Majorettes Harmonie Vroomshoop starten het seizoen sterk

Afgelopen zaterdag 23 maart starten elf majorette solisten van De Harmonie Vroomshoop het concours seizoen in Nijverdal. De solisten kwamen uit in verschillende leeftijdscategorieën en verschillende niveaus. Ondanks de sterke concurrentie werden er toch eerste plaatsen en tweede derde plaatsen behaald aangevuld met twee pormoties en plaatsingspunten voor voorrondes NK later dit jaar.

Andrea was als allereerst aan de beurt in de Juvenille introductie klasse en stond voor het eerst met haar nieuwe 1-baton routine op de vloer. Ondanks dat ze het best een beetje spannend vond liet ze een hele mooie routine aan de jury zien. Andrea mag volgende keer deelnemen in de novice klasse. Dewi kwam uit met haar 1-baton routine in de Pre-teen noivice klasse en had nog drie andere hele sterke tegen standers. Dewi behaalde met haar mooi uitgevoerde routine een vierde plaats. Lyan, Sarah, en Sanne kwamen alle drie uit met hun 1-baton routine in de Pre-teen beginners klasse.  Ze moesten het opnemen tegen nog vijf ander meisjes. Alle drie lieten ze een strakke routine zien, en met minimaal punten verschil van elkaar pakte Sanne de derde plek. Kyra had één tegen stander in haar klasse Junior novice 1-baton. Ze was sterker dan haar tegenstander en behaalde een eerst plek met promotie! De volgde keer mag Kyra uit komen in de beginners klasse. Marlinde en Maud kwamen met hun 1-baton routine uit in junior beginners klasse en moesten het opnemen tegen zeven andere meisje. Allebei lieten ze een mooie routine zien waarbij Maud de eerste plaats pakte met een promotie naar de intermediate klasse. Naast de 1-baton routine deed Maud nog mee met haar solo dance in de junior beginners klasse. Maud moest het hier opnemen tegen twaalf sterke stegenstanders , maar bleek hierin toch de sterkste te zijn. Maud pakte ook hier een eerste plaats en behaalde tevens haar eerste plaatsingspunten voor de voorrondes van het NK . Pien deed voor het eerst mee met haar solo dance en kwam uit in de junior introductie klasse. Pien kreeg mooie complimenten over haar show en mag volgend keer uitkomen in de novice klasse. Onze twee jongste meisjes Lindsey en Isa deden mee aan de kidstwirl. De kidstwirl is een mooie opstap om later te kunnen deelnamen aan bv 1-baton routine of dance. Met een minimaal verschil werd Isa derde en lindsey vierde op dit onderdeel. Een zeer geslaagd eerste concours, helemaal toen er een compliment van de jury kwam over de strakheid van onze solisten. Daar kunnen we trots op zijn. De majorettes zitten op dit moment goed in de lift met de solisten die deelnemen aan concoursen. Was het voor een paar jaar terug nog twee solisten die concoursen draaiden, op dit moment zijn het er elf die met één of meerder onderdelen mee doen op concoursen. Een groei waar we als vereniging enorm trots op zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *