‘Sportieve kans Twenterand’ gehonoreerd

 


De subsidieaanvraag van het twee-jarige project ‘Sportieve kans Twenterand’, ingediend door ZorgSaam Twenterand, is door ZonMw maximaal gehonoreerd met € 74.130. Het project, dat begin 2018 van start gaat, heeft als doel het verhogen van sportdeelname van jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar uit de kernen Vroomshoop en Westerhaar. Maar liefst 21 samenwerkingspartners hebben zich hieraan gecommitteerd.

 ‘Sportieve kans Twenterand’ richt zich op ruim 530 jongeren uit gezinnen met een laag tot zeer laag besteedbaar inkomen. Dit doelgroep aandeel is 55% van het totaal. Na twee jaar willen de samenwerkende partners van dit project dat 10% van deze jongeren lid wordt van een sportclub of sportschool. Ouders zullen in dit traject nadrukkelijk betrokken worden.

Aanleiding van het project is onder meer de gesprekken die de raadswerkgroep drugs voerde met jongeren en de ouders ervan. Zij gaven aan dat door de vermindering en achterwege blijven van vernieuwing van activiteiten het aanbod maar “suf” is en zodoende verveling en verlaagde activiteit tot stand brengt. Men wil meer uitdaging. Genoemd werden de activiteiten van Scoren voor gezondheid van FC Twente in met name de steden van Overijssel. Waarom kan dat hier niet? Vanaf volgend jaar kan dat dus hier. Mede dankzij de samenwerking met ROC van Twente en FC Twente.

Bijzondere aandacht zal er zijn voor de meiden. Zij gaven via het jongerenwerk van ZorgSaam Twenterand aan dance-achtige activiteiten te missen die betaalbaar zijn. Meiden noemen streetdance, hiphop, zumba, body camp, beachvolleybal en skeeleren. Door de samenwerking met de sportscholen (hieronder) genoemd zal dit aanbod geleverd worden.

ZonMw is een organisatie gevestigd in Den Haag, dat gezondheidsonderzoek en zorginnovatie stimuleert. Binnen de regeling ‘Sportimpuls jeugd in lage inkomensbuurten’ was in totaal 4,5 miljoen beschikbaar gesteld. Vanuit heel Nederland werden 68 aanvragen ingediend, waarvan dit project er één was.

De volgende 21 projectpartners tekenden de samenwerkingsconvenant ‘Sportieve kans Twenterand:

Tennisvereniging De Bosbaan (formeel hoofdaanvrager)    ROC van Twente   (interventie-eigenaar)

ZorgSaam Twenterand (projectleiding en adviseur)         Stichting FC Twente (interventie-eigenaar)

Badmintonvereniging Twenterand                      GGD Twente / JGZ

Vv Vroomshoopse Boys                              In Via Leerwerkbedrijf

De Sportfabriek Vriezenveen                     De Caméleon Weerbaarheid

Gymastiekvereniging LOVA                        Gemeente Twenterand / Team Wat Beweegt Jou?

Judokwai                                     Derks Training en Coaching

Korfbalvereniging TOP Vroomshoop              Diëtisten Groep NL

Basketbalvereniging Stars ’84                          Fysiotherapie De Haere

Volleybalvereniging Medusa ’65                          Sport Je Fit

ZorgSaam Twenterand Projecten (financiën)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *