Category: voetbal

Vroomshoopse Boys is acht gecertificeerde clubscheidsrechters rijker

 

Op de Bosrand werden op zaterdagmorgen 19 mei acht clubscheidsrechters van Vroomshoopse Boys in het zonnetje gezet. Dat waren Jeffrey Ballast, Bas Berkhof, Edmar Bloemhof, Lars Elzinga, Jeroen Geerdink, Jerry en Mink de Jong en Mink Meijerink. Deze acht volgden de cursus voor verenigingsscheidsrechters van de KNVB bij DOS’37 en Tubantia Hengelo, die uit vier avonden bestond. De theorie kwam uiteraard aan bod, maar er werden ook wedstrijden in de praktijk geleid en beoordeeld door de docenten. Jannette Heideman en Hans Nieboer waren namens de Vrienden van de Boys op De Bosrand aanwezig om de acht gecertificeerde clubscheidsrechters te feliciteren. Ze kwamen niet met lege handen, want de acht clubscheidsrechters ontvingen van de Vrienden van de Boys een speciaal horloge (stopwatch), die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn. Gerrit Schuurman van de scheidsrechterscommissie en Fenny Bernhardt, bestuurslid algemene zaken toonden zich uitermate content met deze groep opgeleide clubscheidsrechters, die met de nodige kennis en ook steeds meer ervaring de wedstrijden van Vroomshoopse Boys leiden.

Vroomshoopse Boys toont twee gezichten tegen vv Hierden

 

Vroomshoopse Boys trad tegen vv Hierden aan zonder Jordy Brinkman, Ernst-Jan heideman,. Robert Veld en Andjin van Veen, terwijl Ton Kunst na een langdurige blessureperiode weer op de bank kon beginnen. Tegenstander vv Hierden verscheen op oorlogssterkte op De Bostrand om het gestelde doel van rechtstreekse handhaving te bereiken. Al in de eerste minuut kreeg spits Ramon de Jong namens de Boys een vrije doortocht, maar zijn schot belandde in de handen van doelman Nick Grootkarzijn. Even later strandde aan de nadere kant Ali el Haddidi op keeper Tim Sickman en daarmee was de toon gezet. Beide teams lieten in de fase daarna goed combinatiespel zien, waarbij de gasten met snelle aanvallen tot enkele doelrijpe kansen kwamen. De Boys-verdediging stond pal en bij tegenstoten kwamen er kansen voor de thuisploeg, zoals in de 20ste minuut na een mooie solo van Juliën Derks, die net niet bekroond werd met een doelpunt. Na 31 minuten mocht Brian Klaassen van vv Hierden op het randje van buitenspel na een ragfijne dieptepass doorgaan na en de aanvoerder van de gasten rondde beheerst af; 0-1. Twee minuten later was het alweer raak, Boys-keeper Tim Sickman kreeg het door toedoen van enkele aanvallers van vv Hierden zo lastig, dat hij de indraaiende bal in eigen doel werkte: 0-2. Deze ongelukkige treffer werkte verlammend op het moreel van de thuisploeg, die de controle over de wedstrijd verloor. De gasten kregen kan op kans en liepen via Dominique Denzel en Jelle Zeeboer gemakkelijk uit naar 0-4, dat tevens de ruststand was.

Het geschrokken Vroomshoopse Boys tapte na de rust met debutant Jesson ter Beke (net 18 jaar geworden) voor Robin Drenthen uit een heel ander vaatje. De thuisploeg herpakte zich, leverde meer strijd en er kwamen kansen. In de 56ste leidde Jesson ter Bekke vanaf rechts een aanval in, waarin Jos Hutten en Ramon de Jong ook een werkzaam aandeel hadden,. Ramon de Jong werd onreglementair afgestopt en Lars Scholten benutte vervolgens de penalty: 1-4. De Boys bleef waar mogelijk aanvallen en vv Hierden kwam steeds meer onder druk. De Boys-trainers Karlo Meppellink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal wisselden in de 61ste minuut Ramon de Jong voor Ton Kunst. De diepgaande middenvelder stichtte met zijn acties verschillende keren gevaar, maar vond enkele keren doelman Nick Grootkarzijn op z’n weg. vv Hierden was in de 721ste minuut gevaarlijk bij een schaarse tegenaanval. Keeper Tim Sickman pareerde op stijlvolle wijze het vlammende schot van Ali el Haddadi. In de76ste minuut nam Lars Scholten vanaf 30 meter een vrije trap en hij verraste de Hierden-doelman met een geplaatst schot in de korte hoek: 2-4. Vroomshoopse Boys bleef daarna de aanval zoeken, maar gedoelpunt werd er niet meer. De thuisploeg toonde duidelijk tekenen van herstel in de tweede helft, die eigenlijk twee gezichten kende. Weer eens werd duidelijk dat 100 % focus en teamspirit gedurende de volle 90 minuten absoluut noodzakelijk zijn om wedstrijden winnend af te sluiten. Op zaterdag wordt de reguliere competitie van de eerste klasse D. in Barneveld tegen de gelijknamige club afgesloten. De tegenstander in de eerste wedstrijd van de nacompetitie is bekend: periodekampioen en tweede klasser Be Quick’28 uit Zwolle, tevens een oude bekende. Op zaterdag 2 juni aanstaande treffen beide teams elkaar op de Bosrand, waarbij de winnaar de tweede ronde van de nacompetitie bereikt.

Er werd tegen vv Hierden in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Ruben Mulder, Rutger Schrijver, Ramon Bolks en Robin Drenthen (46: Jesson ter Bekke); midden: Lars Scholten, Jos Hutten en Leon Dogger; voor: Bram Hooijer, Ramon de Jong (61: Ton Kunst) en Juliën Derks.

Direct na afloop van de wedstrijd tegen vv Hierden nam voorzitter Edward Olthof afscheid van Lars Scholten en Tim Sickman, die volgend seizoen voor SVZW uit Wierden uitkomen. Beiden kregen een boeket bloemen werden bedankt voor hun inzet. Preses Olthof sprak de wens uit dat Lars en Tim eerst nog samen met hun Boys-team het eerste klasserschap zullen veiligstellen.

Assistent-trainer Arjan Paters (zaterdag werd hij 47 jaar) werd na een dienstverband van maar liefst 17 jaar bij de A-selectie uitgezwaaid. Als clubicoon was Arjan al die jaren als assistent-trainer en ook al eerder als eerste elftalspeler niet weg te denken bij de A-selectie van Vroomshoopse Boys. Gelukkig blijft Arjan voor Vroomshoopse Boys behouden als hoofd opleiding. Voorzitter Edward Olthof prees de betrokkenheid, clubliefde en inzet van Arjan Paters, die een door de spelers en stafleden gesigneerd Boys-shirt en een boeket bloemen kreeg. Een daverend applaus van de A-selectie en de Boys-supporters onderstreepte de grote waardering voor deze Boys-man.

Fotograaf: Erwin Heuver.

Vroomshoopse Boys 2 won de laatste thuiswedstrijd tegen Hatto Heim met 4-2. Door deze overwinning is de kans groot dat het eerste duel in de nacompetitie om een plaats in de hoofdklasse door het team van trainer Reinier de Jong thuis kan worden gespeeld. Vroomshoopse Boys J019-1 speelde uit in Almelo tegen Oranje Nassau en verloor met 5-3, waardoor het team van trainer Job Lamberink nu in de middenmoot bivakkeert in de hoofdklasse.

Jordy Harms verruilt vv Voorwaarts voor Vroomshoopse Boys

 

Jordy Harms (25) van vv Voorwaarts maakt ingaande het seizoen 2018-2019 de overstap van vv Voorwaarts naar Vroomshoopse Boys. De spits van de huidige tweede klasser uit Westerhaar-Vriezenveensewijk wil een stapje hogerop en ziet bij Vroomshoopse Boys daartoe mogelijkheden. Daarom meldde hij zich aan bij de tegenwoordige eerste klasser. De Technische Commissie en hoofdtrainer Karlo Meppelink van Vroomshoopse Boys toonden zich content met de komst van Jordy Harms en deze versterking van de A-selectie.

Old Stars Twenterand ambassadeurs van het wandelvoetbal

 

In de gemeente Hardenberg wil men ook het wandelvoetbal ook introduceren. De Old Stars Twenterand Twenterand lieten op woensdagmiddag 16 mei op het kunstgras van de Boshoek van HHC Hardenberg hun favoriete spelletje zien. Ad Voortman legde daarbij de spelregels uit en duidelijk werd dat rennen, schieten boven heuphoogte en lichamelijke contact uit de boze zijn. Wat blijft is leuk combinatievoetbal in wandeltempo, waarbij winnen als vanouds voldoening schenkt. Wat zeker ook telt is de sportieve beweging en het genoeglijk samenzijn van de 60-plussers, waarbij de gezellige derde helft ook scoort. Fysiotherapie en Ergotherapie De Haere is nauw betroken bij de introductie van het wandelvoetbal in de verschillende kernen van de gemeente Hardenberg. Op De Boshoek beloonden de aspirant-Old Stars hun sportieve leeftijdgenoten uit Twenterand met een klaterend applaus voor de vlotte demonstratie.

Aanstaande zondag: Laatste thuiswedstrijd Sportlust 1

Ons eerste elftal speelt zondag alweer de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. LSV Lonneker komt naar sportpark De Bosrand voor de op-één-na-laatste wedstrijd van de competitie. Volgende week volgt nog een uitwedstrijd tegen De Tubanters 1897 in Enschede. Zeer waarschijnlijk volgt echter nog een nacompetitie voor onze jongens, waarin ze degradatie uit de 4e klasse moeten afwenden.

Sportlust heeft nog een hele kleine kans om zich rechtstreeks veilig te spelen. Dan moet er zondag tegen LSV Lonneker sowieso gewonnen worden, maar moeten FC Berghuizen en De Tubanters hun wedstrijd zondag ook verliezen. Het verschil met FC Berghuizen (na hun late gelijkmaker afgelopen zondag) is 4 punten en het verschil in het voordeel van De Tubanters is 5 punten. Beide ploegen moeten ingehaald worden om zeker te zijn van nog een jaar 4e klasse. Anders volgt een nacompetitie van 1 of 2 thuiswedstrijden op de zondagen 10 en 17 juni.

Mochten we de nacompetitie tóch nog weten te ontlopen dan is dit de laatste thuiswedstrijd van spelers en begeleiding. Trainer Gerard Kocks gaat na dit seizoen aan de slag gaat bij Juventa’12 in Wierden. Gerjan Hankamp stopt na 10 jaar als leider en gaat zich meer richten op de Mini’s, die steeds harder groeien. Ook  nemen we afscheid van drie spelers. Jesper de Jager keert na 1 seizoen Sportlust weer terug naar vv Kloosterhaar, Lennard de Leeuw stopt na 1,5 seizoenen in het geelblauw en aanvoerder Tom Uitzetter heeft na 17 seizoenen in het 1e elftal aangegeven te stoppen als keeper.

Sportlust 1 en LSV Lonneker trappen zondag om 14.00 uur af.

Volop voetbalplezier op de Bosrand bij Vroomshoopse Boys

 

Het is een jaarlijks voetbalfeest: de spelers van Vroomshoopse Boys 1 tegen de F-pupillen, tegenwoordig Jeugd 0nder 9 genoemd. Het kluitjesvoetbal was er volop en de spelers van de A-selectie hadden vaak ware hordes achter zich aan onder het motto “Ren je rot”. Gescoord werd er volop maar de uitslag deed er eigenlijk niet toe. Er was volop voetbalplezier op het hoofdveld van de Bosrand. Veel ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s juichten met name de jonge Boys-pupillen toe, die een heerlijke avond beleefden tegen hun voetbalhelden. Clubscheidsrechter Jeroen Geerdink leidde op een onberispelijke en tevens ludiek wijze deze voetbalontmoeting tussen jong en wat ouder van Vroomshooopse Boys.

Prachtige foto’s van Erwin Heuver

Regiofinales schoolvoetbaltoernooi bij DOS’37 en DETO Twenterand

DOS’37 en DETO Twenterand mogen dit jaar samen met de KNVB op 16 mei gastheer zijn voor de jaarlijkse Regiofinale Oost van het schoolvoetbaltoernooi voor de jongens en meisjes van KNVB District Oost. DOS’37 is de gastheer voor de Regiofinale van de jongens, en DETO Twenterand is gastheer voor de Regiofinale voor de meisjes van de KNVB District Oost.

 

Nadat een vereniging de organisatie van de jaarlijkse Regiofinale van 2018 niet rond kreeg, heeft de KNVB na de goede ervaringen van 2014 DOS ’37 en DETO Twenterand gevraagd de organisatie van de regiofinale op zich te nemen. Na kort overleg tussen de twee verenigingen, hebben we ondanks de korte voorbereidingstijd (4 weken) besloten dat dit wel haalbaar was. Omdat DOS’37 en DETO Twenterand het toernooi al eerder samen hadden georganiseerd werden de draaiboeken van toen te voorschijn gehaald en werd het onderling overleg opgestart. De KNVB is best trots dat de accommodaties van DOS’37 en DETO Twenterand voor deze toernooien kunnen worden gebruikt.

 

Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi is altijd een leuke happening. Het is dé kans voor alle kinderen om met vriendjes en vriendinnetjes van school een gezellige dag op het voetbalveld door te brengen. Het samenzijn is een mooie mogelijkheid om de band met de kinderen uit de klas te versterken. Voetballers en ook niet voetballers in de klas kunnen eindelijk aan hun klasgenoten laten zien dat ze de voetbaltechniek onder de knie hebben. Ook de kinderen die niet op voetbal zitten, vinden het immers leuk om af en toe een balletje te trappen. Misschien worden er tussen de deelnemers zeldzame talenten ontdekt.

 

Woensdag 16 mei zullen de scholen van omliggende gemeentes om de prijzen strijden en misschien een stap zetten richting de Districtsfinale op 2 juni 2018 en wie weet de finale in Zeist op 20 juni 2018. Uit de gemeente Twenterand nemen de Shalom uit Vriezenveen deel aan het jongenstoernooi en de Eltheto uit Vriezenveen aan het meisjestoernooi. De eerste wedstrijden beginnen woensdag 16 mei op beide sportparken om 14:00 uur en duren tot ongeveer 19:00 uur.

 

DOS’37 en DETO Twenterand hopen dat op woensdag 16 mei 2018 een prettig en sportief toernooi zal worden gespeeld. Wij danken hierbij alle mensen die hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van deze dag. Wij wensen alle spelers een leuke dag toe. Speel het spel sportief.

 

 

Vroomshoopse Boys kan zich op de nacompetitie richten

 

Op het prachtige nieuwe complex van DZC’68, een vereniging met 1500 leden en 90 teams, speelde Vroomshoopse Boys niet groots, maar met name de eerste helft organisatorisch zeer behoorlijk. DZC’68 had een optisch overwicht, waarbij spits Max Riekel na een kwartier de grootste kans miste. De defensie van Vroomshoopse Boys speelde uiterst geconcentreerd, maar aanvallend konden er geen potten worden gebroken. In de 25ste minuut kwam de eerste kans voor de gasten, maar de vrije trap werd door Leon Dogger naast geschoten. In de 38ste minuut kwam Boys-verdediger Robert Veld na een prima combinatie door aan de linkerkant, maar zijn voorzet miste precisie.

In de 42ste minuut schoot de vrijstaande Fatih Ilkan namens DZC’68 uitstekend in, maar de redding van keeper Tim Sickman mocht er ook zijn. In de 44ste minuut klopte Robin Faber na een snel genomen corner van dichtbij keeper Tim Sickman in de korte hoek, waarbij de verdediging van Vroomshoopse Boys er niet goed uit zag. Met 1-0 werd gerust. In de 54ste minuut schoot de gevaarlijke aanvaller Fatih Ilkan via centrale verdediger Ramon Bolks wat gelukkig raak: 2-0. Vroomshoopse Boys wist in de fase erna meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar behoudens enkele kleine kansen voor Ramon de Jong en Jos Hutten leidde dat niet tot echt gevaar voor het doel van DZC-keeper Mike Thus. In de 58e minuut kwam aan Boys-zijde Jelle Drees Ramon de Jong vervangen. DZC’68 nam wat gas terug, maar bleef onverminderd loeren op kansen via snelle omschakelmomenten. In de 63ste minuut maakte de prima acterende keeper Tim Sickman z’n enige fout van de wedstrijd toen hij uit een corner de bal losliet. Sergio Keurntjes was er als de kippen bij om 3-0 op het scorebord te brengen.

Een minuut later scoorde de Boys tegen. Juliën Derks werd op de achterlijn onreglementair gestuit door Tolgahan Yayla en Lars Scholten voltrok vanaf elf meter gedecideerd het vonnis: 3-1. In de 68ste minuut werd Bram Hooijer gebracht voor Robert Veld en probeerde de Boys met wat aanvallender spel in een wat hoger tempo nog terug te komen in de wedstrijd. Jos Hutten nam daarna enkele keren tevergeefs met omhalen het doel van de thuisploeg onder vuur. In de 89ste minuut zorgde Corne de Waard met een geplaatste volley na een snelle aanval over links ervoor dat DZC’68 volkomen verdiend met 4-1 won. De sportieve wedstrijd werd goed geleid door scheidsrechter Jaafar Aafouallah uit Eindhoven en zijn beide assistenten.

De volgend weekend jubilerende 50-jarige promovendus uit Doetinchem heeft met nog één wedstrijd te spelen nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen. Dat geldt niet meer voor Vroomshoopse Boys, dat zich nu op die nacompetitie kan richten. In Doetinchem werd de echte overtuiging en het noodzakelijke gif gemist om tot winst te komen. Die ingrediënten waren wel aanwezig in recente wedstrijden van de Boys tegen DOS’37, vv Nunspeet, KHC en Flevo Boys. Die instelling, teamspirit en passie zijn ook nodig om maximaal drie duels te overleven in de nacompetitie om zich te verzekeren van een vijfde seizoen in de eerste klasse. Eerst wachten nog de competitiewedstrijden thuis tegen vv Hierden en uit bij SDV Barneveld. De nacompetitie met voor het eerst een knock-out systeem begint op zaterdag 2 juni met een thuiswedstrijd van Vroomshoopse Boys tegen een op dit moment nog niet bekende tweede klasser. Voor FC Zutphen viel het doek door de 2-0 nederlaag bij DOS’37. Dat betekent voor FC Zutphen na elf seizoenen in de eerste klasse rechtstreekse degradatie naar de tweede klasse.

In Doetinchem werd door de Boys in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Jordy Brinkman, Ramon Bolks, Rutger Schrijver en Robert Veld (68: Bram Hooijer); midden: Robin Drenthen, Lars Scholten en Leon Dogger; voor: Jos Hutten, Ramon de Jong (58: Jelle Drees) en Juliën Derks.

Eerste klasser Vroomshoopse Boys 2 stelde een plaats in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse veilig. De nummer 2. Go-Ahead Kampen 2 werd knap in de Hanzestad met 1-0 geklopt. Vroomshoopse Boys J019-1 won ook op prima wijze met 1-0, in dit geval thuis op de Bosrand tegen koploper Stevo J019-1 uit Geesteren.

Geslaagde Heraclesdag bij Vroomshoopse Boys

 

Er kwamen op woensdag 2 mei in totaal 34 jeugdspelers van de voetbalvereniging Vroomshoopse Boys af op de Heraclesdag bij Vroomshoopse Boys. Op het kunstgrasveld van Boys op het zonovergoten sportcomplex De Bosrand werden diverse ludieke trainingsvormen onder begeleiding van deskundige jeugdtrainers van Heracles Almelo uitgevoerd, waarbij het speelplezier eraf spatte.

In de kantine ’t Flierhuus was een leuk animatieprogramma vor de jonge deelnemers opgezet en was er ook een lunch. Er werd tevens een heuse persconferentie gehouden. Daarbij werden keeper Michael Brouwer en spits Vincent Vermeij van de BVO uit Almelo interviews werden afgenomen. Ook konden er uiteraard handtekeningen van deze profspelers worden veroverd. De begeleiders van Heracles Almelo kijken met tevredenheid terug op deze leuke dag en geven tevens een compliment aan beheerder Riëtte Zweers van de kantine van Vroomshoopse Boys voor de geboden opvang en verzorging.

Fotograaf: Erwin Heuver.

Vroomshoopse Boys de complimenten en Flevo Boys de punten

In het duel tegen koploper Flevo Boys kon Vroomshoopse Boys vanwege blessures geen beroep doen op Harold Kivits, Ton Kunst en Ernst-Jan Heideman. In Emmeloord speelde Vroomshoopse Boys vanuit een versterkte en geod georganiseerde verdediging tégen het team van trainer Inne Schotanus. Die beproefde tactiek wierp onmiskenbaar vruchten af, want de thuisploeg kon maar moeilijk het vertrouwde snelle combinatiespel komen. In de 5e minuut meldden de gasten zich voor het eerst voor het doel van Flevo Boys. Na een vlotte aanval over meerdere schijven strandde Leon Dogger op de goed reagerende keeper Rodney Rosink. In de fase daarna speelde het spel zich vooral op het middenveld af en Vroomshoopse Boys toonde duelkracht en passie. Flevo Boys probeerde met aanvallen vanaf vooral de linkerkant de snelle spitsen te bereiken en dat leek al snel succes te hebben. Frank Post ontsnapte op rechts, maar zijn panklare voorzet werd door de gevaarlijke Madith Doufikar van dichtbij tegen de lat geschoten.

Na deze gelukkige ontsnapping toonde Vroomshoopse Boys aan dat het genoeg voetballend vermogen in de ploeg heeft om het de koploper van de eerste klasse D. uiterst moeilijk te maken. Bij aanvallen van Flevo Boys kwam Boys-keeper Tim Sickman meerdere malen attent uit zijn doel om het gevaar te bezweren. In de 28ste minuut kwam Lars Scholten na een prima aanval tot een schot vanaf de zestien, maar via een verdediger van Flevo  Boys vloog de bal hoog over. Het bleek uitstel van executie te zijn. In de 38ste minuut schoot Lars Scholten op doel en de afgeketste bal werd hard in de linker hoek binnen geschoten door Leon Dogger: 0-1. Het zichtbaar geschrokken Flevo Boys trachtte voor rust nog gelijk te maken, maar kreeg geen echte kansen meer.

Na de rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Er werd in een aanzienlijk hoger tempo gespeeld en er werd ook hoger druk gezet. Dat resulteerde in meerdere kansen, die ook benut werden. In de 50ste minuut werd met een bekeken dieptepass de Boys-verdediging in zichtbare  verlegenheid gebracht en de vrijgelopen middenvelder Aran Nijboer voltrok op randje van buitenspel op beheerste wijze het vonnis: 1-1. Flevo Boys zette nog een tandje bij en dat werd drie minuten later beloond. Een voorzet vanaf rechts werd door iedereen gemist, behalve door de in het centrum vrij staande Frank Post, die koppend de 2-1 liet aantekenen. Daarna ging de storm in de Polder weer liggen en kwam Vroomshoopse Boys tot gevaarlijke tegenstoten. die niet van gevaar ontbloot waren. In de 59ste minuut leek Ramon de Jong balverlies van Flevo Boys af te straffen, maar zijn vlammend schot met links werd door keeper Rodney Rosink knap tot corner verwerkt.

Flevo Boys probeerde een vroegtijdige beslissing te forceren, maar de solide Boys-verdediging  met aan het hoofd keeper Tim Sickman hield knap stand. De thuisploeg kon slechts ten koste van enkele terechte gele kaarten de dadendrang van de bezoekers afstoppen. In de 71ste minuut werd Jos Hutten aan Boys-zijde gewisseld voor Jelle Drees. In de 80ste minuut kwam aan Boys-zijde Jesper Derks Robin Drenthen vervangen. Een slotoffensief deed Flevo Boys nog even wankelen, maar gescoord werd er niet meer. De soeverein leidende arbiter Pascal Souhuwat uit Assen floot af bij een 2-1 stand, waar er een beter resultaat voor Vroomshoopse Boys in had gezeten. Niet op basis van meer kansen, die talrijker voor Flevo Boys waren geweest. Wel was op basis van het vertoonde spel en de daadkracht was dit verdiend geweest.

Flevo Boys, dat vorige week nog thuis met 7-0 DZC´68 had verslagen, en in Vroomshoop met 4-1 won, was zichtbaar opgelucht met de nipte overwinning. Vroomshoopse Boys kreeg complimenten, maar de drie punten waren voor Flevo Boys. Doordat de naaste concurrenten FC Zutphen en ook DZC´68 met ruime cijfers verloren is de nacompetitie om handhaving met nog drie competitiewedstrijden binnen handbereik voor het wilskrachtige team van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal.

Op zaterdag 5 mei zijn er geen competitieverplichtingen  en op zaterdag 12 mei wordt in Doetinchem aangetreden tegen DZC´68, dat een plaats hoger staat op de ranglijst dan de Boys.

In Emmeloord werd in de volgende opstelling gespeeld:  doel: Tim Sickman; achter: Robin Drenthen (80: Jesper Derks), Jordy Brinkman, Ramon Bolks en Rutger Schrijver; midden: Leon Dogger, Lars Scholten en Robert Veld; voor: Ramon de Jong, Jos Hutten (71: Jelle Drees) en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys 2 versloeg in een midweeks duel OZC 2 in Ommen met 2-1 en koerst in de eerste klasse af op nacompetitie om promotie. Vroomshoopse Boys J019-1 speelde thuis knap met 2-2 gelijk tegen SDC’12, de nummer 3 van de hoofdklasse.