Vierdaagse Vroomshoop trekt meer dan 1400 lopers

Van  maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni werd de 2e editie gehouden van de Vierdaagse Vroomshoop. Meer dan 1400 lopers liepen 4 dagen lang door alle delen van het dorp en legden 2,5km, 5km of 10km per avond af.  Scholen, groepjes , families en ook individuele lopers gaven zich op, met of zonder hun trouwe viervoeters.  Elke avond was er een thema en daarbij ook een opdracht waarmee prijzen te winnen waren.  De organisatie zorgde voor drinkpunten langs de route, en met behulp van de ondernemers uit Vroomshoop werd dit allemaal gratis mogelijk gemaakt. Elke avond liep er een lange stoet deelnemers door het dorp en dit zorgde voor een gezellige sfeer.  Dat er donderdag een beetje regen viel was dan ook het enige minpuntje op de hele week.

Vrijdagavond werd er flink uitgepakt bij Het Punt en was het hele plein omgetoverd tot een feestplein. Er was van alles te doen voor de wachtenden en door een heuse erehaag van publiek werden de deelnemers 1 voor 1 binnengehaald en op het podium geroepen.  Elke avond is vastgelegd door diverse fotografen en door een drone, en de beelden zijn terug te zien op de facebookpagina van de vierdaagse. Petra Bakker verantwoordelijk voor het regelen en aansturen van alle vrijwilligers, had alles onder controle de hele week en kon aan het einde van de vrijdagavond alle 107 vrijwilligers een bedankje overhandigen voor hun inzet.

Dit jaar waren er weer deelnemers uit alle omliggende dorpen, en hebben we ook de eerste ouderen mogen inschrijven van het Flierborg en Oranjeplein, we hopen volgend jaar op nog meer deelnemers. De eerste plannen zijn er al weer , nieuwe routes, aangepaste thema’s en nog meer activiteiten. Vanaf September gaat de organisatie weer aan de slag, want een evenement van deze omvang kost erg veel voorbereiding! Nieuwe ideeën of vrijwilligers kunnen zich melden via info@vierdaagsevroomshoop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *