Archive for: maart 2019

Cogas Cultuurfonds steunt Vliegerfeest Twente

De Twentse VliegerVrienden organiseert namens Stichting Vliegerfeest Twente(rand) 29 en 30 juni haar 9e internationale Vliegerfeest Twente. Dit laagdrempelig evenement wordt jaarlijks door vele mensen bezocht uit heel Overijssel. De verschillende deelnemers uit binnen- en buitenland zorgen elk jaar weer voor nieuwe kleurige verrassingen boven Twente. Naast alle andere activiteiten zal er ook weer een expositie worden gehouden.

Vliegeraars houden van vliegeren maar ook van het buitenleven en de natuur. Dit tezamen zorgt voor veel inspiratie en nieuwe ideeën voor afbeeldingen die zij dan in de wintermaanden op de vliegers appliqueren. Dit willen wij de bezoekers van dichtbij tonen. Meestal staan de vliegers hoog in de lucht en zijn de details van de applicaties bijna niet te zien. Daarom heeft de organisatie besloten om dit jaar tijdens het vliegerfeest een expositie met het thema “Vliegeraars staan dicht bij de natuur” te organiseren .De bezoekers hebben nu de mogelijk om de vliegers(kunstwerken) van dichtbij te bekijken en extra te genieten van wat de natuur teweeg brengt bij de vliegeraars.

De commissie van Cogas Cultuurfonds deelde deze mening en heeft daarom besloten de stichting financieel te steunen zodat dit tot stand kan worden gebracht.

De organisatie van Vliegerfeest Twenterand laat weten erg blij te zijn met deze donatie, waardoor bovenstaande gerealiseerd kan worden.

Het vliegerfeest is en blijft een laagdrempelig evenement (gratis entree en parkeren). Dit is alleen mogelijk door de gulle samenwerking met verschillende sponsoren, de vele vrijwilligers en verscheidene andere partijen die dit leuke familie evenement voor Twente mogelijk maken. Meer informatie van dit vliegerfeest is te vinden op www.vliegerfeesttwente.nl

Schrijfavond Amnesty International 8 april

Maandagavond 8 april a.s. is er van half zeven tot half acht weer een schrijfavond van Amnesty International in de Openbare Bibliotheek in Vriezenveen aan de Jonkerlaan 4.

Kom ook meeschrijven! Of kom naar de schrijfavond en laat u informeren.

We schrijven naar regeringsleiders en staatshoofden om strafvermindering, amnestie en of vrijlating. U bent van harte welkom.

Wij zorgen voor informatie en voorbeeldbrieven.

A.I. Schrijfgroep Vriezenveen

Lege flessen voor een familieglijbaan voor het Aquapark De Zandstuve

SAMSUNG CSC

Tijdens de maanden april tot en met juni van dit jaar wordt het statiegeld op lege flessen bij de Supercoop Vroomshoop ingezet voor het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. Dat kan door als klant direct na het inleveren van de lege flessen op en speciale gele knop te drukken en voor het goede doel te doneren. De opbrengst komt geheel ten goede aan de familieglijbaan, die als attractie thuishoort op het Aquapark. Daarvoor moet eerst een stevig financieel fundament worden gelegd.

Het bestuur van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop is momenteel in afwachting van de uitkomst van een aangevraagde landelijke subsidie. Als dat bekend is worden direct daarna de verdere stappen ondernomen op weg naar een nieuwe familieglijbaan. De doelstelling van het bestuur is om die voor het zwemseizoen 2020 te realiseren.

Voorzitter Herman Lutke Veldhuis dankte supermarktmanager Marc Olsman voor zijn bereidheid om deze lege flessen-actie te houden. Het bedrag van de donaties wordt na afloop van de periode van drie maanden verdubbeld door de Supercoop Vroomshoop.

Vroomshoopse Boys mist periodetitel


foto van Bert vd Berg
 

Op het zonnige voetbalcomplex Den Uithoek in IJsselmuiden ging een gretig ogend Vroomshoopse Boys goed uit de startblokken tegen de plaatselijke voetbaltrots IJVV. Een kopbal van centrale verdediger Rutger Schrijver kon nog net door en verdediger van IJVV van de lijn worden gehaald. Ramon de Jong kwam na een vloeide combinatie oog in oog te staan met keeper Jasper Fix, die de inzet van dichtbij knap pareerde. Na een kwartier werd het veldoverwicht van de gasten bekroond. Jos Hutten zette aan voor een solo vanaf links en passeerde vier tegenstanders in één vloeiende beweging, inclusief keeper Jasper Fix. De afronding was beheerst: 0-1. Na deze prachtige treffer bleef de Boys sterker, al stichtte Siebren Visscher namens IJVV bij een scrimmage gevaar in de 19e minuut. Gelukkig voor de gasten vloog de bal net over. In de fase erna bleek IJVV aanvallend machteloos en het wachten was eigenlijk op de volgende treffer van de Boys. Ramon de Jong en Leon Dogger waren daar met schoten al dichtbij rond de 40ste minuut. In de 43ste minuut was het wel raak. De goed doorzettende Ramon Bolks bereikte de vrijstaande Jordy Harms, die enigszins gelukkig maar heel attent de mistastende keeper Jasper Fix passeerde: 0-2.

Dat was tevens de ruststand en in de tweede helft bleef Vroomshoopse Boys de toonaangevende ploeg. In de 50ste minuut brak Leon Dogger door op links en zijn panklare voorzet werd met een technisch perfecte volley afgewerkt door Jos Hutten: 0-3. Die stand kwam helemaal overeen met het spelbeeld, waarbij Vroomshoopse Boys het gebeuren dicteerde en het machteloze IJVV achter de feiten aanliep. Na 52 minuten sneed de Boys als een mes door de boter door de verdediging van IJVV. Ramon de Jong rondde de fraaie combinatie over meerdere schijven uitstekend af: 0-4.

Mat de moed der wanhoop probeerde daarna IJVV de stand een wat dragelijker aanzien te geven, maar de uitstekend gepositioneerde en kopsterke Boys-verdediging stond pal. In de laatste twintig minuten zette de Boys nog aan en was in feite heer en meester op het hobbelige veld. Er kwamen meerdere kansen om de riante voorspong nog verder uit te bouwen. Leon Dogger, Jordy Harms en Ramon de Jong hadden de 0-5 op de schoen, die echter niet wilde vallen. In de slotfase werd aan Boys-zijde middenvelder Jelle Drees gewisseld voor Sil Derks.

De ontwikkeling bij de kraker tussen SVI en WVF in Zwolle Zuid werd nauwlettend gevolgd. Bij een gelijkspel zou Vroomshoopse Boys de titel van de tweede peridode veroveren. Tot de 90ste minuut van dat duel leek het daarop, maar SVI scoorde daarna alsnog twee keer en werd periodekampioen in plaats van Vroomshoopse Boys. De mannen van hoofdtrainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens deden hun plicht tegen IJVV en meer dan dat. De Boys overtuigde met een prima teamprestatie. Bij het eerste duel in Vroomshoop, dat eindigde in 0-0, was IJVV nog de bovenliggende partij. Nu waren de rollen omgedraaid en won de Boys volkomen verdiend van IJVV, dat na de winterstop nog won van koploper DOS Kampen en van WVF. Vroomshoopse Boys staat nu als nummer 5 slechts één punt achter op SVI en WVF en de nacompetitie is zeker nog in zicht. Daarvoor moet op zaterdag 6 april thuis gewonnen worden van Hulzense Boys, de nummer 6. van de tweede klasse H, dat drie punten achter staat op de Boys. Eerst wacht op dinsdagavond 2 april de kwartfinale om de districtsbeker KNVB tegen hoofdklasser Sportclub Silvolde. Om 20.00 uur wordt er op de Bosrand afgetrapt.

Tegen IJVV werd in de volgende opstelling gespeeld; doel: René Kok; achter Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Ramon Bolks, Jelle Drees (83: Sil Derks) en Leon Hutten; voor: Ramon de Jong, Jordy Harms en Jos Hutten.

Vroomshoopse Boys 2 won in Hattem van Hatto Heim 2 met 2-1 en staat direct achter Enter Vooruit 2 op de tweede plaats in de eerste klasse. Vroomshoopse Boys 3 won knap met 6-3 uit van Sc. Lutten 2 en staat nu tweede op één punt achter koploper HHC Hardenberg 3.

Vroomshoopse Boys J019-1 verloor in Almelo nipt met 3-2 van het hooggeplaatste Oranje Nassau JO19-1 en staat nu 9e in de hoofdklasse. Bekersucces was er voor Vroomshoopse Boys JO13-2, dat de halve bekerfinale uit bij SDC Putten met 3-2 won. Vroomshoopse Boys JO12-1 behaalde eveneens de bekerfinale, doordat de beoogde tegenstander Sparta Nijkerk zich terug trok.

Prima teamprestatie houdt Amicitia in overgangsklasse

Nog maar drie weken geleden hing de sportieve vlag er in Vriezenveen wat slapjes bij. De prestaties van de Toyota Drent formatie waren dit seizoen te vaak ondermaats en de nodige wedstrijdpunten ontbraken. Het degradatiemonster lag op de loer, het zelfvertrouwen was ver te zoeken en de achterban was meer dan kritisch. Amicitia wil een stabiele korfbal overgangsklasser zijn en blijven. Maar de realiteit in de afgelopen seizoenen toonde te vaak dat zoiets veel meer dan een uitdaging is.

Met de komst van trainer/coach Manfred Hofstede moest er snel het nodige veranderen en verbeteren. Geen eenvoudige opgave met nog drie wedstrijden te gaan. Het veel besproken schokeffect werd benut via een prima uitzege op OWK. De tweede wedstrijd thuis tegen titelkandidaat Nic ging maar net verloren. En afgelopen zaterdag was het erop of eronder: winst in en tegen Heerenveen zou een prima stap betekenen naar rechtstreekse handhaving. Dan moest wel het Groningse Nic winnen van De Hoeve. En de wens werd werkelijkheid.

Eenvoudig ging het niet voor Amicitia. De gehele eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Heerenveen schoot met scherp en won veel duels. Amicitia kon pas na zes minuten de gelijkmaker produceren maar meteen ook afstand nemen (4-4 en 4-6). Halverwege herhaalde zich die situatie (8-8 en 8-10). Na de 10-10 en 11-11 werd bij de stand 13-13 de kleedkamer opgezocht.

Conclusie in de pauze: het was een echte wedstrijd, een goed resultaat bleek zeker mogelijk. Volle focus en concentratie waren nodig om het maximale eruit te halen. Maar dat moest dan wel zelf worden afgedwongen, van presentjes was geen sprake.

De meegereisde supporters kregen andermaal een spannende tweede helft voorgeschoteld. In de beginfase nam Heerenveen ruim afstand (21-15), miste Amicitia twee strafworpen en leek een gewenst scenario voor de oranjekragen verder weg dan ooit. Via een time-out gaf coach Hofstede beheerst en duidelijk instructies aan zijn spelers om de achterstand in te kunnen lopen. Er ontstond een flinke strijd en Amicitia vocht zich terug in de wedstrijd (25-25). Het geloof in eigen kunnen werd onderstreept door een treffer van ‘stand-in’ Dick Schipper vijf minuten voor het einde (28-28). Wat volgde was een nog spannender slot waarin Amicitia via prima scores terecht aan het langste eind trok. Eindstand 28-31.

Blije gezichten na afloop bij spelers, staf en supporters. Een collectieve teamprestatie bracht uiteindelijk het vurig gewenste en zelf afgedwongen resultaat. Twitter bleek de uitkomst om de wedstrijd Nic-De Hoeve (eindstand 39-23) te volgen. Manfred Hofstede ontving via social media het predikaat wonderdokter en genoot daar zichtbaar van. De feestelijke ontlading volgde al snel die avond in het clubhuis. Als je wint heb je terugkerende vrienden. Komend zaalseizoen dus opnieuw Overgangsklasse in Vriezenveen.

Goede afsluiting van het zaalseizoen voor SDO

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO in Amerongen tegen de rode lantaarndrager van de competitie, Hemur Enge. Voor beide teams was dit de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Dit seizoen troffen de twee ploegen elkaar al twee keer. Op het veld eindigde het duel in een gelijkspel en in de zaal won SDO met één doelpunt verschil. De Westerhaarders wisten dus dat het niet eenvoudig zou worden om de punten mee huiswaarts te nemen, ook al was de tegenstander de hekkensluiter van de competitie.
Om 15:30 uur floot arbiter Meijborg voor de eerste keer. SDO wist als eerste de korf te vinden middels een vrije bal, 0-1. Het antwoord van Hemur Enge liet niet lang op zich wachten, via een strafworp trok de thuisploeg de stand gelijk, 1-1. Daarna nam SDO het heft in handen. De ploeg van Vincent Weghs was sterker dan de Amerongers en zette dit veldoverwicht om in doelpunten. Na een kwartier gespeeld te hebben was het 1-5 in het voordeel van de bezoekers. In het tweede deel van het eerste bedrijf veranderde het spelbeeld niet, SDO troefde de thuisploeg op alle fronten af. Hierdoor kon de Reas-formatie tevreden gaan rusten met een 3-9 voorsprong.
Tijdens de rust gaf trainer/coach Vincent Weghs aan dat de Oranjehemden in de vorige wedstrijd na rust een ruime voorsprong uit handen gaven. Nu was het zaak om dit te voorkomen. Met deze opdracht in het achterhoofd stapten de SDO’ers het veld in. In eerste instantie leken de Tukkers te falen, want Hemur Enge scoorde vlot twee keer, 5-9. Maar daarna was het SDO dat de touwtjes weer in handen nam. De ploeg oogde scherp in de verdediging en vond makkelijk de korf. Hierdoor liepen de bezoekers uit naar 8-14 . Met nog tien minuten te spelen leek de winst binnen voor de Westerhaarders. In het reststand van de wedstrijd wist de Oranje-formatie de voorsprong van zes doelpunten te handhaven. Zo kwam de overwinning niet meer in geding. Eindstand: Hemur Enge – SDO 12-18
Een keurige overwinning voor SDO. De ploeg speelde erg sterk en beloonde zichzelf met twee punten. Een mooie afsluiting voor de SDO’ers. Tijdens deze zaalcompetitie pakten de Oranjehemden 11  punten. Hiermee eindigde het team op een vijfde plaats. De ploeg gaat zich nu richten op de veldcompetitie. De laatste twee duels geven een mooi perspectief voor de komende wedstrijden.

Vrivo MB1 kampioen

Het meisjes B1-team van Vrivo is zaterdagmiddag kampioen geworden in de 2e klasse. Tegenstander Wevo kon het de meisjes van trainer/coach Sander de Koning geen moment moeilijk maken (4 – 0: 25-13, 25-9, 25-13, 25-15). In de jeugdcompetitie van de NeVoBo wordt het seizoen jaarlijks opgesplitst in twee helften. Zo kon het Vrivo MB1-team in opbouw zich na één competitiehelft net niet handhaven in de 1e klasse, waardoor het in de 2e helft een klasse lager moest spelen. Maar voor die klasse was het team, dat steeds beter ging draaien, veel te sterk. Er werd slechts één set verloren, terwijl alle andere teams elkaar de punten afsnoepten. De Stand met nog 2 wedstrijden te gaan: Vrivo 8 – 39, Kadoeng 8-23, Set-Up 8-20. Het lijkt erop, dat het team het volgend seizoen bij elkaar kan blijven.

Else Voortman rondemiss Ronde van Overijssel

Else Voortman uit Enter is de rondemiss tijdens de 67e Ronde van Overijssel. Zowel voor, tijdens, als na de wedstrijd op zaterdag 4 mei 2019 is ze te bewonderen. De Enterse schone ziet er die dag tiptop uit, want Jolie Women uit Rijssen draagt zorg voor haar kleding en Salon Kimm Hair en Beauty eveneens uit Rijssen maakte haar op en tekent voor haar kapsel. De schoenen van Else worden gesponsord door Schuurman Schoenen uit Rijssen.

‘Hou van strijd’

De 21-jarige Else Voortman is geboren en getogen in Enter. Ze woont nog thuis, samen met haar ouders, drie zusjes en een broertje. Else is de oudste van de vijf kinderen en haar broertje de jongste. Ze heeft al vier jaar een relatie met haar vriend. De rondemiss van de Ronde van Overijssel 2019 zegt over haar uitverkiezing: “Ik ben nog nooit bij de Ronde van Overijssel geweest en ga er dan ook blanco in. Het gaat vast genieten worden, want ik hou er wel van om strijd te zien.”

Met veel sporters in aanraking

Else Voortman werkt in de weekeinden in de horeca en dat doet ze nu alweer acht jaar. Volgens Else komt haar dat bij haar rol als rondemiss goed van pas: “Ik heb er ervaring mee om gastvrouw te zijn en bovendien heb ik een vlotte babbel.” Verder studeert de Enterse schone fysiotherapie in Enschede. Ze zegt hierover: “Hierdoor kom ik met veel sporters in aanraking en ik vind het leuk om ze verder te helpen wanneer ze een blessure hebben.”

Halve marathon in Tanzania

Overigens is de rondemiss van 2019 ook zelf herstellende van een blessure, waardoor ze momenteel niet kan volleyballen bij haar club Holyoke uit Enter. Inmiddels bouwt ze haar conditie echter weer op door hard te lopen. Dit doet ze ook omdat ze in de herfstvakantie in Tanzania een halve marathon wil gaan lopen voor het goede doel.

Wielercafé 16 april

Else Voortman zegt tot besluit: “Ik kijk echt uit naar de Ronde van Overijssel op 4 mei, maar ook naar het wielercafé op 16 april in Ootmarsum. Ook tijdens het wielercafé zal ik mijn opwachting maken.”

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Schoon, tel: 06-304 975 35. Zie ook de website: www.rondevanoverijssel.nl, Twitter @RvOverijssel en Facebook /RondevanOverijssel.

‘Wethouder Harmsen bezoekt beste Blokker van Nederland’


Fotobijschrift: Op de foto van links naar rechts: wethouder Bart-Jan Harmsen (gemeente Twenterand), Anyq Hospers, Martina Olden, Anouk Poorterman en Laura Bril

De Blokker in Vroomshoop is onlangs verkozen tot ‘Beste Blokker van Nederland’. Vanmorgen bracht wethouder Harmsen persoonlijk zijn felicitaties over aan de trotse winnaars van de vestiging aan het Amaliaplein.

Alle Blokkervestigingen in Nederland hebben tegen elkaar gestreden om de beste van Nederland te worden. Aan de prijsuitreiking ging een reeks opdrachten vooraf. Per onderdeel werden punten gegeven. Uiteindelijk ontving de winkel in Vroomshoop de meeste punten. Wethouder Bart-Jan Harmsen: “de gemeente Twenterand is trots op dit resultaat. Blokker Vroomshoop laat een mooie prestatie zien. Dit is alleen maar haalbaar met gemotiveerde en enthousiaste mensen”.

Bedrijfsleidster Anya Hospers is maar wat blij dat de inzet van de medewerkers bekroond is met deze landelijke overwinning. De Blokkerorganisatie heeft de tien medewerkers van de winkel uit Vroomshoop beloond met een reis naar Parijs.

Evenementenagenda Twenterand van 3 tot en met 14 april 2019

Dit overzicht is samengesteld op 29-03-2019, wijzigingen voorbehouden. Zie: www.puurtwenterand.nl voor actuele en uitgebreidere gegevens Woensdag 3 april Vroomshoop Dansavond 50+. Deelname leden €2,00 en voor bezoekers € 3,00 Informatie bij: Evert v/d Hoek tel. 0546- 659283. locatie: Kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27, 7681AL Vroomshoop, 0546-642365,aanvang: 20:00 uur

Vrijdag 5 april Den Ham Zeven Stille Momenten: Een Nieuw Begin. Naar goede gewoonte, wordt jaarlijks tijdens de 40 dagentijd wekelijks een “Stil moment” van een half uur gehouden. locatie: Geref. Kerk Vrijgemaakt “De Fontein” Den Ham, Marleseweg 15, 7683PH Den Ham, 0546-672516, Aanvang: 19:30 uur De Loupe presenteert” Krom en Scheef”. Een avondje ouderwets lachen met toneelvereniging De Loupe uit Den Ham. Dit kan! Zij geven maar liefst 3 voorstellingen en wel op 30 maart en op 5 en 6 april. locatie: Herv. Centrum De Rank, Brinkstraat, 7683 BB Den Ham. Aanvang: 19:45. uur

Vriezenveen Buurtschiettoernooi 2019. Finale buurtschiettoernooi. Locatie: Accommodatie S.V. Vriezenveen, Schout Doddestraat 11b, 7671 GT Vriezenveen

Vroomshoop Darttoernooi “Krembassy 2019”. Aanmelden voor dit toernooi kan via 0622221087 of dinanddubbel1@hotmail.com. Kosten zijn €6,00 per voorronde. locatie: Café Kremer, Julianastraat, Vroomshoop Aanvang: 19:30 uur

Zaterdag 6 april Den ham De Loupe presenteert” Krom en Scheef”. Een avondje ouderwets lachen met toneelvereniging De Loupe uit Den Ham. Dit kan! locatie: Herv. Centrum De Rank, Brinkstraat, 7683 BB Den Ham. Aanvang: 19:45 uur Vroomshoop World Servants Jam. Ongeveer 40 Vroomshoopse muzikanten komen bij elkaar en zorgen in diverse samenstellingen voor een avondvullend programma! locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050. Entreeprijs: € 7,50. Aanvang: 20:00 uur

Maandag 8 april Vriezenveen Schoolvoetbal 2019. Schoolvoetbal voor Vriezenveen, Westerhaar en de Pollen. Gastvereniging DETO. Voor voetballers en niet voetballers. Misschien heb jij wel talent. locatie: Voetbalvereniging DETO, De Koolmees 90, 7671 VS Vriezenveen, 0546 56 18 77. Aanvang: 18:00-20:45uur Schrijfavond Amnesty International. Deelname gratis. Aanvang: 18.30-19.30 uur. Er wordt gezorgd voor informatie en voorbeeldbrieven. locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen, 0546- 562385. Dinsdag 9 april Vriezenveen Schoolvoetbal 2019. Schoolvoetbal voor Vriezenveen, Westerhaar en de Pollen. Gastvereniging DETO. Voor voetballers en niet voetballers. Misschien heb jij wel talent. locatie: Voetbalvereniging DETO, De Koolmees 90, 7671 VS Vriezenveen, 0546 56 18 77. Aanvang: 18:00-20:45uur

Samen Zingen Vriezenveen. Gezellige zangmiddag in Hervormd Centrum Stjäävelin, Krijgerstraat 57 te Vriezenveen. Tijden: 14:30-16:00. Voor alle mensen die van zingen houden. Liederen uit Johannes de Heer, Liedbundel of het Liedboek voor de kerken. Heeft u geen vervoer bel dan gerust: 0546-564070.

Woensdag 10 april Vriezenveen Schoolvoetbal 2019. Schoolvoetbal voor Vriezenveen, Westerhaar en de Pollen. Gastvereniging DETO. Voor voetballers en niet voetballers. Misschien heb jij wel talent. locatie: Voetbalvereniging DETO, De Koolmees 90, 7671 VS Vriezenveen, 0546 56 18 77. Aanvang: 18:00-20:45uur

Vrijdag 12 april Den ham Kledingbeurs voor Diaconaal Project Den Ham. Vrijdag 12 april van 18.30 uur – 21.30 uur.Locatie: De Rank, Brinkstraat 6 te Den Ham. Zeven Stille Momenten: Een Nieuw Begin. Naar goede gewoonte, wordt jaarlijks tijdens de 40 dagentijd wekelijks een “Stil moment” van een half uur gehouden. locatie: Geref. Kerk Vrijgemaakt “De Fontein” Den Ham, Marleseweg 15, 7683PH Den Ham, 0546-672516. Aanvang: 19:30uur Vroomshoop Palmpasenoptocht Vroomshoop. Terug van weggeweest: Palmpasenoptocht in Vroomshoop. locatie: Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050. Aanvang: 19:00 uur Kremer Dartrankingen. Finale avond! locatie: Café Kremer, Julianastraat, Vroomshoop. Entreeprijs: € 2.00.Aanvang: 19:30uur Westerhaar-vriezenveensewijk Sport en spelmiddag. Westerhaar aan zet houdt een gratis sport en spelmiddag voor de jeugd bij “Ons Domein”. Leidijk 14, 7676 SN Westerhaar-Vriezenveensewijk. Tijden: 15:00-17:00uur

Zaterdag 13 april Den ham Kledingbeurs voor Diaconaal Project Den Ham. Grote verkoop van gebruikte kleding in De Rank, Brinkstraat 6 te Den Ham. Tijden: 09:30-12:00 uur Den Ham proeft bier. Proeverij van bieren van 7 brouwerijen. locatie: Restaurant zalencentrum de Beuk, Dorpsstraat 7, 7683BG Den Ham, 0546-671602. Entreeprijs: gratis. Tijden: 16:00-22:00uur. Vriezenveen Voorjaarsbloeiers en vogels bij Brandlecht. KNNV afd. Vriezenveen. We bezoeken het circa 100 ha grote natuurgebied Brandlechter Vechtetal und Tillenberge. Vertrek om 07:30 uur vanaf het Manitobaplein te Vriezenveen. Beggars Clan theatertour. Ierse Folkmuziek geheel eigen wijze gebracht. Kaarten € 12,50 kunnen online besteld worden. www.theaterturf.nl. locatie: CCK2, Kerkstraat 2, Vriezenveen. Aanvang: 20:00uur Vroomshoop Shantykorenfestival. Ga mee naar de tijd van de zeevaarders tijdens het avondvullende Shantykorenfestival, met haring en korenwijn in de pauze. locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050. Entreeprijs: € 7,50. Aanvang: 20:00uur

Exposities en tentoonstellingen Vriezenveen Expositie Jose Elfrink. Tijdens de openingsuren van de bieb in Vriezenveen kunt u genieten van de prachtige schilderijen van José Elfrink.. locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen, 0546-562385 Tentoonstelling 650 jaar brandweer in Vriezenveen. Deze brede tentoonstelling geeft een inkijk van hoe het er vroeger aan toe ging bij de brandweer maar ook de brandweer anno 2019 wordt uitgelicht. De tentoonstelling loopt tot na de feestweek in september. locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 7671CD Vriezenveen, 0546-563476. Vroomshoop Expositie van fotografen 4-InFocus. In deze expositie etaleren de heren Bert Broekhuis, Herman Pierik, Bert Rutgers en Hendri Schonewille een kleine selectie van hun prachtige foto’s. locatie: Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop, 0546-705050. Openingstijden: 10:00-22:00. uur Westerhaar Expositie Galerie Jennie Dekker. Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur, verder op afspraak. Twistveenweg 13, 0546-659118. Den Ham Expositie Carla Stamsnijder. “Daadwerkelijke werken” De expositie is gratis te bekijken van 6 maart t/m 5 april op wo t/m vr van 14-16 uur. Locatie: Stichting Expositiehuis, Grotestraat 4, 7683BB Den Ham, 0546-671864, Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Tourist Info, Den Ham. Tel 0546-671778 www.puurtwenterand.nl Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van dinsdag t/m zaterdag. Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo. Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za. Langlopend Vriezenveen Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.