Archive for: april 2018

Projectmiddag Duurzaamheid Gemeente – Noordik geslaagd

 

Maandag 23 april hebben 89 leerlingen van het Noordik in Vriezenveen een projectmiddag over duurzaamheid gevolgd. De projectmiddag is door Het Noordik en de gemeente Twenterand en zeven instanties en bedrijven georganiseerd. Het initiatief past in de Agenda Duurzaamheid die de gemeente Twenterand met de samenleving uitvoert.

De leerlingen konden naar keuze workshops volgen van Cogas, Het Waterschap, Duurzaam Thuis Twente (wooncoaches), Roelofs den Ham, ROVA, Mijande en een Initiatievenmakelaar Overijssel. De workshops gingen o.a. over de verduurzaming van woningen, duurzaamheid in de openbare ruimte, afvalrecycling, aardgasloos bouwen en lokale duurzaamheidinitiatieven.

Projectweek duurzaamheid

De middag werd afgesloten met een debat over duurzaamheid in het gemeentehuis. Gezien de positieve reacties op deze middag overweegt Het Noordik om een hele projectweek te organiseren over duurzaamheid. Ook wethouder Van Abbema is enthousiast: “Dit initiatief past heel goed in de Agenda Duurzaamheid, waarin we samen met inwoners, maatschappelijke partners en bedrijven onze gemeente een stuk duurzamer willen maken. En deze leerlingen zijn onze toekomst. Zij hebben zelf steeds meer in de gaten dat het noodzakelijk is om duurzaam te leven.”

Onthulling standbeeld Normaal moet onvergetelijk feest worden

HUMMELO – Een levensgroot standbeeld voor een rockband. Een primeur in de nederpop. Normaal-zanger Bennie Jolink is zelfs zo enthousiast over het resultaat dat het hem inspireerde weer live te gaan zingen. Dat doet hij tijdens de onthulling op Hemelvaartsdag in de dorpskern van zijn geboortedorp Hummelo. Henk Kelder, voorzitter van het Anhangerschap, zoals de fanclub van Normaal heet. “We zijn van plan er een onvergetelijk feest van te maken, waarbij iedereen van harte welkom is.”

Het is het Anhangerschap dat het evenement organiseert, in samenwerking met Remon en Henk te Brake van café De Tol, ooit stamkroeg van Normaal. Waarbij Kelder benadrukt dat de toegang gratis is. “Want we willen hier zoveel mogelijk mensen van mee laten genieten.” Met na de onthulling van het standbeeld veel livemuziek. Want behalve Bennie Jolink, gitarist Ferdi Joly en bassist Willem Terhorst treden er meerdere bands op.

Het idee voor het standbeeld is afkomstig van het Anhangerschap, dat het vervolgens cadeau deed aan zowel Normaal als al die fans. Want Normaal mag dan na veertig jaren van deurdonderen officieel zijn gestopt, de band heeft tot op de dag van vandaag nog altijd een van de grotere fanclubs van ons land. Een trouw legioen anhangers van intussen drie generaties.

Nadat het idee van het standbeeld werd gelanceerd, werd de gerenommeerde kunstenares Lia Krol in de arm genomen. Zij leverde ruim een halfjaar lang achter de schermen noeste arbeid. Het resultaat: een levensgroot bronzen standbeeld, dat straks een plekje middenin het dorpshart van Hummelo krijgt.

“Inderdaad, we kennen de risico’s van brons”, zegt Henk Kelder. “Maar na een aantal brons-diefstallen in het verleden zijn er allerlei beveiligingsmethoden ontwikkeld. We willen ons niet in onze kaarten laten kijken, maar reken er maar op dat dit beeld van de laatste high-tech snufjes is voorzien.”

Bennie Jolink, zelf ook afgestudeerd kunstenaar, is al eens bij collega-kunstenares Lia Krol op bezoek geweest om de vorderingen met eigen ogen te bekijken. Hij was zelfs zo enthousiast over wat hij zag dat hij spontaan op het idee kwam om tijdens de onthulling enkele liedjes live te gaan vertolken.

En dat terwijl Jolink had verkondigd “nooit meer live” te zullen gaan spelen. Maar dat had alles te maken met zijn broze gezondheid. Nadat hij was gestopt met Normaal stak de aangeboren astma namelijk heviger dan ooit tevoren de kop op.

Jolink werkte al sportend aan zijn herstel. “Ik ging weliswaar vooruit, maar het verliep allemaal heel erg moeizaam. Tot ik een nieuw, experimenteel geneesmiddel kreeg. Ik wist niet wat me overkwam. Van de ene op de andere dag kreeg ik ineens weer lucht. Een tovermedicijn. En een genezing van Bijbelse proporties.”

Wat hem nieuwe inspiratie opleverde. Jolink werkt momenteel aan een nieuw soloalbum. En Hemelvaartsdag maakt hij dus zijn comeback. Het Anhangerschap is er vanzelfsprekend erg blij mee. “We wilden er een onvergetelijk feest van maken en dat wordt het nu helemáál”, aldus Kelder.

Behalve van de Normaal-leden zijn er die dag tot 21.00 uur diverse liveoptredens. Voorzitter Kelder: “Er worden die dag aardig wat bezoekers verwacht, maar we hebben veel ervaring met het organiseren van grote evenementen. We verwachten dan ook geen problemen. Alle ingrediënten zijn er om er een onvergetelijk feest van te maken. Aangezien de anhangers vanuit het hele land komen, zijn er overigens overnachtingsmogelijkheden bij camping Jena in Hummelo.”

Ook Henk Kelder heeft het standbeeld al gezien. “Het is onmeunig mooi geworden. We zijn er reuze trots op. Normaal had al belangrijke nederpopgeschiedenis geschreven, maar dankzij dit standbeeld zullen ze vanaf nu voor eeuwig worden herinnerd.”

Programma: 11.00 uur: terrein open, 13.30 uur: onthulling standbeeld, 14.15 uur: optreden Bennie, Willem en Ferdi, 15.00 uur: Anhangerschapband, 17.00 uur : The Marshalls, 19.00 uur : De Kisjeskearls, 21.00 uur: einde.

Aanmelden voor de Erfgoedprijs 2018 is weer mogelijk

 

De Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Vroomshoop-Geerdijk roept inwoners in haar werkgebied op om een woning of een ander object voor te dragen voor de Erfgoedprijs 2018. Voor de 14e keer wordt op Monumentendag, dat dit jaar op 8 september valt, de fraaie sculptuur van de winnende nominatie, een ontwerp van de Hammer kunstenaar Kees Huigen, uitgereikt. Ook andere nominaties krijgen de nodige aandacht. De Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Vroomshoop-Geerdijk heeft zich ten doel gesteld om de bewustwording voor het behoud van waardevolle cultuurhistorische panden, objecten, et cetera te behouden of te vergroten. De laatste winnaar van de Erfgoedprijs was een pand aan de Oranjestraat in Vroomshoop van de familie de Groot.

Voor het bepalen van de Erfgoedprijs roept het stichtingsbestuur, dat onder leiding staat van voorzitter Marie José Temmink, de hulp in van de lokale bevolking. Tot 1 juli aanstaande kan iedereen in genoemde woonkernen zijn of haar favoriet pand aanmelden bij de stichting. Het gaat om panden of andere objecten, die met zorg voor de historische details dit jaar of vorig jaar zijn gerenoveerd. Het kan daarbij gaan om woningen, maar ook om schuren, tuinen, hekwerken of landschappen, die zo veel mogelijk in hun oorspronkelijke staat zijn teruggebracht.

Aanmelden kan telefonisch, schriftelijk of per mail bij secretaris Klaas Dragt, Boshoek 27, 7681 GT Vroomshoop, telefoon 0546-642191 of per e-mail: klaas@dragtmail.nl Ook kan de website van de Stichting Ons Erfgoed bezocht worden om daar voor 1 juli aanstaande het favoriete pand, zo mogelijk met foto aan te melden: www.stichtingonserfgoed.nl

Herdenking van de gevallenen in Vroomshoop

 

Op vrijdagavond 4 mei aanstaande vindt jaarlijkse herdenking van de gevallenen plaats op het Vredesplein in Vroomshoop. Bij het monument voor vrede, vrijheid en recht begint het orkest van de Harmonie Vroomshoop om 19.25 uur met het spelen van koraalmuziek. Om 19.30 uur volgt het welkomst- en openingswoord door Hans Nieboer, voorzitter van het 4 mei comité Vroomshoop. Wethouder Martha van Abbema houdt namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand een toespraak. Als landelijk thema voor de herdenking geldt dit jaar; “Verzet als voorbeeld’. Leerlingen van groep 8 van de adoptieschool Nieuwoord zorgen voor een bijdrage.

De krans- en bloemlegging ziet er als volgt uit: het echtpaar van Abbema namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, leerlingen van Nieuwoord namens de Vroomshoopse jeugd en de Canadese bevrijders, de Oranjeverenging Vroomshoop, het Rode Kruis Twenterand, het 4 mei comité Vroomshoop en jongeren van de inloop van de stichting Zorgsaam Twenterand.

Na het beieren van de kerkklokken en de spelen van de Last Post volgen vanaf 20.00 uur de gebruikelijke twee minuten stilte. Direct daarna worden twee coupletten van het Wilhelmus gespeeld en gezongen. Comitélid Mariska Eggens draagt afsluitend een gedicht voor. Voor iedereen is er gelegenheid om bloemen bij het monument te leggen. Het 4 mei comité Vroomshoop verzoekt de lokale bevolking op 4 mei vanaf 18.00 uur tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen.

Twenterand Herdenkt

Nationale Herdenking 4 mei

In Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar-Vriezenveensewijk worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Den Ham * 19:45 uur Muziekvereniging Juliana speelt Koraalmuziek. * 19:57 Krans wordt gelegd door wethouder Binnenmars. * 19:58 uur Taptoe * 20:00 uur Twee minuten stilte * 20:02 uur Twee coupletten Wilhelmus Aansluitend: toespraken, gedichten en stille tocht naar oude begraafplaats om bloemstukken te leggen.

**Vriezenveen * 16:00 uur Bloemen leggen op begraafplaatsen door leden van de stichting 4 mei samen met Jette Kerkdijk en Myronne Haarhuis van CBS De Polle. * 19:30 uur Verzamelen op Tilanusplein. * 19:40 uur Start stille tocht met tamboerkorps Vriezenveense Harmonie. * 19:45 uur Bij het monument worden koralen gespeeld door de Harmonie. * 20:00 uur Twee minuten stilte. * 20:02 uur Pastoor Pikkemaat spreekt gebed uit. * 20:05 uur Toespraak wethouder Engberts. * 20:07 uur Het gedicht “Herinnering” wordt voorgedragen. * Aansluitend een gedicht,voorgedragen door Yrsa van der Meer.

Vroomshoop * 19:25 uur Koraalmuziek door de Harmonie Vroomshoop. * 19:30 uur Openingswoord. * 19:34 uur Koraalmuziek. * 19:39 uur Toespraak door wethouder Van Abbema. * 19:45 uur Bijdrage door jeugd Nieuwoordschool * 19:50 uur Koraalmuziek door Harmonie Vroomshoop. * 19:52 uur Kranslegging door wethouder Abbema, schooljeugd, Canadese krans, Oranjevereniging, Rode Kruis en 4 mei comité. * 19:59 uur Taptoe * 20:00 uur Twee minuten stilte. * 20:02 uur Twee coupletten Wilhelmus. * 20:05 uur Gedicht door M. Eggens. * 20:08 afronding bloemlegging. **De herdenking vindt plaats bij het monument op het Vredesplein.

**Westerhaar-Vriezenveensewijk * 16:00 uur Bloemen leggen op begraafplaats door leerlingen basisscholen. * 19:30 uur Verzamelen bij De Klaampe. * 19:40 uur Start stille tocht naar het monument. * 19:45 uur Koraalmuziek door Soli Deo Gloria. * tot 19:58 uur Klokgelui. * tot 20:00 uur taptoe * 20:00 uur Twee minuten stilte. * 20:02 uur Ds. J.A. Woudenberg spreekt gebed uit. * 20:05 uur Toespraak door burgemeester van der Kolk. Bloemlegging door burgemeester van der Kolk, Plaatselijk Belang, nabestaanden e.a. * 20:20 uur Zang door Christelijk Mannenkoor Westerhaar. * 20:25 uur Twee coupletten Wilhelmus.

Amicitia neemt 2 belangrijke punten mee uit Zoetermeer

Na de winst van vorige week, stond zaterdag de wedstrijd tegen de Meervogels uit Zoetermeer op het programma. De opdracht was duidelijk, om van de 7de plek af te komen moest deze pot gewonnen worden.

Na een niet al te scherp begin van de thuisploeg stond er na 7 minuten een 1-3 voorsprong voor Amicitia op het scorebord. De Meervogels wisten zichzelf snel te herpakken en de score weer gelijk te trekken, 5-5. In een fase waarin de ploeg uit Zoetermeer de korf niet kon vinden wist Amicitia de stand om te buigen naar een voorsprong, 5-8.

De Toyota Klaas Drent formatie liet zien dat ze de punten hard nodig hadden en sloeg een gat van vier doelpunten, 6-10. Voor rust lukte het de thuisploeg om iets dichterbij te komen, dit resulteerde in een ruststand van 11-13.

In de rust was de boodschap van trainer/coach Ruben Burchartz duidelijk. Het tempo moest omhoog, de kansen moesten beter afgerond worden en de 2 punten moesten mee naar Vriezenveen.

Na rust viel echter het eerste doelpunt aan de kant van de thuisploeg, 12-13. Daarna lukte het de ploeg uit Vriezenveen om de voorsprong weer verder uit te breiden naar 12-15. Er brak een periode aan waarin beide ploegen om en om scoorden. De Meervogels wist nog terug te komen naar een verschil van 2 doelpunten, 15-17. De Toyota Klaas Drent formatie liet het niet toe om de thuisploeg nog dichterbij te laten komen en zette nog één keer gezamenlijk de schouders eronder, waardoor er na 70 minuten een mooie eindstand van 18-22op het scorebord stond. Deze belangrijke 2 punten konden mee naar Vriezenveen! Amicitia 2 verloor de wedstrijd tegen de Meervogels met 16-13.

Op zaterdag 12 mei staat de volgende uitwedstrijd op het programma. De selectie gaat in Leusden spelen tegen de Antilopen.

SDO pas na rust op stoom

Afgelopen zaterdag reisde het eerste team van SDO af naar Wageningen voor het duel met de rode lantaarndrager van de competitie, Débaldérin. Na twee overwinning wilde SDO de goede lijn van de laatste tijd doortrekken en zo het eerste team van de studentenvereniging aan de zegekar binden. De vorige ontmoeting werd in Westerhaar eenvoudig gewonnen door de Oranjehemden met 16-2.

In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op. SDO had wel het veld overwicht, maar dit was nog niet terug te zien in de score. Na 10 minuten was het 2-2. Vooral het tweede aanvalsvak van de Westerhaarders had moeite met het afronden van de kansen. Hierdoor kon de Débaldérin uitlopen naar 5-3. Jurgen Schuldink wist op dat moment op prachtige wijze een doorloopbal af te ronden, hij gooide de bal achterwaarts in de korf met één hand nadat hij de korf al gepasseerd was. Dit kunstje zou hij in deze wedstrijd nog twee keer herhalen. Niet veel later kwam SDO weer op gelijke hoogte na een raak afstandsschot, 5-5. Toch waren het de studenten die met een voorsprong de rust in gingen, door eveneens te scoren uit een afstandsschot. De ruststand was 6-5 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust schakelde SDO een tandje bij. Dit had effect want de eerste aanval leverde meteen een doelpunt op, waardoor er weer een gelijke stand op het scorebord stond, 6-6. Daarna liepen de SDO’ers in no-time uit naar 6-10. De ploeg speelde veel verzorgder dan in de eerste helft met veel discipline, daarnaast werden de juiste mensen uitgespeeld en die wisten de kansen ook af te maken. Débaldérin kon hier weinig tegenover zetten. Na een kwartier was het 7-13, de wedstrijd was dus binnen voor de ploeg van Jan Nijkamp. Ook in de slotfase van de wedstrijd bleef SDO gas geven, de ploeg schoot nog een aantal keer Débaldérin en liep steeds verder weg van de thuisploeg. Einduitslag Débaldérin – SDO 9-19

SDO pakte dus, na een erg sterke tweede helft, vrij eenvoudig de winst. Door deze overwinning passeren de Oranjehemden SGV op de ranglijst en houden zo de aansluiting met de top 3. Een kampioenschap of promotie zit er waarschijnlijk niet meer in, toch zullen de Westerhaarders de sterke serie van de afgelopen weken door willen trekken. De volgende wedstrijd is op 12 mei de thuiswedstrijd tegen Groen Zwart uit Borne. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

Training voor vrijwilligerswerk speciaal gericht op psychisch kwetsbare mensen

Bent u die vrijwilliger die we zoeken? Wilt u iets betekenen voor een ander?

Interesse in de GGZ? Training voor vrijwilligerswerk speciaal gericht op psychisch kwetsbare mensen.

Het inzetten van zorgvrijwilligers bij psychisch kwetsbare mensen kan net het verschil maken; voor deze mens wordt het mogelijk om contact te krijgen met anderen en samen activiteiten te ondernemen; contact van mens tot mens!

Evenmens, informele zorg voor elkaar, heeft een cursus ontwikkeld om zorgvrijwilligers te specialiseren in het omgaan met psychisch kwetsbare zorgvragers.

Tijdens vier bijeenkomsten gaan we in op een aantal ziektebeelden (borderline, depressie, angststoornissen, schizofrenie). We bespreken onder andere hoe hiermee om te gaan en benadrukken dat we vooral kijken naar de mogelijkheden. De bijeenkomsten zullen verzorgd worden door RIBW, Impluz, Vriendendiensten Deventer en Evenmens.
Na het volgen van deze cursus wordt u door Evenmens als zorgvrijwilliger ingezet bij hulpvragen van psychisch kwetsbare personen. U wordt dan begeleid door de consulent van Evenmens.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze cursus? Neem contact op met Renate Krosman of Margret Overkamp voor meer informatie en aanmelding.

Als er behoefte aan is spreken zij eerst met u af voor een kennismakingsgesprek.

Ook vrijwilligers die al ingezet worden bij zorgvragers van Evenmens kunnen zich aanmelden voor deze cursus.

 

Data bijeenkomsten: 18 september, 2 oktober,              16 oktober en 30 oktober

Tijdstip: 19.00 -21.00 uur

Locatie: ZGR Swaenewoerd, Zwanenwoerd 1 in Raalte

Kosten: geen

Aanmelden kan tot 15 juni a.s.

 

Renate Krosman, coördinator zorg / mantelzorgconsulent Evenmens, 06-19608549

Margret Overkamp, projectmedewerker Evenmens 0548-638830

Voor meer informatie www.evenmens.nl

Vroomshoopse Boys de complimenten en Flevo Boys de punten

In het duel tegen koploper Flevo Boys kon Vroomshoopse Boys vanwege blessures geen beroep doen op Harold Kivits, Ton Kunst en Ernst-Jan Heideman. In Emmeloord speelde Vroomshoopse Boys vanuit een versterkte en geod georganiseerde verdediging tégen het team van trainer Inne Schotanus. Die beproefde tactiek wierp onmiskenbaar vruchten af, want de thuisploeg kon maar moeilijk het vertrouwde snelle combinatiespel komen. In de 5e minuut meldden de gasten zich voor het eerst voor het doel van Flevo Boys. Na een vlotte aanval over meerdere schijven strandde Leon Dogger op de goed reagerende keeper Rodney Rosink. In de fase daarna speelde het spel zich vooral op het middenveld af en Vroomshoopse Boys toonde duelkracht en passie. Flevo Boys probeerde met aanvallen vanaf vooral de linkerkant de snelle spitsen te bereiken en dat leek al snel succes te hebben. Frank Post ontsnapte op rechts, maar zijn panklare voorzet werd door de gevaarlijke Madith Doufikar van dichtbij tegen de lat geschoten.

Na deze gelukkige ontsnapping toonde Vroomshoopse Boys aan dat het genoeg voetballend vermogen in de ploeg heeft om het de koploper van de eerste klasse D. uiterst moeilijk te maken. Bij aanvallen van Flevo Boys kwam Boys-keeper Tim Sickman meerdere malen attent uit zijn doel om het gevaar te bezweren. In de 28ste minuut kwam Lars Scholten na een prima aanval tot een schot vanaf de zestien, maar via een verdediger van Flevo  Boys vloog de bal hoog over. Het bleek uitstel van executie te zijn. In de 38ste minuut schoot Lars Scholten op doel en de afgeketste bal werd hard in de linker hoek binnen geschoten door Leon Dogger: 0-1. Het zichtbaar geschrokken Flevo Boys trachtte voor rust nog gelijk te maken, maar kreeg geen echte kansen meer.

Na de rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Er werd in een aanzienlijk hoger tempo gespeeld en er werd ook hoger druk gezet. Dat resulteerde in meerdere kansen, die ook benut werden. In de 50ste minuut werd met een bekeken dieptepass de Boys-verdediging in zichtbare  verlegenheid gebracht en de vrijgelopen middenvelder Aran Nijboer voltrok op randje van buitenspel op beheerste wijze het vonnis: 1-1. Flevo Boys zette nog een tandje bij en dat werd drie minuten later beloond. Een voorzet vanaf rechts werd door iedereen gemist, behalve door de in het centrum vrij staande Frank Post, die koppend de 2-1 liet aantekenen. Daarna ging de storm in de Polder weer liggen en kwam Vroomshoopse Boys tot gevaarlijke tegenstoten. die niet van gevaar ontbloot waren. In de 59ste minuut leek Ramon de Jong balverlies van Flevo Boys af te straffen, maar zijn vlammend schot met links werd door keeper Rodney Rosink knap tot corner verwerkt.

Flevo Boys probeerde een vroegtijdige beslissing te forceren, maar de solide Boys-verdediging  met aan het hoofd keeper Tim Sickman hield knap stand. De thuisploeg kon slechts ten koste van enkele terechte gele kaarten de dadendrang van de bezoekers afstoppen. In de 71ste minuut werd Jos Hutten aan Boys-zijde gewisseld voor Jelle Drees. In de 80ste minuut kwam aan Boys-zijde Jesper Derks Robin Drenthen vervangen. Een slotoffensief deed Flevo Boys nog even wankelen, maar gescoord werd er niet meer. De soeverein leidende arbiter Pascal Souhuwat uit Assen floot af bij een 2-1 stand, waar er een beter resultaat voor Vroomshoopse Boys in had gezeten. Niet op basis van meer kansen, die talrijker voor Flevo Boys waren geweest. Wel was op basis van het vertoonde spel en de daadkracht was dit verdiend geweest.

Flevo Boys, dat vorige week nog thuis met 7-0 DZC´68 had verslagen, en in Vroomshoop met 4-1 won, was zichtbaar opgelucht met de nipte overwinning. Vroomshoopse Boys kreeg complimenten, maar de drie punten waren voor Flevo Boys. Doordat de naaste concurrenten FC Zutphen en ook DZC´68 met ruime cijfers verloren is de nacompetitie om handhaving met nog drie competitiewedstrijden binnen handbereik voor het wilskrachtige team van de trainers Karlo Meppelink, Arjan Paters en Stephan Bloemendal.

Op zaterdag 5 mei zijn er geen competitieverplichtingen  en op zaterdag 12 mei wordt in Doetinchem aangetreden tegen DZC´68, dat een plaats hoger staat op de ranglijst dan de Boys.

In Emmeloord werd in de volgende opstelling gespeeld:  doel: Tim Sickman; achter: Robin Drenthen (80: Jesper Derks), Jordy Brinkman, Ramon Bolks en Rutger Schrijver; midden: Leon Dogger, Lars Scholten en Robert Veld; voor: Ramon de Jong, Jos Hutten (71: Jelle Drees) en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys 2 versloeg in een midweeks duel OZC 2 in Ommen met 2-1 en koerst in de eerste klasse af op nacompetitie om promotie. Vroomshoopse Boys J019-1 speelde thuis knap met 2-2 gelijk tegen SDC’12, de nummer 3 van de hoofdklasse.

 

Actie levert 130 vrienden Aquapark Vroomshoop op

Bestuur stichting Aquapark Vroomshoop voerde met succes actie op Koningsdag.

Een van de vele deelnemers van de druk bezochte Vrijmarkt van de Oranjevereniging Vroomshoop was het bestuur van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. In de kraam werden op Koningsdag de concrete plannen voor het zwemseizoen 2018 en de komende jaren gepresenteerd. Doel is de verfraaiing van het door de gemeente Twenterand geëxploiteerde en beheerde Aquapark de Zandstuve. Er werd op Koningsdag gelegenheid geboden om Vriend of Vriendin van het Aquapark te worden en de respons was uitstekend. Er meldden zich 130 Vrienden en Vriendinnen, die voor een totaalopbrengst van € 1.300,- zorgden. Daarnaast waren er verschillende vrije giften.

Duidelijk werd dat het Aquapark de Zandstuve draagvlak heeft onder de bevolking van Vroomshoop en omstreken. Op zaterdagmiddag 12 mei verleent de nog jonge stichting medewerking aan de feestelijke opening van het zwemseizoen. Dan wordt de vlag met het logo van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop gehesen en wordt ook de nieuwe stormbaan geïntroduceerd.