Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Abbink Vriezenveen

 

 

Woensdag 12 september ontving mevrouw G.J. ( Gerrie) Abbink uit handen van burgemeester Annelies van der Kolk de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de onderscheiding onder andere voor haar niet aflatende inzet voor de Stichting Maaltijdvoorziening Twenterand.

De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt tijdens een bijzondere gelegenheid. Burgemeester Van der kolk was aanwezig  bij het 35-jarig jubileum van de Stichting Maaltijdvoorziening Twenterand. Naast de aandacht voor dit jubileum wordt ook mevrouw Abbink toegesproken.

Spin in het web

Mevrouw Abbink is jarenlang spin in het web bij de Stichting Maaltijdvoorziening Twenterand, waar ze sinds 1999 als vrijwilliger voor actief is. De stichting zorgt ervoor dat ongeveer 100 zieken, ouderen en gehandicapten dagelijks een warme maaltijd krijgen. Mevrouw Abbink is sinds 2003 coördinator van het rayon Vriezenveen. Vol overgave is zij meer dan 20 uur per week bezig om de maaltijdvoorziening goed te laten verlopen. Zij doet dit onder andere door wekelijks contact te onderhouden met de 75 vrijwilligers en de keuken van De Vriezenhof, de administratie bij te houden, vervanging te regelen bij ziekte en problemen bij de bezorging op te lossen. Kortom, de spin in het web die de zaak draaiende houdt. Zij doet dit met persoonlijke aandacht en gevoel en met die benadering weet ze vrijwilligers voor lange tijd aan de maaltijdvoorziening te binden.

Mevrouw Abbink laat in haar toewijding zien dat voor haar vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *