Overlast door de eikenprocessierups

Er wordt door de gemeente Twenterand hard gewerkt aan het bestrijden van de eikenprocessierups.

In het voorjaar zijn op veel plekken eikenbomen preventief behandeld om te voorkomen dat de rupsen zich ontwikkelen. Op plekken waar zich toch nesten bevinden die veel overlast veroorzaken, zijn we bezig om deze te verwijderen. Omdat er in één enkele boom tot wel dertig nesten kunnen zitten, is het wegzuigen van de rupsen een tijdrovende klus.

De gemeente Twenterand geeft bij de bestrijding de hoogste prioriteit aan locaties rondom scholen, speelplekken en locaties waar veel mensen zijn. Na deze locaties wordt de eikenprocessierups bestreden in de woonwijken van de kernen. Als laatste zijn de eikenbomen in het buitengebied aan de beurt. Het kan voorkomen dat eikenbomen met eikenprocessierupsen in het buitengebied helemaal niet bestreden worden. Dit is met name het geval langs wegen waar geen of nauwelijks mensen wonen en waar weinig fietsverkeer langs gaat.

Melding doen

Als u overlast ervaart van de eikenprocessierups in gemeentelijke bomen, kunt u hiervan een melding maken via www.twenterand.nl/eikenprocessierups. Het is voor ons helaas niet mogelijk om elke melder persoonlijk te benaderen over zijn/haar melding en hoe deze wordt opgepakt. Er komen op dit moment erg veel meldingen binnen waardoor de afhandeltermijn van uw melding kan oplopen tot enkele weken.

Meer informatie

Op de website van de GGD Twente staat meer informatie over de eikenprocessierups en wat u kunt doen bij klachten: www.ggdtwente.nl Ook op  www.twenterand.nl/eikenprocessierups staat meer informatie en u vindt er veel gestelde vragen en antwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *