Archive for: maart 2021

Succesvolle zomercursus voor aanstaande brugklassers

Wat een gekke tijd is dit voor iedereen, ook voor je kind in groep 8. Door de coronacrisis thuisschool en je klas niet of half zien, gaat de musical of kamp wel door? Veel vragen en onzekerheden. Mogelijk maakt jouw kind zich zorgen. Dit is een ander afscheid dan gedacht. En dan staat de overstap naar het voortgezet onderwijs voor de deur. Dat is leuk, maar ook spannend. Voor sommige kinderen is die stap misschien NU wel extra spannend. De draad weer oppakken, het sociale verkeer weer aangaan terwijl je (erg) verlegen bent, je steeds zorgen maakt, moeilijk vriendjes maakt, gepest werd of het moeilijk vindt om jezelf altijd te beheersen, dat is pittig en kan maken dat je (stilletjes) als een berg op ziet de overstap. De zomercursus Plezier op school helpt jouw kind om een zelfverzekerde start te maken op de nieuwe school. De cursus is een groot succes mede door inzet van stichting Hulphond.

Plezier op school is voor alle groep-8-leerlingen die naar de brugklas gaan. Je kind gaat naar een nieuwe school en dat betekent ook: een nieuwe start. Dit is een goed moment om te leren hoe bijvoorbeeld makkelijker contact te maken, grenzen aan te geven en beter voor jezelf op te komen. Zo kan je kind met fris vertrouwen beginnen aan het nieuwe schooljaar.

Praktische informatie

Zelfverzekerd starten op de nieuwe school. Daar gaat je kind samen met andere kinderen aan werken bij Plezier op school. Je kind leert allerlei sociale vaardigheden of frist die op. Tijdens de training leert je kind hoe je nieuwe contacten kan leggen en behouden, hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet, jezelf beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze cursus verkleind. De gratis training wordt gegeven voor de aanstaande brugklassers van de gemeente Twenterand in de laatste week van de zomervakantie. De training bestaat uit twee dagen (16 en 17 augustus) van 9.00 tot 16.30 uur. Plezier op school wordt wederom gegeven door Avedan en Impluz. De ouderavond is op 16 augustus, van 19.00-21.00 uur.  

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelden: Loesloket Twenterand

bel (0546) 481450 / (06) 53543 907 of mailABronsvoort@zorgsaamtwenterand.nl 

Aanmelden kan tot 10 juli 2020.

Memory Route Vroomshoop 1940-1945 gaat vanaf 5 april van start

Op maandag 5 april aanstaande, Tweede Paasdag, is het zover. Dan kan de Memory Route Vroomshoop 1940-1945 afgelegd worden. De memorabele route voert langs 30 locaties, die tijdens de Tweede Wereldoorlog en rol van betekenis hebben gespeeld. Op elke lokaal wordt het bewogen verhaal zichtbaar op een fraai vorm gegeven informatietableau, waarbij uniek en origineel fotomateriaal niet ontbreekt. Op de huidige digitale tijd wordt ingespeeld door het organiserende 4 mei comité Vroomshoop met het aanbrengen van QR-codes op de informatietableaus. Met deze QR-codes komt op de mobiele telefoon een verdiepingsslag in beeld via de website www.4meicomite-vroomshoop.nl In de memory Route komen vliegtuigcrashes voorbij, naast gevechten bij de bruggen, de bevrijdingsactie van de Canadese Manitoba Dragoons en de gijzeling van de plaatselijke bevolking op 5 april 1945. Ingrijpende gebeurtenissen, waarbij een fusillade, arrestaties, het sneuvelen van een verzetsman en de tragische dood van twee kinderen worden zichtbaar. Daden van verzet komen tevens in beeld. Meerdere oorlogsgraven zijn opgenomen in de Memory Route, evenals markante monumenten in Vroomshoop, die herinneren aan oorlog, verzet en bevrijding.

Fotograaf: Klaas Dragt

Vanaf maandag 5 april en tot en met Bevrijdingsdag 5 mei aanstaande kan de route wandelend, per fiets of met de auto afgelegd worden. De routegidsen zijn gratis verkrijgbaar tijdens de openingsuren van Het Punt aan de burgemeester Koetjestraat. Dat kan ook tijdens de openingsuren van café cafetaria Nieuwoord op het adres Nieuwstraat 1-3 in Vroomshoop op een steenworp afstand van het startpunt van de Memory Route op het Vredesplein. Op dat plein bevinden zich het V-monument en de plaquette met de namen van de gevallenen.

In het plantsoen voor Silentium staat het oorlogsmonument met de klok en de zuil met het opschrift 1940-1945. Dankzij de gemeente Twenterand wordt dat monument momenteel gerenoveerd met onder meer twee nieuwe wijzerplaten.

Het 4 mei comité Vroomshoop hoopt dat velen, zowel jong als oud, van de gelegenheid gebruik zullen maken om de komende tijd de Memory Route af te leggen. Na 5 mei 2021 worden de informatietableaus vervangen door markeringspalen met een QR-code, waardoor de Memory Route een permanent karakter zal krijgen.

Enkele onderdelen gaan naar volgend jaar

In verband met corona gaan enkele onderdelen, die nauw verbonden zijn met de Memory Route, naar volgend jaar. Dat betreft een speciale exposite van het 4 mei comité Vroomshoop over oorlog, verzet, vrede en vrijheid in Het Punt en een expositie over het thema “Vrijheid” door kunstenaars van het kunstcollectief in d’Oale Skoele aan de Julianastraat. Ook vervalt dit jaar een lezing in Het Punt van Marijke Talen over het fotoproject “OverLeven”. Deze onderdelen maken medio april en begin mei 2022 wel deel uit van het vrijheidsprogramma van het 4 mei comité Vroomshoop. Daartoe behoren onder meer een bevrijdingsdienst in het kerkelijk centrum Het Anker, een thema-avond in Het Punt, het massaal vieren van de Bevrijdingsdag met daarbij het binnen brengen door leden van de Loopgroep de Zandstuve van het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen.

Vlaggen op 5 april aanstaande

Afgelopen jaar hebben velen speciale Vroomshoopse bevrijdingsvlaggen aangeschaft, die tijdens de periode 5 april tot en met 5 mei 2020 dienst hebben gedaan. Het 4 mei comité Vroomshoop vraagt nu de inwoners om deze bevrijdingsvlaggen dit jaar op één dag, en wel maandag 5 april 2021, in top te doen. Dat is een zichtbare herinnering aan de herwonnen vrijheid, dan 76 jaar geleden.

Geen groen licht voor Ronde van Overijssel

De Ronde van Overijssel krijgt geen groen licht van de overheden om van start te gaan op zaterdag 1 mei. De organisatie begrijpt het besluit maar is teleurgesteld. “We hadden graag een plek willen bieden aan het Nederlandse topwielrennen. Zeker omdat de Ronde van Overijssel twee weken later is dan bijvoorbeeld de Amstel Gold Race. We hoopten dat er meer mogelijk zou zijn tegen die tijd. Helaas blijkt nu dat de coronamaatregelen langer nodig zijn.”

In goed overleg met burgemeester Arco Hofland van start- en finishplaats Rijssen-Holten is besloten om de Ronde van Overijssel niet van start te laten gaan op 1 mei, vertelt voorzitter Michiel Vincent. “De organisatie van de Ronde heeft een lange aanloop en de gemeente Rijssen-Holten heeft ons de hele periode gesteund, tot het laatste moment. Maar op dit moment krijgen wij geen vergunning. Dat is heel erg jammer. Wij waren er namelijk helemaal klaar voor om deze wielerklassieker, onze regio en onze provincie veilig en coronaproof op de kaart te zetten.”

Jammer

Burgemeester Arco Hofland: “Ik vind het ontzettend jammer dat de Ronde van Overijssel nu niet door kan gaan en begrijp de teleurstelling. Reikhalzend kijk ik uit naar de volgende editie en weet dat de organisatie dan opnieuw met haar positieve vrijwilligersinzet daar zeker een prachtige editie van gaat maken”.

Bidon halfvol

“Vanuit die positieve overtuiging gingen we ook aan de slag.” zegt Vincent. “Bij ons is de bidon altijd halfvol en kijken we naar wat wel kan. Dat is ook hoe we zijn als organisatie, met onze sponsoren en vrijwilligers. Toen we in december vorig jaar startten met de voorbereidingen hadden we goede hoop dat er 1 mei 2021 gekoerst kon worden. En omdat hier ook toppers van het Nederlandse wielrennen rijden had een ‘topsportuitzondering’ prima gekund. Daarom steunde ook de KNWU onze plannen.”

Goede hoop

Geen zoevende wielen of knarsende koersradio op de eerste zaterdag in mei. Ondanks de teleurstelling kijkt Vincent met begrip naar de beslissing om geen groen licht te geven. “Natuurlijk had ik liever op 1 mei het startschot gehoord en de kriebel van de koers in mijn buik gevoeld. Begrip hebben wij natuurlijk wel. Zeker als je ziet dat ook een monument als Parijs-Roubaix moet wijken. We wisten dat het spannend zou worden met de coronamaatregelen. Maar we hadden goede hoop.”

Wielersport snakt naar wedstrijden

De organisatie van ‘Overijssels Mooiste’ was niet de enige die hoopte op een positieve uitkomst. Michiel Vincent was verrast over de vele positieve reacties die hij kreeg: “Toen we bekend maakten dat we de Ronde écht wilden organiseren kregen we veel aanmoedigingen en duimpjes op social media. Je merkt dat de wielersport snakt naar wedstrijden. Ik hoop dat er snel weer gekoerst kan worden. Dat zeg ik als liefhebber, maar ook omdat deze sport dat nodig heeft.”

Nieuwe datum onbekend

Of de Ronde van Overijssel later dit jaar wordt verreden is nog niet bekend, de organisatie kijkt naar de mogelijkheden. De wielerkalender voor het najaar van 2021 zit namelijk al erg vol met doorgeschoven wedstrijden. Mocht dat niet lukken, dan wordt de 68e editie van ‘Overijssels Mooiste’ georganiseerd op zaterdag 7 mei 2022.

Toename geboortes na eerste lockdown, sterke stijging in Twenterand

Negen maanden na de eerste lockdownperiode was er in Overijssel afgelopen december en januari een geboortestijging van 2,5% ten opzichte van een jaar eerder. Dit is meer dan het landelijk gemiddelde van +0,2%. In totaal werden er in twee maanden tijd 1.869 Overijsselse coronababy’s geboren. Dit blijkt uit onderzoek van MiniMe.nl naar de gevolgen van de lockdown op het aantal geboortes in Nederland.

Meestal zorgt een crisis voor een (tijdelijke) dip in het aantal geboortes en is er pas sprake van een toename na afloop van de crisis. De coronacrisis is daar een uitzondering op, mogelijk doordat de lockdown ervoor zorgde dat stellen meer tijd thuis met elkaar doorbrachten.

Grootste stijging in Ommen en Twenterand
In 11 van de 25 van de Overijsselse gemeenten nam het aantal geboortes toe. Vooral in Ommen (+95,7%), Twenterand (+43,2%) en Kampen (+27,2%) was het verschil met een jaar eerder groot.

In Raalte nam het aantal geboortes het sterkst af, met 28,8%. Ook in Tubbergen (-28,6%) en Olst-Wijhe (-23,5%) kwamen minder kinderen ter wereld.

‘Babyboom’ sterkst in Friesland
Hoewel het aantal geboortes in Overijssel toenam, was de ‘babyboom’ het sterkst in Friesland. Daar werden afgelopen december en januari 7,8% meer kinderen geboren dan een jaar eerder. In Flevoland werden beduidend minder kinderen geboren: -3,8%.

Geen zomerfeest in De Pollen / West – Geesteren

Helaas hebben we moeten besluiten dat er in 2021 geen Zomerfeest in de De Pollen / West Geesteren zal plaatsvinden. We zijn van mening dat wij als bestuur mede verantwoordelijk zijn voor het welzijn en de gezondheid van de mensen in De Pollen / West Geesteren en onze bezoekers uit de hele regio. Onze definitie van het Zomerfeest is dat dit een feest moet zijn waar iedereen ongestoord, gezond en zonder zorgen en enige beperking naar toe moet kunnen gaan. Van de kleinste jeugd tot de oudste garde. De veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers, sponsoren en bezoekers staat voorop en heeft ons doen besluiten dat er maar 1 goede keuze is en dat is een daverend feest houden in 2022, of wellicht een feestje aan het einde van het jaar. Mede door de voorbereidingstijd die nodig is om ons feest neer te zetten en niet wetend aan welke regels evenementen zich moeten houden is besloten deze keuze te maken…

Als we feest geven, willen we het ook goed doen!-

Bestuur Zomerfeest De Pollen / West – Geesteren-

Subsidie “Poen voor Groen” verlengd

Omdat bouwmarkten en winkels sinds half december dicht zijn geweest en ook nu slechts mondjesmaat mensen mogen binnenlaten, hebben de deelnemende gemeenten besloten de actie Poen voor Groen te verlengen. Het blijft daarom ook na 31 maart mogelijk om kosteloos energiebesparende maatregelen te nemen in je woning. Poen voor Groen loopt in de gemeenten Almelo, Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente en Twenterand.

Inwoners van deze zeven Twentse gemeenten konden tot nu toe al aanspraak maken op een subsidie van €50 voor de aanschaf van kleine energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld om energieverspillende lampen te vervangen door LED of om het warmteverlies uit de woning te beperken door het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie.

Geld over vanwege Corona
De uitvoering van energiebesparingsactie liep door de Corona-maatregelen anders dan gepland. Tot aan de lockdown in december kochten duizenden huiseigenaren al energiebesparende maatregelen, dienden hun kassabon in en ontvingen € 50,= van het aankoopbedrag terug. Maar sinds de lock down maakten Twentse huiseigenaren nog maar mondjesmaat gebruik van Poen voor Groen. Er is daarom nog geld over!  De gemeenten hebben dan ook besloten om Poen voor Groen te verlengen. Wel geldt ‘OP is OP’.  Dus wees er snel bij!

Meedoen is simpel
Meedoen met Poen voor Groen kan eenvoudig. Mensen kopen bij een deelnemende winkel materialen om in hun woning energie te besparen. De kassabon dienen ze in via de actiewebsite. Binnen enkele weken ontvangen ze tot maximaal  € 50,= van hun aankoopbedrag terug.

Uw huis nog verder verduurzamen
Woningeigenaren die tips willen om energie te besparen kunnen advies vragen aan de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente. Dit kan bij een (coronaproof) huisbezoek of tijdens een van de on-line spreekuren die in verband met corona in het leven zijn geroepen. Uiteraard kunnen ook de deelnemende winkels helpen bij het kiezen van de juiste materialen.

Meer informatie
Mensen die  mee willen doen aan Poen voor Groen kunnen alle informatie vinden op www.PoenvoorGroen.nl. Meer informatie over wooncoaches staat op www.duurzaamthuistwente.nl. Op de facebookpagina van Poen voor Groen is te zien hoeveel geld er nog beschikbaar is in de verschillende gemeenten.

Ronde van Overijssel koerst op 1 mei

De organisatie van de Ronde van Overijssel koerst af op zaterdag 1 mei als datum voor de wielerklassieker. “We hebben goede hoop dat we dan een sobere en mooie wielerwedstrijd kunnen houden. Net zoals straks met de Amstel Gold Race in april, waar alles in het teken staat van een veilige koers voor de sporters. Dus geen publiek of randactiviteiten.”

Fotograaf : Dick Soepenberg. Bijschrift: Martijn Budding en Nils Eekhoff voor de cameramotor van Eurosport tijdens de Ronde van Overijssel in 2019. Eekhoff won de wedstrijd en kwam een paar maanden later als eerste over de streep tijdens het wereldkampioen wielrennen bij de beloften.

Steun vrijwilligers en sponsoren

Wat in ieder geval anders is dan bij de beroemde Limburgse heuvelklassieker is dat ‘Overijssels Mooiste’ wel over het volledige parcours door de provincie zal moeten gaan. Volgens voorzitter Michiel Vincent is dat mogelijk: “We hebben het plan om dit jaar de wedstrijd geheel coronaproof te organiseren uiteraard ook bij onze vrijwilligers en sponsoren neergelegd. Zij staan er gelukkig vierkant achter. Daar komt bij dat als de Ronde van Overijssel gewoon het vertrouwde parcours van 200 kilometer aflegt, dit een stuk minder overlast geeft. Het is lastig om bijvoorbeeld voor een lokale ronde de hele dag ergens de weg af te sluiten.”

Topsport

Ook de KNWU steunt de plannen om op 1 mei de wedstrijd te organiseren. De Ronde van Overijssel valt onder topsport en heeft een internationaal deelnemersveld met wielrenners die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van Tokyo en het WK weg- en baanwielrennen. Naast alle veiligheidsmaatregelen voldoet de wielerwedstrijd hiermee aan de voorwaarden om door te kunnen gaan.

Veiligheid voorop

De plannen voor deze bijzondere 68e editie van de Ronde zijn in een vergevorderd stadium. Maar dat er echt gekoerst kan worden is allerminst zeker, beaamt ook Vincent: “Wij zijn er straks klaar voor, maar dat blijft koffiedik kijken. Niemand weet welke coronamaatregelen er tegen die tijd nodig zijn. Voor ons was het in ieder geval goed om te horen dat de betrokken overheden positief zijn over onze plannen. Zij houden begrijpelijk ook de nodige slagen om de arm. Wij gaan voor een coronaproof editie, zonder publiek bij de start en finish of langs het parcours. Daarom wordt de Ronde live uitgezonden op TV. We concentreren we ons echt alleen op de wedstrijd. Uiteindelijk staat bij elke wielerkoers de veiligheid en gezondheid op de eerste plek, en in deze tijd zeker.”

De Twentse Snaaitocht brengt coronaproof vermaak vanaf de paasdagen

Geniet met puzzeltocht én couverts van de unieke samenwerking tussen activiteitencentrum Het Punt, Twents Steakhouse Noabers, Kulturhuus ’t Trefpunt en Tante Stoof.

VROOMSHOOP – ’t Trefpunt, Tante Stoof, Het Punt en Steakhouse Noabers slaan handen ineen en bieden met hun unieke samenwerking een heerlijk, coronaproof vermaak startend vanaf de paasdagen. Vanaf eerste én tweede paasdag geniet je vanuit de auto tijdens een puzzeltocht van de prachtige Twentse wegen én word je verrast met een complete brunch of diner tijdens vier stops. Tijdens elke stop serveren vier Twentse restaurants/Grand Cafés overheerlijke gerechten, die men lekker vanuit de auto kan nuttigen. Duur van de route is afhankelijk van hoe snel men rijdt, maar de tocht zal ongeveer drie uur in beslag nemen. Deelnemers kiezen uit een brunchtocht die vanaf 10.00 uur aanvangt of een dinertocht die vanaf 12.00 begint.

Overheerlijk menu

De Snaaitocht gaat vanaf Het Punt te Vroomshoop van start. Vervolgens gaat de tocht door naar Noabers te Hellendoorn, Kulturhuus ’t Trefpunt te Daarlerveen en als eindpunt doen de deelnemers Restaurant Tante Stoof in Hellendoorn aan. Bij elke stop ontvangen deelnemers een heerlijke couvert om de vingers bij af te likken. Onder andere een broodje pulled pork, mosterdsoepje met serranoham en een op de Ofyr bereid kipspiesje met ui, paprika en champignons behoren tot het menu, waarbij ook rekening wordt gehouden met een menu voor kinderen. Er kan voor zowel de brunch- als de dinertocht worden gestart vanaf verschillende tijdsloten, zie www.snaaitocht.nl. De kaartverkoop eindigt 31 maart. Al meer dan de helft van de kaarten is verkocht en voor alle tochten geldt: vol=vol.

Inclusief goodiebag

Bij de start van de Twentse Snaaitocht ontvangen deelnemers per auto een goed gevulde goodiebag met natuurlijk de route-/opdrachtkaarten en de vouchers voor alle couverts, maar ook met een kleine versnapering en diverse kortings- en tegoedbonnen van restaurants/Grand Cafés. “Loat ’t oe smaken!”.

Doe mee aan de ‘Eropuit’ fotowedstrijd

Een mooie lentetijd breekt aan. Dus het moment om er lekker actief op uit te gaan.
ZorgSaam Twenterand start daarom vanaf 22 maart met een fotowedstrijd genaamd
‘Eropuit!’. Of je nu jong of oud bent, beginnend of gevorderd fotograaf, iedereen uit
Twenterand wordt uitgedaagd om de mooiste ‘Eropuit!’-foto te maken. Eeuwige roem ligt
in het verschiet in het digitale fotoalbum en uiteraard zullen de winnaars beloond worden
met een prijs.
Maar deelnemen is belangrijker dan winnen. Het is sowieso al geweldig dat iedereen straks jouw foto
online kan bekijken via laptop, tablet of smartphone. En jij kunt die van anderen zien. Misschien raak je
nog meer geïnspireerd door foto’s van anderen?

Landschapsfoto van het Veenschap door Gerrit Woelders uit Westerhaar-Vriezenveensewijk


Hoe doe je mee?
Ga naar buiten en maak tussen 22 maart en 21 mei 2021 een foto van iets dat jou pakt dan wel raakt
in deze tijd van het jaar. De lente is volop zichtbaar, maar er zijn meer elementen die jou misschien
doen besluiten een verrassend kiekje te maken in de buitenlucht.
De gemaakte foto kan gemaild worden naar contact@zorgsaamtwenterand.nl en deze wordt dan
geplaatst in een album op onze website.
Er zijn een vijftal spelregels:
0 Door deel te nemen gaat u automatisch akkoord met publicatie van de ingezonden foto
op onze website en social mediakanalen
0 Vermeld bij het insturen van de foto’s of je naam wel / niet onder de foto genoemd
mag worden
0 Er mogen géén personen gefotografeerd worden. Wel dieren, planten, landschappen,
objecten en dergelijke
0 Meld ook uw telefoonnummer om te kunnen bellen als u in de prijzen valt
0 Maximaal 1 foto per persoon per week inzenden naar ons mailadres
Foto maken met je eigen smartphone
Om mee te doen aan ‘Eropuit!’ hoef je niet persé over een professionele camera te beschikken. Een
foto maken mag bijvoorbeeld ook met je smartphone, want ook daarmee kunnen verrassende, leuke,
grappige, mooie foto’s gemaakt worden.
Aan het einde van de wedstrijdperiode (21 mei) zullen er uiteindelijk een paar winnaars gekozen
worden uit alle inzendingen. Deze zullen verrast worden met een prijs.
De komende weken laten we weten wie in de jury zitting neemt, wat de prijzen zijn en wie deze zal
uitreiken en wanneer. Houd dus de komende weken huis-aan-huis kranten en alle andere (sociale)
media in de gaten. En uiteraard onze website: www.zorgsaamtwenterand.nl/eropuit.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Jeugdig topkorfbal-talent Amicitia kiest voor Dos ‘46

Sam Deckers (16) heeft een belangrijk besluit genomen: hij gaat vanaf het komende seizoen 2021-2022 zijn korfbalambities verder uitbouwen bij topclub Dos ’46 in Nijeveen. Amicitia gunt hem die overstap en wenst hem bovendien alle succes en plezier toe.

Deckers speelde eerst in de jeugd bij CKV Achilles in Almelo en koos daarna voor Amicitia. In de periode die volgde was hij onderdeel van het succesvolle aspirantenteam dat Nederlands kampioen C-jeugd werd. Hij speelde meerdere seizoenen op het hoogste niveau, heeft steeds laten zien dat hij volop ambitie heeft en wil alles doen om zijn ultieme doel te behalen: de Korfballeague!

Weliswaar betreurt Amicitia zijn vertrek, maar respecteert het zijn keuze volledig. Iedereen binnen de club is enorm trots op de kansen die hem nu worden geboden en vertrouwt erop dat Sam zijn doel gaat behalen. Uiteraard is en blijft hij altijd welkom bij de Vriezenveense club. Zijn huidige teamgenoten en coaches zullen zijn prestaties zeker gaan volgen.

Binnen zowel de familie Deckers als Amicitia was eerst sprake van gemengde gevoelens over een overgang. Talenten als Sam staan tegenwoordig al vroegtijdig in de schijnwerpers en daarmee moet zorgvuldig worden omgegaan. Maar ook daar overheerst nu het trotse gevoel. Moeder Geanne is destijds samen met zoon Sam naar Amicitia gekomen en heeft zich actief ingezet voor ontwikkeling van de jeugd binnen onze club. Niet alleen heeft ze diverse jeugdteams getraind, ook is ze al drie jaar actief binnen de Jeugd Technische Commissie. Ook haar willen we bedanken voor haar enthousiasme en inzet!