In Vriezenveen was 1978 een goed verenigingsjaar

Maar liefst zeven leden van Vrouwen van Nu Vriezenveen kregen maandagavond de bondsspeld opgespeld voor veertig jaar lidmaatschap.

De dames Mieke v.d. Bosch, Erna Folbert, Da de Jonge, Sirkka Kruiskamp, Sini Lanjouw, Joke Lensen en Janny Winkel werden in 1978 lid van de toenmalige Ned. Bond van Plattelandsvrouwen. Een groepje die samen naar de afdelingsavonden gingen, anderen met het doel om vooral veel te leren borduren. In De Hulle werden door de voorwerkster van de provinciale bond prachtige handwerkcursussen gegeven. Zo hadden de jubilarissen allemaal hun eigen reden om lid te worden en vooral te blijven van Vrouwen van Nu.

Naast de bondsspeld was er voor iedereen een prachtig geborduurde handdoek en natuurlijk bloemen. Daarnaast mochten twee leden hun 25 jarig jubileum vieren. Trijnie Zieren en Tineke Mennega werden om andere reden lid. De een genoot van de bijeenkomsten van de leeskring, de ander vooral in de activiteiten van de tuinclub.

Tot slot met elkaar op de foto, zoals ze dat vijftien jaar geleden ook gedaan hadden.

Van penningmeester Ria Bramer en vice voorzitter Annet Westerhof werd afscheid genomen. Beide dames hebben er zes jaar bestuur op zitten en dragen het stokje over. Een werkgroep neemt samen met de andere bestuursleden de vrijgevallen functies waar.

Want er zijn genoeg leden die binnen enkele jaren ook graag hun veertig jarig jublieum bij Vrouwen van Nu willen vieren.

Na de pauze en onder het genot van een hapje en een drankje werd er genoten van de natuuropnamen die Herman Stevens van de Natuurhistorische vereniging Vriezenveen liet zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *