Festival Forest Hill in Vroomshoop staat als een huis

 

Het vierde achtereenvolgende Forest Hiil Festival in Vroomshoop is uitgegroeid tot de meest succesvolle ooit. In 2015 werd gestart met de eerste toen nog bescheiden editie en sindsdien groeide deze eigentijdse mix van rock, hardrock en dance tot grote hoogte. Afgelopen zaterdagavond was het festival op de ijsbaan-locatie van het bos De Zandstuve voor de eerste keer uitverkocht en genoten de jonge bezoekers zichtbaar van het gevarieerde muzikale aanbod en van elkaar. De sfeer zat er geweldig in, waarbij de gunstige weersomstandigheden meewerkten aan het daverende succes. Mental Theo is geen onbekende in Vroomshoop en hij trok ook nu weer alle registers los op de Phone House Mainstage. De licht- en rookeffecten waren niet van de lucht en zorgden samen met de opzwepende muziek voor een ideale mix. D-BLOCK & S-TE-FAN vormde een ware climax en op het festivalterrein was het één dansende en deinende menigte.

Ook veel belangstelling was er voor spetterende optredens op de Martijn Schokker Rockstage. De lokale rockbands Give Me Moore en Kleazer overtuigden. De oud-Vromshoper Marco Hovius was op dreef met Pearl Jam voor de fijnproevers. De rauwe fossiele rock van Jurassic Park Rocks klonk als een klok en was de ideale opmaat voor de exotische zanger Orlando met zelfs een vleugje Jannes. Het daverende slotakkoord van The Marshalls was een fenomenale afsluiter, waarbij het dak er figuurlijk afging.

Maar liefst 50 vrijwilligers zagen hun inspanningen van meer dan een week lang en op de festivalavond zelf beloond met een fantastische vierde editie van Forest Hill. Het horecagebeuren liep als een trein en zorgde ervoor dat iedereen op tijd z’n natje en droogje kreeg. De organisatoren wisten zich ook gesteund door 40 sponsoren. Mede daardoor kan met vol vertrouwen naar de vijfde editie van Forest Hill in 2019 uitgekeken worden. Dat wordt dan alweer het eerste lustrum van een uniek festival, dat zijn bestaansrecht volop heeft bewezen.

Fotograaf: Emiel Geerding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *