Mantelzorgwaardering 2018: haal in Twenterand een VVV bon

Mantelzorger ben je als je (langdurig) zorgt voor een partner, familielid, vriend of kennis. Het is meer dan alleen de alledaagse zorg voor elkaar. Vaak lijkt dat zo vanzelfsprekend. Het kan voldoening geven, maar kan ook lastig en zwaar zijn. Zorgt u voor een inwoner uit Twenterand? De gemeente Twenterand waardeert al deze mantelzorgers met de mantelzorgwaardering in de vorm van VVV-bonnen.

U als mantelzorger kunt tot en met 31 december VVV-bonnen aanvragen ter waarde van 20 euro. Ook als er meerdere mantelzorgers voor dezelfde persoon zorgen, kunnen alle mantelzorgers voor zichzelf de waardebon aanvragen. Deze waardebon kan worden aangevraagd door mantelzorgers vanaf 18 jaar. U kunt de mantelzorgwaardering één keer per jaar aanvragen, maar moet wel elk jaar opnieuw aangevraagd worden.

Het aanvraagformulier kunt u vinden op de website van Evenmens:

Gemeente Twenterand

Het aanvraagformulier kunt u bij alle Zorginformatie punten: Den Ham, Vroomshoop, Vriezenveen en Westerhaar ophalen en inleveren.

De VVV-bonnen kunt u in 2018 op volgende locaties en data ophalen:

Westerhaar-Vriezenveensewijk Medisch Centrum, Hoofdweg 132 Dinsdag 9 oktober 2018, 9.00 – 10.30 uur

Fini’s Hoeve, Westeinde 12 Donderdag 13 december 2018, 19.00 – 20.30 uur

Gezondheidscentrum Vroomshoop, Oranjeplein 7 (Zorginformatiepunt) Dinsdag 6 november 2018, 9.00 – 10.30 uur

Dinsdag 18 december 2018, 9.00 – 10.30 uur

Mantelzorgondersteuning

Zorgt u langdurig voor een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, goede vriend(in) of buur? Dan is het goed te weten dat Evenmens, informele zorg voor elkaar, mantelzorgondersteuning biedt. Bij Evenmens kunt u terecht voor: het overnemen van regeltaken, het inzetten van een zorgvrijwilliger, een luisterend oor, het ondersteunen bij gesprekken met de gemeente of de formele zorg, cursussen en themabijeenkomsten en contact met lotgenoten.

De consulenten van Evenmens Twenterand zijn Anita Stroot en Miranda Felix. Consulent voor jonge mantelzorgers is Helma Boorsma. U kunt telefonisch contact met hen opnemen of zonder afspraak op het inloopspreekuur komen. Ook is het mogelijk dat zij bij u op huisbezoek komen.

Evenmens Twenterand is maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 – 17.00 uur. Telefoon: 0546 – 89 83 72

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *