Archive for: december 2017

Nieuwjaarsconcert van Chr. Mannenkoor Vroomshoop en het Groot Twenterands Vrouwenkoor

 

Ook dit nieuwe jaar zal het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop weer een Nieuwjaarsconcert geven in de Hervormde kerk te Den Ham op zaterdag 13 januari. Deze keer is het anders dan anders, want de mannen laten zich vergezellen door bijna 150 zingende dames. Onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman zal dit Groot Twenterands Vrouwenkoor én het mannenkoor de bezoekers een sprankelend Nieuwjaarsconcert voorzetten.  Stelt u zich dat eens voor, een groot koor van meer dan 230 stemmen zal voor u gaan zingen. Dat wordt een feest, dat kunnen we u wel garanderen. Want ook het trompetduo Arjan en Edith Post blaast een flinke partij mee. En ook voor koorsolist Albert Wessels is een belangrijke rol weggelegd.

Het programma dat Gezinus Veldman samenstelde is zeer gevarieerd. Geheel volgens de traditie komen de bassen en tenoren zingend op, en wensen u een gelukkig nieuwjaar. Even later hoort de bezoeker het bekende ‘Grote God wij loven U’, maar dan anders dan men gewend is. Halverwege het programma klinkt uit alle kelen het Slavenkoor uit de opera Nabucco van Verdi. Heel mooi en ontroerend wordt ongetwijfeld ‘Give me my song’, geschreven door Benny Anderson, een van de Abba-mannen. En ook de ‘Linden Tree’ van Franz Schubert, maar mogelijk nog bekender door de vertolking van Tom Parker, zal tot de verbeelding spreken.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten (€ 10,00 in de voorverkoop, € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar) zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook per mail of telefonisch: secretariaat@cmkvroomshoop.nl, tel. 0546-642191. Aan de kerk is de entree € 12,50.

Spiekerkwiet Benefiet: € 1.800 voor Aquapark de Zandstuve

 

De Spiekerkwiet Benefiet in cafés Kremer heeft op 29 december 2017 een bedrag van € 1.810 opgebracht voor de jonge stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. Een keur aan lokale rockbands trad in een bomvol en sfeervol café op voor het goede doel. Daarbij ook Kleazer dat na zeven jaar z’n luid bejubelde rentree maakte met oud-frontman Berthil de Lange, deze keer als basgitarist. Voor het bekostigen van een deel van zijn revalidatie na een hersenstaminfarct was in 2010 de vorige Spiekerkwiet Benefiet gehouden.

De stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop gaat vanaf januari 2018 aan de slag met een brede sponsoractie. De stichting stelt zich ten doel, om het Aquapark De Zandstuve, dat beheerd en geëxploiteerd wordt door de gemeente Twenterand, de komende jaren op te waarderen met voorzieningen en activiteiten. Daardoor wordt het beeld bevestigd en verstevigd van “Overijssels mooiste openluchtzwembad”, een beoogde plek voor totaal bewegen en recreatie voor oud en jong en oud.

foto van de rockband Kleazer met 2e van rechts Berthil de Lange ís gemaakt door Henk Prijs

Peatminers’ springkussen festijn groot succes

Peatminers’ springkussen festijn groot succes

Vriezenveen trilde afgelopen donderdag 28 december van 10.00-16.00 uur op haar grondvesten. Deze keer niet van stuiterende basketballen maar van heel veel springende kinderen. De sporthal was die dag omgetoverd in een complete beweegtuin met maar liefst 11 springkussens en een heus terras voor de ouders die onder genot van een drankje konden genieten van de kinderen. Geniet mee van de foto’s die deze dag gemaakt zijn. Na het succes van de Peatminers’ sport en beweegParty afgelopen februari hadden Basketbalvereniging Peatminers en Ellen’s verhuur, de specialist in springkussens en feestjes, de handen in elkaar geslagen om dit geweldige  springkussenfestijn te realiseren . Speciale dank naar de vele vrijwilligers en de Twenterandse ondernemers Ellen’s verhuur,  Stefan Schipper Fotografie en H en L verhuur met hart voor de jeugd in Twenterand. Voor diegene die het gemist hebben, noteer maar vast in de agenda; vrijdag 28 december 2018 staat het springkussenfestijn weer gepland.

Evenementenagenda Twenterand van 3 t/m 13 januari 2018

Dit overzicht is samengesteld op 29-12-2017, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl
Woensdag 3 januari
Vroomshoop
Dansclub 50+. Elke 1e woensdag van de maand. Iedereen is welkom! Openingstijden: 20:00-22:30. Prijs voor
leden: € 2,00, voor niet-leden: € 3,00.Locatie: Kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27, 7681AL Vroomshoop.
Maandag 8 januari
Vriezenveen
Schrijfavond Amnesty International. Er wordt gezorgd voor informatie en voorbeeldbrieven. Openingstijden:
18:30-19:30.Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen.
Woensdag 10 januari
Vroomshoop
Kremer Dartrankingen. Voorinschrijving en info bij D Kist 0622221087. Aanvang: 19:30.Locatie: Café Kremer,
Julianastraat, Vroomshoop
Zaterdag 13 januari
Den Ham
Alternatieve dressuur en nieuwjaarsborrel. Gratis toegang. Locatie: Vakantiepark en paardensportcentrum
De Lourenshoeve, Flierdijk 3, 7683 RA Den Ham, 0546-672950, info@lourenshoeve.nl,
http://www.lourenshoeve.com
Den Ham
Nieuwjaarsconcert CMK Vroomshoop. Samen met een groot vrouwenprojectkoor, o.l.v. dirigent Gezinus
Veldman. Voorverkoop: € 10,00, aan de deur: € 12,50. Aanvang: 20:00.Locatie: Hervormde Kerk DH,
Brinkstraat 4, 7683 BP Den Ham
Exposities en tentoonstellingen
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker
Twistveenweg 13, 0546-659118 www.boerderijdekker.nl Geopend: Woensdag t/m vrijdag 4-18 uur, Za 10-18 uur.
Den Ham
Tentoonstelling Oude schoolfoto’s. De openingstijden zijn: di, wo en vrij van 13.30 – 16.00 uur, en za. van 9.30
– 12.30 uur. Gratis toegang. Locatie: Middendorpshuis, Grotestraat 4, 7683BB Den Ham. Tot eind februari te
bezichtigen.
Vriezenveen
Expositie “Ondergoed van toen en nu”. Met een verwijzing naar Jansen & Tilanus. Geopend van di t/m vrij van
10-17 uur. Entreeprijs: € 2,00.Locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 7671CD Vriezenveen,
0546-563476, vereniging@oudvriezenveen.nl, http://www.museumvriezenveen.nl
Den Ham
Expositie Frieda Waanders. “Facetten van de mens” Beelden in natuursteen. Van 17 jan t/m 16 februari
geopend van wo t/m vrij van 14-16 uur. Gratis toegang. Locatie: Stichting Expositiehuis, Grotestraat 4, 7683BB
Den Ham, http://www.expositiehuisdenham.nl
Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info,
Den Ham. Tel 0546-671778 www.puurtwenterand.nl.
Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te
korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van ma
t/m za
Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een
boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo.
Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij
restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za.
Arrangement “Het loopt in de soep”. Wandelarrangement Den Ham. Bezoekers en inwoners kunnen kennis
maken met de prachtige wandelroute “Hammer Ommetje”. Na afloop snert of bonensoep met roggebrood bij
eetcafé `n Esch. Op wo t/m zo te lopen. Prijs: 6,50
Langlopend:
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden
en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Historisch Museum Vriezenveen tentoonstelling: ondergoed door de eeuwen heen

Vriezenveen staat bekend om haar bloeiende textielnijverheid in de voorbije eeuwen.  Jansen & Tilanus, Gebr. Hospers en De Lange & Jonker waren een begrip tot ver buiten Vriezenveen, zelfs tot aan Sint-Petersburg toe.

Veel van deze oude glorie is terug te vinden in het Historisch Museum Vriezenveen. Zij beschikt over een indrukwekkende collectie textiel. De textiel werkgroep houdt zich bezig met het ordenen en conserveren van dit erfgoed.

De werkgroep heeft een tentoonstelling ingericht van dames- en herenondergoed en wil het verhaal vertellen van hoe dat ondergoed zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld tot ons moderne ondergoed van nu.  Dit in samenwerking met Hennie Meinen van lingeriezaak Finezze uit Wierden, die het moderne ondergoed voor haar rekening neemt.

Te zien zijn o.a.: de “lösse bokse” uit de achttiende en negentiende eeuw, later kwam de “klap bokse”, en na de introductie in negentienhonderdtwaalf van het elastiek kreeg je de “schoefdale”. Al deze onderbroeken bedekten het lichaam van de oksels tot ver over de knieën. Vergelijk dat eens met de string van nu.

De tentoonstelling bevat ook mooi verfijnd ondergoed met veel kant en prachtige korsetten. Vroeger wilden de mensen ook mooi zijn. Onze eigen textielfabrikanten hadden dat al vroeg begrepen.

Kortom een bijzondere tentoonstelling die u gezien moet hebben. En dat kan van 9 januari tot 23 februari 2018 in het Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54 Vriezenveen. Het museum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00u tot 17.00u.

 

‘Sportieve kans Twenterand’ gehonoreerd

 


De subsidieaanvraag van het twee-jarige project ‘Sportieve kans Twenterand’, ingediend door ZorgSaam Twenterand, is door ZonMw maximaal gehonoreerd met € 74.130. Het project, dat begin 2018 van start gaat, heeft als doel het verhogen van sportdeelname van jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar uit de kernen Vroomshoop en Westerhaar. Maar liefst 21 samenwerkingspartners hebben zich hieraan gecommitteerd.

 ‘Sportieve kans Twenterand’ richt zich op ruim 530 jongeren uit gezinnen met een laag tot zeer laag besteedbaar inkomen. Dit doelgroep aandeel is 55% van het totaal. Na twee jaar willen de samenwerkende partners van dit project dat 10% van deze jongeren lid wordt van een sportclub of sportschool. Ouders zullen in dit traject nadrukkelijk betrokken worden.

Aanleiding van het project is onder meer de gesprekken die de raadswerkgroep drugs voerde met jongeren en de ouders ervan. Zij gaven aan dat door de vermindering en achterwege blijven van vernieuwing van activiteiten het aanbod maar “suf” is en zodoende verveling en verlaagde activiteit tot stand brengt. Men wil meer uitdaging. Genoemd werden de activiteiten van Scoren voor gezondheid van FC Twente in met name de steden van Overijssel. Waarom kan dat hier niet? Vanaf volgend jaar kan dat dus hier. Mede dankzij de samenwerking met ROC van Twente en FC Twente.

Bijzondere aandacht zal er zijn voor de meiden. Zij gaven via het jongerenwerk van ZorgSaam Twenterand aan dance-achtige activiteiten te missen die betaalbaar zijn. Meiden noemen streetdance, hiphop, zumba, body camp, beachvolleybal en skeeleren. Door de samenwerking met de sportscholen (hieronder) genoemd zal dit aanbod geleverd worden.

ZonMw is een organisatie gevestigd in Den Haag, dat gezondheidsonderzoek en zorginnovatie stimuleert. Binnen de regeling ‘Sportimpuls jeugd in lage inkomensbuurten’ was in totaal 4,5 miljoen beschikbaar gesteld. Vanuit heel Nederland werden 68 aanvragen ingediend, waarvan dit project er één was.

De volgende 21 projectpartners tekenden de samenwerkingsconvenant ‘Sportieve kans Twenterand:

Tennisvereniging De Bosbaan (formeel hoofdaanvrager)    ROC van Twente   (interventie-eigenaar)

ZorgSaam Twenterand (projectleiding en adviseur)         Stichting FC Twente (interventie-eigenaar)

Badmintonvereniging Twenterand                      GGD Twente / JGZ

Vv Vroomshoopse Boys                              In Via Leerwerkbedrijf

De Sportfabriek Vriezenveen                     De Caméleon Weerbaarheid

Gymastiekvereniging LOVA                        Gemeente Twenterand / Team Wat Beweegt Jou?

Judokwai                                     Derks Training en Coaching

Korfbalvereniging TOP Vroomshoop              Diëtisten Groep NL

Basketbalvereniging Stars ’84                          Fysiotherapie De Haere

Volleybalvereniging Medusa ’65                          Sport Je Fit

ZorgSaam Twenterand Projecten (financiën)

Evenementenagenda Twenterand januari 2018

Dit overzicht is samengesteld op 27-12-2017, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl
Maandag 1 januari (oudejaarsnacht)
Den Ham
Happy New Year Party bij Café de Brink. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café de Brink in Den
Ham voor €5,00. Prijs aan de deur €7,50. Aanvang: 01:00.Locatie: Café de Brink, Brink 11, 7683 BP Den Ham
Vroomshoop
New Years Eve Party 2018. Met DJ JWD, Binary Bastards, Bende van Ellende en MC INC. Kaarten via
www.foresthillfestival.nl. Entreeprijs: € 15,00. Aanvang: 01:00.Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester
Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050, info@welkombijhetpunt.nl,
http://www.welkombijhetpunt.nl
Dinsdag 2 januari
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Midwinterhoorn blazen Twenterand. Tussen Advent en Driekoningen hoort u de ‘oale roop’ regelmatig.
Openingstijden: 19:00-20:00.Locatie: Het Haarhuus, Oranjestraat 4, 7676 GA Westerhaar-Vriezenveensewijk
Woensdag 3 januari
Vroomshoop
Dansclub 50+. Elke 1e woensdag van de maand. Iedereen is welkom ! Openingstijden: 20:00-22:30. Prijs voor
leden: € 2,00, voor niet-leden: € 3,00.Locatie: Kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27, 7681AL Vroomshoop.
Maandag 8 januari
Vriezenveen
Schrijfavond Amnesty International. Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen,
Openingstijden: 18:30-19:30.
Woensdag 10 en 24 januari
Vroomshoop
Kremer Dartrankingen..Voorinschrijving en info bij D Kist 0622221087. Aanvang: 19:30.Locatie: Café Kremer,
Julianastraat, Vroomshoop
Zaterdag 13 januari
Den Ham
Alternatieve dressuur en nieuwjaarsborrel. Locatie: Vakantiepark en paardensportcentrum De Lourenshoeve,
Flierdijk 3, 7683 RA Den Ham, 0546-672950, info@lourenshoeve.nl, http://www.lourenshoeve.com
Den Ham
Nieuwjaarsconcert CMK Vroomshoop. o.l.v. dirigent Gezinus Veldman, samen met een groot
vrouwenprojectkoor. www.cmkvroomshoop.nl Aanvang: 20:00. Aan de deur: € 12,50,voorverkoop: € 10,00.
Locatie: Hervormde Kerk DH, Brinkstraat 4, 7683 BP Den Ham
2
Zondag 14 januari
Vroomshoop
Nieuwjaarsconcert Symfonisch Blaasorkest Overijssel. Met natuurlijk een mooie wals en de bekende
Radetzky Mars. Kaarten zijn online te koop via www.welkombijhetpunt.nl. Entreeprijs: € 10,00. Aanvang:
15:00.Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050,
info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl
Dinsdag 16 januari
Den Ham
Eetmee Twenterand. Voor deelname kunt u zich opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot
13.00 uur. Entreeprijs: € 5,00. Aanvang: 17:00.Locatie: Café Restaurant Harwig, Ommerweg 1, 7683AV Den
Ham, 0546-671228, info@harwigdenham.nl, http://www.harwigdenham.nl
Woensdag 17 januari
Den Ham
Reisverslag fam. Poopenk. Vrouwenbeweging Passage Den Ham. Met prachtige beelden en een boeiend
reisverslag over Canada en Alaska. Aanvang: 20:00.Locatie: Gereformeerde Kerk, Ommerweg 27, 7683AV Den
Ham.
Zaterdag 20 januari
Vriezenveen
Vogelexcursie Gaasterland en Friese IJsselmeerkust. Vertrek: 7.00 uur vanaf het Manitobaplein te
Vriezenveen, terug ongeveer 18.00 uur. www.knnv.nl/vriezenveen
Vroomshoop
Kaartvoorverkoop Gala-avonden De Smoezen. Leden vanaf 09.30 uur en voor niet-leden vanaf 11.00 uur. Prijs
voor leden: € 10,00, voor niet-leden: € 15,00.Locatie: Café Kremer, Julianastraat 34, Vroomshoop
Vroomshoop
Voorstelling ‘Ode aan Jasper’. Jasper en Mark worden tijdens de voorstelling live begeleid door pianist Ronald
van Eunen. Entreeprijs: € 15,00. Aanvang: 20:00.Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681
ZP Vroomshoop, 0546-705050, info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl
Maandag 22 januari
Den Ham
Presentatie “Zwerven door Bos en Hei”. IVN Den Ham- Vroomshoop. “Het jaar rond”, een prachtige serie over
de Nederlandse natuur door Jan v/d Knokke. Aanvang: 20:00.Locatie: Scouting Azoelen, Veldsweg 8, Den Ham
Vroomshoop
Eetmee Twenterand. Voor deelname kunt u zich opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of via 0546-481456
tot 13.00 uur. Entreeprijs: € 5,00. Aanvang: 17:00.Locatie: Grand Café en Sportcafé Het Punt, Burgemeester
Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050, info@welkombijhetpunt.nl,
http://www.welkombijhetpunt.nl
Vrijdag 26 januari
Vroomshoop
Darttoernooi “Krembassy 2018”. Iedereen kan meedoen door zich aan te melden op de dag zelf t/m 19.00/
12.30 of vooraf via 0622221087. Aanvang: 19:30.Locatie: Café Kremer, Julianastraat, Vroomshoop
3
Zaterdag 27 januari
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Nieuwjaarsvliegeren Twenterand. Op zo’n 6 hectare weiland worden de vliegers opgelaten. Aanvang: 10:30.
Locatie: de Johanneshoeve, Dalweg 39, 7676SB Westerhaar-Vriezenveensewijk, 0546-659115,
info@dejohanneshoeve.nl, http://www.dejohanneshoeve.nl
Maandag 29 januari
Vriezenveen
Eetmee Twenterand. Voor deelname kunt u zich opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot
13.00 uur. Entreeprijs: € 5,00. Aanvang: 17:00.Locatie: Grand Café Seven, Kanaalweg Zuid 1, 7671 GD
Vriezenveen, 0546-339996, info@grandcafeseven.nl, www.grandcafeseven.nl
Dinsdag 30 januari
Den Ham
KNHS Dressuur. Voor paarden en pony’s BB tot M2. Locatie: Vakantiepark en paardensportcentrum De
Lourenshoeve, Flierdijk 3, 7683 RA Den Ham, 0546-672950, info@lourenshoeve.nl,
http://www.lourenshoeve.com
Exposities en tentoonstellingen
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker
Twistveenweg 13, 0546-659118 www.boerderijdekker.nl Geopend: Woensdag t/m vrijdag 4-18 uur, Za 10-18 uur.
Den Ham
Tentoonstelling Oude schoolfoto’s. De openingstijden zijn: di, wo en vrij van 13.30 – 16.00 uur, en za. van 9.30
– 12.30 uur. Gratis toegang. Locatie: Middendorpshuis, Grotestraat 4, 7683BB Den Ham. Tot eind februari te
bezichtigen.
Vriezenveen
Expositie “Ondergoed van toen en nu”. Met een verwijzing naar Jansen & Tilanus. Geopend van di t/m vrij van
10-17 uur. Entreeprijs: € 2,00.Locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 7671CD Vriezenveen,
0546-563476, vereniging@oudvriezenveen.nl, http://www.museumvriezenveen.nl
Den Ham
Expositie Frieda Waanders. “Facetten van de mens” Beelden in natuursteen. Van 17 jan t/m 16 februari
geopend van wo t/m vrij van 14-16 uur. Gratis toegang. Locatie: Stichting Expositiehuis, Grotestraat 4, 7683BB
Den Ham, http://www.expositiehuisdenham.nl
Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info,
Den Ham. Tel 0546-671778 www.puurtwenterand.nl.
Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te
korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van ma
t/m za
Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een
boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo.
Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij
restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za.
4
Arrangement “Het loopt in de soep”. Wandelarrangement Den Ham. Bezoekers en inwoners kunnen kennis
maken met de prachtige wandelroute “Hammer Ommetje”. Na afloop snert of bonensoep met roggebrood bij
eetcafé `n Esch. Op wo t/m zo te lopen. Prijs: 6,50
Langlopend:
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden
en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Erik Kobes VVD en Hans Zebel PvdA/Groen links ( beide Twenterand) bij Vechtdal politiek

VECHTDAL POLITIEK

Vrijdag 22 december werden geïnterviewd Romano Boshove nr 2 op lijst Groen Links Liam Borger, nr 7 op lijst VVD, beide uit Hardenberg; Jan Kuilder CDA Twenterand  door Wim Hulsebosch en Ilona  Lagas wethouder VVD uit Ommen door Piet Horinga. Boshove geeft bestrijding discriminatie en activeren jongeren om te stemmen prioriteit en Borger kleinere overheid en scherper financieel beleid.

Kuilder heeft het accent op sportbevordering, verbetering communicatie, beheersing zorgbudget ( financ. basis niet goed). Maakt zich zorgen over het vertrek van 25% van de jongeren door te weinig werk. Evenwichtige aandacht aan verschillende kernen.

Lagas staat voor meer vrijheid voor ondernemers; sterke pijlers zijn toerisme ( 3 campings met 5 sterren) agrarische sector is innovatief; veel aandacht voor leefbaarheid ( attractieve kernen); uittreding samenwerking moet leiden tot nieuw verband; Ommen kan niet zonder bestuurlijke organisatie; wellicht 3 partijen. Vechtdal biedt veel perspectief.

Afstemmen op Delta Media, Omroep NOOS of Vechtdal FM. Tijdens de uitzending kan ingebeld worden via 0523-760788. 29 december zijn Erik Kobes VVD en Hans Zebel PvdA/Groen links ( beide Twenterand) in de studio.

 

 

Karlo Meppelink blijft hoofdtrainer Vroomshoopse Boys

 

Hoofdtrainer Karlo Meppelink is ook tijdens het seizoen 2018-2019 hoofdtrainer van eerste klasser zaterdag Vroomshoopse Boys. De oefenmeester uit Hoogeveen is momenteel bezig aan z’n eerste seizoen bij onze club. De Technische Commissie en het bestuur zijn uitermate content met deze contractverlenging en zien vol vertrouwen de weede seizoenshelft en het komende seizoen tegemoet.

Ook het contract met Reinier de Jong uit Vroomshoop als trainer van de B-selectie en trainer-coach van eerste klasser Vroomshoopse Boys 2 is verlengd en wel met twee seizoenen. Tijdens de winterstop van het vorige seizoen nam Reiner het stokje over van de toen vertrokken B-trainer Henk Dikkers. De Technische Commissie en het bestuur zijn ook tevreden met deze contractverlenging, die voor continuïteit zorgt op het trainersvlak. Maarten Nieboer stopt na dit seizoen als trainer-coach van het derde elftal en Vroomshoopse Boys gaat op zoek naar een opvolger.

Job Lamberink uit Den Ham, groepshoofd van de J019 en tevens trainer-coach van hoofdklasser JO19-1, gaat ingaande het seizoen 2018/2019 aan de slag als hoofdtrainer van voetbalbuur Sportlust Vroomshoop. Dat betekent dat er in dit geval een vacature komt.

Job Lamberink nieuwe hoofdtrainer Sportlust Vroomshoop

Sportlust Vroomshoop heeft voor het seizoen 2018/19 Job Lamberink vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer. De 26-jarige jonge trainer uit Vroomshoop volgt daarmee Gerard Kocks op, die na dit seizoen afscheid neemt bij de Vroomshoopse zondag vierdeklasser en vertrekt naar Juventa’12 in Wierden.

Job Lamberink is een jonge, ambitieuze trainer die bij Sportlust in zijn eigen dorp de kans krijgt om voor het eerst al hoofdtrainer aan de slag te gaan. Lamberink is dagelijks als voetbaltrainer actief. Hij werkt fulltime als trainer/coach onder 12, coördinator voetbalschool en studiecoördinator bij FC Twente. Daarnaast is de Vroomshoper momenteel voor het derde seizoen hoofd jeugdtrainer bij JO19 van Vroomshoopse Boys.

Bij diezelfde voetbalbuur heeft Job Lamberink ook enkele jaren in het 1e elftal gespeeld. Na een uitstapje bij vv Hoogeveen is Lamberink na veel blessureleed gestopt als speler om zich te focussen op zijn trainerscarrière. Hij is in het bezit van het trainerscursus UEFA B (Trainer-Coach II) diploma. Dat gaat hij komend seizoen inzetten als eindverantwoordelijke bij het 1e elftal van Sportlust Vroomshoop.

De Vroomshoopse club is zeer tevreden dat het weer een ambitieuze trainer heeft weten te strikken, die goed past bij de jonge en talentvolle selectie van Sportlust. Bovendien kijkt de Vroomshoopse zondagclub uit naar de tweede helft van dit seizoen, waarin het onder leiding van Gerard Kocks verder wil groeien op de ingezette lijn.