Category: voetbal

Vroomshoopse Boys hekkensluiter af na verdiend gelijk spel tegen DOS’37

Het waren barre en boze weersomstandigheden bij de Twenterand-derby tussen Vroomshoopse Boys en DOS’37 uit Vriezenveen. Koning Winter regeerde met straffe hand en deed dat met een ijzige oostenwind, die met volle kracht over het kunstgrasveld van De Bosrand werd geblazen. Er was zelfs een mini-noodtribune gebouwd om de kleumende senioren te beschermen.  De gevoelstemperatuur lag ver onder nul en het is zeer discutabel dat de KNVB bij dergelijke omstandigheden niet tot algemene afgelasting overgaat. Voetbal is ook een sport voor toeschouwers en die lieten het logischerwijze in grote getale afweten, zeker ook ongunstig voor de clubkas van de Boys.

DOS’37 schoot met behulp van de rugwind als een komeet uit de startblokken. In de 8e minuut was het al raak. Een lepe steekpass achter de laatste linie van de thuisploeg werd op waarde geschat door Stef van der Velden, die zijn goede loopactie beloond zag worden met een geplaatste inzet vanaf links in de rechter benedenhoek: 0-1. Vroomshoopse Boys raakte daarna niet van de leg of in paniek en bleef geduldig combineren vanuit een versterkte defensie. In de 14e minuut speelde middenvelder Leon Dogger de mee opgekomen Andjin van Veen aan in het zestien meter-gebied, maar de lichte duw van DOS’37-speler Jochem Oude Booijink vond terecht genade in de ogen van de goed leidende arbiter Frans Assink uit Hengelo. In de 26ste minuut bediende Ton Kunst namens de Boys z´n medespits Jos Hutten op maat, maar op het moment suprême werd de bal gemist.

DOS´37 antwoordde met vlot lopende aanvallen. Maarten Smit krulde de bal op de lat en Marc Meier kopte net naast. In de 38ste minuut kreeg de thuisploeg loon naar werken. Lars Scholten zette de aanval op, Jelle Drees zette goed door op links en Ton Kunst rondde van dichtbij koppend af: 1-1.  De thuisploeg probeerde met deze stand de rust te bereiken, maar kwam bedrogen uit. Op rechts kwam Maarten Smit goed door en zijn panklare voorzet werd prachtig ingekopt door Stef van der Velden. Keeper Tim Sickman redde eerst nog fabuleus maar de van de binnenkant paal terugspringende bal werd in de rebound verzilverd door Marc Meier: 1-2. Dat was een fikse tegenvaller voor Vroomshoopse Boys en dat was tevens de ruststand.

Na de hete thee kwam DOS’37 aanvankelijk het best uit de startblokken. In de 47ste minuut ontsnapte Stef van der Velden aan de aandacht van de Boys-verdediging, maar oog in oog met doelman Tim Sickman verzuimde de DOS’37-spits  te scoren. In de fase erna werd de strijd wat grimmiger,  zonder dat de spelers echt over de schreef gingen in deze over het algemeen sportieve derby. Na een uur spelen bereikte Lars Scholten  met een sublieme dieptepass de vrij gelopen Ton Kunst, die de bal niet langs doelman Julian Bakker kon schuiven. In de 67ste minuut werd Andjin van Veen gewisseld voor Ernst-Jan Heideman en de Boys voerde de druk nog meer op. Er volgden een flink aantal corners waarbij DOS’37-verdediger Stijn Kuiper bij een scrimmage vermeend hands maakte, dat door scheidrechter Assink niet kon worden geconstateerd. De Boys-trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal brachten in de 75ste minuut Ramon de Jong voor Jelle Drees om zodoende een slotoffensief van nog meer munitie te voorzien. Al na een minuut leek dit succes te hebben, maar Robert Veld knalde van dichtbij de bal hoog over.

DOS’37 beperkte zich in die fase tot vooral tegenhouden om zo de kostbare drie punten  mee naar huis te nemen. Toen menige Boys-supporter had zich al verzoend met opnieuw een onfortuinlijke nederlaag, sloeg de Boys in de 93ste minuut toch nog toe. Robert Veld bracht de bal met een vrije trap vanaf rechts nog weer eens in de doelmond van DOS’37 en de attente Ramon de Jong schoot ietwat gelukkig via een stuit raak: 2-2. De resterende extra tijd was te kort om nogmaals te scoren, al werd daar door een fel aandringend Vroomshoopse Boys alles aan gedaan. Op basis van karakter en ook volop acceptabel voetbal werd zo toch een punt in de wacht gesleept tegen een zwaar teleurgesteld DOS’37, dat ook nog niet veilig is in deze loodzware competitie van de eerste klasse D.

Door de 2-1 nederlaag van naaste concurrent FC Zutphen is Vroomshoopse Boys nu hekkensluiter af en volgende week moet tegen KHC in Kampen de volgende stap naar boven worden gezet.

Er werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Jordy Brinkman, Andin van Veen (67: Ernst-Jan Heideman), Ramon Bolks en Rutger Schrijver; ; midden: Lars Scholten, Jelle Drees (75: Ramon de jong) en Robert Veld; voor; Leon Dogger, Ton Kunst en Jos Hutten.

Vroomshoopse Boys 2 deed goede zaken in de eerste klasse. Zelf werd thuis overtuigend met 4-0 van SVZW 2 gewonnen, terwijl Sparta 2 en Go-Ahead 2 beide verrassend verloren. Zo lijkt de titelstrijd weer open. Vroomshoopse Boys JO19-1 verloor in de hoofdklasse uit met 4-1 van MVV’29 JO19-1 en bevindt zich nu in de subtop. Het derde elftal verloor thuis met 1-0 van ASV’57 en haakt nu even af in de strijd om het kampioenschap.

 

Vroomshoopse Boys laat ASV Dronten na rust toeslaan

 

Op het burgemeester Dekker-sportpark In Dronten speelde Vroomshoopse Boys misschien wel de beste 45 minuten van dit seizoen in de eerste klasse D.  ASV Dronten werd in fases van de mat gespeeld en het was een wonder dat het elektronisch scorebord bij rust nog 1-1 aangaf,. In de 6e minuut had de thuisploeg nog de leiding genomen. Ricardo Talu zette vanaf links en via  de hak van Boys-verdediger Andjin van Veen vloog de bal op ongelukkige wijze langs Boys-keeper Chiel Sickman: 1-0. Na dat tegendoelpunt begonnen de goed combinerende gasten aan een sterke  periode, waarbij de spelers elkaar steeds weer vonden en waarbij ASV Dronten onder druk werd gezet. Er kwamen doelrijpe kansen voor Jos Hutten en Leon Dogger, maar de schoten werden op het laatste moment geblokkeerd. In der 16e minuut was het wel raak, Een splijtende dieptepass van Jordi Brinkman bereikte de vrij gelopen Boys-aanvaller Juliën Derks, die beheerst keeper Eser Almani omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde 1-1. Dit was het sein voor Vroomshoopse Boys om door hoog druk te zetten het heft in handen te nemen tegen het op dat moment zichtbaar aangeslagen ASV Dronten. Aanval na aanval golfde op het doel van de thuisploeg, maar de Boys verzuimde de trekker over te halen. De grootste kans kwam in de 32ste minuut, toe na een aanval over meerdere schijven Lars Scholten de bal voor het intikken had in een leeg doel. Het leer sprong op het beslissende moment net van de voet van de  Boys-middenvelder, waardoor deze unieke kans verloren ging. ASV Dronten haalde opgelucht verder ongeschonden de rust in de wetenschap dat door een waar mirakel niet meer schade was opgelopen tegen een ontketend Vroomshoopse Boys. De mannen van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal speelden oogstrelend voetbal, waarbij helaas de afronding te wensen overliep.

Elke voetbalwedstrijd kent twee helften en dat kunnen soms twee gezichten zijn. Ook luidt een aloude voetbalwet dat als je zelf verzuimt te scoren een tegengoal verwacht kan worden.  Zo gebeurde ook in Dronten, waar de geschrokken thuisclub snel orde op zaken wilde stellen. In de 47ste minuut kon Ricardo Talu na en voorzet vanaf rechts gedecideerd binnen kopte: 2-1. Vroomshoopse Boys probeerde daarna het ritme van de eerste helft weer op te pakken, maar het ging allemaal mede door toedoen van het energieker ASV Dronten wat moeizamer. Toch kwam er een snelle gelijkmaker van de Boys door toedoen van de mistastende keeper Eser Elmali, die een terugspeelbal vanaf 30 meter totaal verkeerd inschatte: 2-2.  In de 54ste minuut werd het alweer 3-2 door de thuisploeg, toen na een corner vanaf links de geheel vrijstaande Rik Breemhaar kon inkoppen: 3-2. Even later beoordeelde Boys-keeper Chiel Sickman een dieptepass niet op de juiste wijze en Martijn Timmer profileerde dankbaar namens ASV Dronten; 4-2. In de 66ste minuut knalde Ricaro Talu na balverlies aan Boys-zijde op fraaie wijze met een omhaal raak: 5-2. Vroomshoopse Boys probeerde met alle macht de bakens te verzeten, maar bleef ver verwijderd van het vertoonde spel in de eerste helft. In de 72ste minuut kwamen er drie wissels bij Vroomshoopse Boys in het veld om te proberen een slotoffensief te ontketenen. Ton Kunst kwam voor Robert Veld, Ramon de Jong vor Julien Derks en Ernst-Jan Heideman voor Ramon Bolks. Er kwamen nog wat kleine kansen voor de Boys, maar ASV Dronten stond goed en hield controle over de wedstrijd. In de ultieme slotfase miste Jodi de Boer een door arbiter M. de Boer uit Harderwijk toegekende penalty voor de thuisploeg, maar dat was ook teveel van het goede geweest.

Zo boekte ASV Dronten op basis van een betere tweede helft een al met al geflatteerde 5-2 overwinning op Vroomshoopse Boys, waar het in de eerste helft al op een onoverbrugbare achterstand gezet had kunnen, zo niet moeten worden. Het vertoonde spel in de eerste helft moet voor de Boys een opmaat vormen voor een succesvolle  gemeentelijke derby tegen DOS’37 uit Vriezenveen, die aanstaande zaterdag op de Bosrand wordt gespeeld.

In Dronten werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Ramon Bolks (72: Ernst-Jan Heideman) , Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Veld (72: Ton Kunst) midden:  Jordy Brinkman, Lars Scholten en Jelle Drees; voor; Leon Dogger, Jos Hutten en Juliën Derks (72 : Ramon de Jong)

De nummer 3. Van de eerste klasser Vroomshoopse Boys 2 ging in Aalten met 4-0 onderuit tegen AZSV 3. Vroomshoopse Boys J019-1 speelde in de hoofdklasse thuis met 2-2 gelijk tegen RSC J019-2 en bezet nu de vierde plaats.

 

Vroomshoopse Boys een helft sterk tegen Enter Vooruit

 

Op de Bosrand liet Vroomshoopse Boys tegen Enter Vooruit, subtopper in de tweede klasse, goed veldspel zien in met name het eerste half uur. Jos Hutten scoorde twee keer namens de Boys en met deze dik verdiende 2-0 voorspong werd gerust. Door de vele wissels werd het ritme bij de thuisploeg echter gebroken. Doordat Enter Vooruit in de tweede helft bewust wat defensiever ging spelen, werden steeds minder openingen gevonden door Vroomshoopse Boys. In de tegenstoot scoorden de gasten uit Enter in de 57ste minuut. Tien minuten vor tijd leidde een overtreding op Boys-verdediger Robin Drenthen de 2-2 in.  De arbiter van de dienst schatte dat niet goed in, zodat Enter Vooruit goedkoop aan de gelijkmaker kwam. De eerste helft van de Boys bood echter genoeg positieve aanknopingspunten om zaterdag met een goed gevoel naar de Polder af te reizen om daar uit te komen tegen DSV Dronten.

Aan het einde van dit seizoen beëindigt Arjan Paters zijn werkzaamheden als assistent-trainer van de A-selectie van Vroomshoopse Boys. Deze gepassioneerde clubman pure sang heeft die klus vele seizoenen gedaan en dat met veel succes. Ook was Arjan Paters enkele malen eindverantwoordelijk voor het eerste elftal door het tussentijds vertrek van hoofdtrainers. Gelukkig blijft de huidige assistent van d A-selectie voor Vroomshoopse Boys behouden. De werkzaamheden als hoofd opleiding, die samen met Tim van der Kolk worden verricht, worden uitgebreid ingaande het seizoen  2018-2019. Daardoor blijft Arjan Paters zijn aandeel leveren in de opleiding van jeugdspelers, in feite de levensader van de voetbalvereniging Vroomshoopse Boys. Kandidaten voor de functie van assistent-trainer van de A-selectie kunnen hun belangstelling kenbaar te maken. Als opleidingsvoorwaarde geldt bij voorkeur TC III (Uefa C). Het gehele profiel is op de website van Vroomshoopse Boys terug te vinden: www.vvvroomshoopseboys.nl

Historische avond DETO Twenterand

DETO bestaat dit jaar 70 jaar.

Ondanks dat dit geen kroonjaar is, willen wij dit niet geruisloos voorbij laten gaan.

Daarom organiseert de jubileumcommissie op vrijdag 22 juni a.s. een historische avond, waar aan de hand van verhalen door leden de geschiedenis van DETO voorbij komt. Dit alles ondersteund met vele krantenknipsels en foto’s die afgelopen jaren verzameld zijn.

Belangstellenden worden gevraagd zich aan te melden door een mail te sturen naar jubileum@deto.nl

Omdat een verzameling nooit compleet is, willen wij graag zoveel mogelijk foto’s, plakboeken etc. documenteren en archiveren. Als u wenst om het materiaal in uw eigendom te houden, geven wij het graag aan u terug.
Graag even een mail naar secretaris@deto.nl

Vroomshoopse Boys pakt punt tegen SDV Barneveld

 

Op het koude en winderige kunstgrasveld van De Bosrand etaleerde Vroomshoopse Boys passie en strijdlust tegen oud-hoofdklasser SDV Barneveld. Het ging de eerste helft gelijk op met aan beide kanten weinig doelrijpe kansen. Wel had Lesley de Vette namens SDV Berneveld de 0-1 al na een halve minuut op de schoen, maar Boys-keeper Chiel Sickman, die z’n oudere broer Tim op prima wijze verving, redde uitstekend op de inzet van dichtbij.

De beide verdedigingen stonden uitstekend gepositioneerd en gaven weinig kansen  weg. Rond de twaalfde minuut mocht Robert Veld twee keer een corner inbrengen, maar beide malen wisten de aanvallers van de Boys net niet de goede voortzetting te geven. Pas na 22 minuten was de volgende gevaarlijke situatie voor het doel van de thuisploeg. Maarten van de Groep drukte af vanaf 20 meter, maar de door de straffe oostenwind gedragen bal, ging net over en naast. Het meeste gevaar van de thuisploeg kwam door sterke individuele acties van linker aanvaller Juliën Derks. In de 41ste minuut werd de vrij gelopen Ernst-Jan Heideman vanaf links aangespeeld door deze jonge linkerspits, maar het schot ketste net af. Zo werd met 0-0 gerust in een meer spannende dan fraaie wedstrijd, waarbij de harde wind beslist een spelbreker was.

De ruim 125  toeschouwers zagen de tweede helft de bezoekers het heft steeds meer in handen nemen. Het technisch goed spelende middenveld van SDV Barneveld schakelde naar behoren en de invaller Reza Ngarigiota verdeelde  het spel op uitgekookte wijze. Toch hield de moedig strijdende thuisploeg voorlopig stand en waar dat kon werd de aanval gezocht. In de 52ste minuut kreeg de razendsnelle linkerspits Onur Tekaye namens de bezoekers een vrije kans om in te koppen, maar de bal ging net naast het doel van de Boys.

In de 65ste minuut werd bij de thuisploeg Ernst-Jan Heideman gewisseld voor Ramon de Jong. Even later schoot de vrijgelaten middenvelder Lars Scholten namens de Boys kiezelhard in, maar een verdediger van SDV Barneveld wist het schot nog net te kraken. In de 76ste minuut wist centrale verdediger Remco Speelziek van SDV Barnveld ongehinderd op stomen richting het strafschopgebied van de Boys. Via-via belandde de bal bij Sebastian van Kammen, die van dichtbij ongehinderd kon raak schieten: 0-1. In de 82e minuut brachten de Boys-trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal centrumspits Tim van der Kolk voor Jos Hutten en verdediger Ramon Bolks voor Robert Veld. Dat was het sein voor een verwoed slotoffensief van de thuisploeg, dat bijna nog werd verstoord door een geheide kans voor Onur Tekay, die verzuimde om tijdig af te drukken.

Het pleit voor de jonge formatie van de Boys, dat met veel passie en strijdlust voortdurend het doel van SDV Barneveld werd gezocht. Eerst wist Tim van der Kolk na een combinatie van Juliën Derks en Ramon de Jong net niet de gelijkmaker binnen te tikken bij de tweede paal. Even later was het wel raak. Daarmee werd de tomeloze inzet van Vroomshoopse Boys beloond. In de 92ste minuut dolde Juliën Derks weer eens een tegenstander en bij de eerste paal  werd middenvelder Leon Dogger gevonden: 1-1. Niet veel later blies de uitstekend leidende jeugdige arbiter Roel Poffers uit Nijverdal voor de laatste keer. Op basis van een prefecte wedstrijdinstelling was het gelijke spel dik verdiend en de Boys is nu naaste concurrent FC Zutphen, dat niet speelde, tot op een punt genaderd. Zaterdag wordt uit tegen koploper Flevo Boys gespeeld en de Boys reist met herwonnen  zelfvertrouwen af naar Emmeloord.

Er werd tegen SDV Barneveld in de volgende opstelling gespeeld; doel: Chiel Sickman; achter: Robin Drenthen, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Veld (82: Ramon Bolks); midden: Jelle Drees, Lars Scholten en Leon Dogger; voor: Ernst-Jan Heideman (65: Ramon de Jong), Jos Hutten (82: Tim van der Kolk) en Juliën Derks.

Subtopper Vroomshoopse Boys 2 won thuis dankzij een sterke slotfase met 4-1 van WVF 2. Bijzonder was dat vier spelers van Vroomshoopse Boys J019-1, dat zaterdag vrij was, hun opwachting maakten bij de formatie van trainer Reinier de Jong. Bij de Boys-jeugd verstevigden Vroomshoopse Boys J017-1 en J015-1 hun koppositie op de ranglijst. Boys JO17-1 won maar liefst 9-0 van HHC JO19-2 en Boys J015-1 won met 4-3 van DETO Twenterand JO15-1.

Vroomshoopse Boys in zwaar weer

 

Op de Bosrand waren de belangen groot bij de degradatiekraker tussen Vroomshoopse Boys en directe concurrent FC Zutphen. De hekkensluiter uit de Hanzestad  had voor aanvang van dit cruciale duel een punt minder en een wedstrijd meer gespeeld. Na het beginsignaal van de uitstekende jonge scheidsrechter W. Smit uit Nunspeet ging de thuisploeg direct in de aanval. In de derde minuut werd die instelling beloond. Ernst-Jan Heideman haalde door toedoen van Ramon de Jong op rechts de achterlijn en diens pasklare voorzet werd feilloos ingeschoten door Juliën  Derks: 1-0. Het was de gewenste  droomstart voor de Boys, dat in een sterke fase erna geen passend vervolg kreeg. Met name Ramon de Jong was enkele keren dreigend voor het doel van de zichtbaar aangeslagen gasten, maar  hij kon de trekker niet overhalen. FC Zutphen ontworstelde zich steeds meer aan de druk van Vroomshoopse Boys en kwam ook steeds vaker aan de bal op het middenveld. Linker verdediger Robert Veld kon in de 16e minuut op het laatste nippertje een doorbraak van de gasten voorkomen, maar dat bleek uitstel van executie. In de 21ste minuut kon Aldo Joaquim  vanaf rechts in alle vrijheid de bal voorgeven en het vlakke en geplaatste schot van de attente Sebastian van Laar kon Boys-keeper Tim Sickman niet pareren: 1-1.

De fase erna speelde de steeds rommeliger wordende overigens sportieve wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af en werden er geen doelrijpe kansen gecreëerd. Op slag van rust ging de Boys in de aanval, maar kreeg bij een snelle counter na een corner het deksel op de neus. Vanaf rechts bereikte Daniel Opoku de geheel vrijstaande Thomas Nijkamp, die de hoek kon uitzoeken: 1-2. Dat was een geweldige domper voor Vroomshoopse Boys, dat in de tweede helft direct probeerde de schade te repareren. In de 49ste minuut bereikte een verre pass de vrij gelopen Ernst-Jan Heideman, die oog in oog kwam te staan met keeper Marijn Sangers. De inzet met links was te zacht en deze grote kans om gelijk te komen ging daarmee verloren.

FC Zutphen hield steeds meer spelers achter de bal om vanuit een solide organisatie de felbegeerde driepunter binnen te halen. In de 68ste minuut sneed  Leon Dogger met een messcherpe combinatie door de defensie van FC Zutphen, maar zijn eindpass bereikte net niet Jos Hutten. De gasten kwamen er waar dat kon gevaarlijk uit en invaller Joshua Palm schoot in de 73ste minuut vrij voor keeper Tim Sickman in het zijnet. In de 77ste minuut werd aan Boys-zijde Rutger Schrijver gewisseld voor Jelle Drees.

Het verwoede slotoffensief was voor de thuisploeg, die koste wat kost tenminste één punt wilde binnenslepen. In de 88ste minuut leek dat te lukken maar het vliegende schot van Ramon de Jong na doorkoppen van Jos Hutten vloog over. Er kwamen nog hachelijke momenten voor het doel van FC Zutphen, maar de gasten hielden stand. Zo kwam het einde met een uiterst teleurstellende 1-2 nederlaag en bezet Vroomshoopse Boys nu de laatste plaats van de eerste klasse D.

De afgelopen drie seizoenen wist de blauw-gele formatie nooit thuis te winnen van FC Zutphen en helaas kreeg deze serie een vervolg. De bezoekers vierden uiteraard uitbundig hun eerste overwinning van dit seizoen. Voor de Boys geldt uithuilen en opnieuw beginnen, want zaterdag wacht thuis alweer SDV Barneveld, dat  op de 9e plaats staat. Winst is dan  nodig om FC Zutphen, dat vrijaf heeft, weer voorbij te gaan. Alle hens en dek dus en dat biedt aan de Boys opnieuw een kans om de weg naar boven in te slaan.

Tegen FC Zutphen werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: Tim Sickman; achter: Robin Drenthen; Rutger Schrijver (77: Jelle Drees), Andjin van Veen en Robert Veld; midden: Leon Dogger, Lars Scholten en Jos Hutten; voor: Ernst-Jan Heideman, Ramon de Jong en Juliën Derks.

Het tweede elftal van de Boys kwam in de tweede helft knap terug na een 0-1 achterstand en won afgetekend van ASC’62 2 met 4-1. Vroomshoopse Boys 3 won thuis met 3-0 van Juliana’32 2. Vroomshoopse Boys JO19-1 won knap uit met 2-1 van de Tubanters J019-1 en bezet als debutant in de hoofdklasse nu een vierde plaats.

Boys JO17-1 won uit bij Den Ham JO17-1 met 5-0 en Vroomshoopse Boys JO15-12 versloeg uit Gramsbergen JO15-1 met 2-0. Om het succes van de selectieteam bij de oudere jeugd compleet te maken: Vroomshoopse Boys JO13-1 won in de promotiepoule thuis met 8-0 van Avanti JO13-1 met 8-0.

Verkenning naar nieuwbouw kantine van Vroomshoopse Boys

 

De afgelopen periode hebben veel leden van Vroomshoopse Boys gebruik gemaakt om de enquête over de toekomst van de kantine t Flierhuus, die uit 1975 stamt,  in te vullen. Er werden 1in totaal 28 formulieren ingevuld en ingeleverd.

Voor nieuwbouw zijn 92 leden. Voor een facelift (verbouw)zijn  22 leden. Voor nieuwbouw of een facelift zijn 9 leden. Voor 5 leden hoeft er niets te gebeuren. In percentages levert dat het volgende beeld op: nieuwbouw: 71,8%; facelift (verbouw): 17,1 %;  nieuwbouw of een facelift (verbouw): 7,03 % en tot slot niets doen: 3,9 %. De leden spraken zich in de enquête ook uit over de wijze van financiering van de ambitieuze plannen van de bijna 75-jarige voetbalvereniging. Er blijken 100 leden voorstander van zelfwerkzaamheid en ook het voeren van acties en ondersteuning door sponsoren scoren hoog.

Ook was er een vraag in het enquêteformulier opgenomen of de leden zelf daadwerkelijk willen meehelpen als het tot nieuwbouw of een facelift (verbouw) komt. Nu al hebben 40 vrijwilligers van Vroomshoopse Boys zich daarvoor aangemeld. Dat varieert van sloop-, bouw- en installatiewerkzaamheden tot ontwerpen, ICT, straatwerk, catering, organiseren acties et cetera. Een bewijs temeer dat Vroomshoopse Boys een vereniging van doeners is.

Het bestuur van Vroomshoopse Boys heeft in zijn vergadering van 13 februari 2018 vastgesteld dat er voldoende draagvlak onder de leden aanwezig is voor een verkenning naar de mogelijkheden en haalbaarheid van nieuwbouw van de kantine.

Besloten is dat er In deze oriëntatiefasen, die voorafgaat aan de besluitfase, contact wordt gezocht met andere vergelijkbare verenigingen, die recentelijk ervaring hebben opgedaan met een dergelijk project. Het bestuur gaat actief aan de slag met het formuleren van een programma van wensen en eisen, waarbij de reële financiële haalbaarheid een belangrijke rol speelt en ook het aspect van duurzaamheid nadrukkelijk meespeelt. Op enig moment wordt er een vakbekwame projectgroep in het leven geroepen, die aan de slag gaat met het uitwerken van de plannen.

Vroomshoopse Boys door WHC gedeclasseerd

 

De competitieouverture op 23 september 2017 thuis tegen WHC leverde een knappe 3-2 winst op voor Vroomshoopse Boys. In Wezep waren de rollen geheel omgedraaid. Al na 4 minuten kwam de thuisploeg via Jelle Post op voorspong en er kwamen in die openingsfase nog meer doelrijpe kansen voor WHC. Boys-keeper Tim Sickman en zijn defensie wisten enkele keren door adequaat ingrijpen verder onheil te voorkomen. Na 6 minuten meldde Vroomshoopse Boys zich voor de eerste keer voor het doel van keeper Jasper Kuiper. De afgemeten voorzet vanaf rechts van Robert Veld werd goed ingekopt door Jos Hutten, maar de bal ging net naast. Even later kon dezelfde Jos Hutten weer vrij inkoppen maar de bal ging weer voorlangs. WHC probeerde snel een beslissing te forceren, maar Mark van Petersen faalde oog in oog met keeper Tim Sickman. Gaandeweg kwamen de gasten wat beter in hun spel en dat werd in de 24ste minuut beloond. Op links schudde Juliën Derks z’n directe tegenstander van zich af en zijn loepzuivere voorzet werd dor Ernst-Jan Heideman bij de tweede paal onberispelijk ingekopt: 1-1. Vroomshoopse Boys gooide even alle schroom van zich af en een ziedend schot van Juliën Derks na goed voorbereidend werk van Leon Dogger miste net het doel van WHC.

In de omschakeling bleef de thuisploeg razend gevaarlijk en dat werd in de 32ste minuut bewezen. Mark van Petersen kon ongehinderd een voorzet vanaf links controleren en met een knappe volley de bal in de linker hoek deponeren. Enkele minuten later kapte Jelle Post namens WHC linker verdediger Robert Veld uit, maar hij wist dit individuele hoogstandje net niet te verzilveren. In de 36ste minuut schoot Ramon de Jong van dichtbij binnen het strafschopgebied hard tegen de arm van een WHC-verdediger aan, maar arbiter Ernst van der Hoek uit Assen oordeelde dat dit niet onreglementair gebeurde. Het leek erop dat een stug verdedigend Vroomshoopse Boys met een nipte achterstand de rust zou halen. in de 43ste minuut ging het mis voor de bezoekers, toen Jelle Post dichtbij het doel de bal kon verlengen: 3-1. In de 46ste minuut werd de schade nog groter voor de Boys, toen dezelfde snelle WHC-aanvaller alle ruimte werd geboden om de diepte in te gaan en beheerst af te ronden: 4-1.

Regen, hagel en sneeuw vormden het decor van de tweede helft, waar Vroomshoopse Boys aanvankelijk met de nodige inzet zich leek terug te knokken in de wedstrijd. Weliswaar kreeg WHC, dat met lopende middenvelders voor gevarieerd aanvalsspel zorgde, enkele grote kansen, maar er was ook dreiging van de kant van de Boys. Ramon de Jong stelde met een daverend schot keeper Jasper Kuiper op de proef. De WHC-goalie redde fraai ten koste van een corner. In de 56ste minuut kwam Ramon de Jong vrij aan de linkerkant en hij wist vrijwel vanaf de achterlijn in de korte hoek op technisch fraaie wijze te scoren: 4-2.  De Boys hield nog even het initiatief op het steeds zwaarder veld, maar creëerde geen doeltreffende kansen. In de 63ste minuut ontsnapte Jelle Post aan de rechter kant en de gewiekst vrij gelopen invaller Meno Kamphuis en tikte simpel van dichtbij de 5-2 binnen.

In der 65ste minuut werd aan Boys-zijde Melvin Hulsegge voor Juliën Derks gebracht. In de 67ste minuut kwam WHC op 6-2 doordat een voorzet vanaf links werd ingekopt door de geheel vrijstaande Jonathan van Marle. In de 70ste minuut schoot Melvin Hulsegge knap in, maar keeper Jasper Kuiper redde bekwam. In de 73ste minuut was het alweer raak voor de ontketende thuisploeg. Jonathan van Marle was met een geplaatst schot opnieuw een van de scherprechters. Keeper Tim Sickman redde enkele malen uitstekend en voorkwam daarmee in eerste instantie een nog grotere achterstand. In de 78ste minuut was echter de Boys-goalie weer kansloos, toen Menno Kamphuis vrij kon raak koppen na een inschattingsfout van de Boys-verdediging: 8-2. Terwijl het publiek van WHC om tien doelpunten riep, trachtte de Boys een nog dikkere nederlaag te voorkomen. Dat gebeurde met het nodige kunst- en vliegwerk. De bezoekers speelden deze middag allesbehalve compact en de ploeg viel in wezen uiteen. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van der Hoek kwam als een verlossing voor Vroomshoopse Boys, dat als collectief  had gefaald.

Hoofdtrainer Karlo Meppelink benadrukte in persconferentie direct na afloop, evenals de wedstrijd terug te zien op de website van WHC, dat meerdere spelers van de Boys het teveel op elkaar hadden laten aankomen. Het gebrek aan teamspirit, normaal toch behorend tot het DNA van Vroomshoopse Boys, had de anders zo strijdbare blauw-gele formatie lelijk opgebroken in Wezep. Dat leidde tot de dikste nederlaag in drie en half seizoenen eerste klasse. Wat dat betreft moet het roer om vanaf de huidige plaats op de ranglijst weer het vizier naar boven te kunnen  richten. De afwezigheid van de basisspelers Ton Kunst en Jordy Brinkman was een gegeven, maar dat mag geen excuus vormen om als team niet het maximale te geven.

Op donderdagavond  8 februari wordt er door de Boys om 20.00 uur thuis geoefend tegen Stevo uit Geesteren. Na het carnavalsweekend wordt op zaterdag 17 februari de competitie hervat tegen hekkensluiter FC Zutphen, dat met 10-0 werd afgedroogd door SVZW. De opdracht voor de Boys is dan eenduidig: een driepunter op de Bosrand. In Wezep werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tim Sickman; achter: Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Veld; midden: Jelle Drees, Lars Scholten, Leon Dogger en Jos Hutten; voor; Ernst-Jan Heideman, Ramon de Jong en Juliën Drees (65: Melvin Hulsegge).

Vroomshoopse Boys 2 verloor in een gelijk opgaande wedstrijd in Kampen met 1-0 van DOS Kampen 2. Vroomshoopse Boys J019-1 had het geluk niet aan haar zijde en verloor geflatteerd met 2-0 uit bij FC Zutphen J019-1.

Sportlust geeft voorsprong weg tegen RSC Rossum

Zondag stond bij de hervatting van de tweede seizoenshelft een thuiswedstrijd voor Sportlust tegen RSC Rossum op het programma. RSC stond ergens onderin, maar had nog maar 5 wedstrijden gespeeld voor de winterstop. Sportlust startte de wedstrijd als nummer 6 en had tijdens de oefencampagne in de winterstop een stijgende lijn ingezet. Zo begonnen de Vroomshopers vol goede moed de 2e helft van het seizoen. Na het eerste fluitsignaal van de 19-jarige scheidsrechter uit Dronten was het Sportlust die het initiatief nam. Een lange bal van achteruit werd geweldig ineens uit de lucht meegenomen door Matthew Schuurs. Tegenstander het Zandstuve-bos in en Matthew richting het strafschopgebied, waar aan de noodrem werd getrokken. De scheidsrechter gaf hiervoor een penalty aan Sportlust. Deze penal werd feilloos binnen geschoten door Jesper de Jager na 10 minuten. Er was tot zover niets aan de hand voor Sportlust, maar na die goal werd de thuisploeg slordiger. Nota bene door een snelle ingooi van RSC kon de Rossumse linksbuiten richting het doel van Sportlust, hij gaf de bal voor en die werd door de spits goed binnen geschoven: 1-1 na 20 minuten. RSC werd sterker en kort daarop werd door een mooie actie van de spits de 1-2 binnen geschoten. Na de rust ging Sportlust opzoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en speelde continu op de helft van RSC Rossum op zoek naar de gelijkmaker, maar wist de kleine kansen niet te benutten. En als je de kansen zelf niet maakt… In de 75e minuut was er een communicatiefout op het middenveld van Sportlust, waardoor de rechtsbuiten van RSC alleen richting het doel van Tom Uitzetter kon. Allard Hankamp probeerde de bal met een sliding nog weg te werken, maar raakte niet de bal maar de man, waarop de scheids een strafschop gaf. De aanvaller van RSC ging zelf achter de bal staan en schoot zijn derde van de middag feilloos binnen. Sportlust verloor daarmee de moed op een goed resultaat en wist niet meer gevaarlijk te worden en verloor de wedstrijd met 1-3. Een domper, die vooral te wijten valt aan concentratiegebrek en slechte communicatie. Volgende week mag Sportlust aantreden in en tegen Vasse.

Vroomshoopse Boys moet zijn meerdere in DETO Twenterand erkennen

 

Op sportpark De Bosrand waren zo’n 350 toeschouwers op de Twenterand-derby tussen Vroomshoopse Boys en Twenterand afgekomen. De thuisclub begon voortvarend aan dit altijd beladen duel en met verzorgd voetbal werd de aanval gezocht. In de 4e minuut vond centrumspits Ton Kunst met een bekeken  pass op rechts ploeggenot Jos Hutten, die er niet in slaagde om alleen voor keeper Koen Fleer doeltreffend uit te halen. Beide teams speelden in een hoog tempo in de beginfase en Frank Smit was in de 8e minuut na een goede loopactie al dichtbij de openingstreffer. Goed verdedigen aan Boys-zijde verhinderde een doelpunt. In de 12e minuut leidde een mooie aanval van de thuisploeg tot een strakke voorzet van de opgekomen linker verdediger Robert Veld,. De inzet vanaf links werd echter door alles en iedereen gemist. In de 16e minuut kwam DETO Twenterand gezien het spelbeeld  onverwacht aan de leiding. De snelle uitblinker Kevin Peppels mocht in buitenspelpositie ten onrechte doorgaan van assistent-scheidsrechter Dorsthorst en bediende Kevin Aman op maat bij de tweede paal: 0-1.

Beide teams leverden daarna veel strijd op het middenveld, zonder dat de sportieve derby echt hoogstaand werd. Na een half uur bereikte een prachtige crosspass vanaf links rechter aanvaller Kevin Peppels, dei alle tijd en ruimte kreeg voor het afleveren van een afgemeten voorzet. Die werd op de juiste waarde geschat door DETO-spits Frank Smit, die met een geplaatste volley van dichtbij Boys-keeper Tim Sickman kansloos liet: 0-2. Enkele minuten later kopte dezelfde Frank Smit na en indraaiende voorzet vanaf links fraai in, maar de Boys-goalie Tim Sickman tikte de bal knap over de lat.

Het pleit voor het karakter van de moedig strijdende thuisploeg dat daarna waar mogelijk op energieke wijze de aanval werd gezocht. De grootste kans kwam in de 36ste minuut, toen de vrij gepeelde Ramon de Jong vanaf rechts ongehinderd kon voorzetten. Weer wist geen enkele medespeler van de Boys de bal het beslissende zetje te geven. De rust brak aan met 0-2, verdiend voor het soepel combinerende DETO Twenterand, maar wel enigszins  geflatteerd.

Bij Vroomshoopse Boys keerde verdediger Andjin van Veen na blessureleed in de tweede helft weer terug in het team en ruimde Ramon de Jong voor hem het veld. Bij DETO Twenterand kwam René Nijhof tussen de krijtlijnen voor Lesley Narhwold. Het spelbeeld was eigenlijk ongewijzigd met veel passie, maar weinig goede eindpasses en mede daardoor ook doelrijpe kansen. DETO Twenterand speelde vooral vanuit de controle en leek tevreden met de verkregen voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen kwam Kevin Peppels na een fraaie individuele actie vrij voor doelman Tim Sickman, maar die redde fraai met de voet. In de 63ste minuut kwam Jos Hutten door aan de rechterkant, maar zijn  voorzet bereikte net niet centrumspits Ton Kunst. In de 67ste minuut kon de weer sterk acterende Boys-middenvelder Leon Dogger vanaf ruim 20 meter aanleggen voor een vrije  trap, maar de bal vloog via de muur van DETO= Twenterand naast het doel. DETO Twenterand bracht na ruim 70 minuten Tom Smoes voor Kevin Aman. In de 77ste minuut kwam aan de kant van de thuisploeg Melvin Hulsegge voor Ton Kunst.  De ervaren middenvelder Qays Shayesteh werd bij DETO Twenterand in de 79ste minuut gewisseld voor Lars Reekers.

In de 81ste minuut werd de DETO-speler Frank Smit dichtbij de hoekvlag op technisch fraaie wijze fraai gepoort door Jos Hutten, maar het daarop volgende schot had niet de goede richting. Vroomshoopse Boys toog in de slotfase massaal naar voren, maar verder dan een schietkans na en vrije trap en een kppbal van Rutger Schrijver kwam de thuisploeg niet. De geblesseerd geraakte middenvelder Jelle Drees werd in de 89ste minuut vervangen door Bram Hooijer.

Bij een 0-2 eindstand floot de goed leidende arbiter M de Boer uit Harderwijk voor de laatste keer. Het bijzonder effectieve DETO Twenterand had daarmee een zakelijke overwinning op de voetbalburen gehaald en doet nog volop mee om het kampioenschap en de promotie.

Voor de Boys rest er niet anders dan zich op de volgende confrontatie te richten,  uit in Wezep tegen WHC, waarvan op de openingsdag van deze competitie nog gewonnen werd.  Het vertoonde spel van het team van het trainerstrio Karlo Mepplink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal biedt beslist genoeg positieve aanknopingspunten om de strijd om handhaving in de eerste klasse D. met vertrouwen tegemoet te gaan.

De opstelling van Vroomshoopse Boys: doel; Tim Sickman; achter: Jordy Brinkman; Lars Scholten, Rutger Schrijver en Robert Veld; midden: Leon Dogger, Jelle Drees (89: Bram Hooijer) en Jos Hutten; voor:   Ramon de Jong (46: Andjin van Veen), Ton Kunst (77: Melvin Hulsegge) en Juliën Derks.

Het tweede elftal van Vroomshoopse Boys boekte thuis een 3-2 zege tegen Enter Vooruit 2 en blijft bovenin in de eerste klasse meedraaien.