Archive for: september 2018

Twirlsters van “De Harmonie Vroomshoop ”beleefden een dag met een gouden randje

 

Zaterdag 29 september organiseerde “De Harmonie Vroomshoop” een zeer geslaagde KNMO Majorette/Twirl wedstrijd. De gehele vereniging heeft zich ingezet om er een top dag van te maken.

Van “De Harmonie “deden alle Twirlsters mee onderverdeeld in drie teams en een solist. De jongste meisjes van team D konden na lang wachten eindelijk hun show laten zien op muziek van “Gruwelijk Eng”. Dat ze voor deze show speciaal gemaakte jurkjes droegen maakte het voor hun nog mooier om op te treden. Hun show viel goed in de smaak bij de jury en werd dan ook beloond met een eerste plek en mogen mee naar de Overijsselse Kampioenschappen. Team C, die op mooie muziek van Hercules een show liet zien, pakte de jury in door stralend, gelijk, en enthousiast hun dans uit te voeren. Team C behaalde een eerste plek en ook de punten om deel te mogen nemen aan de Overijsselse Kampioenschappen. Van het B-team werd in deze leeftijdscategorie al wat meer van verwacht, maar ook zij lieten zien dat ze hun dans goed onder de knie hadden. En wederom pakte ook dit team de gouden beker + plaatsing voor de Overijsselse Kampioenschappen. Maud deed als enige solist mee van de vereniging. Door haar show zowel technisch als de choreografisch goed uit te voeren liet ze haar tegenstanders achter en pakte hier de gouden medaille en ook de punten om deel te mogen nemen aan de Overijsselse Kampioenschappen. Drie gouden bekers en een gouden medaille, het was met recht een dag met een “gouden “randje”. De inzet en het vele trainen van alle meiden werd deze dag meer dan dik beloond. Tel daarbij op de vele positieve reacties van zowel de deelnemers, het publiek en de bond over dit concours maakt dat de vereniging terug kan kijken op een zeer geslaagde dag. De meiden gaan samen met hun instructrice de komende weken weer flink trainen om zich voor te bereiden op het Overijsselse Kampioenschap 20 oktober in Losser.

Amicitia toont onvoldoende veerkracht

Amicitia liet afgelopen zaterdag dure punten liggen in een matig duel tegen Wit Blauw uit Kampen.

In deze derde thuiswedstrijd van Amicitia deden beide teams niet veel voor elkaar onder. Voor de rust werd er in het begin, net als in de vorige wedstrijd, heel weinig gescoord. Wit Blauw liep geleidelijk uit naar een voorsprong van 5-9, maar Amicitia toonde veerkracht en kwam terug naar 9-9. Beide teams scoorden elk nog een doelpunt en de ruststand was na 30 minuten spelen 10-10. Na de hervatting kwamen beide ploegen moeizaam op gang en na een 15-15 tussenstand halverwege de 2e helft gaven de Kampenaren even gas en kwamen weer op een ruime voorsprong. De Toyota Klaas Drent formatie kon Wit Blauw toen niet meer bijbenen. Eindstand 20-23.

Het tweede van Amicitia kon ook hun wedstrijd helaas niet winnen. Na een spannende slotfase ging de Meeuwen uit Putten met de 2 punten naar huis. Eindstand 14-15. Zaterdag spelen beide selectieteams een uitwedstrijd in Assen tegen AVO. AVO 1 is de hekkensluiter van de overgangsklasse.

Kinderboekenweek in Twenterand

Feest in de bibliotheek!
KinderboekenweekVan 3 t/m 14 oktober is het weer de jaarlijkse Kinderboekenweek!
Dit jaar is het thema: Vriendschap: ‘Kom erbij’

Activiteiten van de bibliotheek
De bibliotheek Twenterand organiseert tijdens de Kinderboekenweek weer tal van activiteiten:
Boekenspeurtocht:
Ook dit jaar is er weer de speciale Boekenspeurtocht. Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen meedoen aan deze speurtocht in de bibliotheek. Van 3 t/m 13 oktober tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan er worden gespeurd naar de goede antwoorden. Er zijn 2 speurtochten, voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen van 9-12 jaar. Onder de goede inzendingen wordt een boek verloot.

Bezoek met de klas aan de bibliotheek:
Heel veel groepen 5 van de basisscholen brengen met hun juf of meester een speciaal Kinderboekenweekbezoek aan de bibliotheek. Er wordt voorgelezen uit de bekroonde boeken en verteld over de Kinderboekenweek en er is een opdrachtencircuit met allerlei opdrachten.

Digitaal spel Codewoord:
Speciaal voor kinderen die het leuk vinden om op de computer spelletjes en opdrachtjes te doen, is er tijdens de Kinderboekenweek ‘Codewoord’, dat op de website van de bibliotheek staat. Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met dit digitale spel. Ook Codewoord staat in het teken van ‘Vriendschap’. Door antwoord te geven op verschillende vragen verzamelen de deelnemers letters voor het codewoord. Tijdens het spel krijgen de leerlingen boekentips mee, die gekoppeld zijn aan de vragen. Een leuke manier om boeken te leren kennen.
Het spel eindigt met het puzzelen van de letters, zodat het Codewoord ontstaat. Onder alle goede inzendingen wordt een prijs verloot.

Christelijke kinderboekenmaand
De hele maand oktober staat ook in het teken van de Christelijke kinderboekenmaand.
Het thema is dit jaar Het thema is Door dik en dun – Vriendschap vieren. De actieboeken worden de hele maand oktober tentoongesteld in de Twenterandse bibliotheken. Ook zijn er kleurplaten te vinden.

Kom naar de bibliotheek!
De bibliotheek biedt met al deze activiteiten volop mogelijkheden om één van de vestigingen in Twenterand te bezoeken.
In de bibliotheken zijn ook veel boeken te zien die een landelijke prijs, Griffel of Penseel, hebben gewonnen, en natuurlijk ook veel boeken over vriendschap.
Een bibliotheekabonnement is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Het kinderboekenweekgeschenk heet dit jaar De eilandenruzie en is geschreven door Jozua Douglas, terwijl het speciale kinderboekenweek-prentenboekje Kom erbij gemaakt is door schrijfster en illustrator Milja Praagman. Deze boeken zijn te verkrijgen bij de boekhandels.

Kijk voor meer informatie over de Kinderboekenweek op:  www.kinderboekenweek.nl

Zwaar bevochten overwinning Vroomshoopse Boys bij Be Quick’28

Tegen Be Quick’28 moest Vroomshoopse Boys in Zwolle aantreden zonder de vanwege werkzaamheden afwezige Ton Kunst en zonder de geschorste Ernst-Jan Heideman. Na het beginsignaal van de 21-jarige leidsman Ramon Tulen uit Groningen werd direct druk gezet op de verdediging van de gastheren. Dat resulteerde al na 1 minuut in de openingstreffer. Geknoei in de defensie van Be Quick’28 leidde tot een intikker van de attente Leon Dogger: 0-1. Vroomshoopse Boys bleef in de fase erna de bovenliggende partij, waarbij de opgekomen centrale verdediger Rutger Schrijver vanuit een corner net het doel miste in de 11e minuut. De thuisclub stichtte met snelle tegenstoten ook gevaar, maar sluitpost René Kok van Vroomshoopse Boys redde enkele keren bekwaam.

Al in de 24ste minuut werd de score verdubbeld. De in het nauw gebrachte Keeper Teko Malanda kopte de bal na een diepe bal buiten de zestien weg in de voeten van Jordy Harms. De Boys-spits aarzelde geen moment en vanaf 35 meter belandde de bal met een fraaie boog in het verlaten doel van Be Quick’28: 0-2. De fysiek ijzersterke spits Sertac Yiklmaz stichtte het nodige gevaar, maar de Boys-defensie speelde uitermate geconcentreerd. In de 44ste minuut dook Boys-middenvelder Tom Pierik na een prima combinatie met Jordy Harms vrij op voor keeper Teko Malanda van Be Quick’28, Beiden kwamen in botsing, waarna Tom Pierik er met en blessure af moest. Bram Hooijer kwam de onfortuinlijke Boys-speler vervangen. De rust brak aan met een gezien het spelbeeld al met al verdiende 0-2 voorsprong voor de gasten.

Na de thee zette Be Qyicik’28 er een tandje bij en de Boys moest steeds meer terug. Sporadisch kwamen er uitvallen van het team van hoofdtrainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens, maar de echte scherpte ontbrak in die fase. In de 58ste minuut kwam er weer eens dreiging vanaf de rechterkant van de thuisploeg en Sertac Yilmaz rondde vervolgens feilloos af in de rechterhoek: 2-1. In de 66ste minuut dook Juliën Derks namens de Boys op voor de Be Quick’28 doelman, maar het vlammende schot van de snelle Boys-aanvaller werd stompend verwerkt. Vroomshoopse Boys beperkte zich vooral tot verdedigen en Be Quick’28 kwam steeds meer opzetten. In de 72ste minuut werd Jos Hutten aan Boys-zijde gewisseld voor Robert Veld.

In de 8oste minuut werd Jordy Harms ten koste van een overtreding afgestopt. De toegekende vrije trap werd vanaf 20 meter prima ingeschoten door Leon Dogger, maar een fraaie safe van keeper Teko Malanda voorkwam de 1-3. In de 81ste minuut had Robert Veld een treffer op z’n schoen, maar de goalie van Be Quick’28 redde opnieuw. Be Quick’28 ontwikkelde een slotoffensief, maar een grote kans voor spits Sertac Yilmaz werd verijdeld door een uitstekende verdedigende actie van Andjin van Veen. In de 85ste minuut kwam bij de Boys Tobias Kempers voor de aangeslagen Leon Dogger. Een minuut later maakte Boys-verdediger Robert Drenthen een onreglementaire overtreding. Dat betekende geel en opgeteld bij het eerdere geel vanwege commentaar op de leiding betekende dat rood en een veldverwijzing.

Met tien man leek Vroomshoopse Boys stand te houden, maar in de 92ste minuut ging het toch nog mis. Keeper René Kok kon een bal door hinderen van Sander Fillet niet klemvast houden en de slimme aanvaller van Be Quick’28 schoot de 2-1 binnen. Protesten aan het adres van arbiter Tulen hielpen niet. Het pleit voor het karakter en de veerkracht van de Boys, dat daarna direct weer de aanval werd gezocht. Jordy Harms zette goed door na een oorspronkelijk afgeslagen aanval en bediende middenvelder Jelle Drees op maat. Het verwoestende schot sloeg via de onderkant van de lat achter de krijtlijn binnen: 2-3. Deze wereldgoal was bevrijdend voor het Boys-team dat deze late ontsnapping uitbundig vierde.

Zo werden de eerste drie punten in de tweede klasse H. binnen gehaald en werd de ongelukkige thuisnederlaag tegen vv Den Ham weer weggepoetst. Zaterdag volgt er weer een uitwedstrijd, dan tegen ASC’62 in Dalfsen.

In Zwolle werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Robin Drenthen (tot de 86ste minuut), Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Jesper Derks; midden: Leon Dogger (85: Tobias Kempers, Jelle Drees en Tom Pierik (44: Bram Hooijer); voor: Juliën Derks, Jordy Harms en Jos Hutten (72: Robert Veld).

Vroomshoopse Boys 2 won ook de tweede wedstrijd in de eerste klasse ne nu werd in Ommen verdiend met 3-2 gewonnen van OZC 2. Vroomshoopse Boys 3 won uit afgetekend van Buchterveld 2 met 5-1. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys J019-1 lukte weinig thuis tegen Heino J)19-1 en er werd dan ook met 5-0 verloren. Vroomshoopse Boys JO17-1 is de trotse koploper en nu werd in Geesteren met 1-0 van Stevo gewonnen.

Foto: Erwin Heuver
Twee hoofdrolspelers aan Boys-zijde: Jelle Drees, die de 2-3 binnen schoot en keeper René Kok, die een aantal puike reddingen verrichtte.

Schrijfavond Amnesty International in Vriezenveen

Maandag 8 oktober a.s.van half zeven tot half acht is er weer een schrijfavond van Amnesty International in de Openbare Bibliotheek, Jonkerlaan 4 in Vriezenveen.
Schrijf mee en bestrijd onrecht! U en jouw steun aan Amnesty helpt slachtoffers wereldwijd. We onderzoeken de schendingen van hun rechten en brengen de buitenwereld op de hoogte. Met rapporten, lobby, acties en campagnes oefenen we voortdurend druk uit.
Het resultaat? Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

A.I.schrijfgroep Vriezenveen
amnestyschrijfgroep@icloud.com

Loon naar werken voor SDO 

Zaterdag 29 september reisden de Westerhaarders af naar Bunnik om te spelen tegen een van de titelkandidaten, Midlandia 1. Met nog steeds nul punten gingen de SDO’ers de wedstrijd in, het team van Jan Nijkamp vond het wel tijd om punten mee te nemen naar het thuisfront.

Anders dan vorige week hadden de Tukkers prachtig zonnig weer meegenomen naar de eindbestemming. De scheidrechter floot de wedstrijd dus onder zonnige weeromstandigheden om 15:30 uur in. De thuisploeg wist de korf al zeer snel te vinden, de eerste twee aanvallen van de Bunnikers werden afgerond met een doelpunt, 2-0. De Westerhaarders wisten niet veel later op gelijke hoogte te komen door middel van een rake vrije bal en een mooi afgemaakte doorloopbal, 2-2. Daarna was het de thuisploeg dat een gaatje sloeg naar 5-2. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en wisten in het tweede deel van de eerste helft nog een aantal doelpunten te maken. De SDO’ers wisten het gaatje te dichten, waardoor er een spannende sfeer werd gecreëerd in en om de lijnen van het korfbalveld in Bunnik. De teams gingen de kleedkamers in met een stand van 6-5 op het scorebord, een beperkte score waar toch hard voor gewerkt moest worden.

Na motiverende woorden van Jan Nijkamp gingen de Oranjehemden terug het veld in, het team besefte dat er nog van alles mogelijk was, zou deze wedstrijd dan toch de eerste punten op gaan leveren? De scheidsrechter floot onderhand de tweede helft in, opnieuw was het de thuisploeg dat als eerste de korf wist te vinden. Het antwoord van de SDO’ers volgde al snel, waardoor het verschil dus weer 1 doelpunt was. Daarna ging het gelijk op, de Westerhaarders kregen een schot tegen en antwoordden opnieuw met een rake doorloopbal. Het scorebord toonde een stand van 8-7. Opnieuw kregen de SDO’ers een schot tegen, maar nu wisten de oranjehemden een kleine kans en een afstandsschot af te ronden waardoor er tot grote frustratie van de thuisploeg een gelijke stand van 9-9 op het scorebord kam te staan. Het bleef erg spannend, de thuisploeg wist een doorloopbal af te ronden, 10-9. Maar de Westerhaarse formatie liet zich niet zo maar passeren, en antwoorde opnieuw met een score vanuit een afstandsschot, 10-10. Toen wist het team van Jan Nijkamp voor het eerst in deze wedstrijd de leiding te nemen en op een voorsprong te komen van twee doelpunten, 10-12. De SDO’ers probeerden het in de verdediging dicht te houden maar toch wist de thuisploeg het gat te dichten en op een gelijke stand te komen. Eindstand Midlandia – SDO 12-12.

Helaas geen winst voor SDO, maar toch kon het team met een zeer tevreden gevoel terug in de auto’s stappen. Eindelijk heeft het eerste team van SDO een punt te pakken, op naar de volgende punten. Volgende week zaterdag heeft SDO 1 geen wedstrijd. Het team kan zich gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen KCD. Zaterdag 13 oktober speelt SDO 1 tegen KCD in Doorn, de laatste uitwedstrijd voor het team van Jan Nijkamp.

Man uit Vriezenveen met wapen aangehouden na achtervolging

Vriezenveen, 29 september 2018
Een 30-jarige man uit Vriezenveen is zaterdagmorgen na een achtervolging door de politie op het Oosteinde aangehouden. In de auto werd onder andere een breekijzer en vuurwapen aangetroffen. De man was onder invloed van verdovende middelen en is gearresteerd.

De man viel rond half vijf vanochtend op door zijn rijstijl op de Koningsweg. Hij kreeg een stopteken, maar negeerde die en ging er met hoge snelheid vandoor. Met gedoofde lichten reed de man een zijweggetje van het Oosteinde in, waar hij kon worden aangehouden.

Jas Josland (NZ) live in het Wapen van Vriezenveen

 

Zondagmiddag 7 oktober is er weer live muziek en een BBQ bij het Wapen van Vriezenveen.

Jas Josland uit Nieuw Zeeland speelt vanaf 15.00 uur samen met haar band en sluit in het Wapen haar Europese tour af! Speciaal hiervoor steekt Het Wapen de BBQ aan!

Oorspronkelijk uit Christchurch, Nieuw Zeeland, maar tegenwoordig meer en meer een wereldburger. Opvallend genoeg werd de muzikant in de ooit zo verlegen Jas Josland losgemaakt toen zij karaoke ontdekte in Zuid-Korea. Ze leerde zichzelf gitaar spelen, verliet haar droombaan en richtte zich fulltime op haar nieuwe leven als muzikant. Als snel werd duidelijk dat ze niet alleen een lekkere rock-tune kon schrijven, maar ook de stem heeft om deze geloofwaardig neer te zetten.

Haar muzikale reis bracht haar in Hong Kong waar ze o.a. optrad bij TEDx en de Secret Island Party. In 2016 maakte Jas haar weg naar Schotland om op het Edinburgh Fringe Festival te spelen en solo door Europa te toeren. Een tweede tour volgde waarna ze zich richtte op het opnemen van haar debuutalbum “See What You Did There”. Dit album vormt de backbone van haar derde Europese tour waarbij ze vergezeld wordt door de meiden van haar band die het repertoire nog meer power en intensiteit meegeven.

Het repertoire van Jas Josland bestaat uit een mix van poppy rock en rocky pop maar ook een tranen trekkende ballad en een vleugje ska…. verhalen over haar reizen en avonturen in een muzikale omlijsting. Eigen, energiek en “ gewoon” erg lekker! Dat is Jas Josland.

Het Wapen van Vriezenveen vind je aan het Westeinde 6 in Vriezenveen. Jas Josland begint om 15.00 uur en de entree is gratis!

Evenementenagenda Twenterand van 3 t/m 13 oktober

Dit overzicht is samengesteld op 28-09-2018, wijzigingen voorbehouden.
Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl
Woensdag 3 oktober
Vroomshoop
Dansclub 50+. Elke 1e woensdag van de maand, iedereen is welkom! Prijs voor leden: € 2,00, niet-leden: € 3,00.
Aanvang: 20:00. Locatie: Kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27, 7681AL Vroomshoop.
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Eet Mee Twenterand. Voor deelname opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot 13.00 uur.
Deelnameprijs: € 5,00. Openingstijden: 17:30-20:00.Locatie: Kulturhus “De Klaampe”, Beeklaan 1, 7676BC
Westerhaar-Vriezenveensewijk, 0546-805151, info@deklaampe.nl, http://www.deklaampe.nl
Vrijdag 5 oktober
Den Ham
Bingo in De Rank. Tien bingorondes en een sta-ronde voor €7,00. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Locatie:
Herv. Centrum De Rank, Brinkstraat, 7683 BB Den Ham. Aanvang: 20:00.
Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober
Hellendoorn
Beleef het buitenleven tijdens de Schuilenburg Herfstfair! Tijdens de 3-daagse fair kunt u struinen langs de
vele leuke kraampjes! Openingstijden: 10:00-17:00. Entreeprijs: € 6,50, kinderen t/m 12 jaar gratis. Locatie:
Landgoed Schuilenburg, Schuilenburgerweg 54, 7447RP Hellendoorn, 0548-681782, info@schuilenburg.nl,
http://www.schuilenburg.nl
Zaterdag 6 oktober
Den Ham
Paddenstoelenwandeling IVN. Met de gidsen Henk Nieuwerth en Johan Treep op zoek naar paddenstoelen in
Beerze. Vertrek om 09.30 uur vanaf De Rank, Brinkstraat, 7683 BB Den Ham
Geerdijk
Oktoberfest Geerdijk. Het feest is in een sfeervolle tent, dresscode: lederhosen und Dirdl jurken.
www.spoorfuif.nl Entreeprijs: € 16,00. Aanvang: 20:00. Feesttent, Geerdijk
Vroomshoop
Slagwerkconcert Vriezenveense Harmonie. Onder leiding van Niek KleinJan. Entreeprijs: € 5,00.
www.vriezenveenseharmonie.nl Aanvang: 19:30.Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2,
7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050, info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl
Maandag 8 oktober
Vriezenveen
Schrijfavond Amnesty International. Er wordt gezorgd voor informatie en voorbeeldbrieven. Openingstijden:
18:30-19:30.Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen.
Dinsdag 9 oktober
Landschapsbeheer Veenschap. Informatie te verkrijgen bij Herman Stevens (tel.0546-563237) of Dick Berkhof
(tel.0546-573016). Openingstijden: 09:00-12:00.Locatie: Hazenpad Vriezenveen
Den Ham
Eet Mee Twenterand. Voor deelname opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot 13.00 uur.
Deelnameprijs: € 5,00. Openingstijden: 17:30-20:00.Locatie: Café Restaurant Harwig, Ommerweg 1, 7683AV
Den Ham, 0546-671228, info@harwigdenham.nl, http://www.harwigdenham.nl
Woensdag 10 oktober
Den Ham
Bijeenkomst P.C.O.B Den Ham. Voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en
mensen omzien naar elkaar. Iedereen van harte welkom. Aanvang: 14:30.Locatie: Hervormd Centrum De Rank,
Brinkstraat, Den Ham
Vroomshoop
Kremer Dartrankingen. Meer info: D Kist 0622221087. Aanvang: 19:30.Locatie: Café Kremer, Julianastraat,
Vroomshoop
Vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober
Den Ham
Kledingbeurs voor Diaconaal Project. Verkoop van gebruikte kleding, met een afdeling voor kinderkleding.
Openingstijden: vrijdag 18:30-21:30, zaterdag 09:30- 12:00. Locatie: Herv. Centrum De Rank, Brinkstraat, 7683
BB Den Ham
Zaterdag 13 oktober
Den Ham
Wandeling Arboretum De Lutte. IVN Den Ham-Vroomshoop, o.l.v. Henk Nieuwerth. Vertrek om 09:00 uur vanaf
De Rank, Brinkstraat, 7683 BB Den Ham en om 09:15 uur vanaf Expert Berkhof Vroomshoop.
Vroomshoop
Herfstmarkt in Het Flierborgh. Met eigengemaakte handwerkproducten, bloemstukken, koffie met versgebakken
koek, cake en appeltaart. Openingstijden: 11:00-16:00.Locatie: Het Flierborgh, Oranjeplein 5, Vroomshoop
Vroomshoop
Heel Vroomshoop Zingt. Een fantastisch popconcert voor jong en oud! Entreeprijs: € 12,50. Aanvang:
20:00.Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050,
info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl
Exposities en tentoonstellingen
Den Ham
Tentoonstelling Les Knight. ‘Dambuster Les Knight DSO en de Lancastercrash’. Te bekijken tijdens de
openingsuren van Tourist Info Twenterand. Gratis toegang.Locatie: Middendorpshuis, Grotestraat 4, 7683BB Den
Ham, 0546-671778, info@puurtwenterand.nl, http://www.puurtwenterand.nl
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker
Twistveenweg 13, 0546-659118 www.boerderijdekker.nl Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur.
Den Ham
Expositie Caroline Kuiper en Tineke Steenvoorde. “Voetstappen door aarde en water” met keramiek van
Carolime Kuiper en cursisten en schilderijen van Tineke Steenvoorde. Geopend van 12 sept. t/m 28 okt op wo t/m
vr van 14 tot 16 uur. Gratis toegang. Locatie: Stichting Expositiehuis, Grotestraat 4, 7683BB Den Ham, 0546-
671864, jenfkremer@gmail.com, http://www.expositiehuisdenham.nl
Vriezenveen
Expositie Fotoclub Wierden. Leden van de Fotoclub Wierden (FCW) exposeren foto’s vanaf 1 sept. tot half okt.
in de bibliotheek te Vriezenveen. Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen, 0546-
562385, vriezenveen@bibliotheektwenterand.nl, http://www.bibliotheektwenterand.nl
Vriezenveen
Expositie “Eigen Werk”. Tentoonstelling voor amateurkunstenaars binnen de gemeente Twenterand. Van 4 t/m
27 okt. op donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en
zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.Locatie: Peddemorsboerderij, Westeinde 342, 7671CM Vriezenveen, 0546-
565308, bjvangameren@solcon.nl, http://www.peddemorsboerderij.nl
Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info,
Den Ham. Tel 0546-671778. www.puurtwenterand.nl
Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te
korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van
dinsdag t/m zaterdag.
Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een
boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo.
Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij
restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za.
Langlopend:
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden
en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

17 Twenterandse statushouders ontvangen Participatieverklaring

 

Donderdag 27 september hebben 17 statushouders in Twenterand een Participatieverklaring ontvangen en ondertekend in het bijzijn van burgemeester Van der Kolk. Zij zijn de vierde groep statushouders in de gemeente Twenterand die de verklaring hebben getekend, een verplicht onderdeel van de inburgeringscursus.

De Participatieverklaring is sinds 1 oktober 2017 een verplicht onderdeel van de inburgering. De gemeente Twenterand biedt, in samenwerking met Vluchtelingenwerk Oost Nederland, sinds eind 2016 workshops aan voor vluchtelingen die in de gemeente zijn komen wonen.

Burgemeester Van der Kolk: “De statushouders tonen met de ondertekening hun wil om mee te doen in onze samenleving met de waarden die daar bij horen. Dat juich ik toe. Bovendien is dit een mooi voorbeeld van hoe wij samen met Vluchtelingenwerk Oost Nederland deze mensen proberen een thuis te geven in ons mooie Twenterand.”

Workshops

In samenwerking met de gemeente Twenterand heeft Vluchtelingenwerk Oost Nederland op 20 september een hele dag workshops gegeven aan 17 statushouders. Tijdens deze workshops werd onder meer ingegaan op de Nederlandse kernwaarden vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. Ook kregen de deelnemers uitleg over de bemiddeling naar regulier werk.

Op de foto 16 statushouders en burgemeester Van der Kolk. Eén statushouder ontbreekt op de foto.