Category: voetbal

Vroomshoopse Boys – Dos Kampen 0-2 Stevige wedstrijd die geen winnaar verdient (maar wel kreeg)

In de “Diamant van Twenterand” werd vandaag gevoetbald in de 2e klasse H tegen Dos Kampen. De 4e thuisontmoeting tussen beide clubs in de geschiedenis, die begon in 1976 eindstand 2-3 en doelpuntmakers Libbe van Borsumwaalkes en Wim de Wit. De laatste wedstrijd in 2015 eindigde in 2-1 (Ernst Jan Heideman en Thomas Smedema). De kamperclub opgericht in 1926 wil niets liever dan volgend jaar in de eerste klasse spelen samen met Go Ahead Kampen en KHC. Het afgelopen seizoen eindigde Dos Kampen als 3e in de 2e klasse en zij stonden tot vandaag na 4 wedstrijden ongeslagen aan kop. Vorig seizoen strandde Dos Kampen in de eerste ronde van de nacompetitie in de strijd om promotie naar de 1e klasse. Een nagenoeg fitte Vroomshoopse selectie onder leiding van Carlo Meppelink is er alles aangelegen om de aansluiting met de kop te houden en vandaag is de uitgelezen mogelijkheid om het verschil met de koploper terug te brengen naar 2 punten. Scheidsrechter W.M.J. Nijmeijer uit Hellendoorn floot precies om 14.30 uur af en Vroomshoopse Boys liet er geen onduidelijkheid over bestaan dat het hen vandaag menens is en er geknokt zou worden voor iedere meter. Een overwinning en niets minder is waar het om gaat.

Een eerste helft wat stevige duels van beide zijden laat zien en die vanaf de eerste minuut al in kansen resulteert voor Vroomshoop via Leon Dogger die net naast schiet, de 3e minuut een volley op de goal van Rutger Schrijver en in de 7e minuut een schot van Jelle Drees die net naast gaat. Verder compact verdedigen van Dos Kampen kan niet voorkomen dat we in de 8e minuut op de paal schieten en in de 12e minuut opnieuw een volley die tot doeltrap wordt verwerkt door Kampen. In de 14e minuut komt DOS Kampen voor de 1e keer in de 16 meter van Vroomshoopse Boys en scoort gelijk de openingstreffer door Raymon Beuling. Diverse kansjes voor Vroomshoop zorgen niet voor de aansluitingstreffer. In de 27 minuut wordt Jos Hutten vanwege een blessure gewisseld voor Ernst Jan Heideman. Het veldoverwicht loopt iets terug maar weerhoudt ons niet van om dat er nog diverse halve kansen ontstaan die tot aan de rust niet zorgen voor meer goals.

De tweede helft begint direct met een 100% kans voor DOS Kampen maar niet wordt benut door Robin Horstman. In de 51e minuut wordt er een overtreding gezien door scheidsrechter Nijmeijer en de penalty die er op volgt wordt goed ingeschoten door Allan Bakker. In de 66e minuut krijgt DOS Kampen nog een kans en die wordt gepareerd door keeper Kok die vandaag ook weer een prima wedstrijd speelde. Via verschillende vrije trappen en spelhervattingen kreeg Vroomshoopse Boys nog kansen die er uiteindelijk niet in gingen waardoor de eindstand op 0-2 bleef staan. In de 69e minuut kwam Robert Veld voor Robin Drenten en in de 79e minuut kwam Bram Hooijer in het veld voor Jurian Derks.

Er werd door Vroomshoopse Boys in de volgende opstelling gespeeld: Doel: Rene Kok, achter Andjin van Veen, Rutger Schrijver, Jesper Derks en Robin Drenthen midden Leon Dogger, Ton Kunst, Jelle Drees en voor Jordy Harms, Jos Hutten, Julien Derks

Volgende week speelt de hoofdmacht van Vroomshoop uit tegen DZSV in Dinxperlo, die de uitwedstrijd tegen FC Zutphen vandaag niet wisten te winnen. Een nieuwe kans om het verschil met de top niet groter te laten worden.

Vroomshoopse Boys 2 speelde eerder deze dag al tegen Dos Kampen 2 en deed wederom goede zaken richting de eerste periode door 3 punten aan deze wedstrijd over te houden. Zij wonnen de wedstrijd met 5-0 en staan nog steeds ongeslagen aan kop in de 1e klasse. Het derde elftal heeft niet gespeeld. Boys JO19-1 zou spelen tegen SJO/JCO, deze wedstrijd werd afgelast vanwege te weinig spelers bij de club uit Ommen.

Trainingsmaterialen voor jeugd van de Boys via het statiegeld

De supermarkt Coop Vroomshoop heeft de jeugd van Vroomshoopse Boys geselecteerd voor de driemaandelijkse statiegeld-actie. Die actie loopt van oktober tot en met 31 december 2018. Klanten kunnen bij het inleveren van lege flessen bij de supermarkt aan de Koele bij het inleveren van lege flessen op de knop “donatie” drukken en daarmee de jeugd van Vroomshoopse Boys steunen. Na afloop van deze actie verdubbelt Coop Vroomshoop het bedrag.

De opbrengst van deze actie komt geheel ten goede aan de jeugdopleiding van Vroomshoopse Boys, de levensader van onze club. De gezonde ambitie van de Boys houdt in dat met de selectieteams met puur eigen spelers op een zo hoog mogelijk niveau gevoetbald wordt. Ook de recreatieteams moeten met goed materiaal werken op de Bosrand. Dat gebeurt bij de trainingen van de pakweg 30 jeugdteams. Met de opbrengst van deze statiegeld-actie worden ballen, pionnen en ander materiaal voor die trainingen aangeschaft.

Namens Vroomshoopse Boys leverde Erik Netters, bestuurslid commerciële zaken de eerste lege flessen in. Erik bedankte supermarktmanager Marc Olsman van Coop Vroomshoop voor de mogelijkheid om deze actie te voeren.

Vroomshoopse Boys komt met gelijk spel tegen WVF goed weg

 

Op het zonovergoten sportpark De Bosrand begonnen Vroomshoopse Boys en WVF uit Westenholte uiterst behoedzaam aan hun onderlinge duel. De organisatie stond bij beide teams voorop en het spel speelde zich vooral op het druk bezette middenveld af. Een vliegend schot van Boys-verdediger Jesper Derks dat net naast ging, vormde aanvankelijk het enige gevaarlijke moment. Pas na 32 minuten was er gevaar in het strafschopgebied van de thuisploeg. De gevaarlijke Hessel Berends kon na een knappe individuele actie uithalen, maar zijn schot was te zwak om Boys-doelman René Kok echt te verontrusten. In de 33ste minuut slingerde Robert Veld namens de Boys de bal uit een vrije trap vanaf rechts voor het doel, waarna de geheel vrijstaande aanvoerder Anjin van Veen net over kopte. De gasten kregen direct daarna ook een grote kopkans via Jabir Mazouz, maar die riante mogelijkheid ging door goed ingrijpen van Boys-keeper René Kok verloren. Zo brak de rust aan met een op zich bloedeloze 0-0, waarbij beide teams zich vooral met verdedigen hadden bezig gehouden.

Direct in de tweede helft bereikte Jordy Harms met een leep passje net niet de vrij gelopen Tom Pierik, zodat deze potentiele kans voor de thuisploeg verloren ging. WVF zette er daarna een tandje bij en in die fase moest de Boys-defensie alle zeilen bijzetten om dreigende doorbraken te voorkomen. WVF-trainer Marcel van der Steege van WVF, die in het verleden ook werkzaam was bij Deto Twenterand, wisselde enkele keren aanvallend en de druk van de gasten werd opgevoerd. Vroomshoopse Boys kon maar niet gevaarlijk worden, ook al doordat het tempo te laag was. In de 66ste minuut leek de 0-1 op het scorebord te komen. WVF-aanvaller Hessel Berends schudde zijn tegenstander bij de achterlijn af en zijn loepzuivere voorzet werd van vijf meter afstand keihard door Max Goudbeek tegen de onderkant van de lat gekopt. In de 74ste minuut verdween een vliegend schot van WVF-invaller Niek Mulder net langs de voor de Boys goede kant van de paal.

In de 76ste minuut wisselden hoofdtrainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens middenvelder Tom Pierik Voor Bram Hooijer. Het speelbeeld bleef ongewijzigd met een aanvallend machteloos Vroomshoopse Boys en een fel aandringend WEVF. In de 88ste minuut belandde een fraaie inzet vanaf links van de WVF-aanvaller Jabir Mazouz op de rechter kruising en ontsnapte Vroomshoopse Boys met het nodige fortuin aan een achterstand. In de 90ste minuut kwam er eindelijk een antwoord van de kant van de thuisclub en kopte de vrij gelopen Ton Kunst in de handen van keeper Mike te Wiele. Het eindsignaal van arbiter Frans Assink uit Hengelo klonk vooral de thuisclub aangenaam in de oren. Het 0-0 gelijke spel leverde weliswaar een punt op tegen een sterke tegenstander, maar het vertoonde veldspel behoeft zeker verbetering. Dat kan direct op zaterdag 20 oktober op de eigen Bosrand, als koploper Dos Kampen op bezoek komt. Vroomshoopse Boys bezet nu samen met WVF de vierde plaats op de ranglijst van de tweede klasse H.

Er werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Veld; midden: Ton Kunst, Jelle Drees en Tom Pierik (76: Bram Hooijer); voor: Juliën Derks, Jordy Harms en Jos Hutten.

Het tweede elftal van de Boys gaf op de Bosrand het goede voorbeeld dor WVF 2 met maar liefst 7-2 te kloppen. Door deze ruime overwinning blijft het team van trainer Reinier de Jong koploper in de eerste klasse met de maximale score. Koploper Vroomshoopse Boys 3 van trainer Richard Willems blijft ook winnen en nu werd SCD’83 2 uit Dedemsvaart thuis in een enerverend duel met 4-3 verslagen. Vroomshoopse Boys J019-1 van trainer Stephan Bloemendal heeft de draai in de hoofdklasse nog niet echt gevonden en nu werd uit met 7-1 van Lemelerveld JO19-1 verloren. De jonge talenten van het Beltona-team speelden eerder in de week tegen Hulzense Boys en ondanks een voortdurend veldoverwicht werd thuis met 2-1 verloren.

Oranje komt naar Vriezenveen

DETO Twenterand ontvangt op woensdag 7 en vrijdag 9 november het Nederlands vrouwenteam -19. Zij spelen beide wedstrijden tegen de speelsters uit de USA VR-19.
Het Nederlands elftal wordt getraind door Jessica Torny. Jessica in naast bondscoach ook bestuurslid vrouwen / meisjes voetbal bij DETO Twenterand. We zijn er trots op dat Jessica met haar team naar DETO Twenterand komt voor deze mooie confrontatie met de Amerikaanse leeftijdgenoten.
De toegang is gratis, dus we zien u graag bij DETO Twenterand voor het kijken naar deze boeiende wedstrijden.

Vroomshoopse Boys bedwingt ook het stugge ASC’62

 

In de tweede opvolgende uitwedstrijd van Vroomshoopse Boys in de tweede klasse H. moest het keurkorps van hoofdtrainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens het zonder de geblesseerde Leon Dogger en de geschorste Robin Drenthen stellen. Op het fraaie en zonnige sportpark Gerner in Dalfsen keerden middenvelder Ton Kunst en linker verdediger Robert Veld terug in de basis. De eerste minuten waren voor de fel aandringende gasten, die met snelle aanvallen de defensie van ASC’62 onder druk zetten. Jos Hutten met een kopbal en Juliën Derks met een schot wisten net niet de goeie richting te vinden. ASC’62 werkte vooral met lange ballen richting de snelle en behendige voorwaartsen. Dat zorgde voor latent gevaar via Chiel Pasman en Roel van Zanten, maar de Boys-defensie stond pal.

In de 17e minuut kopte middenvelder Jelle Drees namens de Boys uit een corner van Jos Hutten net over de kruising. De kwetsbaarheid van de centrale verdedigers van ASC’62 werd nogmaals zichtbaar in de 29e minuut. Jos Hutten bracht weer een corner voor doel vanaf links en de attente Jordy Harms kopte van dichtbij onberispelijk raak: 0-1. De wedstrijd werd daarna wat grimmiger, zonder dat de spelers echt over de schreef gingen, hoewel arbiter Pouls uit Dedemsvaart wel geel moest trekken na een harde tackel op Boys-verdediger Robert Veld.

In de 35ste minuut waagde ASC-speler Chiel Pasman vanaf 40 meter een vliegende schot op het doel van de gasten. Met de nodige moeite werkte Boys-keeper René Kok de bal tegen de lat en werd ternauwernood een doelpunt van de thuisploeg voorkomen. Zowel ASC’62 als Vroomshoopse Boys kregen hierna lichte kansen, maar gedoelpunt werd er niet meer voor de rust.

In de 48ste minuut meldde ASC’62 zich wederom aan het front met een vlammend afstandsschot, maar lat bleek weer een trouwe bondgenoot van de Boys. Aan de andere kant was het in de 50ste minuut wel raak. Ton Kunst werd diep gestuurd en de Boys-middenvelder stuitte eerst op keeper Thom Scherpenkate van ASC’62. Jordy Harms pikte de terugspringende bal op, passeerde koelbloedig eerst de ASC-goalie en deponeerde daarna de bal in het doel: 0-2. Met de moed der wanhoop bleef ASC’62 de aanval zoeken en het gedreven team van trainer Bjorn Hodes bleef waar dat kon gevaar stichten. In de 59 werd middenvelder Tom Pierik aan Boys-zijde vervangen door Bram Hooijer. De thuisploeg deed er nog een schepje bovenop en mocht in de 65ste minuut op de rand van de zestien een vrije trap nemen. Chiel Pasman schoot hard via de muur van Vroomshoopse Boys kansloos voor keeper René Kok raak: 2-1.

In de periode daarna bleef Vroomshoopse Boys de controle houden en kreeg het via Jordy Harms en Robert Veld kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dat lukte niet en zo bleef de wedstrijd ongemeen spannend. In de 81ste minuut ruimde Jos Hutten het veld voor Ramon de Jong, die direct daarna z’n harde schot knap gestopt zag worden door keeper Thom Scherpenkate. In de 83ste minuut leek Roel van Zanten namens ASC’62 op weg naar de 2-2, maar de jonge verdediger Jesper Derks redde op fabuleuze wijze met een bloktackle. ASC’62 zette alles op alles om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de Boys-verdediging hield stand.

Zo werd met 2-1 gewonnen in Dalfsen in een wedstrijd, waar de thuisploeg zeker ook kansen kreeg, maar het veldspel van de Vroomshoopse Boys wat verzorgder oogde. Zaterdag aanstaande wordt thuis op de Bosrand tegen WVF uit Westenholte gespeeld, dat evenals de Boys zes punten heeft behaald. In Dalfsen werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok, achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Ven en Robert Veld; midden: Tom Pierik (59: Bram Hooijer), Jelle Drees en Ton Kunst; voor: Juliën Derks, Jordy Harms en Jos Hutten (81: Ramon de Jong).

De tegenstander van Vroomshoopse Boys in de volgende ronde van het toernooi van de districtsbeker van de KNVB is ook bekend. Er wordt op zaterdag 10 november aanstaande thuis gespeeld tegen derde klasser zondag Wijhe’92.

Vroomshoopse Boys 2 heeft nog altijd de maximale score in de eerste klasse. Nu werd in Dalfsen ASC’62 met 3-2 aan de zegekar gebonden. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 revancheerde zich van de uitglijder van vorige week en speelde volkomen verdiend met 1-1 thuis gelijk tegen SVZW J019-1 uit Wierden.

Op dinsdagavond 9 oktober voetballen de jonge talenten van Vroomshoopse Boys in het kader van het Beltona-toernooi om 20.00 uur op de Bosrand tegen Hulzense Boys. Andere tegenstanders in deze poule zijn JVC Dedemsvaart en PH uit Almelo.

Zwaar bevochten overwinning Vroomshoopse Boys bij Be Quick’28

Tegen Be Quick’28 moest Vroomshoopse Boys in Zwolle aantreden zonder de vanwege werkzaamheden afwezige Ton Kunst en zonder de geschorste Ernst-Jan Heideman. Na het beginsignaal van de 21-jarige leidsman Ramon Tulen uit Groningen werd direct druk gezet op de verdediging van de gastheren. Dat resulteerde al na 1 minuut in de openingstreffer. Geknoei in de defensie van Be Quick’28 leidde tot een intikker van de attente Leon Dogger: 0-1. Vroomshoopse Boys bleef in de fase erna de bovenliggende partij, waarbij de opgekomen centrale verdediger Rutger Schrijver vanuit een corner net het doel miste in de 11e minuut. De thuisclub stichtte met snelle tegenstoten ook gevaar, maar sluitpost René Kok van Vroomshoopse Boys redde enkele keren bekwaam.

Al in de 24ste minuut werd de score verdubbeld. De in het nauw gebrachte Keeper Teko Malanda kopte de bal na een diepe bal buiten de zestien weg in de voeten van Jordy Harms. De Boys-spits aarzelde geen moment en vanaf 35 meter belandde de bal met een fraaie boog in het verlaten doel van Be Quick’28: 0-2. De fysiek ijzersterke spits Sertac Yiklmaz stichtte het nodige gevaar, maar de Boys-defensie speelde uitermate geconcentreerd. In de 44ste minuut dook Boys-middenvelder Tom Pierik na een prima combinatie met Jordy Harms vrij op voor keeper Teko Malanda van Be Quick’28, Beiden kwamen in botsing, waarna Tom Pierik er met en blessure af moest. Bram Hooijer kwam de onfortuinlijke Boys-speler vervangen. De rust brak aan met een gezien het spelbeeld al met al verdiende 0-2 voorsprong voor de gasten.

Na de thee zette Be Qyicik’28 er een tandje bij en de Boys moest steeds meer terug. Sporadisch kwamen er uitvallen van het team van hoofdtrainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens, maar de echte scherpte ontbrak in die fase. In de 58ste minuut kwam er weer eens dreiging vanaf de rechterkant van de thuisploeg en Sertac Yilmaz rondde vervolgens feilloos af in de rechterhoek: 2-1. In de 66ste minuut dook Juliën Derks namens de Boys op voor de Be Quick’28 doelman, maar het vlammende schot van de snelle Boys-aanvaller werd stompend verwerkt. Vroomshoopse Boys beperkte zich vooral tot verdedigen en Be Quick’28 kwam steeds meer opzetten. In de 72ste minuut werd Jos Hutten aan Boys-zijde gewisseld voor Robert Veld.

In de 8oste minuut werd Jordy Harms ten koste van een overtreding afgestopt. De toegekende vrije trap werd vanaf 20 meter prima ingeschoten door Leon Dogger, maar een fraaie safe van keeper Teko Malanda voorkwam de 1-3. In de 81ste minuut had Robert Veld een treffer op z’n schoen, maar de goalie van Be Quick’28 redde opnieuw. Be Quick’28 ontwikkelde een slotoffensief, maar een grote kans voor spits Sertac Yilmaz werd verijdeld door een uitstekende verdedigende actie van Andjin van Veen. In de 85ste minuut kwam bij de Boys Tobias Kempers voor de aangeslagen Leon Dogger. Een minuut later maakte Boys-verdediger Robert Drenthen een onreglementaire overtreding. Dat betekende geel en opgeteld bij het eerdere geel vanwege commentaar op de leiding betekende dat rood en een veldverwijzing.

Met tien man leek Vroomshoopse Boys stand te houden, maar in de 92ste minuut ging het toch nog mis. Keeper René Kok kon een bal door hinderen van Sander Fillet niet klemvast houden en de slimme aanvaller van Be Quick’28 schoot de 2-1 binnen. Protesten aan het adres van arbiter Tulen hielpen niet. Het pleit voor het karakter en de veerkracht van de Boys, dat daarna direct weer de aanval werd gezocht. Jordy Harms zette goed door na een oorspronkelijk afgeslagen aanval en bediende middenvelder Jelle Drees op maat. Het verwoestende schot sloeg via de onderkant van de lat achter de krijtlijn binnen: 2-3. Deze wereldgoal was bevrijdend voor het Boys-team dat deze late ontsnapping uitbundig vierde.

Zo werden de eerste drie punten in de tweede klasse H. binnen gehaald en werd de ongelukkige thuisnederlaag tegen vv Den Ham weer weggepoetst. Zaterdag volgt er weer een uitwedstrijd, dan tegen ASC’62 in Dalfsen.

In Zwolle werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Robin Drenthen (tot de 86ste minuut), Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Jesper Derks; midden: Leon Dogger (85: Tobias Kempers, Jelle Drees en Tom Pierik (44: Bram Hooijer); voor: Juliën Derks, Jordy Harms en Jos Hutten (72: Robert Veld).

Vroomshoopse Boys 2 won ook de tweede wedstrijd in de eerste klasse ne nu werd in Ommen verdiend met 3-2 gewonnen van OZC 2. Vroomshoopse Boys 3 won uit afgetekend van Buchterveld 2 met 5-1. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys J019-1 lukte weinig thuis tegen Heino J)19-1 en er werd dan ook met 5-0 verloren. Vroomshoopse Boys JO17-1 is de trotse koploper en nu werd in Geesteren met 1-0 van Stevo gewonnen.

Foto: Erwin Heuver
Twee hoofdrolspelers aan Boys-zijde: Jelle Drees, die de 2-3 binnen schoot en keeper René Kok, die een aantal puike reddingen verrichtte.

Vroomshoopse boys kan Hammer muur niet slechten

 

Dat een goede voorbereiding niet alles zegt is deze zaterdag pijnlijke realiteit geworden voor Vroomshoopse boys. Nadat uitgerekend ca. 3 maanden geleden voetbalbuur Den Ham voor degradatie naar de 2e klasse H. had gezorgd, stond nu de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen wederom Den Ham op het programma. Een echte derby dus en een prachtig affiche om het seizoen te beginnen. Om zoveel mogelijk leden van beide verenigingen te kunnen laten genieten van deze wedstrijd was er besloten om de wedstrijd later in de middag te gaan spelen. Ondanks het slechte weer hadden circa 750 toeschouwers de gang naar de bosrand gemaakt. Vroomshoopse boys kon met een nagenoeg fitte selectie beginnen terwijl er bij Den Ham de nodige wisselingen waren door schorsingen en blessures. Om 18:00 uur floot scheidsrechter M.A Roon op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd kon er al een goed wedstrijdbeeld worden geschetst. Den Ham trok zich terug op eigen helft en probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken. Vroomshoopse boys had veel balbezit en probeerde via combinaties en acties het Hammer doel te bereiken. Na een aantal speldenprikjes ontstond in de 15e minuut een eerste kleine kans. Jordy Harms stuurde Julien Derks weg aan de rechterkant maar diens voorzet bereikte net Jos Hutten niet. Dezelfde Jos Hutten werd daarna in de 20e minuut na een solo onreglementair gestuit maar de vrije trap leverde niets op. In de 25e minuut controleerde de gevaarlijkste aanvaller van Den Ham Kevin Ruiterkamp een lange bal maar het vervolg was een rollertje naast het doel van keeper Rene Kok. In de 28e minuut kon de vrijgekomen Ton Kunst een voorzet van Robert Veld net niet goed raken. Uit de voorzet daarna kopte Jos Hutten naast het doel. Ondanks het vele balbezit van Vroomshoopse boys kon Den Ham toch redelijk eenvoudig overeind blijven. Omdat de linies kort op elkaar stonden en Den Ham stevig verdedigde kon men niet de juiste oplossing vinden. In de 33e minuut kopte Jordy Harms net naast het doel. In de 35e minuut kreeg Den Ham een vrije trap net over de middenlijn. Deze werd het zestienmeter gebied ingeslingerd en tot iedereens verbazing floot scheidsrechter Roon voor een penalty. Er zou vastgehouden zijn. Ton Kunst kreeg hiervoor de gele kaart. Kevin Ruiterkamp maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje en schoot de strafschop onberispelijk binnen. Het Hammer publiek vierde deze goal met wat vuurwerk waarop arbiter Roon het duel staakte. Na de staking kreeg Leon Dogger nog een gele kaart maar gebeurde er verder niets noemenswaardig meer tot de rust. Na de rust ging Vroomshoopse boys natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker. Den Ham zakte nog wat verder in en bleef met het mes tussen de tanden de duels aangaan waardoor het lastig was om er door te komen. In de 52e minuut werd Julien Derks onreglementair gestuit binnen de zestienmeter van Den Ham. Scheidsrechter Roon die het moeilijk had in deze derby zag er tot verbazing van iedereen geen overtreding in. In de tegenaanval kreeg Den Ham via Daan Timmerman een kleine kans maar weet deze niet te verzilveren. In de 70 minuut kopt Rutger Schrijver fraai op doel. Keeper Jeffrey Ekkel die niet te passeren leek vandaag weet de bal stijlvol te redden. In dezelfde minuut wordt er gewisseld door Vroomhoopse boys. Jelle Drees en Ramon de Jong komen Tom Pierik en Julien Derks vervangen. In de 73e minuut duikt Rutger Schrijver helemaal vrij op voor keeper Ekkel van Den Ham. Zijn schot beland op de paal. Den Ham blijft counteren en in de 84e minuut is het raak. Daan Timmerman maakt aan alle Vroomshoopse hoop een einde door de bal in de verre hoek te schieten. 0 – 2. In het daarop volgende offensief weet Vroomshoopse boys nog te scoren via Andjin van Veen maar verder dan de 1 – 2 komt men niet waardoor de punten meegaan naar Den Ham. Een teleurstellend begin van de competitie. Waar iedereen goede verwachtingen had is Vroomshoopse boys vandaag wederom in de Hammer val gelopen. Ondanks het vele balbezit kon men niet door de Hammer muur breken en waren er weinig uitgespeelde kansen. Volgende week staat het uitduel tegen Be Quick ’28 op de agenda hopelijk worden dan de eerste punten van het seizoen binnengehaald.

Sportlust verlaat met opgeheven hoofd de beker

Afgelopen zondag stond voor het 1e elftal de laatste wedstrijd tijdens de beker op de rol. Tegen NEO, dat al jaren strijdt voor promotie naar de 2e klasse zondag, werd in Borne om 14.00 afgetrapt. Nadat beide elftallen al hadden gewonnen van La Première én beide elftallen al hadden verloren van SV Enter werd dit een wedstrijd om des keizers baard. Sportlust begon sterk aan de laatste test voor de start van de competitie. Met name Simon Spoor en Dennis Jozic waren het eerste half uur een ware plaag voor de defensie van NEO, het was dan ook Simon die na ruim een kwartier op aangeven van Dennis de 0 – 1 tegen de touwen schoot. Tot dan toe werd NEO via hun sterke luchtmacht enkel gevaarlijk bij diverse cornerballen. Door een positioneringsfoutje achterin en een steekpass richting de ingeschoven middenvelder stond Sportlust bij rust toch met 2 – 1 achter. De tweede helft eenzelfde spelbeeld, een voetballend sterker NEO en Sportlust bleef het de Bornse achterhoede lastig maken met de beweeglijkheid voorin.

Laat in de wedstrijd leek dan toch de beslissing te vallen, de spits van NEO schoot een zelf verkregen strafschop feilloos binnen. Waar Sportlust tegen SV Enter bij een vergelijkbare achterstand nog volledig capituleerde, rechtte men nu de rug. Dinand Hankamp had vijf minuten voor tijd zowaar de aansluitingstreffer op zijn schoen, spijtig genoeg belandde deze poging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.
In de laatste minuut zorgde een geblesseerde Vroomshoper in het strafschopgebied dat de buitenspelval eenvoudig omzeild kon worden, zo werd het op de valreep alsnog 4 – 1.
Al doet de uitslag anders vermoeden, Sportlust legde met veel strijd een prima wedstrijd op de mat tegen een sterke tegenstander. Deze week zullen de puntjes op de i gezet worden, de formatie van Job Lamberink mag daarna met vertrouwen volgende week in Hengelo tegen de plaatselijke SV beginnen aan de competitie.
Opstelling: Marten Treep; Niek Bruins (46. Maarten te Walvaart), Allard Hankamp, Thomas Spoor, Coen Kleinheerenbrink; Coen Sickman (55. Sem Kosse), Tim Spoor, Toon van Dam (70. Stefhan de Vries), Dinand Hankamp; Dennis Jozic, Simon Spoor

Vroomshoopse Boys overtuigt tegen DOS’37

 

Vroomshoopse Boys heeft de voorbereiding op de competitie op goede wijze afgesloten met een overtuigende bekerwedstrijd bij eerste klasser DOS’37. Op sportpark Het Midden waren tijdens deze derby de meeste spelaandelen voor de gasten, die vlotte combinaties op de grasmat legden. Voor rust was de wedstrijd in evenwicht, waarbij Boys-doelman René Kok enkele keren handelend moest optreden. Aan de andere kant trof Boys-spits Jordy Harms net voor rust met een vlammend schot de vuisten van doelman Patrick Nittert.

In de tweede helft werd Vroomshoopse Boys steeds sterker met veel druk naar voren. In de 68ste minuut werd die offensieve speelwijze beloond. Jordy Harms soleerde langs enkele tegenstanders en bracht de vrij gelopen Juliën Derks met een sublieme pass in stelling. Diens geplaatste schot in de verre hoek betekende de verdiende 0-1. In de fase daarna verzuimde Vroomshoopse Boys de genadeklap uit te delen en liet de thuisploeg in leven. De laatste vijf minuten ontketende DOS’37e een verwoed slotoffensief en dat werd in de 90ste minuut beloond met een intikker van Nick Wennink langs de uitgelopen doelman René Kok: 1-1. Door dat nipte gelijke spel gaat DOS’37 als nummer 2 mee naar de volgende bekerronde met de overtuigende winnaar Vroomshoopse Boys. Aan Boys-zijde kwam Ramon de Jong in 81ste minuut de 17-jarige middenvelder Tom Pierik vervangen. Zijn leeftijdsgenoot Jesper Derks liet eveneens een goede indruk achter, in zijn geval als rechter verdediger.

Op zaterdag 22 september wordt thuis op de Bosrand door de Boys de derby tegen voetbalbuur vv Den Ham gespeeld, aanvang 18.00 uur. Na een prima voorbereiding lijkt Vroomshoopse Boys klaar voor de competitie in de tweede klasse H. Vroomshoopse Boys 2 werd ook al overtuigend winnaar van de bekerpoule en nu werd Zwolsche Boys 3 met 6-1 verslagen. Vroomshoopse Boys 3 gaat eveneens naar de volgende bekerronde als poulewinnaar. In Wierden werd SVZW 2 knap met 3-0 geklopt. Vroomshoopse Boys J019-1 bereikte net niet de volgende bekerronde door een 3-2 thuisnederlaag tegen SV Nieuwleusen JO19-1.

De 74e jaarvergadering van Vroomshoopse Boys, die op woensdagavond 12 september onder leiding van voorzitter Edward Olthof werd gehouden, kende een prima opkomst. Meer dan 60 leden waren present in de kantine ‘t Flierhuus en gaven hun fiat aan de jaarverslagen en financiële verantwoording vanuit het bestuur van de voetbalvereniging en vanuit het bestuur van de supportersvereniging van Vroomshoopse Boys. Een contributieverhoging van 2,8 (inflatiecorrectie) per 1 oktober 2018 werd unaniem aangenomen. Na zeven jaar werd afscheid genomen van de trouwe penningmeester Willem Nieuwlaar en zijn opvolgster Chantal Nevenzel werd verwelkomd.

Bennie van Borssum Waalkes is vijftig jaar lid van Vroomshoopse Boys en werd evenals Jannette Heideman, Martin Nijland en Arjan Paters, die veertig jaar lid zijn, gehuldigd. Bart Bloemhof, Harold Kivits, Jan Slotman, Jan Sportel en Patrick Wessels zijn vijfentwintig jaar lid geweest en ook zij werden gehuldigd.

De hoofdmoot van de algemene ledenvergadering van Vrooomshoopse Boys vormde de presentatie van de toekomstgerichte plannen met betrekking tot nieuwbouw van het clubgebouw op de Bosrand. Harry Lantink gaf namens de onderzoekscommissie een presentatie over de plannen. Tonny Kleinjan van dezelfde commissie liet met een art-vison en doorkijkje naar een mogelijk nieuw clubgebouw zien. Een eerdere enquête onder de leden leverde als resultaat dat nieuwbouw nadrukkelijk in beeld komt. Ook gaven zich al meer dan 70 Boys-leden nu al op voor allerhande vrijwillige werkzaamheden. De leden gaven groen licht om op de ingeslagen weg door te gaan. Een projectteam wordt nu ingesteld om vorm en inhoud te geven aan de plannen.

Vroomshoopse Boys wint van vv Kloosterhaar 

 

Na recentelijke overwinningen in tegen vv Zuidwolde, de Weide, Luctor et Emergo, zowel in en oefenwedstrijd als voor de beker en Stevo voor de beker was nu derde klasser vv Bergentheim te gast op de Bosrand. Het werd een eenzijdige wedstrijd met heel veel balbezit voor de thuisploeg met af en toe een counterend vv Kloosterhaar. Jordy Harms scoorde namens de Boys in de 6e en 29e minuut en zo brak de rust aan met een stand van 2-0.

Na de thee werd het veldoverwicht van Vroomshoopse Boys zo mogelijk nog groter en werd het steeds meer eenrichtingsverkeer richting het doel van vv Kloosterhaar. Robert Veld promoveerde na en uur spelen een vrije trap in een doelpunt. Bram Hooijer tekende in 70ste minuut de 4-0 aan en een speler van de gasten maakte in de 76ste minuut een eigen doelpunt: 5-0. In de 83ste minuut zorgde Ramon de Jong voor het slotakkoord en de Boys-spits bepaalde de eindstand van deze oefenwedstrijd op 6-0.

De formatie van hoofdtrainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens rondt de voorbereiding op de competitie op zaterdag 15 september af met een bekerwedstrijd uit bij eerste klasser DOS’37 in Vriezenveen, waar om 14.45 uur wordt afgetrapt. Vroomshoopse Boys heeft beide eerdere bekerduels gewonnen en heeft een doelsaldo van + 5. DOS’37 speelde eerder thuis met 1-1 gelijk tegen Stevo en won uit met 3-2 van Luctor et Emergo. Naar verwachting een van beide teams mag na zaterdag het bekeravontuur vervolgen.

Op zaterdag 22 september speelt Vroomshoopse Boys de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in de tweede klasse H. Dat is dan meteen een onvervalste derby tegen voetbalbuur vv Den Ham. Er wordt niet op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur ‘s middags, maar om 18.00 uur ’s avonds afgetrapt op de Bosrand in Vroomshoop. De toeschouwers worden verzocht om zoveel mogelijk per fiets deze derby te bezoeken om zo voldoende parkeercapaciteit te behouden.