILVER gewonnen op de 50 vrije slag en 50 rug. 5e op de 100 rug, 100 vrije slag en 50 vlinder. 6e op de 100 vlinder. 7e op de 200 rug. Zoals elk jaar, lag het veld weer heel dicht bij elkaar. En greep hij 3 keer net naast de medailles op een paar honderdsten of tienden van een seconde!

Op de Overijsselse B Kampioenschappen in Zwolle heeft Francis Sanderman GOUD gewonnen op de 100 vrije slag en 50 rug, Madelon Jaspers Faijer ZILVER op de 50 rug, Wendy Marsman ZILVER op de 50 vlinder en Bart Goos BRONS op de 50 vrije slag.

Andere zwemmers van VZ&PC (Thomas Donninger, Anne-Lynn Bos, Julia Botter en Laura Roks) hebben ook allemaal goed gezwommen in Zwolle. Er zijn veel persoonlijke records verbroken. Het was weer een top weekend!