Archive for: augustus 2021

Inloopspreekuur voor reizen met het OV

Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen geldt, starten de OV-ambassadeurs weer met inloopspreekuren op locatie binnen de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel. Tijdens deze inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs senioren uitleg over het reizen met trein en bus.

Want reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om langer zelfstandig te kunnen reizen, bieden OV-ambassadeurs, vrijwilligers die ook 55+ zijn, de mogelijkheid om vragen over het openbaar vervoer te stellen.

Waar: Bibliotheek Vroomshoop, Brug. Koetjestraat 2, Vroomshoop

Wanneer: donderdag 16 september 2021

Hoe laat: 14.00-15.30 uur

Naast de fysieke inloopspreekuren kan men ook gebruik blijven maken van het telefonisch spreekuur. Op doordeweekse ochtenden en op enkele vaste middagen en avonden zitten OV-ambassadeurs klaar om telefonisch of via beeldbellen OV-vragen te beantwoorden.

Beschikbaarheid telefonische spreekuren

Heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10.

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur Dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur Maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg! Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Start Handwerkcafé in Bibliotheek Vriezenveen

Gezellig samen handwerken, ideeën opdoen en elkaars werk bewonderen? Op donderdag 9 september is iedereen van harte welkom bij de start van Handwerkcafé De gouden schaar in Bibliotheek Vriezenveen. Onder het genot van een kopje koffie/thee kan iedereen, die bijvoorbeeld een brei-, of haakwerkje onder handen heeft, langs komen om gezellig samen te handwerken.

Inspiratie en gezelligheid
Maar ook als je niets ‘onder de naald’ hebt, ben je welkom. Er is altijd iets waarmee je aan de slag kan onder leiding van twee ervaren handwerksters. Voor de inspiratie is er natuurlijk een mooie collectie handwerkboeken bij de hand.

Start 9 september
Het Handwerkcafé is 1 keer per maand geopend in Bibliotheek Vriezenveen. Elke tweede donderdag van de maand kun je van half 10 tot half 12 aanschuiven in de leeszaal. Aanmelden is niet nodig. De eerste keer is op donderdag 9 september vanaf half 10. Koffie en thee met iets lekkers staan klaar. Deelname is gratis en bij gebruik van materialen kun je een vrije gift doen.

Welkom
We zien je graag bij de eerste ochtend van Handwerkcafé De gouden schaar. En vraag gerust iemand van uw buren, familie of vrienden mee. Heb je nog vragen dan kun je bellen naar 0546-562385 of mailen naar info@bibliotheektwenterand.nl.

Samen in actie voor betere taalvaardigheid!

Van maandag 6 tot en met zondag 12 september 2021 zijn er in onze gemeente verschillende activiteiten rondom taal en lezen. Het is dan de ‘Week van Lezen en Schrijven’. Hieraan werken de gemeente, de Bibliotheek en Taalpunt Twenterand mee. Het blijft belangrijk om gezamenlijk het belang van lezen en schrijven zichtbaar te maken.

Leuk en leerzaam programma voor kleuterklassen
Op maandag 6 september gaat wethouder Mark Paters voorlezen in de kleutergroep op basisschool De Regenboog in Vriezenveen. Aan de hand van het prentenboek ‘Max en de Maximonsters’ worden de kleuters uitgedaagd om met taal bezig te zijn.  Dit leuke en leerzame programma verzorgt de Bibliotheek op maar liefst 11 verschillende basisscholen in de gemeente.

Wordt taalvrijwilliger
Op dinsdag 7 september zijn nieuwe taalvrijwilligers vanaf 13.30 uur welkom in de bibliotheek in Vriezenveen. Wil je hulp bieden bij taallessen aan inwoners van Twenterand, kom dan langs en laat je informeren. Aanmelden hiervoor is nodig en kan door een mail te sturen naar m.vervelde@bibliotheektwenterand.nl

Letterlunch en taalquiz
Op donderdag 9 september organiseert het Taalpunt een gratis letterlunch in het grand café in Het Punt in Vroomshoop. Deze middag gaan we vanaf 12.00 uur samen gezellig lunchen! Tijdens de lunch wordt onze burgemeester Hans Broekhuizen door een Taalambassadeur bevraagd over zijn ervaringen met taal en laaggeletterdheid. We sluiten de lunch af met een kleine taalquiz. Iedereen is welkom bij de gratis lunch. Aanmelden is wel verplicht via een mail naar m.vervelde@bibliotheektwenterand.nl

Inwoners Twenterand kunnen meedenken over warmtevisie

Om de klimaatverandering tegen te gaan, willen we in 2050 in Nederland geen
gebouwen meer verwarmen met aardgas. Ook in Twenterand gaan we op den duur onze
gebouwen en huizen anders verwarmen. Dat noemen we de warmtetransitie. Eind 2021
moeten alle gemeenten in een zogeheten warmtevisie hebben vastgelegd op welke
manier aan die warmtetransitie wordt gewerkt. Het college van B&W heeft de
Warmtevisie Twenterand nu in ontwerp vastgesteld. Vanaf donderdag 26 augustus
kunnen inwoners daar kennis van nemen en laten weten wat ze ervan vinden.
Op weg naar aardgasvrij wonen in 2050 dus. In de concept warmtevisie staat welke eerste
stappen er genomen worden en ook op welke momenten. Bovendien kun je er per gebied in
vinden welke technische alternatieven voor aardgas er kansrijk zijn. Wethouder duurzaamheid
Martha van Abbema vindt het belangrijk dat inwoners meedenken. “Dit is nog maar het
beginpunt van de route die we moeten afleggen om bestaande woningen en gebouwen te
verduurzamen”, stelt Van Abbema. “Die route leggen we niet alleen af. Dat doen we stap voor
stap, samen met inwoners en gebouweigenaren. Daarom vinden we het belangrijk dat
inwoners met ons meedenken en ons laten weten wat ze ervan vinden.”

Wel de eerste stap


De wethouder wijst erop dat de gemeente er nu nog niet voor kiest om hele wijken aardgasvrij
te maken voor 2030. “Maar we zetten wél de eerste stap door actief op zoek te gaan naar
kansen in de gemeente en bij onze inwoners”, aldus Van Abbema. “Inwoners van Twenterand
kunnen bijvoorbeeld nu al energiebesparende en energieopwekkende maatregelen nemen,
die meestal ook nog eens het wooncomfort verhogen en op de langere termijn goed zijn voor
de portemonnee. Denk aan spaarlampen, isoleren en ventileren.”

Reacties worden verwerkt


Vlak voor de zomervakantie organiseerde de gemeente een webinar waarin de concept
warmtevisie werd gepresenteerd. Dit webinar is terug te kijken op www.twenterand.nl. De
concept warmtevisie is daar ook als document terug te lezen. Wie vragen heeft kan terecht bij
Anjo Maijvis, via (0546) 840 840 of a.maijvis@twenterand.nl. Inwoners kunnen schriftelijk
reageren. De reacties worden beoordeeld en waar mogelijk verwerkt in de definitieve
warmtevisie. Over die definitieve versie buigt de gemeenteraad zich voor het eind van dit jaar.

Høkersweekend omgezet naar muzikale boekpresentatie: Høken Henkie Party

BERGENTHEIM/ZELHEM – Hij is al ruim een kwart eeuw voorzitter van het Anhangerschap Normaal, tot op de dag van vandaag een van de grootste fanclubs van ons land. Henk Kelder uit Bergentheim krijgt nu zijn eigen boek. Die verhalenbundel wordt gepresenteerd tijdens de Høken Henkie Party, een muziekfestijn op haast heilige grond met – hoe kan het ook anders – veel muziek van Normaal.

Anhangerschap-voorzitter Henk Kelder, te midden van biografieschrijver Bob Leenders en Normaal-zanger Bennie Jolink.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat het boek het levenslicht zou zien tijdens het Høkersweekend op zaterdag 4 september: het jaarlijkse fanclubweekend. Maar ook hier kwam corona tussendoor. En daarom is besloten het weekend om te zetten naar een muzikale boekpresentatie. Met muziek van Old Ni-js – met daarin meerdere Normaal-leden – de Normaal-tribute De Kisjeskearls en De Heinoos.

De plaats van handeling blijft echter dezelfde: een feesttent naast café De Tol in Zelhem, ooit de stamkroeg van Bennie Jolink en zijn mannen en alleen daarom al in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar bedevaartsoord voor de fans van Normaal.

Al is fan niet echt het juiste woord. Want zelf noemen de Normaal-liefhebbers zichzelf anhangers. En die hebben zich verenigd in het Anhangerschap. Het is Henk Kelder die intussen al ruim 25 jaar voorzitter is van dit legioen.

Stabiel ledental

Saillant: het Anhangerschap telt tot op de dag van vandaag een kleine 2.500 leden. “Dat waren er in de hoogtijddagen van Normaal uiteraard wel wat meer”, vertelt Henk Kelder. “Maar het is toch vooral opvallend dat – toen Normaal er in 2015 officieel een punt achter zette – dit aantal redelijk stabiel bleef.”

Dat is ook de reden waarom het Anhangerschap altijd is blijven bestaan. “Want we zijn meer dan zomaar een fanclub. We beschouwen dit echt als een familie. Waar we elkaar eerder ontmoetten tijdens optredens van Normaal zoeken de anhangers elkaar nog steeds regelmatig op. Onder meer tijdens andere concerten. Een biertje erbij, livemuziek. En uiteraard høken. Maar bovenal steunen de anhangers elkaar: in goede en slechte tijden. Met als een van de onbetwiste hoogtepunten het levensgrote standbeeld van Normaal dat we als Anhangerschap hebben doen verrijzen in het dorpshart van Hummelo, geboortegrond van Jolink.”

Op voet gevolgd

Bob Leenders, een van die anhangers, heeft Henk Kelder twee jaar lang op de voet gevolgd. En een boek geschreven over de illustere voorzitter: bekend om zijn snor en zijn onafscheidelijke spijkerjackie. “Vanaf het momentum dat het Anhangerschap werd opgericht tot en met nu”, aldus Leenders. “Veelal komische, maar ook aandoenlijke en bijzondere situaties en gebeurtenissen. Voorzien van mooie foto’s die ik mocht gebruiken.”

‘Høken Henkie’, zoals Kelder binnen het Anhangerschap bekend staat, vindt het vooral heel bijzonder dat zijn verhaal nu is opgetekend in een heus boek. En dat zijn vele belevenissen daarmee dus voor het nageslacht bewaard blijven. Dat hij in die kwart eeuw belangeloos talloze uren en onnoemelijk veel tijd en energie stak in het Anhangerschap? Daar is de titel van het boek aan ontleend. Hij deed het namelijk behalve vanuit zijn passie voor Normaal vooral: ‘Veur de eer’.

Het eerste exemplaar van het boek ‘Høken Henkie: Veur de eer’ wordt overhandigd door Normaal-manager Dick van Berkum. Het boek is behalve via Bol.com ook te bestellen via www.shopanhangerschap.nl. Via dit laatste adres zijn ook kaarten voor de presentatie à 25 euro verkrijgbaar. De kaarten zijn vanaf donderdag 26 augustus 12.00 uur te koop. De opbrengst van het boek gaat naar een goed doel.
De muzikale boekpresentatie op 4 september – georganiseerd door café  De Tol – wordt gehouden volgens het covid-protocol. De maximaal 750 bezoekers moeten een vaccinatie- of testbewijs kunnen laten zien.

Een vaccinatie halen in je eigen wijk, zonder afspraak

Zonder afspraak een coronavaccinatie halen in je eigen gemeente is binnenkort ook mogelijk bij de tijdelijke priklocaties van GGD Twente in de gemeenten Twenterand en Enschede.

Begin augustus is GGD Twente gestart met het vaccineren in wijken. GGD Twente bekijkt, samen met gemeenten, waar er in Twente kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona. Bij de pop-up vaccinatielocaties kunnen mensen zonder afspraak terecht voor informatie en een vaccinatie met het BioNTech/Pfizer- of Janssen-vaccin.

Informatiepunt

Belangrijk onderdeel van de pop-up vaccinatielocaties is het informatiepunt. GGD-medewerkers staan klaar om mensen met vragen en twijfels te woord te staan. Er zijn folders in verschillende talen beschikbaar. Betrouwbare informatie is belangrijk bij de keuze om wel of niet te vaccineren tegen corona.

Laagdrempelig en dichtbij

Met het dichtbij vaccineren zonder afspraak hoopt de GGD samen met gemeenten drempels weg te nemen. Wethouder Mark Paters, gemeente Twenterand: “De afstand tot huidige vaccinatielocaties en het maken van een afspraak blijkt voor sommige inwoners een probleem. Voor mensen die zelf moeilijk op een grote priklocatie kunnen komen, omdat ze bijvoorbeeld minder mobiel zijn, is vaccineren in hun eigen gemeente een oplossing. Wie nog twijfelt kan ook bij de pop-up locaties terecht voor goede informatie. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Als je dat nog niet gedaan hebt, doe het dan nu. Vlakbij een vaccinatie halen zonder afspraak? Gewoon doen!”

Prikken zonder afspraak

Voor een prik zonder afspraak én voor informatie over de coronavaccinatie kunnen inwoners terecht op onderstaande data en tijden:

• Westerhaar-Vriezenveensewijk: zaterdag 28 augustus van 12.00 – 20.00 uur, prikbus bij Hervormd Centrum Westerhaar, Hoofdweg 166

• Vroomshoop: woensdag 1 september van 15.00 – 20.00 uur bij Activiteitencentrum Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2-4

• Almelo: zaterdag 4 september van 9.00 – 17.00 uur bij wijkcentrum Eninver, Apollolaan 1

• Enschede: op 9 en 11 september van 9.00 – 16.00 uur, prikbus op de parkeerplaats aan de Wesseler-Nering, bij de bibliotheek (Winkelcentrum Wesselerbrink) Meer data en locaties voor vaccineren in de wijk, volgen binnenkort via de website en social media van GGD Twente. Daarnaast kan men ook op alle vaccinatielocaties van GGD Twente terecht voor een prik zonder afspraak. Kijk op www.prikkenzonderafspraak.nl voor een overzicht van alle GGD-vaccinatielocaties waar je je zonder afspraak kunt laten vaccineren tegen corona.

Repetities theaterspektakel ‘Harmonie!’ hervat na zomerstop

Vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus jl. vonden de eerste bijeenkomsten van het theaterspektakel ‘Harmonie!’ weer plaats in Vriezenveen. Na een korte zomerstop hervat de organisatie haar activiteiten in aanloop naar de première op vrijdag 10 september. Beide dagen stonden in het kader van o.a. repetities (theater, orkest en koor), kleding doorpassen, toneelworkshops voor het orkest, lezing over podiumpresentatie en teambuilding.

Onder leiding van regisseur en producent Ineke de Geus, dirigent Erik van de Kolk en koordirigent Diane Ranselaar werd er weer volop gerepeteerd in Sporthal De Stamper en in Odeon. Eveneens werden zo’n 100 kostuums door de cast gepast en op zaterdag vond er aan het einde van de dag een barbecue plaats. In het kader van teambuilding leerden alle betrokkenen bij ‘Harmonie!’ elkaar in een informele setting nog beter kennen.

Met nog maar een aantal weken voorbereidingen te gaan, komt de uitvoering van het ‘Harmonie!’ heel dichtbij. Honderden mensen voor en achter de schermen zetten zit schrap voor de laatste loodjes rondom de grootse theaterproductie. Naast dat de muzikanten van de Vriezenveense Harmonie een grote rol vervullen in ‘Harmonie!’ komt het acteer- en zangtalent uit heel Twente, waaronder Wierden, Nijverdal, Holten, Tubbergen, Westerhaar, Hengevelde, Hengelo en Borne. Dat het theaterspektakel met open armen wordt ontvangen, blijkt uit het enthousiasme van alle deelnemers die op welke manier dan ook een bijdrage leveren. Op de facebookpagina van ‘Harmonie!’ dan ook alom positieve woorden: “Dat belooft heel veel goeds en moois! Op naar 10 september: de première. We gaan knallen om een spektakel neer te zetten dat zijn weerga niet kent…” De organisatie is vastberaden een onvergetelijke productie neer te zetten. Dat bezoekers er evenveel zin in hebben, ziet de organisatie terug in de succesvolle kaartverkoop. De première is zelfs al bijna uitverkocht.

Het verhaal van het theaterspektakel

“Tijdens de oprichting van de Vriezenveense Harmonie valt de stoere Westeinder Jan als een blok voor Oosteinder Sientje. Maar helaas, de eeuwenoude rivaliteit tussen Oost- en Westeinde staat de liefde tussen Sientje en Jan in de weg.

‘Harmonie!’ vertelt in muziek en theater het levensverhaal van Sientje en Jan en hun volgende generaties door de eeuw heen. De mythische Tambour-Maître leidt je door Vriezenveen, langs veen en fabriek, feest en leed, strijd en saamhorigheid. En ze heeft maar één doel voor ogen: de strijd tussen Oost en West overwinnen.”

‘Harmonie!’ vindt in september zes keer plaats op Sportpark Het Midden in Vriezenveen voor 3.000 bezoekers uit de gemeente Twenterand en omstreken. Op 10 september is de première waarvoor nog enkele theaterkaarten verkrijgbaar zijn. Kaarten zijn te koop via www.harmoniespektakel.nl.

78% meer publieke laadpunten in Overijssel, maar druk neemt toe

Begin 2021 waren er in Overijssel 2,5 publieke laadpunten per 1.000 huishoudens. Dit aantal is 78% hoger dan een jaar eerder, toen er 1,4 laadpunten waren per 1.000 Overijsselse huishoudens. De grootste stijging vond plaats in de gemeente Valkenswaard. Hier waren begin 2021 zelfs 214% meer laadpunten dan een jaar eerder. Ondanks de flinke stijging in het aantal publieke laadpunten, neemt de druk op laadpalen toe doordat het aantal elektrische auto’s sneller groeit dan het aantal laadpunten. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van de RDW en de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Grootste groei in Raalte

In Overijssel is het aantal openbare laadpunten per huishouden tussen januari 2020 tot januari 2021 het sterkst gestegen in de gemeente Raalte. Het aantal publieke laadpunten nam hier toe van 0,8 naar 2,6 per 1.000 huishoudens (+233%). Ook in de gemeenten Losser (+200%) en Haaksbergen en Hardenberg (+175%) was een sterke toename te zien. 

Meeste openbare laadpunten in Enschede

In de gemeente Enschede staan absoluut gezien de meeste laadpunten: begin 2021 waren er 187 laadpunten in totaal. Maar als er gekeken wordt naar openbare laadpunten per 1.000 huishouden staat gemeente Deventer bovenaan. Hier staan 3,5 publieke laadpunten per 1.000 huishoudens. De top 5 gemeenten in Overijssel met de hoogste laadpuntdichtheid is:

 1. Deventer (3,5 publieke laadpunten per 1.000 huishoudens)
 2. Kampen (3,3 publieke laadpunten per 1.000 huishoudens)
 3. Ommen (3,2 publieke laadpunten per 1.000 huishoudens)
 4. Hengelo (3,1 publieke laadpunten per 1.000 huishoudens)
 5. Dalfsen (2,9 publieke laadpunten per 1.000 huishoudens)

Druk op publieke laadpunten neemt toe

Ondanks de flinke stijging in het aantal publieke laadpunten, neemt de druk op laadpunten in Nederland toe. Het aantal elektrische auto’s op de weg stijgt namelijk veel sneller dan de hoeveelheid publieke laadpunten. Zo was er begin 2021 gemiddeld één laadpunt per 4,6 elektrische auto’s, terwijl deze twee jaar eerder nog gedeeld werd door 2,2 auto’s.

Door deze scheefgroei wordt het voor eigenaren steeds lastiger om goed bereikbare en beschikbare openbare laadpunten te vinden. Elektrische auto’s zijn dan ook flink in trek: begin 2019 reden er nog 44.984 van rond in Nederland, maar in twee jaar tijd is dit al uitgegroeid naar 182.481 elektrische auto’s.

Nieuwbouwplan het Mozaïek en reconstructie Schout Doddestraat

 • Onderstaande een brief van de gemeente Twenterand:
 • Met deze brief willen wij u informeren over de reconstructie van de Schout Doddestraat en het bouwrijp maken van het nieuwbouwplan het Mozaiek’ te Vriezenveen.  Inmiddels zijn de aanbestedingsprocedures afgerond en gaat de Timmerhuis Groep beide projecten uitvoeren.
  • Voor het werk Schout Doddestraat start Timmerhuis direct op het bouwvak, in week 33 (dinsdag 17 augustus) met fase 1. Ze gaan beginnen met vervangen van de bestaande duikers in de sloot tussen de sportvelden en de Schout Doddestraat. Tevens zal deze sloot worden verbreed en verdiept. De Schout Doddestraat blijft toegankelijk voor het verkeer maar het verkeer zal zeker enige hinder ondervinden. 
  • Tijdens de werkzaamheden aan de duiker onder de toegang sportpark “Het Midden” zal deze toegang gestremd zijn. Het verkeer zal tijdens deze stremming tijdelijk gebruik moeten maken van de toegang via de Boerhaavelaan. Het éénrichtingsverkeer op het sportpark wordt hiervoor opgeheven. 
  • Vanaf week 35 (30 augustus), zullen de kruising Linthorstlaan – Schout Doddestraat en de kruising Boerhoevelaan – Schout Doddestraat afgesloten worden i.v.m.  de aanleg van een nieuw hemelwaterriool en de vervanging van de vuilwater-riolering.
  • Na de eerste fase, wordt fase 2 opgestart.  Dit zal waarschijnlijk in week 42 (week van 18 oktober) zijn. Direct aanwonenden worden nog nader geïnformeerd.
  • Vooruitlopend op de werkzaamheden van Timmerhuis zal Vitens vanaf week 33 (16 augustust) werkzaamheden uitvoeren op de kruisingen Schout Doddestraaat met de Linhortslaan en Boerhavelaan. Het verkeer zal hinder ondervinden, maar kan de kruisingen wel passeren.
  • In week 34 (23 augustus) wordt de Krijgerstraat – Schout Doddestraat afgesloten Op deze kruising worden diverse waterleidingen vervangen. Het doorgaand wordt via de Koningsweg en de Almeloseweg omgeleid.
  • Vanaf week 33  (16 augustus) zal Vitens ook de wateraansluiting naar een 20-tal woningen in de Schout Doddestraat vervangen. Hierover zullen de betreffende bewoners nog nader worden geïnformeerd.
  • Tegelijkertijd met bovengenoemde werkzaamheden wordt direct na de bouwvak gestart met de werkzaamheden op nieuwbouwplan het Mozaïek De verwachting is dat dit terrein begin oktober bouwrijp wordt opgeleverd.

Werkzaamheden aan de Stobbelaan en Oranjeplein Vroomshoop

Na de bouwvakvakantie in week 33 starten de werkzaamheden van het project “Stobbelaan zuidelijk deel Oranjeplein”. Op maandag 16 augustus 2021 wordt er gestart. Dit betekent dat vanaf maandag 16 augustus de wegen en diverse parkeerplaatsen niet meer beschikbaar zijn. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma HD infratechniek uit Staphorst. 

De werkzaamheden worden onderverdeeld in drie fases. Deze werkzaamheden totaal (fase 1 t/m 3) duren acht tot tien weken. Afhankelijk van de weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden kan het langer duren dan gepland.

In de Stobbelaan worden de bestaande klinkers en trottoirs verwijderd en opnieuw aangebracht. De werkzaamheden sluiten aan bij de vorige werkzaamheden die eind 2019 werden uitgevoerd door Reko Raalte B.V.

In de bouwstraat van het Oranjeplein wordt het asfalt verwijderd en vervangen door nieuwe gebakken klinkers. Ook worden trottoirs, trottoirbanden en verlichting aangebracht. 

In onderstaande bijlage vindt u een tekening met hierop het gehele plan met bijbehorende fases. Ook kunt u op de tekening zien hoe het één en ander gaat worden. De nieuwbouwwoningen krijgen ieder een inrit van standaard vier meter.
 

Tijdens de werkzaamheden zijn diverse parkeerplaatsen niet beschikbaar om te parkeren. Ook zal het niet mogelijk zijn om met de auto de woningen te bereiken. Voor de aan- en afvoer heeft de aannemer veel ruimte nodig in de nabijheid van het werkvak. Daarom wordt u verzocht om de auto op voldoende afstand van het werkvak te parkeren. Nabij de Stobbelaan is voldoende parkeergelegenheid. 

Voor vragen over het plan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Peter Linthorst van de gemeente Twenterand. Hij is te bereiken per e-mail: p.linthorst@twenterand.nl of per telefoon: 06 – 1132 6388.

Vanaf week 33 kunt u voor vragen over het werk en/of uitvoering contact opnemen met de uitvoerder van de HD Infratechniek de heer Ronald Lier. Hij is te bereiken per mail: info@hdinfratechniek.nl of per telefoon: 06 – 2488 1689.