Zorgvrijwilligers volgen basiscursus bij Evenmens Twenterand

Om te voorkomen dat een mantelzorger overbelast raakt, is het fijn als de mantelzorger de zorg af en toe aan iemand kan overdragen. Evenmens Twenterand is daarom altijd op zoek naar zorgvrijwilligers die tijdelijk de taken van de mantelzorger over kunnen nemen. Als zorgvrijwilliger kan je natuurlijk rekenen op begeleiding van Evenmens. Op dit moment worden er in de gemeente Twenterand zestien zorgvrijwilligers opgeleid.

“Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor ons. Daar zijn we heel zuinig op”, vertellen Anita Stroot en Miranda Felix, mantelzorgconsulenten van Evenmens, informele zorg voor elkaar. De vrijwilligers bieden een bijdrage aan de kwaliteit van leven van individuele mensen. De basiscursus kan gevolgd worden door geschoolde of ongeschoolde, ervaren of onervaren, vrijwilligers. In de praktijk kunnen vrijwilligers namelijk met een groot aantal verschillende situaties geconfronteerd worden. Ze krijgen de cursus in 3 settings en kunnen daarnaast ook nog in aanmerking komen voor de EHBO-cursus die in Nijverdal wordt gegeven.

Mantelzorgondersteuning

Het geven van mantelzorg wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends. Er is vaak geen keus. Een kind blijkt gehandicapt, een vader krijgt dementie, een partner krijgt een chronische ziekte, een vriend krijgt een hersenbloeding of een buurvrouw wordt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen. Het is heel normaal om een ander een handje te helpen en het geeft vaak veel voldoening. Maar wanneer de zorg intensief en langdurig is, kan het erg zwaar worden. Zorgvrijwilligers zijn er om deze mantelzorgers te ondersteunen. Wil jij ook graag iemand een handje helpen, samen een spelletje spelen, fietsen of wandelen of iemand begeleiden? Dan is zorgvrijwilliger worden echt iets voor jou!

Je bepaalt zelf hoe vaak, hoe lang en welke tijden je ingezet wilt worden. Je helpt iemand anders en krijgt er zelf veel voor terug! Wilt u iets betekenen voor een ander? Neem dan vrijblijvend contact op:

 

Evenmens, informele zorg voor elkaar

Telefoonnummer: (0546) 89 83 72

Website: www.evenmens.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *