Officiële opening Brede School Kadans in Vroomshoop

SBO de Sleutel, CBS ’t Groeipunt, Kindercentrum de Klimboom en het bestuur van PCBO Vroomshoop zijn verhuisd naar hun nieuwe plek: Brede School Kadans. Een gebouw dat staat voor beweging, vooruitgang, sportiviteit, verbondenheid en saamhorigheid. Midden in het kloppende hart van Vroomshoop. Vrijdag 8 februari is de officiële opening. Wethouder Mark Paters verricht het openingswoord en onthult het verplaatste Sgraffito kunstwerk.

Na de officiële opening is er ’s avonds vanaf 19.00 uur open huis voor iedereen die een kijkje wil nemen in het mooie nieuwe gebouw. Aansluitend organiseren de scholen samen met Levend Vroomshoop een speciale projectweek. Van maandag 11 februari tot en met vrijdag 15 februari staat de wederopbouwperiode van Vroomshoop centraal. Dit in relatie tot het Sgraffito kunstwerk, een icoon uit die periode.

Samenwerking

In de brede school zijn verschillende faciliteiten voor kinderen in één gebouw ondergebracht waardoor samenwerking gestimuleerd wordt. Het moderne gebouw is de nieuwe plek van leerlingen en docenten van school voor speciaal basisonderwijs De Sleutel (inclusief de dependance De Dobbelsteen), basisschool ’t Groeipunt en de peuterspeelzaal, kinderopvang en buitenschoolse opvang van de Cirkel (de Klimboom). Tevens is het bestuurskantoor van PCBO Vroomshoop erin gehuisvest. Alle partijen zijn ongelooflijk blij, dankbaar en trots dat ze zijn gestart in het nieuwe gebouw van Brede School Kadans.

De onderwijspartners gaan samen zoeken naar vernieuwende en creatieve verbindingen op het gebied van zorg en onderwijs met behulp van de nieuwe combinatiefunctionaris brede school Vroomshoop. Het ontwerp is zo bedacht dat het gebouw de samenwerking stimuleert en faciliteert. Aannemer Jansman Bouw B.V. uit Luttenberg en installateur Engberink Technische Installaties B.V. uit Almelo hebben het energieneutrale pand gerealiseerd.

Nieuwe naam

Het woord Kadans betekent letterlijk: ritmische beweging. Er is voor gekozen de brede school deze naam te geven, omdat de gebruikers in de brede school samen met de kinderen in beweging komen. Alle kinderen krijgen de kans hun talenten te laten zien en verder te ontwikkelen. Samen in beweging, samen vooruit!

Slotstuk

De brede school maakt deel uit van de centrumvisie die is opgesteld voor Vroomshoop. Het nieuwe gebouw staat op een centrale locatie in het dorp, naast activiteitencentrum Het Punt en op de plek van de gesloopte sporthal De Stobbe. Met deze vierde brede school in de gemeente Twenterand is in elk van de vier grote kernen (Vroomshoop, Vriezenveen, Den Ham en Westerhaar-Vriezenveensewijk) een brede school gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *