Archive for: november 2019

Henri Dijk: “Met 200 zonnepanelen op dak 0,0 nutskosten”

DCIM\100MEDIA\DJI_0014.JPG

VROOMSHOOP – Met het aanbrengen van 200 zonnepanelen wast, repareert en onderhoud Autobedrijf Henri Dijk auto’s en bedrijfswagens tegen 0,0 nutslasten. “Onbegrijpelijk dat niet meer bedrijven kiezen voor zonne-energie”, aldus Hammenaar Henri Dijk.

Want met de opbrengst van de zonnepanelen kan het gas en water betaald worden, waarmee de totale nutslasten op nul uitkomen. “Dat scheelt ons jaarlijks veel geld, terwijl we eenmalig een investering hebben gedaan. Het is momenteel beter om te investeren in een toekomstbestendig bedrijf dan het geld op de bank te laten staan met een verwaarloosbare rente. De rekensom om over te gaan op zonne-energie was voor ons niet zo moeilijk.”

Autobedrijf Henri Dijk kent drie eigenaren. Naast Henri zijn dat zijn vrouw Dinie en sinds vorig jaar ook zijn zoon Dieudonné. Dijk startte halverwege de jaren negentig met verkoop aan huis in zijn woonplaats, als hobby. Maar het liep steeds verder uit de klauw. Toen is men op verzoek van de gemeente enige jaren later naar het bedrijventerrein gegaan aan De Sluis 10 in Vroomshoop. “Eerst zagen we dit helemaal niet zitten, want je wilt toch op je eigen stek blijven, maar achteraf gezien hebben we er geen seconde spijt van. We voelen ons thuis op deze locatie. Het geeft vrijheid in ons doen en handelen wat we graag willen als autobedrijf.”

Zoals het toekomstbestendig maken van het bedrijf, want Henri en Dinie willen het graag op een goede manier overdragen aan hun zoon. Zo worden de kantoren gasloos verwarmd met warmtepanelen, die verwerkt zijn in het systeemplafond. Verder zijn in en rond het bedrijf alle lampen vervangen door led-verlichting. Een laatste stap is het bedrijf los te koppelen van het gas, maar men wil hieromtrent eerst de ontwikkelingen afwachten omdat één en ander nog ongewis is.

De scepsis van bedrijven om te investeren in zonne-energie begrijpt Henri Dijk enigszins “Hadden wij eerst ook, maar het bleek de angst voor het onbekende. We hebben ons goed laten voorlichten en toen bleek al snel: hoe je het ook berekend, en wij kunnen nu uit ervaring spreken, het is een win-winsituatie.”

Autobedrijf Henri Dijk is te vinden aan De Sluis 10 in Vroomshoop en op internet:
www.henridijk.nl

Vroomshoopse Boys de sterkste in Den Ham

Foto Henk Steen 

De moeder aller veldslagen tussen vv Den Ham en Vroomshoopse Boys lokte zo’n 750 toeschouwers naar het voetbalcomplex De Rohorst in Den Ham. De jonge supporters van beide teams zetten direct de toon met een feeëriek Bengaals vuurwerk. Toen de rook was op getrokken werd direct een fanatiek aanvallend Vroomshoopse Boys zichtbaar. Bram Hooijer en Jordy Harms kregen vrije schietkansen, maar wisten net niet doeltreffend uit te halen. In de 8e minuut legde Juliën Derks met een prachtige individuele actie de geroutineerde aanvoerder Tommie Dam van vv Den Ham op de achterlijn in de luren. De geplaatste voorzet met buitenkantje rechts leek door de geheel vrijstaande Jos Hutten namens de Boys te worden ingekopt, maar de bal vloog net over het doel.

Zo overleefde de opgeluchte thuisploeg deze openingsfase en kwam ook meer aan aanvallen toe. In de 18e minuut dwong vanuit een vrije trap vanaf links Kevin Ruiterkamp Boys-keeper René Kok tot handelend optreden. Stompend werd de bal tot een corner voor vv Den Ham verlengd. De derby kwam in die fase meer in evenwicht, waarbij vv Den Ham vaak de lange bal hanteerde, terwijl de Boys meer via het middenveld met combinaties opbouwde. In de 34e en 35ste minuut kwam vv Den Ham via de zijkanten door, maar Leon Harmsen en spelmaker Michiel Schurink konden de aanvallen niet het gewenste vervolg geven. Net voor de rust kon Jos Hutten na een corner van Leon Dogger inkoppen, maar de bal belandde naast het doel.

Zo werd er gerust met een 0-0 stand na de eerste helft waarin vv Den Ham zich enigszins herstelde van een zwakke openingsfase. Na de thee togen de gedreven ogende gasten direct weer vol in de aanval. Er kwamen kansen voor Jos Hutten en Leon Dogger, maar vooralsnog hield vv Den Ham, zij het met moeite, nog stand. In de 52ste minuut werd het veldoverwicht van Vroomshoopse Boys beloond. Leon Dogger kegelde vanuit een vrije trap de bal op doel. Keeper Jeffrey Ekkel redde in eerste instantie en de meegekomen centrale verdediger Rutger Schrijver rondde van dichtbij op knappe wijze de rebound af: 0-1.

De gasten bleven daarna domineren en de thuisploeg kwam er eigenlijk niet meer uit. In de 63ste minuut werd Boys-aanvaller Bram Hooijer onreglementair binnen het strafschopgebied getackeld door Den Ham-verdediger Rane Kootstra en scheidsrechter Rik Steen uit Wierden wees terecht naar de penaltystip. Leon Dogger wist de penalty door een katachtige reactie van Den Ham-keeper Jeffrey Ekkel niet te benutten. In de 67ste minuut pareerde Boys-doelman René Kok op stijlvolle wijze een kopbal na een corner van vv Den Ham.

Twee minuten later werd de wedstrijd in feite beslist. Boys-spits Jordy Harms draaide weg van een tegenstander en haalde vervolgens verwoestend van afstand uit: 0-2. Het aangeslagen vv Den Ham wilde nog wel een vuist maken, maar kon dat niet door het ijzersterke collectief van de Boys. In de 75ste minuut werd controlerende middenvelder Jelle Drees gebracht voor Bram Hooijer. In de 78ste minuut pasten hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens een volgende wissel toe en werd Juliën Derks vervangen door Ramon de Jong. In de slotfase hadden de bezoekers de score nog kunnen uitbouwen, maar pogingen van Jordy Harms en Jos Hutten strandden op het laatste moment. In de 89ste minuut kwam aan Boys-zijde Sil Derks in het veld voor Leon Dogger. In de stand kwam geen verandering meer en zo behaalde Vroomshoopse Boys een volkomen verdiende 2-0 overwinning op vv Den Ham. De laatste thuisoverwinning van vv Den Ham op Vroomshoopse Boys van 6 maart 1950 kreeg dus geen vervolg.

Zaterdag wordt in het bekertoernooi door Vroomshoopse Boys thuis gespeeld tegen eersteklasser Go-Ahead Kampen , waarbij om 14.30 uur wordt afgetrapt op De Bosrand.

In Den Ham werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Andjin van Veen en Robin Drenthen; midden: Tom Pierik, Bram Hooijer (75: Jelle Drees) en Leon Dogger (89: Sil Derks); voor: Jos Hutten, Jordy Harms en Juliën Derks (78: Ramon de Jong).

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 gaf een masterclass op het Lage Veld in Wierden en versloeg SVZW 2 met 5-1. Vroomshoopse Boys 3 overtuigde eveneens en won afgetekend uit met van 3-0 van Bruchterveld 2. Hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO19-1 kon het uit niet bolwerken tegen koploper Nieuwleusen JO19-1 en verloor met 5-1.

De Rank stampvol bij lezing over Baron van Pallandt van Eerde

Op zaterdagmiddag 2 november heeft de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop in samenwerking met het Cultuurhistorisch Centrum Ommen een lezing georganiseerd in de Rank te Den Ham.

Deze ging over het leven, beweegredenen en idealen van bovengenoemde Baron van Pallandt.

Voor een meer dan uitverkochte zaal hield mevr. Dr. Draaijer een voordracht over haar proefschrift ‘Landgoed als Leerschool’, over het leven van de Baron. Mevr. Draaijer is hierop op 26 september 2019 gepromoveerd. Het proefschrift is als boek verkrijgbaar.

Er is veel over Baron van Pallandt geschreven, maar nooit een structureel verhaal over zijn gehele leven en wat voor invloed dat op Ommen en Den Ham heeft gehad.

Dit nu heeft mevr. Draaijer gedaan. Haar verhaal vond dan ook gretig aftrek voor een muisstille zaal. Als bijzondere gebeurtenis kan vermeld worden dat de oudste dochter van Baron van Pallandt onder het gehoor aanwezig was.

Na afloop kregen de voorzitters van de organiserende verenigingen het boek aangeboden, evenals de oud-voorzitter van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop, de heer F. Miskotte, die jarenlang het contact met mevr. Draaijer heeft onderhouden.

Vroomshoopse Boys bekert tegen Go-Ahead Kampen

Na de verdiende uitoverwinning van Vroomshoopse Boys op buurman vv Den Ham in de competitie, krijgt nu de strijd om de districtsbeker van de regio Oost van de KNVB aandacht. Op zaterdag 16 november speelt de erkende cupfighter Vroomshoopse Boys in de eerste kwalificatieronde in de knock-out fase thuis op De Bosrand tegen de oude bekende Go-Ahead Kampen.

Deze eersteklasser won afgelopen zaterdag overtuigend de derby tegen stadsgenoot en hekkensluiter KHC, maar kan in de competitie nog niet echt potten breken. Het is een mooie affiche en beide teams waren het nog recente verleden in de eerste klasse meestal gelijkwaardig. Dit bekerduel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidrechter Peter Hulsmeijers. De toegang bij deze bekerwedstrijd is gratis.

Vrivo mannen komen tekort

De mannen van Vrivo hadden het zaterdag moeilijk tegen subtopper Twente-Sparta. De pass bij de koploper in de 1e klasse liep niet lekker. Desondanks gaf setwinst in de 1e set hoop op meer. Maar terwijl de pass bij de tegenstander vaak wel goed aankwam, werden er in het achterveld van Vrivo nogal wat passes gemist. En ook het blok van Twente-Sparta was beter verzorgd. Dat laatste was uiteraard een gevolg van de zwakke eerste ballen van Vrivo. Als passes niet aankomen, heeft de spelverdeler weinig keuzemogelijkheden en zijn de aanvalsposities voor de tegenstander voorspelbaar. Als daar dan af en toe ook nog set-ups bijkomen, die te scherp of te laag liggen, kan de tegenstander de net- en veldverdediging rustig organiseren.

De verschillen bleven klein, maar Vrivo kon Twente-Sparta niet echt onder druk zetten. Uiteindelijk was alleen in de 2e set het verschil ruim, in de andere sets bleef Vrivo redelijk bij. Maar setwinst zat er niet meer in. Ondanks de 1 – 3 nederlaag is Vrivo nog altijd koploper, maar heeft meer wedstrijden gespeeld dan de concurrentie en heeft al veel meer verliespunten. Setstanden 25 – 22, 22 – 25, 20 – 25, 22 – 25

Informatieavond DETO

Na de vorige informatieavond van 27 juni, heeft de werkgroep “Toekomst DETO Twenterand” niet stil gezeten en heeft de afgelopen maanden keihard doorgewerkt onder leiding van Frederik Jaspers Faijer en Gerard Klein.

Om DETO toekomstbestendig te maken is een deel van de werkgroep bezig geweest met de organisatiestructuur van DETO met alle bijbehorende beleidspijlers en is door de overige groepsleden gewerkt aan een vrijwilligersbeleidsplan waarbij alle bij DETO bestaande vrijwilligersfuncties zijn beschreven. Uiteraard is hierbij ook gebruik gemaakt van alle input die is geleverd tijdens de vorige informatieavond op 27 juni j.l.

Om nu verder te kunnen naar de laatste fase van het project, nodigt de werkgroep wederom alle DETO leden, maar vooral ook iedereen die DETO een warm hart toedraagt, zoals ouders, supporters en overige belangstellenden uit om bijgepraat te worden over de stand van zaken en het vervolgtraject waarbij alle leden en ouders zullen worden betrokken. Uiteraard is ieders input ook weer van harte welkom tijdens de informatieavond !

De avond begint 28 november om 19.30 en duurt tot maximaal 21.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.15uur in de DETO kantine. Komt allen !

Alwin Sickman nieuwe Prins der Smoezen!

Fotograaf Niek Erents

“Met dit ondernemend duo achter het stuur, wordt carnaval een groot avontuur”

Dat is het motto waarmee Prins Alwin I (Alwin Sickman) samen met zijn Adjudant Coen (Koen Kolthof) het komende jaar over “Smoezenlaand” regeert. Dit duo werd zaterdagavond gepresenteerd bij activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop.

Traditiegetrouw werd de nieuwe prins officieel gepresenteerd tijdens het Prinsenbal. Om 11 over 10 kwam hij samen met zijn adjudant tevoorschijn na een spectaculaire opkomst in samenwerking met de plaatselijke brandweer. Deze Vroomshoopse mannen maken normaal gesproken geen onderdeel uit van de Raad van Elf maar zijn al jaren bekend met De Smoezen. Zoals het motto al doet vermoeden gaat om twee ondernemers. Zowel de hoogheid als de adjudant hebben een grote liefde voor auto’s.

Met de bekendmaking van de nieuwe prins en adjudant is de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen een feit. Voor meer informatie over De Smoezen, het nieuwe duo en alle activiteiten kunt u terecht op de website: www.desmoezen.nl. 

Vrouwen Vrivo sterk (4 – 0)

Het doel van Vrivo was handhaven en zorgen voor klassebehoud (1e klasse) voor de vrouwenlijn van de club. Gekscherend was er wel eens iets gefluisterd over promotieklasse, maar verder dan “Top-4” werd er eigenlijk niet gedacht. Maar Vrivo doet serieus mee in de race om de titel. Natuurlijk moeten er nog veel wedstrijden worden gespeeld en één blessure kan de hele competitie voor de vrouwen verzieken. Maar afgelopen vrijdag draaide Vrivo als vanouds.

Twente-Sparta, dat gezegend is met lange mids, werd met bijna speels gemak verslagen. Ook het team uit Glanerbrug is heel ervaren, maar Vrivo wist net iets meer de juiste mix van harde aanval en tactisch spel te vinden. Daarbij kwam ook weer een heel doeltreffende opslag. Twente-Sparta had de pass vaak niet onder controle en het aantal ketsers was groot. En de directe punten, die daarmee werden verdiend, maakten het positieve verschil in de setstanden snel extra groot. En Vrivo was verdedigend ook sterk, waardoor de frustratie bij de tegenstander almaar groeide. De setstanden geven het verloop van de wedstrijd uitstekend weer: 25 – 20, 25 – 18, 25 – 11 en 25 – 14.

Man onder invloed aangehouden voor heling in Vriezenveen

Vriezenveen, 9 november 2019

Afgelopen nacht omstreeks 01:00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een persoon op een scooter mogelijk onder invloed zou rijden. Op de Krijgerstraat in Vriezenveen zag de politie een scooter rijden die aan het signalement voldeed. Bij controle van de kentekenplaat bleek dat deze gestolen was. Aangezien de bromfiets op naam stond van iemand uit een andere plaats en er ook geen sleutels bij de bromfiets zaten, werd besloten de 28-jarige bestuurder aan te houden voor heling van de bromfiets. Een speekseltest wees daarnaast uit dat de man inderdaad onder invloed van drugs verkeerde. Hij is daarom overgebracht naar het arrestantencomplex. Daar werd bij zijn fouillering ook nog een mes aangetroffen. Het mes is door de politie inbeslaggenomen. Aangezien de man bloedafname weigerde zal hij voor het rijden onder invloed standaard een hoge straf opgelegd krijgen.

Share the post “09-11-’19 Man onder invloed aangehouden voor heling in Vriezenveen”

Bericht van Tot de nek in de drek organisatie n.a.v. uitverkochte Mudrun

Nadat we vorig jaar de beste mudrun van Nederland werden en nog 5 andere 1ste prijzen wonnen konden we nooit vermoeden dat we eigenlijk ook een prijs moeten krijgen voor snelst uitverkochte mudrun ever!!!!!. Onvoorstelbaar…we hadden een inschatting gemaakt maar die was verre van de 55 minuten die het gisterenavond duurde om 7000!!! kaarten te verkopen. 2 x vloog de site van inschrijven.nl eruit (voor alle duidelijkheid daar schrijven jullie in en betalen jullie aan niet aan ons!!!!. Wij zijn allemaal vrijwilligers (dus geen event bureau) die dit naast ons gewone werk er “even” bij doen het zou mooi zijn dat mensen hier ook begrip en zelfs respect voor hebben! We krijgen ontzettend veel mail en fb berichten…LET OP! Mensen die een facebook bericht gestuurd hebben aub een mail sturen vanaf maandag naar inschrijven@totdenekindedrek.nl met kort je vraag of probleem. Mensen die al een mail hebben gestuurd krijgen zo snel mogelijk antwoord, maar ook dit kan een paar dagen duren. Mensen die een verkeerd shirt hebben kunnen deze op de dag zelf als je je startnummer ophaalt omruilen, mensen die een andere kleur/tijd hebben dan hun partner, vriend, schoonmoeder etc, kunnen gewoon met elkaar lopen, op de dag zelf wordt er gekeken hoe vol de startvakken zijn. Mensen die nog geen bevestiging van hun betaling hebben gehad krijgen vanzelf bericht (we kijken die ook de komende dagen na). De Belgen/duitsers die het niet lukte om te betalen hebben inmiddels al bericht gehad en zelfs ingeschreven. Mensen we hebben gisteren met 20 man klaar gezeten en de meeste inschrijvingen,betalingen etc zijn perfect verlopen… helaas kon niet iedereen op de site komen of hun betaling doen, dat is ook als U2/Coldplay of welke grote artiest kaarten in de verkoop doet en de vraag is meer dan het aanbod dan heb je de kans om geen kaart of slechts 1 kaart te bemachtigen, dat is het nadeel van het succes…..Een artiest kan dan nog 1 of 2 shows extra geven om zo iedereen te laten komen, helaas is dit bij ons niet mogelijk. Ten eerste zitten we met landeigenaren die niet op Zondag willen dat men over hun land loopt, vrijwilligers die niet op zondag willen helpen, en ons parcours leent zich helaas niet voor meer mensen. Vorig jaar hebben we nog 1000 extra plekken kunnen toevoegen maar dit gaat nu echt niet meer gebeuren. Veiligheid voor alles. Namens Steven Pig en Crew ontzettend, ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen in ons. De 5de editie wordt geweldig met een bijzonder jubileum shirt en medaille en een geweldig eind feest. Wat loa’j oe goan! Steven Pig loves you all!