Archive for: juni 2019

Laatste kans voor tickets Centennium

Nog twee weken en dan moet het ‘Muziekspektakel op de Brink’ losbarsten. Er is een ware run op de voorverkoop voor Centennium. De voorverkoop voor dit spektakel op 6 juli is al voor 50% uitverkocht. Wil je zeker zijn van een ticket wacht dan echt niet langer. Er worden geen tickets aan de deur verkocht.

Wie herinnert zich niet het succesvolle Maestroconcert van vorig jaar, Centennium 2012 midden op de Brink of Centennium in 2014 bij de Groene Jager? Dit smaakt naar meer… daarom sloegen leden van Muziekvereniging Juliana de handen ineen om over een paar dagen een waar muziek spektakel opnieuw te laten losbarsten. Het decor van het buitenconcert is het centrum van het brinkdorp. De Brink in het midden van het dorp ondergaat een complete metamorfose. Zo komt er een groot podium en tijdens deze zomeravond staat muziek centraal, maar wordt versterkt door geweldige lichteffecten en live camera beelden dat wordt vertoond op mega led schermen.

Van meezingers tot aan bekende hits van vroeger en nu klinken 6 juli op de Brink. Muziekliefhebbers kunnen dus avond hun hart ophalen. Zo treedt er een speciaal samengestelde The band of the century op. Bestaande uit zanger Jan Knapper en zangeressen Karlien Bosch, Maaike Zomer en Marlijn Kleinjan. Mathias de Hoop speelt op de piano, Erjan Kelder op drum, Merwin Rozenberg op basgitaar en Rik Bosch op gitaar. Zo staat tijdens Centennium het muzikale talent uit Den Ham centraal. Zo maakt ook het A-orkest van muziekvereniging Juliana haar opwachting, dansen de majorettes van Juliana mee op bekende hits. Op deze zaterdagavond zal humor niet ontbreken, want Wim Welink en Gert Hofman praten deze avond aan elkaar. En over spektakel gesproken, er komt een special guest die op spectaculaire wijze op de Brink zal arriveren.

De voorverkoop duurt nog maar twee weken en het gaat erg hard. Tickets zijn voor €12,50 verkrijgbaar bij bakkerij Kaptein, bakkerij Kuiper, Herberg de Swaen en The Readshop. Centennium ‘Muziekspektakel op de Brink’ begint om 19:30.

Gratis concert in het Punt

Ook dit jaar organiseert de Harmonie Vroomshoop weer een jeugdconcert op vrijdag 5 juli. Aan dit concert zullen meedoen de jeugdslagwerkgroep, majorettes en jeugdorkest en zullen de AMV leerlingen hun diploma ontvangen. Het concert zal plaatsvinden in het theater van Het Punt en beginnen om 19:00uur. De entree voor het concert is gratis. Om de onkosten te vergoeden, vragen wij een vrije gift bij de uitgang. Het thema is “Muziek voor iedereen” dus kom allemaal.Alles zal uit de kast worden gehaald met muziek, licht en geluid om er een spectaculair concert van te maken. Iedereen jong en oud is van harte welkom!
Twijfel je nog of je bij de majorettes wilt, een blaasinstrument wilt gaan bespelen, of lijkt je slagwerk heel erg leuk, dan is dit ook je kans om eens te kijken of het wat voor je is!
We zien jullie graag op vrijdag 5 juli in het Punt!

Vroomshoopse Boys tegen Heracles Almelo staat voor de deur

Frank Wormuth

Er is door vele vrijwilligers van Vroomshoopse Boys hard gewerkt om de jubileumwedstrijd tegen eredivisionist Heracles Almelo van komende zaterdag tot een succes te maken. Dit geldt als de finale van de jubileumactiviteiten van de de 75-jarige voetbalvereniging Vroomshoopse Boys. Op zaterdag 6 juli wordt er onder leiding van scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn om 16.30 uur afgetrapt op het goed geprepareerde hoofdveld van het sportcomplex De Bosrand. De nummer 7. van de eredivisie van het seizoen 2018-2019 won op 29 juni j.l. de traditionele openingswedstrijd van de Almelose selectie afgetekend met 6-0. De selectie van hoofdtrainer Frank Wormuth werkt volop aan de conditie, vorm en ritme om weer een mooi eredivisieseizoen te beleven. Heracles Almelo komt met de sterkste formatie naar Vroomshoop en wil de toeschouwers een etmaal voor de open dag van de profclub echt wat bieden.

Het spoorboekje voor zaterdag 6 juli ziet er als volgt uit:

14.00 uur: de kassa’s gaan open; 14.30 uur: activiteiten door de jeugd van Vroomshoopse Boys; 15.00 uur: demo en promo van walking football door de Old Stars Twenterand en de Gold Stars  Twenterand met een uitleg van scheidsrechter Ad Voortman; 15.30 uur: begin warming-up; 16.00 uur: onthulling vernieuwd elektronisch scorebord; 16.20 uur: afscheid hoofdtrainer Karlo Meppelink en speler Ton Kunst en introductie van de nieuwe hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman; 16.30 uur:  aftrap van de jubileumwedstrijd tussen Vroomshoopse Boys en Heracles Almelo;  18.15 uur: gezellige zogeheten derde helft 20.30 uur: einde derde helft.

Er wordt aangeraden op tijd te komen en als het kan door bewoners uit Vroomshoop en omgeving met de fiets vanwege de te verwachten grote drukte. Fietsen kunnen behalve in de rekken ook op het veldje direct ten oosten van de parkeerplaats op de Bosrand neergezet worden. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.  Parkeren kan op aanwijzingen van de verkeersregelaars op de parkeerplaats van De Bosrand, en op het veld van boer van Harst langs de Flierdijk .  Als dat vol is er gelegenheid om te parkeren langs de Flierdijk. De prijzen van de entreekaarten zijn: € 4,00 voor jeugd tot en met 18 jaar en € 8,00 voor bezoekers van 19 jaar en ouder.

Harry Doosje schutterskoning 2019 van Twenterand

Harry Doosje uit Den Ham is de nieuwe schutterskoning van Twenterand. Terwijl iedereen op het puntje van de stoel zat viel na een spannende wedstrijd de houten vogel zondagmiddag rond kwart voor 6. Dit alles vond plaats tijdens het evenement Chill & Grill meets Het Schuttersfeest op het plein voor Het Punt in Vroomshoop. 

Ondanks de zinderende warmte zaterdag waren er ruim 50 schutters die een kansje waagden. Andere bezoekers genoten van een heerlijke barbecue die was georganiseerd door de Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk. Voor de kinderen was er volop speelplezier dus er was werkelijk voor elk wat wils. De organisatie kijkt terug op een warm en geslaagd evenement en laat weten dat het naar meer smaakt!

Zaterdag 6 juli: Ronde van Twente en Ronde van Enter

Sportfoto/Dick Soepenberg. Bijschrift: Het juniorenpeloton met in derde positie Lars Boven, in volle vaart op één van de bergen die Overijssel rijk is.

Zaterdag 6 juli trekt de Ronde van Twente de bergen in. De organisatie van deze wielerklassieker voor junioren en nieuwelingen heeft het parcours nog zwaarder gemaakt, met extra Twentse ‘bergen’. De renners starten en finishen als vanouds in Enter. De dag wordt afgesloten met het criterium de Ronde van Enter, dit keer voor heren én vrouwen.

Selectiever parcours

Dit jaar zijn er drie bergen in de route opgenomen. Naast de Markelose berg en de Apenberg (tussen Markelo en Rijssen) vond de organisatie nog een Twentse col: “Als organisatie hebben we gezocht dit jaar naar een nog selectiever parcours. Die denken we te hebben gevonden door in de grote ronde ook de Rijsserberg op te nemen.”

Wielertalent

De Ronde van Twente is zaterdag 6 juli dé plek voor de wielerliefhebber, want hier trekt het gros van het Nederlandse wielertalent in één dag aan het oog voorbij. De toppers van nu die over een paar jaar misschien wel aan de start van hun Tour de France staan. Zo hebben de kenners al een sterretje staan bij de naam van Lars Boven, die een thuiswedstrijd rijdt. Dit juniorentalent uit Reutum werd dit jaar al derde in een loodzware editie van Parijs-Roubaix en kroonde zichzelf onlangs nog tot Nederlands kampioen tijdrijden. Afgelopen week werd bekend dat hij zich komend seizoen bij de opleidingsploeg van team Jumbo-Visma mag voegen.

Bomvol programma

Het programma is zo in elkaar gezet dat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen. De Ronde van Twente en het criterium de Ronde van Enter zijn namelijk in elkaar verweven. De wedstrijd van de nieuwelingen start om 13.00 uur. De junioren beginnen om 16.00 uur aan hun 140 kilometer en finishen rond de klok van 19.30 uur.

Criterium voor vrouwen en heren

Als afsluiter is de Ronde van Enter, het altijd spectaculaire criterium in het centrum. De vrouwen bijten het spits af om 16.15 uur. Zij worden opgevolgd door de dikke bandenrace voor de jeugd. Daarna is het om 19.30 uur de beurt aan de heren. De vrouwen en heren rijden voor hun klassement in de VIRO criterium cup Twente. De Cup is een overkoepelend

klassement over de Twentse wielerrondes van Oldenzaal, Markelo, Enter, Goor, Rijssen, Nijverdal en Borne.

Geslaagde Rommelmarkt & Veiling bij korfbalvereniging Amicitia

Heel veel koopjesjagers en bezoekers kwamen weer af op de traditionele Rommelmarkt & Veiling van Amicitia op zaterdag 22 juni. Klokslag 12 uur gingen de poorten open en renden de eerste honderden bezoekers van dit evenement naar de gesorteerde spullen in de kramen. Naar schatting 2.000 bezoekers hebben uren langs de kramen gelopen en spullen gekocht van markt en veiling. Na het veilen van “De pet van Gerd” begonnen de vrijwilligers aan het opruimen van de overgebleven spullen. Alles werd gescheiden verzameld in de 5 gereedstaande afvalcontainers; metaal, papier, textiel en kleding, alles met een stekker en restafval. Aansluitend bedankte de veilingmeester Gerd alle vrijwilligers en sponsoren die deze dag mogelijk hebben gemaakt: “met goed teamwork, onder aanvoering van de rommelmarktcommissie, is heel veel werk verzet en kunnen we trots zijn op een mooi resultaat voor onze vereniging. Amicitia bedankt verder iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het succes van dit jaarlijkse evenement en met name de sponsoren; Dasko Koel-en Vriestransporten, Vrieshuis Bussink, Leemans Groep, Bolk Transport en Koopmans Bouwgroep.

Overijsselse Overlegrechter: Laagdrempelige en goedkope rechtspraak

Vanaf 1 juli a.s. is bet mogelijk om een burgerlijk geschil voor te leggen aan de Overijsselse Overlegrechter. Met deze pilot wil de rechtbank Overijssel snelle, laagdrempelige en goedkopere civiele rechtspraak bieden. Het voordeel van de Overijsselse Overlegrechter is dat de zitting snel kan plaatsvinden, vaak binnen vier weken na indiening van de zaak. Ook hoeven er geen uitgebreide schriftelijke stukken te worden opgesteld en de kosten zijn relatief laag. Het griffierecht voor particulieren is € 40,50 per partij. Voor bedrijven is dit bedrag iets hoger.

De proef is een aanvulling op de bestaande procedures. De Overijsselse Overlegrechter behandelt (eenvoudige) geschillen die gaan over burenruzies, consumenten, geldvorderingen, schades, huur of arbeid. Zaken kunnen door partijen worden aangemeld, al dan niet op voorstel van of met behulp van een mediator of buurtbemiddelaar. Alleen als beide partijen dat willen, wordt de Overijsselse Overlegrechter ingeschakeld. De rechtbank beslist of de zaak zich voor deze pilotbehandeling leent. De Overlegrechter onderzoekt samen met partijen of ze er onderling uit kunnen komen. Als dat niet lukt, dan hakt de Overlegrechter alsnog de knoop door.

Meer informatie vindt u op www.rechtbankoverijssel.nl bij ‘regels en procedures’.

Energie neutrale woningen te koop in Vroomshoop

De eerste energie neutrale woningen die in projectvorm in Twenterand zijn gebouwd. Aan de Vingerhoedskruid in Vroomshoop zijn acht woningen in acht dagen gerealiseerd. Vanaf 5 juli komen de woningen in de verkoop. Wethouder Bart-Jan Harmsen heeft ‘wonen’ in zijn portefeuille en is enthousiast: “Wij zijn hard bezig om voor veel doelgroepen huizen of kavels in onze gemeente aan te bieden. Huizen als deze passen goed in dat aanbod. Bovendien draagt dit project ook nog eens bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen.”

Voor wat betreft het bouwkundige deel zijn de woningen in één werkdag per stuk gebouwd, dus 8 woningen in 8 dagen. De kapconstructie en de houten bergingen worden gefabriceerd en geleverd door De Groot Vroomshoop. De woningen worden compleet opgeleverd met keuken en badkamer, pvc vloeren, wandafwerking, hekwerken inclusief hedera in de achtertuin, gras in de tuin (tegengaan van verstening) en straatwerk voor het terras.

Start verkoop op 5 juli

De verkoop van de huizen start op vrijdag 5 juli a.s. en wordt gedaan door Robert van ’t Oever van Oosterhave Makelaars uit Vroomshoop. Hij liet wethouder Harmsen vandaag het unieke project zien: “Dit is voor Twenterand het eerste woningbouwproject dat volledig energieneutraal (‘nul op de meter’) gerealiseerd is. Dit houdt in dat deze woningen in principe geen energiekosten hebben. De huizen zijn hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van warmtepomp en zonnepanelen.” Het gaat om acht woningen, waarvan de twee-onder-een kappers inmiddels zijn verkocht. Een blok van zes woningen met daarin twee hoekwoningen en vier tussenwoningen. De prijzen starten bij € 229.000,- v.o.n.

Op de foto: wethouder Bart-Jan Harmsen van de gemeente Twenterand en Robert van ’t Oever van Oosterhave makelaars.

Jongerenevent in kader 50-jarig bestaan SOWECO bij Heracles Almelo

Op woensdag 26 juni a.s. organiseert Extend (onderdeel van SOWECO) in de businessclub van Heracles Almelo voor leerlingen van het Voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en Praktijkonderwijs (PrO) een event met als thema ‘Hoe ga jij scoren?’. Net als Heracles, is Extend altijd op zoek naar de talenten van mensen. Tijdens deze dag ontdekken jongeren hoe zij hun talenten kunnen ontdekken en inzetten, al tijdens hun opleiding en zodra ze van school zijn. Rob Toussaint, directeur Heracles Almelo: “Samen met Extend, de scholen en de participerende bedrijven, hopen we een geslaagd event voor de jongeren te bieden. Vanuit maatschappelijk oogpunt draagt Heracles Almelo graag haar steentje bij. Het zou fantastisch zijn als het geheel gaat resulteren in meerdere matches tussen jongeren en (potentiële) werkgevers”.

In de businessclub van Heraces wordt een beroepenoriëntatiemarkt ingericht, waar twaalf sociale ondernemers uit verschillende branches zich presenteren. Het doel van de dag is om jongeren enthousiast te maken door ze kennis te laten maken met diverse werksoorten en passende bedrijven en zo toekomstmogelijkheden te bieden. Het thema van de dag ‘Hoe ga jij scoren?’, beschrijft de visie van Extend: iedereen heeft een talent waarmee (met de juiste aandacht en in een goede werkomgeving) gescoord kan worden op de arbeidsmarkt. De jongeren krijgen tevens een rondleiding door het stadion en er wordt ook een balletje getrapt op het veld. Een mooie combinatie van educatie en sport. Wie weet wordt er ook nog gescoord in het doel van Heracles of wordt er een handtekening van een van de spelers gescoord.

Extend werkt intensief samen met het onderwijs en het bedrijfsleven. Joep Dikmans, manager detachering en talentontwikkeling legt uit: “Er is nog altijd een kwetsbare groep jongeren die om allerlei redenen nog niet of soms moeilijk de aansluiting kan vinden met de arbeidsmarkt. Nog te vaak zitten jongeren thuis met alle gevolgen van dien. Om dit probleem voor te zijn, hebben we zeer intensief contact met de scholen. De leerlingen die moeite hebben om een bedrijf te vinden of nog niet helemaal toe zijn aan een betaalde baan, worden door ons begeleid door onder andere het bieden van structuur en werkervaring in een veilige omgeving. Ons netwerk van honderden werkgevers staat tot hun beschikking op het moment dat ze toe zijn aan een baan. Maar daar houdt het niet op. Onze jobcoaches blijven betrokken en zorgen voor een doorontwikkeling, waardoor een baan duurzaam wordt met het perspectief om te groeien. En als het even niet lukt, dan gaan we gewoon op zoek naar een nieuwe baan”.

De jongeren komen van verschillende VSO/PrO-scholen uit de regio: VSO de Brug uit Almelo, De Maat uit Ommen, Mota (leerwerktraject De Kapstok) uit Almelo, VSO De Elimschool uit Hellendoorn en Het Erasmus uit Almelo. De verwachting is dat er ongeveer 120 jongeren aanwezig zijn. “Als VSO-school hechten wij grote waarde aan samenwerkingen met maatschappelijke ondernemingen en sociale bedrijven om onze jonge talenten te helpen aan een toekomst met perspectief. Dat vedienen ze en dit soort events dragen daar ook aan bij”, aldus Arjo van der Weerd, directeur VSO de Brug uit Almelo.

De dertien bedrijven die aanwezig zijn, komen uit verschillende branches. Het gaat om:

Kersten Hulpmiddelenspecialist B.V, Farwick groenspecialisten, Djopzz, Koskamp automaterialen, Groene Taxi, Novon Schoonmaak Oost BV, Timberland Europe B.V, G.J. Kamphuis Sloopwerken & Asbestsanering B.V., Mulder Vastgoedonderhoud, Leka bv ceintuurindustrie, Cycloon Post & Fietskoeriers en natuurlijk Extend MVO en SOWECO zelf.

SOWECO staat dit jaar weliswaar stil bij haar 50-jarig bestaan. Echter, stilstaan als bedrijf is niet aan de orde. Om toekomstbestendig te kunnen zijn, is ondernemingsgeest en veerkracht nodig. En goede samenwerking met het bedrijfsleven, overheid, onderwijs, zorg en netwerkpartners om een zo groot mogelijke toegevoegde waarde te leveren, voor zowel bedrijf, mens als maatschappij. Onder het motto ‘meedoen is winnen’, gaat SOWECO vol passie en energie de jongeren helpen om op een goede plaats op de arbeidsmarkt terecht te komen.

Majorettes “De Harmonie“ sterk op eigen concours

Zaterdag 22 juni organiseerde muziekvereniging “De Harmonie Vroomshoop” een NBTA Twirlconcours in de sporthal van Activiteitencentrum Het Punt te Vroomshoop. De dag was gevuld met maar liefst 179 optredens.

De concurrentie was groot deze dag. Ondanks dat waren de meiden van “De Harmonie“ sterk in het deelnemers veld. Naast het B-team dat voor het eerst meedeed met een showtwirl show waren er maar liefst 15 solisten die meededen. Een aantal meiden deden voor het eerst mee met hun show en zijn geplaatst in een categorie waar ze de volgende keer in mogen uitkomen. Voor Sarah, Pien en Maud waren er plaatsingspunten voor de voorrondes voor het NK.

De Harmonie kan trots zijn op deze resultaten, het is mooi om te zien hoe deze Twirlsport zich ontwikkeld binnen de verenging.

De organisatie van het concours is meer dan tevreden over het verloop van deze dag met zoveel deelname. Het volgende concours dat ook georganiseerd wordt door de vereniging zal zijn op 28 september, wederom in Activiteitencentrum Het Punt. Voor verdere informatie en uitslagen van de solisten die mee deden op dit concours zie onze facebook pagina Majorette “De Harmonie Vroomshoop”.