Proef ondergrondse inzameling PMD-afval bij Twenterandse appartementen

 

De gemeente Twenterand start met ondergronds inzamelen van PMD-afval bij appartementen. De proef start in Vriezenveen, omdat daar de meeste appartementencomplexen zijn. Dit geeft meteen een goed beeld voor een eventueel vervolg. “We gaan in gesprek met de bewoners van de appartementen om te horen waar en met welke containers we het PMD-afval het best in kunnen zamelen. Op die manier werken we verder aan een goede inzameling van afval in Twenterand,” aldus wethouder Van Abbema.

De inzameling van PMD-afval gebeurt bij de meeste appartementen nu nog met zakken. Dit levert problemen op bij de opslag en de inzameling. De gemeente Twenterand wil nu via deze proef onderzoeken of er draagvlak bestaat voor ondergrondse inzameling van PMD-afval.

Informatiebijeenkomsten

Tijdens twee inloopavonden wil de gemeente in gesprek met de bewoners van de appartementen over de locatie van de ondergrondse container en eventueel een extra ondergrondse container voor restafval. Deze bijeenkomsten worden nog gepland en de inwoners van de appartementencomplexen worden daarvoor persoonlijk uitgenodigd.

Als de proef in Vriezenveen slaagt, wil de gemeente onderzoeken of deze uitgebreid kan worden naar de andere kernen. Draagvlak bij de bewoners is daarbij heel erg belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *