The Marshalls live bij café De Verdieping

Foto: Stefan Schipper

‘Het is altijd leuk om weer thuis te komen’

HAAKSBERGEN – Hoe vaak ze de klim naar café De Verdieping intussen hebben gemaakt? “We hebben het niet echt bijgehouden, maar het zou zo onderhand zomaar ons tiende jubileum kunnen zijn”, zegt zanger Gerard te Rietmole. De Haaksbergse formatie The Marshalls komt zaterdag 3 november live in actie in café De Verdieping.

En dan te bedenken dat bij de oprichting van The Marshalls – intussen een kleine twintig jaar geleden – de muzikanten elkaar ooit plechtig beloofden dat ze nooit zouden optreden in gelegenheden die zouden luisteren naar namen als Zoldertje of Keldertje.

“Omdat het praktisch gezien verre van handig is”, zegt gitarist Harm Dinkla. “Het betekent immers onvermijdelijk een hoop gezeul met je apparatuur. Trappen op, trappen af.”
Maar door omstandigheden belandden The Marshalls onverwacht toch in café De Verdieping. “Eigenaar Boudewijn te Koppele polste ons. En aangezien het altijd gezellig druk is in dit café en er een prettige sfeer hangt, stemden we ermee in.”

Traditie

Het betekende het begin van een traditie. “Iets wat we die eerste keer uiteraard nog niet konden vermoeden”, aldus Gerard te Rietmole. “Maar intussen hebben we hier al een keer of tien opgetreden. En zijn zodoende in de loop der jaren ontelbare keren die trap op en af gegaan. Loodzwaar werk, maar omdat de optredens bij De Verdieping telkens weer erg geslaagd zijn, hebben we er dat maar al te graag voor over.”

Classicrock
The Marshalls heeft louter classicrock uit voornamelijk de zeventiger, tachtiger en negentiger jaren op het repertoire. Werk van onder meer Status Quo, ZZ Top, Deep Purple, Led Zeppelin, Van Halen, Metallica. En uiteraard de legendarische Australische rockband AC/DC.

The Marshalls heeft zo onderhand alle uithoeken van ons land wel gezien. De band speelde op festivals als de Zwarte Cross en in illustere popzalen als de Dru in het Achterhoekse Ulft en 013 in Tilburg.

“Grote zalen en feesttenten met vaak heel veel mensen voor je neus”, aldus Gerard te Rietmole. “Heel leuk om te doen uiteraard. Maar het blijft ook leuk om als band in je eigen thuishaven te kunnen spelen. Het voelt altijd weer goed om thuis te komen.”

Het optreden begint rond 21.30 uur, de toegang is gratis. Café De Verdieping is te vinden aan de Blankenburg 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *