Archive for: maart 2018

Vroomshoopse Boys verslaat ook vv Nunspeet

 

Op het sportpark De Bosrand speelden Vroomshoopse Boys en vv Nunspeet in de openingsfase wat voorzichtig. Het team van trainer Freddy Smit is in een soort van vrije val terecht gekomen en wil niet in de bedreigde zone van de eerste klasse D belanden. De thuisploeg, die de punten ook hard nodig heeft, opereerde bewust vanuit een gesloten verdediging om zo de individueel behendige aanvallers van de bezoekers geen ruimte te geven. Good-old Harold Kivits (35), die na zijn afscheid van de hoofdmacht normaal in het tweede elftal speelt, verscheen verrassend aan de aftrap vanwege de blessures van de middenvelders Jelle Drees en Ton Kunst. De routine werd direct weer zichtbaar en het spel werd goed verdeeld door de ervaren en geslepen middenvelder. Vroomshoopse Boys begon met kleine kansen voor Ernst-Jan Heideman en Juliën Derks, die niet werden verzilverd. vv Nunspeet hanteerde geregeld de lange bal om zo de snelle spits Christian van der Kamp aan het werk te zetten. Er kwamen enkele kansen, maar Lars Scholten bleef de situatie meester in samenwerking met de attente Boys-keeper Tim Sickman. In de 27ste minuut werd de score opengebroken. Jos Hutten gaf een panklare voorzet vanaf rechts, die door de vrij gelopen Leon Dogger onberispelijk van dichtbij via de binnenkant paal werd ingekopt: 1-0. In de 31ste minuut belandde een gevaarlijke inzet van Dani Schmitz bijna in het doel van de Boys, maar Rutger Schrijver wist met een uiterste krachtsinspanning de bal tot corner te verwerken. In de 35ste minuut meldde vv Nunspeet zich weer aan het front. Een knappe actie vanaf links van William Hunenstein werd door Christian van der Kamp van dichtbij tegen de buitenkant van de paal getikt. Vroomshoopse Boys ging waar mogelijk in de aanval, maar inzetten van Ernst-Jan Heideman en Jos Hutten hadden net niet het gewenste effect.

Zo werd met 1-0 gerust in de wetenschap dat vv Nunspeet er soms gevaarlijk uit kwam en op kansen bleef loeren. In de tweede helft bleek al gauw dat die angel uit het spel van de bezoekers werd gehaald. De uitermate geconcentreerd spelende Boys-defensie bleef knap overeind en het team van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal streed daarnaast manmoedig voor elke meter. De slag op het middenveld werd steeds meer gewonnen. In de 51ste minuut mocht Leon Dogger aanleggen voor een vrije trap vanaf 20 meter, waarbij de bal naast de verbouwereerde doelman Henrico Abma op de buitenkant van de paal. belandde.

In de 53ste minuut strandde Juliën Derks na een uitstekende paas van de opgekomen rechter verdediger Jordy Brinkman op de doelman van vv Nunspeet. Ook Jos Hutten onderscheidde zich met goede loopacties, maar de bal wilde er steeds net niet in. Na een uur spelen ging een uitgekiende lob van Juliiën Derks vanaf 35 meter net over de lat. De 2-0 kon in die fase eigenlijk niet meer uitblijven voor de soepel combinerende thuisploeg en die kwam er ook. In de 64ste minuut belandde en voorzet van Ernst-Jan Heideman bij Juliën Derks, die de bal langs verdediger Ronald Hoek wilde tikken. Die maakte hands en de uitstekend leidende arbiter Gerlof Gils uit Winschoten wees gedecideerd naar de stip. Lars Scholten schoot de penalty kiezelhard in, onhoudbaar voor de Nunspeet-doelman: 2-0.

Hierna was de wedstrijd in feite gespeeld, want het aangeslagen vv Nunspeet was niet bij machte nog een vuist te maken,. In de 80ste minuut werd de moegestreden Ernst-Jan Heideman vervangen door Ramon de Jong. In de 87ste minuut kwam Bram Hooijer aanvaller Jos Hutten vervangen,. Er kwamen geen echte kansen meer en Vroomshoopse Boys speelde de wedstrijd rustig uit, De 2-0 overwinning was volkomen verdiend en door dit resultaat is nu drie punten afstand genomen van FC Zutphen, terwijl het doelsaldo van Vroomshoopse Boys ook aanzienlijk beter is. Het gat met de nummer 12 DZC’68 bedraagt nog vijf punten. Zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen SVZW uit Wierden. De heenwedstrijd eindigde in een nipte 1-0 overwinning voor de Zwaluwen. De Boys komt steeds meer op stoom en met nog zeven wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk.

Er werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Tom Sickman; achter: Jordy Brinkman, Rutger Schrijver, Ramon Bolks en Robert Veld; midden: Harold Kivits, Lars Scholten en Leon Dogger; voor: Ernst-Jan Heideman (80: Ramon de Jong) , Jos Hutten (87: Bram Hooijer) en Juliën Derks.

Eerste klasser Vroomshoopse Boys 2 deed goede zaken door naaste concurrent Hulzense Boys in een spannend duel thuis met 2-1 te verslaan. Het team van trainer Reinier de Jong heeft nog volop kansen op de nacompetitie om promotie en bezet nu de derde plaat

Jaarvergadering Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop

De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop houdt op dinsdagavond 10 april 2018 haar jaarlijkse Ledenvergadering bij Partycentrum De Zandstuve, Dennenweg 11 te Den Ham.  Vanaf 19.45 uur staat de koffie (of thee) klaar. Om 20.00 uur begint de vergadering.

Voor de pauze zal voorzitter Cor Boom de gebruikelijke agendapunten aan de orde stellen, zoals het financieel verslag, de begroting, de bestuursplannen en de bestuursverkiezing.

Frans Visscher beëindigt na liefst 22 jaar zijn bestuurslidmaatschap. In zijn plaats worden Ineke Ningbers-Kottier en Gerard Berghuis, beiden uit Vroomshoop, voorgedragen voor het bestuur.

Na de pauze houdt Jan Bornebroek uit Enschede een lezing over ‘Boerenmagie’. Daaronder verstaan we alles waaraan in het volksgeloof en de volksgeneeskunst van oudsher op het platteland van oostelijk Nederland een magische, onheilafwerende en genezende werking en kracht werd toegeschreven.

Vanaf de prehistorie tot in de 20e eeuw werd het dagelijkse doen en laten van de bewoners van deze regio beïnvloed door bijgeloof. Zelfs in de huidige moderne tijd zijn daarvan nog veel voorbeelden aanwijsbaar.  Gevel- en stiepeltekens, stalramen, muurankers, oeleborden, heilsknopen, levensbomen, hazelaar, lijsterbes en vlierstruik om er maar een paar te noemen, hadden oorspronkelijk allemaal een magische waarde.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd, ook wie geen lid van de Oudheidkundige Vereniging is.

 

Stijlvolle Passiestondes Chr. Mannenkoor Vroomshoop

Terwijl meer dan drie miljoen Nederlanders naar het spektakel van The Passion op tv keken, bezochten toch nog enkele honderden belangstellenden de ingetogen Passiestondes van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop in Geesteren en Vroomshoop. De pure zang en muziek maakt op de bezoekers duidelijk meer indruk dan het blikkerige tv-geluid.

Voor de 21e keer in Vroomshoop en voor de 6e keer in Geesteren vertolkte het koor onder leiding van Gezinus Veldman in de lijdensweek voor Pasen met zang en muziek het sterven en de opstanding van Christus. Als solist werkte mee de bekende bariton Ard Kamphuis uit Rijssen.

De Passiestonde begon met het ‘Dona nobis pacem’, gevolgd door een ‘Kyrie’. Een terugkerend element in het programma was een gedicht van Henriëtte Roland Holst, op muziek gezet door Gezinus Veldman: ‘Dit ene weten wij’. De negro spiritual ‘Where You there’ werd omlijst met prachtige muziek van Gezinus Veldman.

Halverwege het concert was er een indrukwekkende stilte, voorafgegaan door ‘In Manus Tuas Pater’ (in Uw handen beveel ik mijn geest). Adembenemend was daarna de vertolking van Ard Kamphuis van ‘Nearer my God to Thee’. De Passiestondes eindigden met een krachtig gezonden ‘Sanctus’ van Th. Verhey.

Noordik vv-2 via Irun2BFit naar Twenterandrun

 

Dinsdagmiddag, 27 maart, was de sporthal De Stamper vol met spetterend groen gekleurde shirtjes, gedragen door  de leerlingen van klas 2 van het Noordik Vriezenveen.
De gymleraren hadden een uitgelezen parcours uitgezet, vol met hindernissen en kruiptoestanden. Dit was de kick-off, de start van het programma I run to be fit, Irun2BFit.

De leerlingen krijgen lessen over goede voeding tijdens de biologielessen en conditietrainingen in de gymlessen. Lars Smit, Fysio-Twenterand, komt ook op bezoek om te vertellen over het menselijk lichaam en de blessures die kunnen ontstaan bij verkeerde bewegingen.  De ouders zijn tijdens de laatst gehouden ouderavond op de hoogte gebracht van deze spetterende actie.

Ze krijgen ook bootcamp van Tom Hallink van de Sportfabriek, looptraining van AV Twenterand en Sportvoedingswebshop geeft gastlessen.

Ook een groot aantal leraren doet vanzelfsprekend mee, al was het alleen maar om hun leerlingen te stimuleren. Zij dragen soortgelijke zwarte shirtjes.
Vanaf nu zullen we met regelmaat leerlingen zien oefenen om straks goed voorbereid aan de Twenterandrun op vrijdag 1 juni of Wiezoloop op zaterdag 16 juni te starten. Niet de snelheid is bepalend , maar het meedoen is belangrijk. Wellicht stimuleert dit ook ouders/verzorgers om ook mee te doen.

Dit is het derde jaar dat leerlingen van het Noordik op deze manier zich voorbereiden, met veel plezier en succes.

Straks zal groen de boventoon voeren bij genoemde Run en Loop

CMK Vriezenveen huldigt jubilaris tijdens de jaarvergadering

Op dinsdagavond, 27 maart, hield het CMK Vriezenveen zijn jaarvergadering in de repetitieruimte, de Suite van de Grote Kerk in Vriezenveen.
Voorzitter Gert Post kon 34 leden begroeten en opende de vergadering. De jaarstukken van secretaris en penningmeester passeerden de revue en werden onder applaus van de aanwezigen goed gekeurd. Na 16 jaar penningmeesterschap geeft Herman Waanders het stokje door aan Ben Bramer. De secretaris, Frits Bom, knoopt er nog een periode aan vast. Hans Eshuis nam vanwege ziekte afscheid van het bestuur en ook omdat zijn periode er op zat.
Omdat het koor in 2020 100 jaar hoopt te bestaan, gaf de jubileumcommissie bij monde van Fred Stegeman een uiteenzetting van de plannen in dat jaar. Hoogtepunt zal zeker het jubileumconcert in september worden, waaraan diverse mensen, die de laatste decennia contacten hadden met het koor, medewerking verlenen.

De voorzitter mocht koorlid Hans Eshuis de insigne opspelden vanwege 50 jaar lidmaatschap. Hans is jarenlang bestuurslid geweest en is de grote organisator, samen met zijn vrouw Dini, van de geraniumactie en de rolladeactie.

Ook dit jaar zullen de geraniums voor moederdag weer aangeboden worden. Hans is in 1974 begonnen met deze actie, eerst 500 planten, in hoogtijdagen 10000 en dit jaar worden er 5000 stuks verkocht in diverse kleuren, hangers en staanders, zoals dit in bloementaal gebezigd wordt.
Ook in het komende jaar zal het koor diverse keren zijn medewerking verlenen aan diensten in verpleegtehuizen in de omgeving en geeft een concert op zaterdag 17 november in de Grote Kerk, samen met het Wierdens Mannenkoor.

Mark Boumans informateur in Twenterand

 

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart jl. is GemeenteBelangen Twenterand op zoek gegaan naar een informateur om met de partijen in de gemeenteraad gesprekken te voeren over de situatie na de verkiezingen. GemeenteBelangen Twenterand is verheugd te kunnen melden dat deze is gevonden in de persoon van Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem.

Fractievoorzitter Mark Paters: “In de persoon van Mark Boumans hebben we een zeer ervaren bestuurder bereid gevonden als informateur op te treden. Mark Boumans is momenteel burgemeester van Doetinchem en was daarvoor waarnemend burgemeester van de gemeente Ommen. Daarnaast is hij burgemeester van het Groningse Haren geweest en was hij gedeputeerde in de provincie Groningen. Al met al iemand die zijn sporen in het openbaar bestuur ruimschoots heeft verdiend en we zijn verheugd dat hij de informatie wil gaan leiden.”

Aan de informateur wordt de volgende opdracht verstrekt:

“Te onderzoeken welke partij(en) naast Gemeentebelangen Twenterand deel uit kunnen en willen maken van de coalitie voor de komende raadsperiode. Daarnaast te onderzoeken of een raadsprogramma (naast een coalitieprogramma) tot de mogelijkheden behoort.”

Mark Boumans zal in de week na de Pasen een start maken met de gesprekken met de verschillende fracties en daarna zijn eindrapport met de partijen delen. Daarna zal GemeenteBelangen Twenterand het proces voortzetten waarbij een openbare bijeenkomst met alle partijen gepland zal worden. In deze bijeenkomst zal gekeken worden naar de mogelijkheden om te komen tot een raadsprogramma zoals verwoord in de opdracht.

Vrijwilligersmarkt in Kulturhus De Klaampe

Op donderdag 5 april 2018 organiseren het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (IVT) en de gemeente Twenterand een vrijwilligersmarkt in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Deze markt is bedoeld om inwoners te laten kennismaken met vrijwilligersorganisaties die werkzaam zijn in Twenterand en mogelijk op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers.

Ruim 25 vrijwilligersorganisaties uit heel Twenterand presenteren zich tijdens de vrijwilligersmarkt.
Op de markt is goed te zien hoe breed vrijwilligerswerk is. Organisaties vanuit verschillende sectoren, zoals bijvoorbeeld zorg en welzijn, sport, hulpverlening, kunst en cultuur, zijn aanwezig.

De vrijwilligersmarkt start om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom om de markt te bezoeken en vrijblijvend kennis te maken met de deelnemende vrijwilligersorganisaties.

Publieksprijs Vrijwilligerswerk

Tijdens de vrijwilligersmarkt wordt om 19.30 uur de Publieksprijs Vrijwilligerswerk Twenterand uitgereikt door wethouder Jan Binnenmars. De vijf genomineerden zijn:

  • Jeugdkunstkring Westerhaar
  • Jeugdraad Basketbalvereniging Peatminers
  • Stichting Manna
  • Vrijwilligers Stichting Jongerenwerk Den Ham
  • Vrijwilligers Zwemvereniging De Vroege Vogels

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over de vrijwilligersmarkt, neem dan contact op met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk. Telefoon: 0546 481458. E-mail: info@vrijwilligerswerktwenterand.nl.

Zaterdag eerste thuiswedstrijd Amicitia 1 in de Overgangsklasse

Komende zaterdag start het korfbalseizoen op het veld met de eerste thuiswedwedstrijd van Amicitia 1 tegen ASVD uit Dronten. De jonge Toyota Klaas Drent selectie van Amicitia zal de eerste veldwedstrijd spelen tegen de bekende groen-witte formatie uit Dronten. Amicitia heeft 2 punten nodig om aan te haken bij de middenmoot van de Overgangsklasse. Aanvang 15.30 uur.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 2 tegen ASVD 2. Let op, aanvangstijdstip is vervroegd naar 13.45 uur. De toeschouwers kunnen de wedstrijden zien vanaf het overdekte terras.

Het is een (paas) zaterdag met een vol programma op de velden van Amicitia op sportpark het Midden in Vriezenveen. Kom kennismaken met korfballen, want: Korfballen doe je bij Amicitia!

Evenementenagenda Twenterand van 4 t/m 14 april

Dit overzicht is samengesteld op 28-03-2018 wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl
Woensdag 4 april
Vroomshoop
Dansclub 50+. Elke 1e woensdag van de maand. Iedereen is welkom!. Prijs voor leden: € 2,00, voor niet-leden: €
3,00. Openingstijden: 20:00-22:30.Locatie: Kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27, 7681AL Vroomshoop.
Donderdag 5 april
Vroomshoop
De bevrijding van Vroomshoop. Naast een expositie, documentaire, muziek en diverse filmvoorstellingen zal er
om 19.00 uur een monument onthuld worden langs het Zwolsekanaal. Locatie: Het Punt, Burgemeester
Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050, info@welkombijhetpunt.nl,

Welkom bij het Punt in Vroomhoop


Vrijdag 6 en zaterdag 7 april
Den Ham
Kledingbeurs voor Diaconaal Project. Locatie: Herv. Centrum De Rank, Brinkstraat, 7683 BB Den Ham
Openingstijden: vrijdag 18:30-21:30, zaterdag 09:30-12:00
Vrijdag 6 april
Vroomshoop
Finale Kremer Dartrankingen. Aanvang: 19:30.Locatie: Café Kremer, Julianastraat, Vroomshoop
Zaterdag 7, vrijdag 13 en zaterdag 14 april
Den Ham
Toneeluitvoering De Loupe. Met de klucht “PLAMUREN IS PLAMUREN” Kaartverkoop via
www.toneelgroepdeloupe.webnode.nl. Aanvang: 20:00. Entreeprijs: kinderen t/m 12 jaar: € 4,00,
volwassenen: € 5,00. Locatie: Herv. Centrum De Rank, Brinkstraat, 7683 BB Den Ham
Zaterdag 7 april
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Rommelmarkt Chr. Mannenkoor Westerhaar. Openingstijden: 08:30-12:30.Locatie: Boerderij Dekker,
Twistveenweg 13, 7681PB Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Grote kinderkleding- en speelgoedbeurs Westerhaar. De beurs is geopend van 9-12.30 uur. Gratis toegang.
Locatie: Kulturhus “De Klaampe”, Beeklaan 1, 7676BC Westerhaar-Vriezenveensewijk, 0546-805151,
info@deklaampe.nl, http://www.deklaampe.nl
Dinsdag 10 april
Den Ham
Eetmee Twenterand. Voor deelname kunt u zich opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot
13.00 uur. Entreeprijs: € 5,00. Aanvang: 17:00.Locatie: Café Restaurant Harwig, Ommerweg 1, 7683AV Den
Ham, 0546-671228, info@harwigdenham.nl, http://www.harwigdenham.nl
Vroomshoop
Naar elkaar omzien. Speciale gastspreker is Drs. Wietske Noordzij van Raise Up. De avond is bedoeld voor
iedereen die met jongeren werkt incl. ouders/verzorgers. www.waypoint-twenterand.nl Aanvang: 19:30.
Locatie: Oos Plekkie, Bijvank 18, Vroomshoop
12 april 2018
Vriezenveen
Deelnemers gezocht Studiekring50plus. Voor belangstellenden is er een gratis mogelijkheid om kennis te
komen maken met het fenomeen Studiekring50plus. Vooraf aanmelden bij Geja van Benthem, telefoon 0546-
61352 of g.van.benthem@bibliotheektwenterand.nl Openingstijden: 13:30-15:00.Locatie: Bibliotheek
Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen.
Vrijdag 13 april
Vroomshoop
Darttoernooi “Krembassy 2018”. Iedereen kan hieraan meedoen door zich aan te melden via 0622221087.
Aanvang: 19:30. Locatie: Café Kremer, Julianastraat, Vroomshoop
Zaterdag 14 april
Vriezenveen
Vogelexcursie Weerribben – Wieden. Vertrek om 07.00 uur vanaf het Manitobaplein. locatie: Manitobaplein,
Vriezenveen
Vroomshoop
Ladies Night 2018 “Tuintje in mijn hart”. Met verschillende kraampjes, in het theater draait de film “Tuintje in
mijn hart” Kaarten kosten in de voorverkoop € 8,50 en (mits nog beschikbaar) € 10,- aan de kassa. Aanvang:
19:00.Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050,
info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl
Exposities en tentoonstellingen
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker
Twistveenweg 13, 0546-659118 www.boerderijdekker.nl Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur.
Den Ham
Expositie schilderijen Ger Marsman. “Kijk dan, echt Marsman” Geopend van 28 febr. t/m 6 apr. op wo. t/m vrij.
van 14-16 uur. Gratis toegang. Locatie: Stichting Expositiehuis, Grotestraat 4, 7683BB Den Ham.
http://www.expositiehuisdenham.nl
Vriezenveen
Expositie Piet Lampen. Met schilderijen en tekeningen. Geopend t/m 30 apr. van di. t/m vrij. van 10-17 uur.
Locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 7671CD Vriezenveen, 0546-563476,
vereniging@oudvriezenveen.nl, http://www.museumvriezenveen.nl
Vriezenveen
Expositie “Ter herinnering aan Dinie Regeling”. Een aantal schilderijen van Dinie en van haar leerlingen uit
Vroomshoop e.o. Tot en met 28 april tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Locatie: Bibliotheek
Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen, 0546-562385, bib.vriezenveen@bibov.nl,
http://www.bibliotheektwenterand.nl
Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info,
Den Ham. Tel 0546-671778 www.puurtwenterand.nl.
Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te
korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van ma
t/m za
Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een
boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo.
Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij
restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za.
Wandel Arrangement “Het loopt in de soep”. Bezoekers en inwoners kunnen kennis maken met de prachtige
wandelroute “Hammer Ommetje”. Na afloop snert of bonensoep met roggebrood bij eetcafé `n Esch. Op wo t/m zo
te lopen. Prijs: 6,50
Langlopend:
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden
en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Nieuwe finale voor ‘Overijssels Mooiste’

De Ronde van Overijssel kent op zaterdag 12 mei 2018 een nieuwe finale. In goed overleg is besloten om het peloton in het hart van Rijssen te laten finishen. Na ruim 200 zware kilometers ziet het publiek de winnaar van ‘Overijssels Mooiste’ op het Hogepad over de meet komen. Ook de Ronde van Rijssen gaat op de avond ervoor, in een kleinere ronde, door het centrum van de Reggestad.

 Bruisend centrum

Na jaren is de finish niet meer op de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen maar op het Hogepad. Michiel Vincent, voorzitter van de Ronde van Overijssel, legt uit: “We hadden in Rijssen een mooi finishparcours, maar het kon nog beter. Nu de finish is verplaatst naar het centrum kan het publiek meer genieten van het evenement. Het is compacter, dichtbij de winkels en horeca en natuurlijk is het gelijktijdige Fietslentefestival om de hoek. Ook voor de wielrenners is het mooi om door een bruisend centrum te strijden voor de winst. Ik weet nog uit mijn eigen wielerverleden hoe het is om vlak langs een enthousiast en juichend publiek te koersen, dat geeft je net even dat beetje extra.”

Nieuwe finale

Het nieuwe finalerondje waar de renners hun laatste krachten gebruiken om als winnaar van de 66e Ronde van Overijssel uit de bus te komen is op een aantal plekken veranderd. Als de koers Markelo heeft verlaten, rijdt het peloton twee keer de finalelus. Hier komen ze als vanouds door het Schwarzwald. In het centrum gaat het via de Welleweg naar het Hogepad en via de Markeloseweg weer naar het Rijssense Zwarte Woud, om uiteindelijk weer op het Hogepad uit te komen. Daar komt laat in de middag de 66e winnaar over de finishlijn.

Ronde van Rijssen

De Ronde van Rijssen heeft de échte primeur van de nieuwe finishboog aan het Hogepad. De wedstrijd voor wieleramateurs is de avond voor Overijssels Mooiste, op vrijdagavond 11 mei van 19.15 tot 21.15 uur. De Ronde van Rijssen brengt de koers zo mogelijk nog dichterbij de mensen want dit parcours gaat uitsluitend door het centrum. De wielrenners rijden hun rondes onder andere over de Elsenerstraat, Haarstraat en Walstraat. Zij gebruiken het Hogepad als start en finish.

Overijssels mooiste

Op zaterdag 12 mei staan weer zo’n 200 wielrenners aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. De Ronde van Overijssel is deze 66e editie live via TV, radio en social media te volgen.