Alweer één avond uitverkocht voor De Winterkraaien

Op donderdag 7 maart en vrijdag 8 maart worden in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop de 15e en 16e voorstelling van De Winterkraaien opgevoerd. Deze productie van de stichting Levend Vroomshoop blijft maar publiek trekken want de voorstelling op vrijdag 8 maart is inmiddels uitverkocht. Inmiddels hebben al meer dan 5000 mensen de voorstelling bezocht, in zowel Het Punt te Vroomshoop als in de Voorveghter te Hardenberg.

Voor donderdag 7 maart zijn momenteel nog voldoende kaarten beschikbaar. Wie voor deze avond plaatsen wil reserveren, kan mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen met 0546-642191. De kaarten kosten € 18,50 per persoon.

Het verhaal: Zeven winterkraaien, zeven veenarbeiders die in 1896 werken in het immense veengebied tussen Dedemsvaart en Almelo, tussen Sibculo en de Lemelerberg, en die op weg naar huis verdrinken in de koude vaart. De bekende Thea Kroese vertelt meeslepend de verhalen van deze mannen en hun gezinnen, tegen de achtergrond van prachtige filmbeelden. Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop, bas-bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel laten u op indringende wijze de muzikale vertolking beleven van het bekende boek van Aar van de Werfhorst over De Winterkraaien. De getalenteerde dirigent en componist Gezinus Veldman schreef alle muziek en levert een topprestatie door dit alles in een aangrijpende voorstelling van anderhalf uur samen te brengen. Het is geen film, geen toneelstuk, geen musical, geen concert. Het is alles!

One comment on “Alweer één avond uitverkocht voor De Winterkraaien

 1. Maarten Kooijman schreef:

  Ik heb het boek,ruim 1 1/2 jaar geleden gelezen, aangereikt door een zeer betrokken familielid.
  En nu gaat het er a.s. donderdag 8 maart van komen dat wij met z,n drieën vanuit het westen naar Vroomshoop trekken, om het intussen ruim bekende spektakelstuk “de Winterkraaien” mee te beleven.
  Onze verwachtingen zijn intussen hoog gespannen, mee door de aanhoudende verslagen van het familie koorlid van dit stuk wat voor de 15 en 16e keer uitgevoerd word.
  Wij wensen Dirigent – Solisten – Vertelster en uiteraard het ” Christelijk Mannenkoor Vroomshoop”
  veel succes en speciaal a.s donderdag, opdat wij onder het genot van een Schiedams recept na kunnen genieten bij ons familie koorlid en zijn vrouw. M.K.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *