Open dagen Bovo beroepsopleidingen

VROOMSHOOP – Bovo beroepsopleidingen aan de Aziëlaan 3 in Vroomshoop organiseert op 17 januari een beroepenbeurs waar leerlingen van het VMBO zich kunnen oriënteren op een toekomst in de bouw. Daarnaast organiseert Bovo beroepsopleidingen op 25 en 26 januari de open dagen, waarbij iedereen die zich aan het oriënteren is op zijn of haar beroepskeuze welkom is. Tevens is er op 25 januari een bedrijvencontactdag voor bedrijven in de afbouwsector.

Regionaal opleidingscentrum

Bovo beroepsopleidingen is het regionale opleidingscentrum met betrekking tot de bouw-, afbouw- en timmerindustrie voor de gemeente Twenterand en omstreken. Het verzorgt beroepsopleidingen op niveau 1, 2 en 3 met doorstroommogelijkheden naar niveau 4, in timmeren, metselen, timmerindustrie (werkplaats/machinaal timmeren), afbouw (tegelzetten en stukadoren) en is opleidingslocatie voor de infraberoepen (stratenmaker, vakman grond/weg en waterbouw). Zowel school (theoretische gedeelte van de opleiding) als de praktijk zijn onder één dak op dezelfde locatie. Dit heeft als voordeel dat de theorie gelijk in de praktijk toegelicht of uitgelegd kan worden. Bij de opleidingen wordt samengewerkt met het ROC van Twente en het betreffen opleidingen volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Dit houdt in dat er vier dagen in de praktijk wordt gewerkt bij een erkend leerbedrijf en één dag theorie wordt gevolgd op de Bovo locatie. “Tevens bieden wij een baangarantie” zo klinkt het.

Toekomstgericht

De bouwsector zit te springen om veel goed opgeleide vakmensen. Kiezen voor de bouw in deze tijd houdt ook in dat je niet je hele loopbaan timmerman of metselaar hoeft te blijven. Tegenwoordig zijn er namelijk veel verschillende doorgroeimogelijkheden binnen de bouw- en infrasector. In de opleiding zijn er verschillende keuzedelen (modules) die een leerling kan volgen naast zijn reguliere opleiding. Bovo beroepsopleidingen kiest daarbij voor de nieuwe ontwikkelingen in de bouw zoals; luchtdicht bouwen. Dit om de leerlingen goede vaardigheden mee te geven, om deze nieuwe ontwikkelingen toe te passen in hun toekomstige baan in de bouw.

Beroepenbeurs

Op 17 januari organiseert Bovo beroepsopleidingen een beroepenbeurs voor de leerlingen van het VMBO om zich te oriënteren op een toekomst in de bouw. Men laat leerlingen niet alleen op de Bovo locatie kennismaken met de verschillende mogelijkheden binnen de bouwsector, maar Bovo laat leerlingen ook bij twee bouwbedrijven op locatie zien hoe het in de praktijk werkt.

Open dagen

Op 25 en 26 januari organiseert Bovo beroepsopleidingen twee open dagen, waar iedereen die zich aan het oriënteren is op zijn of haar beroepskeuze van harte welkom is. Ook steeds meer vrouwen kiezen voor een loopbaan in de bouw, en Bovo beroepsopleidingen ontvangt ook deze doelgroep met open armen. Op 25 januari is er naast de open dag tevens een

bedrijvencontactdag voor bedrijven in de afbouwsector. Doel hiervan is om de opleidingsmogelijkheden bij Bovo beroepsopleidingen in deze sector meer bekendheid te geven.

Bovo biedt kansen

Ook is Bovo beroepsopleidingen op zoek naar een parttime instructeur/leermeester om het team te versterken. Dit kan op termijn uitgroeien naar een fulltime baan. Men zegt: “We zoeken iemand met allround vaardigheden op het gebied van de bouw, die het leuk vindt om zijn kennis over te dragen aan jonge mensen en hen te begeleiden in hun opleiding naar een diploma.”

Daarnaast laat Bovo beroepsopleidingen nog weten: “Van overheidswege wordt er momenteel veel aandacht geschonken aan techniekonderwijs. Als Bovo willen we ook graag participeren met het basis- en vervolgonderwijs (scholen) om te kijken hoe daar invulling aan gegeven kan worden. Op dit moment geven we hier al beperkt invulling aan, maar we staan open voor uitbreiding.” En men besluit: “Doordat Bovo beroepsopleidingen naast een werkplaats ook beschikt over moderne leslokalen welke niet continu gebruikt worden, is de Bovo locatie ook ideaal voor het organiseren van cursussen door derden. Maar ook het gebruik als vergaderlocatie behoort tot de mogelijkheden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *