Boeiende expositie “Het hart van Vroomshoop klopt!’ vanaf 12 februari in Het Punt

In het grand café van Het Punt in Vroomshoop is vanaf dinsdag 12 februari tot en met vrijdag 15 februari een interessante expositie te bezichtigen over de wederopbouwtijd van Vroomshoop. Dat ging met meerdere ingrijpende openhartoperaties gepaard, met als resultaat dat het hart van Vroomshoop nog steeds volop klopt.

De voormalige gemeente Den Ham en met name de huidige gemeente Twenterand hebben sinds de Tweede Wereldoorlog gezorgd voor een eigentijds dorpscentrum met de nodige voorzieningen op het gebied van sport, welzijn, cultuur, gezondheid, welzijn en wonen. In de directe omgeving van dit hart van Vroomshoop getuigen woonwijken, scholen, kantoren, et cetera van de naoorlogse wederopbouw van het Twentse dorp Vroomshoop. De openhartoperaties van Vroomshoop en de vorming van het dorpscentrum zijn in beeld gebracht op de boeiende expositie `Het hart van Vroomshoop klopt!` Op een aantal grote panelen is de ontwikkeling van Vroomshoop te zien en begeleidende teksten vertellen het verhaal erachter.

De expositie als reis door de geschiedenis van Vroomshoop wordt georganiseerd door de 10-jarige stichting Levend Vroomshoop in aansluiting op de opening van de brede school Kadans met daarbij de onthulling van het kunstwerk Sgraffito. Bestuursleden van Levend Vroomshoop ontvangen tijdens de expositieweek de bezoekers en geven ook lessen aan de Vroomshoopse schooljeugd. Behalve de panelen wordt er ook een film van de wederopbouw van Vroomshoop getoond. Daarbij ook recentelijke interviews met oudere Vroomshopers, die de groei en bloei/periode van hun dorp meemaakten. De stichting Levend Vroomshoop laat tijdens de expositie ook allerlei eigen activiteiten

en producten zien van het afgelopen decennium. Een daarvan is het nieuwe jubileumboek ‘Veranderend Vroomshoop’, waarin op 150 pagina’s foto’s van oud(er) Vroomshoop geplaatst zijn naast foto’s van huidig Vroomshoop, op exact dezelfde locaties.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken in het grand café van Het Punt aan de Burgemeester Koetjestraat 2 in Vroomshoop van dinsdag 12 februari tot en met vrijdag 15 februari 2019. De openingstijden zijn elke dag ’s morgens van 10 tot 12 uur, ’s middags van 14 tot 16 uur en ’s avonds van 19 tot 21 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *