Archive for: januari 2019

Bramer schenkt aan Happy kids van Stichting Manna


Op de foto van links naar rechts: algemeen directeur Dick Verhoeven van Aannemersbedrijf Bramer en Bramer Projectontwikkeling, Joke Peters van de Stichting Manna, Hennie Gielians van de Stichting Manna en wethouder Mark Paters van de gemeente Twenterand.

Woensdag 16 januari overhandigde algemeen directeur Dick Verhoeven van Aannemersbedrijf Bramer en Bramer Projectontwikkeling en wethouder Paters van de gemeente Twenterand, een geldbedrag aan de Stichting Manna voor het project Happy kids. Het bouwbedrijf heeft vestigingen in vier gemeenten en elk jaar doen zij in één van die gemeenten een donatie aan een lokaal goed doel. Dit jaar doet Bramer de donatie in de gemeente Twenterand aan het project Happy kids van Stichting Manna. Dit project zorgt ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien ook hun verjaardag kunnen vieren.

Een aantal jaren geleden zijn aannemersbedrijf Bramer B.V. en Bramer Projectontwikkeling gestopt met het geven van relatiegeschenken voor kerst. Dick Verhoeven daarover: “Dat geld besteden we nu aan een goed doel, waarbij we het College van burgemeester en wethouders de gelegenheid geven het doel te bepalen. Het is één van de manieren waarop wij invulling geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Waardering

Wethouder Paters waardeert het initiatief van Bramer zeer en geeft aan dat het College van burgemeester en wethouders bewust voor het project Happy kids heeft gekozen: “Daardoor weten we ook zeker dat deze mooie geste van Bramer direct naar de kinderen gaan die dat goed kunnen gebruiken. Dat vonden wij erg belangrijk.”

Vriezenveense Jessica Torny naar opleiding UEFA PRO

In mei start de nieuwe opleiding UEFA PRO. Dit jaar zijn er veertien trainers die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen en zijn toegelaten tot de opleiding. Onder hen voormalig internationals Dirk Kuijt, John Heitinga en Kevin Hofland.

De opleiding, die voorheen bekend stond als de opleiding Coach Betaald Voetbal, is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Afgestudeerden kunnen na het behalen van dit diploma zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het nationale en internationale betaald voetbal.

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor de cursus zijn sinds 2017 veranderd. Potentiële nieuwe cursisten worden minder beoordeeld op hun ervaring als speler en meer op basis van hun opleiding en ervaring als trainer. Zo worden de kansen voor een ex-international of bijvoorbeeld een trainer met een op de sport gerichte opleiding dichterbij elkaar gebracht. Ex-internationals met minimaal 40 interlands kunnen nog wel versneld instromen op de UEFA A opleiding. Dit is na UEFA PRO de hoogste trainersopleiding.

De KNVB heeft binnen de kaders van de UEFA toelatingseisen voor de UEFA PRO vastgesteld. Dit gaat in overleg met de belangenorganisaties Coaches Betaald Voetbal (CBV), de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) en vertegenwoordigers uit het betaald voetbal.

De cursisten van 2019:

 • Kristof Aelbrecht
 • John Heitinga
 • Kevin Hofland
 • Rick Kruys
 • Dirk Kuijt
 • Rogier Meijer
 • Rob Penders
 • Aleksander Rankovic
 • Paul Simonis
 • Virgilio Teixeira
 • Jessica Torny
 • Dennis van der Ree
 • Dave Vos
 • Willem Weijs

Arnhems bierspecialist Thijs Tigchelaars wondere wereld van speciaalbier

VROOMSHOOP – Arnhems bierspecialist Thijs Tigchelaar, is vrijdag 25 januari aanstaande dé man aan wie je alles kunt vragen over bier, bier en nog eens bier. In het Grand Café van Het Punt geeft hij namelijk een bierproeverij, waarmee hij bierliefhebbers meeneemt op ontdekkingsreis door diverse speciaalbieren. Naast horecaspecialist, maar ook adviseur en trainer voor Grolsch, is deze jonge Arnhemmer sinds kort ook eigenaar van een heuse bierbrouwerij, genaamd ‘Leroy Brown’. Maak kennis met deze enthousiaste allround bierkenner in Het Punt!

Tigchelaar noemt zichzelf al langer bierbrouwer, maar sinds augustus 2018 is het ook zijn voltijd bezigheid. “Mijn brouwerij heet dus Leroy Brown Brewery en het is de eerste onafhankelijke craftbier brouwerij van Arnhem. De bieren zijn vooral eigenzinnig en zeker niet braaf. Ik vind het te saai om een bierstijl netjes aan te houden. Ik brouw mijn bieren zoals ik het zelf lekker en spannend vind, ik moet dan maar hopen dat anderen dat ook vinden natuurlijk”, zo verwoordt Thijs Tigchelaar.

Het is inmiddels een traditie voor Het Punt. Ieder jaar wordt er wel een proeverij georganiseerd. Zo was bijvoorbeeld Henri Goossen als whiskey-teacher tijdens het theaterseizoen 2017/2018 in Het Punt met een zeer succesvolle whiskey-proeverij. Dit seizoen dus een bierproeverij, waarbij bierliefhebbers hun smaakzintuigen kunnen ophalen aan diverse speciaalbieren en bijpassende spijzen. En met omschrijvingen als ‘aroma van rinse appeltjes, fruitige hopsoorten, subtiele toevoeging van vlierbloesem, smaaktonen van chocolade en gebrande mout’ wordt het zeker speciaal.

Het belooft een interessante avond te worden voor echte fijnproevers. “Geen saaie blond, dubbel, of tripel-proeverij! Gave bieren voor liefhebbers, die net iets anders zijn dan je verwacht. Ik houd van praten over bier dus als het publiek dat leuk vindt kan ik de hele avond vol babbelen. We gaan het hebben over de brouwerij, hoe en waarmee ik mijn bieren brouw, hoe je bier het beste kan proeven en beschrijven en natuurlijk de verschillen tussen verschillende types,” aldus Tigchelaar. Hij sluit enthousiast af. “Het wordt een enorm gezellige avond en een unieke kans om kennis te maken met een gewaagd nieuw craftbiermerk!”


Bierproeverij | ‘Bier en meer’
Datum: 25 januari 2019
Aanvang: 20:00 uur
Kaarten: € 27,50 (wij berekenen € 2,50 servicekosten per reservering, dus niet per ticket)

Amicitia kansloos tegen OWK

Zaterdag speelde Amicitia 1 tegen het Groningse OWK. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door coach Michel Ligt aan het team heel duidelijk gemaakt wat er moest gebeuren in sporthal de Stamper in Vriezenveen. Ondanks die duidelijke opdracht begon Amicitia zwak aan de wedstrijd. Er werd niet goed omgegaan met de druk en het fysieke spel van OWK. Amicitia keek al snel tegen een 1-5 achterstand aan. 

Er volgde een periode waarin OWK, in tegenstelling tot de thuisploeg, scherp bleef, 6-10 tussenstand. De Toyota Klaas Drent formatie liet duidelijk over zich heen lopen en dit resulteerde in een teleurstellende ruststand van 6-12.

De boodschap van de coach in de rust was opnieuw duidelijk; zakelijker spelen en sterker verdedigen. Na de rust wist OWK de goede lijn door te zetten en viel het eerste doelpunt toch weer aan de kant van OWK.  Er volgde een periode waarin er om en om gescoord werd en stond er halverwege de 2e helft een stand van 8-14 op het scorebord. OWK bleef goed scoren en wist de stand langzaam uit te breiden naar 8-16. Amicitia wist het gat nog iets te verkleinen, maar kon geen vuist meer maken, 12-18, maar OWK zette daarna weer aan en wist de wedstrijd gemakkelijk uit te spelen wat resulteerde in een eindstand van 16-24. Amicitia was kansloos en is nu degradatiekandidaat.

Amicitia 2 was wel in vorm en verraste met een monsterscore tegen Hoogkerk 2 met een 32-5 eindstand.

Komende zaterdag speelt de selectie in Groningen tegen Nic.

Kaartverkoop Forest Hill Festival begonnen met Early Bird week

Op zaterdagavond 22 juni 2019 wordt de 5e editie van het Forest Hill Festival georganiseerd. De mooie locatie is opnieuw de ijsbaan aan de Hammerweg in Vroomshoop. De organisatie heeft flink uitgepakt voor dit jubileum en inmiddels zijn de bekende DJ’s Ran-D en Atmozfears voor de Mainstage gepresenteerd. Voor de Rockstage is Status Quotes bekend gemaakt. Op beide stages gaan afzonderlijk 5 DJ’s en bands spelen op het festival.

De organisatie hoopt opnieuw op veel bezoekers en gezelligheid zoals de vorige edities.

De kaartverkoop is afgelopen vrijdag gestart met een Early Bird week. In deze week, die duurt tot en met 18 januari 2019, kost een kaartje 15 euro. Daarna begint de reguliere kaartverkoop, waarbij een ticket 20 kost. De tickets zijn te bestellen via

www.foresthillfestival.nl

Thema avond V&T over Indonesië

VROOMSHOOP – Op maandag 21 januari 2019 is er een thema avond V&T. Spreker is ds. Gert de Goeijen of mevrouw Elizabeth de Goeijen. Plaats van handeling is Kerkelijk Centrum Irene in Vroomshoop. Het thema is: ‘Zeven jaar wonen en werken in Indonesië’. Inloop om 19.45 uur, de lezing start om 20.00 uur.

Het gezin de Goeijen verbleef zeven jaar in het Toraja hooggebergte op het eiland Sulawesi. Nu ruim 100 jaar geleden ging de eerste GZB-zendeling naar dit gebied en velen kwamen tot geloof. Hoewel het een moeilijk bereikbaar gebied is, is het een populaire vakantiebestemming vanwege de dodencultuur en begrafenisrituelen die er zijn vanwege de voorouderverering. 100 jaar Evangelieverkondiging heeft daar iets aan kunnen veranderen, maar niet veel. Het bepaalt nog steeds het leven van veel Toraja’s.

Mevrouw Elizabeth de Goeijen was betrokken bij een kindertehuis en een project voor mensen met een beperking. Ouders die een gehandicapt kind kregen ervoeren/ervaren dit nogal eens als een straf van God en verborgen daarom dit kind in huis. Langzaam maar zeker groeit de bewustwording om deze (jonge) mensen te helpen vormen. Ds. Gert de Goeijen was verbonden aan het Theologisch Instituut voor de geestelijke en praktische vorming van (aanstaande) predikanten in de Toraja kerk. Predikant-zijn is hier een boeiend beroep te midden van adat en islam, geworteld in sociale stratificatie (klassencultuur) en beginnende democratie.

Open dagen Bovo beroepsopleidingen

VROOMSHOOP – Bovo beroepsopleidingen aan de Aziëlaan 3 in Vroomshoop organiseert op 17 januari een beroepenbeurs waar leerlingen van het VMBO zich kunnen oriënteren op een toekomst in de bouw. Daarnaast organiseert Bovo beroepsopleidingen op 25 en 26 januari de open dagen, waarbij iedereen die zich aan het oriënteren is op zijn of haar beroepskeuze welkom is. Tevens is er op 25 januari een bedrijvencontactdag voor bedrijven in de afbouwsector.

Regionaal opleidingscentrum

Bovo beroepsopleidingen is het regionale opleidingscentrum met betrekking tot de bouw-, afbouw- en timmerindustrie voor de gemeente Twenterand en omstreken. Het verzorgt beroepsopleidingen op niveau 1, 2 en 3 met doorstroommogelijkheden naar niveau 4, in timmeren, metselen, timmerindustrie (werkplaats/machinaal timmeren), afbouw (tegelzetten en stukadoren) en is opleidingslocatie voor de infraberoepen (stratenmaker, vakman grond/weg en waterbouw). Zowel school (theoretische gedeelte van de opleiding) als de praktijk zijn onder één dak op dezelfde locatie. Dit heeft als voordeel dat de theorie gelijk in de praktijk toegelicht of uitgelegd kan worden. Bij de opleidingen wordt samengewerkt met het ROC van Twente en het betreffen opleidingen volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Dit houdt in dat er vier dagen in de praktijk wordt gewerkt bij een erkend leerbedrijf en één dag theorie wordt gevolgd op de Bovo locatie. “Tevens bieden wij een baangarantie” zo klinkt het.

Toekomstgericht

De bouwsector zit te springen om veel goed opgeleide vakmensen. Kiezen voor de bouw in deze tijd houdt ook in dat je niet je hele loopbaan timmerman of metselaar hoeft te blijven. Tegenwoordig zijn er namelijk veel verschillende doorgroeimogelijkheden binnen de bouw- en infrasector. In de opleiding zijn er verschillende keuzedelen (modules) die een leerling kan volgen naast zijn reguliere opleiding. Bovo beroepsopleidingen kiest daarbij voor de nieuwe ontwikkelingen in de bouw zoals; luchtdicht bouwen. Dit om de leerlingen goede vaardigheden mee te geven, om deze nieuwe ontwikkelingen toe te passen in hun toekomstige baan in de bouw.

Beroepenbeurs

Op 17 januari organiseert Bovo beroepsopleidingen een beroepenbeurs voor de leerlingen van het VMBO om zich te oriënteren op een toekomst in de bouw. Men laat leerlingen niet alleen op de Bovo locatie kennismaken met de verschillende mogelijkheden binnen de bouwsector, maar Bovo laat leerlingen ook bij twee bouwbedrijven op locatie zien hoe het in de praktijk werkt.

Open dagen

Op 25 en 26 januari organiseert Bovo beroepsopleidingen twee open dagen, waar iedereen die zich aan het oriënteren is op zijn of haar beroepskeuze van harte welkom is. Ook steeds meer vrouwen kiezen voor een loopbaan in de bouw, en Bovo beroepsopleidingen ontvangt ook deze doelgroep met open armen. Op 25 januari is er naast de open dag tevens een

bedrijvencontactdag voor bedrijven in de afbouwsector. Doel hiervan is om de opleidingsmogelijkheden bij Bovo beroepsopleidingen in deze sector meer bekendheid te geven.

Bovo biedt kansen

Ook is Bovo beroepsopleidingen op zoek naar een parttime instructeur/leermeester om het team te versterken. Dit kan op termijn uitgroeien naar een fulltime baan. Men zegt: “We zoeken iemand met allround vaardigheden op het gebied van de bouw, die het leuk vindt om zijn kennis over te dragen aan jonge mensen en hen te begeleiden in hun opleiding naar een diploma.”

Daarnaast laat Bovo beroepsopleidingen nog weten: “Van overheidswege wordt er momenteel veel aandacht geschonken aan techniekonderwijs. Als Bovo willen we ook graag participeren met het basis- en vervolgonderwijs (scholen) om te kijken hoe daar invulling aan gegeven kan worden. Op dit moment geven we hier al beperkt invulling aan, maar we staan open voor uitbreiding.” En men besluit: “Doordat Bovo beroepsopleidingen naast een werkplaats ook beschikt over moderne leslokalen welke niet continu gebruikt worden, is de Bovo locatie ook ideaal voor het organiseren van cursussen door derden. Maar ook het gebruik als vergaderlocatie behoort tot de mogelijkheden.”

Vroomshoopse Boys te sterk voor HZVV

Op een van kunstgrasvelden van de Bosrand maakten HZVV uit Hoogeveen, de trotse koploper van de eerste klasse Noord en Vroomshoopse Boys er een aantrekkelijk oefenduel van. Het tempo lag hoog en beide teams speelden technisch aanvaardbaar voetbal met aanvallende intenties. Na een kwartier was er een wereldredding van Boys-keeper René Kok op een vlammend schot nodig om een zeker lijkend tegendoelpunt te voorkomen. Aan beide kanten kwamen nog kleine kansen, maar de rust werd met een brilstand gehaald.

In de tweede helft werd Vroomshoopse Boys steeds sterker en ook dreigender met fraaie ogende combinaties. In de 58ste minuut was de ingevallen Bram Hooijer, die een goed vervolg gaf aan een afgemeten voorzet van Jordy Harms: 1-0. HZV probeerde uit alle macht iets terug te doen, maar de verdediging van de thuisploeg speelde uiterst geconcentreerd. In de 71ste minuut werd een risicovolle pass vanuit het middenveld van HZVV onderschept en Ramon de Jong voltrok resoluut het vonnis: 2-0. De gasten antwoordden al 3 minuten later. De gevaarlijke spits Kelly Joao kreeg even ruimte om de bal in de korte hoek te deponeren: 2-1.

Vroomshoopse Boys koos in de slotfase voor snelle omschakelmomenten en dat had succes. In de 82ste minuut werd zo’n snelle uitbraak doeltreffend afgerond door Juliën Derks: 3-1. Dat was tevens de eindstand in deze oefenwedstrijd tegen deze sterke tegenstander. Vorig seizoen kwam HZVV nog uit in de hoofdklasse en het team uit Hoogeveen kende daarvoor Karlo Meppelink als hoofdtrainer. Op dinsdagavond 15 januari wordt er thuis om 20.00 uur geoefend tegen derde klasser SCD’83 uit Dedemsvaart. Op zaterdag 19 januari wordt thuis door Vroomshoopse Boys om 14.30 uur de competitie van de tweede klasse H. hervat tegen SVI uit Zwolle. Vorm en ritme zijn in ieder geval aanwezig bij de blauw-gele formatie, die als nummer 4. van de ranglijst momenteel aan de leiding gaat in de strijd om de tweede periodetitel.

Uitbreiding in afstanden bij Triatlon Vroomshoop

Vanaf 1 februari is inschrijven mogelijk voor De Haere Triatlon Vroomshoop. Het sportieve evenement in Vroomshoop (zwemmen, fietsen, hardlopen) wordt dit jaar gehouden op zaterdag 7 september.

In 2018 werd de halve triatlon toegevoegd aan De Haere Triatlon Vroomshoop. En ook dit jaar komt er een afstand bij: de zestiende triatlon. Ook wel de mini triatlon genoemd, zowel een mooie jeugdafstand als een start voor (wat oudere) debutanten.

De diverse afstanden zijn:

* halve triatlon: 1.9 km zwemmen – circa 92 km fietsen – 20.4 km hardlopen;

* kwart triatlon: 1 km zwemmen – 40 km fietsen – 10 km hardlopen;

* achtste triatlon: 500 meter zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen;

* zestiende triatlon: 250 meter zwemmen – 10 km fietsen – 2.5 km hardlopen;

* jeugd afstand (in diverse leeftijdscategorieën): 100 meter zwemmen – 4.8 km fietsen – 1 km hardlopen.

Individuele deelname bij de halve, kwart en zestiende. Bij achtste en jeugd kan zowel individueel of als team (duo of trio) worden deelgenomen.

Je kunt je inschrijven via de website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl of rechtstreeks op de NTB site (www.ntbinschrijvingen.nl). Wil je zeker zijn van een plek schrijf je dan snel in. In 2018 waren de plekken voor de halve triatlon binnen 48 uur vol. Daarom is het aantal startplekken dit jaar verhoogd naar 80 deelnemers.

De 1/16 triatlon afstand bestaat uit 250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km hardlopen. Vanuit diverse kanten werd een verzoek gedaan om deze afstand toe te voegen; als tweede (iets langere) jeugdserie maar zeker ook geschikt als kennismaking met de triatlon duursport.

Al voor de derde keer zal de Triatlon Vroomshoop gastorganisatie zijn van een Divisie wedstrijd van de NTB (Nederlandse Triatlon Bond). Dit jaar de finale van de 1e Divisie (een landelijke triatlon wedstrijd voor teams). Een mooie erkenning door de NTB voor de organisatie en een waardering voor de inzet van de vele vrijwilligers en sponsoren.

Wilt u meer informatie over het evenement? Kijk dan op internet (www.dehaeretriatlonvroomhoop.nl), mail naar info@triatlonvroomshoop.nl of bel 06-5398 8481.

SDO verliest streekderby

Zaterdag 12 januari stond de eerste wedstrijd van 2019 op het programma voor het vlaggenschip van SDO. De ploeg van Vincent Weghs trad aan tegen Blauw Zwart uit Wierden. Gezien de nabije ligging van beide plaatsten en de rivaliteit onderling, mag er echt gesproken worden van een streekderby. De afgelopen seizoenen werd deze derby veelvuldig gespeeld. Dit leverde vaak spannende wedstrijden op en resulteerde de ene keer in een overwinning voor de SDO’ers, de andere keer gingen de Wierdenaren er van door met de winst en soms eindigde het in een puntendeling.

Het vele publiek dat afgekomen was op deze wedstrijd, zag een gelijkopgaande beginfase waarin de ploegen elkaar met veel strijd bestreden. Het was steeds stuivertje wisselen. De ene keer kwam SDO op voorsprong, en dan was het de beurt aan de bezoekers. Na een kwartier gaf het scorebord een 4-4 tussenstand aan. De Oranjehemden waren de betere partij, maar wisten dit niet uit te drukken in de score, de bezoekers sprongen veel effectiever om met hun kansen. Niet veel later was het 5-5. In de slotfase van het eerste bedrijf verslapten de Westerhaarders. Blauw Zwart, de ploeg van voormalig trainer/coach van SDO Marco Groothuis, profiteerde hier optimaal van, en sloeg een gaatje. De ploegen zochten de kleedkamers op bij een 5-8 ruststand.

Na rust was het Blauw Zwart dat scherp de kleedkamer uitkwam, en vergrootte het gaatje naar vier doelpunten verschil, 5-9. Nu was het zaak voor de SDO’ers om snel het gat te dichten. In eerste instantie lukte dat niet. Dit kwam doordat de bezoekers op de juiste momenten de korf wisten te vinden. Een kwartier voor tijd was het 9-13. SDO gaf de moed niet op, zette aan en scoorde twee keer op rij, 11-13. De spanning was weer helemaal terug. De Westerhaarse formatie wist daarna de aanvallen van de bezoekers te beperken tot éénschotaanvallen. Helaas wisten de Oranjehemden zelf ook de korf niet te vinden. Opnieuw gingen de bezoekers beter om met de kansen en haalden de wedstrijd binnen met twee rake afstandsschoten, 11-15. In de laatste minuten wisten beide ploegen nog eenmaal tot scoren te komen. Einduitslag SDO – Blauw Zwart: 12-16.

Een terechte nederlaag voor SDO. De ploeg had te veel kansen nodig om tot scoren te komen en maakte veel onnodige fouten in. De Westerhaarders gaan zich nu gaan richten op de volgende wedstrijd. 26 januari speelt de ploeg opnieuw een thuiswedstrijd. Hemur Enge uit Amerongen komt op bezoek in Westerhaar. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Klaampe en begint om 16:25 uur.