Penning Carnegie Heldenfonds voor 13-jarige Sander Beek

 

 

Donderdag 19 oktober ontvangt Sander Beek uit handen van burgemeester Annelies van der Kolk van Twenterand een onderscheiding vanuit het Carnegie Heldenfonds. Dit naar aanleiding van zijn snelle handelen om zijn zusje te bevrijden van de skelter, waarin ze met haar sjaal was vastgeraakt.

 Vorig jaar zomer, 12 juli, speelde Loes Beek buiten op een skelter. Op een bepaald moment is zij met haar sjaal vast komen te zitten aan de skelter. Hierdoor kreeg ze geen lucht. Sander, haar broer zag dit en heeft zo snel mogelijk hulp ingeroepen van hun ouders. Loes is uiteindelijk met de traumahelikopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Het gaat nu goed met Loes.

Carnegie Heldenfonds

Op initiatief van raadslid dhr. T.  vander Cozijne van D66 heeft de toenmalige burgemeester, dhr. Visser het Carnegie Heldenfonds aangeschreven. Deze stichting verleent onderscheidingen en beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven iemands leven hebben gered of dat hebben geprobeerd te doen. Sander Beek ontvangt vanwege zijn getoonde moedige gedrag om zo snel mogelijk hulp te halen een loffelijk getuigschrift en penning. Dit zal gebeuren in het bijzijn van zijn ouders, zusje en de politie die vorig jaar ook aanwezig was bij deze situatie.

 

One comment on “Penning Carnegie Heldenfonds voor 13-jarige Sander Beek

  1. Monika Bauer schreef:

    Onze kanjer! Dik verdiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *