Samen verder, voor mantelzorgers in rouw

Evenmens, informele zorg voor elkaar, heeft ‘Samen Verder, voor mantelzorgers in rouw’ ontwikkeld dat is bedoeld voor mantelzorgers in rouw.

Bij een rouwproces denken we aan sterven. Er bestaan echter in het leven meer verliessituaties die een enorme impact kunnen hebben op het leven. Bijvoorbeeld het verlies van uw gezamenlijke toekomstplannen of het niet meer samen kunnen wonen met uw partner die veel zorg nodig heeft. Wat eerst belangrijk leek te zijn, wordt nu van ondergeschikt belang. Rouwen is hard werken, dat merk je ook, want het kost veel energie.
Binnen Samen Verder worden mantelzorgers in rouw in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te zetten. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven.

Voor anderen om u heen gaat het leven weer verder, waardoor het lastiger kan zijn om met hen uw verhaal te delen. Lotgenoten begrijpen wat u bedoelt en hoe verdriet kan voelen.

Lotgenotencontact vindt onder andere plaats in de vorm van wandelcoaching. Daarnaast kunnen ook gesprekken thuis gevoerd worden.

De wandelcoaching vindt onder andere plaats in de omgeving Nijverdal. U wandelt samen met Ina Versmissen en een gids. De eerstvolgende wandeling is op:

donderdag 12 juli 2018

Vertrektijd:                  10.00 uur

Verzamelplaats:         Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Grotestraat 281

Nijverdal

 

Er is een route uitgestippeld en na afloop is er een kopje koffie.

Bent u mantelzorger in rouw en heeft u behoefte aan deze vorm van ondersteuning, dan kunt u deelnemen aan deze wandeling. Deelname is kosteloos; graag van tevoren aan melden bij Ina Versmissen iversmissen@evenmens.nl of 0548-638830/06-10169151

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *