Archive for: mei 2017

Vanmiddag inschrijven voor avondvierdaagse Vriezenveen

Vanmiddag al weer de inschrijving voor de 5e editie van de avond 4 daagse Vriezenveen.

Dit kan tussen 14.00 en 20.00 in sporthal de stamper in Vriezenveen.

Kosten bedragen € 6,00 per persoon. De avond 4 daagse wordt gelopen van 6 tot en met 9 juni 2017.

 

Huishoudens in Vriezenveen zonder water na breuk in waterleiding

Vriezenveen, 30 mei 2017
Tijdens graafwerkzaamheden aan de Peterburgstraat in Vriezenveen is een waterleiding geraakt. Er werd gegraven om elektriciteitskabels in de grond te leggen. Doordat deze waterleiding is geraakt zitten er momenteel 90 huishoudens zonder water. Vitens is momenteel bezig met het herstellen van het lek in de waterleiding. Na verwachting zouden de huishoudens die momenteel zonder water zitten rond 17:30 uur weer water moeten hebben.

Allerlaatste Flashbacklive in Vriezenveen

Voor de allerlaatste keer gaan we er 10 juni nog een dik vet feest van maken! Want H.I.V. (Hiphop In Vriezenveen), PC and the Crooks & DJ LARSTIG staan bij ons op het podium! PARTY, UNTIL THE MUSIC STOPS!!!

Praten over wat er leeft in Vriezenveen

Als Dorpsraad Vriezenveen zijn wij afhankelijk van de input van inwoners van Vriezenveen. We organiseren daarom een bijeenkomst om te praten over wat er leeft in Vriezenveen. Inmiddels zijn hiervoor alle buurtverenigingen benaderd, maar ook u als inwoner van Vriezenveen bent van harte welkom!

De bijeenkomst is 12 juni 2017 in de zaal boven het Wapen van Vriezenveen. We starten om 20:00 uur, maar vanaf 19:30 uur bent u al van harte welkom voor een kop koffie.

Wel is het nodig om u hiervoor aan te melden, dit kan via het contactformulier op de website www.dorpsraadvriezenveen.nl of stuur een mail naar info@dorpsraadvriezenveen.nl. Aanmelden kan tot 31 mei 2017.

Op vrijdag 2 juni 2017 vindt de 15e editie van de Twenterandrun plaats

Tijdens de 14e editie in 2016 stonden 1620 deelnemers aan de start. Dit jaar zijn er al meer voorinschrijvingen dan vorig jaar dus het zou zomaar kunnen dat we wederom naar een nieuw deelnemers record toe gaan.

De voorbereidingen zijn in volle gang en we lopen mooi op schema ondanks de opnieuw aangescherpte vergunningsnormen .

Op de dag van de Twenterandrun zijn zo’n 100 vrijwilligers actief bezig om er weer een groot succes van te maken. Dit begint met een 8-koppig bestuur met daaronder onze klankbordgroep van zo’n 12 personen die dan weer samen alle overige vrijwilligers aansturen.

Scholieren kunnen op woensdag 31 mei van 15.00 uur tot 20.00 uur nog voorinschrijven en startnummers alvast ophalen. Ook op de dag zelf kan er vanaf 16.30 uur nog worden ingeschreven in het gemeentehuis wat tevens deze dag het secretariaat is. Dit tot een half uur voor de te lopen wedstrijd

Er staan in totaal weer zeven lopen gepland. De drukste loop zal wederom de 5 km zijn. hier is ook de bedrijvenloop aan verbonden. We verwachten zo’n 700 tot 800 deelnemers aan de start.

Tevens staat ook de inmiddels traditionele G-loop weer op het programma. Dit wordt de 4e editie maar niet minder bijzonder en voor ons als organisatie elk jaar één van de hoogtepunten van de hele avond.

Direct na afloop van de loopwedstrijd zal de feesttent, waar eerst doorheen gelopen wordt, omgebouwd worden en vanaf 22.00 uur zal niemand minder dan Jannes deze jubileumeditie een extra feestelijk tintje geven en vervolgens zal Dj. Ms. More vanaf 23.00 uur de feesttent op de kop trachten te zetten. Ook is er buiten op het plein muziek maar dan in een ander genre zoals ballads en Nederlandstalige gezelligheid zal hier ook niet ontbreken. Ook zijn er zitjes aanwezig zodat we voor elk wat wils te bieden hebben.

Buiten het feit dat dit de 15e editie is zal op deze avond nogmaals afscheid genomen worden van burgemeester Visser, die inmiddels werkzaam is als burgemeester van Katwijk, maar speciaal nog terugkomt om nog 1 keer de 10 km te lopen.

Wat we zelf bijzonder vinden dat nu voor het 2e jaar scholengemeenschap het Noordik uit Vriezenveen met 190 leerlingen aan de start zal staan onder de bezielende leiding van Manon Post. De scholieren volgen een gezondheidstraject voor Irun2befit. Zij zullen allen de 5 km lopen wat het einddoel is van dit traject. Dit traject is in het leven geroepen door niemand minder dan de hardlooplegende Gerard Nijboer, die persoonlijk ook weer aanwezig zal zijn deze avond.

Daarnaast zullen er ook 50 leerlingen met leerkrachten van het AOC uit Almelo aan de start staan, dit ook in het kader van gezond bewegen. Wij als organisatie vinden het prachtig om te laten zien dat we ook samen met velen de jeugd massaal in beweging krijgen. Verder hebben we de toezegging dat wederom de regionale top op hardloopgebied weer aan de start zal staan.

De start en finish zijn als vanouds op het Manitobaplein. De jongste lopertjes starten om 18.10 uur met hun loop.

Het eerste startschort deze avond gedaan worden door de waarnemend burgemeester mevrouw Van der Kolk.

Twenterand eerste Twentse gemeente met landelijk keurmerk voor sociaal ondernemen

 

De gemeente Twenterand heeft het landelijke keurmerk voor sociaal ondernemen behaald. Daarmee is zij de eerste gemeente van de regio Twente die dit keurmerk ontvangt. Twenterand heeft zelfs de hoogste trede (trede 3) behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daarmee laat zij zien op een duurzame wijze werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving. PSO Nederland reikte maandag 29 mei het certificaat uit.

Met het behalen van het PSO keurmerk onderschrijft de gemeente Twenterand het nieuwe beleid van de 14 Twentse gemeenten wat betreft Social Return on Investment (SROI). De Twentse gemeenten vragen bij een aanbesteding voortaan van bedrijven dat zij aantoonbaar sociaal ondernemen. Gemeentesecretaris Henk ten Brinke: “Als gemeente vinden we het belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven richting andere werkgevers. We zijn al geruime tijd bezig met sociaal ondernemen. Ik ben verheugd dat dat nu bekrachtigd wordt met deze certificering.” Wethouder Jan Binnenmars die het certificaat in ontvangst mocht nemen, vult aan: “Ook in Twenterand willen we toe naar een samenleving waarin iedereen mee mag doen. Wanneer naast de gemeente meer organisaties socialer gaan ondernemen kunnen we hierin samen belangrijke stappen zetten”.

De gemeente Twenterand heeft Extend als officieel erkend PSO adviseur gevraagd haar in het proces tot certificering te begeleiden en te adviseren. De resultaten zijn vervolgens getoetst door een onafhankelijke Certificerende Instelling. De voorzitter van PSO-Nederland, Yuri Starrenburg, is erg positief over de gemeente Twenterand: “De gesprekken met een werkconsulent, teamleider en ploegleiders laten een beeld zien van een organisatie die met passie, overtuiging en ambitie inzet op het integreren van medewerkers in het werkproces.”

Doel PSO

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen bij (meer) organisaties. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen door er bewust voor te kiezen om producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties.

 

Niveaus van de prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter deze Tredebenadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO Prestatieladder Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Zoals gezegd heeft Twenterand Trede 3 behaald. Dat houdt in dat de gemeente als werkgever op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage levert op het gebied van sociaal ondernemen.

Uitdagende 150 km toertocht Skeelerclub Twenterand

 

 

VRIEZENVEEN –  Zaterdag 3 juni organiseert Skeelerclub Twenterand haar jaarlijkse skeelertoertocht. Dit jaar, als voorbereiding op de monstertocht ‘Groningen-Maastricht’, een speciale editie van maar liefst 150 km.

De skeelerclub, onderdeel van Skeeler- & wielerclub Twenterand, heeft een drukke voorbereidingstijd achter de rug. “Vergunningen, verkeersregelaars, catering, het is maar een greep uit de vele zaken die je moet regelen voor een officiële KNSB toertocht”, aldus Jan Valk namens de organiserende club. “Deze week worden de puntjes op de i gezet, zodat er zaterdag 3 juni een prachtige, geveegde route van 150 km klaar ligt.”

 De hele tocht wordt in een gesloten peloton gereden met een gemiddelde snelheid van ca. 21 kilometer per uur. Het peloton wordt begeleid door een geluidswagen, verkeersregelaars op motoren en fietsen, voorfietsers en een bezemwagen. “Prachtig om te zien én om aan mee te doen” aldus Jan Valk.

 De route gaat door Twente en de Vechtstreek en vormt een mooie uitdaging voor de deelnemers die doorgaans uit alle delen van het land op het evenement af komen. Deelnemers die 150 km te ver vinden, kunnen via een sluiproute ook na 25, 50 of 100 km finishen bij de skeelerbaan aan de Geesterenseweg 11 in Vriezenveen. Ook wordt er een kidstour verreden over een afstand van ca. 20 km.

De start van de 150 km is om 7.00 uur, de 25/50/100 km en de kidstour om 9.30 uur. Inschrijven kan op de dag zelf bij de skeelerbaan vanaf 6.00 uur en vanaf 8.30 uur.

Meer informatie en aanmelding op de site van de club www.swctwenterand.nl.

 

Harmonie Vroomshoop organiseert jeugd festival in Het Punt

Op zaterdag 3 juni organiseert muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop, in het kader van hun 75 jarig bestaan, een jeugdfestival in samenwerking met de OBM (Overijsselse Bond van Muziekverenigingen). Aan dit festival doen verschillende jeugdorkesten en jeugdslagwerkgroepen uit de regio mee. Onder andere orkesten en slagwerkgroepen uit Vroomshoop, Den Ham, Rijssen, Vriezenveen, Losser Borne en Vasse doen mee. De optredens worden beoordeeld door een deskundige jury. Zij maken een verslag en geven het optreden punten. 

Het festival wordt gehouden in theater Het Punt in Vroomshoop. Het eerst optreden begint om 10.30 uur. Het festival zal rond 16.00 uur afgelopen zijn. 

De entree is 2 euro (kinderen zijn gratis). 

Graag hopen we u 3 juni als bezoeker te zien op dit festival.

Dos’37 gastheer Fc Twente tegen Fc Nordsjælland

VRIEZENVEENOp dinsdag 4 juli treedt DOS’37 op als gastheer voor de oefenwedstrijd tussen FC Twente en de Deense voetbalclub FC Nordsjælland uit Farum, op het Sportpark Het Midden te Vriezenveen, aanvang 19:00 uur.

De club werd in 1991 opgericht als Farum BK na een fusie tussen Farum IK en Stavnsholt BK. In 2002 promoveerde de club naar de Superligaen, de hoogste klasse in Denemarken en werd daar derde. Een jaar later fuseerden de eerste ploegen van clubs Espergærde IF, Farum Boldklub, Græsted IF, Helsinge SI, Hundested BK, Slagslunde-Ganløse IF, FC Jonstrup en Måløv Boldklub samen tot FC Nordsjælland, een club voor de hele regio Nordsjælland (Noord-Seeland). In mei 2012 werd de club voor het eerst kampioen van Denemarken. Bekende spelers die voor de Deense profclub hebben gespeeld zijn o.a. Andreas Bjelland, Joshua John en Mads Junker.

-binnenkort meer informatie over o.a. de kaartverkoop-

KNVB-bekerfinalisten stralen bij DOS’37

VRIEZENVEEN – Na maanden van voorbereiding door de toernooicommissie van DOS’37, i.s.m. een grote groep vrijwilligers, was het zaterdag 27 mei dan eindelijk zo ver: de grote KNVB-bekerfinaledag voor de regio Oost KNVB op ons mooie DOS’37 complex.

Zestien finales
In totaal werden er zestien finales gespeeld door zowel jeugdteams als seniorenteams.  De weergoden waren ons goed gezind, wat resulteerde in vele bezoekers. De meesten kwamen op de fiets of met de auto maar een groot aantal finalisten en hun supporters kwamen ook met de bus. Door de hulp van verkeersregelaars werden de auto´s en in totaal 12 bussen zorgvuldig naar de juiste parkeerplaatsen geleid. Naar schatting hebben zo’n 2.500 bezoekers de finalewedstrijden bezocht op sportpark Het Midden. Het was een prachtige zonnige topdag voor DOS’37.

 

Hofleverancier
De finales stonden onder leiding van bekwame clubscheidsrechters van DOS’37 en officiële KNVB-scheidsrechters en  zij wisten de finales in een goede sfeer naar een goed einde te brengen. Vier finales eindigden in een gelijkspel met als resultaat dat er strafschoppen genomen moesten worden.
DOS’37 was als gastheer van de KNVB-bekerfinale zelfs hofleverancier van de deelnemende finalisten, door met maar liefst vier teams vertegenwoordigd te zijn en dan ook nog eens met drie teams die de grote cup wisten te winnen.
DOS’37 JO13-2 won haar finale afgetekend met 6-0 van WZC Wapenveld JO13-1d.
Ook het team JO17-1 van DOS’37 wist haar wedstrijd te winnen, zij het na een bloedstollende finale waarin het 3 minuten voor tijd nog met 2-1 achterstond tegen Sallandia JO17-1 uit Deventer. Na de 2-2 eindstand won DOS’37 na het nemen van strafschoppen met 4-5.
De derde bekerwinnaar binnen DOS’37 was DOS 4, die het vierde elftal van naamgenoot DOS uit Kampen gedecideerd met 0-3 terugwees.
De vierde DOS-finalist, DOS’37 JO11-4, was met een 5-2 nederlaag een maatje te klein voor tegenstander USV JO11-3G uit Nieuwleusen, ondanks dat de mannen vlak voor tijd nog knap terug kwamen tot 3-2.

 

 

Medailles en bekers
Omdat er in een finale naast een winnaar ook een verliezer is kregen zowel de winnaars als de verliezers uit handen van jeugdvoorzitter Gerben Bosboom van DOS’37 een mooie beker en een medaille. Speciaal voor de huldigingen was er een prachtig podium gebouwd door Dekker Aan- en Verbouw uit Vriezenveen, waardoor de vele ouders en supporters prachtige kampioensfoto’s konden maken van hun helden.

 

 

Vrijwilligers
Veel dank gaat er uit naar de meer dan 50 DOS’37-vrijwilligers (variërend van steward tot kleedkamerbeheerder en van veldbegeleider tot kantinemedewerker) die deze dag bijzonder geslaagd hebben gemaakt. Zonder deze mensen was het niet gelukt.
Ook gaat er dank uit naar de KNVB voor de fijne samenwerking wat resulteerde in deze geweldige Finaledag, die louter positieve reacties opleverde!

 

 

De uitslagen van de zestien finales:

Wijhe ’92 JO15-1 vs Zwart Wit Harderwijk JO15-1 ** 0-0 (** wns 1-3)
Wijhe ’92 JO19-2 vs Go Ahead Kampen JO19-3 ** 0-0 (** wns 4-1)
DOS’37 Vriezenveen JO13-2G vs WZC Wapenveld JO13-1d 6-0.
ASC ’62 Dalfsen JO9-5 vs ASV ’57 Aadorp JO9-1G 2-4.
Haarle JO9-2G vs DES Nijverdal JO9-5 0-9.
Go Ahead Deventer JO9-1 vs Swift ’64 Swifterbant JO9-1 4-0.
Nieuwleusen SV JO9-2 vs Haarle JO9-1G 2-4.
ESC Elburg JO15-3 vs Hulzense Boys JO15-3d 2-6.
USV Nieuwleusen JO11-3G vs DOS’37 Vriezenveen JO11-4 5-2.
La Première Almelo JO11-3 vs DSVD Deurningen JO11-2G 1-3.
Sallandia Deventer JO17-1 vs DOS’37 Vriezenveen JO17-1 ** 2-2 (** wns 4-5)
Diepenveen JO19-2 vs Wissel Epe JO19-1 4-0.
Hector Goor JO11-1 vs La Première Almelo JO11-1 ** 2-2 (** wns 3-4)
Heino JO11-4 vs OZC Ommen JO11-4G 9-1.
Dos Kampen 4 vs DOS’37 Vriezenveen 4 0-3.
Berghuizen Oldenzaal MO15-1 vs Zwart Wit ’63 Harderwijk MO15-1 3-0.

 

GALERIJ DER KAMPIOENEN: