Aftellen naar HET kerstfeest van Twenterand!

Beeldmateriaal

Bijlage: © Herman Pierik

VROOMSHOOP – Alweer voor het derde opeenvolgende jaar staat de Enschedese (rock)band ENorm, alom bekend van hun nummer ‘Op hoes an veur Kesmis’ voor Serious Request 2012 in Enschede, weer in Het Punt. Op zaterdag 15 december begint de kerstperiode pas echt met hét concert om helemaal in de kerststemming te komen. Kerst met Ballen ‘A merry Rockin’ Christmas’ belooft weer een grandioos feestje te worden, mét kerstig tintje. Een gevarieerde show, waarbij ENorm dit jaar een echt huiskamersfeertje wil overbrengen. Het visuele, met geweldig licht en geluid, moet dat gevoel alleen maar versterken.

Het is inmiddels voor velen een traditie geworden om de kerstdagen in te luiden met Kerst met Ballen. Maar wat is nou het geheim van het succes van dit concert? Erik ten Bos, leadzanger van ENorm, legt uit: “We denken dat het een combinatie van factoren is. Ten eerste is het een gezellig feest waarmee het begin van de kerstvakantie wordt ingeluid. Vrienden en bekenden komen jaarlijks naar het concert en het is voor velen dan ook een soort reünie. De stropdas gaat af en het kerstpak gaat aan. Daarnaast spreekt de samenstelling van de show veel mensen aan: een mix van bekende kerstnummers, Top2000-stukken en eigen werk. Alles in een stevig rock-jasje”.

Maar dat is het niet alleen, die feeststemming waar de meesten van ons in deze periode zich in verkeren. “Het belangrijkste element is misschien wel dat we ieder jaar de show aanpassen met nieuw repertoire, verschillende gastmuzikanten uitnodigen en elke keer een andere sfeer op het podium en in de zaal neerzetten. Als je niet innoveert heeft het publiek het wel een keer gezien en komen ze niet terug”. Dat bezoekers terugkomen, blijkt wel uit het jaarlijkse succes van deze concertreeks. Ieder jaar speelt ENorm voor uitverkochte zalen. “Na Kerst met Ballen begint Kerst pas echt, zo ervaren wij het maar onze bezoekers ook. En niet alleen om ons als band, maar om het gevoel dat we steeds weer proberen over te dragen”, zo verwoordt Ten Bos.

De band speelt naast Het Punt te Vroomshoop ook in Enschede, Oldenzaal en op de kerstmarkt in Oelde (Duitsland). Een select aantal locaties, stuk voor stuk speciaal voor de bandleden. Zo ook spelen in Twenterand. “Elke zaal heeft zijn eigen identiteit. In Het Punt bijvoorbeeld is er altijd een gezellig publiek. De diversiteit in leeftijd is heel bijzonder en ook kenmerkend als we er spelen. Ik zie mensen voor me van 70+, maar ook 20-plussers en alles wat er tussenin zit. Alle leeftijdsgroepen zijn er te vinden. En dát is het echter kerstgevoel! Voor iedereen is er muziek. Van oude klassiekers tot moderne nummers, ons eigen repertoire en natuurlijk een boel kerstmuziek”, sluit Ten Bos enthousiast af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *