Category: sport

Amicitia speelt eerste zaalwedstrijd tegen AKC

 

 

Komende zaterdag 24 november speelt de Toyota KIaas Drent formatie in sporthal de Stamper in Vriezenveen tegen AKC uit Almelo haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe zaalseizoen.

Amicitia is komt uit in de landelijke Overgangsklasse. Na een moeizaam eerste deel van het veldseizoen, wil het ambitieuze team wel weer eens een wedstrijd winnen. In een stampvolle sporthal de Stamper in Vriezenveen moet dat gaan lukken, want de gasten uit Almelo zorgen altijd voor spannende en sfeervolle derby’s.

Aanvang van de wedstrijd van de Toyota Klaas Drent formatie is 20.00 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 2 om 18.35 uur tegen ROG2 uit Groningen.

Kijk voor het volledige programma op de website van Amicitia: www.amicitia.nu.

Andy de Bont nieuwe voorzitter Vrivo

 

Volleybalvereniging Vrivo heeft een nieuwe voorzitter. Na het aftreden van Han Zomer vorig jaar bleef de voorzittershamer een lange tijd onaangeroerd. Met man en macht werd vorig jaar gezocht naar een opvolger, maar tot voor kort zonder succes. Maar op de Algemene Ledenvergadering van Vrivo kon Han de voorzittershamer alsnog overdragen aan de 53-jarige Andy de Bont.

Andy is al een aantal jaar actief binnen Vrivo. Als vaste supporter van zijn twee bij Vrivo spelende dochters raakte hij betrokken bij de club. Hij werd vervolgens benaderd voor het trainen en coachen van teams (vooral dames), maar dit seizoen traint hij samen met Bertus de Jong ook het eerste mannenteam. Andy’s volleybalverleden ligt in Almelo. De MKB-adviseur was ruim 25 jaar actief in o.a. Maësa en Katers. Hij kon zijn passie als volleyballer uitstekend combineren met zijn functie als accountant.

Naast Andy de Bont is ook “veteraan” Erik Smelt toegetreden tot het bestuur. Als algemeen bestuurslid zal Erik bestuurlijke hand- en spandiensten verrichten en het bestuur meer slagkracht bezorgen. Erik is één van de oudste spelende Vrivo-leden en is ook één van de hoofdsponsors van de vereniging.

Vrivo is heel blij met uitbreiding van het bestuur in deze voor de vereniging zeer drukke tijd. De club is betrokken bij de activiteiten van de Stichting Binnensportaccommodaties (Beheer en gebruik semipermanente sporthal), bij het invullen van het horeca-gedeelte van sportcentrum De Stamper èn bij het overleg in het kader van het gemeentelijke project Vitaal sport- en beweegpark ‘Het Midden’. Het bestuur is nu weer op sterkte, zodat het werk weer verdeeld kan worden en niet meer op de schouders van enkele personen terecht komt.

In het kader van haar tomeloze inzet bij veel van de hiervoor genoemde activiteiten is Monique Dragt op voordracht van het bestuur door de ledenvergadering benoemd tot “Vrivoër van het jaar”. Monique, die de afgelopen jaren arbitrage en wedstrijdleiding in haar portefeuille had, vertegenwoordigt Vrivo ook in een aantal externe overlegorganen.

Badminton Twenterand op pad voor competitie

Afgelopen week kwamen alle teams in actie van badmintonvereniging Twenterand. Drie van de vier teams speelden uitwedstrijden en wonnen deze allemaal. Eén thuis wedstrijd ging verloren.

BV Twenterand 1 speelde zaterdagmiddag in de 9e bondsdivisie uit in Hasselt tegen BC Allotria 3 en won met 6-2. Hiermee staan ze tweede in hun poule. BV Twenterand R1 won afgelopen vrijdag in Dalfsen van BC Trefzeker R1 met 1-7 en is koploper in hun poule.

De heren van BV Twenterand H1 speelden maandagavond in Tubbergen tegen de heren van BC Sjuttol H1. BV Twenterand H1 won met 3-5. Het jeugdteam onder 13 jaar speelde als enige een thuiswedstrijd in sporthal de Beukenhage in Den Ham. Helaas verloren ze met 3-5 van BC Zwolsche J4.

Wilt u meer weten over de wedstrijden en de uitslagen en standen? Kijk dan op www.badmintontwenterand.nl of volg ons via facebook en Twitter.

SDO 1 verliest streekderby van KIOS’ 45

Afgelopen zaterdag 27 oktober was het weer tijd voor de derby tussen SDO en KIOS’ 45. Dit was de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen. Met debutante Femke Berghuis in de basis floot de scheidsrechter onder zonnige maar ook koude weersomstandigheden om 15.30 uur voor het eerst.

Vanaf minuut 1 werd het al duidelijk, onder het toeziend oog van het vele publiek, dat dit een beladen wedstrijd zou gaan worden. Oude gezichten waren weer te zien op het sportpark wat tot een leuke en prettige sfeer zorgde.  Het eerste doelpunt viel aan de kant van de bezoekers, 0-1. Niet veel later wist ook de thuisploeg de korf te vinden en op een gelijke hoogte te komen. Hierdoor kwam de stand van 1-1 op het scorebord te staan. KIOS’ 45 wist daar weer op te antwoorden en bracht de score naar een 1-2 voorsprong in het voordeel van de gasten. Door het volwassen spel van de beide ploegen werd er een leuke en strijdlustige 1ste helft op de mat gelegd. De Oranjehemden wisten zelfs de korf 2 keer te raken waardoor de thuisploeg voor het eerst op voorsprong kwam, 3-2. Zo ging de score heen en weer waardoor de beide teams bij elkaar in het spoor bleven. Bij een stand van 5-5 wist KIOS’ 45 de korf twee keer te raken en werd het 5-7. Net voor het rustsignaal scoorden beide teams waardoor er een tussenstand van 6-8 op het scorebord kwam te staan. Een eerste helft dat voor de spelers als voor het publiek aantrekkelijk was, een helft waar de ploegen aan elkaar gewaagd waren.

Na rust kwamen de Oranjehemden in een dalletje doordat de tegenpartij de ene kans na de andere kans wist af te ronden en hierdoor vleugels kreeg. De thuisploeg probeerde hier een antwoord op te geven maar het mocht niet meer baten. De ploeg uit Sibculo bleef scoren en wist een gat van 12 doelpunten te slaan. Toch liet het jonge team van SDO de moed niet in de schoenen zakken en wist hier en daar nog een doelpuntje mee te pakken. De einduitslag gaf een vertekend beeld van het spelbeeld. KIOS was in de tweede helft wel omzettend efficiënt. Einduitslag SDO – KIOS 8-21

De oranjehemden kunnen terugkijken op een leerzame eerste seizoenshelft en kunnen zich gaan voorbereiden op een nieuw zaalseizoen.

Tienerkamp op Paardensportcentrum De Lourenshoeve

Een Weekend zonder ouders, lekker paardrijden & toffe activiteiten!
Van vrijdag 23 t/m zondag 25 november organiseert PSC De Lourenshoeve een trainingsweekend speciaal voor tieners. Tijdens dit kamp zullen we extra aandacht aan het paardrijden besteden, maar uiteraard ook leerzame en onvergetelijke activiteiten waarin we jullie conditie en lachspieren zullen testen!
Er staat o.a. een ride & run op het programma, diverse leuke spelactiviteiten voor echte daredevils en nog véél meer!
Het kamp vindt plaats in de groepsaccommodatie van de Lourenshoeve, de 4-pers.slaapkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Je wordt op de aankomst dag tussen 16:00 uur & 16:30 uur verwacht. Op de vertrek dag kan je weer opgehaald worden tussen 16:00 uur & 17:00 uur. In overleg is het meebrengen van een eigen paard/pony mogelijk. Voor meer informatie en/of opgave kunt u een mail sturen naar manege@lourenshoeve.nl.

Amicitia houdt Speculaasactie

Op zaterdag 27 oktober houdt Korfbalvereniging Amicitia, net als voorgaande jaren, een grote speculaasactie. Leden van Amicitia, waaronder heel veel jeugd, zullen deze dag vanaf ongeveer 09.00 uur in Vriezenveen van deur tot deur speculaas verkopen. Amicitia hoopt dat de inwoners van Vriezenveen de club zullen steunen door aankoop van 1 of meer pakjes heerlijke speculaas.

 

Majorettes Vroomshoop vier keer Overijssels Kampioen

De teller voor de Majorettes Vroomshoop staat op vier keer Overijssels Kampioen en twee keer plaatsing NK.

 Afgelopen zaterdag 20 oktober deden alle majorettes van “De Harmonie Vroomshoop” mee aan de KNMO- NTSB majorette Overijsselse Kampioenschappen in Losser . De majorettes onderverdeeld in team B, team C , team D en solist Maud kwamen uit in verschillende klasse en streden tegen anderen verenigingen om de titel OverijsselsKampioen. De top drie uit elke klasse mag Overijssel vertegenwoordigen op het NK mits je de plaatsingsnorm had behaald.

Maud stak van onze leden de spits af . Ze leefde zich in in haar muziek “True Colors” en vertelde het verhaal door middel van dans gecombineerd met baton en een sterke lichaamstaal . De jury “las “het verhaal en waardeerde haar hoog. Maud  wist hiermee een eerste plek te bemachtigen en was hiermee Overijssels Kampioen in haar klasse. Naast dit had  Maud ook de plaatsingsnorm van het NK en verdiende hiermee een ticket om Overijssel te vertegenwoordigen op het NK . Voor team D ,de allerjongste meisjes van de vereniging , was het de tweede keer dat ze aan een wedstrijd meededen. Ze hadden er zin in en straalden dit ook uit op de vloer. Met een show op “Gruwelijk Eng” en bij passende jurkjes lieten ze de jury zien hoe “eng “het was. De jury vond het “eng “genoeg  voor een eerste plek en dus de titel Overijssel Kampioen! . Team C onze middelste groep meiden hebben iets meer wedstrijd ervaring , dit straalden ze dan ook uit op de vloer . Strak en vol zelfvertrouwen lieten ze de jury ademloos kijken naar hun show op muziek van “Hercules”. De kracht van dit team is “altijd blijven lachen of het nu goed gaat of iets minder goed maakt niet uit gewoon lachen naar de jury”. De jury kon niet om deze lachende groep meisjes heen en gaf hen dan ook met recht een eerste plaats en ook team C was in hun klasse Overijssel Kampioen. Maar naast deze mooie titel vond de jury hun dans zo goed dat ook team C de plaatsingsnorm had behaald voor het NK en ook zij zullen Overijssel gaan vertegenwoordigen op het NK. Team B, onze oudste meiden, hebben al geregeld aan wedstrijden meegedaan . Voor dit team lag de lat dan ook wat hoger. Ook team B straalde op de vloer . Het motto van dit team is dan ook “we doen dit omdat we het leuk vinden”. Team B liet en show zien op een mix van De Trolls. Team B heeft de groepservaring om verschillende technieken synchroon uit te voeren, ook de jury viel deze groepssamenwerking op en gaf hun genoeg punten om ook Overijssel Kampioen te worden. Hiermee stond de teller voor de majorettes van Vroomshoop op vier keer Overijssels Kampioen en twee keer een kwalificatie om deel te mogen nemen aan het NK. “De Harmonie Vroomshoop” maar ook Melanie Arkes de instructrice is met recht trots op deze sterke groep majorette meiden. Het NK is op 26/27 januari in Almere. Van “De Harmonie Vroomshoop” zullen team C en Maud Overijssel vertegenwoordigen.

SDO beloont zichzelf met een punt

Afgelopen zaterdag, 20 oktober, speelde het eerste team van SDO tegen Hemur Enge uit Amerongen. Eva Slot en Vera van Limbeek mochten vandaag in de basis beginnen bij de Westerhaarders. Dit betekende voor deze speelsters uit de A1 het debuut in de hoofdmacht van SDO. Hemur Enge had bij aanvang van de wedstrijd 2 punten meer dan de SDO’ers. Bij winst zouden de Oranjehemden op gelijke hoogte kunnen komen met de bezoekers. De Westerhaarders werden vandaag gecoacht door Rick Zomer.

Onder prima weersomstandigheden floot de scheidsrechter de wedstrijd in om 15.30 uur. Het eerste doelpunt, gemaakt door debutante Eva Slot, viel aan de kant van de thuisploeg. Na dit mooie afstandsschot volgde een groot applaus van de toeschouwers. Het tweede doelpunt liet even op zich wachten maar volgde ook, weer aan de kant van SDO, 2-0. Een prima start dus voor de oranje formatie. De tegenpartij wist even later een strafworp te benutten waardoor er een stand van 2-1 op het scorebord kwam te staan. De Oranjehemden wisten de korf weer te vinden, waardoor het verschil weer twee doelpunten was, 3- 1. Echter liet Hemur Enge hun spreekwoordelijke ‘kop’ niet hangen. De bezoekers kwamen naast de SDO’ers en stonden niet veel later zomaar voor, 3-4. SDO toonde veerkracht. Met veel strijdlust knokte de ploeg voor de gelijkmaker. Dit loonde zich met een doelpunt uit het boekje. De ploegen gingen rusten met een 4-4 tussenstand.

Na een peptalk van de coach gingen de Westerhaarders terug het veld in. Echter lukte het beide teams niet om tot scoren te komen. De teams verdedigden sterk, daarnaast wisten de ploegen de gecreëerde kansen niet af te ronden. Het eerste doelpunt viel pas na 20 minuten aan de kant van de bezoekers, 4-5. SDO antwoordde snel met een mooie doorloopbal, 5-5. Opnieuw kwam Hemur Enge op voorsprong, 5-6. Even leek het erop dat de bezoekers met de overwinning aan de haal gingen, maar met een mooi afstandsschot gooide Brian Slaghuis roet in het eten voor de uitploeg, 6-6. In de laatste minuut zag Hemur Enge en doelpunt afgekeurd worden. Ook SDO wist niet meer tot scoren te komen. Na 60 minuten floot de dienstdoende scheidsrechter voor het einde. Eindstand SDO – Hemur Enge 6-6

Een verdiend punt voor SDO. De ploeg speelde met veel wilskracht en knokte voor elke bal, daardoor voelde dit als een overwinning. Na deze rumoerige week richt SDO zich met volle moed op de streekderby die volgende week gespeeld zal worden tegen KIOS ’45. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur en wordt gespeeld op het thuisfront van de Oranjehemden in Westerhaar.

Instuif Mini-ons bij Vrivo Vriezenveen

Amicitia verliest cruciale wedstrijd

Afgelopen zaterdag stond er weer een belangrijke wedstrijd op programma en Amicitia moest het in Zwolle opnemen tegen Sparta. De Toyota Klaas Drent formatie heeft het lastig in de overgangsklasse en er moesten punten gepakt worden. De juiste ingrediënten waren aanwezig voor een leuke korfbal middag, het zonnetje scheen en beide ploegen waren gedreven om de punten te pakken. In de beginfase van de wedstrijd liet Sparta direct zien dat het zeer lastig zou worden voor Amicitia om hier met de winst er vandoor te gaan. Amicitia wist de korf lastig te vinden en kon moeizaam in het juiste spel komen. Na een kwartier spelen stonden ze dan ook al met 6-2 achter. Doordat Sparta scherper en feller was kon Amicitia voor rust het gat ook niet dichten. En gingen beide ploegen de kleedkamer in met een stand van 11-6.

De 2de helft veranderde het spelbeeld niet en Amicitia kon geen grip krijgen op het lengte voordeel van de Zwollenaren. Sparta maakte het gat nog groter en had al snel een marge van 8 doelpunten te pakken. Dit wist Amicitia niet meer te verkleinen om de wedstrijd nog spannend te maken. De arbitrage floot bij een stand van 21-14 af en zo verliest Amicitia deze cruciale wedstrijd in de strijd om uit de gevarenzone te blijven.

Het 2de team wist de punten ook niet mee naar huis te nemen. Het verloor met 19-13 van SCO 3.

Aankomend weekend staan er weer 2 belangrijke thuisduels op programma om toch aansluiting te houden in de veldcompetitie in de overgangsklasse. Het 2de team mag het thuis (13.45uur) opnemen tegen een directe concurrent AKC uit Almelo. En om 15.30 mag het 1ste team het opnemen tegen ASVD uit Dronten op sportpark het Midden. De beide Amicitia teams hopen weer op veel supporters langs de lijn.