Archive for: december 2018

Spetterende nieuwsjaarsvisite met The Beggars Clan

Vrouwen van Nu Vriezenveen begint het jaar 2019 op een wel heel muzikale wijze. Dan zal de lang verwachte avond zijn van The Beggars Clan. Met hun Ierse folk muziek, hun improvisaties en verhalen wordt het zeker een topavond voor de Vriezenveense vrouwen.

Het CCK2 zal woensdag 16 januari veranderen in een swingende zaal. Met de volksdansgroep als een stel vrouwen die graag dansen, wordt rekening gehouden. De voetjes kunnen van de vloer.

Ook de Almelose leden van Vrouwen van Nu willen graag aanwezig zijn. Hoewel het omschreven wordt als een private party op de website van The Beggars Clan, zijn gasten zoals gebruikelijk welkom. De leden van Vrouwen van Nu betalen voor hun drankjes 3,50 euro en gasten betalen 7,50 als bijdrage in de kosten.

Om 20.00 uur een kort welkomstwoord, met wensen voor het nieuwe jaar 2019 en dan wordt het genieten geblazen.

Nieuwjaarsloop en receptie Sportlust Vroomshoop

Op zondagmorgen 6 januari om 09.15 uur worden alle leden van Sportlust, en belangstellenden, verwacht bij het Clubhuis. Om sportief te starten kan iedereen dan meedoen aan de Nieuwjaarsloop. Voor de jeugd is er een parcours van 1,5 kilometer, de rest loopt ongeveer 5,5 kilometer. Ouders die niet meelopen kunnen hun kinderen komen aanmoedigen. Vaak wandelt Sportlust 7 een stuk langs het parcours, ook daar kunt u bij aansluiten. De trainers zorgen uiteraard dat hun pupillen zo veel mogelijk aan de start staan door dit bericht in hun groeps-app te delen. Als iedereen terug is, kan er gedoucht worden -dat is wel zo fris-, en daarna maken we ons op voor de Nieuwjaarsreceptie.

Om 11.30 uur spreekt tot u de voorzitter van onze omni vereniging en hij heeft gezegd dat hij graag een uitpuilend clubhuis wil zien. Na afloop van het officiële gedeelte heffen we samen het glas op een geslaagd jaar. U allen bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Kerstwandeling Lions: druk en gezellig.

Ook de 2018 versie van de kerstwandeling die Lions Twenterand elk jaar organiseert was weer druk en gezellig. Naar schatting hebben ruim 1000 wandelaars de mooie natuur in het Eerder Achterbroek gezien. Vooral mensen uit Twenterand maar ook uit Ommen.  Mensen uit Haarlem, die hier op vakantie waren en de wandeling fantastisch vonden. En verder ook families uit Abcoude, Leeuwarden, Rotterdam, en Woerden.

Ruim 25 Lionsleden waren op tweede kerstdag bij de organisatie van de wandeling betrokken. Uit de reacties die ze kregen van wandelaars blijkt dat de wandeling weer een succes was. Men vond de route prachtig en het goede doel, de Stichting Leergeld Twenterand, heel zinvol. Daarnaast werd de gezelligheid geroemd. De wandeling werd vaak in familieverband gelopen. Vader, moeder, kinderen en kleinkinderen. En de boerderij van Noeverman was een echt ontmoetingspunt voor mensen die de wandeling ook in eerdere jaren hadden gelopen. De koeien daar brachten extra gezelligheid. De muziek en de catering met krentenbrood, glühwein, de lekkere erwtensoep, de chocomelk, etc., zorgden ervoor dat mensen bij de boerderij wat langer met elkaar aan de praat bleven.

Bij de routebeschrijving hoorde ook een vragenlijst. Diegene die dat het beste had ingevuld was de familie Kuiper uit Den Ham. Zij kunnen binnenkort een klein prijsje tegemoet zien.

De opbrengst van de wandeling is ook afhankelijk van de onkosten die gemaakt zijn, en die zijn nog niet volledig bekend. Voorlopig wordt de netto opbrengst echter geschat op 3500,= en dat geld gaat naar Stichting Leergeld Twenterand. Deze stichting ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar waarvoor sociale uitsluiting dreigt omdat ze om financiële redenen niet mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Iedereen die heeft bijgedragen hartelijk dank!

Evenementenagenda Twenterand vanaf 2 t/m 12 januari 2019

Maandag 7 januari Vriezenveen Eet Mee Twenterand. Voor deelname kunt u zich opgeven via www.eetmeetwenterand.nl of 0546-481456 tot 13.00 uur. Deelnameprijs: € 5,00. Openingstijden: 17:30-20:00. Locatie: Restaurant Koebrugge, Oosteinde 18, 7671 AA Vriezenveen

Dinsdag 8 januari Vriezenveen Landschapsbeheer Veenschap. Meer informatie te verkrijgen bij Herman Stevens (tel.0546-563237) of Dick Berkhof (tel.0546-573016). Openingstijden: 09:00-12:00. Locatie: Hazenpad, Vriezenveen

Woensdag 9 januari Vroomshoop Kremer Dartrankingen. Informatie bij D Kist 0622221087. Aanvang: 19:30. Locatie: Café Kremer, Julianastraat, Vroomshoop

Zaterdag 12 januari Den Ham Nieuwjaarsconcert CMK Vroomshoop. Kaarten in de v.v.k. volw. €10,00, kinderen t/m 12 jr €5,00. te koop bij de Readshop in Den Ham en de Bruna Vroomshoop. Reserveren kan ook per mail of telefonisch: secretariaat@cmkvroomshoop.nl, tel. 0546-642191. Aan de deur is de entree € 12,50. www.cmkvroomshoop.nl Aanvang: 20:00 uur. Locatie: Ned. Herv. Kerk, Brink 4, 7683BP Den Ham.

Vriezenveen Soundset in CCK2. Popmuziek uit de jaren 60-70 met natuurlijk de mogelijkheid om te dansen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterturf.nl of aan de zaal. Entreeprijs: € 10,00. Aanvang: 20:00.Locatie: CCK2, Kerkstraat 2, Vriezenveen

Exposities en tentoonstellingen Westerhaar Expositie Galerie Jennie Dekker. Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur, verder op afspraak. Twistveenweg 13, 0546-659118 www.boerderijdekker.nl Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info, Den Ham. Tel 0546-671778. www.puurtwenterand.nl Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van dinsdag t/m zaterdag. Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo. Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za. Wandelarrangement “Het loopt in de soep”. Deze gevarieerde wandeltocht van 10 (of 7) km voert door het mooie buitengebied van Den Ham naar Eetcafé ’n Esch voor heerlijke snert of bonensoep met roggebrood en spek. Prijs: € 6,50. Locatie: Twenterand Tourist Info, Grotestraat 4, 7683 BB Den Ham, 0546-671778, info@puurtwenterand.nl, http://www.puurtwenterand.nl

Langlopend: Vriezenveen Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Onderzoek haalbaarheid Vitaal Sport- en beweegpark Het Midden Vriezenveen

Verschillende sportverenigingen en CSG Het Noordik hebben het initiatief genomen voor een Vitaal sport- en beweegpark in Vriezenveen. Het idee bestaat uit zeven verschillende onderdelen: Multifunctionele Accommodatie (MFA), woningbouw op huidige locatie De Stamper, verbinding N36 en Vitaal Sportpark Het Midden, exploitatie & beheer, Herman Jansen park, programmering & profilering Vitaal Sport- en beweegpark Het Midden en duurzaamheid. Er is onderzoek gedaan naar een goede locatie voor dit idee. Daaruit kwam het gebied bij DETO, de vijver en de parkeerplaats als locatie voor een vervolgonderzoek. Het college van B&W heeft nu besloten te onderzoeken of een multifunctionele accommodatie met een overdekt zwembad, binnensport, centrale horeca en multifunctionele ruimten, haalbaar is op die locatie.

De initiatiefnemers zijn, naast Het Noordik, bv Peatminers, kv Amicitia, vv Vrivo, vv DOS 37 en vv DETO. Wethouder Mark Paters is enthousiast: “Het is geweldig om te zien dat deze verenigingen en school samenwerken aan een sport- en beweegpark waar iedere inwoner van Twenterand wat aan heeft. Op die manier is het niet alleen sport, maar ook onderwijs, gezondheid, zorg, welzijn, huisvesting, verkeer, duurzaamheid en inwonerparticipatie waar deze instanties aan bijdragen. Een ultieme vorm van samenwerking waar de energie vanaf spat! Hiermee kunnen we bovendien een volgende stap zetten naar zorg dichterbij onze inwoners waarmee we uiteindelijk de kosten ook positief kunnen beïnvloeden.” Paters ziet daarin een gedeelde verantwoordelijkheid ontstaan: “Partijen voelen zich verantwoordelijk voor de gezonde toekomst van onze inwoners. Een toekomstbestendig vitaal Sport- en Beweegpark draagt daar stevig aan bij. De sportverenigingen kunnen zich verder ontwikkelen naar een Vitale Sportvereniging. Die samenwerking en verbinding zijn belangrijke onderdelen van dit initiatief.”

Haalbaarheid

Het onderzoek naar de haalbaarheid moet meer duidelijkheid geven over de gewenste locatie, deelnemers in de MFA en inzicht in de kosten en opbrengsten. De planning is om het onderzoek voor de zomer 2019 af te ronden. Na het onderzoek kan de gekozen optie verder worden uitgewerkt. Afhankelijk van het besluit wordt daarna de woningbouw en de verbinding naar de N36 verder uitgewerkt. Ook de verbinding met het Herman Jansen Park wordt dan opgepakt zodat in de loop van 2019 steeds duidelijker wordt hoe dat gebied verder ontwikkeld wordt.

Hard nodig

Om duidelijk te krijgen welke onderdelen in een MFA moeten komen, is de evaluatie van de binnensport vervroegd. Hier komt uit naar voren dat er in de toekomst, naast sporthal Weemelanden, behoefte blijft aan zes zaaldelen. Immers, de sportzaal aan de Krijgerstraat, sporthal De Stamper en eventueel de semipermanente sporthal zullen dan komen te vervallen.

Interesse?

De Gemeente Twenterand en de initiatiefnemers hebben veel contact met elkaar over dit onderwerp. Mochten er meer geïnteresseerden zijn in deelname in het MFA? U kunt dan mailen naar vitaalsportparktwenterand@gmail.com.

Nieuwjaarsconcert Chr. Mannenkoor Vroomshoop in Hervormde kerk Den Ham

Het is al vele jaren traditie dat het Chr. Mannenkoor Vroomshoop het nieuwe jaar begint met een concert in de hervormde kerk in Den Ham. Op zaterdagavond 12 januari begint daar het Nieuwjaarsconcert om 20.00 uur.

Deze keer is de tenor Reza Ranjazmay de speciale gast. Hij werd in 1973 geboren in Tabriz in Noordwest Iran, studeerde wiskunde aan de Universiteit van Tabriz maar ontwikkelde ook belangstelling voor muziek. Sinds 2000 woont hij in Nederland. Reza Ranjazmay is van nature begenadigd met een volle zangstem, een spinto-tenor. Hij was al eerder te horen in Den Ham, want zowel in 2010 als in 2015 konden de bezoekers al genieten van zijn prachtige, machtige stem.

Ook de eigen koorsolist Albert Wessels ontbreekt niet. Dat maakt de concerten van het koor extra bijzonder. Hij zal onder andere, samen met Reza, het bekende duet De Parelvissers zingen.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman heeft natuurlijk weer de muzikale leiding en staat garant voor een evenwichtig opgebouwd programma. Nieuw daarop is het lied ‘Prayer of the children’ van Kurt Bestor, dat het leed van kinderen beschrijft tijdens de burgeroorlog in het voormalige Joegoslavië. Evenzeer aansprekend is ‘Give me my song’, geschreven door Abba-zanger Benny Anderson. Een voor velen bekend lied is ‘Quand le soleil’, van de Canadese zangers Lucille Star en geproduceerd door de trompettist Herp Alpert. Het concert sluit feestelijk af met enkele bekende operastukken van de Italiaanse componist Guiseppe Verdi.

Kaarten (€ 10,00 in de voorverkoop, € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar) zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook per mail of telefonisch: secretariaat@cmkvroomshoop.nl, tel. 0546-642191. Aan de kerk is de entree € 12,50.

Dekkend netwerk WhatsApp buurtpreventie Vriezenveen

De afgelopen weken zijn er veel woninginbraken in Vriezenveen geweest. Gezamenlijk kunnen we hier iets aan doen!

De dorpsraad Vriezenveen wil zich samen met jou inzetten voor een dekkend netwerk aan buurt WhatsApp groepen gericht op inbraakpreventie.

Als eerste stap vragen wij dan ook: 
– welke buurten/straten hebben al een WhatsApp groep?
– wie is de beheerder van de groep (naam, adres, telefoonnummer en mailadres)?
Deze gegevens ontvangen wij graag via een privé bericht of via ons mailadres info@dorpsraadvriezenveen.nl.

Is er nog geen WhatsApp groep in je straat of buurt, neem initiatief om dit te starten en stuur de informatie aan ons door.

Laten we met elkaar actie ondernemen en alert blijven!

Ziet u een verdachte situatie neem contact op met de politie via 112.

Vroomshoopse Boys bekert thuis tegen HSC’21 2

In de Grolsch Veste in Enschede werd op vrijdagavond 21 december voor aanvang van het duel tussen FC Twente en NEC in tegenwoordigheid van vertegenwoordigers van de nog resterende 32 clubs geloot voor de vierde ronde van de KNVB-districtsbeker. KNVB-ambassadeur Joop van der Kolk had een goede hand van loten voor Vroomshoopse Boys, dat thuis op de Bosrand mag spelen. De tegenstander in de periode 12 en 24 februari 2019 is dan HSC’21 2 uit Haaksbergen. Er wordt in principe midweeks voorafgaande aan een competitiewedstrijd gespeeld.

Vroomshoopse Boys won eerder in het bekertoernooi met 4-3 uit van Stevo en klopte thuis met 4-0 Luctor. Uit werd gelijk gespeeld tegen DOS’37 met 1-1. Daarna werd er in de knock-out fase thuis gewonnen van Wijhe’82 met 1-0, uit van PH Almelo met 4-3 en uit van DSVD met 3-0. HSC’21 2 boekt prima bekerresultaten en maakt ook in competitieverband in de reserve hoofdklasse als koploper een ijzersterk seizoen door als koploper. De reserves van de zondag derde divisionist uit Haaksbergen zullen zeker alles uit de kast halen om de vijfde ronde en daarmee de kwartfinale te halen. De vijfde bekerronde wordt tussen door de winnaar van de tweestrijd tussen de Boys en HSC’21 2 tussen 2 en 7 maart 2019 afgewerkt uit tegen de winnaar van de wedstrijd van zaterdag eerste klasser vv Hierden en zondag hoofdklasser AWC uit Wijchen.

Vroomshoopse Boys 2 bekert ook door na een afgetekende 4-0 overwinning afgelopen zaterdag in Enschede tegen UDI 2. Het tot dusver opwindende bekeravontuur van het derde elftal met overwinningen op SVZW 2 en Berkum 2 is ten einde. In Hengelo bleek ATC’65 2 met 3-0 te sterk. Het is voor de Boys-familie nu eerst tijd voor de winterstop met daarbij op maandag 31 december vanaf 10.00 uur een gezellige oudejaarsparty en oliebollenverkoop in de Boys-kantine als opmaat van het 75-jarige jubileumjaar.

Word fit in Het Punt met Tai Chi, Yoga en wandelen!

VROOMSHOOP – Nu het einde van 2018 weer nadert, komen traditiegetrouw ook weer van allerlei goede voornemens voor het nieuwe jaar boven tafel. De één wil stoppen met roken, een ander wil minder alcohol drinken en weer een ander wil minderen met eten. Maar (meer) gaan bewegen is misschien wel het meest gehoorde goede voornemen als er weer een nieuw jaar dichterbij komt. Dat kan ook in Het Punt op allerlei fronten. Tai Chi-school Marion geeft namelijk al sinds augustus dit jaar wekelijks in Het Punt Tai Chi les, en vanaf januari 2019 zal Marika Yoga en Meer ook wekelijks yogalessen gaan verzorgen. En als u liever een stuk met een fijn gezelschap gaat wandelen is er de wekelijkse wandelclub van ZorgSaam Twenterand en De Haere. Kortom: Word fit in Het Punt!

Yoga, en meer

Yoga staat op dit moment enorm in de belangstelling. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het levert veel mooie plaatjes op van uitdagende houdingen, maar dat is niet waar het in de yoga over gaat. Yoga gaat over (weer) leren voelen hoe het gaat met jezelf, het respecteren van je eigen grenzen, je weerstand loslaten. “Jarenlang heb ik op kantoor gezeten in een enorm stressvolle baan als verkoper binnendienst op een exportafdeling. Hierdoor weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat je beweegt. Hoe moe maar vooral hoe stijf je ook bent: beweeg en ontspan. Kom tot rust. Leer naar je lichaam te luisteren. Leer weer te voelen”, legt yogalerares Marika uit. Iedere donderdagochtend tussen 08:45 uur en 09:45 uur en donderdagavond tussen 19:30 uur en 20:30 uur neemt Marika u mee in haar yogales. “Ik geef les met humor, met beide voeten op de grond, maar ook met aandacht voor verstilling en anatomie”, besluit Marika.


Tai Chi

Iedere woensdag tussen 09:00 uur en 10:00 uur kunnen geïnteresseerden meedoen aan de Tai Chi les, gegeven door lerares Marion van de gelijknamige Tai Chi-school. “Tai Chi combineert langzame, vloeiende oefeningen, met ademhaling en concentratie om de energie beter te laten stromen. Tai Chi is geschikt voor iedereen. De ritmische bewegingen zijn heilzaam voor je hele lichaam, het bevordert de stofwisseling en het functioneren van de organen. Met Tai Chi wordt het hele lichaam getraind: de spieren worden soepeler en sterker, de algehele conditie wordt verbeterd waardoor allerlei klachten kunnen verminderen, je komt meer in balans.  De kans op blessures is bij Tai Chi niet erg groot,” zo verwoordt Marion.

Wandelclub ZorgSaam Twenterand
Even een frisse neus halen, een stok achter de deur, op advies van de huisarts of fysiotherapeut, voor mijzelf, trainen voor een wandeltocht. Stuk voor stuk redenen om te gaan wandelen of bewegen. Iedere dinsdagmiddag organiseert ZorgSaam Twenterand samen met De Haere een fijne wandeltocht in de omgeving van Het Punt. Er worden het hele jaar door, met uitzondering van de kerstvakantie, routes van 2,5km en 5km uitgestippeld. Er zitten géén kosten aan de wandelgroepen. Iedereen kan vrij en blij meewandelen wanneer men wil. Loes Leemrijse, Welzijnscoördinator van ZorgSaam Twenterand, sluit enthousiast af: “Kom in beweging! De kracht van wandelen zit in uzelf. De enige afspraak die wij als wandelgezelschap met elkaar maken is: We laten niemand alleen achter!”

Negen woninginbraken in Vriezenveen, wees alert!

Zaterdag 22 december tussen 13.00 en 22.15 uur vonden er meerdere woninginbraken plaats in Vriezenveen.

In totaal zijn er 9 woninginbraken bij ons bekend. Het gaat om woninginbraken aan de Kievit (4x), de Nachtegaal, Vondelstraat, Almeloseweg en de Garvesingel (2x).

In alle gevallen werd een raam opengebroken. De woningen werden doorzocht en er zijn diverse goederen gestolen. Door de gedupeerden is aangifte gedaan.

Wij zijn direct een onderzoek gestart en verzoeken getuigen om zich te melden. Wie heeft er iets verdachts gezien tussen genoemde tijdstippen? 
Hierbij willen we buurtbewoners ook vragen om hun camerabeelden te bekijken op verdachte situaties rond genoemde tijdstippen.

Het onderzoek gaat verder en ook onze forensische experts zullen vandaag sporen gaan veiligstellen.

Zie je een verdachte situatie in je buurt, vertrouw je iets niet helemaal of heb je dat niet pluis gevoel ? Bel dan svp! Bij spoed 112.

Heb je tips of informatie? Bel 0900-8844, stuur een pb via Facebook op Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.