Archive for: januari 2019

De ogen van een dier, expositie van José Elfrink

In het Historisch museum Vriezenveen zijn nu een aantal werken van José Elfrink te zien.

José Elfrink heeft iets met de ogen van een dier en vindt daarin iets wat zij ziel noemt. Een dier is eerlijk en onbevooroordeeld, een dier is wat het is en daarom herkent zij daarin misschien wel de diepere betekenis van het leven. En inderdaad, kijk in de ogen van de dieren in haar tekeningen en schilderijen en je wordt meegezogen in de diepte van het wezen van een dier. De onschuldige blik van een jong katje, de trouwe kijkers van een hond en de strenge waakzame ogen van een havik. Het raakt mensen als ze dieren zien en knopen vaak vriendschappen met ze aan voor het leven. José begint met het tekenen van de ogen en werkt vandaar het dier verder uit.

José Elfrink schildert en tekent al een groot deel van haar leven en haar creativiteit komt al vroeg naar voren. Voor haar was de keuze om naar de DEVA-vakschool in Almelo te gaan heel logisch. Daar leerde ze decoreren en illustreren en ze had een geweldige tijd. Marja van Elsberg en Ineke Pezie gaven haar les, nog steeds bekende namen in de Almelose kunstwereld. Na de opleiding ging ze werken bij Dolphia een bedrijf dat patronen en dessins op behang drukte. Haar beroep was toen dessinatrice, een beroep dat niet meer bestaat. Google weet in elk geval niet wat het is.

Later verhuisde ze met haar gezin naar Vriezenveen en werd ze fulltime huisvrouw. Ze stortte zich op vrijwilligerswerk en hielp met creatieve- en kooklessen. Ze denkt er met veel plezier aan terug. In de jaren negentig vorige eeuw pakte ze haar creatieve talenten weer op en ging schilderen en tekenen en werd lid van Artilo, een schildersgroep in Almelo. Ze is nog steeds lid van deze groep en krijgt daar les van o.a. Hans Jansen, Louise Bramer en Piet van der Hoef.

Haar grote voorbeeld is Marjolein Kruijt die samen met haar man Renso Tamse workshops geeft. Toen José 60 jaar werd, kreeg ze een workshop aangeboden bij deze kunstenaars, die uitgerekend op haar verjaardag viel. Ze kreeg toen van deze mensen een mooi penseel met haar naam erin gegraveerd.

José werkt het liefst met pastel en dan op een zwarte achtergrond. Het levert mooie werken op die tot de verbeelding spreken. Ze werkt vaak in opdracht en heeft momenteel nog een viertal opdrachten lopen. Het gaat dan vooral om huisdieren van mensen. Haar werk is overigens te koop voor heel betaalbare prijzen.

Ze heeft al verscheidene keren haar werk tentoongesteld en nu heeft ze een expositie samengesteld voor het Historisch Museum Vriezenveen. En die is prachtig overzichtelijk geworden. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik raad u aan om bij het bekijken van de werken met de neus heel dicht op de werken te kijken naar de ogen en dan langzaam terug te trekken en dan zien wat er vanuit die ogen ontstaat aan vormen. Het is alsof die vormen ontspruiten aan die ogen.

Expositie van tekeningen en schilderijen van José Elfrink, te zien tot 15 maart 2019 in het Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 7671 CD Vriezenveen. Open van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur. Entree expositie €1,00

Boeken scoren met de Bibliotheek én Heracles!

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! wil de Bibliotheek Twenterand, in samenwerking met Heracles Almelo, leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen Antonius, de Blokstoeke, de Fontein Hoofdweg, de Maten, de Pölle en de Smithoek stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

In de komende 10 weken gaan bijna 200 leerlingen zo veel mogelijk boeken lezen (scoren) in de klas. Dit jaar worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door Heracles Almelo-speler Wout Droste. Ook willen we de gezinnen van deze leerlingen stimuleren om thuis mee te doen en zo veel mogelijk te lezen met de Thuiseditie Scoor een Boek!. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas gaat het gezin op een poster met stickers bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen.

De aftrap, rust en het fluitsignaal op school

Scoor een Boek! doorloopt drie fases. Maandag 4 februari is de aftrap op de brede school Zuidmaten in Den Ham. Na 5 weken volgt de rust en bepalen we de tussenstand. Ten slotte klinkt na tien weken het fluitsignaal en sluiten alle deelnemende scholen, Scoor een Boek! af met een sportieve happening. Wij maken dan bekend hoeveel boeken er – in totaal- zijn gelezen.

Landelijk

Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend initiatief met deze editie 11.000 leerlingen en 11 deelnemende Betaald Voetbalclubs en vele bibliotheken.

Boeiende expositie “Het hart van Vroomshoop klopt!’ vanaf 12 februari in Het Punt

In het grand café van Het Punt in Vroomshoop is vanaf dinsdag 12 februari tot en met vrijdag 15 februari een interessante expositie te bezichtigen over de wederopbouwtijd van Vroomshoop. Dat ging met meerdere ingrijpende openhartoperaties gepaard, met als resultaat dat het hart van Vroomshoop nog steeds volop klopt.

De voormalige gemeente Den Ham en met name de huidige gemeente Twenterand hebben sinds de Tweede Wereldoorlog gezorgd voor een eigentijds dorpscentrum met de nodige voorzieningen op het gebied van sport, welzijn, cultuur, gezondheid, welzijn en wonen. In de directe omgeving van dit hart van Vroomshoop getuigen woonwijken, scholen, kantoren, et cetera van de naoorlogse wederopbouw van het Twentse dorp Vroomshoop. De openhartoperaties van Vroomshoop en de vorming van het dorpscentrum zijn in beeld gebracht op de boeiende expositie `Het hart van Vroomshoop klopt!` Op een aantal grote panelen is de ontwikkeling van Vroomshoop te zien en begeleidende teksten vertellen het verhaal erachter.

De expositie als reis door de geschiedenis van Vroomshoop wordt georganiseerd door de 10-jarige stichting Levend Vroomshoop in aansluiting op de opening van de brede school Kadans met daarbij de onthulling van het kunstwerk Sgraffito. Bestuursleden van Levend Vroomshoop ontvangen tijdens de expositieweek de bezoekers en geven ook lessen aan de Vroomshoopse schooljeugd. Behalve de panelen wordt er ook een film van de wederopbouw van Vroomshoop getoond. Daarbij ook recentelijke interviews met oudere Vroomshopers, die de groei en bloei/periode van hun dorp meemaakten. De stichting Levend Vroomshoop laat tijdens de expositie ook allerlei eigen activiteiten

en producten zien van het afgelopen decennium. Een daarvan is het nieuwe jubileumboek ‘Veranderend Vroomshoop’, waarin op 150 pagina’s foto’s van oud(er) Vroomshoop geplaatst zijn naast foto’s van huidig Vroomshoop, op exact dezelfde locaties.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken in het grand café van Het Punt aan de Burgemeester Koetjestraat 2 in Vroomshoop van dinsdag 12 februari tot en met vrijdag 15 februari 2019. De openingstijden zijn elke dag ’s morgens van 10 tot 12 uur, ’s middags van 14 tot 16 uur en ’s avonds van 19 tot 21 uur.

Jarig Levend Vroomshoop presenteert fotoboek ‘Veranderend Vroomshoop’

In 2019 bestaat de stichting Levend Vroomshoop alweer 10 jaar. In 2010 gaf de stichting, die zich bezighoudt met lokale historie, cultuur en educatie, het lijvige en rijk geïllustreerde standaardwerk ‘Levend Vroomshoop’ uit. Dat boek vond gretig aftrek en was in een mum van tijd uitverkocht. In de loop der jaren deed de stichting Levend Vroomshoop haar naam eer aan met verschillende activiteiten. Te noemen zijn onder meer het realiseren van het monument De Oorsprong bij Sluis V, vele uitvoeringen van de theaterproductie De Winterkraaien en diverse andere culturele voorstellingen en uitgaven, zowel boeken als films.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan is het nu tijd voor een jubileumuitgave. Dat wordt het fotoboek ‘Veranderend Vroomshoop’. Vormgever John Mulder en fotograaf Erwin Heuver uit Vroomshoop zijn erin geslaagd een waar meesterwerk te realiseren. In 150 bladzijden met zwart-wit foto’s van vroeger en kleurenforto’s van nu worden meer dan 70 panden, wijken en straten op exact dezelfde locatie in Vroomshoop vergeleken.

Een uniek project en het aanzien meer dan waard, echt een aanrader voor Vroomshopers en oud-Vroomshopers. Het is ronduit fascinerend om de bijzondere ontwikkeling van het 160-jarige kanaaldorp op deze wijze in beeld te krijgen. De stichting Levend Vroomshoop koestert het verleden, maar waardeert daarnaast het heden. Die combinatie is in het fotoboek “Veranderend Vroomshoop” terug te vinden.

Dit prachtige boek is voor de prijs van € 24,50 te koop tijdens de openingstijden van de expositie ‘Het hart van Vroomshoop klopt!’ over de wederopbouw van dit Twentse kanaaldorp. Die expositie van Levend Vroomshoop wordt gehouden van dinsdag 12 februari tot en met vrijdag 15 februari 2019 in het grand café van Het Punt in Vroomshoop. Ook kan het fotoboek ‘Veranderend Vroomshoop’ vanaf dat moment aangeschaft worden bij secretaris Klaas Dragt, Boshoek 27 in Vroomshoop, tel. 0546-642191, e-mail: info@levendvroomshoop.nl of bij boekhandel Bruna Brinkman aan het Julianaplein in Vroomshoop.

Evenementenagenda Twenterand februari 2019

Kijk voor actuele gegevens op www.puurtwenterand.nl

Vrijdag 1 en zaterdag 2 februari Den Ham Toneeluitvoering “Open Doek”. “Bok, bok hoeveel horens?” van Harm Dijkstra. Entreeprijs: kinderen t/m 12 jr en 65+ € 5,00, overig €6,00. Aanvang: 19:45. Locatie: Herv. Centrum De Rank, Brinkstraat, 7683 BB Den Ham

Vroomshoop Toneelvereniging Vorie-Vana presenteert ‘De Canadese invasie’. Van schrijver Carl Slootboom. Entreeprijs: € 10,00 Aanvang: 20:00. Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546- 705050, info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl

Maandag 4 t/m zaterdag 9 februari Westerhaar-Vriezenveensewijk NK Dammen categorie B en C. http://www.damclubwittevanmoort.nl Gratis toegang. Locatie: Clubgebouw, Asterstraat 26, 7676 BW Westerhaar-Vriezenveensewijk

Dinsdag 5 februari Vriezenveen Beheer faunapassage nabij De Pollen. Op deze doordeweekse ochtend de handen uit de mouwen steken. Openingstijden: 09:00-12:00. Locatie: Oude Hoevenweg, Vriezenveen Vriezenveen Samen Zingen. Voor iedereen die van zingen houdt, met liederen zingen uit: Johannes de Heer, Liedbundel of het Liedboek voor de Kerken. Gratis toegang. Openingstijden: 14:30-16:00. Locatie: Hervormd Centrum Stjäävelin, Krijgerstraat 57, Vriezenveen

Woensdag 6 en 20 februari Vroomshoop Kremer Dartrankingen. Meer info bij D Kist 0622221087. Aanvang: 19:30. Locatie: Café Kremer, Julianastraat, Vroomshoop Woensdag 6 februari Vroomshoop Dansavond 50+. Iedereen is welkom! Entreeprijs: voor leden €2,00 en voor bezoekers € 3,00. Informatie bij: Evert v/d Hoek tel. 0546-659283. Aanvang: 20:00. Locatie: Kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27, 7681AL Vroomshoop.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 februari Vroomshoop Gala-avonden CV De Smoezen. Kaartverkoop op zaterdag 2 februari. www.desmoezen.nl Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050, info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl Zaterdag 9 februari Den Ham Werken in het Zandstuvebos. Start om 9.30 uur bij Partycentrum De Zandstuve, Dennenweg 11, 7683RS Den Ham. Meer info Ria Flierman 0546-672971 of harimabra@gmail.com

Maandag 11 februari Vriezenveen Schrijfavond Amnesty International. Er wordt gezorgd voor informatie en voorbeeldbrieven. Openingstijden: 18:30-19:30. Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen. Donderdag 14 februari Vroomshoop Harald Veenstra – Samen door Amsterdam. Programma vol muziek en beelden van Tante Leen, Willy & Willeke Alberti en Johnny Jordaan. Entreeprijs: € 7,50. Aanvang: 14:30. Locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050, info@welkombijhetpunt.nl, http://www.welkombijhetpunt.nl

Vrijdag 15 februari Vroomshoop Darttoernooi “Krembassy 2019”. Voor informatie/aanmelden 0622221087 of dinanddubbel1@hotmail.com Aanvang: 19:30. Locatie: Café Kremer, Julianastraat, Vroomshoop

Zaterdag 16 februari t/m Vrijdag 1 maart Den Ham Ponyrijden op de Lourenshoeve. Ponyrijles voor kinderen zonder rijervaring (3 tot 12 jaar) Opgave is verplicht 24 uur van tevoren via: 0546-672950 of mailen naar info@lourenshoeve.nl Niet op zondag! Entreeprijs: € 7,50. Locatie: Vakantiepark De Lourenshoeve, Flierdijk 3, 7683 RA Den Ham, 0546-672950, info@lourenshoeve.nl, http://www.lourenshoeve.nl

Zaterdag 16 februari Vriezenveen. Algemene wandeling De Borkeld. KNNV afd. Vriezenveen. Het is een gebied van ongeveer 600 ha groot en is onder beheer van Staatsbosbeheer. Vertrek: om 08:30 uur vanaf Het Manitobaplein in Vriezenveen. Dinsdag 19 februari Vriezenveen Landschapsbeheer Veenschap. Meer informatie bij Herman Stevens (tel.0546-563237) of Dick Berkhof (tel.0546-573016). Openingstijden: 09:00-12:00. Locatie: Hazenpad, Vriezenveen

Exposities en tentoonstellingen Westerhaar Expositie Galerie Jennie Dekker. Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur, verder op afspraak. Twistveenweg 13, 0546-659118 www.boerderijdekker.nl Den Ham Expositie Rob Koenders. “boswandeling”. Van 16 jan. t/m 22 febr. op woe. t/m vrij. van 14-16 uur. Gratis toegang. Locatie: Stichting Expositiehuis, Grotestraat 4, 7683BB Den Ham, 0546-671864, jenfkremer@gmail.com, http://www.expositiehuisdenham.nl Vriezenveen Seizoensfoto’s Mini Kerskes. De winterfoto’s van Mini Kerskes zijn tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Vriezenveen te bekijken t/m 28 febr.. Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen, 0546-562385, vriezenveen@bibliotheektwenterand.nl, http://www.bibliotheektwenterand.nl Vriezenveen Natuurfoto expositie in de Peddemorsboerderij. Geopend van 7 t/m 23 febr. op do. van 14.00-17.00 uur en 19.00-21.00 uur; vrij.van 14.00-17.00 uur en za. van 14.00 – 17.00 uur. Entree €1,-. Locatie: Peddemorsboerderij, Westeinde 342, 7671CM Vriezenveen, 0546-565308, bjvangameren@solcon.nl, http://www.peddemorsboerderij.nl Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info, Den Ham. Tel 0546-671778. www.puurtwenterand.nl Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van dinsdag t/m zaterdag. Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo. Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za. Wandelarrangement “Het loopt in de soep”. Vanaf 3 febr. Gevarieerde wandeltocht van 10 (of 7) km door het mooie buitengebied van Den Ham naar Eetcafé ’n Esch voor heerlijke snert of bonensoep met roggebrood en spek. Prijs: € 6,50. Locatie: Twenterand Tourist Info, Grotestraat 4, 7683 BB Den Ham, 0546-671778, info@puurtwenterand.nl, http://www.puurtwenterand.nl

Langlopend: Vriezenveen Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Schrijfavond Amnesty International 11 februari

Maandagavond 11 februari a.s. is er van half zeven tot half acht weer een schrijfavond van Amnesty International in de Openbare Bibliotheek in Vriezenveen aan de Jonkerlaan 4.

Kom ook meeschrijven! Of kom naar de schrijfavond en laat u informeren.

We schrijven naar regeringsleiders en staatshoofden om strafvermindering, amnestie en of vrijlating. U bent van harte welkom.

Wij zorgen voor informatie en voorbeeldbrieven.

A.I. Schrijfgroep Vriezenveen

Sportcongres Twenterand gaat niet door

mark tuitert

Tot onze spijt moeten we het sportcongres van a.s. woensdag 30 januari annuleren. Door onvoorziene omstandigheden kan de avond helaas niet doorgaan.

Het sportcongres inclusief de presentatie van Mark Tuitert wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum in het najaar. Meer informatie hierover volgt.

Gemeente Twenterand
Sportplatform Twenterand

Vroomshoopse Boys 75 jaar: Uitgebreid feestprogramma jubileumweek bekend

VROOMSHOOP – Voetbalvereniging Vroomshoopse Boys bestaat dit jaar op de kop af 75 jaar. De jubilerende club heeft een speciale jubileumcommissie samengesteld met leden uit de hele vereniging. Die commissie maakte onlangs het feestprogramma bekend voor de eerste week van juni. Naast dat feestprogramma is er een maand later een jubileumwedstrijd tegen eredivisionist Heracles Almelo op zaterdag 6 juli.

Op maandag 3 juni is er een penaltybokaal voor de jeugd en een grandioze bingoavond. Van oudsher staan de gezellige bingoavonden bij de Vroomshoopse Boys garant voor een tot de nok gevulde kantine en geweldige prijzen. Een dag later is er een voetvolleytoernooi en een jubileumreünie. Daarbij hoort een indrukwekkende mini-expositie met magistraal fotomateriaal uit de afgelopen driekwart eeuw.

Woensdag 5 juni is er voor de jongste jeugd een voetbalspelencircuit en voor de tieners een FIFA-toernooi. In de grote feesttent op het parkeerterrein is er ’s avonds de officiële jubileumreceptie, waar ook de jubileumuitgave wordt gepresenteerd. Die woensdag is de exacte dag waarop de Vroomshoopse Boys 75 jaar geleden werd opgericht. Op donderdag worden de nieuwe wedstrijdoutfits voor de hele vereniging in een heuse modeshow gepresenteerd en is er een leuke Boys-quiz.

Op vrijdag spelen de voetballertjes van de jeugd onder de negen jaar tegen het eerste elftal. ’s Avonds is The Voice of the Boys de grote publiekstrekker. Zaterdag 8 juni kunnen de leden aanschuiven voor een jubileumontbijt en is er een uitgebreide fietspuzzeltocht met allerlei activiteiten onderweg. Erik Heideman tekent voor de organisatie van de puzzeltocht. ’s Avonds is de grote feesttent the place to be, want dan zetten de heren van BB’s Partyshow de zaal compleet op zijn kop, met feestmuziek, verzoekjes, hits, classics en meezingers.

Officiële opening Brede School Kadans in Vroomshoop

SBO de Sleutel, CBS ’t Groeipunt, Kindercentrum de Klimboom en het bestuur van PCBO Vroomshoop zijn verhuisd naar hun nieuwe plek: Brede School Kadans. Een gebouw dat staat voor beweging, vooruitgang, sportiviteit, verbondenheid en saamhorigheid. Midden in het kloppende hart van Vroomshoop. Vrijdag 8 februari is de officiële opening. Wethouder Mark Paters verricht het openingswoord en onthult het verplaatste Sgraffito kunstwerk.

Na de officiële opening is er ’s avonds vanaf 19.00 uur open huis voor iedereen die een kijkje wil nemen in het mooie nieuwe gebouw. Aansluitend organiseren de scholen samen met Levend Vroomshoop een speciale projectweek. Van maandag 11 februari tot en met vrijdag 15 februari staat de wederopbouwperiode van Vroomshoop centraal. Dit in relatie tot het Sgraffito kunstwerk, een icoon uit die periode.

Samenwerking

In de brede school zijn verschillende faciliteiten voor kinderen in één gebouw ondergebracht waardoor samenwerking gestimuleerd wordt. Het moderne gebouw is de nieuwe plek van leerlingen en docenten van school voor speciaal basisonderwijs De Sleutel (inclusief de dependance De Dobbelsteen), basisschool ’t Groeipunt en de peuterspeelzaal, kinderopvang en buitenschoolse opvang van de Cirkel (de Klimboom). Tevens is het bestuurskantoor van PCBO Vroomshoop erin gehuisvest. Alle partijen zijn ongelooflijk blij, dankbaar en trots dat ze zijn gestart in het nieuwe gebouw van Brede School Kadans.

De onderwijspartners gaan samen zoeken naar vernieuwende en creatieve verbindingen op het gebied van zorg en onderwijs met behulp van de nieuwe combinatiefunctionaris brede school Vroomshoop. Het ontwerp is zo bedacht dat het gebouw de samenwerking stimuleert en faciliteert. Aannemer Jansman Bouw B.V. uit Luttenberg en installateur Engberink Technische Installaties B.V. uit Almelo hebben het energieneutrale pand gerealiseerd.

Nieuwe naam

Het woord Kadans betekent letterlijk: ritmische beweging. Er is voor gekozen de brede school deze naam te geven, omdat de gebruikers in de brede school samen met de kinderen in beweging komen. Alle kinderen krijgen de kans hun talenten te laten zien en verder te ontwikkelen. Samen in beweging, samen vooruit!

Slotstuk

De brede school maakt deel uit van de centrumvisie die is opgesteld voor Vroomshoop. Het nieuwe gebouw staat op een centrale locatie in het dorp, naast activiteitencentrum Het Punt en op de plek van de gesloopte sporthal De Stobbe. Met deze vierde brede school in de gemeente Twenterand is in elk van de vier grote kernen (Vroomshoop, Vriezenveen, Den Ham en Westerhaar-Vriezenveensewijk) een brede school gerealiseerd.

Team C en Maud Jansen allebei een tweede plek op het NK majorette /twirl

Afgelopen weekend 26/27 januari kwamen majorette/ twirlsters uit het hele land bij elkaar om hun provincie te vertegenwoordigen op het NK in Almere. Van uit De Harmonie Vroomshoop deed het C team mee en solist Maud Jansen. Beide wonnen de Overijssels Kampioenschappen in Losser.

Twee dagen was De Harmonie Vroomshoop vertegenwoordigd op het KNMO/NTSB NK Majorette- Baton Twirling in Almere. Het was een weekend met meer dan 600 deelnemers verdeeld over twee dagen. Om je daar als afgevaardigden van De Harmonie Vroomshoop tussen te plaatsen is een hele prestatie. Het C Team, meisjes van 8 t/m 11 jaar bestaand uit Alissa , Alesha, Andrea, Sarah, Marinde en Mijcke mochten zaterdag de vloer op en moesten het opnemen tegen negen andere teams. Een beetje gezonde spanning zat er in bij de meisjes van team C , maar meer nog waren ze enthousiast en blij en onder de indruk dat ze aan zo’n groot evenement mochten deelnemen. Toen daar dan eindelijk het moment was dat ze de vloer op mochten lieten ze vol overgave hun mooie show zien op muziek van Hercules. Deze show viel in de smaak bij de jury ze kregen complimenten over het mooie showmanschap en hun uitstraling. Dolblij waren de meiden( en trouwe supporters van De Harmonie) dan ook toen bleek dat ze met hun show een tweede prijs behaalden. Helemaal speciaal werd het toen er bekend werd dat ze met deze show ook nog plaatsing voor de Champions Tropy in België behaalden. Maud was een dag later aan de beurt en moest het opnemen tegen acht andere twirlsters in haar categorie.  Doordat Maud bij twee bonden twirlt ,waarbij ze ook allebei geplaats werd voor het NK, was dit voor Maud geen onbekend terrein. Maud liet net als de andere keren een mooie uitgevoerde show zien op muziek van True Colors . Ook bij deze bond was de jury onder de indruk van haar uitstraling en mooie showmanschap gecombineerd met goed uitgevoerde twirltechnieken. De vreugde bij Maud was dan ook groot toen ze op dit NK een tweede podium plek bemachtigde. De Harmonie kan met trots terug kijken op dit NK. Binnen je vereniging meisjes hebben die gewoon tweede worden van Nederland is een hele prestatie!