Team C en Maud Jansen allebei een tweede plek op het NK majorette /twirl

Afgelopen weekend 26/27 januari kwamen majorette/ twirlsters uit het hele land bij elkaar om hun provincie te vertegenwoordigen op het NK in Almere. Van uit De Harmonie Vroomshoop deed het C team mee en solist Maud Jansen. Beide wonnen de Overijssels Kampioenschappen in Losser.

Twee dagen was De Harmonie Vroomshoop vertegenwoordigd op het KNMO/NTSB NK Majorette- Baton Twirling in Almere. Het was een weekend met meer dan 600 deelnemers verdeeld over twee dagen. Om je daar als afgevaardigden van De Harmonie Vroomshoop tussen te plaatsen is een hele prestatie. Het C Team, meisjes van 8 t/m 11 jaar bestaand uit Alissa , Alesha, Andrea, Sarah, Marinde en Mijcke mochten zaterdag de vloer op en moesten het opnemen tegen negen andere teams. Een beetje gezonde spanning zat er in bij de meisjes van team C , maar meer nog waren ze enthousiast en blij en onder de indruk dat ze aan zo’n groot evenement mochten deelnemen. Toen daar dan eindelijk het moment was dat ze de vloer op mochten lieten ze vol overgave hun mooie show zien op muziek van Hercules. Deze show viel in de smaak bij de jury ze kregen complimenten over het mooie showmanschap en hun uitstraling. Dolblij waren de meiden( en trouwe supporters van De Harmonie) dan ook toen bleek dat ze met hun show een tweede prijs behaalden. Helemaal speciaal werd het toen er bekend werd dat ze met deze show ook nog plaatsing voor de Champions Tropy in België behaalden. Maud was een dag later aan de beurt en moest het opnemen tegen acht andere twirlsters in haar categorie.  Doordat Maud bij twee bonden twirlt ,waarbij ze ook allebei geplaats werd voor het NK, was dit voor Maud geen onbekend terrein. Maud liet net als de andere keren een mooie uitgevoerde show zien op muziek van True Colors . Ook bij deze bond was de jury onder de indruk van haar uitstraling en mooie showmanschap gecombineerd met goed uitgevoerde twirltechnieken. De vreugde bij Maud was dan ook groot toen ze op dit NK een tweede podium plek bemachtigde. De Harmonie kan met trots terug kijken op dit NK. Binnen je vereniging meisjes hebben die gewoon tweede worden van Nederland is een hele prestatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *