Archive for: februari 2022

Start2Bike: stap met een zeker gevoel op je mountainbike of racefiets

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op 19 maart in Vriezenveen.

In samenwerking met de NTFU organiseert de SWC Twenterand de start2bike training voor beginnende en gevorderde fietsers. De training is er voor zowel de racefiets als de mountainbike. Onder leiding van deskundige trainers en samen met andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 4 trainingen van elk ca. 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt, vertrouwen en de techniek om zelf lekker en veilig te gaan fietsen.

Voor wie
Ben je pas begonnen met mountainbiken of wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan nu de Start2Bike-trainingen bij SWC Twenterand in Vriezenveen.

Gegevens Race:

 • Startdatum: 19 maart 2022               
 • Tijd: 14.00 – ca. 17.00 uur               
 • Locatie: Grote kerk, Westeinde 39 te Vriezenveen
 • Deelnamekosten: €37,50 voor 4 trainingen
 • Wat neem je mee: racefiets, helm, voldoende drinken

Gegevens MTB:

 • Startdatum: 19 maart 2022
 • Tijd: 09:00 – 12:00 uur
 • Locatie: De Boshoeve, Oude Zwolseweg 1 Hoge Hexel
 • Deelnamekosten € 37,50 voor 4 trainingen
 • Wat neem je mee: MTB, helm, voldoende drinken

Schrijf je in voor Start2Bike
Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl en lees meer informatie. Inschrijven kan tot 1 dag voor de startdatum

Dit leer je
Als mountainbiker ben je na 4 lessen getraind om een tocht van 25 kilometer te voltooien. Ga je wielrennen? Dan ben je klaar voor een tocht van 50 kilometer.

Deskundige trainers
Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je alle kneepjes van het wielrennen of mountainbiken bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen.

Over Start2Bike
Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van 4 zaterdagen op locaties in heel Nederland. Ook in Vriezenveen.

Paaszaterdag, zevende editie Turvenloop

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Zaterdag 16 april a.s. vindt de zevende editie van de Turvenloop plaats, een evenement voor wandelaars en hardlopers georganiseerd door Fysiotherapie Langeveen Manderveen en Carnavalsvereniging de Turftrappers. Normaal gesproken wordt de Turvenloop rond Kerst gelopen, maar vanwege de coronamaatregelen is er dit keer uitgeweken naar paaszaterdag. Net als voorgaande keren is er weer een ruime keuze aan mogelijkheden.

Wandelen of hardlopen

Wil je het natuurschoon van Langeveen en omgeving verkennen door te wandelen, dan kan dit. Er zijn drie verschillende routes, van 5, 10 en 15 kilometer. Starten kan ’s ochtends vanaf 9.30 uur. Tijdens de wandeling kom je langs een sfeervol ingerichte locatie waar je kunt genieten van een kop koffie of heerlijke soep. Wil je lekker hardlopen, dan kun je kiezen voor afstanden van 5 of 10 kilometer. In tegenstelling tot voorgaande jaren starten zowel de 5 als de 10 kilometer ‘s middags om 13.11 uur. Volgens de organisatie zal dit de gezelligheid van het evenement nog groter maken.

Kinderen

Voor de kinderen wordt er weer een kidsrun georganiseerd, waar ze verkleed aan mee kunnen doen. Er zijn drie leeftijdscategorieën. De jongste kinderen starten ’s middags om 14.30 uur met één rondje. Zij mogen ook op een loopfiets aan de start verschijnen. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar lopen twee rondjes en kinderen van 9 tot 12 jaar drie rondjes. In de voorbereiding op de kidsrun zal er tijdens de gymlessen op de Mariaschool aandacht zijn voor het rennen.

Start en finish zullen voor alle afstanden op het plein de Drieschicht in Langeveen zijn. De organisatie hoopt op mooi weer. Mocht dit niet zo zijn, dan kunnen de toeschouwers onder het genot van een drankje de hardlopers bij Café-Restaurant Waaijer binnen aanmoedigen. Ook wordt hier een aanvullend programma voor de kinderen aangeboden, waaronder een kleurwedstrijd voor de jongsten.

Vijfde editie teamscompetitie

Tijdens de zevende Turvenloop wordt voor de vijfde keer een teamscompetitie (voorheen bedrijvenloop genoemd) gelopen. In 2019 bleek dit met zo’n twintig teams een succesvol onderdeel. De organisatie gaat de uitdaging aan om dit aantal in 2022 te overtreffen. Bedrijven, organisaties en ook vriendengroepen of verenigingen kunnen zich met minimaal drie en maximaal vijf personen aanmelden, zowel voor de 5 als de 10 kilometer. Het winnende team krijgt een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten. Als extra service kunnen deelnemende teams bij de praktijken van Fysiotherapie Langeveen Manderveen terecht voor trainingsschema’s, fitheidstesten, loopadviezen en screening en behandeling van blessures.

Handige weetjes

Tot en met 9 april kun je je via www.turvenloop.nl inschrijven voor het hardlopen. Uiteraard kan er op de dag zelf ook ter plekke worden ingeschreven. Aanmelden voor de teamscompetitie kan door middel van een e-mail naar info@turvenloop.nl. Verdere praktische weetjes en updates staan vermeld op de website: www.turvenloop.nl.

Carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen Manderveen wensen iedereen heel veel succes tijdens de zevende Turvenloop!

Toekomst Maaltijdvoorziening SMVT

Stichting Maaltijd Voorziening Twenterand en De Vriezenhof oriënteren zich op een andere invulling van de maaltijdvoorziening in Vriezenveen.

Al ruim 35 jaar werken de Stichting MaaltijdVoorziening Twenterand (SMVT) en Stichting De Vriezenhof uit Vriezenveen samen om 7 dagen per week, zo’n 70-90 ouderen en zieken in heel Vriezenveen van een door De Vriezenhof bereide warme maaltijd te voorzien. Zo’n 24.000 maaltijden per jaar, die door vrijwilligers van de SMVT aan huis worden bezorgd in Vriezenveen en omstreken.

De afgelopen jaren hebben er in de ouderenzorg en de financiering ervan ingrijpende wijzigingen plaatsgevonden. Ook De Vriezenhof moet daar voortdurend op inspelen. In dat licht bezien is het voor De Vriezenhof niet langer financieel verantwoord om de maaltijdvoorziening aan de SMVT te continueren. De Vriezenhof heeft dan ook besloten om het leveren van warme maaltijden aan de SMVT, per 1 oktober 2022 te beëindigen. De heer Oldhoff (directeur De Vriezenhof) en de heer Van der Meer (voorzitter SMVT) betreuren dit besluit ten zeerste. De maaltijdvoorziening zal per die datum op een andere manier vorm moeten krijgen.

In de komende periode onderzoeken beide partijen samen de mogelijkheden hiervoor. Rond de zomer is naar verwachting duidelijkheid over hoe de maaltijdvoorziening er na 1 oktober 2022 uitziet.

De Halve van Vroomshoop

Op zondag 6 maart staat de vierde editie van de Halve van Vroomshoop op de loopagenda. Met weer een afwisselend parcours door de ommelanden van kanaaldorp Vroomshoop. Langs groene akkers en de rustieke Linderbeek. Over fraaie fietspaden, pittige zandwegen en kronkelende bospaden. Over de Daarler Es en uiteraard dwars door het prachtige Zandstuvebos. Een absolute
aanrader voor hardlopers die houden van een uitdagende wedstrijd in een bosrijke omgeving.

Tijdens De Halve op zondag 6 maart kan uiteraard de halve marathon gelopen worden, maar staan ook de 5 en 10 kilometer op het programma. Voor de halve marathon zijn er voor de snelste drie dames en heren geldprijzen te winnen. Voor het verbeteren van het parcoursrecord is een bescheiden geldprijs beschikbaar. Voor elke afstand zijn er leuke prijzen per leeftijdscategorie: 16-39 jaar, 40-49 jaar, 50-59 jaar en 60 jaar en ouder. Voor de jeugd tot 16 jaar is er een run van anderhalve kilometer. Die wedstrijd kent drie categorieën:
tot en met 9 jaar, 10-12 jaar en 13-15 jaar. De 5 kilometer canicross (hardlopen met aangelijnde hond) maakt net als vorig jaar deel uit van de Vroomshoopse hardloopwedstrijd.

Inschrijven
Voorinschrijven kan tot en met vrijdag 4 maart. Belangstellenden kunnen zich online inschrijven via www.inschrijven.nl. Maar inschrijven kan óók gewoon op de dag van de wedstrijd zelf, in het clubhuis van voetbalvereniging Sportlust Vroomshoop op Sportpark De Bosrand aan de Flierdijk. Dat kan tot dertig minuten voor aanvang van de wedstrijd. De start vindt plaats aan de Bosweg, een onverharde weg, die bereikbaar is via de sportvelden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op https://loopgroep-dezandstuve.nl/halve-van-vroomshoop. Daar is alle mogelijke achtergrondinformatie te vinden. Zoals over de inschrijving, de routes per afstand en de verschillende categorieën.

Thuus komm’n in Het Punt, de huiskamer van Vroomshoop

VROOMSHOOP – De Stichting Levend Vroomshoop en de Bibliotheek Twenterand organiseren drie vertel- c.q. schrijversavonden onder het motto ‘Thuus komm’n ‘. Het gaat om drie bekende oud-Vroomshopers die een avond te gast zijn in het dorp waar ze hun jeugd hebben doorgebracht. Ze vertellen over hun jaren in Vroomshoop, maar ook over hun leven daarna elders in Nederland. Aan elke schrijver/verteller is een muziekgroep/muzikant gekoppeld, waarmee de gast vertrouwd is vanuit zijn jeugdjaren of met wie die muzikale band nu nog steeds bestaat.

Op 12 november was Gerrit Kolthof (oud-columnist NRC) te gast, en op 27 mei komt Alberto Stegeman (tv-maker) naar Vroomshoop.

Op vrijdag 25 maart 2022 is Marga Kool uitgenodigd. Zij woonde in haar jeugd aan de Tonnendijk in Vroomshoop, en verhuisde later naar Linde in Drenthe, waar ze statenlid was en vervolgens dijkgraaf van het waterschap Reest en Wieden.

We kennen haar vooral als dichter en tekstschrijver voor o.a. Droom de Dag, over de sage van de Groene Jager.

Daarbij werkte ze nauw samen met pianist en dirigent Gezinus Veldman, die haar ook op 25 maart muzikaal terzijde zal staan. Gezinus staat bekend om zijn creativiteit, improvisatietalent en originaliteit.

En wie kan beter dan bestuurslid Thea Kroese van Levend Vroomshoop in gesprek met Marga Kool? Het gaat ongetwijfeld ook over hun liefde voor de streektaal.

De vertelavond vindt plaats in de theaterzaal van Activiteitencentrum Het Punt, waar de bezoekers in een huiskamersfeer van de verhalen en de muziek kunnen genieten.

Het adres is Burgemeester Koetjestraat 2 te Vroomshoop, een zijstraat van de Julianastraat.

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt € 12,50. Reserveren kan per mail via info@levendvroomshoop.nl, telefonisch (0546-642191), of op de website van www.bibliotheektwenterand.nl

High Tech Workshop van Tetem in Bibliotheek Vroomshoop

Tijdens deze workshop op vrijdagmiddag 25 februari ga je een zelf meegenomen kledingstuk (of stukken) verwerken tot een nieuw product, upcyclen dus! Je leert hoe een borduurmachine, naaimachine en plotter werken en gaat er daarna mee aan de slag voor je eigen kledingstuk. Bijvoorbeeld van T-shirt naar haarband of versier een standaard spijkerbroek met textielstickers.

Weggooien is zonde
Jaarlijks gooien we in Nederland ruim 135 miljoen kilo textiel in de kledingbakken. Van die enorme hoeveelheid wordt slechts 1 procent gerecycled. Je hebt vast een of meerdere kledingstukken in je kledingkast hangen die je niet meer zo leuk vindt. Omdat je erop uitgekeken bent of omdat de maat misschien niet goed meer is. Zo’n kledingstuk kan je dus beter niet wegdoen maar juist een tweede leven geven. Een voorbeeld van zo’n tweede leven is upcyclen, een duurzame manier om met kleding om te gaan. De volgende machines gaan we daarvoor gebruiken:

 • Borduurmachine
  Wist je dat je tegenwoordig online een ontwerp kan maken voor de borduurmachine? Maak op de computer een eigen ontwerp en zet vervolgens de borduurmachine aan de slag. Deze borduurt je ontwerp zelfstandig op stof.
 • Naaimachine
  Met de naaimachine kun je lappen stof aan elkaar naaien of stukken stof omzomen. Het leuke van de naaimachines die we gebruiken is dat je niet alleen maar rechte lijnen maakt, maar ook kunt kiezen voor zigzaglijnen, golfjes, streepjes, rondjes, bloemenkettingen en nog heel veel andere bijzondere steken. De naaimachine is namelijk voorgeprogrammeerd met deze bijzondere patronen.
 • Plotter
  De plotter is een apparaat waar je stickers mee kan maken. Je ontwerpt een tekening, een logo of je gebruikt tekst om iets te vertellen. Dit ontwerp stuur je naar de plotter die met behulp van een heel scherp mesje jouw ontwerp uit stickermateriaal snijdt. En het leuke van deze stickers is dat je ze direct op je kleding kunt strijken met een strijkijzer, zodat je kleding weer gewoon is de wasmachine kan en gebruikt kan worden.

Doe je mee?
Vergeet dus niet om je op te geven via de website van Bibliotheek Twenterand en neem 1 of meerdere kledingstukken mee die je kan en mag upcyclen! Deze workshop is voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar.

Subsidie voor Waterspraypark De Zandstuve

De gemeente Twenterand verstrekt een subsidie van €25.000,- voor het waterspraypark op Aquapark de Zandstuve in Vroomshoop. Deze subsidie wordt verstrekt uit de regeling Kernbudgetten. Bijzonder aan dit waterspraypark is dat het niet in een zwembad staat, maar op een poreuze vloer waarin het water direct weer verdwijnt. Je kunt hier dus zonder zwemdiploma volop waterpret hebben! Zo kunnen niet alleen kinderen maar juist ook jongeren met een handicap hier heerlijk spelen en recreëren. Naast de subsidie uit de regeling Kernbudgetten heeft de Stichting Het Gehandicapte Kind ook een subsidie verstrekt voor het Waterspraypark.

“Inclusief sporten en bewegen is in de gemeente Twenterand een belangrijk punt van aandacht”, zegt wethouder Paters. “Onze ambitie is dat iedereen plezier moet kunnen hebben aan sporten en bewegen en dat er geen belemmeringen zijn door bijvoorbeeld fysieke gezondheid”, legt Paters uit. In het waterspraypark staan verschillende elementen waar water uitkomt, zoals fonteinen en waterspuiters.

Het Waterspraypark is voor iedereen

De gemeente Twenterand vindt het belangrijk dat iedereen gebruik moet kunnen maken van het Waterspraypark. Zo kunnen inwoners met een laag inkomen de kosten voor het toegangskaartje terugkrijgen via de Meedoenregeling. Dit maakt het waterspraypark voor alle inwoners van Twenterand toegankelijk. Daarnaast is het voor toeristen een aantrekkelijke voorziening in onze gemeente.

Regeling Kernbudgetten

De subsidie voor het Waterspraypark wordt bekostigd uit de regeling kernbudgetten.

Kernbudgetten zijn bestemd om in te zetten voor de leefbaarheid in de kernen in Twenterand. Het gaat daarbij vooral om het versterken van de sociale binding in de kern en initiatieven om de leefomgeving mooier te maken.

Vroomshoopse Boys laat Sparta Enschede ontsnappen

Op het winderige voetbalcomplex Schreurserve in Enschede troffen het ruim 100-jarige cvv Sparta Enschede en Vroomshoopse Boys elkaar. Na de lange coronaperiode is het spel weer op de wagen en dat was in de wat onwennige openingsfase te merken. Beide teams grossierden in balverlies, al speelde de straffe wind daarbij ook zeker parten. Toch werd al snel duidelijk dat vooral Vroomshoopse Boys vooral wenste te voetballen, terwijl de thuisclub vooral op tegenhouden en counters ingesteld was.

Léon Dogger was direct al met een uitgekiende lob van wel 15 meter dichtbij een doelpunt. De bal ging net naast en over en datzelfde lot was meerdere inzetten van de Boys-aanvallers Jos Hutten, Juliën Derks en Ernst-Jan Heideman beschoren. In 24ste minuut kreeg de Boys onverwacht voor de eerste keer het deksel op de neus. Scheidsrechter GerJan Ekkel weigerde een duwfout van een Sparta-speler in het strafschopgebied van de thuisploeg te bestraffen. Enkele Boys-spelers maakten de fout om met de arbiter in discussie te gaan, zonder op de eigen defensieve organisatie te letten. Daarvan profiteerde de 42(!)-jarige routinier Daan Akkerman optimaal door geheel vrijstaand de bal langs doelman René Kok te schuiven: 1-0. Dat was geheel in strijd met het vertoonde spelbeeld, maar wel in de lijn van een aloude voetbalwet die zegt dat als je zelf niet scoort de tegenstander het wel doet.

Nog voor rust kreeg Jos Hutten van dichtbij twee riante mogelijkheden na goed uitgespeelde aanvallen van de Boys. Beide keren bleek doelman Bryan Jonkers en ook nog eens de onderkant van de lat een sta in de weg. Sparta Enschede kwam er nog een keer uit, maar Danny Reinders wist de bal namens de withemden net niet in het dak van het doel te lepelen.

Zo bleek de 1-0 bij rust op het elektronisch scorebord staan, waar de Boys al lang en breed afstand had moeten nemen. In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien met een aanvallend Vroomshoopse Boys en een verdedigend ingesteld Sparta Enschede. In de 53ste minuut werd die offensieve instelling van het team van trainer Jan-Peter Jonkman beloond. Sil Derks zette op rechts Ernst-Jan Heideman aan het werk, die de bal breed legde op Jos Hutten. Nu was het met een geplaatst schot wel raak: 1-1.

De matig acterende, maar met veel inzet spelende thuisploeg hield in de fase erna met de stug verdedigen het doel schoon. Het wachten was eigenlijk op de bevrijdende treffer van de Boys. In de 66ste minuut kwam Ramon de Jong rechterspits Ernst-Jan Heideman vervangen en werd de druk nog meer opgevoerd. In de 69ste minuut belandde een vrije trap van Léon Dogger bij Ramon de Jong, die van dichtbij tegen de rechter paal tikte.

Dat gaf Sparta Enschede weer nieuwe moed en het team van trainer Joost du Gardijn bleef loeren op mogelijkheden om uit te breken. In de 78ste minuut kwam er weer zo’n mogelijkheid door een slordige passing van de Boys. Op links brak Koen Kremers ongehinderd door en Imar Bult wist de bal van dichtbij in te tikken: 2-1. Het wedstrijdbeeld stond op zijn kop, maar daar maalde Sparta Enschede uiteraard niet om. Met kunst- en vliegwerk werd de 2-1 door de thuisploeg vastgehouden, ondanks het inbrengen aan Boys-zijde van Ruben Smedema voor Jelle Drees In de 83ste minuut.

In de slotseconden was er nog een opstootje, waarbij twee spelers van beide teams, waarbij Boys-speler Ramon de Jong, een rode kaart kregen. De volledig onnodige 2-1 was voor een fel strijdend Boys onverdiend, maar ook weer een bewijs dat het afronden van kansen een essentieel onderdeel van het voetbal is. Wat dat betreft moet er door Vroomshoopse Boys vanaf nu uit een ander vaatje worden getapt, te beginnen op zaterdag 26 februari met de thuiswedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden.

In Enschede werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Sil Derks, Thomas Kleinjan, Robert Veld en Jesper Derks; midden: Tom Pierik, Jelle Drees (83: Ruben Smedema) en Léon Dogger; voor: Ernst-Jan Heideman (66: Ramon de Jong), Jos Hutten en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys 2 kwam niet in actie, maar het derde elftal wel. Dat won een spannende derby op de Rohorst bij vv Den Ham 3 met 1-0. Bij de jeugd haakten zowel J019-1 als ook J017-1 even af in titelstrijd in de beide hoofdklassen. Vroomshoopse Boys J019-1 verloor de uitwedstrijd bij naaste concurrent SVZW J019-1 in Wierden met 3-1. Met dezelfde cijfers moest Vroomshoopse Boys J017-1 thuis op De Bosrand haar meerdere erkennen in runner-up IJVV J017-1 uit IJsselmuiden. Het Beltona-beloften team van de Boys kwam eerder in de week ook in actie. Thuis werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen de beloften van Stevo uit Geesteren.

Webinar ‘Je straat vergroenen? Zo doe je dat!’

Op dinsdagavond 15 maart organiseert vrijwilligersplatform Groen Bezig het webinar Je straat vergroenen? Zo doe je dat!. Een online inspiratiesessie voor iedereen die samen met de buren aan de slag wil om de straat te vergroenen. Ook interessant voor buurtinitiatieven, groene organisaties en wijkraden. Het webinar begint om 19.30 uur.

Samen met je buren de straat vergroenen is bovenal gewoon leuk om te doen

Steeds meer mensen steken de handen uit de mouwen om hun straat te vergroenen. Straten worden er niet alleen mooier door, maar meestal ook een stuk gezelliger “Samen vergroenen zorgt niet alleen voor een mooie straat, maar het is ook een leuke manier om je buren te leren kennen”, aldus Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel. “En niet onbelangrijk, in een groene omgeving is het een stuk prettiger wonen voor mens en dier!”

De online sessie ‘Je straat vergroenen? Zo doe je dat!’ geeft inspiratie en praktische tips hoe je als bewoner samen met je buren in je straat aan de slag kunt gaan. Na een korte introductie over het belang van groen in de bebouwde omgeving, komen verschillende opties aan bod van de aanleg van geveltuintjes tot het beplanten van boomperkjes. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: wat is er zoal mogelijk, wat kan de gemeente voor je betekenen en wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden? Ook vertelt een inwoner van Zwolle hoe hij samen met de buren de straat heeft vergroend.

Lijkt het jou ook wat om samen met de buren je straat te vergroenen? Doe dan mee en meld je aan. Meer informatie over het programma en de aanmeldlink is te vinden op groenbezig.nl/aanbod/webinar-straat-vergroenen-2022.

Subsidie voor Twenterandse speelgoedbank

Stichting Speelgoedbank Twenterand ontvangt een incidentele subsidie van €25.000 van de gemeente Twenterand. De subsidie is bedoeld als gedeeltelijke financiering van een bedrijfsunit in Vriezenveen. Deze bedrijfsunit wordt een uitgiftepunt voor speelgoed waar inwoners met een kleine beurs speelgoed voor hun kinderen kunnen ophalen. “We hebben het voor elkaar gekregen om als gemeente toch te kunnen bijdragen aan dit prachtige initiatief. Het sluit goed aan bij de ambitie van het college om kinderarmoede en kinderuitsluiting aan te pakken”, aldus wethouder Van Abbema.

Initiatiefnemers Eric Pezij en Andre Zoer verwachten met het initiatief minimaal 350 minimagezinnen te bereiken. Gezinnen die weinig tot geen geld hebben om speelgoed voor hun kinderen te kopen. Wethouder Koster hierover: “Als gemeente moet je goed kijken naar de mogelijkheden die er zijn om initiatieven te steunen die een belangrijke bijdrage aan de samenleving leveren. Dit was een belangrijke overweging voor het college om hieraan gehoor te geven”.

Discreet uitgiftepunt

Met een discreet uitgiftepunt op een industrieterrein hopen de initiatiefnemers dat de stap om speelgoed op te halen kleiner wordt. De stichting heeft meerdere financiers voor de aanschaf van het pand kunnen vinden. Inmiddels is er ook al een vergunning aangevraagd om op het Bedrijventerrein Almeloseweg-Oost het uitgiftepunt te starten. Als de vergunning is verleend willen de vrijwilligers zo snel mogelijk aan de slag.

Voor vragen over de Speelgoedbank Twenterand of het aanbieden van hulp kunt u contact opnemen met de heer Pezij: 0623623440, erikpezij@icloud.com