Zingen en blazen tijdens Sundays’ Classic in Het Punt Vroomshoop

VROOMSHOOP – Dubbelkwartet G-Groot en kopergroep De Harmonie Vroomshoop komen op zondagmiddag 16 december weer naar Het Punt voor een Sundays’ Classic. In intieme setting kunnen bezoekers genieten van licht klassieke én moderne zang en muziek. Samen staan ze garant voor een heerlijk ontspannen muzikale middag. Het repertoire doet denken aan de concerten van André Rieu. Dat wordt dus genieten voor de bezoekers van dit sfeervolle “dubbelconcert”!
G-Groot bestaat zoals ‘dubbelkwartet’ al doet zeggen uit acht zangers, met leden woonachtig in Vroomshoop, Vriezenveen en het Sallandse Mariënheem en Heeten. Samen zingen ze onder leiding van Caspar Rodijk. De kopergroep van de Harmonie Vroomshoop bestaat uit 8 à 9 enthousiaste koperblazers. Het genre strekt zich uit van populair tot licht klassiek. De muziek is soms heftig en dan weer heel gedragen. Maar de typische “brass-sound” blijft altijd herkenbaar. “Dubbelkwartet G-Groot is veelzijdig. We zingen in verschillende talen; de muziek komt uit verschillende continenten en bestaat uit diverse stijlperiodes,” zo verwoordt Caspar Rodijk. Er is echt ‘voor elk wat wils’. De muziek van G-Groot ontroert mensen, het boeit en raakt.

Veel mensen denken bij klassieke muziek meteen aan zware kost. Moeilijke en ontoegankelijke muziek. Rodijk legt uit dat dat echt niet het geval is: “Zo zien wij dat helemaal niet. Er zullen zeker serieuze gedragen momenten zijn, maar er is juist ook veel lichtheid en vrolijkheid te beleven. Boeiende samenklanken en swingende ritmes. Vergelijk het bijvoorbeeld met de klassieke muziek van André Rieu. Daar hoeft men geen muziekwetenschappen voor gestudeerd te hebben om dat mooi te vinden”. Hoewel het dubbelkwartet haar wortels heeft in de klassieke muziek, wordt er tijdens concerten ook gewoon Top40-muziek gezongen. “Na afloop van een concert maken we ook regelmatig mee dat mensen op ons afstappen en zeggen: ‘Goh, ik heb van nature niet een grote binding met Klassieke muziek. Ik zou 1-2-3- niet zo snel voor kiezen, maar wat ik nu gehoord heb vond ik toch wel heel erg mooi’”.

Het koor G-Groot en de kopergroep hebben samen al eens eerder een succesvol concert verzorgd. Voor deze Sundays’ Classic is een heel gevarieerd programma samengesteld. Koor en kopergroep treden samen op, maar ook afzonderlijk. Een aantal stukken zal het publiek bekend in de oren klinken en de afwisseling tussen zang en blazers zorgt ervoor dat de bezoekers zich geen moment zullen vervelen. “Menigeen wordt op zijn eigen manier, op zijn eigen moment geboeid, of geraakt door de klanken die er klinken. Aan de stilte in het publiek merk je dan dat de muziek landt. We maken ook regelmatig mee dat er een traantje wordt weggepinkt. Dat geeft ons dan weer de kick om door te gaan. We weten dan dat we goed bezig zijn. En, zoals één van onze vorige concertbezoekers vertelde, ‘De thuisblijvers hadden weer ongelijk vandaag’”.G-Groot en koperband De Harmonie | Sundays’ Classic

Datum: 16 december 2018
Aanvang: 11.30 uur
Kaarten: € 15,00 (incl. kop koffie of thee (per reservering, dus niet per ticket, berekenen wij € 2,50 administratiekosten)

Meer informatie & trailer:
www.welkombijhetpunt.nl

Beeldmateriaal
Bijlage: © G-Groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *