Archive for: april 2019

9 mei voorlichtingsavond: Twenterand zet erfcoach in voor ontwikkeling Platteland

De gemeente Twenterand zet in op ontwikkeling van het platteland en de erfcoach gaat daar een belangrijke rol in spelen. De erfcoach is onafhankelijk en gaat samen met de erfbewoners in gesprek om de toekomst van het hele erf te bekijken. De eigenaar/bewoners van het erf en hun behoeften staan dus centraal. Wethouder Martha van Abbema: “Met het nieuwe beleid in de hand stimuleren wij de ontwikkeling van het platteland, maar dat moet wel aansluiten op de behoeftes van de bewoners. Daarin speelt de erfcoach een heel belangrijke rol.”

De nieuwe beleidsregels Erventransitie geven meer ruimte voor ontwikkeling. Daarvoor heeft de gemeente Twenterand het afgelopen jaar veel gesproken met inwoners en organisaties die verbonden zijn met het buitengebied. Daaruit kwam ook de vraag naar meer ontwikkelingsmogelijkheden op vrijkomende erven en de introductie van een erfcoach. De gemeente Twenterand gaat twee erfcoaches inzetten, te weten Agnes Mentink en Angela Pigge. Zij kunnen het proces versnellen en een brugfunctie bekleden tussen de inwoners onderling en/of andere organisaties, afhankelijk van het onderwerp.

Smeerolie

De introductie van erfcoach is een langgekoesterde wens die nu in vervulling gaat met de start van Mijn Erf 2030. Dit project zet in op een integrale aanpak bij de transitie van erven, waarbij wordt gekeken naar het hele erf en de bewoners centraal staan. De erfcoach is hierin onafhankelijk en kijkt samen met de erfbewoners naar de toekomst. De erfcoach geeft informatie en advies waarbij zij een brug slaat met andere partijen zoals de gemeente. Kortom de smeerolie in het landelijk gebied.

Nieuw beleid

De gemeenteraad van Twenterand heeft onlangs de nieuwe beleidsregels Erventransitie vastgesteld. Deze zorgen voor een vereenvoudiging van regels en bieden ruimere ontwikkelingsmogelijkheden. De regeling is in het leven geroepen om landschap ontsierende bebouwing te slopen. Dit wordt gestimuleerd door in ruil voor het slopen meer mogelijkheden te bieden voor woningen en bedrijven in het buitengebied. Voor de sloop van gebouwen met asbestdaken is de regeling extra gunstig doordat een groter deel van de gesloopte meters teruggebouwd mag worden. Met deze versoepeling werkt Twenterand aan de leefbaarheid van het platteland door het toestaan van nieuwe functies in vrijkomende bebouwing, uitbreiding van de woonmogelijkheden, sloop van landschap ontsierende bebouwing en het saneren van asbest.

Bijeenkomst 9 mei

Op donderdag 9 mei is er een voorlichtingsavond over de mogelijkheden van de nieuwe beleidsregels Erventransitie. Ook wordt de laatste informatie gegeven over Asbest van het Dak. Aansluitend worden de twee nieuwe erfcoaches voorgesteld en is er gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen of een afspraak te maken. De bijeenkomst vindt plaats in de Zandstuve, Dennenweg 11 in Den Ham. Aanvang om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Aanmelden kan via a.terbeek@twenterand.nl.

Eén nieuwe voorzitter en vier jubilarissen bij Chr. Mannenkoor Vroomshoop

Donderdagavond 25 april moest bij hoge uitzondering het zingen wijken voor de ledenvergadering van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Voor de laatste keer leidde John de Vries deze 68e ledenvergadering in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop, want na 10 jaar voorzitterschap droeg hij de hamer over aan de nieuwe voorzitter Henk van Leusen uit Den Ham (links op de foto). Als dank voor zijn voortreffelijke leiding ontving hij een glassculptuur waarin hijzelf was vereeuwigd.

Er vonden nog meer bestuurswisselingen plaats, want Gert Staarman nam de plaats in van Fred van Essen, en ook Niek Kop trad toe tot het bestuur. Herm Nieuwlaar, Rien van der Veen en Klaas Dragt verlengden hun bestuurslidmaatschap.

Liefst vier jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Van links naar rechts: Bertus Tekkelenburg (60 jaar lid), Cornelis Jasper (50 jaar), Harm te Winkel (25 jaar) en Albert Dubbink (40 jaar) ontvingen bloemen en de felicitaties van alle koorleden.

Het koor kijkt met dankbaarheid terug op het afgelopen jaar. De Winterkraaien vlogen opnieuw met het mannenkoor mee in de theaters in Hardenberg en Vroomshoop, en ook het gezamenlijke optreden met het Groot Twenterands Vrouwenkoor in Den Ham en Vriezenveen was een groot succes. Een zomers concert in het Bostheater in Ommen, samen met twee andere koren van dirigent Gezinus Veldman, uit Hoogeveen en Ommen, werd door zo’n 1200 bezoekers bezocht. De Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop droegen uiteraard een geheel ander, ingetogen, karakter.

Dit en volgend jaar staan weer veel concerten op het programma. Op donderdag 16 mei is er eerst een open repetitie voor alle senioren in de gemeente Twenterand. Uiteraard zijn ook andere bezoekers welkom in kerkelijk centrum Irene. Dit mini-concert begint om 19 uur en duurt een uur. En op midzomeravond 22 juni levert het koor in de hervormde kerk te Den Ham een bijdrage aan de muzikale vertolking van de sage van De Groene Jager. Marga Kool schreef daarvoor de teksten en Gezinus Veldman de muziek.

Dat wordt minstens zo mooi als De Winterkraaien, die waarschijnlijk nog één keer zijn te bewonderen in het vroege voorjaar van 2020. Al eerder worden in december twee Kerstconcerten gegeven, opnieuw in Den Ham en Vriezenveen en opnieuw met een groot vrouwenkoor van zo’n 150 dames. En vanzelfsprekend is in januari het bekende Nieuwjaarsconcert, dat door velen bijzonder wordt gewaardeerd.

Inlichtingen zijn verkrijgbaar via secretariaat@cmkvroomshoop.nl of 0546-642191. Wilt u lid worden van het koor? Mail of bel gerust, u wordt met open armen ontvangen. Die lage drempel overstappen naar de oefenruimte van ons koor levert u daarna heel veel jaren (zang)plezier!

Bertus Akse niet opvolger Henk Kerkdijk

“….op welke plek kan ik de Twenterandse gemeenschap dienen……?”

Voor de CDA fractie kwam het vertrek van Henk Kerkdijk niet als een verrassing, de fractievolgers zijn voorbereid om hun plek in de fractie in te nemen. Er is besproken wie Henk het beste op zou kunnen volgen, daarbij in het oog houdend de kennis van de deelgebieden en de nevenfuncties van de fractievolgers. Akse is als eerstvolgende in de rij beoogd opvolger van Kerkdijk, maar zal deze rol toch niet gaan vervullen.
Bertus Akse heeft als voorzitter aan de wieg gestaan van Stichting Manna die in 2008 is opgericht. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een volwassen organisatie, die nog maar kortgeleden een vaste locatie heeft gevonden nu de gemeente Twenterand gebouw ‘De Linde’ voor langere tijd in bruikleen heeft gegeven. Samen met Waypoint is beheerstichting De Linde opgericht, waar Akse ook voorzitter van is. De overdracht is nog maar net geweest en nu moeten de verbouwing en verhuizing in goede banen worden geleid, de teams van Manna en Waypoint staan dus een behoorlijke klus te wachten. Ook moeten hier de nodige fondsen voor worden gevonden. De vraag voor Akse was: “op welke plek kan ik de Twenterandse gemeenschap het beste dienen op dit moment?” Het bestuur van Stichting Manna is al wel een tijdje op zoek naar een nieuwe voorzitter, maar nu de stichting in druk vaarwater zit maakt Akse deze klus graag af. Na overleg met de verschillende stakeholders heeft hij besloten om niet in de CDA fractie plaats te nemen, maar zijn taak binnen de genoemde stichtingen voorlopig voort te zetten. De open gevallen plek wordt daarom nu ingenomen door mevr. Roswitha Uitslag-van Riggelen.

Reeën gered door hulpdiensten bij Daarlerveen

Daarlerveen, 28 april 2019
De hulpdiensten hebben zondagochtend twee reeën weten te redden uit het kanaal tussen Daarlerveen en Vriezenveen. De dieren werden zwaar uitgeput aangetroffen door de politie. Na enige tijd kon een van de twee dieren die aan de kant zwom door een agent worden gevangen. Met behulp van een buurtbewoner en de jachtopzichter kon het dier uit het kanaal worden getrokken. De brandweer die eveneens was gealarmeerd voor de reeën te water is op zoek gegaan naar de tweede. Deze werd na enig speurwerk enkele honderden meters verderop zwaar uitgeput aangetroffen. Brandweerlieden die samen met agenten naar de andere zijde van het kanaal waren gegaan konden met een vangstok het tweede reeë redden uit het kanaal. De dieren hebben hoogstwaarschijnlijk al geruime tijd in het kanaal gezwommen voordat ze werden ontdekt. De beide reeën zijn op een rustige locatie weer vrijgelaten.

Internationaal startveld in Ronde van Overijssel

TWENTERAND (NED) wielrennen Verkenning van een nieuw stuk parcours Robin Lowik, Rick Pluimers, Christian Varweg, Wim Kleiman
Sportfoto/Dick Soepenberg.

Met teams uit Bolivia, Luxemburg, Ierland, Groot Brittannië, Duitsland, België en natuurlijk Nederland trekt er zaterdag 4 mei weer een internationaal peloton door Overijssel. Dat laat de voorlopige startlijst van de Ronde van Overijssel zien. Met bekende namen als Roompot-Charles, dat ook meedeed aan de Amstel Gold Race. Maar ook Beat Cycling, met winnaar van vorig jaar Piotr Havik.

Kanshebbers

Want dat is natuurlijk de grote vraag van zaterdag 4 mei, wie volgt Piotr Havik op als winnaar van de Ronde van Overijssel? Naast de titelverdediger staat ook veelwinnaar Coen Vermeltfoort op de voorlopige startlijst. Hij is goed in vorm en heeft voor ‘Overijssels Mooiste’ al een paar jaar een plekje vrij in zijn bekerkast. Of wordt het misschien toch Wouter Wippert uit Wierden?

Kaf van het koren

“Wij hopen altijd op een mooie koers.” laat koersdirecteur Joost Posthuma weten. Als voormalig professioneel wielrenner in grote wielerploegen weet hij hoe het gaat. “Bij het uitnodigen van de teams kijk je naar een goed evenwicht. Je ziet dat één of twee pro-continental teams (het op één na hoogste niveau, red.) de wedstrijd openen en hard maken. Dan wordt het kaf van het koren gescheiden. Persoonlijk vind ik het mooi om te zien dat er veel regionale renners meedoen, er voor trainen en alvast het parcours verkennen.”

Eigen bodem

En ja, missschien is 2019 wel weer eens het jaar voor succes van eigen Overijsselse bodem. Met VolkerWessels-Merckx, Sensa-Kanjers voor Kanjers, Allinq-Krush-IJsselstreek en OWC/De Zwaluwen rijdt er genoeg regionaal talent mee tijdens de 67e editie. Ook het Noord-Hollandse MonkeyTown heeft een ploeg vol renners uit het oosten. Denk bijvoorbeeld aan het Enterse talent Rick Pluimers, die 4 mei aan zijn eerste Ronde van Overijssel begint. Misschien krijgt hij hulp van een andere debutant uit Enter, Jesse Morsink (Sensa-Kanjers voor Kanjers)?

Live te volgen

De Ronde van Overijssel is 4 mei live via TV, radio en social media te volgen. Dit jaar zijn de premiesprints in Enter, op de Tankenberg (Oldenzaal), Kuiperberg (Dorp van de Ronde 2019, Ootmarsum), Lemelerberg, Holterberg en Markelose berg. Op www.rondevanoverijssel.nl vindt u tips waar en hoelaat u het beste kunt gaan kijken langs het parcours.

Voorverkoop Hill Festival gestart

Zaterdagavond 22 juni 2019 is de vijfde editie van het Forest Hill Festival in Vroomshoop! In deze jubileum-editie wordt extra groot uitgepakt met bekende en spectaculaire acts en een extra feesttent. Daardoor zijn er 3 podia op het festivalterrein. Ook dit jaar is de ijsbaan (Hammerweg 75) de locatie voor het festival.

De wereldberoemde DJ Ran-D sluit de Mainstage af, nadat o.a. Atmozfears en internationale ’90 DJ Sash (met de wereldhit “Ecuador”) de feeststemming hebben vergroot. Op de Rockstage gaan vele rockbands tekeer, waaronder Status Quotes en een door Jan Knapper verzamelde rockband met het beste uit de regio. In de Forest Chill Tent treden o.a. Zwarte Jannes en Altijd Larstig & Rob Gas’drop op.

Dit jaar kan het regionale festival voor jong en oud opnieuw rekenen op de onmisbare steun vanuit het Cogas Cultuurfonds. Ook lokale ondernemers scharen zich in toenemende mate achter dit Vroomshoopse festival door zich aan te melden als sponsor of mee te doen aan de podiumveiling.

Een kaartje voor het festival kost 20 euro. Via www.foresthillfestival.nl zijn kaarten verkrijgbaar. Vanaf nu zijn de kaarten ook te koop op de volgende voorverkoopadressen:

Vroomshoop

Dennis Fashion (DNNS), Hammerstraat 2b

Phone House, Julianaplein 13

Daarlerveen

Gasterij ’t Trefpunt, Gerhard Nijlandstraat 2a

Den Ham

The Read Shop, Brink 5

Evenementenagenda Twenterand van 1 t/m 12 mei

Dit overzicht is samengesteld op 26-04-2019, wijzigingen voorbehouden.
Zie: www.puurtwenterand.nl voor actuele en uitgebreidere gegevens
T/m zaterdag 4 mei
Den Ham
Ponyrijden op de Lourenshoeve. Ponyrijles voor kinderen zonder rijervaring (3 tot 12 jaar) Opgave is verplicht
24 uur van tevoren via: 0546-672950 of mailen naar info@lourenshoeve.nl. locatie: De Lourenshoeve, Flierdijk 1.
Entreeprijs: € 7,50. Tijden:11:00-11:30uur
Woensdag 1 mei
Den Ham
Oldies but Goldies. Middag voor de 65-plussers, de Oldies but Goldies. locatie: tent op het feestterrein achter
de gereformeerde kerk, Ommerweg, Tijden: 14:00-16:30 uur
Vriezenveen
Open Bijenstal. De Bijenstal in het Herman Jansen Park is open voor belangstellenden. Er zijn imkers aanwezig
die veel kunnen vertellen over het wel en wee van de honingbij en het oogsten van honing. Entree is gratis. Van
13.30 – 16.00 uur
Donderdag 2 mei
Den Ham
Orange Teenage Event. Voor de teenagers: o.a. lasergame, videogames en de mogelijkheid tot een complete
make-over maken ook dit jaar deze avond compleet. locatie: tent op feestterrein achter de gereformeerde kerk,
Ommerweg, openingstijden: 19:00-22:00 uur
Vrijdag 3 mei
Den Ham
Oranjenacht Den Ham. De Oranjenacht; de afsluiter van de feestweek. De coverband ‘Perfect Showband’ gaat
er voor zorgen dat de hele feesttent op z’n kop wordt gezet. Vanwege dodenherdenking dit jaar op vrijdagavond.
locatie: tent op het feestterrein achter de gereformeerde kerk, Ommerweg, aanvang: 21:00 uur
Zaterdag 4 mei
Den Ham
Dodenherdenking Den Ham. kranslegging door burgemeester van der Kolk en wethouder Harmsen bij het
monument naast de toren. 2 minuten stilte. kranslegging door diverse verenigingen en aansluitend stille tocht naar
de oorlogsgraven op de oude begraafplaats alwaar bloemstukken worden gelegd bij de 8 graven. locatie:
Monument bij de Toren, Grotestraat, 4, aanvang: 19:30 uur
Vriezenveen
Algemene Excursie naar Het Reestdal.. KNNV afd. Vriezenveen.. Alle jaargetijden is het hier fantastisch, dus
schroom niet om deze morgen mee te gaan. Vertrek: 08.00 uur vanaf het Manitobaplein. Terug: ongeveer 13.30
uur. Meenemen: Eten/drinken, goed schoeisel, plant/vogelboek, verrekijker, vogeltelescoop.
Dodenherdenking Vriezenveen. Om 16,00 uur bloemen leggen op begraafplaats door leden van het 4 mei
comité en leerlingen van de plaatselijke scholen. Vanaf 19.30 uur verzamelen op het Tilanusplein voor een stille
tocht naar het monument. Om 20.00 uur 2 minuten stilte, gevolgd door gebed, toespraken en bloemlegging.
Vroomshoop
Dodenherdenking Vroomshoop. De herdenkingsplechtigheid begint om 19.30 uur op het Vredesplein. Vanaf
19.25 uur zal er door de Harmonie koraalmuziek gespeeld worden. Om 20.00 uur twee minuten stilte. Aansluitend
wordt het Wilhelmus gezongen.
Westerhaar-Vriezenveensewijk
2
Dodenherdenking Westerhaar. Om 16.00 uur bloemen leggen op begraafplaats door leden van het 4 mei comité
en leerlingen van de plaatselijke scholen. vanaf 19.30 uur verzamelen bij De Klaampe voor een stille tocht naar
het monument. om 20.00 uur 2 minuten stilte, gevolgd door gebed, toespraken en bloemlegging. locatie:
Oorlogsmonument, Oranjelaan.
Vrijdag 10 mei
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Sport en spelmiddag. Westerhaar aan zet houdt een sport en spelmiddag voor de jeugd bij “Ons Domein”.
Gratis toegang. locatie: Speeltuin “Ons Domein”, Leidijk 14, Vanaf 15.00 uur.
Zaterdag 11 mei
Den Ham
Concert Kamerkoor Pro Musica. Zowel ’s middags als ’s avonds een concert in “De Fontein”. Samen met
organist Adriaan Koops voert het koor een gevarieerd en sfeervol programma uit met composities van o.a.
Brewer , Bruckner, Fauré, Goodall, Rutter en Stopford. locatie: “De Fontein”, Marleseweg 15. Entreeprijs: € 12,50.
aanvang: 16:30 en 20.00 uur
Concert Cantate Deo. Het Chr. gemengd zangkoor Cantate Deo geeft een concert in de Hervormde Kerk.
locatie: Hervormde Kerk DH, Brinkstraat 4, aanvang: 20:00 uur
Vriezenveen
Voorjaarsmarkt en Nationale Molendag. Op de Voorjaarsmarkt presenteren zich diverse standhouders. Er zijn
streekproducten, oude ambachten, gebruiksartikelen en ook het springkussen voor de kinderen ontbreekt niet.
locatie: Leemansmolen, Hammerweg 32, toegang is gratis. openingstijden: 10:00-16:00. Uur
Vroomshoop
100% Meezingfeest. Het leukste Hollandse café van Nederland! De mannen van 100% NL zetten de tent op de
kop met de populairste feestnummers. locatie: Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2. Entreeprijs:
€ 15,00. aanvang: 20:00 uur
Exposities en tentoonstellingen
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker. Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur, verder op afspraak.
Twistveenweg 13, 0546-659118.
Den Ham
“Beelden in steen en op papier” Henk Blokhuis. De Stichting Expositiehuis Den Ham heeft een bijzondere
expositie “Beelden in steen en op papier” met werk van Henk Blokhuis uit Almelo.
locatie: Middendorpshuis, Grotestraat 4, Entreeprijs: gratis. openingstijden: wo t/m vr 14:00-16:00. uur
Vriezenveen
Tentoonstelling 650 jaar brandweer in Vriezenveen. Deze brede tentoonstelling geeft een inkijk van hoe het
vroeger was maar ook de huidige situatie wordt tentoongesteld. De tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten
in het kader van het 650 jarig bestaan van Vriezenveen en duurt dan ook tot na de feestweek in september.
locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 0546-563476, openingstijden: 10:00-17:00. uur
Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info,
Den Ham. Tel 0546-671778. www.puurtwenterand.nl
Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te
korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van
dinsdag t/m zaterdag.
Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een
boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo.
Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij
restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za.
3
Langlopend:
Vroomshoop
Bridge kring Vroomshoop. Deze avonden zijn recreatief en voor iedereen die kan bridgen toegankelijk.
Aanvang: 19.30 uur, inschrijven graag vóór 19.15 uur aan de zaal. Elke dinsdag van 7 mei – 16 juli. locatie:
Kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27, 0546-642365, Entreeprijs: € 1,50.
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden
en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Respondenten uit de gemeente Twenterand gezocht

Mijn naam is Anouk en ik ben op dit moment bezig met mijn afstudeeronderzoek, over de wensen en behoeften van dagrecreanten wanneer ze een bezoek brengen aan een binnenstad. Dit onderzoek voer ik uit onder inwoners uit de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden, in opdracht van Almelo Promotie. Hiervoor ben ik nog hard opzoek naar een aantal respondenten uit de gemeente Twenterand.

Mijn vraag is of u misschien mijn enquête zou willen delen op deze Facebookpagina. Hiermee zou u mij erg helpen om het minimum aantal respondenten te behalen, die ik nodig heb voor mijn onderzoek!

Link naar de enquête: https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6EY3AFURO3PNnFP

3 Banden team biljartvereniging Het Punt kampioen


Beeldmateriaal
Bijlage: © M. Lusseveld

VROOMSHOOP – Het 3 banden team van biljartvereniging Het Punt is kampioen geworden in de klasse B2.

Na een spannende competitie gaan ze hun geluk beproeven bij de districtswedstrijden in Nieuw Amsterdam.

Het team, bestaande uit de heren Henk de Olde, Henk de Jonge en Piet van Nederpelt stond halverwege de competitie nog op een 7de plaats maar langzaam kropen zij naar boven.

De grote concurrent van de heren was De Waog uit Oosterhesselen welke al enige tijd op de 1ste plek stond.

In de laatste week, met nog maar 1 wedstrijd te spelen, stond het team van Het Punt echter bovenaan met 6 punten voorsprong op hun concurrent uit Oosterhesselen.

De strijd was nog niet gestreden, maar doordat Het Punt de laatste wedstrijd (tegen De Beuk) met 38 punten won en De Woag hun wedstrijd met ‘maar’ 36 punten was het kampioenschap voor de heren uit Vroomshoop!

Op zaterdag 11 mei mogen de heren naar Nieuw Amsterdam om districtswedstrijden te spelen.

Procedure werving nieuwe burgemeester gemeente Twenterand van start

Er wordt een procedure opgestart voor de werving en benoeming van een nieuwe burgemeester voor de gemeente Twenterand. Dat heeft Commissaris van de Koning Andries Heidema besloten, na goed overleg met de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad in Twenterand.

De nieuwe burgemeester wordt de opvolger van burgemeester Cornelis Visser, die in 2017 vertrok naar de gemeente Katwijk. Sinds juni 2017 wordt de functie ingevuld door waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk.

Profielschets

Eerste stap in de voorbereidingen is het opstellen van een profielschets door de gemeenteraad. Hierin staat wat voor soort burgemeester de gemeente wenst. De gemeenteraad neemt naar verwachting vlak na de zomer een besluit over deze profielschets. Daarna kan de vacature worden opengesteld voor sollicitanten. Ook wordt dan een vertrouwenscommissie ingesteld.

Soepele overdracht

Waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk blijft aan totdat de voordracht en benoeming van de nieuwe burgemeester door de Kroon rond zijn, zodat een soepele overdracht van werkzaamheden kan plaatsvinden.