Archive for: augustus 2019

Beleef autisme in het ABC-circuit

Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert vanuit Oase (Ouders Autisme Steunen Elkaar) het Autisme Belevings Circuit. Via tien korte opdrachten brengt het ABC je in de gevoelswereld van autisme.

Het Autisme Belevings Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Elke opdracht probeert je mee te nemen in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Naderhand worden de opdrachten besproken en tips gedeeld. Daarnaast geeft een ervaringsdeskundige tips en vertelt over wat ASS voor haar betekent.

Iedereen uit de gemeente Hellendoorn, Raalte, Olst-Wijhe, Ommen, Twenterand, Wierden en Rijssen-Holten is welkom! In het najaar van 2019 worden vier bijeenkomsten georganiseerd: Op 17 september in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal, op 3 oktober in Kerkelijk centrum de Kern, Bouwstraat 23 in Ommen, op 9 oktober in Kulturhus Trefpunt aan de Dorpsstraat 16 te Heeten en 12 november in Het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat 7 te Wierden. U kunt zich aanmelden bij Evenmens, informele zorg voor elkaar. Tel: 0548 638830 of mailen naar hspoolder@evenmens.nl.

Inloop vanaf 19.15 uur,

Programma van 19.30 – 22.00 uur

Kosten:  €5,- per persoon

Wanneer er 20 deelnemers aangemeld zijn, noteren wij uw gegevens voor een volgende uitnodiging. Per keer worden maximaal twee professionals toegelaten, tenzij er plekken over zijn. Professionals kunnen een offerte aanvragen over de mogelijkheden om als team een ABC te doorlopen. Dit is ook een mooie invulling voor teambuilding of kennisverbreding.

Lotgenotengroepen

Evenmens biedt ook lotgenotengroepen voor ouders van kinderen met autisme, om samen in gesprek te gaan over de thuissituatie en/of over hoe het met je gaat. In een gezellige en ongedwongen sfeer kun je bij ons mensen ontmoeten die jou begrijpen en steunen.

Op dit moment hebben wij lotgenotengroepen in Nijverdal, Rijssen, Twenterand, Olst en Wijhe. Kijk voor de data op onze website: www.evenmens.nl.

OASE (Ouders Autisme Steunen Elkaar) samen aan de wandel!

“Samen wandelen voelt goed, we komen allemaal voor hetzelfde en we begrijpen elkaar.” Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert wandelingen voor OASE.

Binnen OASE worden ouders van kinderen met autisme in contact gebracht met andere ouders van kinderen met autisme. OASE boort de bron van kennis en ervaring van ouders van kinderen met autisme aan. Samen wandelen biedt de mogelijkheid elkaar tips te geven en het levert nieuwe inzichten op.

De eerstvolgende wandeling vindt plaats op vrijdag 13 september vanaf de parkeerplaats van restaurant de Sallandse Berg, Grotestraat 285 in Nijverdal. We verzamelen telkens vanaf 9.45 uur, vertrekken om 10.00 uur voor de wandeling. Tegen 11.00 uur zijn we terug om verder in gesprek te gaan onder het genot van een kop koffie of thee.

Bent u ook ouder van een kind met autisme?

Meld u dan aan voor deze ontspannende wandeling bij Evenmens, informele zorg voor elkaar te Nijverdal. U bent van harte welkom! Aanmelden kan bij Herma Spoolder, medewerker OASE bij Evenmens, informele zorg voor elkaar..

E-mail: hspoolder@evenmens.nl of via telefoonnummer 0548-638830

Lotgenotengroepen

Evenmens biedt ook lotgenotengroepen voor ouders van kinderen met autisme, om samen in gesprek te gaan over de thuissituatie en/of over hoe het met je gaat. In een gezellige en ongedwongen sfeer kun je bij ons mensen ontmoeten die jou begrijpen en steunen.

Op dit moment hebben wij lotgenotengroepen in Nijverdal, Rijssen, Twenterand, Olst en Wijhe. Kijk voor de data op onze website: www.evenmens.nl.

Schrijfavond Amnesty International

Maandagavond 9 september van half zeven tot half acht is er weer een schrijfavond van Amnesty International in de Openbare Bibliotheek, Jonkerlaan 4 in Vriezenveen.

Ook na de zomervakantie zal de schrijfgroep actief zijn en blijven. U kunt daaraan meedoen, of kom naar de schrijfavond en laat u informeren.We schrijven naar regeringsleiders en staatshoofden om strafvermindering, amnestie en of vrijlating.  

GBT op werkbezoek bij gasloos v.v. Den Ham

GemeenteBelangen Twenterand heeft, na een kort zomerreces, haar fractiewerkzaamheden hervat met een indrukwekkend werkbezoek aan een energiek en maatschappelijke betrokken voetbalvereniging Den Ham. Aanleiding voor het werkbezoek was onder meer het nieuwe fietspad aan de Kerkallee dat eindelijk is gerealiseerd.

De fractieleden konden met eigen ogen zien hoe de veiligheid voor fietsers, die naar sportpark De Rohorst gaan, is verbeterd. De aansluiting van het fietspad op de parkeerplaats van het sportpark en de overgang bij de brug zagen er picobello uit.

Groenste sportvereniging van Nederland

Andere aanleiding voor het bezoek is dat GBT zich graag wilde laten bijpraten over de maatregelen die de ‘Groenste sportvereniging van Nederland’ heeft genomen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.

In het project ‘Energie(k) Den Ham’ heeft de voetbalclub omvangrijke maatregelen genomen om fors op energie te besparen en de uitstoot van CO2 terug te dringen. Het heeft daarvoor zelf financiële middelen bij fondsen weten te verwerven.

Clubhuis en kleedkamers gasloos

Zo is een groot project met zonnepanelen met meerdere particulieren en bedrijven als participanten opgezet. De verlichting op het hoofdveld is uitgevoerd met een installatie met LED-lampen. Er is een Biomassa houtkachel geplaatst, waardoor zowel het clubhuis en de kleedkamers gasloos zijn. Hierdoor ontstaat financieel meer armslag. Daarnaast zijn er maatregelen genomen om het afval te beperken. Zo is er in samenwerking met de plaatselijke supermarkt van Rudy Veldkamp een inzamelsysteem opgezet voor plastic petflesjes en blik, dat aantoont dat als je er iets voor terug krijgt de omgeving in en rondom het sportpark schoon blijft.

Multifunctioneel clubhuis

Verder werden de volksvertegenwoordigers van GBT geïnformeerd over de verschillende maatschappelijke activiteiten, bouwprojecten en sportactiviteiten op sportpark De Rohorst. Wekelijks zijn ruim 200 vrijwilligers in touw dit mogelijk te maken. Ook het multifunctionele karakter van het clubgebouw – inclusief een gezonde (fruit)kantine – werd door een delegatie van het bestuur middels een presentatie nader toegelicht. Het werkbezoek werd afgesloten met een hapje en een drankje, nadat er een rondleiding langs alle bouw- en energieprojecten op het vitale sportpark De Rohorst had plaatsgevonden.

Evenementenagenda Twenterand van 4 t/m 15 september

Dit overzicht is samengesteld op 30-08-2019, wijzigingen voorbehouden.
Zie: www.puurtwenterand.nl voor actuele en uitgebreidere gegevens.
Den Ham
5 september 2019
Open repetitie Muziekvereniging Juliana. Houd je van muziek?. Bezoek dan de open repetitie. Locatie:’t Muziekgebouw, Slingerweg 3, Den Ham. Aanvang: 18:30uur
Vroomshoop
6 september 2019
American Tukkerday. Op 6 en 7 september staat Vroomshoop in het teken van de American Tukkerday! Net als voorgaande jaren is de toegang geheel gratis voor zowel kijkers als bezitters van Amerikaanse voertuigen.
Locatie: terrein American Tukkerday Vroomshoop. Voor meer gegevens zie: www.americantukkerday.nl
Vroomshoop
7 september 2019
Hollandse avond; Feestweek Vroomshoop. Frans Duijts is de hoofd act van de eerste editie van de Hollandse Avond in de feesttent in Vroomshoop. Ook De Havenzangers en Harten 10 treden tijdens deze avond op. Locatie:
Feesttent Vroomshoop. Voor meer gegevens zie: www.feestweekvroomshoop.nl Tijden: 21:00-01:00 uur
Helikoptervluchten boven Vroomshoop. Helikoptervluchten tijdens openingsdag 160 jaar Vroomshoop.
Vroomshoop altijd al eens vanuit de lucht willen bekijken? Locatie: vanaf Vroomshoop Oost aan de Twentelaan.
Vanaf: 10:00uur Voor meer gegevens zie: www.feestweekvroomshoop.nl
American Tukkerday. Op 6 en 7 september staat Vroomshoop in het teken van de American Tukkerday! Net als voorgaande jaren is de toegang geheel gratis voor zowel kijkers als bezitters van Amerikaanse voertuigen.
Locatie: terrein American Tukkerday Vroomshoop. Voor meer gegevens zie: www.americantukkerday.nl
De Haere Triatlon Vroomshoop. De 10e editie van de De Haere Triatlon wedstrijd in Vroomshoop en omgeving.
Start bij zwembad de Zandstuve, finish bij de rotonde bij de Beatrixlaan / Hoekweg. Tijden: 10:15-18:00uur Voor meer gegevens zie: www.triatlonvroomshoop.nl
8 september 2019
Vroomshoop
Feestweek Vroomshoop. Nieuw tijdens de feestweek: Beer & Grill. Dampende barbecue smokers met een stevige hamburger, malse gemarineerde spareribs, vers bereide pizza’s uit de steenoven vanuit een oude Brandweerwagen, ambachtelijk Italiaans schepijs uit een nostalgische ijswagen en ga zo maar door! Tijden: 14.00-20.00 uur. Van 14.00 tot 17.00 uur is de Formule 1 Grand Prix van Italië met Max Verstappen live te zien op groot scherm. Aansluitend is er livemuziek van Rockaholics. Gratis entree. Locatie: Oranjeplein.
9 september 2019
Vroomshoop
Feestweek Vroomshoop. Vandaag start t/m 14 september de straatversiering in bijna 50 straten in het dorp.
Een speciale (fiets)route van zo’n 17 km. leidt belangstellenden langs alle versierde straten. Zie: www.feestweekvroomshoop.nl
10 september 2019
Vriezenveen
Landschapbeheer Fayersheide. KNNV afd. Vriezenveen. Start om 09.00 uur aan de Walstraat bij de ingang Fayersheide. Meer info bij Herman Stevens 0546-563237 of Dick Berkhof 0546-73016.
www.knnv.nl/Vriezenveen.nl Deelname: gratis. Tijden: 09:00-12:00 uur
11 september 2019
Den Ham
Eerste ontmoeting nieuw seizoen P.C.O.B. in Den Ham. Alie Goedhart zal vertellen over MAF zending vliegers. Aanvang: 14.30 uur Locatie: Kerk aan de Ommerweg.
Vroomshoop
Feestweek Vroomshoop. Vanaf vandaag kermis tot en met zaterdag. Alleen vandaag geldt de zogenaamde “eurodag” bij alle draaiende attracties.
Tijdens de derde editie van Women & Girls Summernight op woensdag van 17.30-22.00 uur zijn verschillende hapjes te proeven, bereid door lokale hobbykoks en cateraars. Ook diverse optredens. Voor verdere info zie:
www.feestweekvroomshoop.nl Locatie: Feesttent, Oranjeplein, Vroomshoop
12 september 2019
Vroomshoop
Twenterand Tour 2019. Voor het zesde jaar op rij is de Twenterand Tour voor senioren opgenomen in het programma van de feestweek. De busreis gaat door de IJsselstreek. Locatie: meerdere opstapplaatsen in
Twenterand, Vroomshoop, 06-24714647, jankriekjes@gmail.com Deelnameprijs: € 12,00. Tijden: 09:30-14:45 uur
13 september 2019
Vroomshoop
Feestweek Vroomshoop. Met vandaag de Beatcrooks en Dave Roelvink. Locatie: Feesttent, Oranjeplein,
Vroomshoop www.feestweekvroomshoop.nl
Vanaf 21.00 uur tent geopend. Entree €10.00 inclusief 2 consumptiemunten
14 september 2019
Twenterand
Open Monumentendag 2019. Thema: Plekken van plezier. In heel Twenterand zijn er diverse panden te bezichtigen en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Locatie: diverse plaatsen in Twenterand. Gratis
entree. Tijden: 10:00-16:00 uur.
Vriezenveen
KNNV Vogelexcursie naar Rieselfelden bij Munster. Thema: Water- en moerasvogels. Dit natuurreservaat was tot 1975 een rioolzuiveringsgebied van de stad Munster. Momenteel is het 450 ha grote reservaat een eldorado
voor talrijke watervogels. Vertrek 7.00 uur vanaf het Manitobaplein. www.knnv.nl/Vriezenveen.nl
Tussen Kunst en Kitsch. Van 10.30-13.00 uur staan er twee taxateurs voor u klaar van het Twents Veilinghuis.
Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen, 0546-562385, vriezenveen@bibliotheektwenterand.nl, http://www.bibliotheektwenterand.nl
Vroomshoop
Feestweek Vroomshoop.. Laatste dag kermis. De feestweek wordt vandaag afgesloten met een knallende muziekavond. De liveband Super Sundays treedt op en tussendoor is er om 22.00 uur een grote vuurwerkshow.
De tent is open vanaf 21.00 uur. De entree is €10 inclusief twee consumptiemunten. De vuurwerkshow is gratis bij te wonen. Locatie: Feesttent, Oranjeplein, Vroomshoop.
Pop-up Galerie. Opstart pop-up galerie met o.a. schilderen, fotograferen, potten bakken etc. Om zelf te proberen (hobbyisten) of gewoon te kijken. Locatie: d’Oale Skoele, Julianastraat 23, Vroomshoop. Tijden: 13:00-17:00 uur
15 september 2019
Vriezenveen
SoulFoodBrunch-Doankensweerd!. De gezamenlijke kerken van Vriezenveen leveren hun eigen inhoudelijke bijdrage aan de viering van het 650-jarig bestaan van Vriezenveen. Locatie: Feesttent, Manitobaplein,
Vriezenveen. Aanvang: 12:00 uur.
Exposities en tentoonstellingen
Twenterand
Week van de Alfabetisering. Van 9 tot en met 13 september is de Week van de Alfabetisering. Deze week zetten verschillende organisaties zich in voor een leven lang leren en ontwikkelen. Locatie: Diverse plaatsen
Twenterand. Voor meer info D. Companje 06-21612881 of d.companje@bibliotheektwenterand.nl
Westerhaar
Expositie Galerie Jennie Dekker. Geopend: Wo t/m vrij 4-18 uur, Za 10-18 uur, verder op afspraak. Twistveenweg 13, 0546-659118.
Vriezenveen
Tentoonstelling 650 jaar brandweer in Vriezenveen. Deze brede tentoonstelling geeft een inkijk van hoe het vroeger was maar ook de huidige situatie wordt tentoongesteld. De tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten in het kader van het 650 jarig bestaan van Vriezenveen en duurt dan ook tot na de feestweek in september.
locatie: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 0546-563476, openingstijden: 10:00-17:00.
Tentoonstelling Bernard Jaspers Faijer (1903-1979). Tot 30 september schilderijen over de geschiedenis en gebruiken van Vriezenveen. Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen, 0546-562385,
vriezenveen@bibliotheektwenterand.nl, http://www.bibliotheektwenterand.nl
Veel te zien in de bibliotheek in Vriezenveen. Van 13 tot en met 21 september.
Bezoek “de Schatkamer van Vriezenveen” , bekijk de slideshow met foto’s of gaat u eens rustig zitten voor de film: de Ruslui. . Locatie: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671GM Vriezenveen, 0546-562385,
vriezenveen@bibliotheektwenterand.nl, http://www.bibliotheektwenterand.nl Openingstijden: zie website
Langlopend:
Den Ham
Ponyrijden op de Lourenshoeve. Ponyrijles voor kinderen zonder rijervaring (3 tot 12 jaar) Elke zaterdag en in de vakanties. Opgave is verplicht 24 uur van tevoren via: 0546-672950 of mailen naar manege@lourenshoeve.nl.
Entreeprijs: € 8,00. Openingstijden: ma t/m vr 11:00-11:30, za.12:00- 12:30 Locatie: Vakantiepark De Lourenshoeve, Flierdijk 3, www.lourenshoeve.nl
Vriezenveen
Kleinvee en 2e handsgoederenmarkt. Elke zaterdag van 08:00 – 09:30 uur. Markt met kleinvee (geen honden en katten) en tweedehands goederen. Locatie: De Keijzer, Hoffmansweg 11a.

Vermoeden van botulisme in sloot in landelijk gebied Vriezenveen

In een sloot in landelijk gebied tussen de kernen van Almelo en Vriezenveen is vermoedelijk sprake van botulisme. Er zijn dode eenden aangetroffen. De sloot ligt in Vriezenveen tussen de Boslandweg en de Weitemansweg. We adviseren om niet het water in te gaan of te vissen. Laat ook uw huisdieren niet in contact komen met het water.

Een aantal gevonden kadavers van dode eenden zijn opgestuurd naar het laboratorium voor onderzoek. We verwachten medio volgende week uitslag van het onderzoek.

Mocht u een kadaver aantreffen, raak deze dan niet aan en waarschuw het waterschap via 088-2203333 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar). Ziet u zieke of verzwakte dieren? Dan kunt u bellen met Dierenambulance Twente West, 06 – 2454 7030.

Bibliotheek en Vriezenhof in feestweek Vriezenveen 650 jaar

In Bibliotheek Vriezenveen en de Vriezenhof is veel te doen in de feestweek van 13 tot en met 21 september!

Tentoonstelling Bernard Jaspers Faijer

De hele maand september is er een tentoonstelling van de schilderijen van Bernard Jaspers Faijer (1903-1979). Hij schilderde de geschiedenis en gebruiken van Vriezenveen. Zijn werk is te zien in de Leeszaal van de Bibliotheek.

Foto slideshow

Tijdens de feestweek draait in de Bibliotheek een slideshow met foto’s van oud Vriezenveen op een touch-tabel.

Film De Ruslui

De hele feestweek kunt u even rustig gaan zitten om de film De Ruslui te zien onder genot van een kopje koffie of thee. Deze film, van Leo de Boer en Karina Meeuwse, gaat over Vriezenveners die in de negentiende eeuw naar Sint-Petersburg trokken om daar handel te drijven in o.a. handgeweven linnen. De film duurt een uur en is te zien in de studieruimte van de Bibliotheek.

Zaterdag 14 september: Tussen Kunst&Kitsch

Op 14 september zijn van 10.30 tot ca 13.00 uur twee taxateurs van het Twents Veilinghuis aanwezig in Bibliotheek Vriezenveen. Dit is uw kans om achter de geschiedenis en de waarde te komen van uw erfstuk, schilderij of op zolder bewaarde schatten.

Voorlezen in het Vjeans

In De Vriezenhof worden op dinsdag 17 september van 14.30 tot 16 uur in de recreatiezaal verhalen en gedichten voorgelezen in het Vjeans. U bent hier ook van harte welkom.

Gratis Proefabonnement!

Bij een feest hoort ook een kadootje! Daarom kunt u in de hele maand september een gratis abonnement voor 3 maanden afsluiten. Dit geldt in alle vestigingen van Bibliotheek Twenterand (Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar). Hiermee krijgt u drie maanden gratis toegang tot de collectie van de Bibliotheek met miljoenen boeken, tijdschriften en films en meer dan 10.000 e-books! Vraag ernaar bij de medewerkers van Bibliotheek Twenterand.

Voor verdere informatie en openingstijden:

www.vriezenhof.nl en www.bibliotheektwenterand.nl

Twee panden in Den Ham genomineerd voor de Ons Erfgoedprijs 2019

De Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Geerdijk-Vroomshoop hoopt op Monumentendag zaterdag 14 september weer de Ons Erfgoedprijs uit te reiken. Vorig jaar werd de prijs zelfs twee keer uitgereikt, namelijk aan de vertegenwoordigers van kerkelijk centrum Het Anker te Vroomshoop en aan de eigenaren van herberg De Swaen aan de Brink te Den Ham. Dit jaar vindt de prijsuitreiking vanaf 10 uur plaats bij café-restaurant Harwig aan de Ommerweg 1 te Den Ham. Daar zal blijken wie van de twee genomineerden de Ons Erfgoedprijs in ontvangst mag nemen. Dat de prijs in Den Ham blijft is al zeker, want wordt de winnaar de familie Huisjes vanwege hun in stijl opgetrokken woonhuis aan de Marleseweg 20a, of gaat de prachtige glassculptuur van kunstenaar Kees Huigen naar de familie Lusseveld, eigenaar van het gerenoveerde boerderijtje aan de Leertendijk 1? Om 10.00 uur begint de prijsuitreiking bij café Harwig, en om 11 uur wordt een bezoek gebracht aan het winnende pand.

Woonhuis familie Huisjes

De stormen in januari 2018 hebben niet alleen het pand aan de Marleseweg 20a vernield maar ook de droom van Jan en Gerda Huisjes. Ze hadden in 2017 deze boerderij gekocht met het idee de oorspronkelijke uitstraling te behouden. De boerderij leek heel veel op de wederopbouw-boerderijen die overal rondom Den Ham staan. Maar er was onvoldoende rekening gehouden met de elementen en de oude voorgevel begaf het. Dit gebied van Den Ham heeft niet voor niets de bijnaam Koalen Diek, zoals de ijsbaan Kollendiek. Het gevolg was dat de woning bijna in zijn geheel nieuw werd opgetrokken. Toch zijn er meerdere elementen van de oude boerderij overgenomen. De ramen worden nog voorzien van luiken zoals deze ook oorspronkelijk aanwezig waren. Het klezoorverband van het metselwerk is ook gehandhaafd in het nieuwe metselwerk. De schuur is voor het grootste gedeelte nog uit 1953. Wat hier vooral opvalt hoe vakkundig het voegwerk is gerenoveerd. De scheuren in het oude metselwerk zijn gedicht en bijgekleurd door een deskundige voeger.

Woonboerderij familie Lusseveld

De familie Lusseveld werd in 2014 eigenaar van het eeuwenoude boerderijtje aan de Leertendijk 1 te Den Ham. In de jaren ervoor werd het noodzakelijke onderhoud verricht maar soms was men wel eens vergeten dat het een boerderij betrof die officieel tot rijksmonument verklaard was. Daar kwam men achter toen de plannen in 2014 wel officieel werden ingediend. Je moet heel veel geduld hebben als je een monument wilt verbouwen. Het duurde ruim twee jaar voordat er vergunning was voor de verbouw. De buitenmuren zijn gehandhaafd maar wel aan de binnenzijde goed geïsoleerd. De buitendeuren op de deel zijn voorzien van glas en de oude deuren doen dienst als luiken. De gebinten zijn weer in ere hersteld en deze zijn in al hun pracht te zien in de woonkamer die gesitueerd is op de oude deel. De woning is een juweeltje geworden waarin heel veel elementen uit vroegere tijden terug te vinden zijn. Het monument staat een beetje in een dalletje, vanaf de Janmansweg is de ligging nog het beste te zien.

Graag attenderen wij (de ouders van) de jeugd tot 15 jaar op de verlengde inschrijftermijn voor de jeugdcategorieën

Meedoen met De Haere Triatlon Vroomshoop?

Sinds afgelopen weekend is de online inschrijvingstermijn verstreken voor opgave bij de Trialton Vroomshoop. Bijna 700 (!) sporters hebben zich aangemeld en zullen op 7 september aan de start verschijnen! Achter de schermen wordt door het bestuur van de Stichting Triatlon Vroomshoop en vele vrijwilligers druk verder gewerkt aan de voorbereidingen.

Verlengde inschrijving voor jeugddeelname!

Om deelname voor jeugd nog extra aan te moedigen is de inschrijving voor jeugd tot en met 14 jaar nog mogelijk. Dat is dan voor twee afstanden: de nieuwe afstand ‘zestiende’ triatlon en de Rabo Kids Triatlon. Uiterste opgave voor de zestiende is zaterdag 31 augustus. Geef je op door te mailen naar wedstrijd@triatlonvroomshoop.nl of bel voor meer informatie naar 06 – 5398 8481. Let wel op, vol is vol. Er is een maximaal aantal deelnemers mogelijk in deze series.

Ook verlengde inschrijving voor de Rabo Kids Triatlon!

Basisschooljeugd kan zich nog opgeven voor de Rabo Kids Triatlon, de kortste afstand bij deze triatlon in Vroomshoop. De wedstrijd voor de jeugd start pas eind van de middag, zodat eerst gedurende de dag nog tijd is voor de andere sporten…..

Start wedstrijd 17.00 individueel 17.10 teams Zwemmen Fietsen Hardlopen Individueel Team

Rabo Kids

triatlon 100 meter 4,8 km 1 km Ja Ja

Deelname kan zowel individueel als in een team van 2 of 3 kinderen (klasgenootjes, sportmaatjes, broertje/zusje). Voorheen was bij de kinderafstand de Raboscholenbokaal te winnen. Nu is gekozen voor een algemenere benadering zodat bij de teams niet meer de voorwaarde is dat je van dezelfde school moet zijn. Nog steeds is het natuurlijk mogelijk om als klasgenootjes mee te doen en te proberen nu de nieuwe Rabo Kids Bokaal te winnen. Voor de basisschooljeugd is deelname weer gratis: bij inschrijving geeft u machtiging voor een afschrijving van een gering bedrag – bij deelname op 7 september ontvangt men het bedrag retour.

Voorwaarden voor deelname

Om mee te kunnen doen (met het zwemonderdeel) moet je in het bezit zijn van een A-diploma. En bij het fietsonderdeel is een helm verplicht. Mocht je zelf geen helm hebben, dan kan dat door de organisatie ter beschikking worden gesteld (meldt dat dan vooraf bij opgave),

Niet alleen meedoen voor jezelf, maar RUN FOR FOOD.

Meedoen levert ook voor iemand anders nog wat leuks op. De Rabobank ondersteunt de Kids Triatlon met de actie ‘Run for Food’, of te wel: voor elke jeugd deelnemer aan de Rabo Kids Triatlon wordt een zak verse appels ter beschikking gesteld aan Stichting Manna voor een gezin in Twenterand dat het goed kan gebruiken. Én de sporter zelf krijgt bij de finish een lekkere appel aangeboden.

Zin om mee te doen? Opgave voor de Rabo Kids Triatlon kan tot op de wedstrijddag zelf; zaterdag 7 september 15.00 uur. Geef je op door te mailen naar wedstrijd@triatlonvroomshoop.nl of bel voor

meer informatie naar 06 – 5398 8481. Let wel op, vol is vol. Er is een maximaal aantal deelnemers mogelijk in deze jeugdseries.

Ook zal tijdens de jeugdserie Bultje aanwezig zijn als mascotte. Dat zal vast leuke fotomomenten opleveren!

Shantykoor die Regghe Sangers op bezoek bij Ontmoetingscentrum Juliana

Het ontmoetingscentrum Juliana in Den Ham is elke donderdagochtend open voor een informeel samenzijn voor mensen met een niet-pluis gevoel én/of hun naasten. In het kader van Wereld Alzheimer Dag komt donderdag 19 september het combo van het Shantykoor die Regghe Sangers op bezoek. 

Shantykoor Die Regghe Sangers wil graag iets betekenen voor de medemens. Zij treden dan ook regelmatig op bij diverse festivals in binnen- en buitenland, verzorgingshuizen, dorpsfeesten en braderieën. En op 19 september dus bij het Ontmoetingscentrum in Den Ham, een laagdrempelige, informele plek voor mensen met geheugenproblematiek en hun naasten. Ongedwongen en in informele sfeer elkaar ontmoeten! Het repertoire van het shantykoor bestaat uit shanty’s, aangevuld met zeemansliederen of lokale liederen verwant aan de zee, haven of visserij. Niet te verwarren met smartlappen of andere Nederlandstalige meezingers.

Aanvang 10.00 uur. Opgeven is niet nodig.

Wereld Alzheimer Dag

Tijdens Wereld Alzheimer Dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan dementie en in het bijzonder aan de ziekte van Alzheimer. De dag wordt sinds 1994 elk jaar op 21 september gehouden. In Nederland hebben namelijk ruim 280.000 mensen dementie. Ieder uur krijgen vijf mensen in Nederland dementie. Erkenning duurt echter lang. Gemiddeld duurt het 14 maanden voordat de diagnose wordt gesteld. Bij jonge mensen duurt dit gemiddeld meer dan vier jaar. Dementie is volgens artsen en onderzoekers de volksziekte met de hoogste ziektelast voor de patiënt.

Het aantal mensen met dementie zal als gevolg van de vergrijzing in de toekomst explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. Tot 2050 zal het aantal mensen met dementie verder oplopen naar ruim 620.000. daarom is het goed om deze ziekte onder de aandacht te blijven brengen.

Ontmoetingscentrum Juliana voor mensen met geheugenproblematiek

Elke donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Locatie: Muziekgebouw Juliana | Slingerweg 3 | Den Ham. Kom gerust even binnenwandelen.