Leergeld Twenterand, aspirant lid

De Stichting Leergeld Twenterand is opgenomen binnen de landelijke vereniging van Leergeld stichtingen. Dat bericht kwam deze week vanuit Den Bosch waar de landelijke vereniging zetelt. Leergeld stichtingen werken lokaal en autonoom maar volgens de landelijke Leergeld Formule. Ze steunen kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar waarvoor sociale uitsluiting dreigt, omdat ze om financiële redenen niet mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten

Leergeld Twenterand  is nu  officieel aspirant lid van de landelijke vereniging en volgt daarmee het stappenplan om volledig operationeel te worden. Naar verwachting gaat dat nog lukken in 2019.

Leergeld Twenterand is nog op zoek naar enkele intermediairs uit verschillende woonkernen van Twenterand. Mensen die in staat zijn thuis bij gezinnen die hulp vragen het gesprek aan te gaan. Dat is de volgende stap in het stappenplan: werven van intermediairs en zorgen dat deze een gedegen opleiding krijgen. Als de intermediairs volledig zijn opgeleid  kan stichting Leergeld Twenterand de operationele status aanvragen.

Nu de stichting aspirant lid is kan naar verwachting stichting Leergeld Twenterand binnenkort gevonden worden op de landelijke website www.leergeld.nl door de postcode van Twenterand in te vullen. Ook nu al kan de stichting echter ingaan op een lokale hulpvraag. Het contact loopt voorlopig nog via de secretaris van de stichting met mailadres jvoorbergen@hotmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *