Ouder & Kind gebarenworkshop in de bibliotheek Vriezenveen

Wil jij communiceren met je kind nog voordat hij kan praten? Kom samen, spelenderwijs kennismaken, met babygebaren. Op 19 december organiseert Baby- en kindergebaar in Vriezenveen een speciale babygebaren workshop voor ouders en kinderen in de bibliotheek Vriezenveen.

Babygebaren, wat is dat?

Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond.

Tussen de 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil graag met je delen wat hij ziet of nodig heeft maar kan dat nog niet vertellen. Door het gebruiken van babygebaren kan hij echter wel met jou communiceren.

Spelenderwijs leren

Baby- en kindergebaar is een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in activiteiten rondom babygebaren. Spelenderwijs leren staat hierbij voorop. Docent Sanne vertelt; “Tijdens de workshops gaan we bijvoorbeeld voorlezen. Dat is al leuk opzich. Maar het kan nóg leuker; samen plaatjes kijken, liedjes zingen over het verhaal en bijbehorende gebaren maken. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd gebaren maken. Handig, want ze kunnen deze gebaren niet alleen inzetten bij het boekjes lezen, maar ook in hun dagelijkse communicatie. Zo kunnen ze al vanaf 8 maanden oud vertellen wat ze willen, nodig hebben of buiten voorbij zien komen.”

Ouder & kind gebarenworkshop

Op 19 december organiseert Sanne Kobus van Baby- en kindergebaar samen met de bibliotheek Twenterand een ouder & kind gebarenworkshop. Deze workshop in de bibliotheek Vriezenveen heeft als thema Kerst en is voor ouders/verzorgers met kinderen van 0-4 jaar. De workshop start om 9.00 uur en duurt 45 minuten. Opgave voor 16 december. Bij de opgave graag naam en geboortedatum van uw kind vermelden. Kosten: Gratis. Meer informatie & inschrijven; info@bibliotheektwenterand.nl of kijk op de website www.bibliotheektwenterand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *