Category: voetbal

Vroomshoopse Boys wint ruim van vv Zuidwolde

In Zuidwolde werd door Vroomshoopse Boys tegen de gelijknamige tweede klasser zondag, het team van oud-Boys-trainer Bas Bijen, de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen gespeeld. De bezoekers bekroonden een voortdurende veldoverwicht met vier treffers. Achterin werd de nul gehouden door het vlot combinerende team van hoofdtrainer Karlo Meppelink en assistent-trainer Henk Harmens.

Aanwinst Jordy Harms was namens de Boys twee keer trefzeker, terwijl de beide andere treffers op naam kwamen van Ernst-Jan Heideman en Jesson ter Bekke. De Boys trof daarnaast liefst drie keer de paal en had in feite nog ruimer kunnen winnen. De youngsters Tom Pierik en Tobias Kempers maakten hun debuut in de hoofdmacht en lieten een goede indruk achter.

Op donderdagavond 23 augustus wordt de oefencampagne door Vroomshoopse Boys vervolgd en wordt er  om 19.30 uur tegen zondag tweede klasser Luctor et Emergo in Almelo gevoetbald. De natuurvelden zijn zeker tot 1 september door de gevolgen van de droogte nog niet bespeelbaar. daardoor wordt vooralsnog uitgeweken naar een van de beide kunstgrasvelden van De Bosrand. Op zaterdag 25 augustus staat de gehele dag in het teken van de jaarlijkse familiedag van Vroomshoopse Boys.

Interessante bekerpoule voor Vroomshoopse Boys

 

De KNVB heeft onlangs de bekerpoules voor het voetbalseizoen 2018-2019 bekend gemaakt. Vroomshoopse Boys zit in de eerste voorronde een interessante poule met eerste klasse zaterdag DOS’37 uit Vriezenveen, eerste klasser zondag Stevo uit Geesteren en tweede klasser zondag Luctor et Emergo uit Almelo. DOS’37 was vorig seizoen nog tegenstander van de Boys in de eerste klasse en kon niet echt potten breken. De Vriezenveense ploeg handhaafde zich wel en heeft met Kenan Durmusoglu een nieuwe hoofdtrainer vastgelegd. De afgelopen drie seizoenen was deze trainer als zodanig nog actief bij Luctor et Emergo, dat in het seizoen daarvoor ook oud-Boystrainer Eric van Zutphen als hoofdtrainer trainer kende. Stevo uit Geesteren, dat in het verleden op topniveau speelde, kwam vorig seizoen via de nacompetitie met de schrik vrij in de eerste klasse.

Vroomshoopse Boys staat ook komend seizoen onder leiding van hoofdtrainer Karlo Meppelink met dan met de nieuwe assistent oude Henk Harmens naast zich, die terugkeerde op het oude nest. Voor de Boys zijn dit drie attractieve bekertegenstanders. Deze bekerduels passen prima in de voorbereiding op de competitie in de tweede klasse H. Vroomshoopse Boys start de voorronde van de bekercompetitie op zaterdag 1 september om 14.30 thuis op de Bosrand tegen Luctor et Emergo. Op zaterdag 8 september wordt er om 17.00 uur op de Peuverweide in Geesteren tegen Stevo gevoetbald. Op zaterdag 16 september staat de uitwedstrijd tegen DOS’37 gepland. Deze bekerwedstrijd op het sportpark Het Midden in Vriezenveen begint om 14.45 uur.

Assistent-trainer Henk Harmens terug op het oude nest

Vroomshoopse Boys in voorbereiding, maar nu eerst zomervakantie

 

De laatste training van de A-selectie van Vroomshoopse Boys zit erop. Voorafgaande daaraan werd op donderdagavond 19 juli de traditionele foto van de A-selectie voor de Presentatiegids voor het seizoen 2018-2019 op het hoofdveld van De Bosrand gemaakt door clubfotograaf Erwin Heuver.

Onder leiding van hoofdtrainer Karlo Meppelink uit Hoogeveen en de nieuwe assistent Henk Harmens uit Wezep werd de afgelopen weken intensief gewerkt als eerste voorbereiding op de competitie in de tweede klasse H. van het zaterdagvoetbal. Na een verblijf van vier achtereenvolgende seizoenen in de eerste klasse van de KNVB wil Vroomshoopse Boys er alles aan doen om in de nieuwe omgeving goed voor de dag te komen. Het komend voetbalseizoen 2018-2019 gaat dat gebeuren zonder middenvelder Lars Scholten en keeper Tim Sickman, die zijn gecontracteerd door het naar de hoofdklasse gepromoveerde SVZW uit Wierden.

Daartegenover staat de komst van centrumspits Jordy Harms van vv Voorwaarts. Keeper René Kok komt over van het tweede elftal van de Boys en was er ook al bij toen Vroomshoopse Boys in het seizoen 2013-214 kampioen werd van de tweede klasse. Vanuit de eigen jeugd komen Jesson ter Bekke en Tom Pierik over naar de A-selectie en trainen daarnaast ook een drietal talentvolle jeugdige spelers van de lichting van de JO-19 mee. In de tweede klasse wordt in tegenstelling tot de eerste klasse met vaste assistent-grensrechters gewerkt en dat gaat Arjan Bosch komend seizoen doen. Arjan was meerdere seizoenen langs de lijn als zodanig actief bij de Boys-jeugd onder 19 jaar, het vroegere A-1, en was tevens clubscheidsrechter bij Vroomshoopse Boys.

De voetballers en stafleden gaan nu eerst met vakantie en gaan zich daarna voorbereiden op oefenwedstrijden, bekerduels en uiteraard op de competitie. Daarin worden in de tweede klasse de degens gekruist met bekende tegenstanders uit een nog recent verleden zoals voetbalbuur vv Den Ham, ASC’62 uit Dalfsen, Hulzense Boys, cvv Sparta Enschede, de Esch uit Oldenzaal en FC Zutphen. De bekertegenstanders zijn nog niet bekend, maar de overige oefenduels zijn dat wel. Op zaterdag 18 augustus wordt uit bij vv Zuidwolde gespeeld en daarna zijn de tegensanders thuis achtereenvolgens Luctor Almelo, vv de Weide uit Hoogeveen, vv Bergentheim en vv Kloosterhaar.

Het glas is half vol bij Vroomshoopse Boys

 

SAMSUNG CSC

Er kwamen 45 sponsoren van Vroomshoopse Boys af op de geanimeerde sponnsoravond, die op 3 juli op de Bosrand werd gehouden. Deze sponsoravond stond vooral in het teken van de onderlinge ontmoeting, Het fantastische weer wekte volop mee en het verblijf op en bij het VOC-terras was bijzonder aangenaam.

Vijf sponsoren tekenden de contacten, die het afgelopen seizoen zijn afgesloten. De betreffende sponsoren zijn Coop Vroomshoop, Gerrits Tuinmeubelen, H. Oelen Schildersbedrijf, Installatieburo Bertus Huisman en Stelling Vroomshoop. De contracten werden mede ondertekend door Harry Lantink, voorzitter van de sponsorcommissie van Vroomshoopse Boys en door Edward Olthof, voorzitter van de voetbalvereniging. Harry Lantink bedankte deze sponsoren, als ook diverse andere sponsoren, die het afgelopen seizoen de Boys zijn gaan ondersteunen. Jannette Heideman, lid van de sponsorcommissie, zette deze ondersteuners van de Boys in de bloemen.

Harry Lantink stond nog even stil bij de recentelijke degradatie van het eerste elftal van Vroomshoopse Boys naar de tweede klasse. Dat kun je op verschillende manieren benaderen. Aan de ene kant is er het gevoel van een verliezer en de degradatie op eigen veld tegen je naaste voetbalbuurman. Dat kan het gevoel geven van een half leeg glas.

Je kunt er ook heel anders naar kijken, aldus Harry Lantink. Je kunt je realiseren dat Vroomshoopse Boys zich eerder drie seizoenen heel knap heeft gehandhaafd tussen de andere voor het overgrote deel betaalde clubs in de klasse en uiteindelijk in de nacompetitie degradeerde. Verliezen hoort ook bij de sport, dat is een gegeven. Dat gebeurde bij de Boys met louter eigen opgeleide en onbetaalde spelers. Zo bezien is het lege halve glas weer snel weggespoeld en is het glas half vol bij de voetbalvereniging Vroomshoopse Boys, die volop toekomst heeft, zo betoogde voorzitter Lantink. Benadrukt werd ook dat pakweg 180 sponsoren bij Vroomshoopse Boys onmisbaar zijn en dat hoort ook bij het halfvolle glas.

Hans Nieboer, alias Johannes van de Puntbrug, nam z’n toehoorders in vooral woord en ook beeld op een ludieke wijze mee naar de geheimen van het maken van columns en droeg er ook een voor. Daarnaast werd aangetoond dat er veel Boys-DNA binnen het bestuur aanwezig blijkt te zijn, dat al generaties lang doorgegeven is. Dat familiegevoel en die clubliefde horen onmiskenbaar bij Vroomshoopse Boys, die een al bijna 75 jaar een unieke vereniging met gezonde ambitie is, die vooral echte doeners telt.

De band the Rockaholics trad op een verfrissende wijze op met eigentijdse muziek en de Barbecue van Louis Schippers viel in de smaak. Het kantinepersoneel zorgde ervoor dat de drankjes vlot werden uitgeserveerd. Het ijs vanuit het bekende roze busje van Bijkerk was een welkom toetje aan het einde van een gezellige en mede daardoor zeer geslaagde sponsoravond van Vroomshoopse Boys.

Geslaagde cursisten versterken het kader bij Vroomshoopse Boys

 

SAMSUNG CSC

Een goed opleidingsplan “Gezonde Ambitie” is één. Een aantal goed opgeleide trainers is natuurlijk twee, wil je kwalitatief goed opleiden. Het afgelopen seizoen slaagden zes Boys-trainers voor hun KNVB-opleiding. Stephan Bloemendal, nieuwe trainer-coach van JO19-1 en groepshoofd bij de JO19 behaalde TC II en liep onder meer stage bij de A-selectie van Vroomshoopse Boys.

Bart Jan Staman en Jos Hutten volgden met succes de opleiding voor TC III. Tot slot slaagden Richard Willems en Jesper Derks voor de module pupillentrainer. Op zaterdag 25 augustus aanstaande worden de geslaagde cursisten tijdens de Familiedag van Vroomshoopse Boys gehuldigd.

Samen met de andere trainers wordt er door dit kader ingaande het seizoen 2018-2019 gewerkt aan de opleiding en begeleiding van de jeugd van Vroomshoopse Boys. Daarnaast gaat Richard Willems met de veelal jonge talenten aan de slag als assistent-trainer bij de B-selectie van de senioren en als coach bij het derde elftal.

Er komen volgend seizoen 2018-2019 in totaal 31 jeugdteams met daarnaast nog een F-league van de Boys tussen de krijtlijnen en tussen de vier hoekvlaggen in actie, met daarnaast acht seniorenteams, waarbij weer een damesteam.

Vriendschapsdag Voorwaarts – Sportlust

Reeds vorig jaar werd het idee geboren om op een vrije zaterdag een dag te organiseren waarbij de voetbal verenigingen Voorwaarts en Sportlust onderling meerdere teams tegen elkaar laten voetballen. Toen was het te kort dag om alles nog rond te krijgen, maar dit jaar gaat het dan toch gebeuren. Op zaterdag 14 juli gaan we met een groot aantal teams met de team samenstelling die geldt voor het nieuwe seizoen richting Westerhaar om daar achter elkaar de wedstrijden te spelen. Gastheer Voorwaarts zal daarbij voor de nodige aankleding en gezelligheid rondom de wedstrijden zorgen. Al met al moet het dus een leuke dag worden waarbij de onderlinge sfeer belangrijker is dan de uitslagen van de wedstrijden zelf. Indien de dag door beide verenigingen positief wordt ervaren zullen we dit volgend jaar herhalen waarbij dan Sportlust als gastheer gaat functioneren. De planning voor dit jaar, dus voor aanstaande zaterdag 14 juli.

Sportlust 35+ verdedigt titel met verve

Afgelopen vrijdag was de laatste 35+ avond van deze reeks. De organisatie van deze laatste competitieronde was in handen van Sportlust, dat ook nog kans maakte op het kampioenschap. Het werd een spannende avond. Om kampioen te worden moest Sportlust op deze avond nog wel een aantal punten scoren. In de eerste wedstrijd tegen Daarle werd direct een grote stap in de goede richting gezet. Ze wonnen met 5-0! In de tweede wedstrijd tegen ASV’57 moest het kampioenschap binnen gehaald worden. Het was even spannend, maar uiteindelijk werd ook deze tweede wedstrijd gewonnen (2-1) en werd daarmee ook het kampioenschap in de onderlinge 35+ competitie gepakt.

Volgend seizoen organiseert Sportlust in samenwerking met omliggende verenigingen opnieuw een 35+ competitie. Dan willen ze graag in nieuwe tenues de titel gaan verdedigen. Geïnteresseerde bedrijven mogen zich melden om onze 35-plussers in het nieuw te steken.

Henk Harmens keert terug bij Vroomshoopse Boys

 

Henk Harmens uit Wezep gaat als opvolger van Arjan Paters, die als hoofd opleiding aan de club verbonden blijft, het komend seizoen 2018-2019 aan de slag als assistent-trainer van de A-selectie van Vroomshoopse Boys. Henk Harmens was al eerder aan de Boys verbonden, destijds in de functie van hoofdtrainer. Dat was tijdens het seizoen 2006-2007 en tijdens de seizoenen 2011 tot en met 2014. Aan het eind van dat laatstgenoemde seizoen werd Vroomshoopse Boys kampioen van de tweede klasse door in een enerverende beslissingswedstrijd in Raalte Be Quick’28 uit Zwolle met 3-1 te verslaan. Dat betekende promotie naar de eerste klasse, waar vier seizoenen met louter eigen opgeleide spelers geacteerd werd.

Henk Harmens heeft meerdere seizoenen als assistent-trainer van de A-selectie van WHC in zijn woonplaats Wezep gewerkt. Ook was hij naast Vroomshoopse Boys hoofdtrainer van Overwetering, Swift’64 en SC Rouveen.

Met Henk Harmens keert een door de wol geverfde trainer terug bij Vroomshoopse Boys, die er samen met hoofdtrainer Karlo Meppelink, de andere stafleden en de spelers alles aan zal doen om de gezonde ambitie van Vroomshoopse Boys waar te maken. De Technische Commissie en het bestuur zijn content met de komst van de ervaren en gedreven assistent-trainer Henk Harmens.

Afscheidswedstrijd Tom Uitzetter vrijdag 29 juni

Op vrijdagavond 29 juni aanstaande zal er een afscheidswedstrijd worden gespeeld, welke Sportlust heeft aangeboden aan Tom Uitzetter, vanwege zijn lange staat van dienst als keeper en aanvoerder van ons eerste elftal.  Vanaf zijn 15e jaar, Tom is nu 33 jaar, is hij lid geweest van de selectie en zal zo’n 500 wedstrijden onder de lat hebben gestaan!!

Er zal een wedstrijd worden gespeeld om 20.00 uur op Sportpark de Bosrand. De verdere invulling houden we nog geheim. We hopen je te kunnen verwelkomen op deze avond voor een wedstrijd van een uurtje en natuurlijk voor de derde helft na afloop in het clubhuis.

Sportlust wint ruim van Mariënheem en gaat naar finale nacompetitie!

Zondag 17 juni staat de finale van de nacompetitie op het programma op sportpark de Bosrand. Sportlust speelt thuis tegen vv Diepenheim. Beide ploegen gaan voor lijfsbehoud in de 4e klasse.

Tijdens de traditionele familiedag van Sportlust nam ons 1e elftal overtuigend de eerste horde. Mariënheem werd met 3-0 verslagen door doelpunten van Jesper de Jager en (2x) Simon Spoor.

Op een ander veld had vv Diepenheim het in de reguliere speeltijd iets moeilijker met SVV’91 uit Enschede. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord na een late gelijkmaker van Diepenheim. In de verlenging maakte de thuisploeg echter korte metten met de Surinaamse voetbalvereniging. Diepenheim won met 5-1. Daardoor zijn zij de tegenstander van Sportlust aanstaande zondag.

In de reguliere competitie (4B) haalde Diepenheim 22 punten in 26 wedstrijden, het eindigde daarmee 12e in die klasse. Sportlust moest het doen met 12  tegenstanders in 4A en praatte 24 punten in 24 wedstrijden. Daarmee werden de Vroomshopers ook twaalfde. Aanstaande zondag mag de winnaar zich nog een seizoen 4e klasser noemen. De verliezer degradeert naar de 5e klasse.

Samen met het publiek moet ons 1e elftal zorgen dat zij winnen van Diepenheim en zodoende 4e klasser blijven. Deze finale gaat om 1 wedstrijd, in Vroomshoop, waarin direct de beslissing valt. Bij een gelijkspel gaan we verlengen en daarna strafschoppen als er nog geen beslissing is gevallen.

Steun Sportlust in deze belangrijke wedstrijd! Tot zondag!