Jarig Levend Vroomshoop presenteert fotoboek ‘Veranderend Vroomshoop’

In 2019 bestaat de stichting Levend Vroomshoop alweer 10 jaar. In 2010 gaf de stichting, die zich bezighoudt met lokale historie, cultuur en educatie, het lijvige en rijk geïllustreerde standaardwerk ‘Levend Vroomshoop’ uit. Dat boek vond gretig aftrek en was in een mum van tijd uitverkocht. In de loop der jaren deed de stichting Levend Vroomshoop haar naam eer aan met verschillende activiteiten. Te noemen zijn onder meer het realiseren van het monument De Oorsprong bij Sluis V, vele uitvoeringen van de theaterproductie De Winterkraaien en diverse andere culturele voorstellingen en uitgaven, zowel boeken als films.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan is het nu tijd voor een jubileumuitgave. Dat wordt het fotoboek ‘Veranderend Vroomshoop’. Vormgever John Mulder en fotograaf Erwin Heuver uit Vroomshoop zijn erin geslaagd een waar meesterwerk te realiseren. In 150 bladzijden met zwart-wit foto’s van vroeger en kleurenforto’s van nu worden meer dan 70 panden, wijken en straten op exact dezelfde locatie in Vroomshoop vergeleken.

Een uniek project en het aanzien meer dan waard, echt een aanrader voor Vroomshopers en oud-Vroomshopers. Het is ronduit fascinerend om de bijzondere ontwikkeling van het 160-jarige kanaaldorp op deze wijze in beeld te krijgen. De stichting Levend Vroomshoop koestert het verleden, maar waardeert daarnaast het heden. Die combinatie is in het fotoboek “Veranderend Vroomshoop” terug te vinden.

Dit prachtige boek is voor de prijs van € 24,50 te koop tijdens de openingstijden van de expositie ‘Het hart van Vroomshoop klopt!’ over de wederopbouw van dit Twentse kanaaldorp. Die expositie van Levend Vroomshoop wordt gehouden van dinsdag 12 februari tot en met vrijdag 15 februari 2019 in het grand café van Het Punt in Vroomshoop. Ook kan het fotoboek ‘Veranderend Vroomshoop’ vanaf dat moment aangeschaft worden bij secretaris Klaas Dragt, Boshoek 27 in Vroomshoop, tel. 0546-642191, e-mail: info@levendvroomshoop.nl of bij boekhandel Bruna Brinkman aan het Julianaplein in Vroomshoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *