Archive for: april 2017

Zaterdag start spannende slotfase competitie Amicitia 1

 

 

Komende zaterdag 6 mei, start de slotfase van de korfbalcompetitie, na een pauze van 2 weken, voor Amicitia 1 met een thuiswedstrijd tegen Wit Blauw uit Kampen. De jonge Toyota Klaas Drent formatie moet nog de nodige punten halen om degradatie te voorkomen. De selectie van Amicitia zal onder leiding van trainer Ruben Burchartz de thuiswedstrijd spelen tegen de bekende blauw-witte formatie uit Kampen. Aanvang 15.30 uur. Voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd speelt Amicitia 2 ook tegen Wit-Blauw.

De toeschouwers kunnen de wedstrijden zien vanaf het overdekte terras.

Het is een zaterdag met een vol programma op de velden van Amicitia op sportpark het Midden in Vriezenveen. Kom kennismaken met korfballen, want: Korfballen doe je bij Amicitia!

“Het verzet kraakt”, expositie in Vriezenveen

 

 

 

Derk Smoes uit Vriezenveen was de leider van de knokploeg die in november 1944 een bedrag van fl 46.000.000,= buitmaakte bij de Nederlandse bank in Almelo. De grootste bankroof ooit, en bedoeld voor de stakingskas van de spoorwegmensen die ondergedoken zaten.

Deze daad  van verzetsmensen in oorlogstijd wordt in het Historisch Museum Vriezenveen herdacht met een expositie die op 5 mei aanstaande wordt geopend door wethouder Abbema van de gemeente Twenterand. Ook drie kinderen van Derk Smoes Nico, Carla en Ditty zullen hierbij aanwezig zijn. De opening vindt plaats om 11.00 uur. De expositie zal te zien zijn tot en met 26 augustus. Op zaterdagen van 12.00u tot 16.00u en verder op de normale openingstijden van het museum, te weten dinsdag tot en met vrijdag van 10.00u tot 17.00u. Persoonlijke spullen van Derk Smoes zullen te zien zijn ondersteund met foto’s, krantenknipsels, powerpoint presentaties en de film Civil Courage. Ook het Kruis van Verdienste dat Derk Smoes ontving is aanwezig en het briefje dat hij uit de trein gooide toen hij werd afgevoerd naar concentratiekamp Neuengamme. Met dank aan de familie Smoes die deze persoonlijke spullen beschikbaar heeft gesteld. Wonderlijk dat zo’n groot bedrag is buitgemaakt, maar de knokploeg wist niet dat precies op het moment dat ze toesloegen er een giga-geldtransport onderweg was naar Duitsland. In de kluis in Almelo lag die nacht zelfs fl. 96.000.000,= . Dat konden ze echter niet meenemen omdat de vrachtwagen die ze bij zich hadden te klein was. Helaas, en door stom toeval, kwamen de Duitsers na 14 dagen op het spoor van het geld dat inmiddels in een hooiberg in Daarlerveen lag. De meeste deelnemers aan de bankroof konden daardoor gearresteerd worden. Op het Historisch Museum Vriezenveen kunt u vanaf 5 mei het hele  verhaal zien. Ook historische verenigingen uit andere plaatsen waar leden van de knokploeg vandaan kwamen doen mee met een expositie.

 

Korfbalvereniging T.O.P wast auto’s

VROOMSHOOP- Kom allemaal zaterdag 6 mei uw auto laten wassen bij korfbalvereniging T.O.P. Men zal tussen 9.00 en 12.00 uur uw auto wassen voor 5 euro aan de Flierdijk 5c te Vroomshoop. T.O.P wast auto’s voor extra geld voor het jeugdkamp om er een nog leuker kamp van te kunnen maken. Kom allen ’s middags ook naar de sponsorloop van de jeugd die ook op die manier extra geld inzamelen voor het jeugdkamp.

 

Veel strijd verwacht in 65e Ronde van Overijssel

14-05-2016: Wielrennen: Ronde van Overijssel: Rijssen
RIJSSEN (NED) wielrenne
Met 64 edities is de ronde van Overijssel een van de oudste wielerkoersen in Nederland. Peloton passeerde de Apenberg

Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel zal komende zaterdag 6 mei om precies 12.00 uur de 65e Ronde van Overijssel in gang schieten bij het Parkgebouw in Rijssen. Ook gedeputeerde Eddy van Hijum zal bij de start van één van de oudste wielerklassiekers van Nederland aanwezig zijn.

 Route

Nadat de wielerwedstrijd Rijssen heeft verlaten zal het gedurende de middag een groot deel van Overijssel doorkruisen. Tussen 16.30 uur en 17.00 uur is na 200 kilometer de finish van de wielerwedstrijd op de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen. Een kaart met daarop het parcours, evenals het routeschema [met doorkomsttijden], is te vinden op de website van de Ronde van Overijssel: www.rondevanoverijssel.nl Wie niet in staat is om de koers persoonlijk te volgen kan op de hoogte blijven van het laatste nieuws via: Twitter @RvOverijssel en Facebook /RondevanOverijssel.

Rennersveld

Dit jaar is er sprake van een ijzersterk deelnemersveld tijdens de 65e editie van de Ronde van Overijssel.  In totaal nemen 21 ploegen uit zeven verschillende landen deel aan de UCI 1.2-wedstrijd. Het heeft twee pro continentale teams aan het vertrek. De Nederlandse formatie Roompot-Nederlandse Loterij maakt haar opwachting en ook is het Belgische Team Sport Vlaanderen-Baloise aanwezig. Zij nemen het in Overijssels mooiste op tegen een groot aantal continentale ploegen én enkele clubteams. Een overzicht van alle deelnemende ploegen staat eveneens op de website.

Dorp van de Ronde

Lemele is dit jaar het Dorp van de Ronde. Er is voor de wielrenners in Lemele dit jaar veel te winnen. Niet alleen is er dit jaar de traditionele sprint op de Lemelerberg, maar ook is dit jaar in Lemele de ‘Dorp van de Ronde tussensprint’.

Dikkebandenrace

Tussen 14.00 uur en 15.00 uur is er nabij de finishlocatie aan de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen een Dikkebandenrace voor de jeugd. Details hierover staan ook op de website van de Ronde van Overijssel.

FOTO’S  CREDITS: SPORTFOTO.NL

Vroomshoopse Boys delft het onderspit tegen vv Bennekom

 

Op het zonovergoten sportpark de Bosrand trad Vroomshoopse Boys in het strijdperk tegen vv Bennekom, de nummer 4. van de eerste klasse D. Dat gebeurde zonder de geblesseerde Jordy verdediger Jordy Brinkman en middenvelder Ton Kunst, die ontbrak vanwege verplichtingen op z’n werk. De gasten lieten direct zien waarom ze nog in de race zijn voor een vervangende periodetitel. In de 4e minuut ontsnapte de gevaarlijke aanvaller Kevin Sissing aan de aandacht van de  Boys-verdediging, maar zijn schot ging net langs de voor de Boys geode kant van de linker paal. De Boys kwam gaandeweg wat beter in de wedstrijd en in de 13e minuut werd een schot van Leon Dogger nog net gekraakt door een verdediger van vv Bennekom. In de 21ste minuut kwamen de vlot combinerende gasten tot een tweede doelrijpe kans, maar Boys-keeper Tim Sickman redde uitstekend op een inzet van Marco Corba.

In de 24ste minuut moest middenvelder Lars Scholten geblesseerd afhaken. Thomas Smedema nam zijn plaats in. In de 28ste minuut brak Kevin Sissing namens vv Bennekom gevaarlijk door, maar Robin Drenthen wist hem op het laatste moment de voet dwars te zetten. In de 36ste minuut werd Jos Hutten na een vlot lopende aanval van de thuisploeg in het strafschopgebied zodanig gehinderd dat hij de bal niet meer kon bereiken. Scheidsrechter Paul Lips uit Groningen zag hier geen penalty in. Tot de rust bleven beide teams waar het kon aanvallen, maar stonden de geconcentreerd spelende defensies goed.  Zo werd de rust bereikt met 0-0.

Na de thee was het eerste wapenfeit van de Boys, maar de kopbal van Thomas Smedema ging in de 48ste minuut net voorlangs. In de 54ste minuut zette vv Bennekom aan, maar schoot de vrijstaande Marco Corba nipt voorlangs. Een minuut later werd de bal dichtbij het doel beroerd door een verdediger van vv Bennekom, maar arbiter Lips  zag daar geen opzettelijk hands in. Net toen de Boys sterker leek te worden, sloegen de gasten toe. In de 59ste minuut belandde een verre voorzet vanaf links na een scrimmage bij de ingevallen Niek van Ginkel. De Boys-spelers reclameerden voor buitenspel, maar de treffer werd goed gekeurd: 0-1.

Vroomshoopse Boys probeerde daarna met veel inzet de bakens te verzetten, maar in de 65ste minuut was het alweer raak. Een corner van vv Bennekom werd ingekopt door de geheel vrijstaande Bjorn Mol:  0-2. In de 68ste minuut verving Boys-aanvaller Robert Veld verdediger Andjin van Veen. Vooralsnog kwamen er weinig kansen voor de thuisploeg en daarom besloten de Boys-trainers Eric van Zutphen en Arjan Paters in de 75ste minuut Ramon de Jong voor Juliën Derks te brengen. vv Bennekom hield zich ten koste van meerdere gele kaarten staande en bleef met snelle counters gevaarlijk. Het pleit voor de moedig strijdende thuisploeg dat er nog een verwoed slotoffensief werd uitgeperst. In de 79ste minuut was er een goede aanval van de Boys over links en nam Ramon de Jong keeper Christian de Haan van vv Bennekom onder vuur. De doelman van de gasten  stopte de inzet bekwaam. In de 83ste minuut redde de Bennekom-goalie weer stijlvol na een prachtige kopbal van Thomas Smedema. In In de 88ste minuut voorkwam Boys-keeper Tim Sickman met een knappe redding  de 0-3. In de ultieme slotfase ging een inzet van Robert Veld net naast het doel van vv Bennekom.  De 0-2 nederlaag was op zich niet onverdiend, maar op de beslissende momenten ontbeerde Vroomshoopse Boys net even het fortuin, dat de ploeg nodig had.

Volgende week wordt er weer thuis gespeeld, dan tegen promovendus en nummer 14. Hulzense Boys, dat met 2-1 thuis verloor van KHC. Vroomshoopse Boys heeft het klassenbehoud nog in eigen hand en staat twee punten voor op KHC met nog twee wedstrijden te gaan.

 

 

Er werd tegen vv Bennekom in de volgende opstelling gespeeld:  doel: Tim Sickman ;  achter: Robin Drenthen, Rutger Schrijver, Andjin van Veen (68: Robert Veld) en Ruben Mulder ; midden: Harold Kivits, Leon Dogger en Lars Scholten (24: Thomas Smedema) ;  voor: Ernst-Jan Heideman, Jos Hutten en Juliën Derks (75: Ramon de Jong).

Vroomshoopse Boys 2won thuis met 3-1 van Enter Vooruit 2 en blijft in de race om een periodetitel. Voor Vroomshoopse Boys 3 viel het doek na een 4-4 gelijkspel thuis tegen Den Ham 3. Volgend seizoen moet dit team op een niveau lager de weg naar boven hervinden. Vroomshoopse 6 veroverde de titel door thuis met 3-0 van Hardenberg´85 4 te winnen. Aanvoerder Robert Drees ontving de gloednieuwe kampioenschaal en alle spelers kregen evenals leider Jos Veldhuis een medaille als tastbare herinnering aan een uniek seizoen.

 

Schrijfavond Amnesty International Vriezenveen

Maandagavond 8 mei  van half zeven tot half acht is weer de maandelijkse schrijfavond van Amnesty International in de Openbare Bibliotheek, Jonkerlaan 4 in Vriezenveen
Onze schrijfgroep maakt deel uit van een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen.
In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid.
We weten waar we een verschil kunnen maken en hoe we onze miljoenen supporters kunnen mobiliseren.
Ooit begon Amnesty met het strijden voor de rechten van politieke gevangenen.
Het werkterrein is in de afgelopen vijftig jaar enorm uitgebreid:
van de afschaffing van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting,
en van het beschermen van de rechten van vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.
Kom ook naar de schrijfavond, laat je informeren en doe mee.

De kampioensschaal naar het unieke zesde elftal

 

Het zesde elftal van Vroomshoopse Boys baarde dit seizoen landelijk opzien. Het team van leider Jos Veldhuis behoorde bij de eerste tien van de meer dan 1100 inzendingen bij de Kampioenskoorts van Fox Spots 1. Het zesde van de Boys was zelfs akelig dichtbij een live registratie van deze tv-zender. Talloze ludieke acties werden gehouden en ook een eigen elftallied, gemaakt door speler Karel Krahwinkel,  werd ten gehore en in beeld gebracht en was op Facebook te zien. Het zesde van de Boys was echt hot news en zelfs Hans Kraaij jr was onder de indruk van deze normaal nuchtere doeners uut Vroomshoop. En ook zeker van de donderspeech voor de spiegel van Jos is Los Veldhuis. Tegen Hardenberg’84 moest het op zaterdag 29 april gaan gebeuren: de bekroning van een ijzersterk voetbalseizoen. Bij de rust stond het nog maar 1-0 tegen de taaie Hardenbergers, maar toen al voorspelden insiders dat de sterke conditie van de thuisclub en het zichtbaar verlangen naar de derde helft van de tegenstanders de doorslag zouden geven in het voordeel van de blauw-gele formatie. Dat klopte, want na negentig minuten stond eindstand van 3-0 op de denkbeeldige borden. Enorm gejuich weerklonk op veld 4 van de Bosrand , waar een eigentijdse drone opnames maakte van de beslissende 90 minuten van dit unieke kampioensteam.

Namens het bestuur en de Vrienden van de Boys overhandigde Hans Nieboer de fel begeerde kampioensschaal aan aanvoerder Robert Drees van de trotse kampioenen. Clubfotograaf Erwin Heuver vereeuwigde de zielsblije kampioenen. De fraaie schaal, door iedere kampioen te benutten,  vormde met dank aan initiatiefnemer Bertrik Dekker de primeur in bijna 75-jarige geschiedenis van Vroomshoopse Boys. Ook kregen de kampioenen overigens zelf betaalde eremedailles als tastbaar teken van een fantastisch voetbalseizoen. Het bleef daarna nog lang onrustig op de Bosrand en elders in Vroomshoop.

Foto gemaakt door Erwin Heuver

 

Aanmelden voor de Erfgoedprijs 2017

 

De Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Vroomshoop-Geerdijk roept inwoners in haar werkgebied op om een woning of een ander object voor te dragen voor de Erfgoedprijs 2017. Voor de 14e keer wordt op Monumentendag, dat dit jaar op 9 september valt, de fraaie sculptuur van de winnende nominatie, een ontwerp van de Hammer kunstenaar Kees Huigen, uitgereikt. Ook andere nominaties krijgen de nodige aandacht. De Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Vroomshoop-Geerdijk heeft zich ten doel gesteld om de bewustwording voor het behoud van waardevolle cultuurhistorische panden, objecten, et cetera te behouden of te vergroten. De laatste winnaar van de Erfgoedprijs was een pand aan de Oranjestraat in Vroomshoop van de familie de Groot.

Voor het bepalen van de Erfgoedprijs roept het stichtingsbestuur, dat onder leiding staat van voorzitter Marie José Temmink, de hulp in van de lokale bevolking. Tot 1 juli aanstaande kan iedereen in genoemde woonkernen zijn of haar favoriet pand aanmelden bij de stichting. Het gaat om panden of andere objecten, die met zorg voor de historische details dit jaar of vorig jaar zijn gerenoveerd. Het kan daarbij gaan om woningen, maar ook om schuren, tuinen, hekwerken of landschappen, die zo veel mogelijk in hun oorspronkelijke staat zijn teruggebracht.

Aanmelden kan telefonisch, schriftelijk of per mail bij secretaris Klaas Dragt, Boshoek 27, 7681 GT Vroomshoop, telefoon 0546-642191 of per e-mail: klaas@dragtmail.nl  Ook kan de website van de Stichting Ons Erfgoed bezocht worden om daar voor 1 juli aanstaande het favoriete pand, zo mogelijk met foto aan te melden: www.stichtingonserfgoed.nl

 

Werkgroep Aquapark De Zandstuve Vroomshoop is nu een stichting

 

Op het kantoor van notaris mr. M.J.H. Temmink werd op vrijdag 28 april door de betrokkenen de oprichtingsacte ondertekend van de stichting Aquapark De Zandstuve. De Dorpsraad Vroomshoop fungeerde enige tijd geleden  als aanjager en in no time was de uit zeven personen bestaande werkgroep gevormd. Deze groep van betrokken jongere en al wat oudere Vroomshopers vormt vanaf afgelopen vrijdag nu de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop.

Op Koningsdag kregen voorzitter Herman Lutke Veldhuis c.s. vele positieve reacties op dit initiatief om de komende jaren het door de gemeente Twenterand geëxploiteerde en beheerde openluchtzwembad De Zandstuve met aantrekkelijke voorzieningen op te waarderen. De door Niek Erents fotografie met een drone gemaakte filmimpressie gaf een mooi beeld van de plannen van de nieuwe stichting. Op Koningsdag kwam er al een bedrag van € 953,30 binnen aan spontane giften en donaties.  Ook gaven zich al de nodige vrijwilligers op voor hand- en spandiensten in de Zandstuve.

De nieuwe stichting gaat onverminderd door met de inzamelingsactie onder de bevolking en bij het bedrijfsleven en de middenstand. Tijdens de opening van het zwemseizoen van het Aquapark de Zandstuve op zaterdag 13 mei laat de gelijknamige stichting weer van zich zien en horen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de zwem- en poloclub De Zandstuve.

Evenementenagenda Twenterand mei 2017

Dit overzicht is samengesteld op 28-04-2017, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl
Dinsdag 2, 9,16, 23 en 30 mei
Vroomshoop
Bridge kring Vroomshoop. Deze avonden zijn recreatief bedoeld en voor iedereen die kan bridgen toegankelijk.
Aanvang: 19.30 uur, inschrijven graag vóór 19.15 uur aan de zaal. Entreeprijs: € 1,50.
Locatie: Kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27, 7681AL Vroomshoop.
Woensdag 3 mei
Westerhaar- Vriezenveensewijk
Eetmee Twenterand. Voor deelname kunt u zich opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot
13.00 uur. Entreeprijs: € 5,00. Aanvang: 17:00.
Locatie: Kulturhus “De Klaampe”, Beeklaan 1, 7676BC Westerhaar-Vriezenveensewijk, 0546-805151,
info@deklaampe.nl, http://www.deklaampe.nl
Vrijdag 5 mei
Den Ham
Bevrijdingsconcert Juliana. Concert o.l.v. René Bos, het orkest heeft een passend muzikaal programma
ingestudeerd om deze dag te vieren. Voorverkoop: € 4,00, aan de deur: € 5,00. Aanvang: 20:00.
Locatie: Hervormde Kerk DH, Brinkstraat 4, 7683 BP Den Ham
Zaterdag 6 mei
Den Ham
Feestelijke opening zwembad De Groene Jager. De entree is gratis. Aanvang: 13:00.
Locatie: Openlucht zwembad “De Groene Jager”, Slenke 2, 7683PA Den Ham, 0546-672784,
info@zwembaddegroenejager.nl, http://www.zwembaddegroenejager.nl
Vroomshoop
Kisjeskearls in Het Punt! Een avondje ouderwets Høken! Entreeprijs: € 10,00. Aanvang: 20:30.
Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050,
info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl
Maandag 8 mei
Vriezenveen
Schrijfavond Amnesty International. Iedere tweede maandag van de maand. Openingstijden: 18:30-19:30.
Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen.
Dinsdag 9 mei
Den Ham
Eetmee Twenterand. Voor deelname kunt u zich opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot
13.00 uur. Entreeprijs: € 5,00. Aanvang: 17:00.
Locatie: Café Restaurant Harwig, Ommerweg 1, 7683AV Den Ham, 0546-671228, info@harwigdenham.nl,
http://www.harwigdenham.nl
2
Zaterdag 13 mei
Den Ham
Stekjes-en plantenruilmarkt. Ook als u niets te ruilen hebt bent u van harte welkom. Openingstijden: 10:00-
12:00. Gratis toegang.
Locatie: Achter het Middendorpshuis, Grotestraat 4, 7683BB Den Ham.
Den Ham
Oldtimersdag Twentse Rakkers. Oldtimer tractoren met werktuigen, vracht en personen auto’s brandweer
wagens motoren, bromfietsen en miniaturen. Gratis toegang. Openingstijden: 10:30-17:00.
Locatie: Manege De Bosruiters, Ruiterpad, Den Ham
Den Ham, Beerzerveld, Sibculo, Marle, Daarle
Tuinenroute “Onze Tuinen”. Een Tuinenroute van een zestal open-tuinen in de regio. www.onzetuinen.nl
Entreeprijs: € 2,00. Openingstijden: 10:00-17:00.
Vriezenveen
Voorjaarsmarkt en Molendag. Met streekproducten, en maaldemonstraties. Gratis toegang. Openingstijden:
10:00-16:00.
Locatie: Leemansmolen, Hammerweg 32, 7671 JA Vriezenveen, 0546-561496, info@leemansmolen.nl,
http://www.leemansmolen.nl
Vriezenveen
Kinderworkshops voor Moederdag. Deelname is gratis voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Aanmelden via
expositie.eigenwerk@gmail.com of tel. 0653932218. Openingstijden: 14:00-16:00.
Locatie: Peddemorsboerderij, Westeinde 342, 7671CM Vriezenveen, 0546-565308, bjvangameren@solcon.nl,
http://www.peddemorsboerderij.nl
Vroomshoop
Darttoernooi “Krembassy 2017”. 32 Spelers kunnen zich plaatsen via 9 voorrondes voor de finaleweek van 8
t/m 16 juli 2017.De voorrondes beginnen om 19.30 uur en opgeven kan tot 19.15 uur.
Locatie: Café Kremer, Julianastraat, Vroomshoop
Zondag 14 mei
Vroomshoop
RAAK in theater Het Punt. Deze meidengroep is populair bij de kinderen! Entreeprijs: € 9,00. Aanvang: 14:30.
Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050,
info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl
Maandag 15 mei
Vroomshoop
Eetmee Twenterand. Voor deelname kunt u zich opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot
13.00 uur. Entreeprijs: € 5,00. Aanvang: 17:00.
Locatie: Grand Café en Sportcafé Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050,
info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl
Maandag 15 t/m donderdag 18 mei
Westerhaar
Avondwandelvierdaagse Westerhaar. 5 en 10 km. routes in de mooie omgeving van Westerhaar. Ook dit jaar is
het mogelijk om 1 avond mee te lopen voor een “Eendaagse medaille”. Aanvang: 18:30.
Locatie: Ons Domein, Leidijk 17, Westerhaar
3
Donderdag 18 mei
Vroomshoop
Filmavond Bad Moms. Entreeprijs: € 6,00 Aanvang: 20:00.
Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050,
info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl
Zaterdag 20 mei
Den Ham
Wandeling IVN Den Ham-Vroomshoop. Onder leiding van Loes en Wim Lievers is er een wandeling bij
Schuilenburg. Vertrek om 09.30 uur vanaf de Rank.
Locatie: Herv. Centrum De Rank, Brinkstraat, 7683 BB Den Ham
Vriezenveen
Natuur excursie Stroothuizen. KNNV afd. Vriezenveen. Het reservaat bestaat uit twee delen, het oude
bestaande, en zeven hectare voormalig maisland. Vertrek: 08.00 uur vanaf het Manitobaplein te Vriezenveen.
Westerhaar- Vriezenveensewijk
Buiten Schilderdag. Iedereen die wel eens lekker buiten wil schilderen is welkom. Zelf zorgen voor materialen.
Vrije gift! Openingstijden: 11:00-16:00.
Locatie: Veenmuseum, Paterswal 11a, 7671TB Westerhaar-Vriezenveensewijk, 0612496180,
info@veenmuseum.nl, http://www.veenmuseum.nl
Zondag 21 mei
Den Ham
Bourbon Blues & BBQ. Het Twentse festival dat blues combineert met bourbon whiskey en barbecue. Kaarten á
€ 10,00 zijn verkrijgbaar via de website www.bourbonbluesandbbq.nl. Aanvang: 15:00.
Locatie: Grill- en Partycentrum De Zandstuve, Dennenweg 11, 7683RS Den Ham, 0546-671650,
info@dezandstuve.nl, http://www.dezandstuve.nl
Maandag 22 mei
Vriezenveen
Eetmee Twenterand. Voor deelname kunt u zich opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot
13.00 uur. Entreeprijs: € 5,00. Aanvang: 17:00.
Locatie: Grand Cafe Seven, Kanaalweg Zuid 1, Vriezenveen
Donderdag 25 mei
Vriezenveen
Randrock 2017. De 15e editie van het gezelligste gratis festival in Twente met o.a. Kenny B, Imca Marina, Mark
Foggo en voor de kinderen Buurman en Buurman. Aanvang: 13:30.
Locatie: Het Wapen van Vriezenveen, Westeinde 6, 7671CC Vriezenveen, 0546-562072,
info@hetwapenvanvriezenveen.nl, http://www.hetwapenvanvriezenveen.nl
Vroomshoop
Darttoernooi “Krembassy 2017”. 32 Spelers kunnen zich plaatsen via 9 voorrondes voor de finaleweek van 8
t/m 16 juli 2017.De voorrondes beginnen om 19.30 uur en opgeven kan tot 19.15 uur.
Locatie: Café Kremer, Julianastraat, Vroomshoop
Westerhaar-Vriezenveensewijk
4
Rommelmarkt in Borggrevestraat Westerhaar. Openingstijden: 09:00-14:00.Locatie: Borggrevestraat,
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Westerhaar- Vriezenveensewijk
Levend Veenmuseum. “Waar de veengeschiedenis leeft”. Openingstijden: 10:00-16:30.
Locatie: Veenmuseum, Paterswal 11a, 7671TB Westerhaar-Vriezenveensewijk, 0612496180,
info@veenmuseum.nl, http://www.veenmuseum.nl
Zondag 28 mei
Geerdijk
Afsluiting Mariakapellendag. De afsluiting van de Mariakapellendag regio Twente wordt gehouden bij de
Mariakapel in Geerdijk. Met medewerking van enkele koren. Aanvang: 17:00.
Locatie: Mariakapel, Schoolstraat, Geerdijk
Marle
‘Verzamelaarsmarkt’. Bent u ook verzamelaar? Of het nu sigarenbandjes zijn, munten, serviezen, kikkertjes,
blikken, lp’s of boeken. Kom struinen, kopen en ruilen. Openingstijden: 10:00-16:00
Locatie: Koffie-pannenkoekenhuus Marle (Blikkenmuseum), Hellendoornseweg 40, 7447SH Marle, 0548-681316,
info@pannenkoekenhuusmarle.nl, http://www.pannenkoekenhuusmarle.nl
Maandag 29 mei t/m donderdag 1 juni
Vroomshoop
Zwemvierdaagse Vroomshoop. Mogelijkheid om een afstand van 250 of 500 meter te zwemmen. Zwemtijden:
van 07.00-08.00 uur en van 18.30-19.30 uur.
Locatie: Zwembad de Zandstuve, Hammerweg, Vroomshoop
Expositie en tentoonstellingen
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker
Twistveenweg 13, 7681PB Westerhaar-Vriezenveensewijk 0546-659118 jennie-dekker@hotmail.com
www.boerderijdekker.nl. Geopend: Woensdag t/m vrijdag 4-18 uur Za 10-18 uur
Den Ham
Foto-expositie ‘overLeven’. Met foto’s van Marijke Talen over Joodse overlevenden uit de 2e wereldoorlog.
Tegelijkertijd ook een expositie van de Oudheidkundige Vereniging over Jodenvervolging en verzet in Den HamVroomshoop.
www.expositiehuisdenham.nl www.okv-den-ham-vroomshoop.nl
Locatie: Middendorpshuis, Grotestraat 4, 7683BB Den Ham.
Vriezenveen
Expositie “Het verzet kraakt”. In de maanden mei, juni en juli is er in het Historisch Museum Vriezenveen een
expositie over de grootste bankroof ooit.
Locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 7671CD Vriezenveen, 0546-563476,
vereniging@oudvriezenveen.nl, http://www.museumvriezenveen.nl
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10:00-17:00 en zaterdag van 12:00 tot 16:00
Onderstaande arrangementen te verkrijgen bij Twenterand Tourist Info
Grotestraat 4, Den Ham. Tel 0546-671778. www.puurtwenterand.nl.
5
Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Maak kennis met deze prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht”
van 50 km, af te korten tot 22 km. Na afloop wordt u bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje”
voorgeschoteld. Prijs arrangement: €10,00. Arrangement mogelijk van : ma t/m za
Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een heerlijke
boerenschnitzel nuttigen bij eetcafe `n Esch. Prijs arrangement: € 10,00. Arrangement mogelijk van wo t/m zo.
Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij
restaurant Harwig. Prijs arrangement: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Arrangement mogelijk van ma t/m za.
Langlopend
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden
en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a, 7671 SM Vriezenveen.