Archive for: augustus 2020

Tennisvereniging De Bosbaan heet nieuwe leden welkom tijdens open dag

Zaterdag 29 augustus jl. zette tennisvereniging De Bosbaan in Vroomshoop haar deuren open voor potentiële leden om kennis te maken met de sport en vereniging. De open dag, die in eerste instantie aan het begin van het tennisseizoen zou plaatsvinden, vond alsnog doorgang en was een succes. 

Met een actief middagprogramma voor jong en oud, liet de tennisvereniging potentiële leden kennismaken met de alsmaar groeiende balsport. Er werd streng toegezien op de coronamaatregelen, zodat de bezoekers op een veilige manier het sportpark konden betreden.

Benno Witzand, voorzitter van de vereniging, trapte de middag af met een openingsspeech waarin hij de bezoekers van harte welkom heette. Vervolgens verzorgde tennisleraar Pim Heinhuis het actieve gedeelte van de middag en nam de jeugd op sleeptouw. Na afloop van de tennisles ontving de jeugd een diploma en een ijsje als bedankje voor hun deelname. Na het jeugdprogramma ging een aantal volwassenen tossen en werd er op het terras nog een drankje gedronken. De vereniging heeft met de open dag een mooi aantal nieuwe leden weten te werven. In de zomer heette De Bosbaan eveneens een ruim aantal nieuwe leden welkom. De vereniging organiseert geregeld activiteiten voor jong en oud. Deze week vindt het Hekman Products Bosbaan Open Toernooi plaats waaraan ruim 130 deelnemers uit de regio meedoen. Opnieuw zal de vereniging streng toezien op de coronamaatregelen.

Najaarsactie

De vereniging heeft een najaarsactie in het leven geroepen voor nieuwe leden. De actie bevat een breed pakket van tennislessen, clubtrainingen en activiteiten aangeboden voor een gereduceerd bedrag en geldt t/m 30 september. Ga voor meer informatie naar www.tvdebosbaan.nl.

Wouter Hamel tovert Openluchttheater Nijverdal om tot Nightclub

Jazz en pop in catchy songs

Heeft u wel eens zin om zich in een nachtclub te wanen, zo één uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Dan zit u op zaterdag 5 september helemaal goed bij het Openluchttheater Nijverdal tijdens de voorstelling ‘Nightclub’ met Wouter Hamel. Deze jazzzanger en songwriter heeft voor u een virtuoos en meeslepend muziekspektakel samengesteld, zoals alleen hij dat kan.

Teruggekeerd naar de oerbron
Wouter Hamel klinkt, na enige omzwervingen in de popmuziek, weer als vanouds. Hij is teruggekeerd naar zijn oerbron. Hij is gegroeid, maar diep in zijn hart niet veranderd. In ‘Nightclub’ brengt hij jazzy pop van de jaren ’30 tot ’50 uit de vorige eeuw en heeft dat overgoten met een muzikaal sausje uit de jaren ’70. De uitkomst? Een nieuw sound die hij in het Doktersbos zo het publiek in slingert! Lekker om naar te kijken, nog beter om naar te luisteren.

Bent u er klaar voor?
Bent u helemaal klaar voor een heerlijke avond met ‘Wouter Hamel’s Nightclub’? Reserveer dan snel uw kaartjes via www.zinin.com, de reserveerlijn 0548-624489 of bij de Tourist Info in Nijverdal.

BorrelBox
Om deze avond nog meer tot een beleving te maken, kunt u bij uw tickets een BorrelBox van de Zuivelhoeve bestellen. Deze box bevat een heerlijke borrelgarnituur voor 2 personen. Indien u al tickets heeft is de BorrelBox ook online bij te bestellen.

Tot ziens in het Openluchttheater Nijverdal!

Deelname Skeeler- en Wielerclub Twenterand aan 6-uurs race 24KiKa

Dit jaar wordt voor de zeventiende keer de skeeler-estafette “24KiKa – skaten tegen kanker” georganiseerd. In de Coronatijd is alles anders: dit jaar geen 24 uur, de race blijft beperkt tot 6 uur op zaterdag 5 september. Wat blijft is de locatie en dat is de baan van FlevOnice te Biddinghuizen.

Ook dit jaar is de opbrengst in zijn geheel bestemd voor KiKa. Ook de 6-uurs race wordt in estafettevorm verreden, maar deze keer zijn er vanwege de verkorte uitvoering ook veel solo-aanmeldingen. De club uit Twenterand levert opnieuw een groot aandeel met maar liefst 29 deelnemers, waaronder 9 solorijders en 13 jeugdleden.

Er wacht de skeeleraars een stevige uitdaging, want FlevOnice ligt in de polder en daar waait het altijd. Hoewel het seizoen pas laat op gang kwam is er de afgelopen periode toch nog flink getraind op de baan aan de Geesterenseweg. Ook op de wegen in de verre omtrek werden de nodige kilometers gemaakt.

De stichting KiKa werft fondsen die ten goede komen aan een betere behandeling en genezing van kinderkanker. De opbrengst van 24KiKa komt volledig ten goede aan dit doel. De laatste jaren leverde dat steeds een bedrag van rond de € 100.000,– op en dit jaar ligt de lat nog hoger!

De leden van Skeelerclub Twenterand zijn, naast de training, dan ook druk met de verkoop van loten en het werven van sponsoren: een topprestatie leveren voor jezelf, voor elkaar en vooral voor KiKa.

Vroomshoopse Boys weet dankzij Heino weer wat verliezen is

Op De Bosrand bekerde Vroomshoopse Boys op een uitstekend bespeelbaar hoofdveld van De Bosrand tegen eersteklasser zondag Heino. Het klassenverschil was zeker de eerste twintig minuten niet merkbaar. Beide aanvallend ingestelde teams waren voetballend in evenwicht, zonder echt grote kansen te creëren. In de 23e minuut bracht Leon Dogger de bal uit een corner vanaf links bij Jos Hutten, die bij de achterlijn behendig bij z’n tegenstander weg draaide. De verdediger van Heino tikte de aanvallende middenvelder van de Boys vervolgens binnen het strafschopgebied aan. De prima leidende scheidsrechter Peter Hulsmeijers uit Oldenzaal kon niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Jos Hutten belastte zich met het vonnis maar zijn te zachte inzet werd knap gekeerd door Heino-doelman Kevin Reimink.

Uit de tegenstoot leidde een duwfout aan Boys-zijde tot een penalty voor de gasten. Kevin Roddenhof liet daarbij Boys-keeper René Kok kansloos: 0-1. In de 26ste minuut soleerde Juliën Derks door de defensie van Heino, maar zijn vlammend schot ging over. Heino liet in de 29ste minuut zien wat efficiënt voetbal vermag. Stan Heetkamp schoof de bal na een vlotte aanval over meerdere schijven met precisie in de uiterste rechter benedenhoek: 0-2. Het pleit voor de thuisploeg dat in de fase daarna waar mogelijk de aanval weer gezocht werd. In de 40ste minuut schoot centrale verdediger Rutger Schrijver van de Boys van zo’n veertig meter de bal met een prachtige wreeftrap op de lat. Dat had een beter lot verdiend en met een geflatteerde 2-0 voorsprong voor Heino werd gerust.

De gasten kwamen goed uit de startblokken en direct al moest doelman René Kok met een fraaie safe handelend optreden. De verzorgd spelende bezoekers waren meer in balbezit, maar in de omschakeling was de Boys zeker zo gevaarlijk. Een kopdoelpunt van Jos Hutten na goed doorgaan van rechter verdediger Jesper Derks werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd. In de 63ste minuut zorgde Juliën Derks weer voor gevaar, maar zijn schot ging net naast.

In de 70ste minuut werd deze bekerwedstrijd beslist. Een misverstand in de Boys-verdediging leidde tot een niet te missen kans voor de geroutineerde Heino-invaller Robin Gerritsen: 0-3. Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens van Vroomshoopse Boys wisselden in dezelfde minuut Tom Pierik en Sil Derks voor Jelle Drees en Bram Hooijer. In de laatste 20 minuten probeerde de Boys het nog wel, maar de defensie van Heino speelde de wedstrijd gedisciplineerd en geconcentreerd uit. Ramon de Jong kon in de 87ste minuut de stand namens de Boys een wat dragelijker aanzien geven, maar de rechter spits schoot van dichtbij naast.

Het was al en al een verdiende bekerwinst voor Heino, die een einde maakt aan een opmerkelijke reeks van Vroomshoopse Boys. Sinds 7 december 2019, toen de winst naar Enter Vooruit ging, was er geen wedstrijd meer door de Boys verloren. Er werd in de periode in competitieverband en oefenwedstrijden liefst twaalf keer gewonnen en er werd twee keer gelijk gespeeld met 44 doelpunten voor en 14 treffers tegen. Al met al was dit een imponerende reeks, waaraan nu een eind is gekomen. Vroomshoopse Boys weet weer wat verliezen is.

Tegen Heino werd in de volgende formatie gespeeld; doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Rutger Schrijver, Patrick Drenthen en Robin Drenthen; midden: Leon Dogger, Tom Pierik (70: Jelle Drees) en Jos Hutten; voor: Ramon de Jong, Sil Derks (70: Bram Hooijer) en Juliën Derks.

Op donderdagavond 3 september wordt er om 20.15 uit geoefend bij eersteklasser zondag Rohda Raalte. Op zaterdag 5 september bekert de Boys ’s avonds om 19.00 uur in Hengelo tegen Achiles’12. Deze tweedeklasser zondag verloor de eerste bekerwedstijd met 3-0 bij WHC.

Vroomshoopse Boys weet wat het te doen staat om een kans te maken om in het bekertoernooi te blijven.

Vroomshoopse Boys 2 trad onder de nieuwe trainer Edward Wassink in Rijssen aan tegen Excelsior’31 2 en verloor dit bekerduel nipt met 2-1. Vroomshoopse Boys 3 van trainer Jordy Brinkman won thuis knap van Quick’20 3 uit Oldenzaal met dezelfde cijfers. Het 1e vrouwenteam van de Boys moest in Daarlerveen in de plaatselijke trots met 3-0 haar meerdere erkennen.

Bij de jeugd verloor Vroomshoopse Boys JO19-1 met 2-1 bij JVC Dedemsvaart JO19-1. Vroomshoopse Boys JO17-1 won thuis met maar liefst 4-1 de bekerwedstrijd van Reünie/GSV uit Enschede. Vroomshoopse Boys JO15-1 ging met 6-1 onderuit bij vv Den Ham JO15-1. Vroomshoopse Boys JO13-1 won op De Bosrand van de leeftijdsgenoten van vv Den Ham JO13-1 met 3-0.

Waterfestijn bij vv DETO Twenterand

Bingo en oud Hollandse spelen met ZorgSaam Twenterand ‘OnTour’

ZorgSaam Twenterand is nog steeds ‘On Tour’. Van de acht aanvragen zijn er nu drie activiteiten uitgevoerd. Waaronder een Bingo in Westerhaar en het Rad van Fortuin met aansluitend oud Hollandse spelen in Vriezenveen.

De bingo in Westerhaar werd aangevraagd door een inwoner uit Westerhaar. Hij wilde graag een Bingo organiseren voor de inwoners uit het appartementencomplex. Door de Corona-crisis kwam hun wekelijkse Bingo-moment te vervallen, een echt gemis. Hij vroeg het ‘On Tour’ team de eerste Bingo sinds maanden weer op te pakken. En zo ontstond een mooie samenwerking tussen de inwoners, de Klaampe en het
                                                ‘On Tour’ team. De lokale ondernemers Frits Vos, Bijkerk IJs, Bakkerij Slomp, Slagerij Kleine, De Lelie, Drogist Berghuis en Jumbo Veld droegen hun steentje bij door prijzen gratis beschikbaar te stellen.
Onder het genot van een drankje werd er fanatiek meegedaan. Er werd veel gelachen en gekletst, verhalen van vroeger en nu werden gedeeld. Het was een geslaagde bingomiddag en volgens de deelnemers zeker voor herhaling vatbaar.

Ook organiseerde ZorgSaam On Tour, samen met de inwoners Geert Kloppenburg en zijn partner Betty Drent, een activiteit voor de bewoners van het appartementencomplex
De Beukenhof te Vriezenveen. De bewoners van de Beukenhof hadden al jaren geen gezamenlijke activiteit meer gedaan. Deze middag bracht de buurt weer samen en mensen leerden elkaar kennen. De middag werd compleet gemaakt met een heus Rad van Fortuin.
De presentator Geert Kloppenburg en zijn assistente Nieke Langeler waren een mooi duo en hebben veel plezier gebracht deze middag.

Hier stelden de lokale ondernemers Löwik, Jumbo Fikkert, Ed’s kaashuis, Schutte Optiek, Restaurant Koebrugge, Schipper Tweewielers, Damesmode Schipper, Schipper herenkapsalon,  Vere Fuor, Outlet Shopping, Bloemkado, Basketbal dreams, Vishandel Fantastico en De Echte Bakker van der Goot mooie prijzen gratis beschikbaar. De hapjes voor deze middag werden verzorgd door Poulier Smelt en Slagerij Kenkhuis.

Wil jij nou ook een leuke activiteit in jouw straat of wijk? Bel of mail ons dan. Team ‘On Tour’ kijkt dan samen met jou wat we kunnen organiseren: (05460 481 456 of contact@zorgsaamtwenterand.nl

Kentekenonderzoek Vroomshoop

In opdracht van de gemeente Twenterand wordt van 2 t/m 10 september 2020 een verkeersonderzoek uitgevoerd in Vroomshoop. Hiervoor worden op verschillende locaties camera’s geplaatst in lichtmasten langs de weg.

Doel van het verkeersonderzoek is het bepalen van de hoeveelheid en routes van herkomst-, bestemmings-, en doorgaand verkeer in Vroomshoop. De verzamelde gegevens worden geanonimiseerd verwerkt en niet gebruikt voor handhaving en/of commerciële doeleinden. Na verwerking worden de verkregen beelden vernietigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Linthorst van de gemeente Twenterand Telefoon (0546) 840 840. Een e-mail sturen kan ook: p.linthorst@twenterand.nl.

Inzamelactie oud papier van Mannenkoor Vroomshoop op 5 september

Al vele jaren zamelt het Chr. Mannenkoor Vroomshoop met veel plezier het oud papier in. Elke eerste zaterdagochtend van de maand staan de leden van het koor tussen 9 en 12 uur weer klaar bij de tijdelijke containers op het winkelplein aan het Linderflier en op het parkeerterrein bij De Haere/Bouwhuis (Vogelkers). Ook op zaterdag 5 september is dat het geval.

De inwoners kunnen hun oud papier ook kwijt in de vaste containers op de parkeerplaats bij Expert Berkhof aan de Tonnendijk (tijdens winkeltijden), en op het terrein van de Larcom aan de Karel Doormanlaan tussen de studio van Delta FM en de brandweerkazerne (tijdens werktijden).

De papierprijzen staan helaas onder druk. Karton drukt de prijs nog meer. Alleen karton van particulieren is van gemeentewege toegestaan, bedrijven moeten hun karton naar het milieupark afvoeren.

Het zou prettig zijn als dozen in elkaar gevouwen worden aangeleverd. Lucht levert immers niets op. En het zou ook fijn zijn als de papiercontainers niet als afvalbak worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld op bijgaande foto te zien is. Dit soort asociaal gedrag levert het mannenkoor alleen maar een afgekeurde container op, met als gevolg dat de kosten hoger zijn dan de opbrengst.

Alle welwillende inwoners: alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Werkzaamheden Westeinde tussen de brug en de verkeerslichten Aadorpweg

De gemeente Twenterand is van plan een gedeelte van het Westeinde te voorzien van een nieuwe, gescheiden riolering. Dit betekent dat er een nieuw vuilwaterriool en een nieuw hemelwaterriool wordt aangelegd. Ook worden de trottoirs en parkeervakken vernieuwd en de rijbaan wordt voorzien van asfalt met rode fietsstroken.  

De werkzaamheden starten in week 37 (vanaf 7 september) en worden, als alles volgens planning verloopt, ongeveer half december afgerond. De werkzaamheden worden in 3 fases uitgevoerd. Hiervoor wordt dit gedeelte van het Westeinde afgesloten voor alle doorgaande verkeer.  Voetgangers kunnen altijd de percelen bereiken. Verder wordt er een omleidingsroute aangebracht.

Wat wordt er afgesloten: fase 1 en 2

  • Voor het vrachtverkeer: het Westeinde vanaf het kruispunt met de Aadorpweg/Daarleveenseweg tot en met en de brug over het kanaal (de brug is afgesloten)
  • Voor fietsers en overig gemotoriseerd verkeer: vanaf het kruispunt met de Aadorpweg/Daarleveenseweg tot de brug. Kanaalweg Noord en Kanaalweg Zuid zijn vanaf de brug bereikbaar.
  • Fase 3

  • Voor alle doorgaande verkeer (met uitzondering van fietsers): het Westeinde vanaf het kruispunt met de Aadorpweg/Daarleveenseweg tot en met en de brug over het kanaal. Kanaalweg Noord en Kanaalweg Zuid zijn dan niet vanaf de brug bereikbaar

Subsidiecampagne “Poen voor Groen” van start in Twenterand

Op 1 september a.s. start in de gemeente Twenterand de actie “Poen voor Groen”. Deze actie wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zes Twentse gemeenten. Doel van de actie is om huiseigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken met kleine duurzame maatregelen.

Poen voor Groen is opgezet in het kader van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Concreet houdt de actie in dat een inwoner van Twenterand tot € 50,- geld terug kan krijgen als subsidie voor de aanschaf van energiebesparende artikelen bij een deelnemende winkelier.

Subsidie voor aanschaf kleine duurzame maatregelen
Inwoners van Twenterand die energiebesparende materialen zoals ledlampen, tochtstrippen, radiatorfolie of andere duurzame producten aanschaffen, worden hiervoor beloond. Zij ontvangen tot 50 euro als subsidie terug als ze meedoen met de actie.

Meedoen is heel simpel… 

  1. Meld je aan op de actiewebsite PoenvoorGroen.nl
  2. Koop een energiebesparend product bij een deelnemende winkel
  3. Dien de kassabon in op de actiesite
  4. Ontvang na goedkeuring het aankoopbedrag (max. 50 euro) terug op je bankrekening

Start campagne met lancering actiewebsite PoenvoorGroen.nl
De campagne gaat op 1 september van start met de opening van de actiewebsite PoenvoorGroen.nl. Inwoners van Twenterand kunnen tot 31 maart 2021 deelnemen maar OP=OP. Zodra het subsidiepotje van de gemeente leeg is, stopt de actie.

Op de actiewebsite is meer informatie te vinden. Ook staan hier de actievoorwaarden, de lijst met voor subsidie in aanmerking komende producten en de deelnemende partijen vermeld.