Boeken scoren met de Bibliotheek én Heracles!

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! wil de Bibliotheek Twenterand, in samenwerking met Heracles Almelo, leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen Antonius, de Blokstoeke, de Fontein Hoofdweg, de Maten, de Pölle en de Smithoek stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

In de komende 10 weken gaan bijna 200 leerlingen zo veel mogelijk boeken lezen (scoren) in de klas. Dit jaar worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door Heracles Almelo-speler Wout Droste. Ook willen we de gezinnen van deze leerlingen stimuleren om thuis mee te doen en zo veel mogelijk te lezen met de Thuiseditie Scoor een Boek!. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas gaat het gezin op een poster met stickers bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen.

De aftrap, rust en het fluitsignaal op school

Scoor een Boek! doorloopt drie fases. Maandag 4 februari is de aftrap op de brede school Zuidmaten in Den Ham. Na 5 weken volgt de rust en bepalen we de tussenstand. Ten slotte klinkt na tien weken het fluitsignaal en sluiten alle deelnemende scholen, Scoor een Boek! af met een sportieve happening. Wij maken dan bekend hoeveel boeken er – in totaal- zijn gelezen.

Landelijk

Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend initiatief met deze editie 11.000 leerlingen en 11 deelnemende Betaald Voetbalclubs en vele bibliotheken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *