Aanleg Zonnepark Oosterweilanden vertraagd

De aanleg van het Zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen loopt vertraging op. Dat komt doordat er extra onderzoek wordt gedaan naar de zonnepanelen. Hoofdaannemer IZEN heeft dit in goed overleg met de adviseurs van OverMorgen, Encon en Zonnepark Oosterweilanden b.v. besloten.

Het extra onderzoek is noodzakelijk en wordt gedaan door twee onafhankelijke en gecertificeerde onderzoeksbureaus. De aanleiding voor het extra onderzoek zijn de testen op de locatie van het zonnepark door SolarTester.

Vervolg

De uitkomsten van het extra onderzoek, dat momenteel plaatsvindt, zijn onderwerp van gesprek tussen IZEN, Zonnepark Oosterweilanden b.v. en haar adviseurs. Zonnepark Oosterweilanden b.v. toetst alle geleverde materialen aan de gestelde eisen in het hoofdbestek. Het onderzoek kost vier weken. Dit betekent een vertraging van de oplevering en opening van het zonnepark tot in ieder geval na de zomervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *