Amicitia pakt vol overtuiging 2 punten

Zaterdag 1 december stond voor de selectie van Amicitia de uitwedstrijd tegen de Hoeve op het programma. Een voor Amicitia welbekende en pittige tegenstander in een altijd sfeervolle sporthal de Duker in Noordwolde.

Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat de Toyota Klaas Drent Formatie afgereisd was voor de 2 punten. Amicitia speelt gretiger en begint scherper aan de wedstrijd, waardoor er al snel een comfortabel verschil aan doelpunten op het scorebord staat. Doordat Amicitia over alle schijven trefzeker blijft, gaan de ploegen de kleedkamer in met een 7-14 ruststand. ‘Niet verslappen’ waren de codewoorden voor de tweede helft. Door een uitstekende verdediging van Amicitia, weet de Hoeve ook in de tweede 25 minuten aanvallend geen vuist te maken. Amicitia heerst in de rebound en blijft domineren. Via 16-23 wordt het uiteindelijk een overtuigende 18-27 eindstand. Waar de Hoeve vorige week nog 37 doelpunten maakte, komen ze deze week maar tot de helft daarvan. Een verdiende zege voor het Vriezenveense Amicitia waarmee zij na twee speelrondes op de tweede plek van de ranglijst staan.

Amicitia 2 wist hun wedstrijd ook te winnen. Met een soortgelijk dominerend spelbeeld weten zij de Hoeve 2 overtuigend te verslaan en zetten daardoor een eindstand  van 16-27 op het scorebord. Zaterdag reist de hele selectie af naar Assen om de punten binnen te halen tegen AVO.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *