Category: voetbal

Hoofdtrainer Karlo Meppelink vertrekt aan eind seizoen bij Vroomshoopse Boys

Aan het eind van het huidige seizoen 2018-2019 scheiden de wegen van Vroomshoopse Boys en hoofdtrainer Karlo Meppelink. De ervaren oefenmeester uit Hoogeveen is dan twee seizoenen aan de huidige tweede klasser verbonden geweest. Het vorige seizoen kwam er na verlies in de halve finale in de nacompetitie na vier seizoenen een einde aan het eerste klasserschap van de Boys. Dit seizoen bezet Vroomshoopse Boys een vierde plaats in de tweede klasse H. van het zaterdagvoetbal en wordt er zeker naar behoren gepresteerd met de overwegend jonge selectie. De technische commissie en het bestuur van Vroomshoopse Boys zijn content met de prestaties van Karlo Meppelink.

Na diverse gesprekken is echter gezamenlijk besloten om na dit seizoen afscheid van elkaar te nemen. Karlo Meppelink zal na twee seizoenen Vroomshoopse Boys z’n trainersloopbaan elders voortzetten.

Wederzijds is er het volste vertrouwen dat dit seizoen goed wordt afgerond. Vroomshoopse Boys gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, waarbij als minimale eis de opleiding TC II (Uefa B) geldt.

FC Zutphen en Vroomshoopse Boys in evenwicht

 

FC Zutphen begon ijzersterk in het thuisduel tegen Vroomshoopse Boys. Er kwamen direct al doelrijpe kansen voor Jesse de Vries en Jelle Macaré. De eerste bal was iets te hoog gericht en vervolgens behoedde de lat Vroomshoopse Boys van een vroege achterstand. Bij de eerste gevaarlijke aanval van de gasten was het meteen raak. Centrumspits Jordy Harms werd op maat bediend door Tom Pierik en oog in oog met keeper Owen Rietman werd beheerst afgerond: 0-1. Protesten om een mogelijke buitenspelsituatie van de grensrechter van FC Zutphen tegen haalden niets uit bij scheiderechter Zander Pouls uit Dedemsvaart. Twee minuten later leek de Boys de voorsprong uit te breiden. Jordy Harms bediende op rechts de vrij staande Ramon de Jong, die de bal echter op de lat joeg.

In de fase erna werden vooral op het druk bezette middenveld veel persoonlijke duels uitgevochten en bleven de defensies relatief makkelijk overeind. In de 27ste minuut ontsnapte Juliën Derks namens de Boys aan de linker kant van het kunstgrasveld, maar zijn scherpe voorzet kon net niet tot doelpunt gepromoveerd worden door Jordy Harms. In de 40ste minuut kwam het hartstochtelijk strijdend FC Zutphen onverwacht langszij. Jelle Macaré bekroonde een fraaie individuele actie vanaf de rechter vleugel met een geplaatst schot met links: 1-1. Op slag van rust nam Vroomshoopse Boys weer een voorsprong. Uit een corner van Leon Dogger kopte centrale verdediger Rutger Schrijver de bal terug vanaf de achterlijn en GAF Jos Hutten koppend de juiste richting aan de bal: 1-2.

In de tweede helft toog FC Zutphen direct energiek in de aanval en kreeg het een overwicht. Dat werd bekroond in de 53ste minuut. Jelle Macaré kreeg mede door het uitglijden van een Boys-verdediger vrije baan om de bal hard en geplaatst langs Boys-keeper René Kok te schieten: 2-2. Na een uur spelen kwam FC Zutphen op dat moment niet onverdiend op voorsprong. Een op het oog ongevaarlijk schot van Gabi Maduro verraste doelman René Kok: 3-2. In de 63ste minuut brachten trainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens Jelle Drees voor de geblesseerd geraakte Tom Pierik. Vroomshoopse Boys verhoogde de druk, maar schoten van Leon Dogger en Ramon de Jong sorteerden vooralsnog geen effect. De snel uitgevoerde uitvallen van FC Zutphen waren uitermate gevaarlijk en goed defensief weerwerk voorkwam enkele keren een hogere voorsprong voor de thuisploeg. In de slotfase kwam Ton Kunst in het veld voor Jos Hutten en werd Juliën Derks voor Robert Veld gewisseld. In de 82ste minuut kon Leon Dogger na een snelle aanval van de gasten vrij uithalen, maar het schot van de Boys-middenvelder vloog net naast. Vroomshoopse Boys zette nog een keer aan en in de 87ste minuut werd die instelling beloond. Eerst was er een cruciale redding van keeper René Kok op een doorgebroken speler van FC Zutphen. Vanuit de tegenaanval scoorde Jelle Drees met vanaf rechts een weergaloze lob: 3-3.

De slotfase was uitermate spectaculair met kansen over en weer. Ton Kunst leek in de extra tijd te gaan scoren voor de Boys. Zijn kopbal sprong echter naast de kansloze keeper Owen Rietman via de binnenkant van de rechter paal weer het veld in. Na de enerverende extra tijd, waarbij beide tams volop voor de winst gingen, floot arbiter Pouls bij een 3-3 eindstand af. Zoals zo vaak in het recente verleden waren beide teams in evenwicht gebleven en was de 3-3 eindstand al met al een terechte afspiegeling van het getoonde veldspel. Toen de kruitdampen in de tweede klasse H. waren opgetrokken, bleek dat Vroomshoopse Boys direct achter Sparta Enschede en WVF vierde blijft en dat de afstand op koploper DOS Kampen tot 6 punten is verkleind. Zaterdag wordt er door de Boys thuis tegen Oranje Nassau uit Almelo gespeeld.

In Zutphen werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Leon Dogger, Tom Pierik (63: Jelle Drees) en Jos Hutten (78: Ton Kunst); voor: Ramon de Jong, Jordy Harms en Juliën Derks (80: Robert Veld).

Koploper Vroomshoopse Boys 2 liet in Zutphen vele kansen onbenut tegen laagvliegen FC Zutphen 2, maar won uiteindelijk wel met 3-1. Vroomshoopse Boys 3 verspeelde de eerste punten in deze competitie en OZC 3 bleek in Ommen met 5-1 te sterk. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 mocht lang denken aan een thuisoverwinning tegen het hooggeplaatste Oranje Nassau JO19-1. In de laatste minuut werd nog een tegendoelpunt geïncasseerd, waardoor er met 2-2 gelijk gespeeld werd. Vroomshoopse Boys J017-1 versloeg uit DOS’37 JO17-1 met 6-1 en gaat daardoor naar de promotiepoule met als inzet twee plaatsen voor de hoofdklasse. Zaterdag kan bij winst tegen Excelsior’31 JO17-2 het kampioenschap behaald worden door het team van trainer Gerjan Kosters. Het nieuwe eerste damesteam van Vroomshoopse Boys boekte de tweede overwinning van de competitie door thuis met 1-0 van vv Hellendoorn 2 te winnen.

De eerste kampioenen konden met het nodige feestgedruis worden begroet op de Bosrand. Vroomshoopse Boys JO11-4 versloeg uit Heracles JO11-3 met 7-0. Dat was voldoende voor de titel van de najaarscompetitie. Vroomshoopse Boys JO15-3 werd ook kampioen, door thuis met 1-0 te winnen van SC Nieuwleusen JO15-3.

Boys bekert door na een doelpuntrijk duel tegen PH Almelo

PH Almelo liet op eigen veld tegen Vroomshoopse Boys zien dat het als ongeslagen koploper van de derde klasse van het zaterdagvoetbal het nodige in z’n mars heeft. Trainer Roy Bouck heeft individueel technisch vaardige spelers tot z’n beschikking, die het verschil kunnen maken. Net als de Boys kwam niet de normale basis elf tussen de lijnen in dit bekerduel en werd aan enkele spelers rust gegund. In de beginfase kwamen door acceptabel combinatievoetbal aan beide kanten kansen. In de 19e minuut kon Sam Hesselink namens PH Almelo op links vrij doorstomen en zijn geplaatste schot was keeper Chiel Sickman te machtig. In de 29ste minuut werd Boys-spits Jordy Harms op de rand van de zestien meter ten koste van een gele kaart gestuit. De door arbiter Patrick Smeenge toegekende vrije trap werd onberispelijk binnen geschoten door Leon Dogger: 1-1. In de 38ste minuut reageerde de Boys-defensie niet goed bij een vrije trap en Abdullah Aykutlu kon de bal vrij voor keeper Chiel Sickman binnen tikken: 2-1. Op slag van rust etaleerde Jordy Harms namens de Boys z’n klasse. Na goed doorzeten van Robert Veld aan de linker kant werd de bal door de Boys-spits gecontroleerd en vanuit de draai knap ingeschoten: 2-2.

In de tweede helft hadden de bezoekers al na vier minuten succes. Keeper Dyon Esink liet de bal los uit een corner en Ramon Bolks was er als de kippen bij om de 2-3 aan te laten tekenen. De Boys controleerde vervolgens het duel, maar kreeg in de 58ste minuut weer het deksel op de neus. Een indraaiende voorzet vanaf links werd door de attente Abdulah Aykutlu bij de tweede paal binnen geschoten: 3-3. Een minuut later kwam de thuisploeg met tien man te staan. Keeper Dyon Esink beroerde de bal net buiten het strafschopgebied opzettelijk met de hand om zo de diepgaande Jordy Harms af te kunnen stoppen. Dat betekende direct rood. Vroomshoopse Boys kreeg daarna meerdere kansen om te doelpunten, maar verzuimde de trekker over te halen. In de 68ste minuut kwam Bram Hooijer Juliën Derks als linker spits aflossen.

In de 72ste minuut promoveerde Bram Hooijer koppend een voorzet van Jelle Drees tot doelpunt: 3-4. In de 73ste minuut werd bij de gasten Tobias Kempers voor Robert Veld gebracht door trainer Karlo Meppelink. Met de moed der wanhoop ontwikkelde PH Almelo een verwoed slotoffensief, dat nog enkele doelrijpe kansen opleverde. Guy van Straaten schoot in de extra tijd uit een vrije trap tegen de buitenkant van de paal. Er volgde nog een gevaarlijke situatie, maar Boys-keeper Chiel Sickman redde knap bij een vlammend schot ten koste van een corner. Zo werd in een al met al matige bekerwedstrijd een 4-3 overwinning over de streep getrokken door Vroomshoopse Boys. Daarmee werd de vierde ronde van de strijd om de districtsbeker van de KNVB bereikt. Zaterdag wacht weer de competitie. Dan wordt in Zutphen tegen de gelijknamige club gespeeld.

In Almelo werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: Chiel Sickman; achter: Robin Drenthen, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Veld (73: Tobias Kempers); midden: Leon Dogger, Ramon Bolks en Jelle Drees; voor: Jos Hutten, Jordy Harms en Juliën Derks (68: Bram Hooijer)

Vroomshoopse Boys wint verdiend van koploper Sparta Enschede

 

SAMSUNG CSC

Koploper Sparta Enschede begon op de Bosrand met aanvallende intenties. Met enkele vrije trappen werd gevaar gesticht, maar de uiterst solide ogende Boys-defensie stond pal. Na 10 minuten kwam de Boys ook in offensief opzicht tot leven. Jos Hutten kapte en draaide behendig bij de achterlijn en zijn harde schot belandde in de veilige handen van keeper Bryan Jonkers. Na een kwartier spelen ontsnapte Boys-spits Jordy Harms aan de aandacht van de verdediging van Sparta Enschede. Zijn schot in de korte hoek werd knap met de voet gekeerd door de Sparta-keeper en Ramon de Jong schoot uit de rebound de bal over het doel. Het door beide teams gehanteerde strakke tempo bleef onverminderd hoog en er ontwikkelde zich een heerlijk voetbalgevecht. In de 32ste minuut leek de Boys de score open te breken. Jordy Harms schoot vanuit een corner van Leon Dogger van dichtbij in, maar keeper Bryan Jonkers keerde heel knap zijn inzet, evenals een daarop volgende geplaatste kopbal van Jos Hutten. In de 38ste minuut klapte de buitenspelval aan Boys-zijde net te laat dicht, waardoor Ronald te Morsche na en dieptepass een vrije doortocht kreeg. De snel zijn doel uitgekomen Boys-goalie René Kok dwong de Sparta-speler een hoek te kiezen en pareerde vervolgens op fraaie wijze de inzet. Deze cruciale redding zorgde ervoor dat beide ploegen met 0-0 gingen rusten.

In de tweede helft was het aanvankelijk Sparta dat de beste kansen kreeg, maar Daan Akkerman verzuimde in een kansrijke positie doel te treffen, evenals Danny Reinders. Vroomshoopse Boys knokte zich terug in de wedstrijd en vele zogeheten tweede ballen waren steevast een prooi voor het strijdlustige team van trainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens. In de 55ste minuut stoomde rechter verdediger Jesper Derks weer eens op, maar zijn scherpe voorzet bereikte net niet de voorwaartsen van de Boys. De snelle tegenstorten van Sparta Enschede bleven gevaarlijk en een messcherpe voorzet vanaf links van Andy Sterken werd in de 57ste minuut door alles en iedereen gemist.

Na een uur spelen werd de ban gebroken. De corner vanaf rechts van Ramon de Jong werd uitstekend door centrale verdediger Rutger Schrijver ingekopt. Arbiter Wesley O’Niel uit Zeewolde constateerde dat de bal de doellijn gepasseerd was: 1-0. De fase erna gaf twee offensieve teams te zien, die met veel hartstocht voor elke meter streden. In de 75ste minuut werd aan Boys-zijde een dubbele wissel toegepast. De prima acterende Boys-spelers Robert Drenthen en Jos Hutten werden vervangen door Robert Veld en Ton Kunst. Met de moed der wanhoop trachtte Sparta Enschede zich terug te knokken in de wedstrijd. De withemden werden door de felle tegenstand van de Boys gedwongen vooral de lange bal te hanteren. Daar wisten de kopsterke Boys-verdedigers wel raad mee. Aan de andere kant kwam de gedreven spelende thuisploeg met verzorgd combinatiespel steeds meer in de buurt van het doel van Sparta Enschede. In de slotfase werd de goed presterende jonge middenvelder Tom Pierik vervangen door Jelle Drees.

In de extra tijd van dit enerverende duel viel het doek voor de formatie van trainer Jeroen Niks. Eerst stuitte Ramon de Jong nog op doelman Bryan Jonkers, maar uiteindelijk voltrok Juliën Derks met een daverend schot het vonnis: 2-0. De feestvreugde werd nog vergroot, toen Ton Kunst even later na een spervuur aan schoten van Boys-aanvallers de 3-0 maakte. Een karaktervol Vroomshoopse Boys had zo verdiend koploper Sparta Enschede verslagen, dat de tweede nederlaag van deze competitie van de tweede klasse H. leed. De Boys-spelers bedankten direct na afloop op originele wijze de jeugd van vak B, die weer op geweldige wijze achter hun favorieten hadden gestaan. Deze eerste thuisoverwinning van dit seizoen zorgde voor een aangename gevoelstemperatuur op de Bosrand op deze koude zaterdag. Na de bekerwedstrijd tegen PH in Almelo op dinsdagavond 27 november volgt er op zaterdag 1 december een uitwedstrijd bij FC Zutphen.

Er werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen (75: Robert Veld); midden; Tom Pierik (86: Jelle Drees), Leon Dogger en Jos Hutten (75: Ton Kunst); voor: Ramon de Jong, Jordy Harms en Juliën Derks.

Het tweede elftal zorgde voor een waar huzarenstukje op de Bosrand. Tegen koploper Go-Ahead Kampen 2 keek het team van trainer Reinier Jong tot 20 minuten voor tijd tegen een op het oog kansloze 3-0 achterstand aan. Met een krachtig slotoffensief werd dat omgebogen in een uiterst knappe 4-3 overwining. Daardoor voert Vroomshoopse Boys 2 nu de ranglijst van de eerste klasse aan.

Vroomshoopse Boys vervolgde het pad van de overwinningen en nu werd er thuis met 5-2 van Deto Twenterand 3 gewonnen. Vroomshoopse Boys JO19-1 verloor uit in Albergen nipt met 4-3 van De Tukkers JO19-1. De beloften van Vroomshoopse Boys blijven in de race om een plaats op de finaledag van de pretentieuze Beltona-competitie. PH uit Almelo werd thuis knap met 4-1 verslagen.

Fotograaf: Henk Prijs

Vroomshoopse Boys wint uit nipt met 3-2 van stug De Esch

 

In Oldenzaal ging laagvlieger De Esch op een verraderlijk glad veld met veel power van start tegen Vroomshoopse Boys. De thuisploeg ging hartstochtelijk de vele persoonlijke duels aan en gaf de gasten zo goed als geen ruimte om op te bouwen. De eerste kans was in de beginfase evenwel voor de Boys na een vlot lopende aanval over rechts. Ramon de Jong gaf de bal mee aan rechter verdediger Jesper Derks, die met een mooie aangesneden voorzet Jordy Harms wist te bereiken. Van korte afstand werd de bal net naast het doel van de 16-jarige goalie Milan van Ervan getikt. Een kopbal van de mee opgekomen centrumverdediger Rutger Schrijver na een strakke corner van Jos Hutten belandde even later in de veilige handen van de doelman van De Esch.

Uit het niets viel in de 10e minuut de 1-0 binnen. De ervaren en behendige spits Koen Vehof kreeg even wat ruimte en vanaf 25 meter werd de bal hard langs Boys-doelman René Kok tussen de palene palen geschoten. De Esch bleef gevaarlijk in de tegenstoot en was in de 24ste minuut dichtbij de 2-0. Weer was het Koen Vehof, die deze keer knap soleerde, maar zijn inzet belandde tegen de buitenkant van de paal. In de 28ste minuut werd het spel geruime tijd stilgelegd voor een blessurebehandeling van spits Jordy Harms. Gelukkig kon de aanvalsleider van de Boys na enige tijd verder spelen. De formatie van trainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens kreeg daarna iets meer greep op de wedstrijd en kwam meer aan aanvallen toe.

In de 36ste minuut belandde een vrije trap van Jos Hutten via Leon Dogger bij Juliën Derks, die de bal vanaf 20 meter technisch fraai langs doelman Milan van Ervan schot. Enkele minuten later was het weer raak voor Vroomshoopse Boys. Juliën Derks snelde op links langs enkele verdedigers van De Esch en bracht de vrijstaande Leon Dogger in stelling. Tegen diens geplaatste inzet was geen kruid gewassen: 1-2. Dat leek de ruststand te worden, maar toch deed het volop strijdende De Esch nog wat terug. In de 45ste minuut belandde een corner bij de geheel vrijstaande verdediger Sjoerd Bos, die de bal wat gelukkig in het doel werkte: 2-2.

In de tweede helft was het Vroomshoopse Boys dat de lakens uitdeelde, waarbij De Esch zich beperkte tot verdedigen en overigens gevaarlijke offensieve speldenprikken. Er kwamen uitgespeelde kansen voor Jos Hutten en Juliën Derks, die net geen doel troffen. De Esch-trainer Kris Kempers trachtte door meerdere wissels het aanvalsritme van de Boys te breken, maar kansen bleven er komen voor de goed combinerende blauw-gele formatie. In de 75ste minuut werd Ramon de Jong gewisseld door Robert Veld. De Esch bleef loeren op de counter en was in de slotfase nog dichtbij een doelpunt van Robin Leijdekkers. Jordy Harms had de 2-3 op zijn schoen, maar zijn om de muur gekrulde vrije trap werd fabuleus tot corner verwerkt doe doelman Milan van Ervan. In de 89ste minuut kreeg Vroomshoopse Boys eindelijk loon naar werken. Een effectvolle vrije trap van Leon Dogger belandde via de rug van een verdediger van De Esch in het doel: 2-3.

De Boys hield in de extra tijd relatief makkelijk stand tegen de leeg gespeelde thuisploeg en nam zo drie kostbare punten mee naar Vroomshoop. De vierde uitzege op rij was vooral tot stand gekomen dankzij een sterk collectief met name in de tweede helft. Zaterdag wordt door Vroomshoopse Boys als de huidige nummer 4. thuis tegen koploper Sparta Enschede gespeeld en dat biedt mogelijkheden om weer wat meer aansluiting te vinden met de top van de tweede klasse H. In Oldenzaal werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Tom Pierik, Leon Dogger en Jos Hutten; voor: Ramon de Jong (75: Robert Veld) Jordy Harms en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys 2 , dat tot dusver nog alle competitiewedstrijden in de eerste klasse had gewonnen, verzuimde de periodetitel te grijpen. Uit bij Enter Vooruit werd met 2-1 verloren. Een periodetitel was er wel voor Vroomshoopse Boys 3 door een 4-3 uitoverwinning op Den Ham 3.

Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 hield lang op de eigen Bosrand lang stand tegen SDC’12 JO19-1, maar verloor uiteindelijk met 3-0. Vroomshoopse Boys J017-1 verstevigde de koppositie door in Nijverdal met 4-1 van De Zweef JO17-1 te winnen. Op dinsdagavond 20 november spelen de Boys-talenten om 19.30 thuis tegen PH uit Almelo in het kader van de Beltona-competitie.

Vroomshoopse Boys bekert dankzij late treffer door

De herfsttinten waren duidelijk zichtbaar op een regenachtig sportcomplex de Bosrand bij het bekerduel tussen Vroomshoopse Boys en Wijhe’92. De bezoekers zijn trotse koploper in de tweede klasse B. van het zondagvoetbal. Het ambitieuze team van de na afloop van dit seizoen scheidende trainer Hans van der Hoop toonde aan dat dat die topklassering niet op toeval berust. Met verzorgd voetbal werd de thuisploeg tegemoet getreden.

De Boys stelde daar met name in de vlakke eerste helft bitter weinig tegenover. Slechts vrije trappen op afstand van Leon Dogger en Jelle Drees en een goede solo van centrumspits Jordy Harms zorgden voor sporadische oplevingen. Bij de gasten was de rappe en behendige linker spits Tjidde Koopman latent dreigend, maar de solide Boys-defensie speelde geconcentreerd en gaf zo goed als niets weg.

Tijdens de rust heeft Boys-hoofdtrainer Karlo Meppelink z’n plichtmatige spelende manschappen zeker eens flink toegesproken. Direct na de thee speelde de Boys dan ook feller en kwamen er vlammende schoten van Ramon de Jong en Leon Dogger, die nog net werden gekraakt. In de 57ste minuut kwam Niels Ruiter van Wijhe’92 ineens oog in oog te staan met Boys-doelman René Kok, maar de inzet belandde in de veilige handen van de goalie. In de 64ste minuut waren Jordy Harms en Juliën Derks betrokken bij een vlot lopende aanval van de Boys over de linker kant , die de diepgaande middenvelder Leon Dogger alleen voor keeper Rick Neplenbroek bracht. Die wist de inzet van dichtbij knap te pareren.

In de 72ste minuut werd aan Boys-zijde Tobias Kempers voor Juliën Derks gebracht. In de 79ste minuut volgde bij de thuisploeg de wissel tussen Jelle Drees en Ramon Bolks. De aandringende thuisploeg kroop in de laatste tien minuten uit zijn schulp en er kwamen meerdere kansen. Ramon de Jong kreeg tot twee keer toe de gelegenheid uit te halen, maar zijn schoten vlogen over het doel van Wijhe’92. Toen menigeen rekening hield met strafschoppen sloeg de thuisclub toch nog toe. Ramon Bolks stuurde rechter verdediger Drenthen in de 88ste minuut weg op rechts en diens panklare voorzet werd door Leon Dogger op de pantoffel genomen. Als en granaat sloeg de bal in de dak van het doel in en dit fraaie doelpunt was meteen de genadeklap voor de dappere bezoekers. De 1-0 voorsprong werd over tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lars Meijer behouden, mede door een knappe redding van Boys-keeper René Kok in de slotseconden.

Na de gewonnen voorronde werd zo ook de tweede ronde van de districtsbeker van de KNVB overleefd. In de reguliere competitie verloor IJVV in IJsselmuiden verrassend thuis met 1-0 van Be Quick’28 uit Zwolle. Door deze uitslag van deze vooruit gespeelde competitiewedstrijd bezet Vroomshooopse Boys nu alleen de vijfde plaats van de tweede klasse H. Zaterdag wordt er in Oldenzaal gevoetbald tegen De Esch. Er werd tegen Wijhe’92 in de volgende opstelling gespeeld; doel: René Kok; achter: Robin Drenthen, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robert Veld; midden; Leon Dogger, Jelle Drees (79: Ramon Bolks) en Jos Hutten; voor: Ramon de Jong, Jordy Harms en Juliën Derks (72: Tobias Kempers).

Koploper Vroomshoopse Boys 2 had geen competitieverplichtingen. Vroomshoopse Boys 3 van trainer Richard Willems verstevigde zijn koppositie door thuis met 3-0 te winnen van Zwolsche Boys 3. Vroomshopse Boys JOO9-1 verliet de laatste plaats van de hoofdklasse door uiterst knap met 5-3 uit te winnen van MVV’29 JO19-1, dat vierde stond. Het team van trainer Stephan Bloemendal vindt zich na deze prima overwinning nu terug op de 10e plaats. Vroomshoopse Boys JO17-1 van trainer Gerjan Kosters greep de koppositie door in een spannend duel runner-up vv Den Ham J017-1 thuis met 2-1 te verslaan.

Vroomshoopse Boys vecht zich naar een gelijk spel tegen sterk IJVV

 

De subtopper in de tweede klasse H. tussen Vroomshoopse Boys en IJVV uit IJsselmuiden liet aanvankelijk een prima startende thuisclub met aanvallende intenties zien. De vanaf links solerende centrumspits Jordy Harms was direct al dichtbij een doelpunt, maar IJVV-keeper Jasper Fix wist het harde schot in de korte hoek te pareren. Aan de andere kant gaf de gevaarlijke vleugelspits Willem Bel al snel z’n visiekaartje namens IJVV af, maar de attente Boys-doelman René Kok stond pal. In de 6e minuut kwam rechterspits Ernst-Jan Heideman op de achterlijn ongelukkig te val. Met een ogenschijnlijk zware enkelblessure moest hij eraf en werd even later het ziekenhuis vervoerd. Jos Hutten was zijn vervanger. Vroomshoopse Boys bleef in de fase erna aandringen, maar Jos Hutten, Jordy Harms en Rutger Schrijver verzuimden te scoren. De wedstrijd kantelde daarna en het vlot combinerende en razendsnel omschakelende IJVV kreeg ook kansen. De grootste kwam in de 27ste minuut, toen arbiter Stan Heusschen uit Mook terecht naar de penaltystip wees na een onreglementaire overtreding op IJVV-spits Ozhan Kardag. De spits nam zelf de strafschop en zag die op fraaie wijze gekeerd door Boys-doelman René Kok.

Daarna golfde het spel op en neer en leek de thuisclub in de 36ste minuut de leiding te nemen. Specialist Leon Dogger schoot een vrije trap van af 20 meter op prima wijze in, maar zag de bal net naast de rechter paal achter gaan. In de 39ste minuut haalde Maarten Hinderks namens IJVV van afstand verwoestend uit, maar doelman René Kok haalde de bal op knappe wijze uit de rechter hoek. Na de rust zette IJVV duidelijk een tandje bij en de uitstekend spelende Boys-defensie moest alle zeilen bijzetten om een achterstand te vorkomen. Direct na rust speelde Jordy Harms overigens nog een IJVV-verdediger op knappe wijze bij de achterlijn uit, maar werd door scheidsrechter Heusschen vanwege licht duwen teruggefloten. Daardoor werd een zekere Boys-treffer voorkomen.

Daarna kwamen de bezoekers steeds meer opzetten, maar keeper René Kok stopte op sublieme wijze inzetten van Willem Bel en Ozhan Kardag. Sporadisch kwam de Boys in doelrijpe positie. Het schot van Juliën Derks in de 61ste minuut was niet hard genoeg om de YVV-keeper te verontrusten. In de 65ste minuut werd dezelfde Juliën Derks gewisseld door Robert Veld. In de 74ste minuut ruimde Ton Kunst het veld voor de controlerende middenvelder Jelle Drees. In een uiterst spannende slotfase was het eerst Boys-spits Jordy Harms, die knap wegdraaide van zijn tegenstanders en de bal nipt over het doel schoot. IJVV bleef aanvallen en centrum spits Ozhan Kardag had in de extra tijd een doelpunt op de schoen, maar miste net even de controle om doeltreffend uit te halen. Zo eindigde dit spannende en sportieve duel met technisch goed voetbal van beide kanten in 0-0. Daarbij mocht een verwoed strijdend Vroomshoopse Boys de uitblinkende doelman René Kok dankbaar zijn. Vroomshoopse Boys en IJVV blijven door dit resultaat gedeeld vierde staan in de eerste klasse H.

Er werd door de Boys in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Tom Pierik, Ton Kunst (74: Jelle Drees) en Tom Pierik; voor: Ernst-Jan Heideman (6: Jos Hutten), Jordy Harms en Julën Derks (65: Robert Veld).

Op zaterdag 10 november speelt Vroomshoopse Boys thuis in de tweede bekerronde tegen de fusieclub Wijhe’92, die de ranglijst van de klasse B. van het zondagvoetbal aanvoert. Er wordt om 16.00 uur op De Bosrand afgetrapt.

Het tweede elftal van Vroomshoopse Boys zette de zegereeks voort en nu werd thuis Hatto Heim 2 overtuigend met 4-0 aan de zegekar gebonden. Het derde elftal van Vroomshoopse Boys bleef ook koploper door een knappe 4-2 thuisoverwinning op Sc. Lutten 2.

Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 had zeker winstkansen uit tegen RSC JO19-1, maar bleef steken op een 2-2 gelijk spel. Vroomshoopse Boys JO17-1 werd koploper door een prima thuisoverwinning met 5-2 tegen Luctor JO17-1. De Boys-talenten onder 21 jaar wisten in het kader van de voorronden van het Beltona-toernooi de uitwedstrijd tegen JVC Dedemsvaart overtuigend met 4-1 te winnen. Het team van coach Stephan Bloemendal is door deze overwinning nog volop in de race voor het eindtoernooi bij Sparta Enschede.