Herdruk Ontsloten Verleden is klaar!

Na jaren van voorbereiding is de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop erin geslaagd een herdruk van het boek ‘Ontsloten Verleden’ te realiseren. De eerste druk verscheen in 1979 en is geschreven door wijlen de oud-gemeentesecretaris van de voormalige gemeente Den Ham, de heer H. Konijnenberg. Konijnenberg was toentertijd ook een van de oprichters van de Oudheidkundige Vereniging. Zijn boek behandelt uitgebreid de ontstaansgeschiedenis van Den Ham en zijn verdere ontwikkeling, en is als zodanig een belangrijk naslagwerk voor iedereen die daarna over (de gemeente) Den Ham heeft geschreven.

De voorraad boeken van de eerste druk was natuurlijk allang op, en bovendien vielen de paar exemplaren die er nog waren, van ellende uit elkaar. Mensen die het boek graag in hun bezit wilden hebben moesten teleurgesteld worden. Nu is de herdruk eindelijk een feit, en waar het oude boek nog een simpele uitgave was met veel tekst en weinig foto’s, heeft de herdruk een groter formaat en bevat het veel meer foto’s. Dankzij veel sponsoren bedraagt de verkoopprijs slechts € 15,00.

Het boek is te koop in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 in Den Ham, tijdens de openingstijden van TTI (Twenterand Tourist Info), namelijk op dinsdag, woensdag en vrijdag, telkens van 13.30 – 16.00 uur. Bestuursleden van de Oudheidkundige Vereniging zijn daar gedurende enkele weken aanwezig. In Vroomshoop kunnen de liefhebbers terecht bij Ineke Ningbers (Nieuwstraat 60) of Klaas Dragt (Boshoek 27).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *