Belangrijke overwinning voor Vrivo DS1

Na een aantal volleybalvrij weekenden moest Vrivo DS1 afgelopen vrijdag weer aan de bak tegen Twente ’05 DS2. Dit was een belangrijke wedstrijd, omdat Vrivo DS1 in de degradatiezone staan. Het doel is dan ook om de komende zes wedstrijden zoveel mogelijk punten te halen en uit de degradatiezon te komen!

De coaches Michael en Pedro begonnen in de eerste set met Fleur Bos en Linde Alberts op de passer/loper positie, Laura de Bont en Annelot Dijkstra mochten op de mid positie, Elise Horst op de diagonaal, Merle Alberts op de spelverdelers positie en Anne de Bont en Beau Alberts wisselden af op de libero positie. De eerste set begon Vrivo DS1 met een lichte achterstand. Maar door de goede aanval van Fleur Bos op de buitenpositie kwamen de dames van Vrivo DS1 weer terug en was de stand 14-14. Na wat onrust aan de kant van Vrivo DS1 liep Twente ’05 DS2 uit, de stand was ondertussen 18-23 geworden. Merle Alberts kwam aan de opslag waardoor de stand 23-23 werd. De spanning steeg en dit was ook te zien aan zowel de kant van Vrivo DS1 als aan de kant van Twente ’05 DS2. Twente ’05 DS2 kreeg de pass en aanval niet onder controle waardoor Vrivo DS1 de eerste set kon pakken.

De coaches begonnen de tweede set ongewijzigd. De teams liepen gelijk op tot de 19-19. Linde Alberts kwam aan de serve en had Twente ’05 DS2 onder de duim. Ze kon Vrivo DS1 op een voorsprong brengen van 23-19. Lotte van Mispelaar kwam op de plek van Annelot Dijkstra aan het net te staan. De stand was ondertussen 24-21 geworden. De set-up werd op Lotte van Mispelaar gespeeld, waardoor zij het winnende punt kon maken. Deze set werd wederom gewonnen door Vrivo DS1 met 25-21.

De derde set, wanneer deze set naar de kant van Vrivo DS1 ging, was de winst voor Vrivo DS1. Alleen begon Vrivo DS1 deze set met een grote achterstand. De stand was 12-17. Er werd gewisseld aan de kant van Vrivo DS1, Laura Lamtink (DS3) kwam in het veld voor Fleur Bos. Deze wissel leek te werken, de stand was 16-19 geworden. Ook kwam Edine Pape (DS3) in het veld voor Lotte van Mispelaar, waardoor het blok werd versterkt. Laura de Bont kwam aan de opslag, haar opslag was te sterk voor Twente ’05 DS2 waardoor Vrivo DS1 zich terug kon vechten in de wedstrijd. De set werd gewonnen door de vechtlust van Vrivo DS1 met een stand van 25-19.

Door de opslag series van Merle en Linde Alberts was de stand in de vierde set 11-3. Gelukkig had Vrivo DS1 een grote voorsprong opgebouwd, want de vechtlust van de derde set was te zien in de vierde set. Alles ging moeilijker en de vermoeidheid was duidelijk te zien aan de kant van Vrivo DS1. Door de grote voorsprong heeft ook Vrivo DS1 deze kunnen winnen met 25-19.

Deze vijf punten had Vrivo DS1 hard nodig, om dichter bij de nummer 10 te komen. Volgende week is er geen wedstrijd. 22 maart om 21:00 uur speelt Vrivo DS1 een thuiswedstrijd tegen Rivo DS3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *