Archive for: mei 2019

Internationaal programma op Randrock 2019

Liefhebbers van goede muziek en gezelligheid kunnen op donderdag 30 mei terecht bij Randrock Vriezenveen. Met een vol programma op Randrock, Randrock Junior, Randrock Food & Reggae Lounge en Randrock Dance is er voor iedereen volop vertier. Van Café Restaurant Het Wapen van Vriezenveen tot en met het Tilanusplein voor de grote kerk is het één groot festivalterrein waar tussen 13.00 en 1.00 uur voor jong en oud van alles te beleven is. En omdat Vriezenveen dit jaar 650 jaar bestaat, wordt dat op Randrock gevierd met een heus ‘Vjenne Stage’.

Randrock

Twee supervette tributes zijn er te zien op Randrock. In de middag The Stones [by Sticky Fingers] en als afsluiter Queen [by Queen The Vipers] Beide bands zijn de beste in Europa en komen over uit Italië. Tussendoor staan de Small Time Crooks op het podium. Vier gasten bieden een energieke mix aan vintage en moderne muziek. De Small Time Crooks worden afgewisseld door een heel ander genre, namelijk dat van de Nederlandse artiest Dries Roelvink. Na vorig jaar Paradiso zingt hij nu Vriezenveen plat: Ja, ja ik kom, ik kom eraan! Met nog een ander genre komt rock chick Dilana Smith, bekend van The Voice of Holland. Rocken maar! En tot slot komen er nog zeven muzikanten uit Duitsland, die het leven vieren met behulp van een opwindende show en stevige Ierse folk punk rock: The O’Reilleys and the Paddyhats.

Randrock Junior

Voor de kleintjes begint het klus duo Buurman & Buurman met het bouwen van een feestje. Of breken ze de tent juist af? Natuurlijk wordt er ook weer geschminkt en gedanst dit jaar en kunnen de kids (en hun ouders) lekker chillen in de vele gekleurde zitzakken. Knutselen kan dit jaar op een wel heel speciale plek: in de platte dierentuin. Ook nieuw is het tuttelen: Kapsalon LOK Vriezenveen en Danielle de Grave Photography maken een Randrock beauty queen (of king) van kids die lekker willen shinen.

Vjenne Stage

Randrock sluit dit jaar aan op het 650-jarig bestaan van Vriezenveen door een groot aantal Vriezenveense artiesten een podium te bieden. Ook wordt ’s middags op spectaculaire wijze het programma van 650 jaar Vriezenveen bekend gemaakt door de wethouder. Maar liefst vier acts met roots in Vriezenveen geven een wervelend optreden weg voor alle Vjennekloet’n en natuurlijk iedereen die deze bijzondere acts wil zien. Times Like These, Bottleneck Rockers, Distillator en de enige echte zingende fietsenmaker Leon Schipper betreden ’s middags de Vjenne Stage bij Het Wapen.

Randrock Food & Reggae

De gebroeders Danny en Remco Verboom van Far Tree Roots Productions maken na het succes van vorig jaar weer een groot feest van het reggaepodium en gooien er nog een schepje boven op. E-Mann & Dreadless, Leah Rosier, Censi Rock en vele andere live-acts staan op de planken van dit bijzonder stijlvolle podium. Ook op Food-gebied hebben de hongerige buikjes dit jaar niets te klagen! Rondom het reggaepodium staan de foodtrucks opgesteld, het aanbod is bijna verdubbeld ten opzichte van de vorige editie.

Randrock Dance

Helemaal nieuw dit jaar is de Dance Stage! Een heus dance podium vanaf 20.00 uur tot het eind. De Vriezenveense DJ Luuk trapt af en warmt het publiek vast een beetje op voordat Dansado en De Feestneger er een feestje van gaan maken. Na deze toppers zijn er nog 3 spots voor Bram Weys, De Dronken Tatta’s en The Crooxs. Stilstaan is geen optie!

Muziek van Normaal nog springlevend

 De legendarische boerenrockband Normaal mag dan zijn gestopt, de liefde voor de muziek is nog springlevend. De fans doen er intussen alles aan om het cultuurhistorisch erfgoed van de uitvinders van de dialectrock voort te doen bestaan. Vandaar dat er zaterdag 25 mei voor de vierde keer de zogenoemde Høkersmarkt wordt gehouden. Waarbij allerhande parafernalia kunnen worden gekocht, verkocht en geveild. De opbrengst gaat naar het goede doel: de kankerstichting KWF. Onder begeleiding van heel veel livemuziek.

De locatie is voor de anhangers, zoals de Normaalfans zich noemen, zo ongeveer heilige grond: café De Tol in Zelhem, de vroegere stamkroeg van Bennie Jolink en zijn mannen en inspiratiebron voor heel wat hits.
Geestelijk vader van de Høkersmarkt is Herman Otterloo, die het evenement op touw zet samen met onder anderen Roy Hulshof en de Høkers Brigade Lievelde. Volgens Otterloo staan er net als voorgaande edities weer diverse kraampjes, van waaruit allerlei collectors items van Normaal worden verkocht. “Dit is dus bij uitstek de plek voor anhangers om hun verzameling compleet te krijgen.”

Schilderijen geveild
Bovendien is er de jaarlijkse veiling voor KWF. “Dit jaar hebben we onder meer enkele hele fraaie schilderen. Een portret van de overleden Jan Manschot, medeoprichter van Normaal en jarenlang drummer van de band. Het doek is gemaakt door Yvonne Linthorst uit Lemelerveld. Daarnaast gaat er een prachtig portret onder de hamer van Bennie Jolink, gemaakt door Tineke Hartkamp uit Beekbergen, en wordt er een airbrush van Jan Manschot geveild.”

De Høkermarkt wordt georganiseerd in samenwerking met het Anhangerschap, zoals de fanclub van Normaal heet, en café De Tol. Spreekstalmeester die dag is Theo Tankink. “De standhouders kunnen hier gratis terecht, al vragen we wel een vrijwillige bijdrage die dan weer naar het KWF gaat.”

Livemuziek
Ook is er de hele dag livemuziek van onder meer De Hakviolen en De Kisjeskearls, twee bands die Normaalmuziek op het repertoire hebben. Ook is er een optreden van Jan Wilm Tolkamp, voormalig gitarist van Normaal, en de classicrockband The Marshalls.

Café De Tol is te vinden aan de Keijenborgseweg 1 in Zelhem. De entree bedraagt 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. “Ook de entreegelden gaan naar het KWF.”

Dat de muziek van Normaal nog altijd volop leeft, blijkt volgens Otterloo wel: “Er is de laatste tijd volop aandacht voor het solo-album van Bennie Jolink. En nadat Normaal meldde op Hemelvaartsdag nog eens te zullen optreden, waren de 17.500 kaarten binnen enkele minuten uitverkocht. Er zijn niet zoveel Nederlandse bands die dat kunnen zeggen.”

Geslaagde Open Repetitie Chr. Mannenkoor Vroomshoop

Donderdagavond 6 mei organiseerde het Chr. Mannenkoor een Open Repetitie, met name bedoeld voor senioren uit de verzorgingshuizen in Twenterand, en verder voor iedereen die van zingen houdt. Het eerste busje van ZorgAccent kwam al vroeg voorrijden. Vooral bewoners van het Liefferdinck uit Den Ham en van het Flierborgh uit Vroomshoop maakten hun opwachting. Maar daarnaast kwamen ook vele andere belangstellenden naar dit mini-concert luisteren. Daartussen ook enkele mannen die te kennen hebben gegeven lid te willen worden van het koor.

Dirigent Gezinus Veldman stelde iedere partij in het koor (1e en 2e tenoren, baritons en bassen) apart voor aan het publiek en hij zorgde er ook voor dat die vier partijen afzonderlijk of gezamenlijk te horen waren. De toeschouwers kregen een mooie mix te horen van meezingers en luisterliedjes, van ‘Grote God wij loven U’ tot ‘Quand le soleil’, van Engels tot Latijn, van bekend tot onbekend repertoire. Na een uur was het alweer voorbij en werden alle aanwezigen nog getrakteerd op een kop koffie of thee. En daarna stonden de busjes klaar om alle senioren moe maar voldaan weer naar hun (te)huis te brengen.

Het mannenkoor gaat zich nu richten op een volgend fraai project, ‘Droom de dag’, een muzikale vertelling over de sage van de Groene Jager, op zaterdag 22 juni 2019 in N.H. kerk te Den Ham. Dit muziektheater wordt die avond twee keer uitgevoerd, namelijk om 18.30 en 20.30 uur, en wordt georganiseerd door de Stichting Midzomeravond Den Ham.

Aanleg Zonnepark Oosterweilanden vertraagd

De aanleg van het Zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen loopt vertraging op. Dat komt doordat er extra onderzoek wordt gedaan naar de zonnepanelen. Hoofdaannemer IZEN heeft dit in goed overleg met de adviseurs van OverMorgen, Encon en Zonnepark Oosterweilanden b.v. besloten.

Het extra onderzoek is noodzakelijk en wordt gedaan door twee onafhankelijke en gecertificeerde onderzoeksbureaus. De aanleiding voor het extra onderzoek zijn de testen op de locatie van het zonnepark door SolarTester.

Vervolg

De uitkomsten van het extra onderzoek, dat momenteel plaatsvindt, zijn onderwerp van gesprek tussen IZEN, Zonnepark Oosterweilanden b.v. en haar adviseurs. Zonnepark Oosterweilanden b.v. toetst alle geleverde materialen aan de gestelde eisen in het hoofdbestek. Het onderzoek kost vier weken. Dit betekent een vertraging van de oplevering en opening van het zonnepark tot in ieder geval na de zomervakantie.

Kampioenschap tijdrijden district Oost-Nederland 28 mei


Sportfoto/Dick Soepenberg. Bijschrift: Rond Bornerbroek is op 28 mei de strijd om de titel ‘Beste tijdrijder van Oost-Nederland’

De strijd om de tijd start dit jaar op dinsdag 28 mei om 17.30 uur precies. Dan vertrekt de eerste tijdrijder in de districtskampioenschappen tijdrijden Oost-Nederland. Het dorp Bornerbroek is het traditionele start en finish waar de beste tijdrijders uit het Oosten bepalen wie op het hoogste treetje mag staan.

Gezocht: opvolgers van Grasman en Krol

Ook dit jaar is het natuurlijk de vraag wie er met de titel vandoor gaat. Bij de mannen is het zoeken naar de renner die Remco Grasman uit Emmeloord van de troon weet te stoten. Deze tijdritmachine draait al jaren in de top mee. Vorig jaar kwam Robin Lowik erg dichtbij. Hoe presteert de man uit Vriezenveen deze keer? Of gaat Rick Pluimers uit Enter met de bloemen naar huis? Bij de vrouwen verraste Phaedra Krol zichzelf en de concurrentie met haar gouden plak. Zij komt dit jaar terug om haar titel met hand en tand te verdedigen.

Programma

De jongere meiden en jongens starten als eerste, zoals gezegd om 17.30 uur. De top van het tijdrijden, de elite vrouwen en mannen, komt tussen 19.00 en 20.00 uur aan de start. Zoals elk jaar sluit de ploegentijdrit af, rond de klok van 21.30 uur. De organisatie is in handen van AWV De Zwaluwen uit Almelo en de Ronde van Overijssel – Bike Events.

Leerlingen Het Noordik op bezoek bij senioren in Twenterand

Helaas zien we een vergrijzing in ons land. Mensen werken veel en de individualisering vergroot. ‘Er zijn’ voor de ander is niet meer vanzelfsprekend. Een reden voor Evenmens Twenterand om gastlessen te verzorgen op Het Noordik om leerlingen bewust te maken van het feit dat vrijwillig iets voor de ander doen, eigenlijk ook bij het leven hoort. 36 leerlingen van Zorg & Welzijn gingen daarna op pad om ouderen in de gemeente een bezoekje te brengen.

“Door middel van de gastlessen op het Noordik college maken we leerlingen bewust van het feit dat ouderen soms weinig bezoek ontvangen en het fijn vinden dat er een stukje aandacht en tijd voor hen is”, legt Anita Stroot, zorgcoördinator van Evenmens, uit. “We willen deze leerlingen meegeven hoe belangrijk het is om vrijwillig iets voor een ander te doen.”

De leerlingen hebben in de meivakantie een bezoekje gebracht bij mensen die ze niet kennen, maar die het wel leuk vinden om bezoek te krijgen. Bij dat bezoekje gaven ze een goodiebag af en gingen in gesprek met de senioren. Anita: “Ze vonden het best eng, maar achteraf ook erg leuk. Ze zijn erachter gekomen dat senioren best leuk zijn en interessant verhalen hebben te vertellen. Zo vroegen veel van de senioren naar schoolprestaties en cijfers en wezen ze op het feit dat school vroeger helemaal niet vanzelfsprekend was. Ook spraken de ouderen over de oorlog en hoe het is om een naaste te hebben met dementie. Beide partijen hebben genoten van deze gesprekken. Veel leerlingen hebben bij ons aangegeven dat ze in de toekomst vaker langs zullen gaan bij de senioren om een klusje te doen, kopje thee te drinken of mee te gaan naar de winkel. Mooi toch. Een win-win situatie!”

“Ook de docenten waren zo enthousiast dat ze deze lessen jaarlijks willen oppakken op Het Noordik. Al met al dus een geslaagde activiteit”, aldus Anita Stroot.

Evenementenagenda Twenterand van 22 mei t/m 2 juni

Dit overzicht is samengesteld op 17-05-2019, wijzigingen voorbehouden.
Zie: www.puurtwenterand.nl voor actuele en uitgebreidere gegevens
Woendag 22 mei
Den Ham
Lentefair. Een uitgebreide gezellige lentefair met kraampjes in en rondom het verzorgingstehuis “Het Liefferdinck”. locatie: Het Liefferdinck, Kosterskamp 4. Gratis toegang. Tijden: 10:00-16:00 uur
Vriezenveen
Tour de Vjenne. Het Historisch Museum Vriezenveen zorgt elk jaar in het begin van de zomer voor een prachtige tocht door het Twentse landschap. Dit jaar met stops in Tubbergen en Denekamp. Vertrek vanaf: Historisch
Museum Vriezenveen, Westeinde 54. Deelnameprijs: € 24,00. Vanaf 13.00 uur
Plantenexcursie Oosterveenweg. KNNV afd. Vriezenveen. De nadruk deze avond ligt op genieten van de aanwezige planten, vogels, insecten, spinnen en wat dies meer zij langs één van de mooiste bermen in Vriezenveen. Vertrek: 18.45 uur vanaf het Manitobaplein.
Vrijdag 24 mei
Vriezenveen
Twenterandrun 2019. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 16.30 uur in het gemeentehuis van Vriezenveen. Dit kan tot een half uur vóór de te lopen afstand. Dit jaar kan de jeugd zich ook weer online voorinschrijven.
locatie: Centrum Vriezenveen, Manitobaplein. Deelnameprijs: € 4,00. Aanvang: 18:00 uur
Zaterdag 25 mei
Den Ham
Open Dag Berghoeve Brouwerij. Maak (opnieuw) kennis met deze craft brouwerij. Het proeflokaal en de winkel zijn open vanaf 14.00 uur en elk uur wordt er een rondleiding gegeven door de brouwer. locatie: Berghoeve
Brouwerij, Achteres 15.
Woensdag 29 mei
Vriezenveen
Open Bijenstal. De Bijenstal in het Herman Jansen Park is open voor belangstellenden. Er zijn imkers aanwezig die veel kunnen vertellen over het wel en wee van de honingbij en het oogsten van honing. locatie: Bijenstal in het Herman Jansen Park, gratis entree. Van 13.30 – 16.00 uur.
Donderdag 30 mei
Den Ham
Bourbon Blues & BBQ. Het Twentse festival dat blues combineert met bourbon whisky en barbecue. www.bourbonbluesandbbq.nl. locatie: Grill- en Partycentrum De Zandstuve, Dennenweg 11, Entreeprijs: € 15,00.
aanvang: 15:00.
Vriezenveen
Randrock 2019. Met een vol programma op Randrock, Randrock Junior, Randrock Food & Reggae Lounge en Randrock Dance is er voor iedereen volop vertier. Van Café Restaurant Het Wapen van Vriezenveen tot en met
het Tilanusplein voor de grote kerk is het één groot festivalterrein waar tussen 13.00 en 1.00 uur voor jong en oud van alles te beleven is. Gratis toegang.
Meubelshow bij Löwik. De winkel is open van 11.00 – 18.00 uur. Locatie: Löwik, Westeinde 660, Entreeprijs:
gratis.
Vroomshoop
Darttoernooi “Krembassy 2019”. Aanmelden voor dit toernooi kan via 0622221087 of dinanddubbel1@hotmail.com Kosten zijn €6,00 per voorronde. locatie: Café Kremer, Julianastraat. Aanvang 19.30 uur.
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Levend Veenmuseum. “Waar de veengeschiedenis leeft”. Het museum aan de Paterswal in WesterhaarVriezenveensewijk wordt die dag letterlijk tot leven gebracht door de vele vrijwilligers, die in originele kledij van
zo’n 70 jaar oud het wonen en werken in het veen zullen uitbeelden. locatie: Veenmuseum, Paterswal 11a, gratis entree. Tijden: 10:00-16:30uur
Kofferbakverkoop en Rommelmarkt. Op 30 mei (Hemelvaartsdag) vindt aan de Leidijk 14 in Westerhaar een kofferbakverkoop en Rommelmarkt plaats. Dit gebeuren vindt plaats van 08.00 tot 14.00 uur. locatie: Ons Domein.
Vrijdag 31 mei
Vroomshoop
Vrijdagmiddagborrel in Het Punt!. De Vrijdagmiddagborrel bij Het Punt is een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen en het is daarnaast ook nog eens de perfecte plek om te netwerken. locatie:
Grand Café en Sportcafé Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2. Vanaf 16.30 uur.
Exposities en tentoonstellingen
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker. Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur, verder op afspraak. Twistveenweg 13, 0546-659118.
Vriezenveen
Tentoonstelling 650 jaar brandweer in Vriezenveen. Deze brede tentoonstelling geeft een inkijk van hoe het vroeger was maar ook de huidige situatie wordt tentoongesteld. De tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten in het kader van het 650 jarig bestaan van Vriezenveen en duurt dan ook tot na de feestweek in september.
locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 0546-563476, openingstijden: 10:00-17:00.
Informatie over onderstaande arrangementen bij Twenterand Toerist Info,
Den Ham. Tel 0546-671778. www.puurtwenterand.nl
Fietsarrangement “Frietje Malle Pietje”. Prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van 50 km, af te korten tot 22 km. Na afloop bij “Bij Saartje” een heerlijk portie “Frietje Malle Pietje” Prijs: €10,00. Mogelijk van dinsdag t/m zaterdag.
Fiets arrangement “De Boer op”. Fietsen door de prachtige omgeving van Den Ham en na afloop een boerenschnitzel eten bij eetcafé `n Esch. Prijs: € 10,00. Mogelijk van wo t/m zo.
Smikkeltocht. Fietstocht van 35 km(af te korten tot 25 km), na afloop onbeperkt pannenkoeken eten bij restaurant Harwig. Prijs: volw. € 10,00, kinderen € 7,50. Mogelijk van ma t/m za.
Langlopend:
Den Ham
Ponyrijden op de Lourenshoeve 2019. In schoolvakanties en alle zaterdagen: Ponyrijles voor kinderen zonder rijervaring. Voor opgave kunt u bellen:0546-672950 of mailen: manege@lourenshoeve.nl. locatie: Vakantiepark en paardensportcentrum De Lourenshoeve, Flierdijk 3. Deelnameprijs: kinderen (t/m 12 jaar): € 8,00. Tijden: 12:00-12:30 uur
Vroomshoop
Bridge kring Vroomshoop. Deze avonden zijn recreatief en voor iedereen die kan bridgen toegankelijk.Aanvang: 19.30 uur, inschrijven graag vóór 19.15 uur aan de zaal. Elke dinsdag van 7 mei – 16 juli. locatie: Kerkelijk
centrum Irene, Julianastraat 27, 0546-642365, Entreeprijs: € 1,50.
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Wat voor een burgemeester wenst Twenterand?

De fractievoorzitters in de gemeenteraad hebben een start gemaakt met het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester van Twenterand. Samen zullen zij de vertrouwenscommissie gaan vormen met ondersteuning van de griffier, de gemeentesecretaris en de locoburgemeester. De fractievoorzitters hebben Gerjan Smelt gekozen tot voorzitter van deze commissie.

In de profielschets komt te staan over welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet beschikken. Om dat te kunnen bepalen wordt gekeken naar het karakter van de gemeente Twenterand, de ontwikkelingen waar de gemeente mee te maken heeft en de opgaven waar de gemeente voor staat. Over welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester in dat verband beschikken? Dat is de vraag die in de profielschets beantwoord moet worden.

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden wordt zeer nadrukkelijk geluisterd naar de inwoners, de verenigingen, organisaties, bedrijven en andere direct betrokkenen. Via een uitgebreide enquête worden zij gevraagd naar hun mening. Gerjan Smelt: “Het is belangrijk om de mening te kennen van de inwoners en alle direct betrokkenen, want uiteindelijk gaat het om hún burgemeester”.

GroenLinks Overijssel wil samenleving betrekken bij coalitieakkoord

GroenLinks Overijssel stelt voor inwoners, maatschappelijke partners, bedrijfsleven, onderwijs, waterschappen, gemeenten en alle Statenfracties mee te laten denken met het coalitieakkoord van de provincie Overijssel. GroenLinks fractievoorzitter Manouska Molema dient daarvoor woensdag 15 mei een voorstel in tijdens de Statenvergadering.

Wat GroenLinks betreft is het tijd dat de Overijssel het formatieproces moderniseert en vernieuwt. Meer invloed voor inwoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven, onderwijs, gemeenten en de waterschappen. Daarnaast vindt GroenLinks dat alle politieke partijen in Provinciale Staten de mogelijkheid moeten krijgen om hun inbreng mee te geven. Helemaal nu in deze coalitie een fors deel van de standpunten van inwoners niet vertegenwoordigd is.

Molema: ‘Inwoners en partners van de provincie mee laten denken over besluiten heeft enorm veel meerwaarde. Zij weten wat de grootste opgaven zijn, en wat mogelijke oplossingen zijn.’

Diverse gemeenten hebben al laten zien dat dit ook mogelijk is voor een coalitieakkoord, door te werken met raadsakkoorden of maatschappelijke akkoorden. Ook de provincie Utrecht werkt op dit moment aan een interactief formatieproces waarbij de samenleving wordt uitgenodigd om hun inbreng vooraf te leveren. Belangrijk daarbij is dat de effecten van deze inbreng transparant worden teruggekoppeld aan alle mensen die inbreng hebben geleverd in dat proces.

Het is steeds gangbaarder dat betrokken partijen vooraf kunnen meedenken over besluiten van de overheid. Het coalitieakkoord is een belangrijk richtinggevend document voor Overijssel. Essentieel dus om het coalitieakkoord zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de samenleving.GroenLinks stelt voor de formateur de opdracht te geven het formatieproces interactief in te richten zodat inwoners, maatschappelijke partners, waterschappen, gemeenten en alle Statenfracties hun inbreng, suggesties en perspectieven kunnen delen.

Promotie voor Twirlster Maud Jansen De Harmonie Vroomshoop

 Maud nam deel aan deze wedstrijd met haar twee solo onderdelen, haar 1 – baton en haar dance liet ze zien deze dag. Met haar 1- baton behaalde ze vorige keer een promotie naar de hogere klasse en was het op deze wedstrijd de eerste keer dat ze op dit niveau uit kwam met haar nieuwe routine. Op dit onderdeel behaalde Maud een derde plaats. Met haar dance wat ,hoegenaamd foutloos verliep, kwam ze nog uit in de beginner klasse maar behaalde ze tot grote vreugde ook hier een promotie naar de intermediate klasse en een eerste plaats , een bekroning voor Maud op het vele trainen. Binnen De Harmonie is dit intermediate niveau nog niet eerder aan getik . Maud zal haar trainingen aan moeten passen om op dit niveau te blijven presteren.  Naast de solo trainingen die Maud binnen De Harmonie volgt onder leiding van Melanie Arkes ,traint Maud ook in Lelystad in  een showtwirl team wat bestaat uit verschillende twirlster uit het hele land . Met dit showtwirl team zal Maud naar het NK gaan op 25 mei en hopelijk de benodigde punten binnen halen zodat ze mee kunnen doen op het EK in Italië. Ook voor De Harmonie is het een verrijking dat er input van buiten af komt zodat onder de  andere solisten van De Harmonie het niveau  ook omhoog gebracht kan worden . Instructrice Melanie Arkes is trots op haar pupil en zal proberen samen met Maud ook op dit niveau te blijven presteren.