Lisa Holland winnaar Junior Twenterand Dictee 2018

 

Wat was het weer een spannende wedstrijd in een volle raadszaal van het gemeentehuis van Twenterand, waar op 27 november het Junior Twenterand Dictee werd gehouden. De Bibliotheek Twenterand was verheugd dat 37 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van negentien basisscholen de strijd met elkaar aangingen voor de eerste prijs en de titel Spellingskampioen Gemeente Twenterand. Het dictee was evenals eerdere jaren samengesteld door Gerrit Lemans, docent Nederlands aan het Noordik en hij las het ook zelf voor. Dit keer was het dictee geschreven rondom het bezoek aan de taptoe in Rotterdam. Toen alle dictees waren nagekeken, onder leiding van een deskundige jury bestaande uit Marijke Spoor, Gerda Dorman en Henk Bos, werd duidelijk dat de eerste prijs ging met 8 fouten naar Lisa Holland van de Joh. Bogermanschool in Vriezenveen. De tweede plaats was voor Britt Engbers van CBS Shalom in Vriezenveen en de derde plaats werd behaald door Niek ten Brinke van De Smithoek in Den Ham. De winnares won een beker en een boekenbon en kreeg namens Theater Turf een pennenset aangeboden.

Lisa en Britt mogen Twenterand begin april vertegenwoordigen bij de Provinciale Finale van het Junior Dictee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *